- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
Aktív témák
-
basskillav
csendes tag
-
Tim82
félisten
válasz
KillHates #12346 üzenetére
Nem, az kizárt, hogy ne legyen benne wifi (akkor a HSDPA-modemet is kispórolták volna, de az összes X200-modellben kell lennie wlan-kártyának). [link]
Inkább valahogy le lesz tiltva.
Sulep: tuti, hogy jó a típusszám (7458-W7M), amit írtál? Próbáltam utánanézni a Lenovo oldalán, de nem találtam így meg (sőt, ott fel sincs tüntetve a létező modellek listáján).
-
^Clown
addikt
válasz
KillHates #12342 üzenetére
Nos, addig-addig gugliztam a dolgot, amíg rájöttem (?), hogy mi volt a bibi.
Újratettem a Vistát, mert merevlemezt cseréltem. De amikor újra lett téve a Win, akkor a bluetooth ki volt kapcsolva. És emiatt fel kell tenni ezt a patch-et: [link] Ha ezt feltette az ember, és utána felteszi a rendes drivert is, akkor menni fog.
(Amúgy totál nem értem, hogy miért nem ismeri fel a Vista, és miért kell ez a patch, de valamiért kell)
Köszönöm a segítségedet!
-
^Clown
addikt
válasz
KillHates #12329 üzenetére
És az Everestben hol keressem?
Ezer köszönet, hogy segítesz!
Szerk.: ezt írja az Everest
Hálózat:
Elsődleges IP-cím ***********
Elsődleges MAC-cím ***********
Hálózati kártya Broadcom 440x 10/100 Integrated Controller
Hálózati kártya Dell Wireless 1390 WLAN Mini-kártya (**********)
Modem Conexant HDA D330 MDC V.92 Modem -
^Clown
addikt
válasz
KillHates #12259 üzenetére
Szia! Köszi szépen, átállítottam a boot sorrendet, és a probléma a múlté, köszönöm szépen, hogy segítettél!
Viszont a BT-t továbbra sem tudom bekapcsolni. Vista alatt hol tudnám elindítani/bekapcsolni (ez nagyon láma kérdés, de eddig mindig kitette a Win a tálcára a BT ikonját, most pedig nincs kint)? Everesttel kerestem a BT modult, de nem találtam meg. -
tibeeboy
csendes tag
válasz
KillHates #12289 üzenetére
Üdv!
Abban szeretnék segítséget kérni, hogy egy ASUS F5SL-AP023 /Chipset: SiS 671DX+968/ notebook-ban memóriát cseréltem 2x1GB /Hynix 667MHz DDRII memória volt benne/, amire kicseréltem az 2X2GB /CSX 667MHz DDRII memória/. A probléma ott kezdődött hogy a csere után kb 30perc működés után összeomlott a Windows Vista Ultimate x86. Ezután a mai napig nem hajlandó Windows Vistát feltelepíteni a gépre, "A telepítés befejezése..." közben "kékhalállal kilép" a Windows XP-ből ismert /kék halál memória hibaüzennettel/és ujraindul. Ezután tettem bele noname 1GB memóriamodult más gyártótol, ezzel ugyanezt csinálta... A memóriák másik Asus notiban tökéletesen stabilan mennek... Windows XP viszont rámegy az enyémre is ezekkel a modulokkal... Várom az öteleteket, tanácsokat, tapasztalatokat...
-
KBear
tag
válasz
KillHates #12279 üzenetére
Wow, megnéztem a telefon kamerájával és egy normális fényképezővel is és semmit sem láttam, aztán kipróbáltam egy biztosan működő tv távirányítóval és tényleg láttam a lilás fényt. Eszerint vagy a távirányító romos, vagy jobbik esetben az elem van bekrepálva. Holnap veszek egy új elemet és próbát teszek. Majd referálók...
A kísérlet mindenesetre nagyon tetszett, köszönöm!
-
hartyi
tag
válasz
KillHates #12230 üzenetére
Csak abból a megfontoslából vacakolnék a külső HDD-vel, ha így nagyobb adatátviteli sebességet tudnék elérni. Csakhát ha a firewire kártyával nem sikerült gyorsabban (max 1Mbit/sec) olvasnom, akkor gondolom az USB2.0-ás kártyával sem lennék kisegítve.
Ezért gondoltam arra, hogy (bár így nyilván lassabb lenne a dolog), rádobnék a tetű lassú 1.1-re egy WD Passportot és, ha nagyobb fájlokat akarok másolni, akkor rádugom az asztali gépre, ha meg kisebbeket, akkor marad a LAN meg a 600kbit/sec.
Amúgy szerintetek hol keressek 80-100-as vinyót (annyi bőven elég lenne), amit lekezel ez az ősrégi masinéria? Nyilván ez lenne a legkényelmesebb egyébként.
-
Tim82
félisten
válasz
KillHates #12235 üzenetére
Én úgy tudom, hogy 128 GB-ig képesek particionálás nélkül látni a Pentium II, Pentium III (Coppermine) processzoros gépek. (A Tualatinosaknál már nincs ez a korlát.)
Magyarországon kereskedelmi forgalomban biztosan nincsen 250 GB-nál nagyobb méretű PATA notivinyó, csak SATA. (250 GB-os WD PATA van az Iponnál, heroinárban...
Utánanéztem, mert nekem a 160 GB sem mindig elég a notimba.
) Külföldi fórumon olvasgatva több helyen is láttam, hogy 250 GB-nál nagyobb tárolókapacitású PATA notivinyó állítólag nincs.
Nem kioktatásnak szántam, vagy ilyesmi, egyszerűen csak én így tudom.
Ha nincsen igazam - pl. lehet valahol 320 GB-os PATA notivinyót kapni, én annak csak nagyon-nagyon örülök, mert nagyon jól jönne...
-
crashhh
csendes tag
válasz
KillHates #12215 üzenetére
Szia.
Ha nem rakom fel az UUA-t, akkor nem látja az audioeszközöket sem. Csak miután felrakom az UUA BUS csomagot, akkor jönnek elö a hangeszközök. És kérik a drivereket. És miután megkapják, pl a modem is, el is fogadják, csak nem lesz hang mégsem. A vezérlőpultban is szürkék a hang eszközök ikonjai továbbra is.Tehát mintha nem lennének driverei egyáltalán. A Vista nem kér semmi drivert azonnal van hang ahogy feltelepült.Nem értek semmit ezek után. Bocsánat az értetlenkedésem miatt, csak már egy hete nyúzom. Köszi ha lenne még valami ötlete valakinek.
. -
gamer0101
aktív tag
válasz
KillHates #12160 üzenetére
Kinyuvadt...most raktam fel töltőre és majd most bekapcsolom...ha sikerül!
Nemrég megszívatott: be volt dugva USB-n a kártyaolvasóm és abban meg benne volt a microSD a telómból. Újra kellett indítani valami telepítés után a gépet de az a bootoláskor - vagy Vista induláskor...fene tudja, de a töltőképernyő nem jött be - elszállt és újra-újra indult...azt hittem agyrákot kapok mire rájöttem, hogy mi a baja. Gondolom próbált arról bootolni, csak nem sikerült neki és restartolt "ijedtében"...meg rám hozta a szívbajt...
-
gamer0101
aktív tag
válasz
KillHates #12154 üzenetére
Fel is merült az első kérdésem
:
Szóval, most az a helyzet, hogy 21%-on van az akku, viszont szeretnék még ma este megcsinálni néhány dolgot a gépen, mert hétfőn reggel megyek vidékre dolgozni és péntekig nem leszek itthon. A gépet viszem magammal, de van olyan DVD vagy akármi amit nem tudok, akarok magammal vinni, így ésszerűbb lenne itthon használni, megcsinálni amit szeretnék még.
Tehát a kérdésem az, hogyha teljesen lemerült, akkor hálózatra csatlakoztatást követően bekapcsolhatom-e ismét vagy valóban várni kell 12-16 órát?Köszönöm a választ!
Sorry tényleg az abszolút lúzerságomért, de sosem volt még notebookom, így teljesen tanácstalan vagyok néhány dologgal kapcsolatban...
-
-
Findzs
addikt
válasz
KillHates #12113 üzenetére
köszi a választ
és azzal mi a helyzet szerinted hogy a bios nem ir olyan opciot sehol hogy speed step ?tehát ha egy speed stepes mobil procit szerzek bele akkor nem fogja tudni használni a speed stepet mert a bios sem tudja ?
nagy a külömbség a speedstepes meg az anélküli proci között melegedésben ?ilyet tudnék most szerezni és ez nem tudja a speeetd stepet:
ezt a speed stepet csak a B0 stepping tudja:
köszi
-
Noobi
tag
válasz
KillHates #12132 üzenetére
Na mostmár mérges vagyok... visszaforrasztottam a bios akku érintkezőjére a vezetéket, indítom, most elsőre indul
... floppyról minden gond nélkül bootol, de ahogy írtad is bekapcsolásnál esc lenyomva, aztán írja, hogy "Check system. Then press [F1] key"... nyomom neki az F1-et és nem csinál semmit
F10-re továbblép bootra... Hozzak neki voltaren kenőcsöt?
-
Noobi
tag
válasz
KillHates #12122 üzenetére
Nem is vitatom a tudását, és azt sem ahogy meg van csinálva
Persze, hogy egy más kategória... de lesz az is 2-3-4 éves is, mint ahogy az enyém is betöltötte a 1,5-et...
Szal én is megvettem az akkor elérhető legütősebb notit egy Acer Aspire 5920 személyében minden létező extrával felvértezve, 340-es nagyker áron... jelenleg is erről írok... igaz, hogy még mindig veri az összes asztalimat /8db/ de piszkál az a gondolat, hogy vajon egy olcsóbb....
Kb 3 kiló, de táskába pakolva töltőjével együtt hurcolászom nap mint nap, használom buszon/vonaton
Szal igen én is ilyesmivel "gyúrok"
De ha a Toshibára gondoltál, van tőle könnyebb/nehezebb gépem isKorban rendre: 8086, 286,486-osból van egy 25 és egy 100Mhz-esem, 100-as, 120-as p1, 475-ös amd k6-2... így egyszuszra asszem ennyi
-
Noobi
tag
válasz
KillHates #12116 üzenetére
Asszem bele sem lehet dugni fordítva. DE
12V-tal Kicsit halványnak tűntek a ledek, és az lcd fényereje ...gondoltam egy picit feljebb lépek.... ígyhát megtápláltam (+15)(-)(-)(+15) V-tal/azért megjegyzem, hogy a notinak 18 V van a hátuljára írva
/ ... így már úgy néz ki "normálisan" műxik, de közben kiderült hogy a cmos error-t a bios akku vezetékének törése miatt írja ki.... és sajnos a biosba is vmikor be tudok lépni, vmikor nem
/hivatalosan melyik bill-el is lehet?/ .... de benne sajnos semmilyen lehetőség nincs a hdd paramétereinek megadására. Még a két 486-osomban is van rá lehetőség, ha automatikusan nem ismerné fel. De ebben semmit nem lehet változtatni... pontosabban a semmit valamire
Szóval nagyon masszív a gép, és sztem sokmindent kibír, de mivel öreg ezért nagyon szeszélyes... ezt bizonyítja pl az is, hogy vmikor csak harmadjára képes elindulni
Első két alkalommal csak az önteszt feléig jut el... mármint a ledek állapotából ítélve... De már megérte szétszedni mert még életemben nem láttam olyan procit mint amilyen ebben van: (m) AMD (c) Intel 1982
Szóval ezek régen barátok voltak?
Most örülök, hogy a 8086-os masinámnál nem kellett szórakozni a vinyó beállításával
-
Noobi
tag
válasz
KillHates #12114 üzenetére
Köszi Szépen, de nagyon jó ötletet adtál a molex csatival... már besokalltam, fogtam az asztali gépem, és az fdd-ből kihúztam a tápcsatit, aztán rádugtam a notira, vagy füstöl vagy nem .... hát nem füstölt
azóta is úgy megy... már csak a hdd-t kellene, hogy felismerje
-
-
-
premete
veterán
válasz
KillHates #12066 üzenetére
Mólt héten láttam egy hp 2133-at, 160 pénz volt, a vista, amivel adták, kb. 5 perc alatt állt fel rajta, most van alaplapcserén a HP-szervizben. Hogy 5 órát elmenjenek, ahhoz azért kell a netbookok nagyrészébe venni egy normális akkut is, bő 20 ezerért, ha cd-t akar valaki írni, egy lapos külső író a másik huszas és ott vagyunk 200-nál. Bár anno Ausztriában a HTC Universalt is Mini Notebook néven hirdették, 650 € áron..... Lehet, nekem "savanyú a szőlő", mert hamar megfájdul már a szemem a 8-10"-os készülékek előtt.
-
dokar
addikt
-
-
-
Peet210
őstag
válasz
KillHates #12018 üzenetére
A HP szervizpolitikája csak magánemberekre vagy nagyobb cégekre/multikra is vonatkozik (tehát ugyan úgy kezel a két felet)? És most a "másban genyózásra" gondolok (tehát nem szoftvereltávolítás hanem egyéb szervízproblémák).
A HP-nek elég nagy neve van a piacon és eddig nem gondoltam volna, hogy a szervízhátterük ennél rosszabb lenne. -
válasz
KillHates #12013 üzenetére
Egyenlöre még kitermeljük a saját fizunkat,így talán nem.De jó lenne sokkal több meló
Inkább szakadnék meg a melóban mint régen a Clevo korszakban amikor napi 30-40 gép jött be javításra.
A több meló több pénzt jelentene nekünk is a zsebünkbe:
A hónap végén lesz a kiértékelés akkor majd meglátjuk.
Egyébként szeretek itt dolgozni nagyszerü kollégáim vannak,a hülyék,bunkók,lusták lemorzsolódtak. -
válasz
KillHates #11972 üzenetére
Hát lehet,hogy igazad van de nekem például befizették a TB-met mert utánanéztem.
A másik ez már egy másik cég teljesen más tulajdonossal,vezetéssel
A harmadik ha nem kampányolok nem lessz munkám és 20 millios lakáshitelem van amit fizetnem kell ráadásul ahogy kinéz a forint egyre szarabb és ezért egyre több a havi törlesztésem (több mint 200 ezer)
üdv -
Mosómedve
tag
válasz
KillHates #11994 üzenetére
Értem.
2 GB memória van a gépben.
Játék nincs a gépen, 3D CAD tervezőprogramhoz kell a kraft...eddig erősen fagyogatott.
Időközben azonban találtam egy fényévekkel újabb intel graphic driver-t és most fut mint a kisangyal...muszáj is neki, mert akkor ezek szerint nem tudok egyebet tenni.
Köszi a válaszokat. -
-
(Darkwood)
őstag
-
Charlento
tag
válasz
KillHates #11832 üzenetére
Mit tudok én csinálni ha lecsupaszítom és kiveszem az adatlapot?
Maximum nagyítóval átnézem kormos alkatrészak és a felvált forrasztásokat.
Még az SMD cucck forrasztása sem okozna gondot csak részletes kapcsolási
rajz birtokában nem célszerű hozzáfogni.
Mivel idevonatkozó diagnosztikai program és eszköz nem áll rendelkezésre
maximum alaplapcsere jöhetne ilyenkor szóba.
Amíg működött rendesen tette a dolgát.
Kissé érthetetlen, hogy este kikapcsoltam és másnap reggel már semmi!
Aktív témák
Hirdetés
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 32/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest