Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Apple iPhone 17 - alap
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
-
Mobilarena
Topiklakók, és autóik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
En szeretem a Bmw-t, bar szerintem kovetkezo autom mas lesz.
Baratnomnek is cseres lesz az E90, mert megorulok tole,hogy hiaba tipp topp az auto mindig hallok valamit benne,hogy itt meg ott nyeklik nyaklik, es ez nem egyedi ,konkurencianal kicsit jobb az osszszereles, vagy az anyagok minosege! Nem tudom. -
FIREBLADE78
addikt
válasz
Gsx-rr
üzenetére
Igaz nem E amg-t linkeltem be. Azt nem tudom,hogyan néz ki belülről. Anyagok stb. Bmw kicsit old schoolabb ehhez az S-hez viszonyítva. Ugyanúgy a 6 éves gombok vannak rajta. Ülés állítás is lent van ahol kurvára nem látod mi micsoda,csak tapogatsz,mint vak a hajnalban. Ezek az apró,de okos megoldások hiányoznak. Ez az új M5 nem csicsa autó. Inkább arra van,de pályázz vele. Viszont ha már közel 60 milla,akkor kapsz ennyiért jobbat is. Mondjuk pár limitált ducatit

-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nekem nem lenne! A Bmw azzal a tablettel ....... Háááát!!
Én erősen gondolkozom a Mercin ,persze nem ebben a kategóriában ,viszont szigorúan csak is Amg-ben.A Merci kijezőjén a vezető és az utas is más mást nézhet ha akar. Hol van ehhez a Bmw?
-
FIREBLADE78
addikt
https://youtu.be/yoAbUa8mxzg
https://youtu.be/TCD75nCV2fU
Ki melyiket vinné? Sorry telóról vagyok. Merci gyönyörű belülről,de az embernek mégis hiányérzete van. -
FIREBLADE78
addikt
Nekem 800-900 körül ír ki. Igazából még nem néztem meg pontosan. Azt sem tudom mennyit fogyaszt. 800 körül mozoghat.
-
Möhe
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
az ilyen mennyit megy el 1 tank benyával? 3-400km?
szerk: én 500km-t alig,
szabályos tempóban tudok megtenni -
cOxeR
Ármester
válasz
r.levente75
üzenetére
Neked is!
-
MPowerPH
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
X5 es tarsai nem erre valok... Anno votl egy ugyfelunk, akihez sokat jartunk. Neki volt egy X5 4.8iS -e. Mikor kerdeztuk, milyen igy a countryside-on, annyi volt a valasz, hogy boltba jarni okes, meg gyereket a suliba hasznaljak, de terepezni abszolut alkalmatlan. Millioszor elakadt mar vele, es mindig a felesege jott, hogy a Landival kihuzza. Szoval terepre allt a tragyadomb mellett egy Land Rover Discovery 3 4.4 V8 HSE, LPG -vel. Azt mondta, mindenen atmegy, de tul sokba kerul /merfold a fenntartasa, ezert csak local a hasznalata. Bar pont elotte az X5 is beszedett egy 5k -javitast, ilyen teren az sem sokkal jobb.

-
r.levente75
addikt
Boldog Karácsonyt!
Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!
-
MPowerPH
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Pedig ha hiszed, ha nem, igen. Itt UK-ban, ahol a legnepszerubbek, az osszes videki gazdalkodo Rovert -t hasznal. Ok alt. olyan helyeken is laknak, ahova nem vezet aszfaltos ut, vagy olyan helyeken jarnak, pl. kimennek a tanyara. Es bizony, akar sz@ros gumicsizmaban is lazan beleulnek.

Egyebkent meg megvenni egy dolog, szervizelni a legnehezebb, mivel borzasztoan megbizhatatlanok, mind eroforras, mind elektronika teren. Evi 3-5k £-al lehet szamolni, ami csak a szerviz.
-
MPowerPH
félisten
Azert a Land Rover annyira nem rossz.
Az egyetlen SUV, ami tenyleg alkalmas terep hasznalatra. Az uj Discovery, vagy a Range Sport meg nekem is nagyon fancy, pedig nem szeretem a SUV-okat. Ezt, vagy ezt probald meg egy X5 -el, vagy X6 -al.
Kiirna az idrive, fatal error, es inkabb kinyirna magat.CharlieDrop: Ugyan azon palyan keszitettek, azonos korulmenyek kozott, azonos idoben.

-
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Az a teszt ugymond a 'legrealisabb'. Azokat nem szeretem, amikor userek videoi vannak osszevagva trollkodni a markat. xDrive -al meg nem mentem, nem tudom milyen, de a Quattro az kb. atmegy mindenen. Anno a ceges 4.2FSi -vel volt lehetosegem megtapasztalni, Szlovak, Lengyel Tatra, szakado ho, -10 fok, lezart utak. Minket ugy elengedtek, hogy meg a lancot sem kellett folpakolni... Es egyszer sem akadt meg, csuszott meg. Kb. mint egy k.b@szott tank. Es pl. az X5 nem tudott jonni, emlekszem, felre volt huzodva egy nagyobb emelkedo elott.
-
Gsx-rr
veterán
válasz
MPowerPH
üzenetére
Ez koztudott volt. Van baratom aki komoly tapasztalattal rendelkezik o allandoan vitazik pl facebookon mikor szidjak a quatrot.
Naluk van 760i Gl Sq7-ig minden egyertelmuen jobb az Audi.
Mondjuk azert ezek szelsoseges tesztek, azert jo ha van osszkerek hajtas, es nem veletlenul van modell ami nem valaszthato nelkule
Nekem volt olyan az elso F01 30d vel hogy 20 centis hobol nem tudtam kiallni egy parkolobol 90 szazalekos teli gumikkal.En multkor mentem Rs4 el nem is lehet jot autozni vele szemben a Bmw-vel. Legalabb is nekem aszfalton nem tetszett.
-
MPowerPH
félisten
Ezt lattatok mar?
Mi a letjogosultsaga az xDrive -nak?
Szerintem eleg gaz, kb. olyan dolog, amit nem kellene eroltetniuk. Ford sem gyart mar luxus autot, nem az o terepuk.
Ehhez kepest olvastam, hogy az ossz eladott modellek 60% -a xDrive -os, es a BMW a legkozkedveltebb osszkerekmeghajtasu auto a premium szegmensben, es mar evek ota. Kerdem en, ezert a sz@rert miert fizetnek az emberek?
Es akkor meg jon az, hogy a Quattro az majd karbantartas mentes, nem jar plusz ktg-vel, mig az xDrive pont kapora jon, ha nem tudsz mit tenni a megtakaritott penzeddel, a szerelok legnagyobb oromere. -
Newlachka
őstag
srácok airride lehet legális?
-
Alexuser
csendes tag
Ez egy nagyszerű gép, de amikor eltörik, ez egy rossz üzlet.

-
FIREBLADE78
addikt
Zárjuk rövidre a témát. 1 Percig járatni gáz adás nélkül utána nyélgáz 5 km-en át és bemelegszik

-
chess001
aktív tag
Valaki már találkozott ilyen cuccal:

gondoltam megtámogatnám az új szerzeményem:
-
szimi57
őstag
-
Möhe
addikt
válasz
szimi57
üzenetére
az ilyen adalék dolgoknál ippeg hogy nem "szórnak" a motorba nukleárils hulladékot és bizonygatják,hogy adalék előtt/után milyen szép az alapjárata, és a kopást is megelőztük....
carbon cleaner ugyan ez, végignéztük ahogy nyúzzák a szervező kocsiját 2 órán keresztül álló helyzetben, majd kijeletik,hogy nem volt megfelelően elég Amper a művelethez a műszereknek........... peeersze
mosom kezeimet, egy generál inkább
-
MPowerPH
félisten
válasz
szimi57
üzenetére
Biztos az, en megertem. De azt vedd figyelembe, hogy a bemutaton asvanyi olajba toltottek, nem felszintetikusba, es meg csak nem is szintetikusba. Itt a csavar a dologban. Ha melle raktak volna egy premium full szintetikusat, meglepodtel volna, es a bemutato sem lett volna olyan latvanyos.

-
MPowerPH
félisten
válasz
szimi57
üzenetére
Ezt pedig az olajokrol. Van azokban mar adalek, miert rakni bele meg tobbet?

-
H.Ezredes
őstag
válasz
szimi57
üzenetére
Ez nagyon beteg
Gyerekek időjárástól függően fél perc - 1-2 per alpjáraton való járatás után illik elindulni a hideg járatás koptatja a legjobban a motort !!!!!!! Szépen terhelésen egyrészt könnyebben és gyorsabban bemelegszik másrészt nem kopik úgy a motor. Nem is kell ezt a témát tovább beszéli. -
szimi57
őstag
Én beinditás után álló kocsinál azonnal feltolom a fordulatot 1800-2000-re pár másodpercre, majd azonnal indulok. 1.8-as benzines. Metabond Eco adalékot használok.
-
MPowerPH
félisten
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Igazabol nem veszed eszre... Az E92 -nel neha kiszurtam palyan, mikor egyenletesen haladtam, hogy 1-2l -el tobbet mutat a mutato a szokasosnal, akkor gondoltam, hogy regeneral. Varosban ezt ugye nem veszed eszre, es nem egyenletes menetben sem feltuno. De az auto viselkedese es hangja mas lesz, amit csak akkor erzekelsz, ha tenyleg ismered. F10 -nel kb. lokukit nem veszek eszre ebbol, mintha benne se lenne.
Es a fogyasztas egyebkent is csak aktiv regeneraciokor no meg. Van passziv regen is, amikor eleg meleg a kipufogo, hogy regeneralja magat. Bar ahhoz megint csak egy Autobahn kell, es ki kell nyomni a szemet.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Annyira nincs hideg. Úgy kb a kintihez képest + 6,7 fokkal van melegebb.

-
MPowerPH
félisten
El kell inditani egy regeneralast manual. BMW -nel ha nem ismered az autod, mint a tenyeredet, nem tudod, mikor regeneral. Sot, en az E92 -on tudtam, de az F10 -en mar egyaltalan nem erzem. Okor hiba, hogy nem raktak egy DPF menut az idrive -ba, amin tudta volna kovetni a regeneraciot, hogy mikor kell, vagy eppen folyamatban van, es Te hulye, ne allitsad le az autot. Akkor szol a rendszer, amikor mar keso, es mehetsz a szervizbe veszuzemmodban.
-
cOxeR
Ármester
Ma reggeli 120km túra mérlege egy kockalada meg egy e39 az árokban.
Vigyázzatok. -
Xero
nagyúr
válasz
CharlieDrop
üzenetére
Ahol most allok ott siman lehet 0 vagy az alatt sajna, kozel a bejarat. De igazan 10-15 is lehet akkor is elgondolkoznek a motor kimelese miatt. Meger par decit, hogy ne legyen teljesen hideg uzemben.
Szerk: Persze ez jovo zeneje, hiszen az F31-re csak 2018-ban kerul sor, ha a fl modellek ara beszedul az en tartomanyomba.
-
Ck.
addikt
Valami tipp az Uraknak? Hogyan lehetne kideríteni, hogy a DPF ténylegesen működik és nincs szoftversen kiír(t)va? A tiszta, fémszínű, világos kipufogó belső megnyugvást jelent?
Igazából a gyanúper csak onnan van, hogy a Delphi diagja azt írja ki, hogy az utolsó regeneráció óta 0 km a megtett táv, vmint 250 ezer a szűrő hátralevő élettartama még mindig. Emberünk nem emlékszik, h regeneralt volna. -
Xero
nagyúr
Ha már itt tartunk.
A gázolajos állófűtés mennyire gáz mélygarázsban? Most ugyan nincsen, de F31-be szeretnek. Így talán kímélném picit a motort. Sajnos legtöbbször mélygarázsban állok, konnektor nem opció. -
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Igen
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Zöld rendszámhoz kötött, plug-in hibridre is jár a kedvezmény

-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Nem csak neztem esetleg mit vennek ,mert 2 unnep kozott elviszik az autom.
-
FIREBLADE78
addikt
válasz
molnarpeter
üzenetére
Nem a full elektromos kocsikál nincs cégautó adó és társai?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Bp-n nagyon praktikus, annyira sok idő elmegy parkolási díjjal stb, meg azért az adó sem mindegy

Ezek az elektromos állófűtések 1-2 százasból megállnak, a gázolajos fajta lehet egy kategóriával feljebb is néha. Defa csinál vízkörbe rakhatót és olajteknőre rögzíthetőt is, típustól függ, melyiket kínálják. Mintha totalcaron a new duett rekámozzta volna, hogy van ajánlatkérő űrlapjuk direkt erre, az ingyen van
-
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
26 ert nagyon szep 40d-k vannak raktaron!
persze netto -
molnarpeter
nagyúr
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Ha ilyen sok a város, nézd meg a plugin hibrideket is, pl. X5 40e. Nem is azon spórolnál igazán, hogy olcsóbb az üzemanyag, hanem hogy nem kapja a belső égésű motor az ívet hidegen
Amúgy ha van a közelben konnektor, egy defa fűtőelem lehet jó lenne a dízelnek, akasztasz elé egy tesco-s időzító kapcsolót, és kész is 
-
MPowerPH
félisten
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Erdemes jaratni, en mindig 1 percet hagyok neki, hogy az olaj rendesen korbeerjen. Dieselnek az sem art, ha tovabb hagyod, brenzineseknel van az a dolog, hogy inditasz, es joforman egybol erdemes is elindulni, mert ugye a benzin oldoszerkent viselkedik, amig olyan kellemes a surites.
Bar az F10 -nel cheat van, mert a vizhofok mero helyett az olaj all be kozepre 6km utan. De attol meg nem biztos, hogy keszen all... Pl. a valto, az egesz blokk meg nincs azon a hofokon, hogy elkezd rugdalni. Csak ne padlozzad, ennyi. Mert semmi mas nem lesz annyira karos, mint ha hidegen rugdalod. -
Gsx-rr
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Na ez fogja jol kinyirni az autod.
Tapasztalatbol tudom, mikor hetekig a baratnom napi 5-7 kilometert ment atlagosan 20d-velAz uthibak elnyeleseben talan egy 5-os is jobb de a 7-es biztos.
-
BeZol
őstag
válasz
CharlieDrop
üzenetére
hát kb., ha a napi bő 2,5 óra konditermezés annak számít
Oda-vissza úttal és átöltözésekkel együtt ez egy napi 4 órás program.Áh, most fogok diplomázni ha minden jól megy (vagy rosszabb esetben júniusban), aztán kb. februártól küldözgetem az önéletrajzomat németekhez, remélem kapok vmi zsíros állást, vagy legalább idővel zsíros lesz belőle, aztán veszek egy m3 cabriót jó kis V8-val és ráköltöm a gatyámat is

Van markolatfűtésem, de ujjaim a féken vannak, mert ha netán vki kivágna elém, gyorsabb legyen a reakció.
Nekem garázsban áll a kocsi mindkét helyen, 0 fok alá sosem hűl le sehol, viszont állóhelyzeti dolog emiatt ki is van lőve, mert megfulladnék

-
FIREBLADE78
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
Szerintem 1,5 tonnás más dízel sem melegszik,úgy h nem ez a lényeg itt.
Azért vettük,mert elnyeli az úthibákat,lehet benne pakolni, biztonságba érzem magam benne. (kisebb esély van benne meghalni) Ha elmegyek metroba,akkor nem mari néni,átlag családi bevásárlást végzünk. Ha az ember megteheti akkor miért ne vegyen?! Szerintem az emberek 70% nem megy folyamatosan városban 20km-t.(pestet ne nézzük)
Lemaradt,hogy hátul is elfér egy ember kényelmesen.
Ha elmegy a háztól az autó szerintem benzines lesz,azokat alapból jobban is szeretem. -
majnkopf
tag
Mire az olaj átjárja az egész rendszert főleg ilyen időben kell 1-2 perc azért. Rögtön semmiképpen sem érdemes elindulni. Én úgy szoktam, hogy első indításnál várok pár percet, bepakolom addig a csomagot ha van, vagy lekaparom az ablakról a jeget ha van. Ha nincs semmi akkor is beindítom ha odaérek és kb. mire kényelmesen elhelyezkedem bekötöm az övet ilyenek akkor már indulásra kész az autó. Utána én is úgy közlekedem ahogyan leírtad, max. 3. 2-2400 között a fordulat. Viszont mostanában néha olyan "köd" lepi el a kocsimat ha megállok egy lámpánál vagy parkolóban, hogy öröm nézni remélem nincs valami kialakuló baja..
(mondjuk lehet az van, hogy kb. 1500km múlva olajcsere, bár azt is tudom, hogy hideg van azért a füstölés nagy része, ami nem is "füstölés" feltétlenül) -
szőröscica
addikt
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Uzemi hofok minimum 10km megtetele utan. Ha a mutato kozepen all, attol meg sem a viz, sem az olaj nem eleg meleg. Egyebkent ekkora tavokra minek egy 2 es fel tonnas suvot vettetek?
-
FIREBLADE78
addikt
Tényleg te robi,jólvan az más. Ott a kézfej hűl ki jobban. Vannak már markolatfűtések is mocira.
Minden nap nincs ilyen,de szinte soha sem megyek vele a városban 10-en,20-on km-t megállás nélkül, mert nincs ekkora táv itt. Még egy évet kibír,utána úgyis le lesz adva. Kövibe majd lesz állófűtés akkor.
Üzemi hőfok = kijelzőn a mutató 12 óránál áll vagy ne legyen kékben?
Supermotonál ilyen nem volt, fél utca után nyélgáz azt hadd szóljon. 
-
BeZol
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Hiszed vagy sem, a lábaim át sem hűlnek még -15 fokban sem (minden nap megyek 13,5-13,5 km-t óbuda és a lurdy ház között, amiből 20 perc maga a robogózás. Kocsival 50-75perc a reggeli csúcsban
). Az ujjaim azok, amik lefagynak a kezemen, de már vettem ilyen belebújós szutykot. Nálam eleve nem stimmel vmi a kézfejem keringésével, extrém gyorsan áthűlnek az ujjaim egy séta során is, pedig már síkesztyűben tolom a sétákat is 
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
2-3 km-re felejtős, megöli a dpf-et
persze csak ha naponta ez van
-
FIREBLADE78
addikt
Köszi. De úgy értem,hogy sokszor nem kell mennem csak 2-3 km-t. Pl boltba és utána haza 2-3 km. De ezalatt lehetetlen,hogy elérje az üzemit. Ez neki rosszat csinál x idő eltelte után? Vagy szarjam le,mert úgy sem lesz meg több évig?
Tudom lehetőség van állófűtést beépíteni,de ezt lőjjük ki.
Bezol: te beteg vagy
. Vegyél vmi térd védőt ha akarsz egészséges ízületeket a jövőben is. -
BeZol
őstag
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
Én úgy tudom, minél előbb elindulsz a kocsival, annál jobb, mert alapjáraton alig lesz fordulat és nem az igazi a kenés ilyen hidegben.
Ilyenkor mindig 1500-2200 között tartom a fordulatot. Így hamarabb bemelegszik (a fűtés is hamarabb jön össze ilyenkor), kap elég kenést is pl. egy 1200as fordulathoz képest (4. fokozat 50km/h), viszont még nem túlzott az igénybevétel.Tehát gyakorlatilag 50nél 3asban hagyom városban, és pont 2ezren pörög, ill. mindegyik fokozatnál figyelek, h azért 1500 alatt ne legyen a fordulat.
Nekem így mikor vidéken kimegyek a városból és kiérek az autópályáig, az 6,5 perc és 4,2 km. Ezzel a módszerrel már rendesen fűt ilyenkor a kocsi, és a hangja alapján be is melegedett nagyjából.
Amikor a szokásos módon vezetem, akkor ugyanitt még nincs annyira meleg a kocsiban, és mikor lepadlózóm a felhajtónál, akkor a hangján hallom, h még hideg a motor.Hosszabb távon gyilkolja a motort és eltömíti a dpf-et, ezért kell ha nem is minden hétvégén, de azért pár hetente szépen megjáratni a kocsit az autópályán, ha már sokszor mész keveset a diesel kocsival (nálam nem para, mert csak hétvégente használom kb., hétközbe még ebben a fagyban is robogóval driftelgetek
néha engem is meglep a dolog
, de csúszik minden mint az állat) -
Ck.
addikt
Üdv az uraknak,
Egy jó barátom aggodalmát szeretném tolmácsolni:
Adott egy 2008-as E90 320d, DPF-el kapcsolatban lenne egy kérdés. Az autó már megvan egy jó éve, de eddig nem vette észre a pilótánk, hogy valaha is regenerált volna a gép, valamint egy delphi diaggal kiolvasva, mindig ugyanazt írja ki a DPF infónál: utolsó regenerálás óta megtett táv: 0 km
Részecskeszűrő becsült élettartama: 250 ezer kmKérdés, hogy csak ez a Delphi diag nem kezeli megfelelően, vagy valóban szoftveresen ki lett ír(t)va? Hogyan lehetne ezt egyértelműen kideríteni?
Az autó tökéletesen megy, semmi hibakód, semmi pilács a műszerfalon, a kipufogó pedig szép tiszta világos fém színű, semmi korom.
-
CharlieDrop
veterán
válasz
FIREBLADE78
üzenetére
kiegészítő fűtés van a BMW-kben, elég gyorsan bemelegszik
Persze az olaj lassabban, de ezért van benne 0w meg 5w (a tiedbe pont nem tudom, de nekem 5w kell)Én annyit járatom, míg lekaparom az ablakokat.
-
FIREBLADE78
addikt
Új dízeleket mennyire kell járatni hideg időben vagy akár meleg időbeni? Vezess.hun volt egy videó miszerint jó fél perc utána indulás. Ez tiszta,de sokszor kell annyit mennem,hogy közel sem fog bemelegedni a motor. Pláne ilyen időben. Ez a város nem bp ahol 10-en km-re van valami. Hosszabb távon gyilkolja vagy szarjam le?
-
Xero
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Nekem még van kb 3-4000 hátra olajig az E46-on, de erősen gondolkozom az at olaj-szűrő cserén is. Papíron kb 2 éve kapott újat, azóta van benne úgy 30-40e km, de hidegen ici picit gyanús a dolog. Valamiért az az érzésem, hogy nem töltötték fel anno szügyig és hidegen az 1-esbe (vagy talán üres, tudja a bánat) visszarakosgatást azért érzem meg. Nem lenne még annyira időszerű de valahogy a lelki békém így lesz meg.

-
lali81
tag
válasz
thEndeR
üzenetére
szíjtárcsa: nekem Corteco van bent, gyári beszállító, eddig 2 BMW-ben is ez volt/van M47,M57 és nem volt gond, pedig M47-nél 70e km-t is futott nálam. M57-be nemrég került be, azért oda kell figíelni:
az árakban nagy a szórás, van ahol 70e-ért van ahol 120e-ért kaptam volnaugyanazt (számlával)
Kértem a BMW-től is ajánlatot , azt inkább nem prezentálom.
(Mostanában sokat vásárolok alkatrészt a kauffer-től , ill kintről az autoalkatreszonline24-ről, és eddig nem volt gond, bármit rendeltem: szívósortömítés,termosztátok, vízpumpa, klímahűtő, lengéscsillapítók, fékek, izzító cuccok stb) -
H.Ezredes
őstag
válasz
szőröscica
üzenetére
-
CharlieDrop
veterán
válasz
szőröscica
üzenetére
ezek az X-Akták...
-
szőröscica
addikt
Újabb szervizen estünk át Ezredes úrnál, 217 ezer km-nél, a szokásos kifogástalan módon
:
-olaj- és szűrők cseréje
-komplett váltóolaj és szűrőcsere gyári ZF cuccokkal
-hátsó féktárcsa + fékbetét csere
-kartertömítés csere
-lambdaszonda csereA váltónak nagyon jól jött ez, sokkal puhábban vált mint előtte.
Sajnos az alapjárati vibrációm megmaradt, kezdünk tanácstalanok lenni, új motor- és váltótartó bakok vannak bent (bár nem tudom, hogy gyári-e, ezt még az előző szerelőm tette bele), kipufogó szépen a helyén, semmilyen cső nem ér sehova, látszólag minden stimmel, és mégsem.
Ha van valakinek E60-asa M54-es motorral Budapesten, az kérem jelentkezzen, szeretnék venni egy egyszerű alapjárati üléspróbát, és megtapintani a kormányt járó motornál és kis tempójú manőverezésnél, 1 perc erejéig.
-
thEndeR
aktív tag
Nem tudtam mar az elozo valaszt szerkeszteni, a masik kerdesem meg az lenne, hogy fotengely szijtarcsabol es vizpumpabol a Contitech-et neztem hosszbordas szijkeszletbol pedig a Gatest. Ezek ajanlottak?
-
thEndeR
aktív tag
BMW 120D be milyen olajat toltenetek? A marka castrol lesz az biztos, de azon belul? A castrol oldala az Edge 0W40 et javasolta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Rowenta X-Plorer S140+ Animal & Allergy robotporszívó
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S10+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lego replika Tokyo 20051 építőkészlet doboz nélkül
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Kiirna az idrive, fatal error, es inkabb kinyirna magat.
Es akkor meg jon az, hogy a Quattro az majd karbantartas mentes, nem jar plusz ktg-vel, mig az xDrive pont kapora jon, ha nem tudsz mit tenni a megtakaritott penzeddel, a szerelok legnagyobb oromere.
Ami nem gyári légrugó, az általában ráz rendesen.