- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Orlin
addikt
Köszi!
Valamint azt nem tudja valaki miért nem kapcsolhat ki a képernyő megadott időben.Pl beállítom 20 perc tétlenség esetén kapcsoljon ki.De semmi.Régebbi notimban is volt ilyen gond.
-
fuze
őstag
Ezt már egyszer néztem, de úgy tűnik nem vettem elég komolyan. Ahogy nézem nálam is az ndis.sys okozza ezt a gondot. Próbáltam is belőle másik drivert feltenni, de hibaüzenetet kaptam: Cannot install drivers, no intel adapters are present in this computer. Megnéztem és nekem Realtek PCIe GBE Family Controller-em van. Ha jól sejtem ez nagyon nem intel, de akkor miért van nekem aktív ndis.sys. Vagy ez nem az intel cucca? Próbálok keresni frissebb drivert, mert nekem a 2013-mas van fent a Realtek-hez.
-
scream
veterán
Pedig az ARK oldalon a procihoz WiDi-nél Yes van írva.
De tény, hogy tényleg csak 3. gen-es.
-
-
Tim82
félisten
Elnézést, elkerülte a figyelmemet telefonról, hogy Te a #25360-ban konkrét link alapján írod a memóriát, míg én az előbb általánosságban beszéltem, ami itt hiba.
Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a chipset oldaláról semmi elvi akadálya nincs a nagyobb kapacitású háttértár kezelésének; a chipset már támogatja az LBA48-at. Gyártó által a BIOS-ba írt szoftveres korlátozás persze lehetséges, de nem valószínű azért.
Gondolom, a kérdés meg pont azért lényeges, hogy lehet-e az optikai meghajtó helyére tenni a megfelelő átalakítóval, illetve keretben nagyobb kapacitású SATA vinyót.
-
Dell XPS
veterán
Nem gondolnám, mivel a memória kínálat is a kezelhetőséget fedi le a típusnál. Természetesen elismerem,hogy ez sem 100% -os válasz, közben a komponens pedig nem olcsó. Régebben foglalkoztam a bővítésével (fizikailag is), de már nem találom a "megfelelő" linkeket, amire alapoztam a válaszom. Nálam szóba sem került ilyen kapacitású merevlemez, ezért kerestem rá ismét.
Gyárilag 60/80/100GB -os háttértárral érkezett, eladásokban szerepelt 120/160GB -os merevlemez is, így érdemes ebben gondolkodni amíg nem érkezik biztos válasz a kérdésre.
-
kmisi99
addikt
Sajnos nem TP, ezért visz szét az ideg, hogy ugyan az a gyártónak adott lenne a szoftver környezet, de lusta szar megcsinálni, hogy olcsóbb gépeket is támogasson. M5400 as gépről van szó. Katasztrófák a driverek, elsőnek sorban felraktam az intel drivert, az szépen dobott kékhalált, ami azonnal megölte a windows-t a korábbi 5 másodperc helyett 1 perc lett a boot idő. Szóval ezzel kapcsolatban kérnék segítséget hogy hogyan rakjam fel akkor a grafikus drivereket.
-
embe
nagyúr
Igen, jól számolod.
09:05-kor húztam ki a töltőt. Nos azóta telepítgetés, windows frissítés, víruskergetés, folymatosan wifin netezés. Most azt írja, hogy 40 perc/14% van hátra. Tehát megvan a 4 óra lazán. nem energiatakarékos profilra, hanem a kiegyensúlyozottra van állítva.Más:
Volt korábban valami program, már nem emlékszem Acrerre vagy Asusra tettem fel, ami ha az "FN" gombokkal használtam a wifi bekapcsolást stb. akkor egy íves beállítási csuszkát dobott be a kijelző közepére.
Nem tudjátok mi lehet az? A támogatási oldalukon nem találtam...... -
embe
nagyúr
Tehát akkor a "Design.." jelenti azt, hogy jelenleg mennyi az akku max. kapacitása? A current az a perpillanatnyit ugye? A full pedig a vadi új állapotot jelenti. Már ha jól értelmezem.
Az AIDA-ban hol találom?
Kbali: - Van tablet, egy 8"-os, a Tesco Oppendot..
De ez az említett gép azért attól jobb. Na most ha egy jobb tabletet akarok venni, 10"-ost, az nem 25-30eFt. lenne. Ezen meg ugye van fizikai billentyűzet.
-
embe
nagyúr
Szia!
Már nem. Egy nagyon olcsó Ace One. Olyan melóm lesz, hogy valamin netezni, illetve filmet kell néznem....hogy ne unatkozzak.
Viccet félretéve, átrágtam magam, itthon van 2 gép, azok elég jók, egy rövid időre kell. És tényleg csak arra, hogy elteljen az idő. Net, filmek. Arra elég az.És ez a Battery Monitor mennyi idő alatt fút le? vagyis mennyi ideig tart míg "megmondja a frankót"?
-
Jaj, a ThinkPad az külön állatfaj!
Nem tudom, hogy hogy csinálják, de még a CPU lock-ot is meg tudták oldani a W510-ben
Szerencsére kezdik kinőni az ilyen jellegű aberrációikat és már kezdenek beállni a szabvány soraiba...
Katasztrófa volt amit anno az optikai meghajtókkal is műveltek... -
assemble
addikt
Igen, ennel az enyemben hatarozottan kisebb van
Hm, tuti a feheret kell kihagyni? A mostani broadcom-nal amit beleraktam, ha jol remlik a szurket hagytam ki (csak megerzes + kabelszinek alapjan - a feket egyertelmu volt, de mondjuk nem feltetlen egyszeru megmondani h egy kabel feher vagy szurke akar lenni de ez nekem inkabb fehernek tunt), lehet h ez is kozrejatszik abban h ilyen lassu?
Az 5300-as intelen amugy a szineken tul volt mindegyiken egy szam is, balrol jobbra: 1 (feher), 3 (szurke), 2 (fekete). Ez alapjan mondjuk en arra tippelnek, hogy jol dugtam ra, mivel a kozepso a 3-as (szurke) amit kihagytam, meg ez alapjan is ahogy most rakerestem.Koszi!
KillHates: hm, ez erdekesen hangzik, ment privi!
-
assemble
addikt
Koszi!
Whitelist szerintem tuti nincs, kulonben a broadcom-ot sem tudnam most hasznalni benne.
Ami a meretet illeti: szerintem pont forditott a helyzet, tehat felmagas foglalat van a gepben (igy nez ki, sztem ez a pcie half mini card), es amiket ujabbakat irtam, azokbol csak ketszer ilyen magasakat latok, amik gondolom tuti nem mennenek bele, ezert irtam a 7260AC-at, ami a kepek alapjan belemenne. Vagy rosszul latom? Van a latszat ellenere meg kisebb kartya? (olvasok nehany helyen valami M.2-rol, nem tudom az lenne-e az...)Amit meg nem igazan ertek, hogy ez a 7260 is csak 2x2-es, es nincs is rajta 3 antennacsatlakozo, mint a regi kartyamon. De meg a 8260 is csak 2x2-es lenne, aminel ujabbat/jobbat egyaltalan nem is latok intel-nel... Ez hogy lehet, miert nincs 3x3-as? Furcsa azok utan h a 6 eves gepemben meg ott volt mar... Persze AC-bol gondolom 2 is gyorsabb, mint N-esbol 3, de akkor is, mostanaban mar mobilokba is mimo antennakat raknak, egy rendes meretu laptopban nem hiszem h akadalya lenne tobb, mint 2x2 antennanak...
(mas kerdes h sok mas dologban sem fejlodott sokat a piac amit nem gondoltam volna, pl a gepben 6 eve 1080p kijelzo volt, ami meg ma sem mindenhol alap, es alig kezdtek el mostanaban megjelenni csak a 4k-s panelek... kb eleg lenne a 4 giga ramjat 8-ig boviteni, es a ma kaphato gepek kozott is teljesen megallna a helyet 6 eves letere. cpu/gpu-bol persze vannak azota joval erosebbeka modernebb gyartastechnologia miatt, de a potolhatatlan elonyok itt ki is fujnak..Ja igen, es meg egy hulye kerdes a vegere: a gep antennai amik eddig N-es kartyaval mukodtek, tuti jok AC-hoz is, antennabol ugye nem kell kulon AC-hoz tartozo varians?
-
Szia! Annyit bátorkodnék hozzátenni, hogy a i7-3xx2-esekkel van gond az integrált Intel VGA meghajtásával. Nem elég az alaplapnak chipset szinten (azaz hardveresen) támogatnia a processzort, hanem a BIOS-ban is meg kell lennie a megfelelő kompatibilitásnak. Az 3632QM és a 3612QM pont elég nagy cumi, mert visszavett órajellel üzemel az intergált VGA-ja. Nekem elég komoly vesszőfutás volt a 3632QM "beidomítása" a G46-osomba. Első körben a gép overvoltage-olta rendesen és az Intel GPU sem ment. Aztán már megpatkoltam a BIOS-t így nem melegedett feleslegesen. Ekkor már csak az Intel HD-t kellett felélesztenem. Kínlódtam vele elég sokat és egy triviális megoldás lett végül a befutó; a DDR3-as ramokat le kellett cserélnem DDR3L-re!!
Ne kérdezd miért és hogy meg merre!! Valahogy elkevertem a ramjaim és mivel L-es volt csak kéznél és az Ivy meg megeszi, azt tettem a gépbe. És erre látom, hogy telepíti a Windows az Intel HD-t
-
CsMarc
tag
Értem, köszi! Most leírtam neki a történetet, hogy ha rossz, szeretném visszakapni a pénzem és szeretném ha ő állná a visszaküldés költségét, erre azt mondja, hogy sorry, de elfogyott ez a verzió, helyette van OEM verzió 65 dollár felárért.
Kicsit gyanús, hogy van neki, csak nem akarja bekockáztatni, hogy esetleg rossz.
Kérdéseim a következők lennének:
1) Tippem szerint akkor az OEM verzió, az már a végleges piacra szánt verzió, ugye? Gondolom a különbség az, hogy ezzel már nem igen lehet gubanc, hiszen nincsenek benne az extra feature-ök.
2) Megér-e 285 dollárt? Objektíven.
3) Ha nem, milyen alternatíva van Dell E5530-ba? A használt dolgokat nem szeretem.
Köszi.
-
CsMarc
tag
Mit gondolsz? Kockáztassam be vagy nézzek egy olyan verziót ebay-en, amivel nem nagyon lehet gond? Az a baj, hogy ezzel nem igazán akarok hazárdírozni, mert így is hosszú idő, míg ideér meg nem is olcsó. Elméletileg visszaküldhetem, ha rossz, de az is pénz meg idő. Meg gondolom nem is biztos, hogy rögtön kijön a hiba.
Arra szeretnélek megkérni titeket, hogy linkelnétek nekem egy olyan verziót ebay-ről, ami új és nem nagyon lehet gond? Dell E5530-ba kellene. Ha jól emlékszem valaki azt mondta, hogy nekem PGA tokozású kell ebből a fajtából.
Köszi.
-
CsMarc
tag
Sziasztok!
Ezt a választ kaptam az ebay-es eladómtól, amit nem tudtam dekódolni. Tudnátok segíteni benne? A lényeg, hogy rendeltem tőle ezt a processzort: Intel Core i7-3632QM QCF8 QS 2.2G-3.2G/6M E1 35w Mobile CPU
It's new,and this CPU is QCF8 QS version(QS=final test of ES),not I7 3632QM SR0V0 OEM version.
By the way,it's new in bulk,without original packaging.Amit nem értek, egyrészt, hogy mi az az ES, másrészt, hogy mi a különbség a két verzió között? Továbbá a "new in bulk"-ot ti hogy értelmezitek?
Köszi!
-
CsMarc
tag
Köszi szépen! Tényleg nagy váltás lesz i5 3340M-ről? Már megrendeltem mondjuk, de megijesztett a 2,2 Ghz illetve, hogy egy processzor összehasonlítós oldalon "csak" 6 tizeddel kapott jobb pontszámot az előzőnél.
Mint laikust, nyugtassatok meg légy szíves, hogy jó vétel volt!
De most tényleg, jóval gyorsabb?
-
BRIKLY
veterán
Mint írtam is,próbáltam külső monitorról,nem volt kép. Most siketült újra telepíteni,és amint feltettem az imtel VGA drivert,elment a kèp. (AMD kártya is van ebben,annak gond nèlkül felment a drivere,pedig arra gyanakodtam,hogy az halt meg.
Szerk: restart után van kép.. Kérdés meddig...
-
Kezdő Balázs
tag
Szia! Bocsesz a kis képért ,azt hittem,hogy nagyobb lesz,Sajnos igen igazad van,mert tesóm ismerőse ,aki jobban ért a gépekhez,sajnos már közölte,hogy bizony ez nem lesz jó
és igen tesóm neten vásárolta,most "az én hibám miatt mehet vissza minden.
Köszönöm a válaszod,további szép estét kívánok minenkinek -
rii
nagyúr
a vinyót néztem én is megdöbbenve
veszem ki h a másik képbe csak pif-puf sata-val már fen is van ...erre ide-s ,-Dszeretem ezeket az ibm notebook-okat
ha lesz pénzem, betárazok belőlük.
ha elhalálozna egy gép valahol, (havercsajnál, az anyukájánál, vagy nálam) akkor legyen mihez nyúlni ....... és köszönöm a felvilágosítást .-)
-
rii
nagyúr
.-)
csak azért izgulok, mert abba a másik gépbe "csak" panlet kellett "volna" cserélni, minden megvolt ... 4000-ért panel .. csak utána nem kapcsolt be többé a gép és a régi panellel sem ... a legyengült kis szerkezete minden biznnnyal már nem bírta a beavatkozással járó megpróbáltatásokat elviselni (valszeg nagy maflést kapott, amikor a kijelzője betört) ... és akkor lett véve a mostani a IBM T41, amiben meg nem figyeltem, h nincs benne WiFi, eddig 2 T41 ment át a kezeim között azokban volt, és egy T40, amihez külön kaptam meg ... és aszittem h.: T41=wifi included .-)
na'és csak remélem h a WiFi abban a gépben, ami már csak donornak jó, nem sérült .-)
-
rii
nagyúr
köszönöm!
meg az info-t is .-)meglássuk meljik irányba megyünk el laptopilag
másik laptop 17.000-ért, és akkor egymás donorjai lesznek
vagy egy zombigép, kiszedni belőle a panelt (csak az megint pénz)
vagy csak panel, de az meg minimum 5.000 és a beszerelés is kb 5.000 ... .-/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Philips LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- Steam Deck
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Cyberpunk 2077
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Macska topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest