- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A topikban főleg meglevő notebook miatt kérdezhetsz, ha vásárolni szeretnél, ezek az ajánlott topikok:
Milyen notebookot vegyek?
Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jodanovich
senior tag
válasz
Jodanovich #41194 üzenetére
Csináltam egy gép, win 10 full visszaállítást. Működik a Bill.
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
5587 Dell G5ön villámlás okozta áramszünet óta nincs hdmi-n jel... Mikor elment az áram pont a TVre volt dugva HDMIn Előbb azt hittem, hogy szoftveres de már újra tettem a Windowst is. Másik HDMI, másik tv...
Ezt hogy? Ilyenkor mi a teendő?
Minden működik egyébként rajta... -
Jodanovich
senior tag
Sziasztok, a mai napon vásároltam egy lenovo y540 es laptopot elindítottam a driverelést, a hivatalos oldalról, felrakta a billentyűzet firmaware t is, majd a következő újraindításnál már nem működött a billentyűzet. Korábbi verziót nem találok, hogyan lehet vissza állítani? Másoknál is probléma ez, ahogy nézem a lenovo fúrumot. Köszi.
-
oliwire
őstag
Sziasztok,
HP Probook 455 G3-ba tett már valaki SSD-t? Alapjáraton nekem nincsen benne optikai meghajtó benne, és ki szeretném használni, hogy kerettel meghajtót tenni oda. Vagy az SSD-t a mostani HDD helyére, és a HDD-t az optikai meghajtó helyére, vagy pedig fordítva.
Megoldható valahogy? Eddig csak sima 450 G3-hoz találtam videókat, meg M2 SSD bővítést, nekem M2 hely nincs benne sajnos. -
Lakov86
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Olyan problémám lenne (nem találtam releváns topicot), hogy adott egy lenovo g500s noti, és random elfehéredik a kijelző, semmire nem reagál (háttérben szerintem minden működik pld: másolás).
Viszont ha lehajtom, és hibernálom, vagy alvó módba küldöm, és visszanyitom újra van rendesen kijelzőm.
Találkozott valaki már ilyennel? (szerintem a kijelző kábele haldoklik).
Előre is köszi a válaszokat! -
Kbali
nagyúr
válasz
szotyika77 #41186 üzenetére
Először egy szimpla memória modul cserét próbálnék.
-
válasz
mikemyers133 #41187 üzenetére
Szia. Teszel bele egy 4gb ddr3-t megy egy ssd-t pl wd green 240gb, és szárnyakat kap. Használt ram 5-6e, az uj ssd pedig 15 környéke kb. Arra a munkára még sokáig elég lesz.
-
válasz
mikemyers133 #41187 üzenetére
Ez már 8 éves gép, cseréld le egy újra. Sosem lesz olyan a sebessége, mint kellene. Esetleg SSD-t megpróbálhatsz, de szerintem nincs értelme rákölteni.
-
törölt tag
válasz
szotyika77 #41186 üzenetére
64 bites processzoros hardverkörnyezetben stabilabbak lehetnek a driverek, mivel azok eleve a 64 bites gép hardverének natív működéséhez lettek írva és optimalizálva.
-
mikemyers133
csendes tag
Sziasztok Tagok!
Kérdés 1: Dell Latitude 6520 lapba belefér-e 2x4Gbb DDR3 RAM?
Kérdés 2: Milyen memóriát ajánlatok 20e Ft-ig? Most 1Hynix/Hunday 4Gb, 1333Mhz van 1db DIMM foglalatban.
Illetve kicsit még amatőr vagyok WIN10 PRo 64bit témában, csak ismerkedünk de WIN7 után halál lassú minden. Tanácsokat kérnék, hogy mit kell vagy érdemes kikapcsolni ha elsődleges cél a "Smooth" munka folytonossága és csak másodlagos a kinézet.. Értesítési panel, áttetszések, csilli villi dolgok nem kellenek csak egy normálisan használható felület amivel 10-12 ürát dolgozni lehet. Tiszta telepítés, aktiválva van (hivatalos) és mégis döcöget I5 procival, 4Gb Rammal.KöSZi!
-
valeno
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni. Egy Dell 3542-es gépről lenne szó (i7 4510U, 4GB ram, Nvidia 840m, 850 Evo 250 GB SSD, 500 GB HDD). Netezés közben elsötétült a kép és leállt a gép. Újraindítottam, felpörgött de kép nem volt. Rádugtam tévére, kép lett viszont kurzor nem volt. Rádugtam az egeret, így megjelent a kurzor és használható, viszont ha kihúzom eltűnik a kurzor. A laptop kijelzője fekete.
Tippek, hogy mi lehet a baja? Nagyon hálás lennék. -
törölt tag
válasz
szotyika77 #41182 üzenetére
A hibától függetlenül 4 giga memóriához 64 bites rendszert kellene feltenni.
-
Kbali
nagyúr
válasz
szotyika77 #41182 üzenetére
Ez klasszik memória, ill. Vga hibának tűnik.
-
szotyika77
aktív tag
Sziasztok!
Nem notebookkal kapcsolatos a kérdés, de nagyon remélem hogy tudtok segíteni. A céges gép a mellékelt képen található dolgot produkálja, és nem tudom mitől lehet. Random dobja be használat közben, kilépni csak úgy tudunk belőle ha restartoljuk a gépet. [kép]
A következő képen pedig a gép tulajdonságai láthatók: [kép]
Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet ez? Kevés lenne neki a RAM és összeakad?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv
-
Pá
addikt
Sziasztok!
Céges laptop csinálja a következőt. Egész nap dolgozom rajta, úgy hogy végig be van dugva a konnektorba, 100% akksi.
Nap végén kikapcsolom (shut down) kihúzom és félrerakom. Következő nap bedugom, bekapcsolom és kiírja, hogy 20 perc van a teljes töltésig. Szerintem ez egy elég komoly merülés, ahhoz képest, hogy fél napig ki volt kapcsolva.
Ha eltelik egy hétvége, akkor már 1 óra töltést ír hétfő reggel... Bele sem merek gondolni, hogy mi lesz, ha elmegyek két hét szabira.Szóval olyan, mintha valami komolyan szívná az akksit kikapcsolt állapotban, de mi lehet?
Egyébként nincs baj az akkumulátorával. 5+ óra munkát bír töltés nélkül.Lenovo T480, Windows10.
szerk: egyébként az itthoni laptopom is csinálja, de sokkal kisebb mértékben. Ugye azt kikapcsolom este lefekvés előtt és bekapcsolom másnap munka után. Ilyenkor 2-3 perc töltést írt ki, azt mondom ez ok.
-
válasz
perfegor17 #41175 üzenetére
Keress rá neten, hogy mit jelent ez az MSI-nél, és abból megtudod a hibát. Pl. RAM, VGA, stb
-
Hintalow
senior tag
válasz
SeniorTilla #41174 üzenetére
Köszi, akkor nem ölök nagy effortot bele, meg a hulladéktelepre valszeg
-
perfegor17
senior tag
válasz
SeniorTilla #41172 üzenetére
de a caps lock 2-t villan és annyi
egy darabig megy a venti maxon majd kikapcsol
-
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került egy msi vr601 laptop, és ilyen hobbiprojektként megpróbálom gatyába rázni. Elméletileg működik, viszont bekapcsolva semmit nem mutat a képernyőn, megy a hűtés, egyéb hanghatás nincs, külső monitorra kötve is ez a helyzet.
Viszont mindezt háttértár nélkül műveli, az nincs még benne. Elképzelhető, hogy anélkül ennyire nem csinál semmit? Mert azért 8000 Ft-ot nem dobnék ki rögtön egy ssd-re, hogy tesztelgessem -
válasz
perfegor17 #41156 üzenetére
Alaplaphiba lesz, vagy VGA forrasztás szállt el. Nem villognak a ledek?
-
whited
addikt
Sziasztok
Lenovo y560n a ventilátor felpörög, utána megáll, emiatt hamar felmelegszik a gép és kikapcsol.
Gondolom cserélni kellene, hol tudok normális áron venni? -
snefi2
csendes tag
Hello
Egy hp probook 455 g1 -be meglepheto a kovetkezo?
https://www.emag.hu/samsung-860-evo-solid-state-drive-ssd-meghajto-2-5-500gb-sata-iii-mz-76e500b-eu/pd/DBN899BBM/
es https://www.emag.hu/hp-probook-455-g1-hdd-ssd-caddy-sata-3-opticaddy-beepitokeret-oc-90383/pd/DMQ7FQBBM/ beszerelese es a ket hdd megcserelese?Snefi
-
slimG
tag
Sziasztok!
Van egy Fujitsu Lifebook E751 vPro notebook-om, amiben meghalt a HDD. Szeretném SSDre cserélni (Crucial MX500 250Gb) és mellé W10-et telepíteni. Viszont a Fujitsu oldalán az E751 modellről azt írják a supportnál, hogy W10 nem ajánlott/nem támogatott. A kérdésem, hogy érdemes a gyári ajánlás ellenére a 10es, vagy maradjak a 7esnél?
Előre is köszi a segítséget. -
gogantibi
csendes tag
válasz
Pyttawrx #41163 üzenetére
Valószínűleg rosszul fogalmaztam meg a dolgot.
Tehát PC-re felraktam a laptop HDD-jét és az új SSD-t. Az AOMEI nevű programmal klónoztam a meghajtót egy youtube videó alapján, viszont a tutoriallal ellentétben nálam nem bootolt a laptopban SSD-ről. BIOS-ban látja SATA meghajtóként, viszont a BOOT fül alatt nincs semmi. Próbáltam okoskodni, hogy a Microsoft oldaláról letöltöttem az eredeti Win 8.1-et és bootolható pendrive-ként megcsináltam, de itt még ez sem jött be sajnos.
Lehet rosszul értem, amiket írtok? -
gogantibi
csendes tag
Mármint a klónozást, arra gondoltam.
-
Pano
addikt
válasz
gogantibi #41158 üzenetére
Macrium Reflect Free - Bootolható pendriveot is tudsz vele csinálni, hogy esetleg kívülről csinálj mentéseket. Ki is tudod jelölni milyen partíciókat szeretnél kimenteni, vagy az egész lemezt. Képfájlt csinál a régi lemezről, amit az újra rá tudsz tenni. Onnantól olyan mint mondjuk egy cd képfájlt kiírni egy lemezre.
De ha a céllemezen elfér a hdd tartalma, akkor akár egy sima klónozást is tudsz csinálni vele. -
gogantibi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondokba ütköztem, hogy az asszony laptopjában HDD-t cserélném le SSD-re, de fogalmam sincs hogyan rakjam át egy az egyben a HDD tartalmát az SSD-re, hogy minden megmaradjon, az eredeti (laptophoz járt) windows stb.
A semmilyen plusz kiegészítő cuccom nincs, nincsenek speckó kábelek stb.
Megpróbáltam, hogy PC-re dugtam a HDD-t és csináltam egy teljes backup-ot, majd az SSD-re feltettem, de a BIOS-on nem lép túl, mert nem érzékel boot-ban semmit.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Tudnátok segíteni? -
beholder00
tag
Sziasztok!
Kezembe nyomtak egy Asus Z9200at 2005-ből. Jelenleg XP van rajta, de újra kéne tenni. Milyen oprendszert ajánlotok rá? Gyerekek k(B 10 évesek) net böngészése lenne a fő használat.
Köszönöm előre is a segítséget. -
perfegor17
senior tag
Sziasztok van egy HP probook 470 G2-es laposom i7 és radeon kombós.
Olyan probléma van hogy bekapcsolás után világít a power led a wifi meg a némító gomb de kép nincs. A venti az kb maxon teker benneMi lehet a hibája?
-
válasz
eddieke666 #41151 üzenetére
Örülök, igazán nincs mit.
-
Nekem volt egy ilyen gondom, marmint hoztak egy lapost, hogy laggol (a touch, meg bármi műveletnél szaggatott)és hogy vga hibás. Leszedtem a drivert egyből jó lett, na ott ment a részemről is az agyalás meg próbálkozás. A vége az lett, hogy egy régebbi driverrel működik azóta is, és persze letiltottam a win drv upd-t. Lehet itt ez nem jön be, de egy próbát megér. Meg azt derítsd ki neked melyik vganal csinalja, ha jol gondolom dual vga-s. Ha nem akkor egy gonddal kevesebb.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Itt is felteszem a kérdésem, mert W10 topikban valamiért soha nem kapok semmi választ ha kérdezek.
Úgy néz ki beleütköztem valami Windows 10 sz*rságba és nem tudtam rájönni a titok nyitjára.
Adott egy HP Probook 440 G7, Intel HD. Windows 10: 2004
Ha rákötöm HDMI-n a külső monitort (megjelenítés csak másodlagos kijelzőn opció), onnantól kezdve elkezd "laggolni" a rendszer. A böngészőkben (Chrome, Firefox, Edge stb) a finom görgetés, az egérkurzor stb. Mint ha visszaesne a grafikai teljesítmény, vagy elszállna a hardveres gyorsítás.
Ki kell jelentkeznem, majd újra vissza, hogy helyreálljon. Ha lealszik a gép és utána visszajön, akkor újra jelentkezik a gond, van amikor a megnyitott ablakok bezárása/újra nyitása segít, de van amikor ugyanúgy ki kell jelentkezni.
Na már most ezzel állandóan pöcsölni amikor ingázok az asztali és a mobil állapot között -főleg ha egy rakás cucc nyitva van- egyszerűen nevetséges.
Tudja valaki mi okozhatja ezt (Intel Dynamic Tuning esetleg?) és miként lehet elejét venni?Driverek a legfrissebbek, próbáltam 1909 alatt is, de ugyan az.
-
válasz
eddieke666 #41142 üzenetére
Ha gondolod majd írd meg
-
Bazs1981
aktív tag
Sziasztok!
Hogyan tudok egy meghajtó drivert törölni, hogy az újraindulás után ne települjön újra mert rossz, hanem helyette egy régi drivert tudjak telepíteni? Köszönöm!
-
Sziasztok!
Egy érdekes problémám van.
Adott egy HP Zbook laptop, amiben 4. gen i7 4600m proci van, és egy Quadro K2100m VGA kártya...
HA elindítom pl az Unigine Valley, vagy a 3Dmark06 programot, szépen kiírják hogy Quadro K2100as GPU van a gépben. Fent is van a 42x-as Forceware meg minden.
Csak hogy olyan teljesítményt produkál a gép, hogy ide a rozsdás bökőt, hogy az IGP-t használja. a Forceware-ben be lehet(ne) állítani, hogy Intel, Nvidia, vagy automatikusan kiválasztott grafikus részleg lépjen működésbe. auto-n van, de ha ki akarom választani hogy mindenképp a Quadro menjen, de amint kiválasztom, vissza dobja, hogy "nem lehetett beállítani"... friss restart után sem...
Ez most valami szoftveres nyűg, vagy esetleg hardveres? látott már valaki ilyesmit? -
válasz
eddieke666 #41139 üzenetére
Sajnos nem lehet tudni milyen az ut.gy. Akksi, és tönkre is teheti a lapost. Tudom drága az eredeti, de csak azt érdemes venni.
-
válasz
eddieke666 #41137 üzenetére
Semmiképp ne vegyél utángyártott akksit, csakis eredetit, bontottat vagy újat, szerintem.
-
Kbali
nagyúr
válasz
eddieke666 #41134 üzenetére
Akkor, ahogyan írták: akksi, töltő csatlakozó, táp, táp áramkör hiba lehet
-
válasz
eddieke666 #41129 üzenetére
Szia. Igen
-
Kbali
nagyúr
válasz
eddieke666 #41129 üzenetére
Bekapcsolni nem kapcsol be?
-
8
senior tag
válasz
anonymus89 #41125 üzenetére
Próbáld meg többször ki-bekapcsolni. Lehet, hogy csak néha csinálja...
-
eddieke666
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy dell e7440-es lapos.Ma reggel egyszer csak kikapcsolt magától.Mikor töltőre raktam,akkor az akku kijelzés elkezdett fehéren,majd sárgán villogni felváltva.Jól sejtem,hogy az akku tönkrement? -
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
anonymus89 #41125 üzenetére
Szia!
HP 266? Mi a pontos típusa?
-
Kbali
nagyúr
válasz
dellfanboy #41124 üzenetére
Szerintem ez nem notebook hiba. Másik típusú lejátszó?
-
anonymus89
addikt
Srácok segítsetek légyszi: anyós kapott még anno egy hp 266os notit ingyen. Tegnap még szépen leállt, ma meg már ha bekapcsolom fekete képernyő fogad max ventilátor hanggal.
Ramot ha kiveszem akkor helyesen sípol, elemet kicseréltem. Létezik ez az ajándék lónak ne nézd a fogát és eddig bírta kesz kifújt? -
dellfanboy
őstag
talalkozott mar vki olyan problemaval hogy 1080-p videot vlc win 10 alatt egyszeruen nem tudok lejatszani mert inditas utan 5-10mp, neha 1-2p utan a vlc osszeomlik/crash.
vlc legujabb, w 10 szinten. hogy jarhatnek utana, hogy mi okozza a problemat. 720-pt siman visz -
fecaga21
senior tag
Üdv!
Adott egy Acer laptop. Feltelepitettem rá a Win 10-et, és miután újraindult és kész lett a telepités, minden működik kivéve a touch pad. Nem lehet egerezni, mintha nem is lenne. Szerintetek mi lehet a baj? -
válasz
AeSDé Team #41114 üzenetére
Mindegyik torzít, a gyáriak is.
-
AeSDé Team
őstag
Sziasztok!
Egy HP Elitebook x360 1030 G3 érintőképernyős notebook-ra keresek jobb minőségű matt fóliát, ami nem torzít igazán a képen.
Tudtok ajánlani valamilyen bevált fóliát?
-
Grave_444
nagyúr
HP 8570P laptop ha bedugom a töltőt a villám jelnél sárgán világít, ha elindítom látszólag bekapcsol de se kép se hang, külső monitoron sem.
Szerintetek milyen hiba lesz? Örültem volna ha csak dc tápaljzat hiba. -
-
robi212
tag
Sziasztok,
A notim (HP ZBook G3 17) elkezdte azt játszani, hogy 1-2 mp-ként nem érzékeli, hogy töltőn van, aztán 1-2 mp-ig megint érzékeli. Mi okozhatja ezt szerintetek?
Amúgy folyamatosan töltőn van, 95-98%-ot mutat az akksi, most csak 65-öt.
Köszi előre is. -
válasz
SeniorTilla #41104 üzenetére
VoV, Ez egy nagyon haszon link, kösz!
Akkor ha jól értem, Te is azon a véleményen vagy, hogy a nincs sok értelme egy i7U nak egy i5U val szemben?
-
-
Sziasztok,
Mobil CPU-k kapcsán akadtam el és a segítségetekre lenne szükségem!
Leszámítva a 'H' meg 'HQ', emelt TDP kerettel rendelkező i7-et, ami bivaly.
Milyen bármilyen gyakorlati különbség van egy i5-xxxxU és egy i7-xxxxU között. Mert ahogy én táom azonos mag/szálszámok, azonos TDP keret és nagyon hasonló, kvázi azonos frekvenciák vannak. Kinek, hol és mikor éri meg az i7U egy i5U-val szemben? Mi a heylzet AMD fronton?
A segítséget előre is köszi!
Máté -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- További aktív témák...
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Ikea Eilif Paraván - Asztali elválasztó
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest