- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
krups8
tag
válasz
Impressa #10305 üzenetére
Igen bocs. Kössz a HD Senti tippet, teljesen kiesett a látókörömből.
Arra gondoltam, hogy a router ugye fel van telepítve a noteszre, mert okos mobilhoz használom a wifit. Ha kiesik a számítógép a rendszerből és nincs magyarán ethernet csatlakoztatva sehova, csak a szolgáltató modemébe, akkor a wifije attól még él és sugároz az okosra?
-
krups8
tag
válasz
Impressa #10300 üzenetére
Ja, csak nem biztos, hogy felismeri meghajtók nélkül a telefon SD kártyát, amiről a driverek mennének. De nembiztos a vírus, inkább csak 1éve van nyüstölve, meg a meghajtók konzisztenciáját ellenőrizgeti bekapcskor, meg ilyesmi tudod, 3 netes böngésző, csillió (nem vírus -elvileg) toolbar meg letöltő kliensek, aztán ráférne.
De off is legyek, mert itt segítetek. -Hátha tudtok segíteni ebben is. A notebookon beállított router, ha nincs számítógépre kötve, wifin akkor is sugároz? Vagy mindenhogyan kell ahhoz valami "PC"?
-
krups8
tag
válasz
Impressa #10298 üzenetére
Ja, partícionálva. Arra gondolsz, hogy a C-re mennyen a Win és a D marad, aztán ha fent a win átpakolom a C-re a drivereket és format a D is ugye?
Nagy koponya vagy, sajnos PD-m nincs (elveszett), de akkor a következő kérdésem, hogy a fertőződhetett D nem fogja nekem bevírusozni a C-t, amíg formázom. Illetve az olyan, mint ha win telepítés közben formáznám? Elég a gyorsformázás ami majd felülírja a régi cellákat, ha jön az új adat, vagy biztonságosabb és gyorsabb lesz a gép, ha teljes formázást választom?
-
válasz
Impressa #10246 üzenetére
Jelenleg egy e320as noti van nálam abba csak simán belerakok egy ssd.ét beletolom és kész.Sima sata csatlakozás van rajta.De emlékszem régebben volt 2db laptop nálam és mind a 2 be más foglalatú hdd volt.Nem is tudtam belerakni az egyiket a másikba, innen jött a gondolat ha kerülne hozzám más laptop akkor abba is tudnék e ssd rakni?Vagy kell hozzá valami kiegészítő? nincs konkrét típus csak úgy általánosságban.
-
oliver7777
tag
-
dodopek
addikt
válasz
Impressa #10157 üzenetére
És esetleg egy dps dream tablet töltője? Az sem kompatibilis? Valahonnan fel kellene töltenem egyszer...
Utána már nem érdekes, de egyszer életet kellene vernem bele...
Jel1! Ha nem ragaszkodsz a márkanevekhez, akkor egy ilyen , vagy ilyen noname is bőven jó... Bár szerintem egy takarítás többet használna. Hidd el tapasztalatból beszélek. Az asszony laptopjában olyan szinten volt összeállíva a por, hogy azt hittem szivacsréteg. Kitisztítás után -20c lett a jutalmam...
-
elttiL
senior tag
válasz
Impressa #10067 üzenetére
... írtad a kollégának, hogy hátha svchost.exe tekeri a cpu-t 50%-kal, de olyat még nem láttam hogy "csak" 50%-on, az fixen 100%-on tekeri. Friss tapasztalat az 1 órája újrarakott gépen (igaz, hogy a Win Update mizéria volt, de az svchost.exe fix megoldotta) de mind1
-
-
elttiL
senior tag
válasz
Impressa #10037 üzenetére
Ha már így elkezdtünk lafatyolni: adott egy tablet lcd (végül is olyan mint egy kis noti, ugyanúgy 40pines fém összetolós csatija van.) Tök új, de nemjó. ebay vásárlás, csóka írja,hogy csináltasam meg helyi erőkkel, és ő a felét visszafizeti az árnak.
Íme a képe: [link]
Ötlet, hogy mi lehet a gond? Bár én inkább visszaküldeném... -
elttiL
senior tag
válasz
Impressa #10032 üzenetére
... Azon már túl vagyok, csip fölé pakoltam nehezéket, alátétet,valamit, szerencsés a helyzet, mert van ott két csavar, amivel szépen terhelhető. Fénykép nem készült, majd nem teljesen össze van rakva. Nyilván nem örökös megoldás, x ből eddig x szer elindult. tesztelem nemsokára. E
-
elttiL
senior tag
válasz
Impressa #9994 üzenetére
Egy próbát nézek (feltéve hogy tud butulni usb-ről), hogy külső usb házba becsinálva a hdd mennyire lesz gáz a gép működése (xp van rajta). Ennél 1xübben... (de azért megnézem, hogy tényleg van e tizenkét volt ott.) Ilyennel még nem találkoztam, hogy így ne menjen egy gép (mármint ssd-hdd) . Volt komplett usb port nélküli p5ne-sli lapom, van olyan amin a belső tűsorokon nincs usb, de a hátlapon usb3.0 is él, meg a kép nélküli notik, de hogy így, hogy ssd megy, hdd nem... ilyet még nem láttam.
-
elttiL
senior tag
válasz
Impressa #9985 üzenetére
Üdv! Én is csak úgy írtam, hogy viszek oda 12v t. A tulaja biztos hogy nem költ ennyit rá...
egyébként inkább egy 8 lábúnál van a gáz, de ez sem 1értelmű. De mindenképp áttörés az esd történet, mert eddig azt hittem, hogy a Sáta vezérlő kampec (a nyomogatós nagy csipáz). Nem tufok úgy alápakolni hogy annyira lenyomjam hgy működjön (egy pundit barebone egyszer megjavult így, de ott a csipszetbordát le tudtam tépni csavarokkal az alaplapra, de az se lett örökös)
-
-
ro_bert17
őstag
válasz
Impressa #9898 üzenetére
Persze ezek megvoltak.
Aztán most szólt épp a tulaj, hogy úgy "emlékszik", hogy rossz a töltő.szerk: egyébként gondolom ezt esetben ez a szmájli passzol ide:
Ajánlott szerviz ez lehet? [link] (mintha úgy emlékeznék, hogy itteni fórum tag közreműködik ott, és sokan dícsérik a munkáját)
-
-
peter0117
tag
válasz
Impressa #9702 üzenetére
Hello! Nah már tegnap este megoldottam a problémát. Leszedtem a képernyő körüli műanyag keretet és a szalagkábel ki volt csúszva a kamerából! A kábel vhol odaragadt az lcd kijelző hátuljára és ahogy hajtogattuk sokat feszült és kilazult. Visszadugtam rögtön felismerte és már jó is!
-
Buster17
addikt
-
Buster17
addikt
válasz
Impressa #9660 üzenetére
Most van meg 2 napja, boltba ezt a töltő adták, de szerintem nem az övé ezért nem tudom, hogy fel-e ment 100%-ra másik töltővel.
Volt már kikapcsolva a gép és akkor se húztam ki belőle a töltőt, de nem töltötte fel.
Mingig 60nál áll meg.
Töltőre ez van írva:
100-240V~ 2A 50-60Hz
18.5V(18,5V) ----- 6.5A(6,5A)Wattot meg nem találom. De talán megvan a széria száma: PPP016L
-
-
Huroq
senior tag
válasz
Impressa #9590 üzenetére
Köszi szépen a választ.
No meg észrevettem mást is.
Ezt a szériát azért választottam, mert elvileg a kijelző keret már nem fényes. Hát ezt benéztem, mert az.
Szétszedős videókat is néztem róla, ott azt írták könnyen bővíthető. Egyetlen dolgot kifelejtettek, hogy Lenovo matrica van a csavaron.Nem nagyon értem miért, hisz akkor, hogy bővítek memóriát vagy cserélem SSD-re a vinyót.
Maga a géppel semmi problémám, csak megint nem azt kaptam 100%-ig amire számítottam.
Mindegy. Még egyszer köszi a segítséget. -
-
Rockybro
tag
-
aszti93
aktív tag
válasz
Impressa #9486 üzenetére
Olyan nagyon gamerkedni nem lehet vele mert egy T2500as proci van benne továbbá egy GMA950-es vga és 1gb-ram (2-re szeretném bővíteni), megy egy 40GB-s vinyó amit szeretnék 120GB-re bővíteni. Elsősorban tanuláshoz vettem, játékra van egy asztali gépem. Tehát akkor jó a 3.16 amperes is. Am. a 4.7Aperes töltő nem nyírná ki a a gépet meg az aksit? És nekem 65wattos kéne, ha 90 wattosat dugnék rá az csinálna valamit a géppel vagy az aksival? Ja és egy RM Mobile One 945 laptopom van (Z91F).
-
NEMO1968
őstag
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Impressa #9261 üzenetére
kipróbáltam Intel G2 160Gb-os SSD-t keret nélkül beletettem (ez ugye 7mm vastag ha a tetejéről a fekete keretet leveszem) és csipesszel kitudtam utána húzni onnét. Tehát akkor a 7mm-es sima hdd is bemegy és kivehető így, már csak vennem kell egy olyat, mivel 3db van itthol de mindd 9,5mm-es.
Szélességre megnéztem mindegyik 69,85mm-es az ssd is meg a sima hdd is.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Impressa #9258 üzenetére
Kipróbáltam, ha ráteszem a keretet hogy kitudjam húzni a HDD-t akkor nem tudom betenni a 9,5mm-es HDD.t. Viszont ha nem teszem rá akkor nagy nehezen de bemenne, csak utána meg hogy a ...-ba szedem ki ha valaha is ki kell cserélni. Max ha a bill alatt levő takarót leszedem lehet hogy akkor látnám a winyót és úgy tudnám esetleg te ez csak tipp. Néztem hogy esetleg veszek 7mm-es 500 gb-osat de azzal is az a gondom hogy honnan szerzek hozzá olyan keretet, amivel bemenne, mivel próbáltam másik ssd-vel és azzal a kerettel az sem megy be valami elakad. Boltban lehet venni ilyen keretet amit rácsavarozok a winyóra és ekkor lesz kihúzós része?
Másik kérdés ha legvégső esetben a DVD helyére vennék ilyen 2nd HDD cuccost és oda betenném ezt a nagyobb HDD-t és az eredeti helyről kiveszem az ssd-t attól még arról bootolna, vagy oprendszer csak az eredeti helyen levő winyón lehet? Bocsánat a sok kérdésért.
-
SPeti1984
senior tag
válasz
Impressa #9256 üzenetére
Kinőttem. Kevés a hely. Tudom a DVD helyére lehetne betenni másodlagos HDD-t de inkább az SSD-t áttenném akkor az asztali gépbe ebbe meg tennék egy nagyobb HDD-t. Akkor megpróbáljam úgymond erősebben belenyomni, mert elvileg bele kellene mennie?
Amúgy most nézem, hogy elvileg ami bent van itt azt írják, hogy 4mm-es igaz az enyém 128gb-os csak.
-
-
Atti1112
aktív tag
válasz
Impressa #9163 üzenetére
Köszi a válaszokat,közben átmentem a sógoromhoz,kiderült,hogy neki is HP laptopja van és az ő gépét sem indította el az én tápom,viszont az ő tápja elindította az én HP-mat.Tehát tuti,hogy táp.Kábel nem törött.
Köszi a linkeket ,megnézem hol tudok beszerezni ilyet.Az Akyga-ról mi a vélemény ? (2500 Ft,új,2 év garival)
A gyári 9900 ,az utángyártott meg 7900. -
szabonagyur
félisten
válasz
Impressa #9168 üzenetére
Itt a kérdés, hogy ennél a gépnél is hozna e gyorsulást? Asztali gépben az van tökéletes. Am az a bad sector meg van mióta a gép meg van, de meg fogom nézni mert valamiért nagyon lassú új Windows alatt is.
Hát a vas nem lenne rosz, de szerinte SIS chipset visszafogja eléggé, Win8 meg 8.1 sem szereti már szóval valószínűleg csere lesz, ez meg megy otthonra netezni.@Ferenc: a súly nem számít a sebességre lennék kíváncsi.
Am ha meg lesz a laptopod mire hazaérek megyek érte -
rob72
tag
-
Petyus87
aktív tag
válasz
Impressa #8987 üzenetére
Sziasztok!
A hétvégén vásároltam egy Dell Inspiron 5521-es laptopot (i5-ös processzor, amd radeon hd 8730m videókártya). A "problémám" az vele, hogy a World Of Tanks játszása közben elég hangos a gép, holott a techkalauz tesztjében azt is írták pozitívumként, hogy halk... A közepes grafikából visszavettem, jelenleg alacsonyon van, de így is halható, a párom i3-as hd 7470m 1gb vga-val szerelt gépével meg szinte hangtalan a játék.
A fa dohányzóasztal is ludas részben, mert megemeltem a gépet, akkor megint halkult egy kicsit, némi rezonanciát átad, de összességében még mindig hangosabb mint a kedves i3-as gépe gyengébb grafikával.
Mi a véleményetek? Ezzel együtt kell élni? Köszöntem előre is! -
841425
csendes tag
válasz
Impressa #8985 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Bár nem örülök neki. Megpróbálok egy alaplapi resetet valahogy, mindjárt utánaolvasok.
Okozhatta ezt a problámát egy másik HDD? Ugyanis két hete vettem egy használt WD HDD-t, amit beleraktam ebbe. Faszán működött egy hétig, aztán van a mostani helyzet.
-
Gutenberger
tag
válasz
Impressa #8906 üzenetére
Igazából az optikai meghajtót a helyén hagynám, nem tárolok sok adatot a laptopon, így az is elférne az ssd-n. Vagy praktikusabb a dvd-t is kivenni és helyére a HDD-t? Persze akkor kell egy külső optikai meghajtó, ami nincs.
Még egy fontos kérdésem lenne a garancia miatt. Ha én cserélem, akkor is marad a laptopon a garancia?Köszönöm a választ, ezek után a héten belevágok a projektbe
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- DELL 7490 i7-8650U 8 Gb 256 GB EU BILL WIN11 PRO - ÁFÁS SZÁMLÁVAL
- szinte új MacBook Air M3 256GB SSD midnight éjfekete Apple magyar garancia
- Lenovo T14 Gen4 AMD R5 7540U/512GB/16GB/14" 2240x1400 2.2K felbontás IPS
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged