Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Netfone
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új fülhallgatók is érkeztek a CMF kínálatába
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lmh
őstag
Érdekes, hogy mennyire negatívum a káva sok embernek. Nekem kimondottan tetszik hogy vastagabb.
Agyhalált kapok attól, hogy folyton véletlenül elnyomkodom a telefont, amikor megfogom, arrébb teszem....mert ahogy megfogom, picit hozzáér a széléhez a kezem.
Amúgy nekem sosem a release ár lövi be a teló értékét. 3-4 hónap alatt beáll oda a teló, ahová valójában való, akkor kell megvenni és a valódi ár-érték arányról beszélni, összehasonlítgatni mással.
Fél év múlva ez is 120k lesz aprón -
Ganzer
aktív tag
Azt lehet már esetleg tudni hogy Yettelnél mikortól lesz elérhető a 9a? Prime plus csomagom mellé szerintem egész olcsón ki tudnám hozni, kezd haldokolni a Samu A52s 5g.
-
judas13
addikt
válasz
grizlisandor #128 üzenetére
Igen, így viszont ez igaz.
-
tomboy0013
veterán
válasz
grizlisandor #146 üzenetére
Forrást is tudsz adni a konkrét dologról a Pixel esetében? Mert én nem találtam, chatGPT sem adott érdemi választ a kérdésre.
Nem látom konkrétan hogyan van a Tensor butitva, nem találok érdemi infót erről. Annyit találtam hogy hűtés szempontból van eltérés illetve szoftveres oldalról is lehet, de konkrét bizonyítékot azzal kapcsolatban sem találtam. -
grizlisandor
veterán
válasz
tomboy0013 #141 üzenetére
Pixel 7a tulajként tudom.
Amúgy chipgyártás során nem minden chip sikerül egyformán, ezeket kitesztelik és szétosztják. A legjobbak mennek a Pro modellbe, az ok chippek mennek a sima modellbe, a kisebb teljesítményűek meg mennek az "a" modellbe. Nem éri el az a mhz teljesítményt, több feszültséget kellene neki adni, mint a gyári maximum, akkor alacsonyabb teljesítményt engednek neki vagy letiltanak magokat vagy architektúra egy részét és mehet az "a" modellbe.
Pl most ott az iPhone 16e, ami megkapta ugyanazt a procit, mint az iPhone 16, csak le van tiltva benne egy mag. Szintetikus teszteken az előző generációsokat megeszi még így is, de játékokban érződik a 16-hoz képest az a mag hiánya.
-
KIFLEE
tag
válasz
tomboy0013 #141 üzenetére
Annyiban kiherélt, hogy egy olcsóbb gyártási móddal készül ami jobban melegszik.
Haruspex: a honor 200 pro-ban sd 8sgen3 van ami nem összehasonlítható egy 7sgen2-vel amit valószínűleg még egy tensor g3-g2 is ver.
Kamerában meg egyáltalán nem jó a skyline a főkamera nem rossz, de a telefotó nagyon gyenge a decens hardver ellenére is.
-
tomboy0013
veterán
válasz
grizlisandor #139 üzenetére
Meg is tudod fogalmazni mit jelent a "kiherélt" szó a Tensor-onkesetében? Vagy csak olvastad valahol? Mert a proci felépítésében nincs különbség legjobb tudomásom szerint. A szoftveres finomhangolás és a telefon kialakítása miatti hőelvezetés szempontjából térnek el csupán. Én nem nevezném ezt heréltnek.
-
haruspex
aktív tag
Olyannyira csúcskategóriás soc, hogy a nem herélt verziójú pixel 9-et lenyomja a honor 200 pro ami középkategóriás, bár a teteje. Valszeg a skyline-nál am erősebb lesz. Mondjuk engem nem izgat maga processzorerő, amíg normálisan működik a telefon, de nem attól lesz egy soc csúcskategóriás, hogy nincs jobb a cégnek, a snapdragonok sajna még mindig a legjobbak modemben meg gps-ben, és ez viszont valóban számít.
Nem tudom honnan veszed ezt a kamera dolgot, egy olyan telefonnal szemben ami ki sem jött pláne, a tesztképeket megnézve egy kiegyensúlyozott, bár nem kiemelkedő eredmény jött ki, a szoftveres javítások előtt, a telét dicsérik is külön. (A mobilarénás teszteket nem kell nagyon olvasgatni), a nagylátó is jól szerepelt, bár szokás szerint éltelenedik a szélek felé. És akkor még nem is volt gcam.
DE oda lehet tenni mellé bármelyik kategóriatársat, honor 200, motorola edge50 pro (neo),
NOthing 2a/pro, vagy a xiaomi 14t, mind jóval olcsóbban. -
KIFLEE
tag
válasz
haruspex #137 üzenetére
Ha kamerás telefont akar az ember messze el kell kerülni a skylinet.
A pixel 9a-nak meg a hardvere sehogysem középkategória, lehet, hogy tensor de akkor is egy csúcsprocesszor, és a skyline-nak is samsung gyártású a sd7sgen2. Kamérában meg rommá veri a skylinet annál a telefotónál egy redmi note 13 pro jobb fotókat csinál digitális zoom-al. Persze ez a 9a kétszer annyiba kerül, szóval nem fair az összehasonlítás. -
haruspex
aktív tag
MOst annyira nem borzasztó vétel, hogyha a kamera számít a legjobb vétel nem szürkeimportban...
Nem volt jó ajánlat de a pixenél jobb volt.
SZar dizájn, közepes hardver, (majd elválik jönnek-e a vételi gondok az exynosból) belépő kamerák (nem tudom honnan jött, hogy jobbak, a nagylátó uaz a szenzor valszeg, (azon csodálkozom hogy nem 8m-s csoda), a normál gyengébb a 9a-ban, tele meg nincs, de rá van írva, hogy pixel.) Az üzemidő jó lesz valszeg viszonylag.
Tavaly 250 körül ment a xiaomi 14, viszonyitásként, nem egy kategória... de sztem az s24 is benézett 250 körülre.Tőlem vegyed ha tetszik, csak ez olyan mikor az iphonokat védik a hívők.
-
KIFLEE
tag
válasz
haruspex #135 üzenetére
Dehogy jobb. Van egy gyengébb procija, rosszabb kamerái (még a telefotó ellenére is), gyengébb szoftvertámogatás (meg úgy szoftver összeségében), egyetlen pozitívuma a javíthatóság de az nem ér annyit. Oké mostmár a bezuhant árával nem annyirra borzasztó vétel de újkorában abszolút az volt.
-
haruspex
aktív tag
Remélem nem, mert sztem 3-4 év van szenzorok között. DE amit megpróbáltál elmagyarázni, az ugye pont azt bizonyítja, hogy pont 25%-al gyengébb ez a szenzor mint az előző. AZ hogy más telefonban is spúrok, az nem mentség. Ilyen áron még ha nem is fontos a kamera valakinek ez elég vérlázító szarrágás.
És a fold képei is gyengék, szóval akkor nem fog számítani, ha nem akarsz vele fotózni. A HMD skyline meg mondjuk meg a szerkesztők által megjelenés után félév-évvel is alázva van, pedig az olcsóbban jött ki, is pedig azért ennél csak jobb, meg izgalmasabb.
-
rtrace
junior tag
válasz
haruspex #133 üzenetére
Ugyanannyi fény befogadására képes diódák vannak mindkét szenzoron, fényérzékenység szempontjából ez számít.
Nekem nem tisztem védeni, csak arra próbálok rámutatni, hogy túl nagy fenék van kerítve neki ahhoz képest, amennyit a gyakorlatban fog számítani. Másodszor linkelem, ugyanez a főkamera van a Fold-ban: [link]
-
haruspex
aktív tag
Az pont azt jelenti, hogy 25%-kal kevesebb fény jut be., és 25%-kal kevesebb információ lesz. Ha leméretezed a másik képet akkor ennyivel lesz élesebb. Nyilván számít az objektív is előtte, de az utolsó dzsunka kínai telefonba is sikerülni szokott beletenni egy középkategóriás 1/1.56-s szenzort, ebbe ami 250-300 on kezd egy belépőt. Kár védeni a védhetetlent.
-
Teagol
aktív tag
És mivel Bilgécc belém tette az oltással a mikrocsipszet meg az 5g-t az A.I. sem lehet akadály.
-
Teagol
aktív tag
Megöregedtem. Egy 2018-as snapi 625/4GB telefonról váltok p8a-ra.
Az utóbbi 5 hónapban kezdett akadozni, eddig teljesen jól kiszolgált.
Nem kellett vigyáznom rá és napi szinten tette a dolgát.
2011 óta használok "okostelefont", előtte PDA-im voltak.
Már nem vágyok arra, hogy a legújabb legyen, egyszerűen tegye a dolgát.
Nexus 5x után visszasírom a Google életérzêst
Szóval én vagyok az a réteg, akinek jó lehet az extra hosszú támogatás. -
KIFLEE
tag
válasz
grizlisandor #128 üzenetére
Az ai funkciók 90% felhőböl megy szóval a chipset nem akadály.
-
judas13
addikt
válasz
grizlisandor #123 üzenetére
3a-t? Komoly!! Végülis 12-es főverzióig frissítve.
Akkor 7a az elkövetkező sok évben kitart majd!!nikilauda
-
judas13
addikt
válasz
grizlisandor #122 üzenetére
El is hiszem.
Kéne már egy Pixel nekem is! Tényleg. -
judas13
addikt
válasz
Technoman #121 üzenetére
Nincs értelme talán ekkora időbeni frissítésnek a nagy átlagot nézve. Pláne ilyen rohamtempóban jövő AI funkciókkal stb.
De gondolom itt a termék támogatása a megbízhatósággal párosul úgymond. Mindez a számíthattok ránk még sok sok éven keresztül érzést hozza el a felhasználónak. Mertz ez egy biztonságos, fejleszthető készülék, és használjátok is nyugodtan éveken át: lsd iPhone előtörténet. (ökoszisztéma) -
grizlisandor
veterán
válasz
Technoman #121 üzenetére
Én a mai napig használnám a Pixel 3a-t, ha nem éreztem volna kevésnek az üzemidejét(sajnos csak kijelző felől lehet bontani az akkumulátor cseréhez és nem vállaltak garanciát rá, hogy roncsolásmentesen megoldják a környékbeli szakik) meg lett volna nyomás családon belülről, hogy kell nekik.
Igaz már nem a gyári ROM van rajta, hanem LineageOS, 2019 áprilisban megjelent telefonra.
7a-ba már jobban bele mertem vágni, mert a hátlap felől kell cserélni az akkumulátort, így megveszem hátlappal együtt, még sem egy kijelző, hanem egy műanyagdarab.
-
Technoman
őstag
Én ezt a sokéves támogatást nem értem.
Ok, jó a reklámértéke, még be is szlopálnám, ha mondjuk nem műszaki beállítottságú lennék.
De kérdem én, szerintetek -és most vegyük alapul a Pixel 8prot- valaki fog még használni 2031-ben egy 2023-as telót? (ok, a nagyi, mert az unokája már lepasszolta neki, mivel ő már a Pixel 15XXL Pro Mega Giga-t fogja addigra használni és gondolja, hogy a nagyinak jó lesz két horg(k)olás közbeni szünetre, egy kis Sodukura)
Ahogy nő a telefon energia- és számítási igénye (pld. az egyre bonyolultabb és okosabb szolgáltatások, vagy az AI) nem beszélve, hogy a kormányok már egyre több dolgot pakolnak fel a mobilra (DÁP) egy exSamsungos, másodvonalbeli procival 2031-ben, hogy fogunk tudni együtt élni?
A példa csak én vagyok. November környékén váltottam le, az addigra majd' 6 éves Pro 30-at egy S23+-ra. Ami azon nem ment, vagy nagyon nyögvenyelősen, az ezen röhögve megy (pld. Quick Share megosztás PC-n és mobilon, vagy a Galaxy Watch) -
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013 #117 üzenetére
Bocsánatot kérek!
Kicsit feszült lettem, megyek zenét hallgatni, meg előtte sétálok.
A teló (8a) árát meg benéztem. Rosszra emlékeztem. Mondjuk nem keveset esett 1 év alatt akkor. -
judas13
addikt
válasz
janeszgol #87 üzenetére
Mindenki ezt a krva 7 évet írja. Könyörgöm még egyik teló sem kapott 7 év supportot.
Már a Pixel 8 és a Pixel 8 Pro is 7 évig 2031.09.01.-ig kap fő verzió+sec frissítést ahogy a 9-esek is utána nyilván.
Persze ez tényszerűvé, mert időben még nem tartunk ott, majd csak 2031 őszén válik, de én valahol azért elhiszem ezt a Google-nek.
Vagy akkor fogalmazzunk úgy, hogy 7 azaz hét év frissítést helyeztek kilátásba? Mondjuk becsszóra? Tényleg nem értem. -
grizlisandor
veterán
válasz
janeszgol #112 üzenetére
Ha rossz lesz a telefon, akkor én leszek az első között, akik leírják ezt. Pl.: a 16e-t én nagyon vártam, de a Pixel 7a-ról váltani semmi értelme.
Ugyanazon az áron kezd, mint a 8a, elvileg mindenben kicsit jobb, majd a kamerát meglátjuk milyen, de bízok a Google-ban, hogy szoftveresen hozzá lesz igazítva és nem lesz látható különbség a 8a-hoz képest. Ha meg érkezik a Pixel 10, normalizálódik a 9a ára és jó vétel lehet vagy nem.
-
rtrace
junior tag
"A pixelméret önmagában nem jelent mindent."
Hát önmagában semmi nem jelent mindent, de egy 48MP 1/2.0", 0.8µm szenzor konkrétan ugyanaz, mintha egy 64MP 1/1.73", 0.8µm érzékelőnek vágnád ki a középső 75%-át.
Attól, hogy eltávolítottál a széléről pixeleket, a megmaradtak még ugyanannyi fény befogadására képesek továbbra is -> zajszintben és dinamikában nem veszít a teljesítményéből, csak a felbontás lesz kisebb. -
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013 #113 üzenetére
Elismétled azt, amit írtam, majd engem minősítesz. Ilyeneket olvasni még 2025-ben is. Ja meg egy csomó dolgot tudnék írni, ami tök gáz 2025-ben, mégis állandóan itt olvasom.
-
tomboy0013
veterán
válasz
grizlisandor #111 üzenetére
Nem is értem honnan jött neki ez a 100.000Ft. Magyarországon a 8a az Alzánál 234.990-en kezdett, a 9a 244.990-en előrendelhető. Ez 10.000Ft különbség. Ha a jelenlegi különbséget nézzük akkor is 75.000Ft különbség van a 2 modell között. És ugye értelmetlen egy régi és új modell árat összehasonlítani mert bármilyen piaci szegmensről beszélünk nyilván olcsóbb a régi mint az új. Ezen rúgózni meg 2025-ben is...
-
janeszgol
félisten
válasz
grizlisandor #111 üzenetére
Ja igaz. A Pixel 8a tesztben 235 ezer ft szerepel. Hoppá! (Most 150k körül van, de most nem ez a mérvadó.)
Akkor innen nézve talán tényleg nem akkora gáz. Meglátjuk a teszteket!szerk.: az igaz, ha most vennék Pixelt az a sima 8-as lenne.
-
-
grizlisandor
veterán
válasz
janeszgol #106 üzenetére
Apple 16e esetén láttuk, hogy kiherélte a kamerát a Apple 16-hoz képest és ezt tesztek nagy részében be is mutatják.
Reggel szétnéztem a jelenleg elérhető tesztekben és sehol nem láttam rá panaszt.
Várjuk meg a teszteket, ha tényleg visszafejlődés van benne, erről fog szólni a fáma. -
rtrace
junior tag
-
janeszgol
félisten
válasz
grizlisandor #105 üzenetére
Látom a szenzorméret neked nem mond semmit.
-
janeszgol
félisten
-
tökállat
csendes tag
Várom, hogy a sima 9 256gb variáns lejjebb jöjjön... Ezekkel a kávákkal a 9a nem jó vétel 2025-ben, sőt egyik "a" modell sem volt igazán jó vétel a pixelekből.
-
tubeappma
csendes tag
válasz
Technoman #60 üzenetére
Én meg pont fordítva a huszas éveimben nem költekeztem, mondjuk nem is volt igen miből meg ott volt a család. Viszont lassan 60 éves koromra “megbolondultam”. 2024 ben kb 3000 eurot csesztem el mobil vásárlásra. Ba..ik mostanában rendesen. E évet pixel 9 proval kezdtem 900 ercsiért és még csak most kezdődött az év! Nekem sem jó soha semmi
-
grizlisandor
veterán
válasz
Fuxosbömis #89 üzenetére
Android 14 esetén tapasztaltam, hogy kellett neki pár másodperc mire észrevette hol vagyok pontosan és merre indultam el, de Android 15 óta nem tapasztaltam ilyet.
-
mhydas99
senior tag
Igen, ertelek. En is orulnek neki nyilvan, ha gyorsabban jott volna meg az uj rendszer, de a mindennapjaimon amigy nem fog valtoztatni. Mar most par dokog nem tetszik benne, peldaul az uj kameramenu,a lehuzhato savban a szabalyzok grafikaja/elerhetosege. Ha az akksiido ezzel az ujjal meg jobb lesz egy kicsivel akkor oke.
Amugy csaladban van A55 (nem 56) meg tobb S szeria is S21-tol 24-ig az osszes, es meg kell mondjam az A55 is baromi jo telefon annak, aki szereti a nagyobb meretet. Persze hogy lassabb valamivel, mint egy S szeria, de nem masodpercekkel, hanem jo ha 1-gyel, alig mervado. Kameraban is eleg jo kepeket csinalnak mar.
Ha lenne kisebb meretu Samsung az A szeriaban, az eleg lett volna nekem is amugy... -
Ricardo
titán
Nem a hiány, hanem a bígért elmaradása. Ezen a készüléken, már három hónapja legalább a 15-ös droidnak kellene mennie. Három hónap, fél év egy ilyen termék életében nem kevés idő.
Mondom ezt annak ellenére, hogy teljes megelégesdéssel használom az S21-em.
Viszont ha eljön a csere ideje, nem tudom mi lesz. Ha maradok samsung vonalon , lehet egy A56 lesz belőle. Nem érzem az S szériában már hogy annyival többet adna. Ez a frissítési mizéria, csak ráerősít erre. -
mhydas99
senior tag
S21 anno 4 foverziot igert+1 ev biztonsagit. Szoval az android 15 lesz az utolso nagy android frissites es onnantol kezdve minden 2. honapban kap 1 even at biztonsagi frissitest, egeszen 2026 majus vegeig.
En arrol valtottam nemreg S24-re. Oszinten szolva szeretem ezt is, akksiido masszivan jobb meg persze porgosebb a rendszer valamivel (erzetre azert nem sokkal) de valos felhasznalasnal annyira minimalis a 2 kozti kulonbseg, hogy el sem tudom mondani...egyedul az akksiido ami feltuno. Masban kb. ugyanaz valos hasznalatban persze.
Innen is latszik, hogy a Samsung S szeriak mar minimum 4 eve nem tudnak radikalisan jobbak lenni.
Megbizhato igavonok, jol teljesitenek, de semmiben sem a legkivalobbak mar.S21 meg boven jo telefon lesz 3 ev mulva is, akksicserevel! De ha aggaszt a frissitesek jovobeli hianya, akkor persze valtani kell.
-
Ricardo
titán
"Samsung azt mondta, hogy az android 16 mar iden kijon, gyorsabban mint a korabbiak."
Ez megnyugtató minden S21 tuljdonosnak. Akinek ez az utolsó frissítése.
Igen négy éves telefon, amit sokan lecseréltek már és sokan le is fognak talán a közeli jövőben. Pont ezért nem lenne mindegy hogy az utolsó egy évben, vagy az utolsó két hónapban használja valaki a legfrissebb szoftver verziót.
-
Ganzer
aktív tag
válasz
Fuxosbömis #89 üzenetére
Köszi, igazából csak ez tart vissza a vásárlástól, de akkor valószínűleg jó lehet.
-
mhydas99
senior tag
válasz
janeszgol #87 üzenetére
Mindenki porog a Samsung nagyon lassu android 15 frissitese miatt. Ezt felreteve, eddig mindig a Samsung S osztaly kapta meg a Pixelek utan a leggyorsabban az android foverziofrissitest. Most eloszor nem. Samsung azt mondta, hogy az android 16 mar iden kijon, gyorsabban mint a korabbiak. Eddig nagyjabol decemberig frissultek mindig ugy, hogy az Android foverziok altalaban szeptember-oktober korul lettek stabilak es erkeztek a Pixelekre is. Szoval durvan 2-3 honap csuszassal kaptak meg a Samuk is, ami azert eleg gyors.
Ha majd az android 16-on is ulnenek, es csak jovo tavaszra adnak ki, akkor visszaszivom. De jelenleg ugy tunik, hogy a OneUI7-es frissites boritotta meg oket es nem az A15.
Masfelol biztonsagi frissitesek havonta jonnek, azzal nincs gond.
Ennek a mostani fiaskonak sem lenne ekkora visszhangja, ha nem lenne egy nagyobb valtoztatas a OneUI-ban epp.
Valojaban nem tul lenyeges dolog, mert az A15 nem ugrott akkorat, mint a 14, csak rancfelvarras. A OneUI igen.
Szoval felesleges ekezni, egyszer csuszhat be ilyen, szerintem nem nagy gond. -
Fuxosbömis
tag
Nem vagyok kajafutár, de a 7a-val szoktam navigálni.....épületek közt is. Eddig még mindig pontosan odavezetett ahova mentem. Biztos hogy van olyan telefon ami a teszteken pontosabb helymeghatározást mutat, de a 7a-ból kiindulva nem hiszem hogy a 9a rossz lenne ezen a téren.
-
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013 #85 üzenetére
Pontosan. Mindenki ezt a krva 7 évet írja. Könyörgöm még egyik teló sem kapott 7 év supportot. Ja de kettő márka, az iPhone és a Fairphone. Szóval engedjük el ezt a 7 évet. Majd ha túlestünk azon, akkor.
A másik. sokszor volt arról cikk is már, hogy egy foltozást a Google telefonok azonnal megkaptak, míg a többi gyártó ült rajta. Mert nem gondolta veszélyesnek, ütközött volna valamivel vagy a fene tudja miért.
Ja és a legfontosabb, a frissítések gyakorisága. A Pixeleken Android 16 béta csücsül. Gondolom nem decemberi frissítéssel. Az S25 A15-el jött ki, de márciusig csak decemberi frissítéssel. Ez még viccnek is rossz. -
tomboy0013
veterán
Szerintem a rendszer egyszerűsége miatt jobb választás a Pixel iPhone után. A támogatás is a Google-nél a legjobb Android fronton, ugyanis nemcsak az számít meddig kap támogatást az adott eszköz, hanem az is mennyire megbízhatóan jönnek a frissítések hónapról hónapra, hosszú éveken keresztül és ezeknek a minősége sem mindegy. De pl az sem, hogy egy becsúszott szoftveres hibát mennyi idő alatt orvosolnak, tapasztalatom szerint a Google ebben is elég jó. Aki megszokott egy szintet etéren, annak nem fér bele pl. az sem amit jelenleg csinál a Samsung Android 15 fronton (még a fanok is nehezen nyelik le ezt a mértékű csúszást).
Az, hogy jobb hardver van benne sem fedi a valóságot. Erősebb az SoC, gondolom ezt szeretted volna írni, egyéb hardveres téren pariban vannak, pl kijelző.
Meg szerintem felhasználói élményben is eltérnek, nekem a Pixel rendszeranimációi is jobban egyben vannak, ezen a téren közelebb van az iPhone szoftveréhez. -
mhydas99
senior tag
A Pixelwk jo telefonok, foleg kameraban, de tekintve, hogy Magyarorszagon eleg sok speci alkalmazasuk nem hasznalhato, igy labon lott telo.
Ha iPhonet hasznalsz es valtanal masra, akkor szerintem Samsung. Sokkal jobban testre szabhato, minosegi, 7 ev tamogatast kap az is, jobb hardver van benne. Egyedul fenykepek minosege marad el a Pixeleketol plusz kicsivel kevesebb ideig birja az akksi, egyebkent mindenben jobb az S szeria. S24, S25. -
mhydas99
senior tag
Mivel ezek mar 7 ev frissitest kapnak, igy szerintem a sima Pixel 9 a jo vetel, majd fel ev mulva szepen annyiba fog kerulni, mint a 9a...
(Most megy akcioban Angliaban a sima Pixel 9, forintban 214 ezer a 128 GB. Igaz mar elkapkodtak, de egy heten at lehetett kapni. Persze kulfold, de na.)
-
Bareszotron
kezdő
Túlárazott sz*r lett a pixel is mint az iPhone.
-
AnonymusX
őstag
Az Alza 245 ezer forintra árazta.
-
nigelx
csendes tag
Sajnos igaznak bizonyult, hogy a régebbi, Exynos 5300 modemet kapta meg: [link]
-
judas13
addikt
válasz
grizlisandor #74 üzenetére
Igen. Jó az a kamera meg a kijelző is.
-
válasz
tomboy0013 #40 üzenetére
Igen, arra gondoltam én is, hogy nemcsak az üveg. Viszont az S24 FE ezt simán leveri.
-
janeszgol
félisten
válasz
Kacsakompot #69 üzenetére
Oké, sokkal fényesebb az igaz. 1800 nit hbm, 2700 nit peak. Adom a pontot. Ezekben jóval gyengébb a 16e. De a kamerás visszalépés ezen az áron minimum pofátlanság. Az SoC erőssége a többiekhez képest is, de ezen még túltenné magát az ember.
-
janeszgol
félisten
válasz
Kacsakompot #67 üzenetére
Nem írtam, hogy a 16e kijelzője jobb. Azt írtam, hogy a 9a-e nem jobb. Meg kell tanulni olvasni!
-
Kacsakompot
kezdő
válasz
janeszgol #21 üzenetére
Az igen mennyi zagyvaságot hordtál itt össze.
Ehhez a CPU-hoz pont több RAM dukálna ugyanis kevésbé terheled a processzort mintha folyamatosan újranyitnád az appokat.Az sem igaz, hogy a 16e kijelzője jobb, nem is értem honnan szeded ezeket a HDR fényereje a Pixelnek több, mint a duplája illetve 120hz-es.
Pláne jössz itt a kamera specifikációkkal, a Goggle messze híres a remek fotós tulajdonságairól nem véletlenül használnak rengetegen G-camot snapdragonos telefonokon.
És mivel lenne jobb, mint a 16e? A fent leírtakon felül az árában. Nem is értem ezeket az agymenéseket amiket itt összehordtál, de az biztos, hogy Pixel telefont az életben nem használtál soha.
-
ghiottone
nagyúr
válasz
Technoman #60 üzenetére
Én szeretnék Pixelt venni, de az alacsony pwm-es kijelzőt nem tudom használni 8-as széria óta. 8 Pro-t is adtam tovább, utána már nem is próbáltam. A sima 7-est tudtam utoljára használni kis kompromisszummal. Most Honor 200 Pro- van és megszoktam a képeit, de van gcam ha kellene.
-
janeszgol
félisten
válasz
tomboy0013 #58 üzenetére
Ha eltűnne az iPhone 14 és 15 mindjárt megérősebb lenne a 16e. Nem értem ezt a logikát. Mi a fenének venne az ember 9a-t, amikor bizonyos szempontból még visszalépés is?
-
Technoman
őstag
válasz
ghiottone #51 üzenetére
A "Picit erősen kezdett", azért picit nagyon sok (a szintén hivatalos Alzánál, még az XL-t is olcsóbban adják, mint a Tré Pro-ját, ez azért már nagyon gáz. De nem mintha a másik szolgáltatónál különb lenne az ár, az ottani laza +120k ár miatt.)
Az elmúlt hónapokban vennem kellett egy telót, bár Pixelt szerettem volna venni -9 Pro, 9 Pro XL-t- a kamerája véget, de nekem ilyen árak mellett nagyon nem megérős a dolog (túl vagyok BŐVEN már a 20-as éveimen, amikor leszartam, hogy mi mennyi volt, csak legyen meg). Így vettem egy használt 23+-ot, raktam rá egy portolt GCAM-et (LMC 8.4) és máris sokkal jobbak lettek a képeim. Majd ha ezek is, a béka segge alá mennek (mint a 8 pro), nos akkor ... -
-
Ádám16
addikt
-
whited
addikt
válasz
tomboy0013 #55 üzenetére
Köszi, ez egy másik megvilágításba helyezte a dolgokat
-
tomboy0013
veterán
Sosem működött úgy ahogy te elvárod, az új szériák mindig drágábbak a megjelenés pillanatában minta régebbi. A 8 Pro egy másfél éves, lényegében a kettővel ezelőtti széria. Nem nagy meglepetés hogy a béka segge alatt van az ára a megjelenéskori 480.000-es árhoz képest. És ehhez mérten az új 250.000-es áru közepes modell is magasabb. Meg hát itt ugye forintról beszélünk Magyarországon, annyira nem meglepő hogy évről évre drágábban jön ki a középkategória.
-
whited
addikt
válasz
tomboy0013 #39 üzenetére
Szvsz ugyanakkor csak azért mert frissebb, ne kerüljön már annyiba
Ha az lenne a cél, hogy ebből menjen el több, akkor árazzák úgy a többit, hogy megérje ezt venni ahelyett -
beno52
tag
S24 is megvan 240ért.
A 256gb verzióra pedig nem sokat kell rádobni és megvan az S24U is, igaz az szürke importos helyről, de akkor is.
Masszívan túl van árazva. -
janeszgol
félisten
De mitől jó telefon ez? Hardveresen nem erősödött érdemben, kamerában még vissza is fejlődött a 8a-hoz képest.
Szinte minden youtuber, akiknél láttam a 16e-t gyakorlatilag csak fikázta. Sőt az egyik kedvenc csatornám kimondottan rossz telefonnak írta le. Akkor erre mit fognak írni? -
Az ára beesik idővel, de sajnos a kávák nem vékonyodnak el. Nem értem az egyes gyártókat, annyira gáz ilyen árnál ez az előlapi kinézet.
Amúgy egy jó telefon lenne. -
spect80
senior tag
Ömlenek be a kihagyhatatlan ajánlatok, 16e, most meg ez. Ezeka telefonok semmihez képest sem érnek ennyit, de remélem hamarosan követi a többi is. Ha egy alsókategóriás redmi 150e-ről indulna ahhoz képest ez se tűnne majd drágának
-
válasz
peugeotmate #43 üzenetére
"Egysávos GPS, lassú pozíciószerzés"
-
Ganzer
aktív tag
válasz
tomboy0013 #39 üzenetére
+1
-
Technoman
őstag
Mikor került be a T kínálatába a 9 Pro? Ez nekem új volt
-
Remélem ezúttal a GPS-el és a lassú töltéssel nem lesz gond, mint az elődjénél.
-
tomboy0013
veterán
Olyanok ezek a kommentek az új telóknál mintha valami időhurkos filmet néznék: mindig ugyanazok a körök ismételgetik egymást újra és újra és újra és újra...
Igen, jobban megéri a 1,5 évvel korábbi felsőbb kategóriás széria. És ez a válaszom a következő 150 ilyen cikknél felmerülő ugyanerre irányuló kérdésekre is. Mindig jobban megéri, de ahogy ilyenkor szokás az aktuális konkurenciához illik hasonlítani ezeket. Ez is lesz olcsóbb idővel és akkor majd lehet ezzel is példálózni a következő "a" szériás Pixelnél is hogy 170.000-ért mennyivel jobban megéri mint a Pixel 10a 280.000-ért. És mehet körbe és körbe újra ugyanaz a téma ami sosem ér véget és ki tudja mikor kezdődött.
-
Gorilla Glass 3 ennyi pénzért?
-
paatrick
őstag
Napokban pakoltam itthon és megtaláltam az Xperia Arc S telefonom. Kb ugyanakkora oldalt a kávája mint ennek, nem 1,5 centi. De most le is mértem, oldalt 3mm a káva. 2011-es telefon.
Itt van előttem egy Galaxy S8 oldalra lehajló képernyővel tehát 0 káva. 2017-es telefon. -
whited
addikt
Mi szól ez mellett egy P8pro-val szemben, ilyen áron?
-
rtrace
junior tag
válasz
janeszgol #32 üzenetére
Túl van ez lihegve. Ugyanaz a főkamera, mint a Foldban, végeredményben minimális a különbség a 9 Pro-hoz képest: [link]
Azt mondod, 200k fölött a sima 8-ast vennéd. Hát szerintem a fényesebb kijelző, G3 vs G4, 4575 vs 5100 mAh, szürkeimport vs hivatalos forgalmazás nagyobb jelentőséggel bír, mint ezek a kamerás különbségek.
-
peugeotmate
őstag
En sok olyat olvastam hogy navizas es videozas kozben is erosen melegedett. Nem tudom mit jelent a normal hasznalat manapsag, eleg konnyu e moge burkolozni.
Jatekra en sem hasznalnam, felreertes ne essek. De navizas soran csak mersekelten legyen meleg, video kozben meg talan inkabb ne? Iphone 11-em van meg, erre ez nagyjabol igaz. (Mintha a gps jel megtartasaval is lenne nehezsege a 8a-nak.) Nagyon szimpi telo, plusz iphone 16 otletem sincs miert erne meg a tobb mint ketszeres arat hozza kepest...
-
janeszgol
félisten
Akkor újra.
Pixel 8a kamera: 64 MP (16 MP eff.), f/1.9, 26mm (wide), 1/1.73", 0.8µm, dual pixel PDAF, OIS
Pixel 9a kamera: 48 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, dual pixel PDAF, OIS -
Az optikai ujjlenyomat olvasó okozhat még bosszúságot.
-
Bass
addikt
válasz
peugeotmate #25 üzenetére
Hát szifonom volt ,többet nem hiszem h lesz
főleg nem ez a ....
A 8a-t olvastam én is h a stressz teszt bla bla de a felhasználók írják h normál felhasználás esetén nem melegszik. Nekem egy kis készülék kell és a 8a mérete nagyon jó,támogatás,ár kamera ok.A 9a-ban meg tetszik h nem lóg ki a kamera viszont jelenleg kicsit sokallom az árát
-
Ricardo
titán
Sikerült ezt is túlárazni.
-
janeszgol
félisten
-
DS39
nagyúr
Ilyen hosszú szoftveres támogatással csak 8 GB RAM?
Kevés lesz az idővel. -
Bass
addikt
Ezt vártam mert a 8a és e között agyalok de asszem a 8a 150e forintos ára meg győzött,ez is gondolom lemegy majd fogyasztható szintre de hát mikor.
-
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #9 üzenetére
A kamerára ezt írja a GSMA a 10/10-es mobilodra:
48 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/2.0", 0.8µm, dual pixel PDAF, OIS
Valaki azt írta, hogy az OnePlus 11-12-ben ez a széleslátó.Pixel 9: 50 MP, f/1.7, 25mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, dual pixel PDAF, OIS
A Pixel 9 kerül 330 ezerbe.
Pixel 8 krül annyiba, mint a 9a. Kamera spec: 50 MP (12 MP eff.), f/1.7, 25mm (wide), 1/1.31", 1.2µm, dual pixel PDAF, OIS -
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #9 üzenetére
Ja, 50 ezer forinttal olcsóbb. Ja és az bevezető ár. A teljesítménye meg.
GB6:
Single core: 2005 vs 3466
multi core: 4835 vs 8592A 16e majdnem annyira erős single core-ban, mint a Pixeled multi core-ban.
Ha a 16e árát sokalljátok, akkor ennek 200k alatt kellene lennie. -
haruspex
aktív tag
szóval nincs tele, a két kamera az csak szar. (a főszenzor a op 11-12-ben a nagylátó), szappantaróműanyag, és ronda. A hardver legalább nem erős, cserébe viszont jó drága.
Lojkus: bármelyik korábbi normál pixel jobb ennél,és hasonló méretű, illetve ott az s23 snapdragonnal. -
judas13
addikt
"Verhetetlen áron."
-
Draun01
tag
Az asztrofoto nem újdonság, már 6a-ban is volt.
-
paatrick
őstag
250-ért már van sima Pixel 9, én biztos azt venném ezek helyett. Vagy egy "régebbi" de új iphone 15.
A 16e meg a 9a a legrosszabb amit most vehetsz
-
ghiottone
nagyúr
Ez a nyitó ár azért picit erős....
-
tms+
aktív tag
nekem tetszik ez a dizájn is, de azok a kávák borzalmasak a képeken
és hát a 128 GB. mondjuk a Pro modellek esetén az gázabb.
-
Fuxosbömis
tag
Olcsóbb, kamerája jobb, full AI, kijelzője jobb (fényesebb, 120 hz), folyamatos pixel droppok, van AOD stb.
-
Lojkus
csendes tag
Szeretném cserélni a 13 Minimet. A pixel 9a és 16e közzött vacilálok. Leginkább Google szolgáltatásokat használok, de csomó Apple eszközöm van. A pixel sokkal szimpatikusabb, de nem tudok igazán dönteni (Apple Watch, AirPods és HomePod Minit is el kéne adni).
-
janeszgol
félisten
válasz
Fuxosbömis #4 üzenetére
Kiváló, aha. A 16e-t meg lerfitymáltad. Ez lassabb, a kijelzője sem jobb, kamerában talán jobb lesz. Miért is 10/10, a 16e meg 10/1?
-
janeszgol
félisten
Ezek is csak nagyobbak lesznek, nem kisebbek. Gondolom akkor a 10-nél sem lesz más a helyzet.
-
Laurh
aktív tag
Jó készülék lett, várjuk a tesztet.
-
Fuxosbömis
tag
Kiváló telefon ennyi pénzért. 10/10
-
joelke HU
őstag
Gondoltam, hogy nem lesz olcsó. De azért nem semmi.
-
paatrick
őstag
Ezek a kávák már a 2010-es években is gáznak számítottak volna, nemhogy 2025-ben. Pedig jó kis mindennapos telefon lehetne, de így biztos hogy mindig undorral néznék rá
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma “A legújabb A-szériás telefon a Google AI megoldásaival verhetetlen áron” - állítja a Pixel 9a-ról a sajtóközlemény.
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Iphone 15 Plus 2.5 év gyártói garancia, 100% akku, doboz+számla!
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- iPhone 14 Plus 256GB Éjfekete független - 88% akku
- IPhone 16 Pro 128GB gyári független 2025.09.22. Apple jótállás
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest