- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
Aktív témák
-
bLaCkDoGoNe
veterán
Nekem elég a 60-as is, most is ekkora van benne (és kb. a negyede most is üres). Van mellé külső 5.25-ös USB keretben egy 250Gb-os, meg az asztali gépemben egy 120Gb-os, plusz itt lesz akkor ''tartalékban'' a régi 60Gb-os is.
Ami inkább idegesítő, az nem is a lassú indulás, mert azt egyszer kibírom, utána pár napig úgyis csak hibernálgatom a gépet, hanem a folyamatos swappelés, a lassú taszkváltások. Ezen pedig gondolom segít a gyorsabb vinyó.
[Szerkesztve] -
sssent
senior tag
Nem tudom pontosan, hogy a windows hogyan garázdálkodik a lapozófájllal, ill. hogyan számolja a foglalt memória megjelenített értékét (a memória és a lapozófájl tartalmának átfedésére gondolok). Ha rendesen össze akarod hasonlítani a foglaltság adatokat, ahhoz ki kéne kapcsolnod a lapozófájlt. Ekkor szerintem valószínű, hogy nagyjából ugyanazokat a számokat kapod. De az sem kizárt, hogy a windows gondosabban ügyel a memória tisztántartására, ha kevesebb van belőle szabadon.
Egy csomo olyan folyamat fut, amit nem tudok, hogy mi, és kis mértékben eszik a memóriát.Ezeket hol lehet megnézni, hogy mi is használja, vagyis melyik progi futtatja?
Rákeresel a folyamat nevére.
Van olyan progi ami szabad memót szabadit fel, ha éppen már nem használja a win? Persze ami jól is müködik
Az OS-nél hatékonyabb memóriakezelést nem nagyon tudsz megvalósítani. Lehet, hogy valami programmal tudsz néha memóriát felszabadítani (mondjuk 500 helyett 550MB-od lesz szabadon), de valószínű, hogy ugyanezt a windows is megtenné, ha vészesen fogyna a memória. Szóval ennek az egésznek inkább csak a júzer kis lelki megnyugvására van hatása, a gép tényleges működésére aligha. -
parandroid
félisten
A stabilitásról nem tudok nyilatkozni, de mindenképpen rossz ötletnek tartom a váltást. Őszintén szólva abban sem vagyok biztos, hogy a SpedStepet tudja kezelni a lapkészlet. Úgyhogy értelme sem sok lenne. M-es prociknál pedig az 1MB és 2MB L2 cache nemigen jelent teljesítménybeli különbséget.
p -
parandroid
félisten
Nem hiszem, hogy ártana neki, de szerintem rossz szorzóval és órajelen fogja felismerni, elindítani, ha egyáltalán. A 852/855-ös chipset is bevette az 533-as Pentium M-eket is, pedig hivatalosan csak a 400-ast támogatta. Az más kérdés, hogy teljesen rossz FSB-vel volt csak hajlandó használni őket (133 helyett 100MHz-en), így például egy 2GHz-es Sonoma alaphoz készült 533MHz-es FSB-s Dothan 2000MHz helyett 1500MHz-en működött csak, az 1733-as pedig 1333-on.
p -
LALA_kiraly
őstag
Én állítgattam el vmit az nhc progin, ezért ment alulórajelezve, nagyon lassan, nagyon energia kímélősen...
Lefele ugye kompatibilisek a noti ramok? Azaz, uncsimnak van egy LG-je vmi cerka, és 2100aat támogat. Ha én belerakom a 333asokat ugye menni fog, csak 266on?
Sztem 400asok lesznek, de majd kiderül hány darabba kapom, mivel nem akarom nagy költségekbe verni magam. Bolt kizárva, ott majd 30 ruppó... -
LALA_kiraly
őstag
A baj, h a 754 nem támogatja a dual-t. Az igaz hogy ez noti, de az everest szerint nem tudja (nem írja sehol, tesztbe is csak sima ddrnek jelöli)
Ha meghagynám az egyik memót(333as), akkor a nagyot is ennyin kezelné.
Más: nem tudod véletlen, hogy tudom a proci sebességét a maxra állítani? A CandQ miatt ugye leveszi a szorzót (10*200ról 4*200), és így ugye 800on megy. Na ezt nem tom túlszárnyalni, akármilyen tesztprogit rakok fel, tesztelek, pl everestek, markok, mindig 800nak írja (mhz figyelő progival). Mikor, hogy vált át 2000-re, mert h a progik szerint 800 marad...
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- iPad topik
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Metal topik
- További aktív témák...
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill ujjolv új akku gar
- Makulátlan MacBook Air M1 92%-os Akkuval + Extra Tokkal
- X13 Gen4 13.3" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Precision 5690 16" FHD+ IPS Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest