- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mickemoto
őstag
válasz
mickemoto #46380 üzenetére
Közben változás történt de leírom mert a véleményekre kiványcsi vagyok.
A gépet szétszedtem, kitisztítottam, megnéztem minden kábel a helyén van-e, tettem bele másik HDD-t, a ramot átraktam másik slot-ba. Semmi változás nem történt. Annyit vettem csak észre hogy amikor kivettem az akkut majd visszatattem és próbáltam elindítani, a sok próbálkozásból kétszer felvillant a kék power led egy pillanatra majd kialudt.
Ami érdekes az az hogy ma reggel újra megpróbáltam bekapcsolni és láss csodát simán betöltött a windows és működik.
Van ötletetek hogy miért csinálja ezt? -
Kekmen
senior tag
válasz
mickemoto #44718 üzenetére
1. Nincs olyan billentyűkombináció, amivel kikapcsolod? Általában FN+ valami.
2. A windows hajlamos mostanság BIOS frissítéseket is telepíteni, bár elméletileg nem változik a beállítás, nézz szét a BIOS-ban, nincs-e tiltva.
3. Indíts el egy windows telepítőt, live linuxot és nézd meg, hogy azon belül működik-e?! Ha igen, akkor driver hiba. -
ricsi99
addikt
válasz
mickemoto #44239 üzenetére
Vidd be olyan szervízbe ahol van valami használt akku... próbáljűk ők ki---- lehet más a hiba.
Elméletileg a működésbe csak akkor szól az akku ha nincs töltés... lehetséges viszont valami alaplapi zárlat ami az akkumlátoros üzemmódban hibát okozhat és normál módnál viszont feszültségingadozást... -
ricsi99
addikt
válasz
mickemoto #44231 üzenetére
Akkut nem javítunk. Speciális cuccokal van esély a javításra ,de a notigyártók mindent megtesznek azért hogy ne lehessen.
Első körben úgy össze van ragasztva az akku ,hogy csak darabokban fogod szétszedni....
egyébb szoftweres trükkökről meg ne is beszéljünk.
Mielőtt bármit barkácsolsz ,bele kell próbálni egy másik akku-t.Ha azt sem tölti akkor lehet tovább menni...
Vagy hagyod a francba -
ricsi99
addikt
válasz
mickemoto #44197 üzenetére
Vga hiba kizárva , mivel ilyesmi nincs is benne
Bios-t is klilőném ha elindult a win.
Alaplapra tippelek.
Próbáld meg ,hogy amit lehet kiszedsz... ram /hdd /wifi kártya /dvd
Úgy nem fog bootolni az biztos ,de kiszürheted vele hogy ezek az egységek nem e zárlatosak...
ha igy is kikapcsol a gép akkor vagy alaplap csere ,vagy szervíz...
Mind2 megoldás hosszú idő és anyagilag fájdalmas.... -
anonymus89
addikt
válasz
mickemoto #36291 üzenetére
Ha az oldalon a "Milyen típushoz jó még?" - feliratra kattintasz ott találsz egy listát.
bisza:
Esetleg próbáld meg az M350-ben lévő Pro wireless B2200G-vel amit akár itt megveszel online és 14 napon belül elállsz ha mégsem. Driver itt sok van felsorolva próba cseresznye.
Ha jó akkor lehet kintről rendelni akár Aliról. -
anonymus89
addikt
válasz
mickemoto #36256 üzenetére
Akkor ott belül lesz a gond, igaz nem írtad mi és hogyan történt. Valószínűsíthetően megsérülhetett dc aljzat csatlakozóval együtt.
Akár ki is próbálhatod egy fogpiszkálóval megmozgatod óvatosan.
Ha cserélni kell mivel nem garanciás már inkább vedd meg külön a dc jack aljzatot ezt, ahogy utána néztem még forrasztani sem kell.(pont emiatt nem lesz olcsó) -
NEMO1968
őstag
válasz
mickemoto #35475 üzenetére
Az eredeti töltönèl kisebbet nem szerencsès hasznàlni.
Èrdekes hibàkat tud okozni.(pl. töltön van a gèp,ès mègis lemerül az akksi,random leàllàsok,stb.)
Megforrasztani nem tùl nehèz mèg ùgy sem,hogy sodrott vezetèk.
Egy müszerèsz vagy villanyszerelö megcsinàlja bàrmikor.
Inkàbb a pòlusokra kell nagyon figyelni a bekötèskor. -
-
Tim82
félisten
válasz
mickemoto #17319 üzenetére
Igen.
Ha budapesti vagy, tudok legalább próba erejéig panelt, ill. invertert biztosítani (nem eladóak, notiba lesznek építve amúgy).
Pucolás nyilván nem árt, de nem hiszem, hogy a kijelzőgondokat az okozná, a fedél ugyanis zártabb, mint maga a gépház. Persze por így is bekerülhet (be is szokott néha), de alapból kevesebb, kisebb eséllyel, mint a hűtő/alaplap környékén.
-
Tim82
félisten
válasz
mickemoto #17317 üzenetére
Az a mi szempontunkból nem jó, mert akkor az inverterhibánál valószínűbb, hogy a kijelző háttérvilágítása halálozott el. Önmagában a háttérvilágítást is lehet cserélni, de kockázatos, könnyű tönkretenni a kijelzőpanelt és nem egyszerű jó fénycsövet beszerezni a cseréhez. A kijelzőpanelt magát egyszerűbb 1:1-ben cserélni, de az nem 2-3 ezer Ft-os tétel, mint az inverter, hanem kb. duplája-triplája.
-
Tim82
félisten
válasz
mickemoto #17315 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint igen.
Amúgy bocs, a felbontást rosszul írtam, T43p-t írtál, annak SXGA+ (1400*1050) vagy UXGA (1600*1200) a felbontása a 15" modellek esetén, ami valószínűleg ez a noti is.
Még valami eszembe jutott, csak hogy teljesen kizárjuk a kijelző háttérvilágítás hibáját: ha bekapcsolod a notit, akkor is gyakorlatilag teljesen sötét, vagy akkor még van látható kép, csak hamar elsötétül, vagy eleve akkor sincs már? Mert ha eleve nincs, akkor állhat az inverterhiba.
-
Tim82
félisten
válasz
mickemoto #17313 üzenetére
A kijelző vagy 1024*768-as (XGA), vagy 1400*1050-es (SXGA+). Konkrétan ugyan nem találtam meg a típusszám alapján a noti pontos jellemzőit (épp szétcseszik Lenovo-oldalon a 6-7 évnél régebbi modellek támogatását, szóval nem csoda), de valószínűleg az utóbbi.
Nem külső kijelzővel nézed a D-Sub-ra kötve és nem annak a felbontásait írod?
Az ólom- vagy ólommentes szvsz tökmindegy itt, kompatibilisek lesznek, csak ugye a T43(p) életciklusa folyamán jött be a kötelező áttérés az ólommentes forrasztásra.
-
Tim82
félisten
-
Dell XPS
veterán
válasz
mickemoto #17090 üzenetére
Köszi! Arra gondoltam, hogy háttérvilágítás hiba esetén rávilágítva látni kell pl.: asztalt, vagy éppen futó alkalmazásokat ami inverter, illetve fénycső hibára utalhat (utóbbi LCD csere). Amennyiben nem látni semmit a kijelzőn, akkor ellenőrizni kell külső monitoron is a megjelenítést. Okozhatja a jelenséget LCD panel elektronika is (szintén panel csere), de lehet komolyabb hiba is ha külsőn sincs változás egy időben.
-
szpal17
őstag
válasz
mickemoto #17090 üzenetére
Arra gondol, hogy nem biztos, hogy a teljes kép elmegy, hanem lehet, hogy csak a háttérvilágítás. Ilyenkor ha egy lámpával rávilágítasz, akkor látszódik az op. rendszer.
Lehet szalagkábel vagy inverter panel hiba. Ha teljesen elmegy a kép, akkkor lehet kijelző. Külső monitorral próbáltad esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Medence topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- P1 Gen3 15.6" 4K UHD OLED érintő i7-10875H T1000 MaxQ 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam új akku gar
- Sword 16 HX 16" FHD+ IPS i7-13700HX RTX 4070 32GB 500GB NVMe magyar vbill gar
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest