- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- iPhone topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
válasz
CsMarc #28368 üzenetére
Ha van a laptopon hardveres wifi kapcsoló (pl. Thinkpad-eknél van), akkor ugyan már nézze meg, hogy nem sikerült véletlenül off állásba tennie.
Meg hát nyilván nem ártana többet írnod annál, hogy "laptop és Win 7", mondjuk egy pontos típus, illetve a wifi modul típusa nem volna rossz, ha kibicelésnél többet szeretnél.
-
válasz
CsMarc #24462 üzenetére
Mindegyik stabil, általában a felhasználón múlik, hogy mennyi sz@rral installálja tele.
Még a hardver összetevői is befolyásolni szokták, de notebook-oknál irreleváns, mert ott a gyártó válogatja össze a komponenseket és úgy csinálja azt, hogy megfeleljen az operációs rendszer követelményeinek.
Aztán persze, valami 20%-os HDD-vel, meg valami kukázott ramokkal agyon lehet vágni bármi USER oldalról...Én Win8.1-et használok, semmi gondom vele.
-
Tim82
félisten
válasz
CsMarc #24425 üzenetére
Tippem szerint akkor az OEM verzió, az már a végleges piacra szánt verzió, ugye? Gondolom a különbség az, hogy ezzel már nem igen lehet gubanc, hiszen nincsenek benne az extra feature-ök.
Igen.
Megér-e 285 dollárt? Objektíven.
Szerintem ennyit nem, valószínűleg más eladónál olcsóbban találsz.
Ha nem, milyen alternatíva van Dell E5530-ba? A használt dolgokat nem szeretem.
[link], használd a filtereknél a "2012", "4 cores", "0.022 micron"-t a további szűréshez. Vadonatújan szerintem nehezen fogsz már amúgy Ivy Bridge i7-hez hozzájutni.
-
Tim82
félisten
válasz
CsMarc #24396 üzenetére
Arra gondolok, amit a linkelt Intel szócikkben is írnak:
These processors often include additional features that production processors do not include for customer pre-production evaluation and test purposes.
Hozzáteszem, annak, hogy ilyen "extra feature" lenne benne, ami kompatibilitási problémákat okozhat, szerintem kicsi az esélye. Nem akarlak feleslegesen paráztatni, csak jelzem, hogy minimális esély van azért rá. Mondjuk szerintem az Intelnél egyszerűen így akarják kivédeni, hogy felelősséget/garanciát kelljen vállalniuk egy nem kereskedelmi forgalomba szánt termékmintáért.
-
Tim82
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
CsMarc #24382 üzenetére
Anélkül, hogy tudnám, hogy pontosan mire használod a notit és mit szeretnél elérni a CPU cserével, csak általános jellegű választ tudok adni. Minden olyan alkalmazásban, ami sok szálat használ ki, bőven gyorsabb lesz egy i7-3***QM az i5-3340M-nél (4 valós mag/8 szál vs 2 valós mag/4 szál). Jellemzően adatbáziskezelés, virtualizálás, videókonvertálás pl. ilyen terület.
Általános használatban, mint netezés, multimédia, ilyenek, viszont szerintem nem lesz annyira nagy különbség.
-
Dell XPS
veterán
válasz
CsMarc #15264 üzenetére
Ha más eszközök hibátlanul csatlakoznak a router-hez, akkor lehet driver, és modem hiba is, amit pl. live Linux alatt ki lehet zárni, ellenőrizni. Érdemes még szétnézned az éterben is (inSSIDer), mert lehetsz erősen szennyezett környezetben is, de ez csatorna váltással megoldódhat ( router setup: 1-11). Lehet, hogy ilyen jelenséget eddig nem tapasztaltál az előző gépeddel, de bármikor történhet egy erős változás egy lakókörnyezetben, szóval érdemes ránézni.
Másik: én ilyen jellegű hibák miatt felejtettem el a Chrome-ot (nincs időm, se energiám megfejteni. léptem.), de kérdezz rá a topic-jában, ahol lehet rá megoldás, tapasztalat.
-
(Bundás)
addikt
válasz
CsMarc #14178 üzenetére
Biztos bontottak itthon is külföldi 4510s-t, nézz szét hardveraprón, vaterán, stb. A másik kérdésre is megtalálod a választ, keres akár gugliban "4510s eladó" hirdetéseket, azokból körbe tudod lőni az értékét. Persze mindent annyiért ad el az ember amennyiért megveszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Lenovo Ideapad 330S-15IKB / I5 /20GB RAM / GTX 1050 / M.2 SSD
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 5 Ultra-I7/64GB/512SSD/Érintőképernyő/garancia
- Lenovo ThinkPad T14 G3 I5-1245U/32GB/1TBSSD/Érintőképernyő/Garanciás.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged