Aktív témák
-
amargo
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #639 üzenetére
Lehet butaság, amit kérdezek, de feszültség ingadozás is van az USB-n (noti ajzaton)?
A tünetek nekem erre utalnak.. -
BluEyes
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #639 üzenetére
Azt én értem. Ha nem a noti hw-hibája, akkor a közös pont az egér. Ha az nincs, mit csinál a cucc pl. a pendrájvokkal? Kukkold meg.
-
BluEyes
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #632 üzenetére
Akkor mi van, ha az usb-infrás egeret eleve nem dugod rá?
-
orbano
félisten
válasz
Én inkább hardveres problémára gyanakodnék.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #635 üzenetére
Max usb driver problémára gondolnék.
Esetleg meghalt a cucc... ? -
ferkoboy
senior tag
válasz
Hi!
Tippem ugyan nincsen a problémádra, de én helyedben egy Regisrtry cleaner-t végigfuttatnék. Ártani biztos nem árt. -
karesz501
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #134 üzenetére
Telefonon leegyezteted a dolgot előre, és amikor beviszed a gépet csak kicserélik benne a RAM-okat. Nem kell még 5 percre sem otthagyni a notit. Mondjuk nem ismerem az ASUS-ok szervízeit, de minden normálisabb helyen meg tudod így oldani a dolgot. Szerintem.
-
Imy
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
2.5'-ös racknek ezt/őt ajánlom:
[link]
Korrekt a srác/ az árú is! -
parandroid
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #125 üzenetére
Sajnos tapasztalatok szerint a rendszeres hibernálás és a suspendbe küldés jelentse lassítja a rendszert. Érdekes módon 1GB RAM esetében ez anynira nem észrevehető. Én is hasonlóan használtam (használom) a gépet: 24/7-es üzem, szállítás esetén suspend. Amióta 1GB RAM van benne, gyakorlatilag eltűntek a belassulások. Valami a Win memóriakezelésével lehet, hogy ezt a méretet érzi kényelmesnek. Mai memóriaárak és memóriafoglalások mellett pedig 1GB RAM már nem luxus. Én a helyedben egyébként mindkét modult cserélném egyforma 512-esekre, így maradna a rendszer duálban, valamennyit ez is gyorsít.
Emellett a 4200RPM-es merevlemezről 5400RPM-esre váltás is sokat dob a rendszeren. 7200 és 5400 között már nincs ekkora különbség, fogyasztásban viszont többet visz el egy 7200-as, mint amennyivel gyorsabb.
Adobe Reader quick launch-át mindenképpen töröld, semmire sem jó, viszont tényleg zabálja a memóriát.
p -
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #129 üzenetére
Akkor nem ezzel van a gond. Az biztos, hogy a swappolást, meg a lassu taskváltást nem a HDD okozza, hanem a kevés RAM. Ha teheted, próbáld ki egy nagyobb modullal, és ha azzal jó, akkor megvan a probléma oka.
-
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #123 üzenetére
Hát akkor én nem csodálkoznék... Tényleg csak azokat kellene megtartani, amiket folyamatosan használsz, napi szinten kellenek. Ennyi programhoz kevés az 512MB RAM...
Lapozófájlod hogy van beállítva? A legjobb talán, hogy a rendszer kezelje a méretét. -
Prego
senior tag
válasz
- KonicaMinolta printer status monitor
- DaemonTools
- Adobe Reader speedlaunch
- Asus chkmail
- Autocad gyorsindító
Ezek első körben. Pl.: Egy Adobe Reader 8 gyorsindítója kapásból 40MB ot foglal el a RAM-ból.
Ezek után megnézném, hogy:
- Bluetooth manager
- OneNote Screen Clipper and Launcher
ezeket megnézném, hogy tudnék e élni nélküle.
Az egér cucca maradhat, ez csak a gombok programozását tárolja, ha nem fut, akkor az esetleges beállítások (pl.: nekem a görgő lenyomása = az asztal megjelenítése) nem fognak működni.
De első sorban a gyorsindítkat és a Daemon Toolst lőném le. A DT em egy olyan nagy program, hogy ne állna fel gyorsan. Az adobera is lehet várni, Az Autocadra szintén -
Imy
veterán
válasz
De az csak 60Gb-os
Nekem is a 4200-rol 5400-asra váltás hozott 6 másodpercet, igaz nem sok, de valami -
Rossi
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Nincsenek olyan programok feltelepítve, amik benne vannak az autómatikus indításban, és ezért lassítják le ennyire az indítást. Vagy komolyabb víruskereső program, az is sokáig szöszmötöl míg betölti az adatbázisát.
RAM-nál inkább csak a márka számít, a méret nem. Mind a több RAM, mind a gyorsabb HDD jelentős gyorsulást eredményez, de te esetedben inkább a HDD lassú (nekem is 512MB RAM-om van). Viszont a 7200-as HDD-k most nagyon drágák. Egy 5400-as 80GB-os is 30k! -
Prego
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #120 üzenetére
Az XP SP2nek elég kell legyen az 512 RAM (300-400MB is), sztem két dolog áll fennt. Vagy télleg lassú a vinyó, vagy pedig már tele van a windows kacatokkal (induló programok stb.).
Kicsit törölgetni kéne, pl.: Windows/Prefetch mappát üriteni, Temp mappát, esetleg egy lemezkarbantartó+töredezettségmentesítés.
Aktív témák
Hirdetés
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- HP Elitebook 840 G8, I7-1185G7, 32 GB RAM, 512 SSD (MAGYAR VILÁGÍTÓ BILLENTYŰZET)
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Eladó ASUS ROG Zephyrus G14 GA401Q + teljes gamer szett --csere is érdekel
- LOQ 15IRH8 15.6" FHD IPS i7-13620H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 5 Slim Digital edition! OLVASS!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest