Hirdetés
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
STC Speed
őstag
Sziasztok,
Budapest , Pesti oldalán tudtok mondani bontót,ahol van E46 is mindig? Esetleg Pest környékén.
Köszi

-
MPowerPH
félisten
A forro vizzel ki is nyirod a rongyot. Max 40 fokon, easy care mosas gepben, oblito nelkul. Aztan megszaritod, es kesz. Ha jo a mikroszalas, akkor nem lesz csik a szarazolas utan. Egyebkent egy QD nem art neki, miutan eloszor szarazra torolted, azzal attorolve tuti foltmentes lesz.
Aliexpresszrol tudsz jo rongyokat rendelni.Szarazolas vegehez, QD -hez ezt a 1200GSM -es kendot hasznalom.
Melle meg berendeltem ezekbol a 800GSM -es rongyokbol, mert szinten nagyon jok. Nem is dragaka, es tenyleg nagyon jok. -
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Ezt az autót esetleg nézte valaki? Mi róla a véleményetek?
-
KAMELOT
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Mielőtt valaki még félreértené. Rádió nekem nem megy, ki van kapcsolva.

-
Anubris
őstag
Nah urak most segítsetek.
Haver vett egy G30-at pár hónapja.
Asszonykája állítólag tegnap valami klóros tisztítószert szállított az autóban amit benn hagyott és valahogy a klórgáz elszabadult és ma reggelre ez a látvány fogadta őket.
Csak ezek a kis metál részek oxidálódtak? a többi fémes rész nem. Próbáltuk lefotózni.
BMW-ben voltunk, semmi ötlet. Elvittük a legdrágább autókozmetikába a városban, ott is semmi. Autófényezőhöz is elvitték, de persze az nem ilyennel foglalkozik.A bejárónő elkezdte valamivel súrolni az valamennyire levitte, de nem tudjátok, hogy ezek milyen anyagból lehetnek és hogy van-e valami spéci tisztító szer ennek a felületnek a tisztítására?
A BMW azt mondta, hogy ők max kicserélni tudják egy az egybe, de még nem kérdezte meg a biztosítós ismerőst, hogy a casco ezt állná-e.

-
letepem
aktív tag
válasz
szőröscica
üzenetére
Az matt műszerfalápoló szerintem nem sokat ér, mondom szerintem... lidlben vagy aldiban pedig nem veszek szélvédőmosó folyadékot, már befürödtem egyszer kétszer: konkrétan az egyik folyadék hártyát képzett a szélvédőn és még megszáradni sem volt hajlandó. Olyan volt mintha fagyálló lett volna félrepalackozva ...

-
STC Speed
őstag
válasz
Newlachka
üzenetére
Nekem is ez volt, és 1-2 hónap után jelzett,hogy kevés a szint. De én csak akkor láttam a nedvességet amikor leszedtem a haspáncélt. egy hajszálvékony repedés volt a kiegyenlítőn, alul és bent a kocsi orra felé. Ja és akkor derült ki nagy nehezen,mikor járt a kocsi jól bemelegítve,akkor kezdett el pisilni.
Szóval tényleg szedd le nem tart semeddig és akkor látni fogod hol van csepp.
-
Newlachka
őstag
válasz
STC Speed
üzenetére
ja e46.
de nagyon pici lehet a lyuk,mert mondom 4-5 hónap alatt 4-5dl csepeg el.valahol ereszt/csepeg.
A kiegyenlítő tartály nem repedt,és a látható részeken nem találtam folyást,csepegést,repedést,ezért gondolom,hogy a hűtőn van egy pici lyuk. kéne bele valami színező anyag,ami valamilyen fénynél világít? -
szabi325
tag
Egy ismerősöm 120d E87 2007/02 -ban szeretnénk Xenon izzót cserélni mert az egyik már alig ég.
A kérdésem hogy milyen foglalatú kell bele vagy ezt honnan tudnánk megállapítani? A lumenet D1S -et mond, viszont pl a ledison.hu pedig D2S-t...
Előre is köszi a segítséget! -
Newlachka
őstag
srácok..
kb. 4-5 hónap alatt elcsöpög valahol kb 4dl vizem.Vagy megeszi a motor? Pajzs vana hasán a kocsinak,folt nincs benne,bár néha nedves,de az lehet mosóvíz is.
Nem sokallom ezt a mennyiséget,de vajon hol csöpöghet el?
Van értelme hűtőtömítőt önteni bele? Nem gondolom,hogy nagy lenne a rés/lyuk,mivel kevés víz megy el.
@bmw001: nagyon szép ez az autó -
Gabesz25
tag
válasz
Gsx-rr
üzenetére
szia.
igaz nekem E90, de a CCC kb ugyan az. Két hiba is okozhatja a problémát, bár ha a modult már kiszedted és úgy is rossz, akkor fejegység lesz. majd később meg lehet jön a modul![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nekem is volt 2,5 éve egy problémám, hogy random elhallgatott a rádió, nem reagált semmire. Ekkor cseréltettem ki a MULF modult MULF2-re, egyúttal lett beépítve USB is így megy az mp3 lejátszás is és vezérelhető idrive-ról, kormányról. Majd később, már nem emlékszem, de kb 1 évvel később meg maga a fejegység is beadta a kulcsot, kijelzőn a boot logónál nem jutott tovább, újraindult. Én (mivel németben lakom) elküldtem Berlinbe, ott megjavították, azóta remekül működik. igaz ez az egész összesen kb. 700€-ba fájt. Ha előre tudom, már az első hibánál ment volna a kocsiba a CiC...hogy most a CiC mennyi, az jó kérdés, de 100ból tuti nem jön ki. Cserélni kell mindent kb.
-
KAMELOT
titán
válasz
szőröscica
üzenetére
Már korábban leírtam.
Komplett hengerfej csere, tömítés, gyűrű, elektromos vízpumpa, generátor, lánc, filterek + LPG felujítás.
Ez lesz az egész.
Igen kérem egy kb. 20 éve működő szervizről beszélek, ahol megfelelően recikláják az ilyen olajakat.(#42649) H.Ezredes: Lehet enyém is így néz ki bévülről. Majd ha odakerül a sor, tuti lesznek képek.
-
Skimaster
senior tag
Ha nem gyári féktárcsát és betétet rakok az autóba,akkor mi a következő ajánlott 2007-es FL x3-ba?Gyári cucc 450-ért nem érdekel.Valakinek van tapasztalata mivel nincs gond és épeszű áron van?Köszi!
-
-
H.Ezredes
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem Münchenbe kell jönni...

(#42631) KAMELOT
Az összes kotlák fos N62 eszi az olajat és orrán száján folyik ha nincs megcsinálva.... Nem hinném,hogy a tied lenne a kivétel
Ha meg van csinálva a motor és utána 10 ezrenként lecserélve az olaj akkor nem fogja enni..... 
Így néz ki az összes vagy még rosszabb...
(#42638) negro
Vannak ötleteim de itt kéne,hogy legyen az autó....

(#42648) Gsx-rr
bluetooth modul szokott elfáradni rajta de még lehet,hogy a fejegységed ( is ) szarakszik.... Igazából kell az autó hozzá,hogy pontosat lehessen mondani.
-
Gsx-rr
veterán
Mi lehet a gond?
E90 kiirja hogy: Sos Call System Failure.
Bluetooth sem megy es a navi ujraindul!Mar lehuztam a bluetooth modult is.
Fejegyseg problema?
-
negro
őstag
válasz
H.Ezredes
üzenetére
jo van az. nekem ora szerinti 150 (gps 146) tempo, 500km-re, 9L jott ki hetvegi balaton okan.

H.Ezredes ha mar tempomat: neha csinal olyat, h nem tart sebbeseget pontosan, hanem 5km/h ragyorsit, majd vissza ejti... es igy tovabb es igy tovabb (rangat magyaran) aztan kikapcsol magatol es vissza se tudom kapcsolni a tempomtatot csak ha le allitom az autot. egyre gyakoribb hiba. mitol lehet ez?
-
KAMELOT
titán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Olajcserét nem tudsz csinálni? Leterkered a szelepet majd utána kiveszed a filtert is miután kifolyott.
Új filtret visszateszed és a szelepet is majd a motorba beléöntöd a megfelelő mennyiségű olajat.
Csak azért nem csinálom otthon mert nincs emelőm és gödröm sem, így az egyik szerelőmhöz viszem.
Olaj 8,5 liter 45 euro
Filter 8 euro
munka 10 euro
63 euro azaz mindennel együtt 20k.
-
FIREBLADE78
addikt
Márkaszerviz nem cseréli ki a dolgokat? Csak fizessek? Ez eléggé érdekes. Én ennyi javíttatásra váró kocsit még nem láttam. Rengeteg van a c mobilnál és állandóan jönnek az ügyfelek. Ha annyira hazug és szarok lennének akkor rég becsődölt volna. Persze nem vagyok ott,nem állok mellette hogy mit és hogyan csinál. Ennyi erővel maszek is átbasz.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Üzemanyaggal ugyanott vagyok. Amúgy is kibírja még azt a fél évet. Utána úgyis megy a levesbe. Attól még egy kurvára megkímélt kocsit fog kapni az új tulaj. Csak sajnos sok paraszt hibájából nem gyári festést itt ott. ( Remélem egy elem marad, másik csak polír,ha minden ok)
-
Xero
nagyúr
válasz
H.Ezredes
üzenetére
Nekem 5.9-t hazudik a fedcomp kb 20e km-re ami 85-90%-ban pálya. A realitás kb 6.4 körül lehet. Itthon általában 145, sógoroknál 130, germániában 150-200 között. Viszont városban nem nyomom neki általában.
Szerintem teljesen korrekt 20d automatától.

szerk: Ja egy hosszabb pályázásnál kivillant az ABS. Út végén garázsban leraktam az autót, másnapra meggyógyult. Azt hiszem döglődik az egyik jeladóm. Ha úgy marad, akkor csere, bár nem különösebben van ellenemre némi csúszkálás.

-
H.Ezredes
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én írtam neked múltkor olajcserére árat az általad leírt árhoz képest kb a feléért....

-
cOxeR
Ármester
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Mindenre van magyarázat.
El kell vinni márkaszerviz mellett egy jó árú szerelőhöz, aki nem 80k-t kér érte és valóban ki is cseréli azokat a dolgokat amiket ki kell, vagy hát ha tartós megoldást akarsz és nem a későbbi tulaj pénztárcáját hazavágni...
Mindegy, a gyártónak nem érdeke, az első tulajdonosnak szintén nem érdeke... csak a később tulajdonos fogja megszívni, engem ez az egy zavar. -
cOxeR
Ármester
Tökéletes megoldás nem igazán van, ez egy meglehetősen nagy piac, mármint az autó mosás/ápolás... egy valag pénzt el lehet költeni és akkor se lesz ideális.
Mindenkinek kell valami maga által elfogadottat választania és kész... a gépi mosót is meg tudom érteni, de én nem vinném be ilyen értékű és fényezésű autót. -
FIREBLADE78
addikt
Elhiszem,de nem én írom elő ezeket a km határokat. Amúgy első olajcserét kb 15k km-nél írja. Nem lesz 20k. Ebben már fejlődtek
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tudnám,hogy kell megcsinálni akkor le se szarnám az egészet és magam megcsinálnám akár ötezrenként is. De nem értek hozzá :/. Egy szar olajcseréért nem fogok 80k-t fizetni. Vicc kategória. Anyag 2-30k ba lehet. -
negro
őstag
En is ilyet hasznalok ha nem viszem el, le mosatni, hanem magam csinalom. (amugy mosokban is ilyesmit hasznalnak) Riwax -os talan, passz. btw ezt csak friss mosas utan sabad, akkor nem tesz kart. Utana meg szarvasbor es kesz. A gond ha vki meg koszos, nem megfeleloen lemosott auton hasznalja... na akkor a megmaradt koszt vegig karcolja a fenyezesen. Emlitettek itt az 1x1m -es torlot. Ez tok jo csak epp elobb utobb ebben is megmaradnak az apro por szemcsek es ugyan ugfy karcolod majd a fenyezest. Gyak ez akkor lenne jo ha minden 10. mosas utan ujat vennel...
-
malacka87
őstag
Ma kaptam egy low oil pressure hibaüzenetet. Meleg motornál hazaút után, alapjáraton ketyegett éppen. Garázsajtót nyitottam akkor dobta be. Szenzort érdemes cserélni elsőnek? Castrol 5w40 van benne.
-
H.Ezredes
őstag
válasz
MPowerPH
üzenetére
Én még mindig a rövid diffivel megyek 2,81 Nagyon sokat forog pályán
az Alpina váltó alá meg be kéne raknom a 2,35-ös Alpina diffim de mivel városban közlekedek 90%-ban nekem jó a rövid diffi de így lett az 500Km-es távra 7.3L . Pályán lefelé végig GPS 142km/h plusz amit ide-oda mentem lent. Visszafelé meg egy LS600h -val jöttünk Pestig 140-220-ig végig együtt. Így elégedett vagyok a fogyasztással. Bár 2,35-el akár 1L-el is alacsonyabb lehetne a fogyasztás de így sem rossz... Rajtam nem múlik 
-
MPowerPH
félisten
Mi meg ideertunk... Egy tankkal tobb mint 1000km megint megvolt, 5.6-os elso etappal tankoltam a nemeteknel, aztan tisztan a nemeteknel jott egy 9.5 -os atlag, 167 -es atlagsebesseggel.
Majd hazaerven ennyi lett.Persze volt/van malor is, vagy csak en rugozom tul, de az olajhofok eleg hektikus volt, amikor toltam neki.... Remelem beferek vele Ezredeshez.
Holnap kapja a G30 -as fejet.

-
malacka87
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Nem. Kézzel szoktam.
-
Ck.
addikt
válasz
MPowerPH
üzenetére
Engem ez a mikrokarc téma mindig is hidegen hagyott, évente-2 évente úgyis megy polírra, akkor meg oly mindegy. Ezzel együtt tudok élni, nyugodtan álomra hajtva a fejem.

Részemről az autóba történő “beletüdőrákozás” ennél sokkal nagyobb főbenjáró bűn, mondhatni egyenesen undorító. És mennyi ilyet látni, nap mint nap, vadonatúj autókkal. -
steven84
tag
válasz
Anubris
üzenetére
Üdv!
Kb 5000,- ért lehet kapni 1x1m mosó törölközőt!
Kb 5 perc alatt átlehet törölni vele, ez a legkíméletesebb megoldás az olcsók közül.Mosás önkiszolgálóba:
Hab
Mosás
Hab
Mikroszálas törlővel végig törölni
Öblítés - cseppmentes öblítéssel
Ezután árnyékba állsz és szárazra törlöd a törölközővel.1000,- ft az egész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 15 Pro Max 256GB 88% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R5 5500 16GB DDR4 500GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- HP EliteOne 800 G4 All-in-One i5-8500 16GB 512GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Mindig mondogatom, hogy "en vagyok a padkanal, en vagyok a padkanal". 

ő van a másik oldalhoz szokva

)