- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pohár
félisten
válasz
Ferdzsoo #19183 üzenetére
abba is szerettem volna fektetni idővel, most a Cardanoról hallok jókat, azt bent hagynám pár hétig/hónapig (azért nem daily trader lennék, kinek van arra ideje), és mellé tennék majd rendesen idővel a BTC/ETH párosba is, mint fő(bb) coinjaim
igazándiból egyből átváltanám a megvett coint Cardanoba, csak nem tudom, hogy ebben az esetben megszívhatom-e valamilyen úton-módon
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #19154 üzenetére
Nincs tobbrol szo. Egyszeru spekulacio az egesz. Buffet is megmondta, hogy egeszen pontosan nulla az erteke.
Az mas kerdes, hogy a blokklanc technologiat mashol is lehet hasznalni, de ehhez egyaltalan nem kell 3000 db shitcoin, sot meg bitcoin se kell hozza, foleg nem 40 ezer dollarert.
2) Mi olyat tud 40k-ert amit nem tudott 4 dollarert? Merthogy A pontbol B pontba olcsobban/gyorsabban is lehet penzt kuldeni. Ez teny.Ertekmegorzes: Aha, tenyleg nagyszeru otlet foleg, hogy naponta kepes 20-30-40-50 szazalekot ingadozni.
Sot eleg bekommentelni valamit Muskotaly Ilonkanak, es maris no 30 szazalekot.( Ezt elvezi most mindenki, mar reg 30k alatt lett volna.)
-
Albigator
őstag
válasz
Ferdzsoo #19128 üzenetére
Nem értem ezt a választ.
Bocsi ebben a topikban nem vagyok aktív, csak Alternatív kriptopénzek (altcoin-ok) és bányászatuk-ba és inkább nem ott tettem fel a kérdést hanem itt.Szerk.:
Ja h ez is rossz topik ehhez a kérdéshez, akkor elnézést.Amúgy nem voltam elég alapos, jobban utána olvasva teljesen kamu ez az egész.
Már szégyenlem h egyáltalán beírtam emiatt a topikba. -
Agyrák666
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #19096 üzenetére
Az a baj, ha kitweetetel valamit a kedvenc fogykos tech-papank, akinek evek ota veszteseges az autogyara,megis tobbet "er" mint az osszes europait egyuttveve ugy, hogy tizedannyi autot SE adott el, annak ez lesz a vege.
Irany a hold, irany a 100k, ha ennyi megvezetheto ember van. -
csaba951
veterán
válasz
Ferdzsoo #19012 üzenetére
Nanana! Aljunk csak meg egy kicsit! "cash-settled bitcoin futures traded on commodity exchanges registered with the CFTC." Vagyis nincs BTC fedezete. Így futures-ben simán lehet gyártani akár 1 milliárd BTC-t is, hiszen csak pénz kérdése. Ha BTC fedezet lenne, akkor tényleg pillanatok alatt milliárd dolláros árfolyam jönne, a hatalmas kereslet és ehhez képest minimális kínálat miatt.
-
A Zéé
addikt
válasz
Ferdzsoo #18997 üzenetére
hát azért szerintem naivság lenne azt gondolni, hogy nem a következő 48 óra fogja beszabályozni a következő pár hetet/hónapot.
Ha nem lesz több helikopterpénz, és tényleg jön a nagy vagyonosok és nagy cégek különadója, akkor szerintem lesz itt kapkodva pénzkivonás a piacokról. A kérdés az, hogy ez a kriptót hogy érinti. És szerintem meg fogja mutatni, hogy tényleg menekülőútnak tekintik, és beletolják ide a pénzeket, vagy vagy innen is ki fogják rántani. Aztán persze lehet, hogy nekem sincs igazam, de szerintem most a tőzsde is, a kripto is, de kis túlzással az egész világ azt várja, hogy mi lesz ma Washingtonban. -
Zsoxx
senior tag
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo #18858 üzenetére
Már miért dobnád meg ugyanannyival? Jöttek a pánik sellerek, és megtömték az orderbook-ot sell oldalon, tehát több volt most az eladó mint egy nyugisabb napon, így az ár sem ugrott egyből akkorát vissza. Ezt láttuk is, mert volt délután még egy támadás lefele, és 31000-ig jött le. Csak teória, hogy rögtön zárta is a shortot, de akkor sem noobozhatsz le valakit ennyi tőkével szerintem. Aki ennyivel játszik, az mindent csinál csak nem pánik sellel.
Mondta? Azta, hát mondani én is tudok bármit... Biztos van valami sumákság különben nyilvánosságra hoznák a tárca címeiket mint a nagyobb váltók is teszik, és hamarosan magánszemélyeknek is kötelező lesz, azt rebesgetik a hírek.
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo #18852 üzenetére
Noob? Ha-ha-ha.
Indított egy shortot másik váltón, másik 100 BTC-vel, a robotok lekövették a Coinbase index árat, mindegyik elkezdett eladni, emberünk zárta a shortot, majd újra vásárolt. Visszavette a 180 BTC-t, plusz keresett még vagy 10-et. Hogy nevezhetsz valakit noobnak akinek ennyi BTC-je van, atyaég...
Microstrateg(a)y meg a többi nagyágyú nem a CB-n vásárol, hanem OTC-n aminek nulla hatása van a a piaci árra valóban.
-
Pharaoh
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #18711 üzenetére
Ez jo régi tájékoztató, az adó már nagyon rég nem 25%. Ez pedig egy 2012 es hír :
Az idén hatályba lépett jogszabályváltozásoknak köszönhetően kitárult a világ a tartós befektetési szerződést kötő befektetők előtt és még inkább megéri a tőzsdézők számára a befektetéseket tbsz-számlán tartani. Januártól ugyanis jelentősen bővült a számlán tartható befektetések köre, már nemcsak forintban denominált eszközöket lehet tartani, hanem devizanemtől függetlenül helyezhetők el rajta
-
AssAssynn
addikt
-
KMT
addikt
válasz
Ferdzsoo #18660 üzenetére
Köszi! Eddig megúsztam mind a bevallást, mind a könyvelőt... De akkor az marad a kérdés, hogy hol érdemes btc-t venni. Revolut, paypal adja magát eléggé. Nem tudom, hogy ez mennyivel lenne rosszabb, mint egy random app / weboldal?!
A TBSZ-nek nincs köze a hozamhoz, azzal csak az adót tudod megspórolni. Nem is értem... -
-
Agyrák666
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #18629 üzenetére
Hat hogyne
Persze nehez josolgatni, de eddig 10 ev alatt mindig volt par rohadt eros buborek honap, aztan paniCSell, majd tobb evnyi stagnalas.
Persze kinek mi a stagnalas, bitcoin esetben annak szamit ha 6 es 12k kozott ingadozik, de azt a marhasagot, hogy ,, hat de a JE PE Morgen is bevasarol". Persze,majd 40k-n fog toled btc-t venni..hulyegyerek
(Nem neked irtam, csak hallottam ilyen marhasagot is. Kb aranyfedezet a banyagepekben szint) -
Dißnäëß
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #18606 üzenetére
Na, ez a bajom nekem is. Ha egy Svájc2 lennénk a rendszerváltás óta ránk zúdult pénzektôl, mert értelmesen használjuk ôket, zokszó nélkül adózok, de így csak zokszóval.
Btw Ausztriában: ha ott veszek kripto-t es ott is adom el, akkor magyarként él rám az ottani szabályzás ?
-
Dronte
aktív tag
válasz
Ferdzsoo #18604 üzenetére
Amit linkeltél, abban pontosan is az van, hogy a nyereség után kell adózni, ahogy itt is [link]
" a kriptovaluta beszerzési értéke és eladási értéke közötti különbséget meg kell szorozni a darabszámmal, amelyből megállapítható az adott ügylet eredménye. Tárgyévben a nyereséges ügyletek eredményét összeadva számolható ki a jövedelem, amely után a már fentebb említett SZJA-t és szocho-t (szociális hozzájárulás) kell megfizetni."
Semmi értelme nem lenne úgy adózni valami után, hogy nem volt belőle jövedelmed. -
petyus980
csendes tag
válasz
Ferdzsoo #18465 üzenetére
A padlás tele van már ezekkel a jóslatokkal. Az az igazság, hogy senki sem tudja megmondani mennyit fog érni X idő múlva. Ami biztos, az az, hogy hosszútávon folyamatosan emelkedik az értéke.
Ami engem jobban érdekel, hogy a mostani kilövés meddig tart? Meddig érdemes még több tőkét invesztálni? Mutatók alapján elvileg 28K USD-nél megállhat. -
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #18400 üzenetére
Az nekem túl lassú, ill. szeretem látni a részleteket.
Én nem látom annyira ezt a hasonlóságot. Júl 26-28 között túlszaladt az emelkedés, utána volt egy kis ténfergés, lassú emelkedéssel, ennek "kellett" egy korrekció, ami sep. 02-én megerősítést is nyert (kialakult egy jelentősebb, de alacsonyabb) csúcs. Aztán az esések közötti pár órás oldalazás karakterisztikája is olyan volt, hogy inkább esésnek nézett ki a folytatás (mondjuk akkor hétköznap volt, olyankor gyorsabban történnek a dolgok, ezért mondtam, hogy most hétfő-keddig várnék), a mostani oldalazás pedig inkább megnyugvásnak tűnik, nem csapkod benne ide-oda az ár. Én BTC-nél a mozgóátlagoknak nem tulajdonítok sok jelentőséget (nem is nézem őket), szerintem ez annál kisebb piac.
-
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #18391 üzenetére
Köszönöm, tanulmányozom már egy ideje.
Néha már egészen hasonlít mondjuk egy közepes forgalmú részvény grafikonjára. Hogy megy-e lejjebb? Passz, tegnap délután/este óta már biztos, hogy oldalazik; szerintem hétfő-kedden legkésőbb kiderül. Ezt az oldalazást úgy szokta abbahagyni, hogy alul és felül is a sávból kint zár egy viszonylag nagyobb időtávú gyertya (mondjuk H1), hogy minél több kereskedővel kiszúrjon, majd lassan elindul valamerre. Egyelőre nekem úgy néz ki, felfelé áll a zászló (mert többnyire amikor nagyobb eladás van, utána hirtelen vesznek is, ill. ha nincsen különösebb dráma, lassan emelkedik), de ez még csak egy gyenge esély (mondjuk 60/40).
-
Formaster
addikt
válasz
Ferdzsoo #18372 üzenetére
Értem már, kicsit félrevezető a cikk, ahogy látom jó páran felültek rá azok is, akik anyanyelvi szinten beszélnek angolul.
Másik kérdés: vétel-eladás... Coinbase accom van, de jobban utána nézve ez azért elég drága fee-kkel dolgozik.
Kraken megbízható platform? Gondolok itt biztonság, supportra. Vagy mi ajánlott még?Ahogy látom a Kraken inkább csak egy kereskedelmi platform tehát, ha az ott megvett coinokat nem tudom 1-1-be átutalni pl egy HW walletbe.Illetve euro alapú egyenleget sem látok benne.
-
brd
nagyúr
válasz
Ferdzsoo #18314 üzenetére
Nagyjából egyetértek, bár én egyelőre a 16,5K környékét látom szinte biztosnak, hogy oda hamarosan lenéz (különösen a mai nap alapján), a többit még nem tudni. Meg szabad tudni, miből gondolod pont a 25-30%-ot?
Dißnäëß: Sajnos ezt ember nem tudja (aki ilyet állít, az hazudik, vagy a coinok 90%-a a kezében van és szeret perverz játékot játszani), csak esélyek vannak.
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo #18273 üzenetére
A BTC Whitepaper így kezdődik:
Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System
Tehát ez egy elektronikus pénzrendszer. Azt valóban nem írja le Satoshi, hogy a mindennapi fizetőeszköz szerepbetöltésére lett kitaálva, én sem írtam ilyet. De egy elektronikus fizetőeszköztől elvárná az ember, hogy jól és gyorsan működjön. Na most amíg nem használták sokan, szinte 0 fee-vel fizették a kávét az emberek, ma már ez nemigen lehetséges, mert minél többen akarnak tranzakciókat indítani annál jobban föé kell ígérni a másiknak, hogy előrébb kerülj a mempoolban. Voltak már gigászi fee árak a BTC életében, nem rég az ETH-nál is, szóva ez a skálázhatósági probléma minden POW láncot érinti. Ezért is lesz majd az ETH jobb (bár már techinkailag most is jobb) mint a BTC. Elég megnézni, hogy mennyi okoszerződés, stabilcoin fut a láncukon. És egy stabilcoin mögött elvileg ugye ott kell lenni 1:1 arányban FIAT fedezetnek.
-
cof
veterán
válasz
Ferdzsoo #18267 üzenetére
Hát nem tudom, hogy a BTC-nek milyen társadalmi szerepe lesz majd a jövőben.
Mert a 10 év alatt nem nagyon változott a kód, ott a 2 legnagyobb probléma a kb. 10 percenkénti blokk, és a 2 MB? blokk méret. Nagyon hamar rá lehet jönni, hogy amire megalkották globális fizetőeszköz ebben a formában alkamatlan nagyobb tömeg kiszolgálására.
Mivel rájöttek már erre többen, most ráhúzták a 'digitális arany' kifejezést, mert most ez a trendi, így a hibáit/hiányosságait amiket fentebb írtam nem kell megmagyarázni. Egyébként nem lehet tudni, hogy ez már egy 10 éve fúvódó lufi, vagy valami tényleg lesz majd belőle.
Az tény, hogy jó páran meggazdagodtak belőle, valaki nagyon, valaki kevésbé, valaki mindenét elvesztette, netán meg is halt miatta.
Arra viszont kíváncsi lennék, szívesen olvasnék sztorikat a korai beszállóktól, hogy ők, hogy élték meg ezt a 10 évet. Mert ahogy nézem az első pár 100 oldalt itt a topikban, vannak bőven mai napig aktív fórum tagok.
-
Because
őstag
válasz
Ferdzsoo #18267 üzenetére
a Bitcoinnak mi a mai szerepe a nyerészkedésen és azonnali fiatra váltáson kívül?
már rég nem foglalkoztam a témával így nem tudom, hogy állnak a kvantumszámítógépek, de valószínűleg ez a játék addig megy még valaki azt nem mondja elindít egy ilyen blockchaines algót az egyiken...
-
válasz
Ferdzsoo #18240 üzenetére
nem az a kérdés, hanem hogy mikor kell eladni?
kb 2 éve nem tradelek, mert rohadtul nem értek hozzá és csak bukni sikerült természetesen (saját korlátaimat belátva játékpénz méretben kockáztattam
) , de most azt érzem, hogy csak lesz még egyszer 10k körül - ki kellene szállni
-
MikeWazowski
veterán
-
kriptocash
újonc
válasz
Ferdzsoo #18207 üzenetére
Bitcoinra és egyéb kriptokra az sem megoldás, mert a törvény nem csak abban idióta és talán egyedileg őrült a világon, hogy ugyan az a jövedelem máshogy adózik, ha másik országban nyit az ember számlát, de azt is megmondja a törvény milyen típusú ügyletek esetén kell csak a nyereség után adózni és nem a forgalom után. Kriptok esetén mindegy, hogy hol nyitsz számlát, minden esetben a forgalom 23,89%-a az adó.
-
kriptocash
újonc
válasz
Ferdzsoo #18204 üzenetére
Ennek köze nincs a szabályozáshoz. A Magyar adótörvény idióta és szándékosan megkülönböztet bizonyos tőkenyereségeket egymástól. Nem csak a Bitcoin adózik forgalom alapján. Nyitsz egy hagyományos bróker számlát mondjuk Argentínában, mert neked az szimpatikus. Itt is a forgalom alapján fogsz adózni, mert kizárólag az EU-s, Amerikai és még egy-két országban lévő brókercégnél keletkezett nyereség esetén kell csak a tényleges nyereségre és nem a forgalomra adózni.
Igazad volt, nem 24 ezer az adó. 100 ezer veszteség, majd 100 ezer nyereség, tehát 0 Forint profit esetén az adó: 100.000 x 0,90 x 0,87 x 0,305 = 23.882 Forint. A 24 ezret kerekítettem. Azért ennyi, mert egyéb jövedelemként adózik, forgalom alapján és az egyéb jövedelemnél 10% költségátalányt megenged a törvény, az adóalap a SZOCHÓ fizetési kötelezettség miatt 87%, és az adókulcs pedig 30,5% (15% SZJA + 15,5% SZOCHÓ). Így a forgalom (nem nyereség) után számított adókulcs kb. 23,89%. Ez nem csak Bitcoin-ra érvényes, de a legtöbb nem EU-ban lévő brókerszámlára is.
-
Ferdzsoo
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Milyen autót vegyek?
- Medence topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest