- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Mobil flották
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát én egy általános mechanizmust próbáltam vázolni, te meg egy konkrét sw-re gondolát szerintem, illetve annak a mechanizmusaira, szóval elbeszéltünk egymást mellett
Szerintem ne keverjük ide az sw-ket, meg az export formátumokat. Van 2db privát kulcs, egy új, meg egy régi. A régihez már nem tartozik BTC, azzal lehet játszadozni a BCC blockchainben. Hogy ezt melyik sw-vel hogyan lehet megoldani, az már egy másik történet, de ebbe nem is akartam belemenni. Ezért sem wallet exportot írtam, vagy privát kulcsOK exportját, mert csak 1db-ra gondoltam, a régire
De túl van ez már beszélve szerintem
-
Nem úgy akartad írni, hogy a privkey export-ot az utalás előtt és után is végre kellene hajtani és az utalás előtti exportot benyomni a BCC-s SW-nek?
Nem, ha az utalás előtt exportálod a privkeyt, majd odaadod valaminek akkor az rendelkezni tud a BTC egyenlegeddel. Ha előtte átutalod egy másik walletbe (másik privkey), akkor a BTC ágban a jelenben 0-as egyenleg lesz az eredeti privkeyhez, tehát rouge sw esetén sem érhet semmilyen kár (BTC téren!). Ugyanakkor a BCC blockchaint nem érdekli, hogy te a mai napon hova utalgattad a BTC-id, mert tegnap a fork pillanatában rögzült minden ami a múltban történt (replay protection), tehát a BCC-id ugyanúgy meg fogod kapni, nem gond hogy a jelenben 0 BTC van már rajta a másik ágon, a lényeg csak az, hogy tegnap 12:20 (UTC) ELŐTT mi volt.
Ahogy leírtad, úgy ugyanis azt a privkey-t is megkapja a BCC-s SW, ami ahhoz a címhez tartozik, amire utaltál.
Ezt írtam:
- BTC ágban átutal minden új címre
- BTC privkey export
- BCC kliens megnyit
- privkey importTermészetesen jó nagy hülyeség lenne az új BTC walleted privát kulcsát epxortálni itt, minek?
Akkor semmi értelme nem lenne az egész műveletnek. Tehát itt az EREDETI (azaz a régi) wallet privát kulcsát kell exportálni, ami immáron nem tartalmaz BTC-t, tehát biztonsággal ki lehet vele próbálni egy BCC walletet. Bocsánat ha félreérthetően írtam, nem gondoltam hogy ezt külön ki kell emelni, de valóban nem árt.
Szerk.: azt persze ne felejtsük el, hogy kártékony kódót tartalmazó wallet sw esetén a BCC-idet ebben az esetben is le lehet nyúlni, de ez igaz minden coinra, és minden walletre. Szóval a történet itt inkább arról szól, hogy megpróbáljuk elkerülni a dupla lenyúlást ha netán szar kerülne a palacsintába (ne vigyék a BTC-t is a BCC-vel együtt).
-
Orionk
senior tag
Köszi, de sajnos nem értem.
Milyen hálózat és milyen blokkok? Van aki 40 video kártyát használ és nagyon jól keres vele.
Video: BitCoin bányászat felszerelésA fenti videóban a csákó rengeteg video kátyával csinálja. Meg is tud szinte élni belőle. A video különböző pontjain mutatja a kiépített hálózatát.
Én nem akarok ezzel foglalkozni, kb. 1 hete hallottam róla először. Utánanéztem, olvastam és ez az egy dolog, amit még nem értek laikus ként, hogy mégis miből nyerik a BitCoint? Miből terem? Hogyan jön létre a semmiből ? és hol tárolódik?köszönöm
-
Bár a témához én igazából semmit sem értek, szerintem nagyjából ez áll a harmadik pontban is ha nem tévedek, csak más szóhasználattal, és felesleges lenne egy dolgot kétszer beleírni.
-
vismaior04
tag
Írtam gyorsan egy rövid összefoglalót a témaindítóhoz, esetleg erre vagy egy variációjára ki lehetne cserélni a mostani elavult infókat.
Részletekbe nem mentem bele, a "van videókártya a gépemben" típusú érdeklődőknek pont elég infó, akinek ez nem veszi el a kedvét, az úgyis rászán pár tucat órát, hogy beleássa magát a témába.------------
A bányászatról:
A nehézségi szint immár több éve olyan szintre emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, többmillió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASICS) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára). -
ati012
őstag
Pedig a onecoin a jövő befektetése.
-
shortcutme
tag
Bitcoin, mint a közvetítő közeg ugyanúgy működne, de bitcoin, mint valuta elbukna.
A Bitcoin sikeressége nagyban függ a média és a kormányok hozzáállásától. Ha az emberek Bitcoint a negatív hírekkel azonosítják, akkor félni fognak tőle és a kormányok inkább a tiltás felé fognak hajlani. Így a Bitcoin, mint fizetési rendszer is elbukna (nem szünne meg, de underground rendszer lenne belőle, széles körű elterjedése nem történne meg). -
D@reeo
aktív tag
Ha valaki elkezdene nagy mennyiségben BTC-t eladni, úgy esne az árfolyam is. És ha azt látják egyesek hogy folyamatosan esik az árfolyam, akkor kiszállnak az általuk elképzelt stop loss szinten (vagy panic sellt nyomnának) ami tovább vinné lefele az árat. Közben meg a másik oldal olcsó(bban) megvenné a BTC-t, majd lassan emelkedne az ár. Hülyén leírva kb ez történne(illetve történik folyamatosan).
-
shortcutme
tag
Azért a Bitcoin ennél kisebb piac.
Ha valaki most 400 millió dollár értékű bitcoint a váltókra dobna azt elég erősen megérezné a piac és biztos, hogy 200 USD alá vinné hirtelen árfolyamot, ami miatt mégtöbben pánikolnának és adnák el a bitcoinjaikat.
Elég hosszú távú bizalomvesztést eredményezne, ezután kevésbé mernék az emberek bitcoinban tartani a pénzüket.Bitstamp jelenlegi orderbook alapján 12.000 BTC (4.8M USD) hirtelen eladásával 300 USD alá lehetne vinni az árat
-
vadkinder
csendes tag
USB csatlakozóval dolgozik. Korábban használtam már bfgminert, és néhány paramétert meg kellett adni az indításkor: bfgminer -o http://api.bitcoin.cz:8332 -u worker név -p jelszó --disable-gpu -S all . Ez az indítás a kis usb eruptereknél volt jó, de a HEX8A1-nél nem jött be, nem talál eszközt.
-
Osiris
őstag
Az bíztató. Én meg ma forrasztom az xbox tápból a mindentvivő labortápot... Bár a nyamvadt minerem már 230mhz-re visszavéve is hibázik hardveresen (igaz már 3 napos lesz). Lehet, hogy elkéstem és a szar táp már kinyírta, de azért teszek egy próbát az "új" táppal, aztán meglátom, hogy hogy működik a garancia az ilyen ebay-es rendeléseknél. ..kellett nekem idejekorán pozitív visszajelzést küldenem...
-
Osiris
őstag
Nem a CGminerrel van a gond, hanem a táppal: elvileg 290mhz-et kéne tudnia a cuccnak, de ezzel a táppal amit kaptam hozzá, 240mhz-en stabil. Most nem hibázik, de 33 helyett csak 28 GH/s a sebessége. Van valahol egy maradék xbox tápom ami 175w-os, majd azt átalakítom és kipróbálom úgy mit bír.
..azért a BFGminert is kipróbálom. Mitől jobb az mint a CGminer? -
Osiris
őstag
Akkor megy nyugodtam. Köszönöm a gyors választ!
Egyelőre csak próbaképp bányászok egy 32GH/s sebességű usb-s céleszközzel. Arra vagyok kíváncsi, hogy a coinwars.com-os becslés, ami szerint több mint 10$-nak megfelelő havi termést hoz össze a készülék (költségek levonása után), mennyire pontos. Ha elfogadható a számított előrejelzés, akkor esetleg befektetek komolyabb scrypt bányagépbe.. Majd meglátjuk. -
törölt tag
Ezzel a kérdéssel kellett volna kezdeni.
Folytatni meg egy tanáccsal fogom: aki tényleg komolyan gondolja az ilyen gépek hajtását, az ne gondolkozzon hétköznapi tápokban. Az AX1200-asaim java része 1 éven belül tönkrement, pedig azokat sem nevezném hétköznapinak. Nesze neked bazi jó Flextronics... Akkor vettem a nagyágyúkat.AHF-2DC-2100W - 1
AHF-2DC-2100W - 2Van hangja, de hosszútávú teljesítménye is és 4-5 gépet elvisz.
A szar felvételért meg elnézést, a lányom hibája.
-
vadkinder
csendes tag
Gyakorlatilag úgy tűnik, hogy éppen ez a PCI-e kábel a gondom. Eddig is 2 ilyennel volt táplálva a gép. Szerintem nekem alapvető fogalmi hiányosságaim vannak: A PCI-e és a VGA kábel vélhetően nem egyforma. (vagy mégis?)
Ha nem egyformák, akkor melyik a VGA? (A piros a PCI, ez rendben van, rá is van írva)
Ennyire nem lehetek béna... (de, igen...) -
_SPD_
tag
Pont erre gondoltam, hogy rá kéne akasztani a 5V-ra egy régi cd írót vagy dvd-t. A képen nem látok semmit. se HW error se semmi. Teljesen jó. az egyik bordára dugd rá a vga 6-os csatot a másik bordára az alaplapi pci-ost és sztm jó lesz. Valszeg az az egy 12v-os ág nem bírta.
-
Nisida
aktív tag
1.) Ne keverjük össze egy termék értékét egy más elszámolási/csereszköz egységben kifejezett árával, mert ez nem ugyan az. A BTC éppen azért használja a kitermelési ráta változásának rendszerét, hogy így adjon értékállóságot egy immateriális dolognak aminek valljuk be hétköznapi értelemeben semmi értéke sincsen. Ez kb. az 1 kg aranypénz és 1 liter víz problémája a sivatagban. Egyes dolgok értéke relatív, a helyzettől, kultúrától stb. függő a rendszeren belül levő csereszemélyek által közmegegyezéssel elfogadott más cseretárgyak mennyiségével kifejezett szám (fogalom). Önmagában "semminek" nincs "értéke" csak egy másik dologhoz viszonyítva. Max az létfenntartáshoz szükséges dolgoknak amit a természet szabályoz de ez a mechanizmus kihalóban van éppen ez a probléma.
Ezért ez teljesen független az ártól, a BTC egy másik értékmérő, csereszközben kifejezett ára annak abszolút értelemben vett értéktől nem függ(ene). A kitermelési ráta változása adja meg a BTC saját rendszerén belül értékét és mivel ez emelkedik ezért a BTC saját rendszerén belül felértékelődik és mivel ez folyamatos ezért folyamatosan értékelődik fel ami már magával vonja a csereeszközben való ár növekedést, így a másik csereszköz BTC-ben kifejezett értékének csökkenését.
2.) A kitermelési ráta csökkenése - értem ezalatt kitermelési nehézségének növekedése - az ugyanazon egység kitermelésére fordított számítási kapacitás szükségeséét növeli így annak ára is növekszik mivel áramot eszik, kopik az eszköz amiből több vagy jobb kell, stb. Ezzel nem is lenne gond de a kitermeléshez szükséges dolgokat nem a kitermelt dologért veszed hanem egy másik csereeszközért, ami rádásul egy csomó más dologtól függően változik. Abban igazad van, hogy ha 1 ember csinálná akkor leesne a kitermelési ráta és szépen egy cpu-s minerel kitermelhetne az összeset de lásd 3. pont.
3.) Azért írtam már régebben is az egész BTC az arany standard kicsinyíttet mása - igaz pár negatívumot eltörölt pl: szállítás kérdése, vagy a közvetlen beváltás kérdése - mert az arany "értékét" a kitermelés határozta meg ha sokat tudtak kitermelési csökkent az értéke ha kevesebbet akkor növekedett, ahogy fogytak az könnyen kitermelhető arany készletek úgy nőtt az értéke az aranynak és nőt a kitermelés költsége.
A BTC ugyanezt csinálja azzal a különbséggel, hogy az időfaktorral és a kitermelhetőség felső határával is limitál. Ezért a fejlesztés, kiteremési képesség növelése lét érdek, ahogyan egyre többen akarnak kitermelni, úgy nő a költség és úgy nő egyesek szemében az "értéke" és ezzel együtt nő egy másik csereeszközben kifejezett ára. És mivel az árat a kereslet kínálat határozza meg - amit az emberek hite generál , amit meg a BTC előállítási rendszerébe vetett hite táplál - már ott is vagyunk, hogy a kitermelés nehézsége meghatározza a BTC "értéket" és a másik csereeszközben kifejezett árat.
4.) Az egy külön pikáns oldala az egész BTC kérdésnek, hogy az árát a spekuláció is rángatja, meg az emlékek ami a Dotcom lufiból táplálkozik. Akkor sokan nagyot szakítottak és az emberek csak erre emlékeznek, ezért ők sem akarnak kimaradni. Szinte a 1929-es válság játszódik le újra amikor a takarítónő, a postás a 20 dolcsijával tőzsdézik mert ott lehet nagyot akasztani.
A bitcoin támogató kockák hite, átragad a pénzben hívő "guruk"ra majd onnan mainstream dologként az összes hülyére aki azt hiszi munka nélkül legálisan lehet 3 perc alatt milliomos. És ennek a hitnek még matematikai alapjai is van, kb. olyan mint a pénzpiaci kötvények amik csak emelkednek de ez gyorsabban fog.A 4. pontodra a válasz: a számítási kapacitás a nem csak a biztonsághoz kell, az testesíti meg a korlátozó eszközt ami a bányász és a BTC között van, az adja meg az értékét. Éppen a számítási kapacitás szükségessége adja a BTC értékét, hogy kell és hogy a rendszer ennek felhasználásával adja neked a BTC -t megtestesítő karakterláncot. Olyan mint a szikla amiből kitermeled az aranyat, ki kell termelni, meg kell mosni , össze kell zuzni..... és a végén ott az arany / btc .
Már megint sokat szövegelek.
-
janos666
nagyúr
Miért, mivel másabb egy banknak virtuális BTC-t gyártania, mint virtuális valutákat?
A folyamat pontról pontra ugyan az, csak annyi a különbség, hogy a halandó is hozzáférhet a teljes blokklánchoz, viszont nem hiszem, hogy a legtöbb átlag embert ez érdekelné, sőt, jobban bízna abban, hogy a bank vigyáz neki az IOU-BTC-ire, mint hogy valami sok gigabájtos adathalomban ilyen-olyan kulcsok és hash összegek ... és innentől neki ez már nem is technológia, hanem varázs halandzsa, amit rábíz a mágusra, aki ért hozzá... -
MarkusDevil
csendes tag
Jó igaz, én sem tudok, (DE) nem ajánlok olyat aminek magas kockázata van teljesen átláthatatlan, és nem mondom azt , hogy ez biztosan meg fogja érni, erre gondoltam. Es nem rosszindulatból beszélek hanem mert sokan idetévedhetnek, azt gondolva , hogy na ez a tutti befektetés aztán meg cumiznak.
-
jocomen
aktív tag
A legálisan működő elfogadó- / beváltóhelyek, brókerek, akiken keresztül idővel majd bonyolódik a forgalom, vagy az áruházak, ahol elfogadják.
Ezeket (a legális szereplőket) lehet törvényi úton kényszeríteni adatszolgáltatásra.Olyan meg nincs, hogy határokon átívelő, megfoghatatlan, adóztathatatlan pénzmozgás. Csak olyan van, h nem ér el olyan mértéket, amire a hatóság felfigyel.
szerk: "nem áll mögötte senki"
Akkor a semmiből keletkezett, az ősrobbanással?
Ki hívta életre, ki rendelkezett a kezdő készlettel és tartja meg magának (állítólag) a felét, ki írta meg a számolási algoritmusokat, dolgozta ki a működési szabályokat? Ki? Ki? Ki?
Az, h az ötletgazda szeretné, ha személye titokban maradna, nem azt jelenti, h nem létezik. -
-
Cathfaern
nagyúr
Itt a lényeg. Azt kell megérteni, hogy amint nem wallet kliensben van a Bitcoin, onnantól nem tudod hogy bitcoinként létezik-e, vagy csak a váltó, illetve az online wallet szolgáltató kiírja, hogy ennyi meg ennyi bitcoinod van. És mivel a bitcoin nem számít pénznek, semmi előírás nem vonatkozik rájuk, ami pénzintézményekkel kapcsolatos.
brd példájának élve, azzal, hogy a BTC-det elutalod mtgox-nak, krakennek, vagy valamelyik online walletszolgáltatónak a pénzed, olyan, mint ha a Forintodat odaadnád Jóskának. Jóska azt igéri, hogy neki vannak haverjai, akiknél szokott lenni dollár, ezért ha rácsörögsz, akkor a haverjainál átváltja dollárra, és akkor ha kéred odaadja abban.
Mtgoxnál az történt, hogy odaadtál a Jóskának 5000 Forintot. Ő másnap elment, és elitta az egészet. Majd telefonáltál neki, hogy mennyi pénzt is adtál neki? Erre nagyon beszart, hogy nincs meg a pénz, ezért bekamuzta, hogy 5000 Forintot. Gondolta majd valahonnan visszaszerzi. Aztán 2 nap múlva kérted, hogy váltsa akkor át neked $-ba. Forintot azóta se szerzett, szóval kamuból mondta, hogy 250 Forint az árfolyam, szóval így lesz $20-od. Mondtad rendben. Aztán szóltál neki, hogy rendben akkor kérnéd a $-t. Pénze még mindig nem volt, ezért mondta, hogy most épp nyaral és két hétig nem lesz, de akkor majd odaadja... nem folytatom, innen már kb. sejthető a lényeg.
Egy pénzintézet ezt azért nem teheti meg, mert a törvények feltételeket írnak elő nekik, amiket szigorúan be is tartatnak. Ellenben egy coin váltót semmilyen törvény nem kötelezi, akik váltottak fiatba, azokat is csak a fiatra vonatkozó rész kötelezték.Szóval ha valakit, valamit itt szídni lehet, az nem a bitcoin, hanem a kormányok, akik nem léptek időben, és nem hoztak időben jogszabályokat a coin váltókkal kapcsolatban (persze erre 0 reális esély volt. Kíváncsi leszek, hogy fog-e történni változás).
-
HSM
félisten
Egyszerű. Az ok, hogy sokszor jobban megéri mégis processzoridőt adni egy ilyen folyamatnak, hogy más közös erőforrás hamarabb felszabadulhasson.
Sok minden közbeszólhat még amúgy.
A második bekezdésedre pedig azt tudom írni, hogy valami rejtett igénye van a bányászásnak, ami nme látszik feladatkezelőből, mert ha nincs egy szabad processzormag a rendszerben, amin dolgozhat, akkor lassul. Tippem szerint kevés processzoridőt emészt fel, de az nagyon pici késleltetéssel kell neki, ezért esik össze, ha bármi komolyabb processz megeszi a magokat.
(#7367) Kozmonauta: Hogy ellenvélemény is legyen: szerintem meg pont amiatt tart ott ez az ország, ahol, mert ilyen marhaságokat vannak, akik elhisznek.
Külön és különösen antipatikus, hogy egy olyan topikban hirdetik magukat, aminek ehhez az égvilágon semmi köze, és ahol a reklámtevékenység nem megengedett. -
HSM
félisten
Kevered az affinitást a prioritással.
A priorizálásnál elkerülhetetlen sok szituációban, hogy kis prioritás is kapjon némi processzoridőt. Ellenben, ha Te az affinitásban azt modod, hogy egy CPU-n nem dolgozhat a folyamat, akkor azon semmi CPU-időt nem fog kapni.
(Itt persze hátbaszúrhat, ha a HT miatt mégis rászivárog más folyamat, de az a HT-t használók baja, megérdemlik.) Ha csak 3 szálat kapott nálam a QT gyönyörűen bányászik a gép szinkronizálás közben. Az "egér akadás" az meg egész más jelenség, az akkor jön, ha valami megszakítás vagy egy hosszú driveres folyamat miatt leáll az OS egy pillanatra.
-
Penge_4
veterán
"Tehát vagy önként bevallod, vagy mosatod valakivel, bár azt nem hiszem, hogy 16% alatt megúszod, akkor meg már érdemesebb bevallani..."
Ha 100 milliós ingatlant tudsz venni, akkor nyilván. De tegyük fel csak pár milliós profitra tettél szert. Bizonyítsák be, hogy nem fényevő vagy, aki a jövedelme 100%-át félretette x éven keresztül, amiből viszont már kijön egy nem 100, de mondjuk >10 milliós ingatlan vagy autó.
-
Penge_4
veterán
"Ha erre azt mondod, hogy megtartanád, a fórumon tanúsított viselkedésed alapján én ezt messze nem hinném el."
Pedig de. Egyébként hogy érted, hogy a fórumon tanúsított viselkedésem alapján? Ilyennek nézek én ki?
Ha nem hinnék benne, akkor 1200-on átutaltam volna valamelyik tőzsdére és kerestem volna rajta. Az egyetlen, ami megakadályozott, pont a benne való hit. Ha csak egy instrumentumnak fognám fel a sok közül, akkor ekkora emelkedés után tuti eladom és még ha nem is akartam volna kockáztatni, belőttem volna 900-ra a vételt és 25%-kal megnöveltem volna a kereskedett mennyiséget.
De hajszálon függött, hogy Kína bedönti-e vagy elindítja a lavinát. Mert ha direktívát dolgoztak volna ki, mint a németek, akkor ma már 10000 körül is lehetne simán. Akkor meg nem 25%-ot nyertem volna rajta, hanem már csak a 10%-át tudnám visszavásárolni a pénzből, amiért eladtam.
Mosolyogva, haláli nyugalommal nézem az árfolyamot. Egyedül akkor voltam kicsit ideges, amikor 800 fölé ment, hogy lesz-e még lehetőségem venni belőle majd olcsón.
Miközben a Bitcoinról szóló IT Café cikkeknél már ugyanazok sokadszor kiáltanak bedőlést meg összeomlást, én ugyanolyan jókat tudok derülni ezeken, mint mikor megjelenik a cikk, hogy na most aztán leszámolnak a warezzal meg eltörlik a torrentet.
Leírtam már az aggályaimat.
- Hiba a protokolban.
- A rendszer haszonélvezőinek asszimilációs/manipulációs törekvései zseniálisan összehangolt stratégiával.
- Az emberi kapzsiság, ami miatt nem fog forogni a belső gazdaság, mert mindenki csak felhalmozni akar majd.A betiltás nem szerepel közte, mert akkor az alvilág pénze lesz és többet ér majd, mint egy kiló hernyó, miközben megőrzi a digitálisságból eredő pozitív tulajdonságait.
Ja, és mindhárom aggályom végére gondold oda, hogy "Végül emiatt átveszi a helyét majd egy altcoin."
Mert protokol formájában tovább fog élni, csak magának a pénznek a helyét veheti esetleg át valami más decentralizált kriptopénz. Akár Google hátszéllel, amit szintén esélyesnek tartok. És ezt is kizárólag a Google esetén, mert nekik van egyedül meg a hatalmuk ilyesmi véghezvitelére. -
DigitXT
félisten
és ha tudnád, hogy én akkor majdnem annyi pénzből vettem az X2-t
Na, 7 év után derül ki, hogy én voltam a balek, mert drágán vettem?
Amúgy nem. Már nem emlékszem, de sejtésem van róla... Akkoriban
nem is kellett volna nekem X2, csak később (TDU). Nem éreztem úgy,
hogy rosszul jártam volna, mivel ritkaság volt, hogy olyan jól megy...
Ha Te különösebben nem válogattad, rámondhatod, hogy "szerencséd"
volt, így nagyobb hasznot realizáltál a proci eladásából, mint a többiek,
akiknek csak átlagos példány jutott, amiből sokkal több volt a piacon...
(Mintha ment volna egy kis kakaskodás is érte, valakire rálicitáltam.)
No', és ha nem lesz emelkedés, vagy bezuhan $60-ra az árfolyam?
Hát ez az, a jövőbe senki nem lát... Hihet valamiben: max. nem jön be.azt keresik, hol van benne a rossz, hogyan nem működhet
Ezt hogy hámoztad ki?Linkeltem a HSZ-t: hol keresem benne, hogy
hogyan NEM működhet? Pont, hogy a motor eladója igen JÓL is járhat.
Persze azt tudjuk, ez nem törvényszerű. Szóval kockázatos. Én ennyit
mondtam: ez miért "magyar mentalitás"? (Vagy arra gondolsz, hogy az
rosszindulatú megjegyzés, hogy most itt egy hirdetés ingyen reklámját
IS láttuk egyben, nemde? Ott is volt a smiley.Szvsz ebben van vmi.)
lehet opciót is kötni a tavasz környéki burgonya árra
Gondolom ez szarkasztikus akar lenni...Ha visszaolvasod, akkor az
idézőjeles krumpli az a BTC lenne. Lehet, hogy tipikus magyar vagyok,
hogy nem merek most (sem?) 300K-val (hagyjuk is a motort, az "csak"
kényelmes lenne: télen nincs használatban így 2:1 a biznisz) beszállni.Amúgy más hírek topikjában ment, hogy ez itt nem peak, ez nem "lufi
árfolyam", ez reális, sőt, simán lesz belőle $15000 is: rá is kérdeztem,
hogy biztos ez? Mert akkor megérte volna $1000-on is venni 1 BTC-t...
Az utóbbi idők eseményei viszont azt mutatják, hogy nem igazán érte
volna meg akkor venni. De talán $300-on. Aztán ha tavaszra $60 lesz?
Passz. Nem nekem való ez, túl stresszes.Ha lenne bróker, aki ezt
nem csak a saját hasznára "pörgeti" (napi szinten), akkor lehet, hogy
érdekelne a dolog. Használni, azt pont nem... Írtam, hogy jó nekem a
PayPal, meg nincs különösebb bajom a bankokkal sem... (Azon kívül,
hogy lehúznak a tranzakcióknál, de az meg a kormány "érdeme" is...)Azt is írtam, hogy mindenki magából indul ki, és "sokan" szeretnének
kevés munkával meggazdagodni: nyilván én is szeretnék.Ezt látom
benne, hogy van benne lehetőség, hiszen hatalmas az ingadozás. Vki
persze rá fog pacsálni mindig (tudom, tőzsdén dettó), nekem kevésbé
fájna más baja, mint a saját.Amúgy ez is tipikus magyar mentalitás?
Szerintem akik az árfolyam alján hevesen BTC-t vennének dettó. Mert
ha rendes pénz volna, akkor 1) nem ingadozna így 2) ma is és holnap
is hasonló mennyiségből hasonló árukat lehetne vásárolni. Tehát totál
mindegy lenne, hogy mikor szállsz be... Tetszik a BTC? Váltasz, vhol,
s használod arra, amire használni akarod kényelmesen - meg minden.Befejeztem a topik offolását, és elnézést, ha ezzel vkit megbántottam.
Szerk: mielőtt megint belekötne valaki: honnan tudja, hogy itt az "alja"?
Nem, tényleg nem tudja. Elég, ha hisz benne. Ha pedig sokan hisznek
benne, akkor nemsokára marha nagy igény mutatkozik, és hopp máris
emelkedésnek indul az árfolyam - így önbeteljesítő jóslattá vált a dolog. -
DigitXT
félisten
Basszus, tudtam, hogy valamikor már üzleteltünk, csak nem ugrott be, mikor:
procira is kerestem a privik közt, de nem találtam, naná, mert akkor még nem
is volt privi. Ez 7+ éve lehetett, nem?Amúgy jó a példa! Adtam érte ~50K-t,
mert akkor, és ott nekem megért annyit. 1 év alatt meg elbuktam több, mint a
felét, mert leáldozott a platformnak ill. félárban már az X2-ket dobálták utánad.
(Viszont addig az 1 évig boldog tulajdonosa voltam.Az első tuningprocim...)
Ha el akarsz valamit adni, mennyiben számít az, hogy az érte kapott cseretermék fél évvel később mit fog érni? Persze számíthat, de akkor olyankor adod el, amikor szerinted az jó. A vevő pedig, ha ugyanerre bazíroz, nem veszi meg éppen akkor.
Éppen ezért a motoros biznisz (ha nem csak reklám, illetve spekuláció lenne
mögötte, hanem valós igény a BTC-k beszerzésére) akkor jöhetne létre, ha a
motor jelenlegi tulajdonosa tavaszra normalizálódást/emelkedés vár, tehát jól
jár az üzlet BTC-ben való megkötésével. A vevő meg szükségképpen rosszul
fog járni, DE ha létrejön az üzlet, akkor azért, mert ő meg összeomlást vár, s
a motor tavasszal is motor marad, a BTC-je meg szerinte kevesebbet fog érni.
Az meg, hogy mi lesz, majd az idő eldönti... Inkább tűnik szerencsejátéknak,
mint egy 1:1 értékű pénzügyi tranzakciónak. (Már ha nem rögtön váltják át...)Most tulajdonképpen mit szeretnél hallani?
Csak ezt: nyilván sok spekuláns is jelen van. Thx. Szerintem nem mondtam
nagy marhaságot a témában való véleményemmel... Amit azóta is tartok, de
le lettem érte szólva, ami gáz, de úgy látom, ebben a topikban ez a "mérce":
tisztelet a kivételnek. Azoknak, akikkel nyugiban lehet a témáról beszélgetni.Amúgy nyilván az lenne nekem a legfaszább, hogy a 300K értékű motoromat
elcserélem most egy olyan "krumplira", amiért tavasszal kapok 1,5-2MFt-ot...
De mivel benne van a pakliban, hogy a krumpli elrohad, nem merem meglépni.
Amúgy itt mindenki maga tőzsdézik, vagy vannak BTC brókerek? (Berakok X
HUF-ot, hogy csinálj nekem belőle rövid távon 2-3X-et, akkor csinál belőle?)
-
DigitXT
félisten
akkor lesz, amikor ... a BTC által közvetített érték közel állandó lesz.
Világos. Akkor most kanyarodjunk vissza az elejére, mert én is ezt mondom,
csak le lettem tipikus rosszindulatú magyar mentalitásúzva, mert felvetettem,
hogy a mostani helyzetben egy ilyen tranzakció jósága minimum kétséges...
Hogy eleve létrejön-e? Hogy más-e a célja, mint a spekuláció? Hogy létezik-e
ma win-win helyzet, amikor ilyen brutál hullámvasút van. Vagy marketing-e?Ahogy ez a donation-ök BTC-ben elfogadása is: mit veszíthet? Csak donation,
amit az ember vagy ad, vagy nem. De nem egy vásárlás. Mindjárt érdekesebb
hír lenne, ha mondjuk Photoshopot lehetne megvásárolni, közvetlenül BTC-ért.
Aztán ugrálhatna naponta (bocs, óránként), hogy most 5 BTC az ára, most 3?Én elismerem a #6630-ban leírt előnyöket, noha momentán nem küzdök ilyen
problémákkal, uis az "azonnali" kifizetési igényeimet egy PayPal is megoldja.
Csak annyit tennék hozzá, hogy ez a BTC használata. És nem hiszem, hogy
a piacot ma az mozgatja, hogy a BTC-t használni akarják... (Amit az ember a
legjobban szeret(ne) az: pénzt keresni, munka nélkül.Olcsón venni, drágán
eladni, aztán kész. De nyilván a tőzsdék sem működnének ilyen észjárással.)Amúgy nem tudom, hogy mennyire tipikus, hogy a csősz mindenki hazazavar az
erdőből, tőzsdei környezetben. Bár azt tudom, hogy omlott már össze az is. -
DigitXT
félisten
Azt, hogy mások ahhoz hasonlítják, mintha EUR-t fogadna el HUF mellett.
És azzal érvelnek, hogy ott is van árfolyamkockázat: "csak nem ennyi".Amúgy meg még egy dolgot nem értek.
Ha valakinek BTC-je van, akkor
nyilván benne van a témában, és nézegeti a chartokat: ha van esze, akkor
nem a "gödör alján" fogja motorra váltani. Az eladó meg épp azt szeretné,
hogy minél több BTC-t kapjon a motorjáért.Ilyen ingadozással nehezen
tudom elképzelni, hogy mikor lesz az a pont, amikor mindkét fél jól jár.Hogyaszondja 20 sékelt kér, mire a vevő rávágja, hogy jó, itt van 20 sékel.
-
AAntii
őstag
Igazad van, a fanatikus hívővé válás sem az igazi a bitcoin kapcsán, ugyanakkor az is érdekes, hogy a közgazdász csipet-csapat miért akarja 2-3 hét elteltével is ugyanazokat az értelmetlen vitákat lefolytatni, mint két vagy három hete. Az őket leszámítva ugyanis nem sok embert érdekel, hogy a bitcoin micsoda, csupán az érdekli, hogy x ráfordítással ki tud-e venni a buliból x+valamennyit, vagy nem, vagy ha pedig szakmabeli és a ph-n az bizony nem közgazdászt jelent, hanem matematikust, informatikus, akkor pedig áhítattal adózhat a dolog matematikai vagy épp informatikai megvalósításán/alapjain. Vitatkozni nyilván lehet, már csak azért is, mert ez fórum és anélkül sok értelme nem lenne az egésznek, de nem biztos, hogy a bitcion legfontosabb kérdése az, hogy pénz-e vagy sem, illetve kinek milyen diplomája van vagy éppen mit csinál a civil életben.
-
DigitXT
félisten
A motoros kérdésben viszont egy biztos: vki rá fog pacsálni!
Ha a BTC összeomlik, akkor az eladó, HA BTC-ért adta el.
Ha a BTC szárnyalni kezd, akkor a vevő, mert durván bukott.Ezért nem is hiszem, hogy valóban BTC-ben ütnék nyélbe a
boltot, mert mindkét fél részéről baromi rizikósnak tűnhet...
Mert az árfolyamról kb. csak az biztos, hogy nem biztos. De
nagyon nem. Így nem az igazi még csereterméknek - szvsz.Szerintem ezért ez szimplán marketinghúzás - nem több.
-
Pontosan. A probléma forrása gyakran az, hogy a hülyeség korrigálást a másik fél "elvakult hitnek" hiszi. Onnét nézve egyébként az is, ez érthető. Ebből lehet aztán egy értelmes építő jellegű vita, meg lehet olyasfajta beszélgetés is, hogy az "XY is megmondta hogy pénz/nem pénz", meg hogy "nekem ilyen olyan diplomám van, és itt meg ott dolgozok" féle rettentő releváns érvelés. Pláne sírhatnékom támad, mikor ezek az emberek újra és újra nekifutnak egy teljes értelmetlen és céltalan vitának, egyre közelítve a "kinek nagyobb a fasza" című eszmecseréhez.
-
ZollR
tag
Azért nem gazdasági egység a BTC mert egy fiat eszközre van szükség, hogy az árakat ki lehessen fejezni.
Az, hogy a HUF és az USD is fiat eszköz, itt egyszerű konverzió történik.
Ezért nem is BTC-vel fizetnek azok akik valójában BTC-vel fizetnek. Huh ezt nagyon nyomorékul fogalmaztam.
Azaz, az árak nem BTC-ben vannak kifejezve, hanem USA dollárban vagy EUR-ban és ez van pillanatnyi árfolyamon átváltva BTC-re. Egy termék ma kerülhet 1 BTC-be holnap pedig 0.5 BTC-be ha a pénz annyit mozog. Az elszámolás egysége - hangsúlyozom - nem ugyanaz mint az pénz elfogadása.Az árfolyam ingadozások vannak-voltak-lesznek. Ma az USD erősebb az EUR gyengébb, holnap fordítva. Nincs túl nagy kapcsolat és egyik sem rángatja - számottevő módon - a másikat.
A BTC a világ összes devizájához képest deflálódik. Ez nem árfolyamkülönbség, hanem defláció. A 2 pénzügyi fogalom nem ugyanaz.Válaszoltam a kérdésedre?
-
-
ZollR
tag
Én azt nem értem, hogy ha tényleg csak ennyit tudnának produkálni, akkor mitől olyan gazdagok?
Azért, mert ők azok akik. Minél nagyobb összeget fektetsz be annál nagyobb a kamat amit a pénzedért fizetnek, mivel ahol befekteted nagy terhet veszel le a vállakról azzal, hogy nagy mennyiségű pénzt tudsz azonnal és egyszerre elhelyezni. Ezzel radikálisan csökkenthető a működési költség és rengeteg hitel rögtön lefedhető. Százalékosan lehet hogy a nagybefektetők sem keresnek sokkal többet mint a kisbefektetők, de összegszerűen ezek már óriási pénzek, amikkel évente lehet egy új olajtársaságot indítani, egy ruházati márkát a piacra dobni stb stb. Ezek hozama már nem 1.5% hanem sokkal több, viszont nyilván sokkal nagyobb a kockázat, mint ha egy biztosítóba öntötted volna a pénzed.
-
> Én azt nem értem, hogy ha tényleg csak ennyit tudnának produkálni, akkor mitől olyan gazdagok?
Mert masok tokejet is menedzselik.
> az sem biztos, hogy milliárdos akar lenni mindenki, lehet, hogy megelégszik pár100 millióval
Erre nem tudok mit mondani.
@Rolly:
> - 5 év prog-terv-mat - 4 év közgé
Tudom regebbrol, hogy mit tanultal es hol, ezert nem ertem, hogy miert nem erted.
De ez itt extrem off topic, szerintem mindenki elmondta, amit akart.
-
Nezd, sok-sok evig dolgoztam a Cityben, profi traderekkel, profi korulmenyek kozott, nem hiszem, hogy ennel sokkal jobb ralatas kellene. Amirol te beszelsz, az a szerencse. Ralatasom eleg sok mindenre van, es fura, hogy a "megfelelo pszichologiai felkeszultseggel" rendelkezo, havi 20%-os profitot hozo maganemberek meg nem milliardosok. Ugyanis ez evi kozel 900%, 5 ev alatt 5600000%, ami azt jelenti, hogy szazezer forinttal indulva 5.5 milliardot produkalnal 5 ev alatt.
Ja, hogy csak minden masodik honapban jon ossze? Ennyi erovel mondhatnank azt is, hogy a ruletten mindig nyerek, kiveve, amikor epp mas szam jon ki.
Tehat a kerdes: ha valaki tud havi 20%-ot atlagosan, az miert nem lesz milliardos pillanatok alatt. A masik kerdes: a vilag legjobb befektetoi (Warren Buffett, pl., aki azert ketsegtelenul a top) miert csak havi atlagosan 1.5%-ot tudnak produkalni?
-
Shodan
őstag
Mind értem azokat amiket leírtatok, és teljesen logikus és ésszerű. De ettől függetlenül semmi garancia nincs arra hogy valóban elterjed. Jelenleg is hiába megyek be a boltba egy marék aranyal hogy vásároljak. Itt kb ugyanezt érzem. Pedig pont az ellenkezőjére lett megalkotva ha jól vettem ki.
-
csaba951
veterán
>aki azért veszi, mert abban bízik, hogy majd drágán eladja valamikor
Most kifejezetten nem olyanokra gondolok, akik bármiféle jövőt látnak a BTC-ben.
Szerintem ez a mostani spekuláns csoport bármire lecsap, amiből pénzt tud csinálni. Ma a BTC, holnap a mák, vagy éppen a tollseprű. Nekik mindegy, a lényeg az, hogy pénzt keressenek vele. Minél gyorsabban, minél többet. Egy csomó kínaira rá tudták sózni, mert meredeken emelkedett. Na, akkor veszek én is! Na, erre a spekulánsok vad profitrealizálásba kezdtek. Most meredeken esik az árfolyam. A spekik meg "olcsón" megveszik a készletet. Erre megint beindul egy vételi hullám, amikor a spekik kitáraznak, a többik meg megveszik. És ez így megy elölről egészen addig amíg a spekik üzletet látnak benne. Utána meg keresnek valamilyen más piacot.
#5109 ittakary
Ne becsüld túl az embereket! A legtöbben akkor vásárolnak amikor emelkedik az árfolyam (ki ne maradjak belőlle) és akkor adnak el amikor esik (legalább valamit visszakapok a pénzemből).LTC fórumon is van, aki most fontolgatja éppen, hogy elkezd megont bányászni. Érted, most, amikor magas az árfolyam! Tehát most nincs semmije, amit el tudna adni. Pár hét/hónap múlva lesz pár LTC-je. Úgy, mint a többi bányásznak. Na, mi fog történni az árfolyammal?
De semmi gond, mert el fogja adni olcsón, mert az még mindig több mint a semmi. Aztán ha már nincs mit eladni a sok alakalmi bányásznak, akkor megint megindul az árfolyam felfelé, mert nincs kínálat. Ja, hogy már eladta korábban?! Micsoda pech!
-
butch3r
senior tag
igen, én is teljesen reális oknak tartom egy nagy bróker elérhetetlenségét a zuhanáshoz. ha a londoni vagy New York-i tőzsdével lenne ilyen, valószínűleg az is szép kis esést okozna globális szinten.
Itt én arra szerettem volna utalni, hogy a rekord árfolyam nem feltétlen jelent profit realizálási hullámot.
3 havi kereset szerintem még nem az az összeg amiért érdemes eldobni a 12/24 stb havi keresetem esélyét (minimálisan tettem be, 3 hónapot nyerek abból azért sok mindent nem lehet kezdeni -értsd befektetés vállalkozás vagy vmi) ellenben elveszem magamtól az esélyt, hogy valóban több legyen. De kitudja kinek milyen az alvási képessége
-
ignorant
senior tag
Nemcsak az elfogado helyek szamitanak, hanem a userbase is ami nepszerubb forumokat vizsgalva ugyancsak hatalmas mertekben no.
Ne feledjuk, hogy az ar pusztan a szereplok "konszenzusa" alapjan jon letre.
Arra senkinek nem lehet ralatasa hogy pontosan milyen aranyban vannak jelen a kulonbozo szereplok. a spekulansok jelenlete es szama ezekben a kezdeti lepesekben teljesen lenyegtelen szerintem, sot pozitiv a hatasuk hosszu tavon.
Az egyertelmu, hogy a volatilitas nem szamit ha hasznlalod is a bitcoin-t valamire nem csak ulsz rajta. Ha uptrend van jelen a piacokon, az meg csak pozitivan hat mindenkire...
Elfogado helyek teren, nem lehet okunk panaszra eddig. Remelem folytatodik tovabb ez a trend is.
-
butch3r
senior tag
Elismerem áprilisban a nagy emelkedés és zuhanás után kezdtem el foglalkozni BTC-vel, de ha jkól emlékszem akkor sem az aktuális rekord árfolyam miatt volt zuhanás, hanem mert azt hitték btc tulajok, hogy mtgox-ot meghackelték. Miután kideürlt, hogy nem, csak nem bírta a hirtelen megugrott terhelést, meg is állt a zuhanás, ugrott egyet az árfolyam (~$60-ról $100 körülre azért csak 80%-os emelkedés még ha előtte ugyan ekkora volt a zuhanás mértéke is) és azóta kitartóan emelkedik.
Simán lehet, hogy nem is lett volna az áprilisi esés, ha mtgox szerverei bírják a növekvő terhelést.Lehet rosszul emlkészem, ha így van javítsatok ki. és persze szvsz.
Ja és ezt csak arra írtam, hogy akik nyereséget akartak realizűlni a fillérekért vásárolt btc-jükért megtehették már akkor is, az is szép profit volt, ha abból indulunk ki, hogy mi a "nagyon magas" árfolyam miért tartották volna meg mostanáig? Illetve mért pont most adnák el és nem spekulálnának további emelkedésre.
-
Overlocker
veterán
A piac fokozatosan nő, Kína által, ez viszi feljebb. Check this Én a rallykat leszámítva gondoltam folyamatos növekedésre..
-
Penge_4
veterán
"Én valami olyasmit, hogy most vásárolsz, aztán fél-egy-pár év múlva eladod, vagy elköltöd. Ebben mit számít az, hogy most éppen milyen árfolyama van?"
Csak annyit, hogy ha mondjuk 100-200 ezerért vesz az ember, mikor 70 dolláron áll és jövőre ilyenkor már 700 dollár lesz, akkor az 10x-es emelkedés. Ha veszek ugyanannyiért 350-en, akkor az csak 2x-es emelkedés.
Boldogabban kockáztat az ember (ugyanakkora kockázatot tekintve, mivel a biztonsági rés és minden más árfolyamtól függetlenül ott lebeg kockázatként), ha az a tét, hogy 200 ezerből jövőre 2 milliót csinál, mintha az, hogy 200 ezerből jövőre 400 ezret csinál.
"Egyébként ha nem csak itt siránkoztál volna, már dupláztál volna mondjuk 1 hónappal ezelőtthöz képest, nem?"
A BTC-ben lévő pénzemet meg is dupláztam. De egyelőre azt a rohadt Paypalt nem tudom átváltani, ami 48 dollár jelenleg. Na ez pár hónapja 0.5 BTC-t vagy jobb esetben akár 0.6-ot is ért volna. Ma már csak 0.14-et.
"Mi a baj a személyes találkozóval?"
Az, hogy már a fél BTC is necces, de abba még néha belemennek. De ha nézegeted a fórumokat, 1 BTC alatt nem nagyon szeret egy megbízható tag sem üzletelni. Egy már 50+ sikeres üzleten túllévő, több száz vagy ezer hozzászólással rendelkező törzstag jóval megbízhatóbb, mint mikor egy újonc nyögi be, hogy ő adna el kevesebb BTC-t is személyes találkozóval. Igen, paranoiás vagyok. Mert elképzelhető, hogy tényleg ő is egy szerencsétlen kezdő, aki éppen pénzt akar a BTC-jéből én meg BTC-t a pénzemből. De az is lehet, hogy kirabolni akar.
"Hát tanulj, és szerezz jól fizető szakmát (nyilván nem ehhez, hanem úgy egyáltalán)."
Mintha ez olyan egyszerű lenne, de ez már tényleg nagyon off. Egyébként ironikus ilyet kijelenteni pont a Bitcoin topicban. Mert a Bitcoinból gyakorlatilag bárki milliárdos lehetett, ha jókor volt jó helyen.
"Ha jól használod, olyat is megtehetsz vele, amit nélküle nem (ill. csak több pénzzel)."
A spekuláció az akkor is spekuláció marad, ha bonyolult matematikai modellekbe csomagoljuk. Tudod ez olyasmi, mint a kereskedőrobotos biznisz. Nem kétlem, hogy léteznek olyan kereskedőrobotok, amikkel rengeteg pénzt lehet szakítani. De azokat nem fogják közkinccsé tenni és eladni, mert azzal önkioltóvá válik az alkalmazott matematikai modell. Maximum úgy, mint a bányászgépeket. Amikor jól megszedték belőle magukat, akkor kipréselik még a maradék profitot is.
-
Penge_4
veterán
"Az egyetlen, amit tehetsz, hogy amikor elfogy a tököd (bátorságod), eladod."
Én nem eladni akarom, hanem gyűjteni. Pont attól félek, hogy eladom és annyit emelkedik, hogy utána nem zuhan vissza az eladáskori ártól alacsonyabb árra, így bukom rajta, mert a pénzből, amit az eladásból kaptam már csak kevesebbet tudok venni, mint amennyi az eladás előtt volt.
Viszont mivel kevés van és hozzájutni nem tudok, mert
1. Bányászathoz sok tőke kéne és akkor is nagyot kockáztatnék, hogy az előre kifizetett, előrendelt cuccok megérkeznek-e, épségben-e és addigra elszáll-e a diff. Ha csak bebattyognék egy Tesco-ba és úgy vennék bányászgépet, mint bármilyen más elektronikai cikket, garanciapapírral, vevőszolgálattal, stb. akkor is nyilván lenne diff kockázat meg árfolyamkockázat (befektetett áram, stb.), de ezt vállalnám, amennyiben meg tudnám venni akár spórolt pénzből, akár kamatmentes áruvásárlásira. De így, hogy kétes helyekről előrendelni és több hónapos várólisták... Ez nagyon nagy kockázat.2. Vásárlás nem olcsó és egyre drágább az árfolyam emelkedésével, ráadásul számomra (nincs bankszámla, nincs bankkártya, nincsenek köteg húszezresek aktatáskában sem) max. a személyes vásárlás lenne nyerő.
Ezért gondolkoztam azon, hogy megforgatom, ha már MtGox-on lehet tőkeáttét nélkül is kereskedni. Mert eddig azt utáltam a legjobban a Forexekben, hogy az előtt elbukhatod a teljes pénzedet, hogy csődbe menne az instrumentum.
"nagyjából ez az egyetlen, 100+ éve bizonyítottan működő stratégia az adásvételen keresni óhajtók számára, és talán ezt a legnehezebb megfelelően kivitelezni, - nem megérteni, kivitelezni; van, akinek ezt évekig tart megérteni"
Ebben az esetben a valutapárok és egyes részvények kiszámíthatóbbak. Én duplázni akartam, csak előbb írtam hsz-t, mint gondolkodtam volna.
Mert Forexen is akkor voltam sikeres virtuális pénzzel, amikor virtuális pénzként kezeltem. Amikor úgy álltam hozzá, mintha igazi pénz lenne és csak kevesebbet forgattam be a sokezer virtuális dolláromból, akkor jobb esetben csak ráparáztam és hamarabb eladtam, ezzel kemény 70 centes profitot elkönyvelve. Rosszabb esetben túl sokáig tartottam és megfordult az árfolyam és
- Vagy elvesztettem mindet.
- Vagy eladtam és kevés veszteséget realizáltam.
- Vagy hagytam és a hétvégi fenntartási díjak meg a többi túl sokat vont le és jobbnak láttam közepes veszteséget realizálni, látva, hogy a gazdasági események miatt az árfolyam akkorát már úgysem fog emelkedni/zuhanni, amekkora a nullszaldóhoz kéne. -
Sajna a wallet.dat az már egy sokkal felsőbb rétegben működő valami. Egyébként egy széles körben használt adatbázis file (bdb formátum), és rengeteg minden bele van hányva, akár privát kulcsok sokasága is. Gyakorlatilag a kliensben levő minden adatot (kivéve persze a blokkláncot), és a beállításokat is tartalmazza.
A következő szint az általam említett base58 string (wallet import formatnak hivják egyébkén), amit a QT kliens ad mikor privát kulcsot exportálsz belőle, de ez még ugye mindig nem a privát kulcs
Maga a priv. key egy 32 byte-ból álló hex szám, a fent említett base58 string szétbontásából nyerhető ki.
Amúgy én is csak onnét tudom ezeket, hogy egyszer egy sérült hdd-ről kellett kibányásznom egy privkeyt disk editorral (hogy tovább fokozódjon az élmény, ez egy Litecoin wallet volt ráadásul). Összesen kb 2 napot basztam el rá, a végén már a hajam hullott, de sikerült
Ja, és 5 LTC volt csak rajta, szóval egy idő után inkább a kihívás vitt előre, nem az anyagi haszon
-
Hogy érted pontosan hogy "külön tárolni"? A QT kliensbe is lehet importálni több privátkulcsot, csak sajnos ennek a kezelése nincs kivezetve a GUI-ra. Gyakorlatilag a hozzájuk tartozó fogadó címeket ömlesztve fogod látni az "addresses" fülön, az egyenlegeket meg összesítve. Természetesen ettől még a kliens tudja, hogy ki-kivel van, és parancssorban szépen le tudod kérdezgetni, illetve exportnál meg tudod adni hogy melyik címhez tartozó privkeyt kéred. Az most hirtelen nem rémlik hogy új cím generálásánál melyik privkeyt használja (pedig néztem egyszer), de talán a defaultot, tehát amit először létrehozott első indításkor.
Némely kliensekben ez ügyesebben meg van oldva, pl az Electrum fejlettebb ilyen téren.
-
moon73
csendes tag
"Lehet, hogy haszontalannak tűnik neked, de előre nem lehet megmondani, hogy ki fogja a blokkot létrehozni. Ilyen értelemben nem haszontalan egyik sem. Akár ma is létrehozhatsz CPU-n futó minerrel is blokkot, csak kicsi rá az esélyed (nem a CPU miatt, hanem a sebessége miatt)."
Biztosan nem lehet megmondani? Nekiállok bányászni az asztali gépemmel. Jelenlegi számítási kapacitásával mondjuk két évig tartana az xy számú blokkot létrehozni. Javíts ki ha rosszul értelmezem, de úgy tudom, hogy egy csúcs bányászgép mondjuk megcsinálja pár perc alatt az xy számú blokkot. Az én gépem erről értesül a hálózaton, és abbahagyja az xy számú blokk generálását, és kezdi az xyz számú blokkot generálni. Természetesen más a gyorsabb gépével ismét hamarabb befejezi. Matematikai esélyem talán van, a számítási kapacitásom függvényében, de mivel gyorsabb gépek ezrei számolják ugyanazt a blokkot egyszerre, nyilván mindig a leggyorsabb fogja befejezni előbb.
Hol van itt nekem gyakorlatilag esélyem? Legfeljebb ha betársulok egy társulásba ami speckó szoftverrel egy géppé kovácsolja a satnya kis gépem számítási kapacitását több ezer hasonlóan csekély kvalitású gépével. -
moon73
csendes tag
Javíts ki ha tévedek, de amennyire én tudom, a blokkgenerálás sikere a számítási kapacitástól függ, nem a szerencsétől.
Tudtommal párhuzamosan dolgozik ugyanazon blokkon több száz vagy ezer bányásztársulásban több tízezer gép, és mellette még elég sok egyéni gép is, és amelyik hamarabb elvégzi az adott blokk számítási feladatait, az lesz a nyerő.
Vagyis versengenek egymással kergetik a labdát, ha már ragaszkodsz a focis hasonlattal.
Onnantól, hogy elkészült a nyerő blokk, a többi gép ugyanazon blokkra végzett sikertelen munkája tulajdonképpen haszontalan volt.Ha ez így van, akkor ez azért érdekes szerintem, mert a bitcoin elterjedésével és a 21 millás határhoz konvergálva a difficulty függvényében egyre több áramot fogyaszt majd ez a hálózat, és ennek függvényében kimutatható, hogy mennyi áramfogyasztással jár ez a számítási versengés.
Amikor pedig számottevővé válik gazdasági szinten az áramfogyasztás, még ha nem is nagy mértékben, akkor jön a környezetvédelmi miniszter és a bitcoin generálás áramigényét a fosszilis erőművek CO2 kibocsátására visszavezetve tetszés szerinti mértékű környezetvédelmi adót varr a bitcoin pénzügyi rendszer nyakába.
Máris ugrik a bitcoin rendszer hatóságoktól függetlenségének előnye.
Egyébként jó ötletnek tartom a bitcoint, csak az egy jelentős gyenge pont, hogy a befektetett munka sajnos energiafelhasználáshoz vezet, és a rendszer kialakításának jellege miatt elég sok a pocsékba ment munka és ezáltal nem hasznosult csak elhasznált energia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Apple asztali gépek
- Tőzsde és gazdaság
- PlayStation 4
- Bittorrent topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Kerékpársportok
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Samsung Galaxy S21 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged