- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Selynelar
aktív tag
-
Selynelar
aktív tag
válasz
Csupingo #72640 üzenetére
Megpróbálom. Remélhetőleg lesz ott is ötlet. A zavaró dolog,hogy nem csak ebben a játékban jelentkezik ugyanez a probléma. Ezért is gondolok valami másra. Lehetséges,hogy a CPU-m kezdené megadni magát vagy ahhoz nem sok köze van? Miután ezért is kerül a gép holnap szervizbe mert kegyetlenül melegszik.
-
havri1
félisten
válasz
Csupingo #72505 üzenetére
Semmi gond, köszönöm az infót!
Érdemes nagyobb hz monitort venni emiatt?
Ha jól olvastam, a vsync helyett lenne ez, a mozgások simítására.
Jelenleg pár játékban látom, hogy fps 120-140, de a frissítés miatt akadozgat. Ekkor a vsync-et bepipalom, ekkor fix 60 (hz miatt gyanítom), és folyamatos a kép. -
freeman1992
csendes tag
válasz
Csupingo #72439 üzenetére
Az a próbléma ha elinditom a játékot példának okáért a CSGO-t,
és gyári beállitásokon hagyom a játék videóbeállitásait akkor az első komolyabb textura mellet pl több smook gánátot dobnak ki egyszerre beszaggat a játék és utána folyamatosan úgy marad az fps (ez kb 60-75 közti értéket jelent)Virtuális memoria minimum értéke 2048MB
Virtuális memoria maximum értéke 8192MB -
Dinomano
őstag
válasz
Csupingo #72376 üzenetére
Kikapcsoltam Biosban is, Win-ben is a gyorsindítást... A probléma ugyanúgy fent áll. Most is ötödik alkalomra, gond nélkül indult a kártya, de elötte sípolás... Várom a HDMI-Display port átalakítóm, addig is azzal tudok próbálkozni még, h. másik PCI-E slotba tudom áttenni a VGA-t. 2015-ösnek írja a BIOS a BIOS-verziót... Esetleg BIOS frissítés... Ezek után más tippem már nincs...
-
ChromeX
addikt
válasz
Csupingo #72369 üzenetére
Csökkentett módban próbáltam driver telepíteni de nem engedte. Az aláírások miatt. Utána megpróbáltam újra bootolni h ne kérjen aláírást telepítéshez de fekete képernyő.
Egyedül csökkentett módban hajlandó képet adni ott is csíkosan.
Akkor nincs más ötletem vga csere kell.
-
syberia
veterán
válasz
Csupingo #72243 üzenetére
Ez a hőingás kérdéskör engem nagyon érdekel, de igazából sehol sem találtam teljes-körű választ rá. Konkrétan a videokártyák vonatkozásában, hosszú távon mennyire befolyásolja az élettartamot. Ugye a gpu környékén képződik leggyorsabban nagy hőmennyiség, ahol a nyákot összeköti vele az SMD forrszemek? Ennek a specifikációja mekkora hőingadozást enged meg, elvileg sokat kéne. Ha játékból 75 fok környékén gyakran kilépünk az asztalra, ahol pár perc alatt 40 fok alá lehűl a kártya, ez még nem tűnik vészes hősokknak.
(#72244) szpeti40: Jó döntés.
Remélhetőleg hamar kiderül, minek volt baja.
-
-Ben-
veterán
válasz
Csupingo #72194 üzenetére
Hm, nem jó hír. Pont ezért is kérdeztem rá, mert más esetben is előfordult már, hogy céges garanciajegyet nem fogadtak el „cirkusz” nélkül. Bár igaz, hogy a garancia a termékre vonatkozik, de mégis más, ha egy „cég nevében” intéznék valamit. No mindegy, remélem nem lesz gond a kártyával és nem lesz rá szükség..
-
urbi73
senior tag
válasz
Csupingo #72110 üzenetére
Egy LG -flatron 1440x900-as monitorrom van .A gép mérete m: 40cm x sz: 11,5 cm x h:35 cm. Ebbe a házba kellene hogy beleférjen valamilyen kártya . De én a rx 1030 -felé hajlok jobban .Ebből is lehetőleg a passzív hűtéses , [link] .Nem olyan nagy árban van.Használtan meg 10-12 garival itt az aprón . Köszi a segítséget
-
ricsi99
addikt
válasz
Csupingo #71886 üzenetére
Passz én probáltam mindent ,akár mit csináltam a 26 os tv-n hd felbontással nem tudtam monitorként használni. Szinelmosás egyebek miatt minden extra cuccal nagy nehezen normálissá tudtam tenni a betüket... (felbontás frissités több kábel csere is megvolt) aztán a szinekkel szorakózni hogy a fehér ne legyen annyira vakitó... mire ez meglett az után ha tv-ként használtam volna akkor fakó vacak lett... lehet hogy a mostani tv-k már ezt tudják alapból ... ez esetben pedig ha hdmi-n összedugja akkor menni kellene mint egy szimpa monitor nem? Tv-n mekkora akkr az átlag felbontás /képernyő átmérő arány? Én amit láttam a hd ready felirat nem mindig takarja a 1920*1080 as valós felbontást...
-
tata93
tag
válasz
Csupingo #71879 üzenetére
Köszi szépen. Amúgy én sem értem miért nem szép, de olyan, mintha valami zavarná a képet. Azt hittem, hogy csak kalibrálnom kéne a monitort, de ennyire akkor se kellene rondának lennie. Mert ugye teljesen homályos, és nagyon bántja a szememet. De akkor ha ez az állapot nem oldódik meg, akkor lehet azt csinálom amit leírtál.
-
-
Dinomano
őstag
válasz
Csupingo #71842 üzenetére
Megmondom őszintén (amit nem mondtam: RX 460-om van), és ennek keresném valamilyen Nvidia-s alternatíváját (vagy picit gyengébbet.)...
A gondom az a PC-mel, hogy régebbi játékok simán mennek a gépen (AC III, AC Liberation HD pl.), viszont pl. egy ME-Andromeda már vagy simán lefagy 4 perc után ("lefagy a kép" és restart, vagy elmegy a kép a monitoron, és szintén restart...).
A tápom egy Coolermaster 550 W. A VGA egy MSI RX 460 (1 ventis), sima PCI-es, plusz csatival nem csatlakozik táphoz. Próbáltam már 1-2beállítást AMD Wattman-ban... A házam egy régebbi no name ház. Lehet a hűtés a gond? Alapjáraton 30C-s a VGA.
-
Elamaas
tag
válasz
Csupingo #71798 üzenetére
A 1050 ti-ből melyik gyártó kártyáját ajánlanád pl hűtés és annak tartósság szempontjából például, illetve oc legyen vagy sima?
Mert például a jelenlegi Sapphire 7770 ghz edition kártyámnak kb 1 honapja elkezdett indításkor 1-2 percig kicsig berregni a ventije. Egyébként a cserének ez lenne az oka, mindamellett, hogy szépen teszi a dolgát és terhelés mellett is csak 55-58 fokig melegszik.
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Csupingo #71810 üzenetére
Jelenleg semmi mivel nincs igazán gép ami kihajtaná ezeket a vga-kat. CES-es bejelentések után (új ryzen navi) akarom eltervezni hogy akkor milyen konfigot rakok össze, alaplap mindenképp új kell így új proci és ram is. Nagyon reménykedek,hogy a mostani ryzen/navi leakek fele legalább igaz
Így VGA-t hagynám utoljára. Persze ez olyan,hogy most bejelentik de lehet csak év végén jön ki az új proci,vga de ha már olyan socketes alaplap van akkor abból vennék egy jobbat és ideiglenesen úgy szint használt proci menne bele meg új ram amivel együtt ez a használt 280x még jó lesz kompromiszumokkal.(Nem nagyon akarok mostani "új használt" kártyára kiadni inkább félre rakom azt a +20-30kt) Vagy szerinted melyik az a kártya ami most év végéig 1080p-re 60fps körül hozna minden játékot high-on(ultra nem fontos az általában nem is látszik max ha csak azért leállsz nézelődni a játékba)?
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Csupingo #71791 üzenetére
R9 280X-et tudnék venni most ideiglenesen amig nem uppolom a többi hardvert és teszteket nézve új proci,memo mellett is elég lesz még ez a kártya egy darabig 1080p med-max graf játéktól függően(single playerbe 40fpsel is már vígan elvagyok,multipa 60fix vagy több persze jól jön). [link] ez létezik,hogy "csak" ennyi lenne a teljes rendszer fogyasztása?
-
Flynn
csendes tag
válasz
Csupingo #71800 üzenetére
Köszi a választ!
Természetesen a másik 6-os is be volt dugva, úgy próbáltam ki.
Sajnos nincs túl sok választási lehetőségem, a következő 6 hónapban Marokkóban élek majd, ahol nagyon szűkösek és drágák a lehetőségek, egy sima 8 pin-es átalakító 5000 Ft körül van. De akkor beszerzek egyet.
-
t72killer
titán
-
Apollo_21
addikt
válasz
Csupingo #71574 üzenetére
Rendben, valami ilyesmire gondoltam énis..már ami a mód-ot illeti, bár a kiterjesztettet annyira nem komálom, ha ez az út járható akkor vállalom, a 1080ti csak nem szenved akkora kárt
Vicces lenne ha emiatt durva visszaesés lenne nála
Köszönöm a segítségeteket!
További kellemes ünnepeket kívánok -
Czimby
addikt
válasz
Csupingo #71539 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Van egy DP HDMI átalakitóm laptophoz lett véve, gondolom az itt is működne.
Bár hiába nézek olcsóbb kártyákat amin még nincs HDMI csak DP a leirásukban FHD a maximális felbontás.
Ahogy nézem 10-12e Ft körül lehet már venni 710-730-at.
Így marad az. -
Immy
őstag
válasz
Csupingo #71486 üzenetére
Az ár többlet, amit egy nagy Q szériás prociért fizetnék az már elgondolkoztatna, hogy az egész platformot lecseréljem...
1280*1024en, amikor már az 1030 is elavult lesz, akkor lecserélem majd az egészet, addig ilyen koca játékosként megfelel még egy ideigOff: stalker milyen beállításokkal futhat ezen a felbontáson?
-
Chalez
őstag
válasz
Csupingo #71448 üzenetére
Újraindítottam minden oké volt, több percig, aztán egy restart, semmit nem változtattam, és már nem töltődött be a win. A kék kis ablakokig mindig eljut, aztán random vagy betölti a desktopot, vagy nem. Most pl egy ilyen kép fogadott, amit feketével váltakozva tett ki, amíg ki nem nyomtam a tápegységet.
Szóval a kép, a csíkos helyett ilyen is volt már párszor:Pár perc várakozás után bekapcs, majd fel is állt a win megint
-
Chalez
őstag
válasz
Csupingo #71448 üzenetére
A képen az két monitor, az egyik egy BenQ 60Hz -es, és HDMI-vel csatizom, a másik LG 144Hz-es és DP-vel csatizom... Most pl restartnál az LG nem adott képet, kikapcs, kábelcsere, és ezt is a BenQ-val a friss telepítésű win-ről írom
Semmilyen drivert nem töltöttem le, benne vannak a driverek a win 10 telepítőjében. Régebbi radeon drivert tesz fel, nem az újat, de az újjal is produkálja. Sajnos nincs semmi csere alkatrész a közelben, a tápra gyanakszom a legkevésbé... Teljes tanácstalanság most... -
makoss
veterán
-
makoss
veterán
-
BoboBlack
csendes tag
válasz
Csupingo #71407 üzenetére
Igazad van...nem írtam le, hogy Windows 10 van a gépre telepítve... Az Eszközkezelőben a VGA-ra kattintva ez van írva: Illesztőprogram szállítója: Advanced Micro Devices, Inc. Illesztőprogram dátuma: 2017. 11. 02. Illesztőprogram verzió: 23.20.788.0
Szóval, ha így nézzük akkor van valamilyen driver telepítve. Igen, így tudok játszani a World of Tankssal, most próbáltam a Crash Bandicoot N Sane Trilogy-t a Péntek 13-at, a The Forestet ( aminél kezdődött a probléma ), valamint felszereltem ezt a Hipro tápot. Amin egyelőre megvagyok lepődve, hogy a The Forest alatt sem ment fel 57 foknál magasabbra a VGA hőfoka. Azóta nem indult újra a gép, nem fagyott le még Ultra grafikán sem, nincs égett szag... Szóval most kipróbáltam vagy 4 - 5 játékkal Magas és Ultra grafikán is és simán megy minden játék hiba jelenség nélkül ( legalább is egyelőre ). Az előző tápegységgel ( Approx 500W ) néhány perc után gondok voltak játék közben. Lehet, hogy meg kellene próbálnom feltelepíteni a legújabb drivert az R9-hez? Persze ettől még be kell szereznem egy minőségi tápot. Tudom, hogy be kellene, de most, ha megfeszülök sem tudok venni egy újat, mert azt kellene, nem használtat...
A VGA-t csak holnap tudom másik gépben kipróbálni...akihez vihetném, sajnos ma nem elérhető...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- LEGO klub
- OLED TV topic
- Kerékpársportok
- Battlefield 6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Telekom mobilszolgáltatások
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3047, 94% Akkumulátor
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest