- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobilhasználat külföldön
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
GeryFlash
veterán
válasz
Dell XPS #17890 üzenetére
Értem, de szerinted ez a Vaio megéri a 90 ezret? (kb ez az egyik legnormálsiabb ár/érték arányú lapos amit találtam és ami nincs jégen)
Esetleg itt meglehetne próbálni proci cserét egy 2/3. generációs i5-re? Sajnos az i5-ök+dvga-s laptopok ára nagyon elvannak szállva még használtan is -
GrooveHero
addikt
válasz
Dell XPS #17808 üzenetére
Mivel sem a procit, sem a vga-t nem nagyon terheli ez a kis 10 megás játék, és a hűtés is fullon megy, sztem olyan 50°C körül. De sztem az már a vga-nak sok. Ma is volt egy kék halál, bár az win alatt volt, semmi különöset nem csináltam, de a vga 49°C volt, azt tippeltem, hogy az már sok neki. Nem tudom
-
JetiRulez
őstag
válasz
Dell XPS #17715 üzenetére
Noti Packard Bell Easynote TE11HC, HDD 100/100 Sentinelben, Optibay keretben van a tároló HDD, SM-bus reset nem jött be, HDD nélkül ott van a listában az SSD.
A BIOS kezdőképernyőjén, ahol a gép fő paramétereit írja, eleve rajta vannak az SSD paraméterei is. A bootsorrend menüben viszont már csak ilyenek vannak:
HDD0: Itt van jelenleg az optibayes HDD,
ATAPI CDROM,
USB Floppy,
USB HDD,
USB CDROM,
Hálózat.Hozzáadási, vagy testreszabási opció nincs. Ha bekacsolom a gépet, akkor csak a HDD-ről akar bootolni és az F12-es boot menüben kell külön kiválasztani, hogy miről töltsön. De ha csak simán újraindítom a rendszert, akkor szépen bootol újra az SSD-ről.
-
-
-
-
Szabix01
tag
válasz
Dell XPS #17452 üzenetére
Na szoval, kiralyul atraktam legacyba engedejeztem a bootot mindent amit mondtatok, mar kozben megtudtam miaz a live tedtem egy masik pendrivere egy ubuntut ugy ahogy kell mas gepeb elindul aztan ezen csak ezt a kib. Linuxot hozza be, utanna neztem azt kene beirni hogy startx beirom es aut irja ki ra hogy ismeretlen parancs szoval csak egy picit utalom eddig a linuxos dolgot....
-
Szabix01
tag
válasz
Dell XPS #17448 üzenetére
A képen amit pár kommentel ezelőtt irtam ott valami Limpus Linux Live CDt akar alapból betölteni a cucc, de a ott valami root localhost valamihez kellene valami parancsot beirni hogy tova lépjen a dolog.
De egyébként fogalmam nincs mi ez a Live CD dolog nem hallottam még erről...ez valami free op rendszer lenne es azt kellene feltenni a pendrivere? csak az a baj hogy nem is bootol sehonnét csak egyből bedodob egy Linuxos fület ami betölt százalékokat le "ok" csomo mindent és jön be az a kép amit pár kommentje felraktam... -
artiny
őstag
válasz
Dell XPS #17097 üzenetére
Koszonom a valaszt, igen pont ezert akarom hogy legalabb bongeszni tudjak vele
De lehet cseszek mar rá,mert elegem van belole
pl. itt ez a video: Tomb Raider running on netbook Lenovo S205
Feltelepitettem kulon ezert a Tomb Raidert (steamrol szoval gondolom legujabb patchal rakta fel),hogy lefutassam a benchmarkot /elvileg ugyan az a gep,proci csak nekem 6gb ram van benne neki pedig 2GB, nekem 250GB hitachi hdd,neki valami 500GB hdd./
es meg igy is sokkal nagyobb a kulombseg
neki ez jott ki?:
min fps: 15,5
max: 25,3
avg: 20,0Nálam:
min 9,7
max 16
avg 12,8ugyan azokkal a beallitasokkal
valaki arul apron egy ilyet:
Asus Eee PC 1015PX: 10,1"CPU-Intel Atom N570,2x1,66GHz, HyperThreading, 1 MB L2, RAM 1 GB DDR3, 1333 MHz, Grafika Intel GMA 3150, 200 MHz,HDD Western Digital, 320 GB, 5400 rpm, 8 MB cacheEz is ilyen gyotrelmessen lassu lehet vagy még ez is jobb ennel a e350 snel? erdekes az hogy amikor vasaroltam eleg sok tesztek vegig bongesztem...es ugy irtak hogy ez a legerosebb proci netbookban,sokkal jobban szerepelt annak idejen,sokat vartam tole..de egy telefonnal elvezetesebb netezni mint ezzel.
-
-
omarion23
tag
válasz
Dell XPS #17080 üzenetére
Igen, én cseréltem ki.
Már az előző laptopomon is cseréltem mxm-es vga-t, meg szedtem már szét ezt-azt, és össze is raktam
Forrasztani is tudok nagyjából.
Úgyhogy gondoltam ezzel se lesz gond.A cmos elemet ki meg beraktam, indítottam csak akksiról, de még mindig ugyan az..pár perc és leáll.
Nem érzem melegnek a processzort és a videókártyát se. -
havri1
félisten
-
nonsen5e
veterán
válasz
Dell XPS #16744 üzenetére
Láttam már fél éves porladó gap pad-et is, csak abba kötöttem bele
ismerem az előforduló problémákat. Azt viszont nem tudom felfogni, hogy miért nem tudnak minden modellre legalább egy minimális bordázatot rátenni, neadjisten úgy tervezni az alaplapot, hogy közel legyen a ventilátorhoz és még egy 100 forintos rézborda segítségével megoldani a hűtését.
Így hát én magamnak megmoddingoltam kicsit
.
-
nonsen5e
veterán
válasz
Dell XPS #16739 üzenetére
Laptop és modellfüggő, hogy milyen hőmérséklet káros az adott eszköznek.
Emlékszem, régi jó öreg Packard Bell EasyNote MX-51 laptopom első naptól kezdve processzor 70 alap, 85 terhelés esetén és nvidia geforce go 6100 alap 70, terhelés esetén 90-99 fokon üzemelt, üzemel még mindig 8 éve. (1 hónapja szétszedve még szinte 100%-os állapotban volt a gpu gap pad is.
nVidia control panelben meg a maglassulási (throttling) küszöb alapból 130 celsiusra van állítva, bár attól már félnék... -
-
Rivaul
addikt
válasz
Dell XPS #16670 üzenetére
Sok esetben nincs más megoldás vagy sokkal nagyobb a ráfizetés így megfelelő körültekintés mellett vállalható. Bár a posta lenne az utolsó amire rábíznám én is. Inkább egy 3 lábú szirénázó kecskén küldeném el... Ott nagyobb az esély. Viszont azért a futár szolgálatok jóval megbízhatóbbak sztem. Bár az ördög valóban soha nem alszik
-
Rivaul
addikt
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Dell XPS #16659 üzenetére
Na, feltettem. Végülis használható. Viszont a google talk-ot nem tudom rávenni,hgoy chrome-ba nyissa meg a gmailt. Csak IE-ben hajlandó.
+ még lenne egy olyan kérdésem,hogy az optikai meghajtó helyére bekerült a gyári hdd egy optibay-ben. Ami viszont nem tudom,hogy normális-e,hogy a gép leállításakor vagy újrainduláskor elég nagyon kattan vagy klattyan a vinyó. Ez normális lehet?
-
cashback
őstag
válasz
Dell XPS #16544 üzenetére
AzureWave AWGE780 volt benne.
Amit szereztem:
LiteON WN6302A V03 G91G
A másikat most nem tudom, mert az még benne van... viszont az sem olyan mint a gyári.Akkor még egy próbát teszek egy gyárival... hátha. Szerencsére pénzembe nem kerültek ezek, így nem vesztettem semmit.
-
kispecek
aktív tag
-
akoska23
aktív tag
válasz
Dell XPS #16414 üzenetére
Na azt már tudom hogy a videókártya miatt van a felkiáltójeles eszköz mikor telepíti az ATI Catalyst centert akkor kezdi keresni de a telepítéskor hiba lép fel mert nem találja a Microsoft Visual C++ 2010-et. A telepítés továbbmegy a driver felkerül a gépre de a hiba megmarad. Keresgéltem a neten honnan tudnám letölteni a C++2010 et de csak ezt:Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package találtam aminek hogy telepítsem feltétele a Microsoft Visual c++ 2010.
A gondolatom az hogyha letölteném a szóban forgó C++-t és újra felraknám a drivert megszűnne a problémám.
De lehet hogy csak én nem találom...............Valószínüleg az is közrejátszik hogy nincs gyári telepítő lemezem (serial van a gép alján) így egy sp1-el integrált win7-et tettem fel. Lehet kiszedték belőle.........
ps: az integrált videóval néha megint homályosodik pár betű a dedikáltal nem
-
akoska23
aktív tag
válasz
Dell XPS #16412 üzenetére
Na a fényerő videókártya megoldódott visszaraktam az eredetileg hozzá való win7-et. Viszont az eszközkezelőben lévő felkiáltójeles dologra nem tudok rájönni. Akkor kezdte el keresni mikor a VGA drivert telepítettem és azóta is ott van. Minden frissítés rajta van a windowson és a gyártó oldaláról is le van szedve ami csak volt illesztőprogram. Hogy tudom kideríteni mi az?
-
akoska23
aktív tag
válasz
Dell XPS #16407 üzenetére
AHD5470-hez elvileg ez a dedikált. WIN8 64bit
A HD 4200 ra pedig nem kerestem rá az lenne az integrált.Gondolom az is a nem megfelelő drivertől van hogy a szövegben pár betű néha elmosódik ameddig nem mozdítom meg szöveget úgy is marad. Win 7 alatt ezt nem vettem észre.
PS: A hd 4200-at használom a programja szerint. És nincs ott sem fényerőállítás.
-
Francia91
veterán
válasz
Dell XPS #16386 üzenetére
Nekem volt egy ThinkPad T60p-m, benne egy FireGL V5250-es GPU-val, melegedett, mint a marha
A gyari gap pad-dal felment 100-102 fokra is, ha adtam neki komolyabb munkat, na mondom ebbol eleg, a szivbaj kerulget ilyenkor. Fogtam egy 1 Ft-ost, es szepen felpoliroztam (elotte csiszoltam) mindket oldalat, megfelelo vastagsagura, majd a gap pad-ot kihajitva betettem annak helyebe. Full terheles alatt 89 fokig ment ezutan (90 nm-es nagy etvagyu GPU-rol van szo, ennyit birnia kell siman)
A te esetedben viszont nem art vigyazni, mert az NVS 140M majdnem egy idozitett bomba elhalos szeria -
Adoka120
tag
-
Speedhs
őstag
válasz
Dell XPS #16356 üzenetére
Szia,
Packard bell easynote tk11bz 231hg a típusa.
Igazából nem vágom ezeket a szerkezeteket. Ha rádugom töltőre, akkor sem világít a led, a gépet sem lehet beindítani. Elvileg jó a töltője, meg az akksi is. De ezt én is tudom ellenőrizni? (másik laptop hiányában, mondjuk nem nagy kunszt szerezni másikat..
-
akaido
addikt
válasz
Dell XPS #16251 üzenetére
A noti műxik mind Vistával, W7-tel és W8-cal is, és minden DELL Support oldaláról leszedett Dr.Iver betegség nélkül telepíthető, kivétel a Gyevi Bírót, azaz az Intel GPU-t. Ez utóbbit nem jelzi semelyik Windows Eszközkezelője, csak a dedikált NVIDIA-t. Az L702X BIOS-a a legfrissebb verziójú.
A noti pontos előéletére rákérdezek. -
akaido
addikt
válasz
Dell XPS #16247 üzenetére
Többen mondják alaplapi chipset problem is lehet. Csakhogy nem találok kifejezetten erre a HM67 mobil chipsetre alkalmas vezérlőt a Dell oldalán kívül. Az Intel oldalán az asztali deszkákra van.
Van aki szintén olyan BIOS verziót ajánl, amiben kapcsolható a két VGA, de ilyen BIOS-t a DELL oldalán nem találok. A BIOS elvileg a legfrissebb.Lehet túl nagy feneket kerítek az egésznek, és mivel a gép 1ébként műxik rendesen, a tesztek rendben lefutnak, lehet hagyom a fenébe.
De még futok néhány kört. Piszkálja a csőrömet, hogy ha valamit be lehet üzemelni, akkor itt miért nem. A procicsere csak kölcsön proccossal elképzelhető, de azt sajna még nem tudom hogy mekkora nehézségekkel oldom majd meg.Ha esetleg még van tipped, előre is köcce szépen, az eddigieket is köszönöm.
Időközben Mandriva Linux alól is hasonló: -
akaido
addikt
válasz
Dell XPS #16181 üzenetére
Sajna továbbra is fennáll a problem. Lehet én csinálok valamit rosszul.
Ezeket telepítem mondjuk w7-re: (W7 Ultimate op. rendszer gyári DELL ISO-ból lett kiírva.) (Megpróbálom másik DVD-re is kiírni, hátha.)
1.
Intel HM67 Chipset Driver
R289307.exe | Hard-Drive (3 MB)
Chipset |
Release date 2011.03.08.
| Last Updated 2013.12.31.
| Recommended
Version 9.2.0.1015,A002.
Intel Turbo Boost Technology Monitor Software Application
R292797.exe | Hard-Drive (22 MB)
CPU |
Release date 2011.03.08.
| Last Updated 2013.12.12.
| Recommended
Version 2.1.23.0,A013.
Intel HD 3000 Graphics Driver
Video_Intel_W74_A10_Setup-5NKNH_ZPE.exe | Hard-Drive (85 MB)
Video |
Release date 2011.12.23.
| Last Updated 2013.12.16.
| Recommended
Version 8.15.10.2455,A10Kipróbáltam Turbo Boost nélkül is, és az Intel drivernél van egy Intel HD 2000/3000 is. Minden formában bukovári, azaz a "számítógép nem felel meg..." hibaüzi jön.
Ha CPU hiba lenne el sem indulna a gép, vagy sípolna, szóval
(Több száz gépet installáltam már, de hát mindíg jön egy újabb problem.) -
akaido
addikt
válasz
Dell XPS #3008 üzenetére
Üdv!
Egy régebbi témára szeretnék újból kérdezni:DELL XPS L702X noti Intel VGA install közbeni hiba: "Ez a számítógép nem felel meg a szoftver telepítéséhez előírt minimális követelményeknek."
Akár a Dell oldaláról vagy az Intel oldaláról letöltött Intel VGA driver telepítésénél mind W7 és W8-nál, sőt Vistánál is ez a hiba fogad.
Az NVIDIA 555 drivert az Intel előtt rögtön föltolja mindkét újabb Windows telepítő. Az Intelét kellene először telepíteni utána az NVIDIA-t. Annyira nem hiányolom az Intel HD-t de az energia_garázdálkodásnál használnám.
Előre is köcce szépen a választ!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP EliteBook 855 G8, 15,6" FHD, Ryzen5 PRO 5650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- Dell Precision 3561, 15,6" FHD, I7-11850H CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, T600 4GB VGA, WIN 11, ( olvasd
- Dell Latitude 5520, 15,6" FHD Érintőkijelző, I5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, ( olvasd v
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-12650H 10Mag 16/512 RTX 4070 8GB FHD 144Hz
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest