-
Mobilarena
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
8zabi
őstag
nagyon jól rátapintottál egy fontos dologra, ez az oszthatóság, az emberek nem tudják, hogy 1 BTC-t lehet osztani
mBTC=MilliBitcoin=0.001BTC, jelenleg 12,8$
uBTC=MicroBitcoin=0.000001BTC, jelenleg 0,0128$ (hűű, van még hova fejlődni az XRP-hez képest)
az más kérdés, hogy mindenki fillérekből akar meggazdagodni (pl.:XRP), de sokaknak nem fog sikerülni, mert mikor nagyon olcsó a kutyát sem érdekli, amikor megy a pumpa, akkor már késő
-
YASKATIR
senior tag
"Vagy minden túl drága, amiből nem telik most egy egészre?"
Igen, ez pontosan igy van. Nem veszed figyelembe azt, hogy akik feltoltak a BTC-t, azokat nem erdekli, hogy mi az a BTC, azokat az erdekli, hogy rovid tavon csinaljanak penzt. Ugyan az a helyzet, mint amikor a tech forumokon mindenki azt hiszi, hogy az emberek 99%-a akarja tudni, hogy hogyan mukodik a windows / linux / akarmi, mikozben a helyzet az, hogy az emberek 99%-at nem erdekli, ok egy mukodo rendszert akarnak, es lenyegeben azt sem tudjak, hogy mi az a windows / linux. Barmennyire azt akarja hinni a BTC kemenymag, hogy ez nem igy van, attol meg ez marad az igazsag. De meg az ugynevezett kemenymagbol is van erre pelda, lasd 10k BTC-s pizza es hasonlok
"Akkor még vennél inkább most? "
Lasd elozo kifejtes, itt nem rolam vagy rolunk van szo. Egyebkent en 1.3 euron szalltam be a xrp-be, azota volt mar 2.2 euro is, jelenleg epp 1.6-on van a kraken-en, azaz en nyertem es igazabol csak ez szamit
-
nyogo83
senior tag
Pontosan ez az ami engem is zavar, hogy egymast hergelve keltik a panikot, pedig nem latok "nagyon" realis okot ra. Foleg hogy a mostanaban emlegetett LN mar mukodokepest fazisban van es eleg sokat fog dobni rajta szerintem.
Yaskatir: Igen, ekkora korrekciot siman en is elkepzelhetonek tartok (szerintem max 9k korulg, de nem hosszu idore), az nem is lepne meg.
-
YASKATIR
senior tag
Tegnap ota tobb mint 7%-ot esett (de igazabol a bejelentesuk ota (2 napja) esik folyamatosan) a BTC / USD arfolyam, szoval mukodik a dolog. Nehogy azt hidd, hogy jobban atlatod a dolgokat, mint a Morgan Stanley, ha igy lenne, akkor most te lennel dollar milliardos es nem ok.
En direkt figyelem az ilyen bejelenteseket, es a bejelentest kovetoen mindig eladok szinte mindent, 1 vagy 2 nap mulva pedig visszaveszem 10-30%-al olcsobban. Bar errol most pont lemaradtam
-
YASKATIR
senior tag
"A legutóbbi bankárkamu óta már csak kinevetjük őket"
Legalabbis mivel te ezt teszed, meg az a buborek is azt teszi, amiben te mozogsz (itt a forum meg reddit meg X btc forum), ezert azt hiszed, hogy mindenki igy tesz, pedig a tobbseg nem. Pont ezert tudjak ilyen kijelentesekkel lenyomni az arfolyamot.
Egyeb:
Meg mindig erdekel, hogy masnal is egy rakas szar a gdax chart egesz nap? Mind a candle mind a line hasznalhatatlan
-
Teasüti
nagyúr
Amúgy elképzelni se tudom hogy megy a dolog normál esetben.
Én kártyával vásároltam coinbase-en. Szóval odamész az ürgéhez, leadod a pénzed és mit kapsz cserébe?
Kupon kódot?Vagy viszi az ürge a laptopot és ott helyben átutalja a meki wifijéről?
(Az itt olvasott különböző tőzsdék, brókerek, tárcák közti tranzakciókról se tudok semmit. Coinbase-en kívül még nem használtam semmit - ott meg nincs átfutási idő mondjuk egy ETH/EUR tranzakciónál.) -
mepet
addikt
Folytatódik a Bittrex support magyarázkodása, vesznek fel még embert a supportra. Továbbra sincs még ígéret sem, hogy mikor fog megoldódni a korábban elbagatelizált (0.1% érintett, persze...) probléma...
"Dear Címzett,
On behalf of Bittrex I would like to apologize that your support ticket has not yet been resolved. I understand it is frustrating to have an account issue. I want to assure you personally that everyone on my team is working hard to solve this problem.
Due to an unprecedented amount of growth we are experiencing a longer than normal wait time resolving customer requests. I apologize greatly for this extended wait and would like to inform you that we are addressing this issue as quickly possible.
We are actively training new personnel and streamlining our processes to better handle the increased demand. Specifically, in the next week, Bittrex will be more than doubling our current support staff to handle the growth. The hiring of support agents will continue until we can provide the support our customers expect.
What can you do to help expedite a response from us?
• Duplicate tickets often slow down our agents and their ability to assist our customers. If you submitted two or more tickets for the same issue we kindly ask that you close the newer tickets, leaving your oldest ticket open.
• Using the proper form when submitting a support request is very important. Oftentimes the wrong form can lead to a wrong response and unfortunate delays in solving your tickets.
• If your issue has already been solved, please login to https://support.bittrex.com and delete any duplicate or outstanding tickets. Doing so will greatly enhance our ability to assist other customers.
We understand that waiting can be frustrating and we appreciate your patience and understanding while we scale our support team to handle the increased
demand.My sincerest apologies,
Ryan Hentz
Director of Support" -
Ja, name mismatch?
Sorrend, meg ékezet.
Egy bank minden egyes számlanyitást kézzel ellenőriz. Egy olyan számlanyitás, ahol nem vagy személyesen jelen egy banknál általában 1-6 hónap, míg végigmegy (már amelyik banknál egyáltalán lehet ilyet, ez < 20 bank az egész világon), pedig sokkal kevesebb számlanyitásuk van. Gondolom a felügyelet a fejükre vert, most meg szívják azt, hogy ennyi ellenőrizetlen ügyfelet vettek fel. Te meg szívsz, hogy felvettek ügyfélnek, és bentragadt a pénzed.
De addig nem lesz semmi, amíg végig nem mész a kézi compliance folyamaton. Ez bármennyi idő lehet, és annak a többszöröse is. Ez a folyamat hamarosan az összes ismert váltót utol fogja érni, az összes jogszabályellenes ügyfélkezelési politikát folytat.
-
butch3r
senior tag
A kiemelt rész alapján szerintetek érdemes elvennem az utolsó szabadságomat a családomtól és odaadni a kormányhivatalnak és csináltatni útlevelet, majd azt is elküldeni nekik?
jelentkezz be online valamelyik hivatalba (kis jános altábornagy utcait ajánlom, szép tiszta és általában kevesen vannak, időpont nélkül is hamar sorra kerülsz de időpontot foglalva nem kockáztatsz) és akkor nem veszel el a családodtól egy napot, max pár órát.
hihetetlen de ez a szolgáltatás (időpont foglalás) jól működik, tiszta nyugat európa -
tom_tol
addikt
Próbálkozz Twitter-en. Beírod a ticket számodat, talán előbb sorra kerülsz.
-
Nekem ugyanez volt tegnap este. Nehogy azt gondold hogy a nevek felcserélése miatt történt. Én is ezt hittem, de dugig van a net (btctalk, reddit, stb..) ugyanezzel. A recept mindenhol ugyanaz: feltöltik a papírokat, selfiet, aztán jön a name mismatch, support pedig nem válaszol. Van aki már 3 hónapja küzd velük. Tartok tőle, hogy ebből mtgox 2 lesz, de ne legyen igazam.
-
devast
addikt
Tudom, 6,5 éve követem a btc-t.
3 majom rángatja a piacot, tipikus pump&dump, már annyiszor láttuk ezt... Ezeknek az embereknek a véleménye ill pozíciója minden nap változik, az aktuális érdekükhöz igazodva... Tény, hogy jelenleg a mempool ahogy kinéz, az nem szép. Leesik 5k-ra, 4k-ra, 3k-ra, kit érdekel.... Deveket kell nézni meg a protokollt, a jövőt, ha jól csinálják a piac úgyis őket fogja követni.
-
Reggie0
félisten
De az arfolyam gyorsan valtozhat, illetve egy ponton tul mar nem biztos, hogy megeri az egyik felnek. Bitcoin tipikusan nem az, amirol elore konnyen meg lehet egyezni.
(#12280) butch3r: Mi a garancia arra, hogy nem raboljak el az autodat? Vagy a banki alkalmazott nem adja le a drotot, ha bejelented, hogy sok KP-ert mesz? Az elet veszelyes, tudni kell megvedeni magad, nem csak a bitcoin miatt.
-
vismaior04
tag
Nagyjából egyetértek. Igaz csak idén adtam el párszor (és tervezek még párszor), viszont kizárólag nagyobb értékben szoktam (lusta vagyok inkább egy nagy mint sok "apró").
Első 1-2 alkalom előtt én is paráztam kicsit, de a tapasztalat azt mutatja, hogy kellő körültekintés mellett a kockázat jelentősen mérsékelhető. Én mondjuk "testőrrel" még nem találkoztam, vagy gondoltam.Viszont mindenképp javasolni tudom a körültekintő helyszínválasztást, az már fél siker. Részemről abszolút kedvenc egy bevásárlóközpont valamelyik kávézója. Legtöbbször nem túl zsúfolt vagy túl üres, vagy ha igen könnyű találni egyből alternatívát, illetve cirka lehetetlen megközelíteni őket anélkül hogy egy rakás kamera előtt elmenjen mindkét fél ami később igen hasznos ha probléma volt, így már önmagában elrettentő erő.
Ár alku probléma nálam még nem nagyon volt, viszont olyan már igen, hogy megbeszéltünk x bitcoint aztán a töredéke lett, arra nagyon allergiás vagyok.
Szintén jó tanács, hogy ha valami nem tetszik udvariasan mond meg és távozz. Nekem egy ilyen alkalom volt össz, mondjuk az elég érdekes volt. A sok apró finomságot (mint a vásárló "megbízója" aki hol Svájcból hol Bankokból jött éppen) leszámítva a két kulcsmomentum:
Fickó szokásos QR kódot helyett előszed egy papírt, azon egy kézzel írt címet, hogy ide küldjem. Komolyan. Mondtam neki, hogy ez durva, de oké én beírom a címet, ő ellenőrzi, aztán ha nem jön meg az ő baja. Hosszas vesződség után minden adat stimmel, majd mielőtt indítottam volna a tranzakciót, mondom oké, intézzük a készpénz részét. Erre közölte, hogy majd ha megjött a bitcoin és volt pár megerősítés. Na itt köszöntem el udvariasan.
Gondolom nézegettük volna az explorert, de sose jött volna meg a tranzakció, mert "biztos rossz címre küldtem", ő meg miért fizetne ha nem kapta meg a bitcoint. Az egész történet sokkal kacifántosabb volt, de nem untatok vele senkit, a lényeg hogy ésszel kell csinálni és akkor nagy baj azért nem lehet.
-
butch3r
senior tag
köszi. én főleg localbitcoinra gondoltam, itt ph!n abszolút úgy tennék mint te.
gondolom ott is van valami értékelő, megbízhatósági muattó majd ha már nem akarok hodl-ni bármekkora mennyiséget akkor megnézem az pontosan hogy működik.kár, hogy ph!-n nem lehet hirdetni bitcoint eladásra
(mivel topic jobb oldlaán ott szerepel, gondolom azonnal kapnám a büntit...
-
butch3r
senior tag
leírnál nekem egy ilyen tranzakciót, hogy néz ki?
pl ha utalás akkor ki utal előbb? ő fiatot vagy én a btc-t?
mi garantálja, hogy nem vonja vissza az utalást?személyes kp ilyen szempotból jobb, de ott meg ha pl ealdok 1 btc-t, mostani árfolyamon közel 6k $-ért illetve ennyi forintért akkor (lehet túl sok krimit nézek
) de mi a "garancia", hogy utána néhány nagyra nőtt ismerőse nem vár a következő sarkon és veszi vissza a pénzt? vagy ez már a bizalom / oldalon a user "bizalmi" indexén múlik?
-
kem
addikt
En is localbitcoint hasznalom, bar itt kunnyebb font alapon kereskedni. Eleg sok az elado/vevo sima utalassal. Ha meg van BTC mar be is tudom kuldeni Krakenre vagy Bittrex-re es mehet a business. Az utobbi lepesig meg nem jutottam el mert egyelore csak validalok, de hamarosan elkezdek majd par fontokat elultetni ide-oda gyakorlaskepp.
-
sugrath
csendes tag
Elméletileg Coinbase-t is tiltja.
-
P3Dr0
senior tag
En csak azon csodalkozom,hogy mig a szomszedos ausztriaban mar a postan is lehet BTC-t valtani addig MO.-n 1 lepessel visszafele haladnak. Nem is ertem....
Aztan meg ott van a kamat hitel eseten neha latok Magyar tv adast es benne reklamot mindig csodalkozom azokon az uzsora kamatokon. Svedorszagban 300 000 kr-ra ma 2% koruli kamat van nem 19% amit az eggyik reklamban lattam. Kesz orulet ami otthon folyik. Raadasul ugy,hogy ha joltudom az atlag keresetek elmaradnak a nyugatabbra levo orszagoketol megis irdatlan feltetelek mellett lehet csak hitelt felvenni....... Na de ez mar tenyleg nagyon offtopic
-
A bank compliance-e túl kockázatosnak ítélte meg a kriptós forgalmat, és emiatt feketelistázzák őket. Úgy ítélték meg, hogy túl sok költséggel jár az ilyen forgalmak ellenőrzése, és nem gazdaságos. Erre joguk van. Amit tehetsz, hogy keresel egy másik bankot. Van még jópár. Az OTP egyébként egy kiváló bank, ha a leghétköznapibb forgalamat akarod vezetni. De speciális dolgokra NEM VALÓ.
-
ignorant
senior tag
1.)
Az erteket a kereslet es kinalat hatarozza meg, tehat nem lehet ilyen teren spekulalni.
2.)
A BitcoinCash egy "Bitcoin fork"...Egy altcoin nem osztozik a Bitcoin tx history-an.
Szerintem folosleges binarisan gondolkodni (nyertes/vesztes), abban biztos vagyok hogy a BCC mogott lesz hosszu tavu community support.
Az aktualis exchange rate, meg csak rovid tavu spekulansokat mozgatja.
-
Nisida
aktív tag
mepet: azért azt tegyük hozzá, hogy a legtöbb gazdasági elemző cégnél elég sok volt mérnök dolgozik mert a gazdaság elemzés matematikai kérdéseit és az összetett matematikai alapú szimulációkat jobban átlátják.
Ennek ellenére részben igazat adok neked de a mérnökök elemzőn "tudományosan" gondolkodnak míg a közgazdászok kicsit elbillenek a bölcsészesebb kissé szétfolyó elmélkedések felé.
janos666: egy dolgot azért ne keverjünk össze, nem az axiómákkal van probléma mert a bizonyítások nagy része nem axiomákból hanem posztulátumokból indul ki. vagyis nem az axiómák hanem a posztulátumok dőlnek meg, és ez óriási különbség mert az egyik egy jól kipróbált és minden "épeszű" által elfogadott igazság lásd. Archimédesz a másik pedig a bizonyító által meghatározott kiinduló alapvetés.
Gumipoke: a tudománnyal alapvetőleg semmi probléma nincs, csak a használói, művelői - ahogyan te is megfogalmazod - nem tartják be a szabályait, másrészről pedig sokan félre értelmezik a tudomány működését. Attól még , hogy a Nature, Scienc Monitor stb. magazinban megjelenik valami nem jelenti, hogy az igaz, csak a kontroll kísérletekre a kereszt bizonyításokra már senki nem figyel, mert az nem hír, hogy xy sejtését bizonyították. Az már hír, hogy csalt, megbukott stb.
Ennek ellenére igazat adok neked abban, hogy a tudományt elég sokan lejáratták és sok a "hazugság" de ettől még nem lesz sokkal tudományosabb az sem aki a közvélekedésre támaszkodva gondolja úgy, hogy valami nem igaz. Bizonyítsa, hogy valami nem igaz ha pedig nem tudja akkor hallgasson. ( Ez nem konkrétan neked vagy másnak szólt, csak általánosan értem. )
Ha valaki tiszta tudományt akar, akkor szálljon be a ringbe és védje meg az igazát tudományos módszerekkel, mert per pillanat a tudomány legnagyobb problémája, hogy több pénz jut a sarlatán áltudományos hülyeségekre - mert azok népszerűek - mind a lényeges vagy értékes kutatásokra. -
GuMipOkE
senior tag
"...Tehát akkor a világ legjobban a témához értő formáinak sokévtizedes kutatásainak eredményei mind hülyeségek?..."
Nyilván nem minden hülyeség, de idővel azért fel kell ébredni a csipkerózsika álomból. A tudomány jelenleg a hatalom, a pénz és az érdekek szajhája globális szinten. Kicsit kezdetleges és töredékes a megközelítés, de a "follow the money, honey" szemlélet segíti a metamorfózist. Érdemes megfigyelni pár dolgot, de nem felületesen, hanem a folyamatok mélyére ásva: például, hogy hogyan folynak be nagyvállalatok az egyetemi oktatásba, vagy hogy milyen körökben mozog a tudományos "elit". Mi alapján "fogadják be" maguk közé a felfele törekvőket. A gyakorlatban ki és hogyan tud érvényesülni a tudományos életben, ha masszív érdkeket sért a kutatása. Hogy milyen kutatásokra adnak pénzt, és mire nem. Hogy milyen publikációk kapnak publicitást a médiában, és melyek nem. Lehetne sorolni ezeket, és ha valaki ebbe kicsit beleássa magát, akkor meg kell állapítania, hogy sokminden nem az aminek látszik.
A legtöbb ember nem akar olyan világban élni, amiben a legtöbb dolog, amivel találkozunk, az hazugság és átverés. Ezért - amíg meg nem éget minket közvetlenül - elhisszük azt, hogy igaz amivel hitet minket a média, a "tudomány", és minden, ami kedves nekünk, vagy tekintélye van előttünk. De ez nem a valóság, hanem egy álomvilág.
A tudomány egyik leggyakoribb hibája az amit janos666 is említ, hogy valótlan axiómákból indul ki, és így a következtetés is hibás lesz, meg minden ami arra épül (tehát akár sok évtizedes, évszázados "tudományos" munkák is).
A tudomány másik nagy hibája, hogy elméleteket soxor ténynek tekint. Nem feltétlenül expicit, hanem implicit módon, és így az érdeklődőt félrevezeti. Mert ugye a tudomány a megismerésre és a tényekre alapul (elvileg), és egy elméletből csak akkor lesz tény, ha az bizonyításra került. Hogy milyen elmélet lett bizonyítva és mi nem, efölött rutinszerűen tudunk átsiklani, és ez a szempont egyre kevésbé válik fontossá, minél jobban közelítünk a plebsz felé. A valóság meg az, hogy akár száz vagy többszáz éves elméleteket is kvázi tényként kezel a tudomány, pedig nem került bizonyításra. Így elméleteket építünk elméletekre, és ha kiderülne, hogy téves a kiindulópont, akkor összedőlne a kártyavár. Ez pedig rengeteg "tudós" presztízsét, elismertségét, egész életének munkáját, és nem utolsó sorban akár az egzisztenciáját döntené romba.Ezért az a jelenség is megfigyelhető, hogy amikor ilyen meghatározó pilléreket "támad" egy tényekre alapozó kutatás, akkor a "tudós társadalom" domináns irányvonala teljes ellentámadásba lép, és igyexik minden eszközzel elnyomni a "veszélyes tanokat". Kéz kezet mos, és egészen odáig elmennek, hogy nyilvánvaló tényeket nem vesznek tudomásul, gyakorlatilag ezeket teljesen ignorálják, mintha nem is létezne.
Tovább lehetne elemezni a "tudomány" és a média viszonyát, összefonódásokat, prominens szereplőit, személyeket, azok kapcsolatát...stb. De gondolatébresztőnek ennyi is elég.
-
janos666
nagyúr
Jártam egyetemre (csak azért nem járok, mert technikailag most épp automatikusan megszűnt a jogviszonyom úgy, hogy diplomán kívül minden más kész, de fizetősre bármikor visszavesznek, hogy azt még lerendezzem), volt pár alapszintű közgazdaságtudományt érintő tantárgyam is (néhány olyan, mi kötelező mérnököknek, néhány ami a "kötelezően szabadon" elköltendő krediteteket pörkölte)
Ettől persze nyilván nem mondanám, hogy értek hozzá, ez csak abszolút laikus véleményem.
De amúgy igen, annak ellenére, hogy praktikus okokból felettébb érdekelt, hogy mit csinálnak a közgazdászok, a tananyagok egyes részeitől égnek állt a hajam. Valahogy úgy, mint ha úgy kezdenék a fizikát, hogy a test tömege az a helyzetének implicit komplex függvénye, aztán erre alapozva levezetnék a Newton után elnevezett "törvényt", amiben az erők átnyúlnak a Xen univerzumba egy kis végtelen gyorsulásért.
Amikor vasbeton gerendákat számolgattunk hallgatóként, akkor mondtam mindig ezt, mikor kidobta a gép a vas hosszára a komplex számot (nem nulla imaginárius résszel), hogy semmi baj, csak majd át kell telefonálni a Xen univerzumba, hogy majd horgonyozzák ott le nekünk a végét, és akkor mi is nyugodtan alhatunk a híd alatt (nem véletlenül nem a házban, mert így hamar munkanélküli lesz a mérnök).
Valahogy így vagyok a klasszikus közgazdaságtannal is, hogy nincs itt semmi baj, csak szólni kell a Föld-nek is, hogy kövesse az univerzum példáját és kezdjen tágulni, mert véges időn belül végtelen erőforrásokra lenne igényünk.
-
janos666
nagyúr
Ez mondjuk eredetileg a mérnöktudományt gúnyolja: diasor, de szerintem a közgazdásztudományra még inkább igaz, mert míg előbbi azért bonyolódik bele egyre jobban a matematikába, hogy egyre pontosabban próbálja meg modellezni a valóságot, a másik célja inkább az, hogy elfedje előled a tényt, hogy egyes axiómái sem felelnek meg a valóságnak, így az abból levezetett összefüggések sem írhatják le megfelelően a valóságot, hiába, hogy maga a levezetés mennyire szép és pontos/hibátlan (pl. nekem nem tudsz elég sok differenciálegyenletet felírni ahhoz, hogy elhiggyem, a véges méretű Földön bármiből is létezhet végtelen sok véges értékű dolog, hiába vezeted le visszafelé is, hogy lássam nem volt hiba az egyenletmegoldásban).
-
brd
nagyúr
Tehát akkor a Siratófal is fizikai fogalom lett? Hiszen azért is háborúznak.
Ezeket nem kommentálnám,...
De, kérlek, tedd, szeretek mosolyogni!
Mivel ez az átalakítás költséges (sok energiát fogyaszt), így érthető, hogy a végtermék értékkel bír.
Tehát ha én Nyan Cat képeket renderelgetek 4K-ban, clusterrel, sok-sok energia felhasználásával, akkor az is értékkel fog bírni. Rendben testvérem, köszönjük, hogy felvilágosítottál minket.
-
ignorant
senior tag
2 fele ember van. Van aki elhiszi a kozgazdaszok okorsegeit (ami tavol all barmifele tudomanyos modszertol), meg van aki nem.
Aki elhiszi az valoszinuleg nem lat semmit a btc-ben, mint pl nisida.
Amit a bitcoinnal kapcsolatban KDNP szintu vallasossagnak tekintesz (fals modon - szvsz), az pont a mai gazdasagtanra igaz.
(mielott felre ertene valami szofisztikalt elme, nem a btc vilaguralomra toreserol abrandozok, egyertelmu, hogy nagyon sokaig egymas mellett fog letezni ez a ket, fundamentalisan eltero rendszer)
BTC: az energia információvá alakításának végterméke. Mivel ez az átalakítás költséges (sok energiát fogyaszt), így érthető, hogy a végtermék értékkel bír. Természetesen az értéke nem áll arányban a befektetett energiával (ahogy semmilyen más áru ára sem)
Habar ez alapjaiban veve igaz, nem sok koze van ahhoz, hogy a btc-nek van egyaltalan erteke. Eleve a "sok energia" teljesen relativ dolog.
Az en velemenyem szerint a bitcoin erteke pusztan a kereslet-kinalat viszonyan mulik, amire hatassal vannak a kovetkezok (tobbek kozott):
1.) Utility (hasznalhatosag)
2.) Spekulacio
3.) Network effect / adoptacio (minel tobben kerulnek kapcsolatba vele, annal tobb szereplo kozott oszlik meg a ~13M coin)
4.) Open/closed uzleti korok (btc->fiat, vagy btc exclusive)
-
_SPD_
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest