Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ebben a topicban tehetitek fel a videokártyákkal kapcsolatos azonnali, sürgős kérdéseiteket! Javasoljuk, hogy mielőtt kérdeztek töltsétek ki az adatlapotokon a konfigurációra vonatkozó részt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csupingo
veterán
válasz
SkiDev #71955 üzenetére
Szerintem ez nem félpasszív kártya, nem szabadna sosem állni a ventiknek.
Vagy a venti vezérlő ment tönkre a kártyán, vagy a ventilátorok romlottak el. Kezdetben azért azt kipróbálnám, hogy akkor mit csinál ha letörölsz minden vga piszkáló programot (pl. msi ab), aztán ddu-val az amd drivert is teljesen törlöd. Esetleg valami régebbi változatot kéne visszatenned, inkább úgy, hogy a wattmant ne is engedélyezd. Akkor nézd meg, hogy mit csinálnak a ventilátorok, teljesen alapon hagyva mindent.
Ventit talán lehet rendelni. Ez csak egy gyors példa, de sok kártyához találni a neten.
-
ricsi99
addikt
válasz
SkiDev #71955 üzenetére
Szia. Gyönyörű a video.
Le a kalappal.
Ott valami nagyon nem jó. Pasztázás biztos jó mert szépen mozognak a hőfokok.
A kártya nem vezérli rendesen a ventilátorokat szerintem.
Az elött is igy álltak a ventik? 2d/ben elképzelhető....
Vagy frissitettél valamit /driver/bios?
Fix ötletem erre nincs
Igy azért nem merném használni.
Nálam a videokarin (igaz asus volt) de ott a hátsó venti fix fordulaton állandóan megy ,és az első venti fordulatát állitgatja a kari. De alapjáraton is lassan forog.
Ha te állitasz hűtési profilon az mind2 ventire érvényes? -
-
ricsi99
addikt
válasz
SkiDev #71927 üzenetére
Nekem ez a venti profilom.
Legközelebb nyugodtan ujhegyel is elkenheted ,vagy veszel fel kesztyűt miegyébb... nem mérgező a paszta egy kicsit sem ...de azért ne fogyaszd el a maradékot.
Tölts le valami benchmarkot.... pl Uengine Valey-t javaslom.
Ugy csináld meg a saját profilod szerintem ,hogy 50-60 fokig alapjárata ventinek azután mehet felfele egyenest és legyen a határ 80C ,az fölé ne menjen, állíts akkora fordulatot neki.
A teszt szép folyamatos terhelést ad igy könnyű beállitani.
Ha hirtelen felszalad (több fokot ugrik másodpercenkén) akkor nem jó a paszta ,kend el ujjal vékonyan ,aztán a hűtön is vékonyan majd szépen huzd össze.A 4 tartocsavart ha visszarakod akkor finoman tekerd be hogy épp hogy rásimuljon a kártyára a hűtő asztán szép átlosan mind a kocsikeréknél meghuzod a csavarokat. Az a lényeg hogy ne billegjen rajta a hűtő amig meghúzod.
Sok paszta nem kell ,csak annyi hogy szépen összetapadjon/feküdjön a cucc ,ne maradhasson közte levegö.
Egy ilyen tubus 20-30 kértyéra is elég szal gyakorolhatsz, ha ez az első.UI:ne csodálkozz ha 90c felhördül a gyári hűtés,, ha jól emléxem 100 a határ ahol műr lassan süti lessz.
-
-
SkiDev
őstag
válasz
SkiDev #69986 üzenetére
Senkinek nincs ötlete?
Két napig tökéletes volt, ma megint megcsinálta.
Órákig ment tökéletesen a Fortnite, maximum 1x megakadt a kép, de amint átléptem a LoL-ra, ismét 15 fps és figyeltem direkt a GPU használtságot... 0-4% és 200 MB vram... Átcseréltem egy HD6670-ra, érdekel ugyanezt csinálja-e.
Új hozzászólás Aktív témák
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- Cipő topic
- ASUS routerek
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- Valami baja van a tápomnak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest