- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovacsro
csendes tag
Hallo!
nekem FP 937S+ van. Januárban vettem, még Sulinetre. A Nokia Test-je is teljesen kifogástalan, hibátlan, nagyon meg vagyok elégedve vele.
Kár, hogy magyar szokás szerint csak a negyatív tapasztalatokkal lehet találkoznia fórumokban...
Tehát: ha nem írnak róla az én olvasatomban azt jelenti, hogy jó.
Ezt én bizonyíthatom. -
TaliGa
aktív tag
na sikerült azt a nyamvadt drivert felerőszakolni ;) nem mintha ezen múlna...
mindenesetre most már jobban megbarátkoztam a cuccal, főleg hogy lepörgettem pár gamét és filmet... valszeg szokni kell az átállást CRT-ről... jó kis cucc ez ;) -
TaliGa
aktív tag
kokrétan az nem tetszik, hogy nem enged drivert frissiteni... ne legyen már plug and play vazze ;)
A TN Filmeseknél gondoltam, hogy számít a betekintési szög, csak azt nem, hogy ennyire... magyarul majd fix fókuszban kell ülnöm... -
TaliGa
aktív tag
Sziasztok
most vettem egy fp937+-t, de nem igazán vagyok vele megelégedve...
DVI-n keresztül megy, és csak plug and play monitorként ismeri fel /75hz/ a gép, ez normális?
a tft-nél télleg ennyire számít a betekintési szög, értsd, ha kicsit elhajolok már rögtön sötétebbnek/világosabbnak látszik a kép? -
Kaoru
senior tag
up a totyiknak, élmény volt végig olvasni, lehet én is ilyet veszek majd.... a szeptemberi uborka szezonban
-
Racecam
nagyúr
válasz
littlemole #309 üzenetére
Az bizony szubpixel, azért nem látod a fehér háttérnél. (Olyankor mindhárom szubpixel világít.)
-
littlemole
őstag
Akkor majd nézek valami újabb kodeket a gépre.
A kép 1280x1024 ben nagyon szép. Játékoknál is. Most megnézve más felbontásban is 1024*768 nekem nagyságrendekkel rosszabb a kép az eredeti felbontáshoz képest. Olyan mintha visszatérnék a crt-hez
De ha valahol kisebbek a betűk akkor az operával fel lehet nagyítani őket a megfelelő méretre..
Na úgy látszik küldenem kell egy levelet megint a benq-nak vagy telefonon elsírni a bajom nekik a pixelekkel kapcs.
Ez a két pirosan világító gyébként alpixel vagy teljes? -
Mankó
veterán
Nekem szerencsére nincs pixelhiba.
Néhány filmnél én is tapsztaltam olyan dolgokat, amiről te beszélsz, de aztán felraktam a legújabb divx.et és megszüntek.
Én 1024*768-ba használom dvi-vel és még így is nagyon jó a kép. Nem tudom miről beszéltek itt a fórumban, hogy csak a natív felbontásban szép.
Nekem így is tökéletes. -
littlemole
őstag
Megjött nekem is a monitor. Sajna van rajta 2 hiba.
Ezek alpixelek vagy teljes pixelek? 2db piros világít. ( szerintem alpixel) Legjobban fekete háttér előtt lehet látni, többinél nemigen, fehérnél meg egyáltalán nem.
Kipróbálásra sajnos nem volt módom mert neten rendeltem, úgyhogy ez van. A cég a benq pixelútmutatását követi garanciával kapcs. Írtam a benq nak hogy mi is a pixel politikájuk manapság. Hátha valami pozitív válasz érkezik.
Amúgy játéknál nem annyira zavaró mert mindig másra kell figyelni, filmnézésnél meg 2 m ről már abszolúte nem lehet látni fekete háttérnél sem. Persze jobban örültem volna ha nem lesz hiba.
A képe tetszik a szemem egyáltalán nem fáradt el tőle. Ez korántsem volt elmondható a CRT-ről. DVI-ról azonnal ment. Drivert se kellett telepíteni. Kellett volna?
Másik amit nem értek hogy bizonyos filmnél darabosnak tűnik a kép ami egy másiknál nem fordul elő. Ez mitől lehet? Konkrétan a star trek enterprise néhány részénél. Más filmeket meg megnézve semmi probléma. -
Mankó
veterán
Sziasztok, megjött a BenQ 937s+.
De sajnos nem találom a hozzá való drivert, így csak 937s-nek látja.
Ha tudja valaki linkelje már be a''+''-os driverét!!!
Köszi -
hétalvó
addikt
Csótányka irány a Hardware piac és az aprónet.
-
csotanyka
csendes tag
Szia nincs utánhúzás !!! Ez biztos mert az előző monitoromnál volt ennél semmi !!!!
De , megjegyzem Nálunk 3 év garival Benq Fp937s+ 125 Ezer Ft ha érdekel még két Db van belölle !!!!!!!!!!!!!! (jelenleg még mindig hiány cikk !!!!!!!!!! még Ausztriában is !!!
Nekem is ez van ugy hogy ha érdekel megnézheted ! Nálam !!!!!!
tel: 06204548745 -
hétalvó
addikt
Hali.
Ha valaki megnézné nekem Call Of Duty -ban az mp:harbor pályán van e utánhúzás az ágyúnál meköszönném.
Csak ne vágjátok rá egyből hogy nincs. -
Lacix29
őstag
Én 3 napról tudok, ami idő alatt nem kell indokolni.
Egyébként feltettem egy Benq FP937s teszt linket A Nagy LCD Panel Táblázat oldalra:
Bővebben: link -
siriq
őstag
Hello
En meg a fogyasztovedelmisek oldalan azt olvastam hogy 6 honapon belul nem vagy koteles megindokolni hogy miert is akarod kicserelni egy ugyanolyan termekre.Az lehet valamit elolvastam vagy rosszur emlekszek, de en igy olvastam.Ajanlom hogy hivd fel a fogyastovedelmiseket. -
kuckuc
csendes tag
Én is most vettem , játékban (HL2 demo ) nincs utánhánhúzás , eredeti StarWars DVD gyönyörüen megy . Konraszt és fényerő 20 alá állítva is tökéletes , csak a színhőmérsékletet tettem ''reddish'' re. DVI-n keresztül azonnal ment. A driverlemez nem fut le, kézzel fell frissíteni a drivert. (Rajta van csak meg kell keresni , de akkor se ezt vártam volna) . A magyar leírást egy kínai nőgyógyász fordítta németből.
Ja , a driver azt írja ki ,hogy ő egy Fp937 '' +'' nélkül ! Frisseb sehol nincs.
Amit a német fórumon mutattak azt nem láttam , de ha nagyon megnézem oldalt és a sarkokban kicsit füstösnek , sötétebbnek látszik ha nem teljesen szemből látod. 10 órát ültem előtte, szemfáradás 0.
Más....
A boltban nem vettem észre egy alpixel hibát , belül vagyok a 3 napon , Kötelesek visszavenni , cserélni ? Gyors választ várok ! -
Mankó
veterán
Nekem jövőhétre ígérték. Hát remélem, hogy most már tényleg befut, s nem lesz ilyen hibája. Én arra lennék a kíváncsi a német fórumból, hogy mikor produkálja a moncsi ezt a hibát?
Ha itt lesz írok egy kimerítő tesztet. -
Racecam
nagyúr
válasz
_Snoopy_ #287 üzenetére
Én nem tudom, hogy igaz-e, az is csak egy fórum. Nem mondtam, hogy mind ilyen! Ez csak azt jelenti, hogy van aki találkozott ilyen hibával. És ahogy írják, csak a + verziónál.
Volt már, de itt nagyon dícsérték: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
_Snoopy_
csendes tag
Hát ha ez tényleg igaz akkor örülök,hogy nem sikrült vennem.Amúgy már lassan 4-hónapja töröm a búrám hogy mit is vegyek.Ez látszott eddig a legjobbnak,nekem csak játékra + internetezésre kellene.Mostmárcsak az a baj hogy márc. végéig döntenem kell.Lehet 913N-lessz belölle
-
Mankó
veterán
Valaki megoszthatná velem a lényeget, mert sajna nem tudok németül.
Engem csak az érdekelne, hogy eredetileg is ilyen a hibásoknak, vagy valamilyen alkalmazás során jön elő. -
molnarcs
tag
Elképzelhető, hogy ezért Bővebben: link
Babelfishel érdemes beleolvasni ha nem megy a német. -
Mankó
veterán
Valki azt mondta, hogy kis hazánkban a Benq 937s+ hiánycikk. Hát remélem, hogy a cég akiknél rendeltem mégiscsak tudd valahonnan szerezni. Nagyon bízo benne, már régóta fenem rá a fogam.
-
Mankó
veterán
Tesco elfelejtve, úgy tünik mégis lesz sulinetre. Ha megjön írok, hogy honnan sikerült.
-
Mankó
veterán
Tud valaki olyan nagykert ahol lehet Sulinetre venni benq 937s+-os monitort?
Persze az RCE-n kívül.
Sajnos a Tescoban ahol rendeltem, szarnak rá. Megrendeltem 1 hónapja és az állandó baszogatásra sem hozzák le. Esetleg valaki tudja, hogy lehet megsürgetni őket? -
siriq
őstag
jo kerdes. Mar engem is nagyon surget a dolog, neytem azert mas monitorokat de ez egyenlore jonak tunik esetleg a Hyundai L90D+ ami meg szobajohet.
-
tool
tag
A filmek esetén ott van némi gond, hogy mivel nem 16,7M színt jelenít meg a monitor ezért DVD filmek esetén a finom színátmeneteknél elmosódás tapasztalható, nem elég élesek a kontúrok. Divx esetén már nem nagyon lép fel ez a gond, hiszen ott már nem annyira éles a kép, hiszen tömörített változat. Szóval, ha főleg Divx-ezel nem nagyon fog zavarni, egyébként meg úgyis hozzászokik az ember szeme idővel. Engem jobban zavar, hogy ezeknél a monitoroknál nem nagy a kontrasztarány, a fekete nem az igazi. Sajnos nem lehet még mindenre jó TFT-t venni. El kell dönteni, hogy elsősorban mire használod. Szerintem nagyon jó vétel.
-
Mankó
veterán
BenQ tulajok: senki nem nézte meg a filmek terén a moncsit
Furcsa, mihelyst megveszi valaki ezt a monitort mindjárt eltűnik a topicból.
Remélem nem azért, mert valami baja van a monitornak. -
-=Berkut=-
csendes tag
fel
-
siriq
őstag
Hello
Valaki ezt a filmes dolgot nezze mar meg, nagyon beizgultam erre a monitorra es hamarosan dontenem kellene(raadasul film buzi vagyok es nagyreszt azt neznek rajta neha jatek persze). -
atosz
őstag
Sziasztok!
Egy baratom megkert, hogy tegyem fel helyette ezt a kerdest, mert vmiert nem fogadja el a regisztraciojat, majd utanafog nezni.
Tehat:
Telepítettem a BENQ FP937S+ monitor driver-ét, fel is ismeri a gép, de a DVI csatlakozás nem sikerül csak a hagyományos analóg kábel működik. Csak annyi jelenik meg mikor a DVI kábelt használom, hogy: NO SIGNAL DETECTED. Mi lehet a probléma? A videó kártya egy MATROX P650.
Koszonjuk!
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
A filmes dologra azt tudom mondani, hogy havernak egy 1912-es Acere van, az is TN panelos és jók rajta a filmek. Persze nem fél méterről kell nézni egy ekkora monitort.
Csak hát valaki pont azt mondta, hogy a BenQ 937s+-on nem jók a filmek.
Elképzelhető, hogy 2 TN panelos monitor esetében akkora eltérés legyen az egyiken, hogy azon már nem jó filmet nézni?
Én ezt kicsit abszurdnak tekintem. Ez is, az is ditheres, akkor nagy különbség nem lehet, esetleg annyi, hogy a BenQ gyorsabb. -
archi
tag
Szerintem, ha valaki éppen ilyen monitort keres akkor jobban megtalálható és a hozzászólások is (leginkább
) az adott monitorral foglalkoznak.
De a második link Bővebben: link az tényleg hasznos.
[Szerkesztve] -
Racecam
nagyúr
Igen!
Nem a 8ms ott a probléma, hanem a 18 bit-es színmélység.
Itt egy hozzászólás egy ugyan ilyen típusú panellal szerelt monitorról: Bővebben: link
Nem tudom miért kell minden típusnak külön topik, ezek mind beleférnének ide: Bővebben: link, így aztán mindent százszor le kell írni!
Szerintem.....
[Szerkesztve] -
Mankó
veterán
És filmekre (DVD, avi) milyen?
Utánhúzás, kockásodás van, vagy minden olyan amilyennek lennie kellene? -
Mankó
veterán
Valamelyik BenQ 937s+ tulaj nézze már meg, hogy filmekre (avi, DVD) jó-e a monitor!
Valamelyik topicban, azt boncolgatják, hogy a 8ms-es monitorok nem jók filmekre.
Nekem meg még mindig nem jött meg, hogy kitesztelve a filmeket megnyugtassam magam. -
Racecam
nagyúr
Ja, jól gondoltam áttértek a Samsungra. Bővebben: link
-
Racecam
nagyúr
Itten van egy teszt, többek között a FP 937S+-ról is. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
siriq
őstag
most mar en is mert mar nagyon kineztem magamnak a 8ms t. arban is turheto a 115 ezer forintjaval.
-
exile
tag
Az NFSU tesztre én is kíváncsi vagyok.
-
kovacsro
csendes tag
Szevasztok,
én már egy hete gyötröm (937 +) de teljesen kifogástalan. Az én szememhez, (vagy a korábbi 17'' hoz) a betük aprók, de ha kisebb felbontást használok, az élesség rovására megy. Fényerő 37 kontraszt 43 nekem ezjött be.
Ha v.ki tud ötletet az Xp betüméret növeléshez az ideális felbontás mellett megköszönöm..
ui: akinek van, mind dícséri. Akinek még nincs még, fikázza. Fordítva jobb lenne? -
Bozso77
csendes tag
Eddig minden töjéletes amonitorral. Szép színek megfelelő contrast és fényerő és felhasználóbarátnak tűnik.
Fifa utánhúzás nincs.
Nokiatest huibátlannak tűnt. ((sub)Pixel hiba sincs)
Még 1 stratégiát (Warhammer 40.000) teszteltem az is nagyon jól ment.
NFS2-t is majd tesztelek meg Doom3-at is ha lesz 1 kicsit több időm -
Racecam
nagyúr
Parancsolj:
17'': Bővebben: link
19'': Bővebben: link -
Racecam
nagyúr
Ez a kérdés mostanában kezd érdekessé válni. Eddig biztos, hogy így volt igaz, a TN+Film panel színenként 6 bit = 18 bit = 262144 szín. A többi ditherelés, vagy FRC összesen 16.M szín.
Igen ám, de most már egy panelgyártó a termékei között is úgy hírdeti bizonyos TN+Film paneljait, hogy 16.7M színt jelöl meg. Ez újdonság, mert vagy nem igaz, de ezt eddíg nem merték megtenni és nem hiszem, hogy most ezt tennék, vagy eljutottunk a 8 bit-es TN+Film panelokhoz. Na ennek kéne utána nézni, sürgősen!
[Szerkesztve] -
-
molnarcs
tag
Nem lehet hogy ez a panel van benne (es itt ellenben az elozoleg belinkelttol tenyleg 16.7 milla szerepel). Bővebben: link
-
tool
tag
Én is kivárok még, hiszen az árak szépen esnek és egyre jobb modellek jönnek ki. Azt hiszem a Benq a 16,7M színnel nem mond igazat, bár szerintem önmagában ez nem lenne nagy baj, mert nem nagyon lehet észrevenni a különbséget. A 8ms-os paneleknek igazából az a baja, hogy nem rendelkeznek megfelelő kontrasztaránnyal , vagyis a fekete inkább szürke (továbbá a betekintési szög sem az igazi). 500-as kontrasztarány egyértelműen kevés, de ha igaz a 700:1, akkor lehet, hogy jó vétel ez a monitor, már elfogadható feketékkel rendelkezik.
-
Egon
nagyúr
Majdnem meggyőztem magam, hogy nem érdemes tovább tökölni, meg kell venni ezt a Benq modellt, de mégis inkább a kivárás mellett döntöttem. 2-3 hónap múlva visszatérek a kérdésre, hátha addig lesz valami fejlemény a TFT-k világában (pl. kijön egy 8 ms-os, _nem_ TN+Film-es panel...
), meg az árak is biztos lejjebb mennek majd.
-
-
Egon
nagyúr
Nemtom, nem értek hozzá. Lehet hogy hazudik a gyártó, bár ezen a sokat linkelt oldalon is 16.7M szín szerepel:
Egon
nagyúr
Elég meggyőző ez a cucc. Tudja valaki, hogy egyrészt élőben hol lehet ilyet megtekinteni, másrészt Sulinetben hol lehet megvenni?
-
Egon
nagyúr
A simát nézted: a ''pluszos'' a Benq szerint (is) 16.7M színt tud:
-
archi
tag
Szét kell szedni, amig garis.
De a viccet félretéve, valami cédulán nincs rajta feltüntetve, úgy mint a gyári száma... (lehet nincs ilyen, csak talán)
Szerintem nem ugyanaz a panel van benne mint a 937s-ben. Remélem!
A linken, amit adtam, legalábbis különböző a két panel. Azért jó lenne biztosan tudni.
-
archi
tag
Itt az oldalon volt korábban egy link amin látszot a két monitor (+ és a sima) között a különbség. Bővebben: link
Most csak az a kérdés, hogy ebből mi igaz? Akinek ilyen monitora van az talán meg tudja adni rá a választ. Bozso77, akkor nézd már meg milyen panel van benne és hétvégén megírhatnád, ha pénteken meglesz a monitorod.
Meg tapsztalatokat is írhatsz, nem baj ha többféle szemszögből van vizsgálva a készülék. -
-
Bozso77
csendes tag
Lehetséges , hogy a +os Benq-ban ez a panel lenne?
Bővebben: link
Mert , ha igen akkor elég hazudós a Benq mert a panel csak 12ms és 500:1 a contrast a 8ms-el és a 700:1-el szemben
Mi lehet az igazság? -
csibor
addikt
Ha van ismerösötök németországban kintről 380€-ért kb:95000Ft-ért meg lehet hozni.
-
archi
tag
CAD-es munkához is jó ez a monitor? Illetve cad-hez jó a TN+filmes vagy jobb az MVA paneles tft monitor?
-
Olvasd el a topicot és sok mindennel tisztában leszel
BenQ FP937s+ (8ms, gyönyörű kép), bár nem tapasztalatból beszélek, de ez tuti kis moncsi, ezt a megállapítást szürtem le a topic elolvasásával...
Én ezt veszem majd márciusban ha minden jól megy
nézd meg --> http://www.benq-eu.com/Products/LCD/index.cfm?product=506 -
Bozso77
csendes tag
Sziasztok!
Már régóta szemezek egy jó kis TFT monitorral, de most már akuttá vált akérdés mivel teganp a CRT monitorom elfüstölt.
Elsősorban játékra kéne: RTS, Autóverseny, FIFA
Követelméynek:
19-20''
8-12ms
DVI csati
szép kép
fekete
Előny
Sulinet
A jelöltek:
Sony SDM-HS94P/S ezüstz vagy fekete 12ms
Viewsonic VP912B 12ms
LG 1930BQ 12ms
Samsung SyncMaster 915N (8ms) (Bár ez sajna analóg - nem lesz neki DVI-os társa?)
Bár a BenQ FP937s nem szereple a listámon ,de még felkerülhet.
Két kérdésem lenne ez monitor mennyi ms 8 vagy 12 illetve, hogy kapható-e feketében? -
deicide
veterán
válasz
littlemole #199 üzenetére
igen, adnak...
-
Yany
addikt
Ahogy mondod, de a lényeg a jel formájában van: míg a DVI a GPU által digitálisan létrehozott képet digitális formában továbbítja a digitális TFT monitornak, addig a D-SUB (azaz hagyományos) csatlakozón keresztül a digitálisan létrehozott kép analóg formára alakítva (DA konverter = DAC) megy át. Analóg (CRT) monitoroknál nincs is más megoldás, de TFT-nél a DAC-nál történő minőségromlást megtoldja még egy konverzió: ADC, ugyanis az analóg jelet vissza kell alakítsa digitálisan értelmezhető formára, ugyanis a TFT monitorok diszkrét pixelekkel dolgoznak melyek 100%-osan digitális vezérlésűek.
Azaz TFT monitort D-SUB-bal használni pazarlás. Én speciel nem is vennék csak D-SUB bemenettel rendelkező kijelzőt (bocs, ha kicsit pontatlan és/vagy nehezen érthető vótam.
-
Nah ja a DVI kábel jár hozzá? Ez engem is érdekelne...??
Lámának fogok tünni, de megkérdezem:
Pontosan mi is ez a DVI? (tudom digitális csatlakozó), de ez ,hogy is van pontosan? Van a monitoron ez a DVI csatlakozó, na most az újabb VGA karikon is van ilyen, és már így vannak összekötve ezen keresztül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy J6 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest