- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
Aktív témák
-
Norbi.Sz
senior tag
Aham, valami SATA AHCI vagy micsoda enabled-en volt... Áttettem IDE-re. Most próbálom, így lát-e az XP telepítő vinyót, tudom-e törölni a Linux partíciót. Most akarom felrakni rá az XP-t, mert a notit Linuxal adták, de ahhoz nem értek, viszont van eredeti WinXP-m.
Remélem OKs lesz
Köszi a gyors segítséget!
Ha nem menne, még írok ide
Mégegyszer köszi! Üdv.
Közben sikerült, felismerte így a WinXP telepítője a partíciót
Nagyon szépen köszi a segítséget! Megyek neked egy sörrel
Üdv.
-
pandemonius
csendes tag
nekem a Li1818 nál kettő jelenik meg a Fujitsu honlapján:
Intel® PRO/Wireless LAN 3945ABG
WLAN miniCard D2301
Ezek közül az Intel-t próbáltam, gondolom ez a beépített wifi-é, a másikat is felraktam a biztonság kedvéért, de semmi eredmény. Elvileg tehát Intel-chip van rajta, de a driver ami feltelepül, hibásnak van jelölve és a wifi meg se moccan. Többféleképpen is felraktam, mert több típus drivere is a csomagban van, de egyik se működik. -
Elrontho
csendes tag
Szia!
Na igen szerintem is 100%-ig kellene feltöltenie. Az akku használati idejében kell, hogy megjelenjen az elhasználódás (egyre kevesebb ideig tudnám használni akkuról). Nekem viszont a windows állandóan 70%-ok mutat és örökké világit a töltésjelző LED. Ezért kérdeztem, hátha másnál is van ilyen. Hétfőn megkérdezem a szervizet és elküldöm vizsgálatra a problémát.
-
G.A.
aktív tag
Udv!
Az OS letudva, de most a WiFi okoz fejtorest.
Eszkozkezelo megmutatta nekem, hogy WiFi telepitve tuti fasza, csak eszkoz nem indithato el (kod 10). Mint kiderult az ismeretlen eszkoz (hely: Port_#0001.Hub_#0003, Ertek: USB\VID_0BDA&PID_8189&REV_0200) a hiba forrasa. Csak nem tom, mi ez es a Vista sem tudja feltelepiteni(internetes keresessel).
Valakinek valami 5lete?Az ismeretlen eszközhöz, mivel nem tom micsoda, nem tok drivert szerezni... pff.
Vistával is kerestem drivert WiFihez: A driver a legfrissebb, naprakész. -
daveredline
tag
-
Bazsee71
őstag
Hát nekem ilyen nincs a BIOS-ban. Notiknál általános az ilyen buta BIOS (asztali gépemnél sokkal több állítási lehetőség van)? Amúgy HP DV6000-esem van. Pontosabban DV6328ea. Vistánál ezt alapból csinálta, nem is foglalkoztam vele. Kihúztam a töltőt, és már csökkentette is a fényerőt. XP-n nél ez nem volt alap, ezért elkezdtem keresgélni hogy hol lehet ezt állítani. Találtam is ilyen opciót a grafikus vezérlő beállításai között, hogy energieellátási beállítások, rékattintok, erre bead egy full inaktív panelt. Na ott lehetne ilyesmiket állítani...ha engedné.
-
Bazsee71
őstag
Ott csak olyan van, h mit csináljon ha lecsukom, ha akksiról megy, de a videóvezérlőnél lehetne állítani h levegye a teljesítményét akksinál, meg hogy visszavegyen a fényerőből...csak vmiért inaktív az összes opció. Valami programot nem tudtok, amit letölthetnék? Nekem a fényerő levétele lenne nagyon fontos.
-
G.A.
aktív tag
A driver jó: f6flpy32.zip ebből kaptam egy f6flpy32.exe filet amiből meg egy F32 WinImage lett, amit kobontottam és a MS kártyára is rámásoltam, ill. az iaahci telepítési információkat használtam az integrálásra.
Parancssor módban kell kitömöríteni belőle a SATA meghajtót:
iata76_enu.exe -a -pc:\SATA
(A C: meghajtón léteznie kell a SATA nevű könyvtárnak, azon belül pedig a DRIVER könyvtárba kerül a szükséges meghajtó!)A parancssort megtaláltam, de nem tom kibontani. A jobb klikk extract sem megy... és a Temp mappából sem sikerült kihalásznom csak töredékét (kb 640kb).
-
G.A.
aktív tag
A driver hozzácsatolsa nem jött be.
Bocs itt rosszúl fogalmaztam. A drivert nLitetel integráltam, azt így sem volt jó....Everest Report:
Storage:
IDE Controller Intel(R) 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller
IDE Controller Intel(R) ICH8M Ultra ATA Storage Controllers - 2850
Storage Controller Microsoft iSCSI InitiatorGondolom az aláhúzott a vezérlő amire a wincsi kötve van. A driver integrálása közben, ki is írta milyen eszközökhöz van a driver és ez benne volt a listába. Szal, a drivernek is jónak kell lennie.
-
G.A.
aktív tag
KillHates: Egy XP CDre írom
Rick4: n-lite... Régebben próbálkoztam vele, sikerült is integrálnom a drivereket, csak valahogy folyamatosan túl nagy lett az XP a végére (+1GB ha jól emléxem, Tuner, alaplapi és x-fi hangkártya, NB/SB -lehet SB nem volt- webcam, printer, scanner, hálózat, vga...). És ez az XP gyakrabbn halt meg, ill. normálisan el se indult, valszeg én hibámból...
Egy próbát azért megér, új(1.4.1) n-litetel.GA
-
Szabesz
őstag
Úgy raktam fel a hirdetést, hogy az én legális XP-m van rajta (amin minden fenn van, személyes és céges dolgoktól kezdve a működő audio driverig), amit term. nem adok hozzá... (mivel már leformáztam a gépet) ezért felraktam egy virágbolti verzsöntl, a vevő kérésére, hogy tudja tesztelni megvétel előtt. Viszont nem találtam meg a laptophoz kapott telepítő CD-t...
Azt a linket én megtaláltam, de ez Vista-ra van írva, és nem is megy fel XP-re...
-
joogeri
csendes tag
Nagyon örülök! Köszi szépen,rendes vagy! Akkor ezt a két programot föltelepítem (Acer Launch Manager Ver.1.01.1e Atheros_WLAN_XB63_Driver_5.1.1.9_XP) és futni fog rajta a wifi,és bluetooth is!? Bocs,ha hülyeségeket kérdezek,de sajnos még nem vagyok nagyon otthon az ilyesmikben!
-
gorlin
őstag
köszönöm szépen!
Már megtörtént a szétszedésAz a műnyag hátlap nagyon nehezen jön le
Azok a pöckök nagyon erősen tartják.De azt néztem "könnyen " hozzá lehet férni így már a processzorhoz.Egyett nem néztem amit nagyon sajnálok,hogy a heatpipot ami a processzoron,és az MB-n van azt simán le tudom venni(tehát nem kell szétkapnom az egész gépet,bill.stb vagy ahhoz meg kell bontani a gépet,hogy hozzáférjek a rögzítő csavarokhoz?
köszönettel:Gorlin -
Blackraven
csendes tag
Egszerűen nem érzékeli csak csökkentett módban. Telepítésnél is olyan mintha rendesen elindítanám, eleinte még még touchpad megy, billentyűzetet nemtudom, gondolom az is. De mire odáig eljut hogy kérje a nevet és szervezetet, már egyikre sem reaglá, csak usbs egérre. Csökkenettt módban továbbra is megy minden. A biosba most raktam vissza alapra mindent, de nem segített.
-
divergens
tag
-
divergens
tag
-
parandroid
félisten
Ez a business class HP-kra is igaz, az enyémet legalábbis simán lehet így emelgetni. Persze ez is business class gép. Konzumer (ilyen óccó, öccázé') modelleknél egyébként a szerviz előszeretettel jelenti ki, hogy a burkolat megrepedése, törése a zsanéroknál nem is garanciális probléma, mert a user nem középen, hanem a szélénél fogva hajtotta fel a kijelzőt, tehát nem rendeltetésszerű használat közben jelentkezett a hiba. Na köszönöm, ez ám a jó reklám.
Ugyanez igaz a burkolat kopására is. Érdekes, kopott business class gépet én még nem láttam, pedig aztán, ha valami, akkor ezek kapnak az élettől nagy pofonokat.
p
-
zorrobomber
tag
szervizes azt mondta kiszárit és jobb lesz mint uj korában, de találtam olcsóban billt is a káosz okozta keresésfrenziben
ha kávé vagy kóla akkor akár alaplaphalál is lehet az eredmény, szóval beware mindenki, ne cod4ezzetek flakonnal a kézben mert lehet NINCS RAJTA A KUPAK
-
Chili7
őstag
Nem, seagate helyett samsungot tettek bele!
Persze tudom, hogy ezt is, meg azt is kipróbálhatom, csak próbálok valami biztosítékot szerezni, hogy mi működik és mi nem.
Kicsit tartok ezektől a dolgoktól, mert akárhányszor csináltam ilyen backupot, mindig beszart az Acer notim
Egyébként nem fontos a régit visszaállítani, csak a mostanit szeretném eltenni!
köszi -
-
demars
addikt
Próbálok keresni egy ilyen gépet... a közelben! Bár haveri körben sajna nincs ilyen, az tuti
7végén, nem volt netem, mondjuk nem is volt fennt a cpu driver, de semmi hülyeséget sem csinált! Valamilyen cpu driver kellene... de nem merek mindenfélét feltenni, nem szeretném kimyírni a proccot! -
szucsi
őstag
pl mert rossz drivert raktam fel az eszközhöz aból az 5-ből amit adtak hozzá. nem hardveresen, hanem szoftveresen értem az eltávolítást.
eszközkezelő --> eszköz eltávolítása --> újraindítás --> új hardver --> hardver telepítése --> régi drivert automatikusn visszarak
ezt kellene valahogy kikapcsolni
-
szucsi
őstag
-
szucsi
őstag
hmm... alapban a notihoz adtak 3 féle illesztőt, ebből 2 inteles: 2100B és 2200BG, és egy Qcom mappa, ami egy RALINK RT2500 Wlan kártyát telepít.
mind a hárommal próbáltam működtetni, de mindig ugyanaz történik: Nincs használható vezeték nélküli hálózat. Az eszközkezelőben 802.11b/g Wireless Adapter-ként látszik.
A Fusi honlapról is leszedtem amit találtam, furcsa módon ott is a fenti 2 típusú driver van hozzárendelve a notihoz (2100B és 2200BG) azokat meg nem akarja telepíteni.
Az óra mellett attól függ, hogy mi látszik, hogy szoftverkörítéssel, vagy anélkül, és hogy az intel PROset for Wireless, vagy a Ralink szoftverrel rakom fel a drivert.
A kapcsolat kiválasztásánál azt írja, hogy győzódjek meg róla, hogy a szgépen be van e kapcsolva a vezeték nélküli hálózat. Pff.
Itt a driver page a product id YBFV060363
-
demars
addikt
de van!!!
sőt!!! mikor írtam egy hsz t ide a PH!-ra, s elküldtem ismét kifagyott, bár mondjuk nem csíkosan, hanem ahogy "szokott" fehéren!
Nem tudom... leszedjem a drivert megint, s megnézzem h anélkül fagy e ismét??? Mert ha nem akkor ez sem jó!!!
De akkor mi a jó neki??? S mi volt fennt rajta amikor megvettem??? Az sem tudta megmondani, akitől vettem a gépet, mert nem nyúlt hozzá...!
Most azt hajtom, akitől Ő vette!!! Neki vannak eredeti CD i is a géphez (drivert nem tudom biztosan, de xp home az tuti h volt neki hozzá)!
Próbálkozok! Tényleg! De már nagyon unom!!!!!!!!!!!!!!!!! -
demars
addikt
Szerintem te is EZT az oldalt nézegeted...! Nézd meg az oldal alját is!! A az utolsó előtti drivert szedtem le! azt tettem fel! tökéletesen megy minden! cpu, q'n's...
íme ez az:Mobile AMD Sempron™ Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16 - Allows the system to automatically adjust the CPU speed, voltage and power combination that match the instantaneous user performance need. Download this Setup Installation program (EXE) to automatically update all the files necessary for installation. This package is recommended for users whom desire a graphical user interface for installation. This .EXE driver is a user friendly localized software installation of the driver designed for end-users. This driver supports Mobile AMD Sempron™ processors on Windows XP SP2, Windows 2003 SP1 x84 and x64 Editions.
de korábban ezt erőltettem állandóan: fusi
itt ha kiválasztod, a cpu t ! a másodikat, az AMD Sempron Mobile 62W os drivert tettem fel mindíg!!
nem is gondoltam ara h ehhez nem jó!! fusi amilo a1650g ... minden leszed! ennyi! -
demars
addikt
aszondod, hasít a rendszer? nem tudom mi lehetett eddig a hiba...
eddig úgy néz ki... (kopp kopp kopp)
lehet h tényleg a .net 1.1 kellett csak neki??? nem tudom, de ha ez a kívánsága volt, mé nem szólt???adtam volna neki amennyi cssak kell...
ma felteszem a cpu drivert, azzal is hajtom 1 - 2 napig, azután jöhet, valami procc figyelő (sztem nhc lesz a nyerő, abból is a régebbi version), s azután még egy touch pad drivert szeretnék feltenni!
s ennyi!! ezek így menjenek azt elégedett leszek a masinával!! -
Rover623
félisten
Te most erősen terelsz...
Felvetés:
pcmcia-n keresztül tunert lehet beletenni a gépbe, de az ugye nem ugyanaz. de szerintem a pcmcia sávszélessége sem lenne elég egy teljes értékű vga kezeléséhez.Válaszod:
pedig a múltkor kínált itt valaki pcmcia vga karit.igaz, hogy gyengus volt, de 7K volt az ára....miért ne lenne elég az a sávszél??Kérdésem:
Mi lenne ha utánanéznél, mit jelent az hogy PCMCIA?
Akkor nem kérdeznél butaságokat...Erre te:
mi ezzel a gond? te láttál már pcmcia videokártyát? mert én igen... -
Rover623
félisten
-
demars
addikt
hallottam, ill. láttam külső tvtuner karit... de az a baj, h a külsős cuccok, drágák...
így sztem az otthoni kis pc be szerzek egy tvtunert... asust lehet kapni saccra10k ért (ami nem a leg gagyibb)
köszi az infot!
kis kajaszünet(ma először, mert annyira figyeltem a notit, h elfelejtettem enni
)
-
demars
addikt
vhs lejátszót nem lehet valahogyan összevarázsolni egy pc vel? mi kell hozzá?
az otthoni asztali pc ben egy dzsíforsz fx5200 es kari van... semmi extra kivezetéssel!
notimn, van S videjo s csati is!egyenlőre sajnálok érte 30k t kiadni... inkább kifizettetek az ősökkel 1000k/vhs t ! valaki csak foglalkozik ilyesmivel!
-
demars
addikt
annyira azért nem szép látvány
főleg élőben
nem akarok elkiabálni semmit sem, remélem nem tudom megmutatni neked soha többé sem
de ha eccer mééééééééééééééééééééégis valami oknál fogva lenne még illen gondja , s látni akarod, csak szólj!
amugy az is eszembe jutott, h szinte mindíg ntfs t használok mindenkinél (kivéve régi PI, PII, PIII), s most FAT32 be formáztam a C met.... nem tudom, mennyiben segít rajta, de hátha...
igazából az ember nem veszi észre a különbséget a két fájlrendszer között, windóz alatt!! mint egyszerű user mondom ezt! -
demars
addikt
feltettem azt az xp t amit ajánlottál... kissé meglepődtem, h semmi nincs benne! furcsa!
A chipset drivert fel kellett tennem, mert anélkül kicsit nehézkesen mentek a dolgok, ezen kívül mást semmit sem tettem fel
nem tom.. vírusírtó és tűzfal nélkül netezek... tesztelem, h így , ezzel mennyit bír a gép... eddig nincs vele baj, (fél órája)!
Ezután mit tegyek? kezdjem el szépen felpakolgatni a drivereket, s mindegyik után netezzek egy napot, h hátha kifagy?
Most ezt tudom csak tenni!
jah, sajátgépet hogy tudom ezen megjeleníteni, az asztalon?? nem találom sehogyan sem!
klasszikus menüt használok!alaplap csere.... becseszne.. akkor inkább vista...! azért az elég fura, h vistával meg megy rendesen...! nem értem !!!
-
LALA_kiraly
őstag
Az a helyzet, h az első XP-vel amivel kapta, minden jó volt. Mikor újrarakta, akkor kezdődött. A net közbe megfagy a gép ilyen képekkel. Azóta felment rá egy csomó, de mind ilyen. Vistával megy a gép, nem fagy ki. Gondolom minden automatikus (driverek). Dehogy XP alatt mi lehet? Mi az amit máshogy csinálunk, mint ahogy eredtileg volt? Felraktam már pár száz rendszert, de még ilyet nem láttam.
-
demars
addikt
4 féle lemezzel próbáltam, 4 különböző xp-vel! ezek közül 3 hackelt volt!! black sheep, egy sima ami nem kért kódodt, egy másik ilyen, s az enyém ami csak másolt kóddal együtt van...
Most fogom feltenni, azt amit ajánlottál! Drivereket, meg mindíg a legfrissebbet tettem fel!
Majd meglátjuk!
Üdv: demars
Aktív témák
Hirdetés
- LOQ 15IRX9 15.6" FHD IPS i5-13450HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Eladó Gamer Laptop
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga laptop-tablet (12,5 3K/i5-G7/8GB/256SSD) + ceruza
- HP Elitebook 840 G3 laptop (14FHD/I5-G6/8GB/256SSD/Matricázott) - Akku X
- HP 15-af105nh laptop (15,6FHD/AmdQuad/4GB/128SSD/Magyar) - Akku X
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! I5 14400F / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! HP Elitebook 8570W - i7-QM I 16GB I 750GB I 15,6" HD+/FHD I Nvidia I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest