Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szalagkábelt ki tudod mérni... De ott szerintem a lecsukás érzékelő környékén is körül kellene nézned.
Vagy van a GPU után LVDS illesztő? Annak a tápja (illetve a fet-je) szokott még kifingani. Ha megtaláltad, akkor egy csipesszel a draint és a gate-et rövidre zárod és megy neki a kakaó. Csak ki kell cserélni, mert standby-ban nem fogja kikapcsolni az LCD-t. -
f27
senior tag
Na ma találkoztam egy UFÓ Asus notebookal.
Fhér képernyővel külték be,kép se külsőn se belsön.
Újra golyóztam külsön lett kép belsőn nem,gondoltam akkor megnyúvadt a BGA..
Tettem rá egy újat,jelenség nemváltozott
Gondoltam egyet halott a kijelző? tettem rá másikat,változatlan....Szalagkábelre gyanakszom jelenleg,de azt nemtudom kicserélni,mivel nincs készleten ilyen
-
FuckeR19
senior tag
Van olyan IC ami le van ragasztva? Egy asus p5nd2-rol nem akar lejonni

-
Benji77
aktív tag
Szerintem teljesen rendben van. Így elsőre jó volt dolgozni vele.
Annyira nem illatos, mint az eredeti Amtech 559, de nem vészes.
-
Benji77
aktív tag
Most próbálom a Kingbo RMA-218 fluxot.......... nem tűnik rossznak

-
Benji77
aktív tag
Mobileman rángatott bele minket a jóba...

-
f27
senior tag
Na látom csak a legnagyobb hiányzik innét

-
Az infással az a baj, hogy a hősugárzó rávilágít a szenzor végére, tehát eleve melegebb hőfokokat mutat mnd amilyen a chip hőmérséklete. Ezért nagyon lapos profilt kell használni, hogy legyen ideje a chip-nak is átmelegednie és a PCB-nek is. Nekem egy levétel 16-17 perc.
Mikor mobileman (Gergő) meglátta, teljesen kiborult
Neki 3-4 perc a meleglevegőssel 
-
FuckeR19
senior tag
-
robick5
tag
válasz
FuckeR19
üzenetére
135 fokon lejön az ólmos chip
Akkor a géped nagyon sokat téved,kalibráld be a fűtését,ha nem lehet akkor egy pontos hőmérővel ellenőrizni kell a különbséget rá kell számolni,ólmosnak nem szabad 186 fok alatt megömleni.Az enyém kb 5-6 fokot téveszt 192 foknál olvadnak a golyók,persze én elengedem 204-212 fokig a chip mérete is számít,minél nagyobb annál tovább kell tartani a hőfokot .
Bár szerintem ahány ház annyi szokás '
Bocs lehet valamit félre értettem most nézem a profilt amit linkeltél,szerintem ólommenteshez ez tökéletes,én mondjuk a 150 fokos hőntartásból egy picit lefaragnék,elegendő neki 40-60sec
Aha értem már 235 akartál írni,az tökéletes. -
robick5
tag
válasz
FuckeR19
üzenetére
Csak egy jó tanács,már nem egyszer jártam úgy,hogy reballoztam a vga chipet,majd 2hónap múlva visszajött ugyan azzal a hibával,ekkor már csak rámelegítettem,majd teszteltem két napig,megint behalt.

No mivel elég közel volt hozzá az északi chip,levettem reball,vissza és 6 hónapja megy hiba nélkül.A tanulság ebből csak annyi,valszeg az első reball alatt kapott annyi meleget az északi ,hogy szépen átb@...a a fejem,eleve az alatt volt kontakt hiba .
Én a te helyedben az északit reballoznám.
-
válasz
FuckeR19
üzenetére
3-5 leemelés felrakást bír ki (10-15 melegítést). Utána már sok neki a jóbol. Az asztali GPU-k nagyon kényesek, a mobil termékek sokkal jobban bírják, mert eleve a legtöbb a MIL szabványnak is megfelel. Ezért szoktak a katonai-ipari cuccokba eleve mobil procik, chipsetek lenni

-
FuckeR19
senior tag
tapasztaltaitok szerint hány újragolyózást bírnak ki az IC-k?
-
Benji77
aktív tag
Nekem 320db-os van direkt melegíthető. Azzal jobban szeretek dolgozni, mint a 80*80 (90*90) -es fajtával.
Mindkettő van, de a melegíthetős nekem jobban bejön.
A 186db-os alig használt készletem a vaterán is megtalálható.....
-
Phvhun
őstag
Vga-n gpu-t és ramokat mennyiért javítanátok? ati 4850.
-
FuckeR19
senior tag
A 7600-ot sikerült kicsit megpirítani szerintem, mert GPU felpúposodott kicsit, de teszt után nézem nagyot hogy megy így is

-
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Szóval puding próbája az evés

Összeszedtem a környezetemből pár hibás cuccot hogy tesztelgessek és van 2 asztali vga (3870 és 7600gt) ami hibás gondoltam kérdezek mielőtt cselekszem
kösz infót
PC alaplapok esetén ha indul a gép de nincs kép akkor általában északi híddal van bibi?
Tegnap egy ilyen hibát produkáló alaplappal szórakoztam (P5ND2-SE) és most úgy néz ki üzemel -
válasz
FuckeR19
üzenetére
Ahány ház annyi szokás

Nekem herótom van az asztali VGA-kkal már. Általában nem a ramok szoktak lenni a csíkozásért a felelősök. De jártam már úgy, hogy GPU le-fel és csíkozott. Oké, volt egy olyan donor nálam ami VRM hibás volt (rommá égett) és arról átraktam a tökéletese GPU-t. És még mindig csíkozott.
Oké, egyesével elkezdtem átpakolni az összes RAM chipet a donor kártyáról. Persze, hogy az UTOLSÓ (a 16-ik!!) volt a rossz. Mindezt 3.650,- Ft-os munkadíjért
Mondjuk az ember rendes volt, mert amikor elmeséltem az orbitális szopást, akkor 5 ezret adott 
-
FuckeR19
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Gyári mosófolyadékom elég durva cucc, de vizet tartalmaz ezért nem kevertem, gondolom ez gond neki (vagy nem
)Más kérdés:
Ha van egy asztali vga ami szép csíkos képet ad honnan lehet tudni hogy magával a gpu-val van baj vagy vga memóriával? Vagy ez baromság és vga memória nem produkál ilyen hibát? -
FuckeR19
senior tag
Az újragolyózandó ICket gond nélkül bedobhatom ultrahangos tisztítóba egy kis vízmentes denszes társaságába 6-9 percre tisztítani?
-
nahunn
tag
Sziasztok,
valaki találkozott már P6100-assal szerelt P-B TK85-el ami halottnak tetteti magát?

BIOS-t már újraírtam, még gyanús az EC firmware de olyat nem találok...
Tápfesz a bekapcsolónál megvan...Köszi.
-
Mosuka
aktív tag
válasz
mobileman
üzenetére
Igazából azt szerettem volna ha Te ajánlasz, mert ezzel is foglalkozol.
Mit ajánlasz Xbox reballra, amivel nem szívom a brét egész nap, de nem ipari mennyiségben csinálnám. Tehát időm van, írom ezt azért mert gondolom nagyban nem mindegy mennyi ideig csinálod. Nálam ez nem mérvadó.

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios Neo 16 PHN16 notebook-i9 13900HX 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 8GB W11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kiegyenesítettem,és lőn világoság
Szerintem valaki már alapbol is barmolgatta ezt a gépet 

). De én találtam ki!"