- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
-
Mobilarena
Bambu Lab X1 és P1P egy nagy innovációt tett le az asztalra 2022 ben ezzel megzavarva a 3D nyomtatók körüli állóvízet szerencsére!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Én talán 1-2x nyomtattam a Bambu P1S-el több színű modellt. Az AMS nem erre való, rengetek a hulladék és a többlet nyomtatási időről már nem is beszélve. Az AMS egy tök jó "automatikus" filament adagoló berendezés. Ha csak ezt a részét nézed, akkor az Anycubic ACE még jobb is, mert filamentszárító is egyben.
Egyébként meg a csíkozódás Anycubic ACE-nél lehet attól is, hogy még nincs kiforrva az öblítés mértéke. Ezek simán javulhatnak az idő során. -
doc
nagyúr
Koszi, elég pepecs munka volt, egész délután csattogott a tolomero, de mivel nem tudtam hogy a kávéfőzőben milyen bizbasz mire számít, probaltam mindent pontosan másolni. Aztán a kihuzo fogantyunal már eléggé elqrvalkodtam, ott nem számítottam semmi aljasságra
Fusionben készült, amolyan amatőr módon (pár hete lattam először), eszközbol mindig ami éppen kezenfekvonek tűnt, extrude-ok dögivel, volt korbeforgatas, spline-ok itt-ott, rengeteg fillet, aztán egy helyen meg surface-t is patcheltem mikor rájöttem hogy kicsit elnéztem a méreteket és lett egy pici rés ahol nem kene
favágó módszerrel, de elkészült. Mondjuk hogy most mit fognak anyamék kezdeni kettő kávéfőzővel, plane hogy az egyikük kotyogost iszik, azt nem tudom
-
ParadoxH
aktív tag
Nem tudom, hogy tag vagy-e....az Imy által moderált mw. fb. csoportban elég hamar el lehet cserélni.
-
NF-
tag
Miért? Az nem mérgező?
Az ABS (akrilnitril-butadién-stirén) nyomtatásakor akrilnitril és styren szabadulhatnak fel.
Az ASA pedig Akrilnitril-stirén-akrilát. Tehát ugyanúgy tartalmaz akrilnitrilt és styrent. Annyiban különbözik az ABS-től, hogy a hozzáadott akrilát miatt különösen UV- és időjárásálló.
De inkább olvasd el, hogy mit írnak róla: [link] -
sonny007
tag
Szia! Végre volt időm leülni a gép elé és össze szedni az A1-hez a kopó/szükséges pót alkatrészeket.
Ha szépen megkérlek át néznétek Ti is, hogy össze szedtem-e mindent amire szükség lehet. Ha van amit Ti szükségtelennek éreztek azt akkor kiveszem a listából és esetlegesen cserélem másra!
PTFE csövem van itthon. Olaj/Zsír szintén. PEI lapot (gondoltam nézek Aliról innen mi amit esetleg érdemes lehetne még venni?!). A Biqu Panda fogaskerék helyett raktam be a gyári Bambu fogaskereket (bár műanyag) de többnyire sima PLA-val nyomtatok. Amit gondolom annyira nem nyírja a dolgokat.
Képen mellékeltem amiket kosárba tettem.
Köszönöm szépen a segítségeket! -
Vesa
veterán
Ezeknek azért nincs értelme otthoni felhasználásra, mert bármit megkapok tized áron, fröccsöntve, jobb minőségben. Prototípus gyártáshoz valók ezek, cégeknek megéri, mert még így is jóval olcsóbb, mint fröccsöntéshez szerszámot fizetni, főleg, ha valami miatt nem is lesz jó és mehet a kukába. Ha lenne olyan akármi, amit érdemes ezzel nyomtatni, akkor önmagában az ára nem lenne probléma sok magánembernek sem.
Egyébként arra már én is rájöttem, hogy ez az egész 3D nyomtatás nagyobb dolgoknál nem éri meg, többségében sokkal olcsóbban megveszem. Apróbb dolgokra, vagy nekem is a hobbimhoz tökéletes, de pl. hiába vannak szuper szép tárolódobozok, ilyen 5-600g filament elmegy rájuk. Ha erősebbre akarom csinálni, akkor több is, de akkor még mindig csak egy 15-20cm-es dobozról beszélünk. Most vettem a Bauhaus-ban egy 10 fiókos műanyag szekrényt, a fiókok mérete 35x30x10cm+a keret, az egész 1m magas, és 14k HUF volt. Ez kb. 2 guriga Bambu filament ára. Ennyiből 3-4db fiók jönne ki 3D nyomtatással keret és váz nélkül, sőt, ahogy az anyagvastagságot elnézem, lehet, hogy még annyi sem.
-
Emunem
őstag
én mostanában úgy szoktam, hogy csak az elejét fogom meg, lehúzom a lapot az ágyon a tárgy közepéig, aztán lassan lehajlítom, lepattan a tárgy, aztán megy is vissza a lap. A mágnes pont annyira erös, hogy eleget hajoljon meg a lap a tárgy leválásához. Kb 3 hónapja így csinálom, tökéletesen működik.
-
JasL
őstag
Ja van amúgy Stick verzió is, ha valaki nem gerjed a szpré formátumra, ez kicsit bambusabb (ezt nem próbáltam, és nem is mindenki elégedett vele).
-
Imy
veterán
Elkészült még 2 méretben a szekrény fogantyú sablon. Egy kisebb és egy nagyobb. Letöltést elfogadom, köszönöm!
-
Joshi
titán
Én ezeket vettem, de az a MOL-os litium zsír csak neten kapható, már nem tudom honnan rendeltem. Nem fehér, de igazság szerint annak nincs szerepe hogy milyen színű.
A PTFE spray-t a fej karbon csöveire szoktam fújni vigyázva arra, hogy máshova ne menjen. A legjobb ha konyhai törlőpapírra fújjuk és azzal töröljük át a tengelyeket.Illetve Obiban is kapható spray formájában.
-
ParadoxH
aktív tag
CNC-s körökben amúgy a Super Lube márka az egyik legajánlottabb, főleg ha lineáris sínekre is használod. Nem olcsó, de a egy nyomtatónak nem kell sok belőle.
ui:
Most látom, hogy közben belinkelted. -
sonny007
tag
Barna színű. Kerámia vagy sem nem tudom. Leírásban szintén szintetikus zsírként szerepel mint az általad linkelt. Igen elméletileg ezt írják 3D nyomtatókhoz. De én sokkaltam az árát. Viszont én úgy gondolom, hogy mondhatni ha rendszeresen van tisztítva, kenve az orsók/sínek majdnem mindegy mivel keni az ember. A lényeg a rendszerességen múlik. (Szerintem.)
Szerk.: Én inkább az olajjal vagyok bajban. Egyszerűen nem találok olyat ami nem az a nagyon folyós lenne. Műszerolajjal próbálkoztam de az pillanatok alatt lefolyt róla. Most jelenleg ezt használom: Würth Tapadó Kenőanyag Hhs® 2000
Csak ezzel óvatosan kell bánni mivel ha túl erősen fújod megy minden iránybaTöbbcélú szintetikus zsír, nagyon nehéz körülmények között, nagy vízellenállósággal.Kiváló termikus stabilitásVisszanyeri az eredeti textúráját, szobahőmérsékletre történő hűtést követően.A kiváló vízállósága nem változik akkor sem, ha nagy mennyiségű víz kerül a zsírba.Nem tartalmaz ólmot, vagy más nehézfémeket, környezetbarát.Barna színűAlkalmazási hőmérséklet: -350C + 1900C között.NLGI viszkozitási osztály: 2Alkalmas: nagy nyomású berendezések kenésére olyan körülmények között is, ahol gyakori a vízzel való érintkezés.Nagy a rozsdaállósága-tengervíz ellen is véd.Öntött elemek kenésére, malomba, acélműbe.Olyan iparágakban, ahol nehéz munkakörülmények vannak(nedvesség, terhelés, magas hőmérséklet, por)
-
spider23
senior tag
A BMW pont nem jó hasonlat. Sajnos pl egy régebbi E39 2003 as évjáratnál saját tapasztalat hogy ha nem gyári légtömegmérőt raktunk bele minden hibája előjött és indulni is alig akart majd folyamatosan check engine lámpa világított, a gyárival hibátlanul működött az autó. (de mire erre rájöttünk...) Szóval már nagyon régen csinálják ezt a vállalatok hogy csak a saját dolgaikkal működjön rendesen a technika.
-
Gh0sT
addikt
Te is úgy értelmezed, hogy a local network API megszűnik? Ha jól tudom, akkor az Orca Slicer, Home Assistant ezeket használta. Helyette lehet a Bambu Connectes interfészt használni, ami viszont már nem LAN only mód, mert az autentikáció cloud alapú. Ráadásul az új firmware tiltja az okos otthonos integrációkból történő nyomtatási funkciók használatát (kamera elérése, nyomtatás indítása, hőmérséklet adatok állítása, stb).
-
ptesza
senior tag
Nekem is van egy a Sunlu spoolokhoz. Nézd meg ezt is. Egy letöltés mindig jól jön.
-
Imy
veterán
Már régen terveztem, és én ezt használom: Bambu spool silica dryer box
Érdemes a hőálló spoolt használni, és PETG de inkább ABS vagy ASA-ból kinyomtatni. -
Joshi
titán
A Creality Ender-PLA Value Pack fehérje nagyon jó. Könnyen nyomtatható és ez tényleg szép fehér. Még váza módban is fehér marad.
-
ParadoxH
aktív tag
Egyszerűbb lenne egy SV08-on mozgatni ha van sv08-as ismerősöd. Ott az ágy stabil és a független z motorok mozognak.
Nem lennék mondjuk a helyedben amikor a 14-ik kg kocka nyomtatásánál valami történik mondjuk a filamentcserénél
Megkérdezhetem, hogy mire kell ekkora tömör kocka? Nem olcsóbb ha valahol felszeletelsz mondjuk egy teflon darabot? -
Imy
veterán
Bambu spool extension néven elérhető a toldó modellem a markerwordön. Ha letölti valaki megköszönöm. Köszönöm az ötletet, igazán hasznos volt!
-
ParadoxH
aktív tag
A meleg levegő felfele fog szállni majk csapdába esik felül. A modelled szerkezete simán megengedi ahogy én látom fenti szellőzést is:
Ha nem akarsz hozzá abs-ből nyomtatni akkor tegyél egy próbát petg vel és max kicseréled ha nem megfelelő. Ha viszont meleg lesz ott bent akkor a tápnak romlani fog a hatásfoka.
-
ParadoxH
aktív tag
Sok múlik azon, hogy hogy sikerül megoldanod a szellőzését és hogy milyen a külső környezeti hőmérséklet. Ha ennek a hatásfoka 85% körül van akkor a teljesítmény veszteségből adódóan 10-15 fok különbözet is lehet a külső hőmérséklethez képest. Ha pedig a szellőzése nem jó akkor hamar túlmelegedhet.
-
bozarjoska
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Gyúrósok ide!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- HP Reverb G2
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i7-4600M I 8GB I 180GB SSD I NVIDIA i 15,6" FHD I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest