Hirdetés
-
Mobilarena
A Borderlands 2 egy cel-shaded grafikájú rpg elemeket tartalmazó fps. A játék folyamán küldetéseket kell teljesíteni (a Pandora nevű bolygón) a kiválasztott karakterrel, egy úgynevezett Vault Hunterrel. Ezek a küldetések lehetnek a főszálhoz tartozóak, illetve opcionálisan teljesíthető mellékküldetések.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mukorka
addikt
válasz
Cucuska2
üzenetére
Én egy ilyen tag vagyok, épp bedöglött mindkét vga az alaplapomon és egy passzív hűtéses 9600 gt 1080p-vel viszi minden maxon , phsyx nincs... Közrejátszhat hogy a gép többi része azért erős hozzá képest. Fps-t nem mértem de megnézhetem mennyin megy de nem szaggat egyáltalán .
-
BandiHUN
veterán
válasz
Cucuska2
üzenetére
A Borderek alapból nem futnának rosszul...ha nem lenne az engine-ben az a kicsike bugocska,hogy ha egy fal vagy akármi mögött nagy tér van,akkoris számol vele,ha az láthatatlan...az 1 is ilyen volt,nem is javították sosem,csak az "egyszerűbb" volt.Igaz pl.az engine az NVidiának eleve jobban fekszik,túl sok a textúrapiszkálás,ami jobban fekszik az NVidiának,és túl kevés az egyéb,amin kijönne az ATI okosabb agya.
Ez ugyanúgy megvolt az 1-ben is sajnos.Vagyis nem tudják úgy megcsinálni,hogy lényegében a gép ne számolja folyamatosan az egész mapot,mintha mindent látnánk...ezértis volt már az 1-ben is akadozós a General Knoxx,mert ugye szép nagy széthúzott terep az autókázások miatt.A zombis a jármű hiánya miatt sokkal jobban futott,mert kisebb a terület.
És amivel a 2 sokkal "eseménydúsabb",szebb,változatosabb,marha sok mindent kell számolgatni.Erre jön a sok textúra,amit pop-uppal hálál meg a 2,mert ugye már konzolra van alapozva az engine,viszont ott ez nem gond,mert a konzolok bár gyengébb,tényleg ilyen 9600-jellegű erejű videorésze direktben képes a memóriához hozzáférni,sokkal gyorsabban megjeleníteni dolgokat,nincs "memóriavezérlő" és a pc-nél alapvetően meglevő cucc ide-oda helyezgetés a proci-videokari között,hanem a gyengébb proci és videokari ugyanazzal az adattal szépen el tud dolgozni,nem kell rakosgatni.
Sajnos,ezt kell szeretni.Ennek esett áldozatul csúnyán pl.a Brink,de legméginkább a Rage is...A pc-n ugyanannak a metódusnak az "emulálása" eléggé teljesítményzabáló,míg konzolon bevágják az agyba az "alapokat",textúrát,és majdhogynem úgy néz ki a dolog,mintha ott lenne a map a ramban,és ahogy körbefordul az ember,úgy "pásztázza végig" a videokari a memóriatérképet.A látóhatár kezelése is könnyű ott,ugye.Lényegében a konzolok videoramja csak "átmeneti tár",amíg PC-n oda át kell rakni a dolgokat,és ott műveletet végezni a megjelenítéshez.
Lehet nem szakos megfogalmazás,de kábé ez van.ÉSa ahogy "szépülnek" a konzolgémek,és ahogy áttértek arra,hogy arra is írják a gémeket,úgy van a pc a maga erejével szarban,mert ami a konzolra optimalizálás(lásd,hogy is néznek ki mondjuk az 5-6 évvel ezelőtti gémek jó része,pedig a hardver ugyanaz) az mind a pc-nek többlet erőforrásigény az "emuláció" miatt.
Szóval valóban mehet ilyen videokarival "tűrhetően" egy-egy kisebb helyen,de nekem a 6850-el is képes pár durvább akciónál és nagy látótérnél 15fps-re menni közepes grafikán a BL2.ÉS a videokari nem izzad "szószerint",a proci sem 100%-on.De úgymond Ferrarit se vennék csak azért,mert qvagyors előzni,ha amúgy csak 110-el ballaghatok,mint a többi.Persze,ok,trabi se kéne...de már tipikusan az van,hogy nem azért kell az erő,mint a régi gémeknél,hogy ilyen 250fps-ekkel menjenek,hanem hogy az ember a pillanatnyi fps-eséseket megússza...sajnos manapság az elv miatt már majdnem semmin nem tud az ember úgy játszani semmivel,hogy valahol,valamilyen szituban ne legyen akadozás. -
-
pohár
félisten
válasz
Cucuska2
üzenetére
nekem a játék alapból 1024*768-at dobta be felbontásnak, és belőtte elég magasra a grafikát, menüben volt 50FPS-em, mondom ez így nem jó... felnyomtam 1680*1050-re, meg itt-ott visszavettem, mindjárt le is esett 30-ra

játék közben sincs 30-nál több, de 25-nél kevesebb se, pont jó még -
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Cucuska2
üzenetére
170W-ot eszik.
Cserébe szorongatja a 7970-est játékok alatt, hogy a CUDA vinné el...
sz: Nem akarok hülyeséget mondani, de PhysX-re szerintem a 6xx-as kártyák nem a legjobbak. Meg kéne nézni, hogy dedikált fizikai gyorsítóként melyik széria zenél jobban. Gondolok itt elsősorban arra, hogy a Kepler-nél az nV beáldozta a compute-erőt. Bár nem tudom ,hogy ez mennyire befolyásolja a PhysX-et.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)