Aktív témák
-
Blackraven
csendes tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdésem lenne, mégpedig hogy core i5 cpum van, 32bites win7-tel. Gyorsabb lenne a gép, ha feltennék egy 64biteset?
-
Blackraven
csendes tag
Sziasztok!
Bár tegnap már megkérdeztem az asus topicban, hátha itt többen tudnak válaszolni rá. A kérdésem a következő:
Ma vettem egy asus n55 notebookot, kb 2 óra használat után arrébb akartam rakni a mélynyomót, de nem figyeltem hogy a kábel mennyire rövid, és elég lendületesen megrántottam. Az alaplapról ennek hatására letörhetett félig az aljzat, mert ha beledugom a kábelt akkor tudom mozgatni, és csak ha sokat mozgatom ide-oda akkor szólal meg. A kérdésem, hogy ezzel garival csinálnak-e valamit, esetleg valami mást lehet-e vele csinálni? Esetleg ezzel vége is az egész garinak? Ha meg szeretném nézni hogy valóban eltört-e vagy csak a kábel szakadt meg, akkor kicsavarhatok pár csavart, vagy azzal ugrik a gari? (=megtudnák-e ha belenéznék?)
-
Blackraven
csendes tag
Sziasztok! Mennyi különbség van az intel core i5 2410m és a core i5 480m között? Annyit tudok hogy elöbbi már sandy bridge-s, viszont 300mhvel lassabb. A két gép között 3000 ft különbség lenne, a vga és ram megegyezik. Melyik a gyorsabb és mennyivel?
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
A laptopom töltőjén a csatlakozó mellett lévő henger (kondenzátor?) a csatlakozó nem kimondottan szakszerű javítása (megtört a kábel, sokadik újraforrasztás) során túlmelegedhetett vagy ilyesmi, nem folyik rajta keresztül az áram. Új adapter csak jövőhéten lesz, addig azonban szükségem lenne a gépre. Mennyire nélkülözhetetlen az a valami a gép számára? Károsíthatja a laptopot ha anélkül használom a töltőt?
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
Van nálam egy asus f5sl ap023 gép, amire fel kellene raknom valami oprendszert. Eddig windows vista volt rajta, de annyit tudok hogy egyszer lefagyott, és miután újraindították már nem ment rendesen. Felbootol, jön az üdvözlőképernyő, majd az eltűnik, eddig még elfogadható sebességgel, aztán kb. 50 percen keresztül fekete kép, csak az egérmutató látszódik. Gondoltam megnézem egy ubuntu live cdvel, de nem bootolt, pedig biosban be lett állítva, hogy cdről bootoljon. Próbáltam még xpvel, win 7tel, mandriva linuxal, de nemműködik egyik se. Be kell valamit külön állítani, vagy mi lehet a baj?
-
Blackraven
csendes tag
válasz
Piotre87 #13335 üzenetére
Játékoknál nem hátrány, be lehet állítani hogy pl. a képernyő közepén menjen a játék 800*600-ban, a megmaradt helyen pedig fekete csík legyen, vagy rakjon ki bármilyen felbontást teljes képernyőre, ekkor torzulhat, vagy nyújtsa a képet amekkorára csak lehet torzulás nélkül, így általában csak alul és felül van fekete csík pl. 16:9-es játéknál, de egy kicsit életlenebb a kép. Legszebb azért natív felbontásban lesz minden, de meg lehet szokni.
-
Blackraven
csendes tag
Üdv! Van egy acer travelmate 4270es gépem, ami pár hónapja elég szépen beázott. Azóta nem volt az lcdnek háttérvilágítása, csak néha visszajött pár percre, külső monitorról ment a noti. Eszembe jutott valamelyik nap, hogy majd rákötöm külső áramforrásra, és jó lesz. Ennek neki is láttam ma, a monitor kábele mellett van egy kisebb csatlakozó, amiben csak egy piros és fekete vékony kábel van, azt hittem az adja az áramot a háttérvilágításhoz. Kihúztam az alaplapból, és bekapcsoltam a gépet, hogy biztos az-e, erre minden gond nélkül ment a noti, jó volt a háttérvilágítás, wifi, hang, hűtés, ment minden jól. ha visszadugom a kábelt, a háttérvilágítás újra elmegy. Ha nyomogatom vagy mozgatom egy kicsit a csatlakozónál működés közben, néha bevillan egy picit a képernyő, de általában sötét. Na az a kérdésem, hogy mi lehet az a kábel? A bekapcsoló gomb és az akku között megy le az alaplap alá, itt a dvi és a lan csatlakozó található. Én ezek közül tippelek valamelyikre. Nem tudja valaki pontosan hogy mi az?
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
Van egy kb 2 és fél éves acer travelmate 4270es notim, eddig nem sok baj volt vele, de egy hónapja kb elkezdte a két ctrl billentyűt nehezen érzékelni, vagy mind a kettő működött, vagy egyik sem, ha nem működött akkor teljes erővel kellett nyomkodni, néha meghajlott a az egész gép mire érzékelte. Kitakarítottam naggyából az egész billentyűzetet, de nem lett jobb. Nem is törődtem vele de tegnap elkezdte ugyan ezt csinálni az enterrel is, csak akkor működik ha olyan erővel megnyomom, hogy lehet hallani hogy a műanyag hozzáér a ventilátorhoz. Ez után néhány percig elmúlik a hiba, de később kezdődik előröl. Kontakt sprayt lehet rá fújni/hatna valamit? Vagy máshol lehet a hiba?
-
Blackraven
csendes tag
válasz
parandroid #2940 üzenetére
Igen, usb-s egér. A drvierekről annyit tudok, hogy normál módban ha megpróbálom eltávolitani a touchpadet vagy a billentyűzetet, lefagyott a feladkezelő. Csökkentett módban ujratelepítettem mindkkettőt, de semmi nem változott. Maradt minden. A probléma épp reinstall közben jelentkezett. A rendszer visszaállítás gyári állapotba az a recovery menüben van? (acer tm 4270 a gép) A visszaállítás során az összes partíciórol eltűnik minden?
-
Blackraven
csendes tag
válasz
parandroid #2932 üzenetére
Köszönöm, igy már van valami fogalmam róla. Honnan lehet kideríteni hogy biztos az-e a probléma? Ha jól értelmezem ez felelős pl. az usb csatlakozókért is, és az infráért is, normál módban ezek sem működnek(ha elindulás után kihúzom az egeret, utánna már hiába dugom vissza, nem érzékeli), de az usbk csökkenettben rendesen működnek. Hangja van a gépnek. Ha ezzel van a probléma, hogy lehet megoldani? Gondolom külön nem, max alaplappal együtt lehet cserélni. Vagy szoftveresen is lehet vele valamit kezdeni?
-
Blackraven
csendes tag
Egszerűen nem érzékeli csak csökkentett módban. Telepítésnél is olyan mintha rendesen elindítanám, eleinte még még touchpad megy, billentyűzetet nemtudom, gondolom az is. De mire odáig eljut hogy kérje a nevet és szervezetet, már egyikre sem reaglá, csak usbs egérre. Csökkenettt módban továbbra is megy minden. A biosba most raktam vissza alapra mindent, de nem segített.
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
Mikor telepítem az xp-t, és kéri a nevet és szervezetet, de nincs billentyűzet. Ilyenkor hogy lehet továbbmenni? Az előzö windowsal is ez volt a probléma, ha normálisan indítottam el, akkor a bejelentkezőkéernyőtől számítva kb. 10-20 másodpercre elment touchpad és billentyűzet is, csak az usb-s egér működött.(már irtam ezzel kapcsolatban a topicba, de azóta sem sikerült megoldani) Csökkentett módban ment minden. Most telepítek laptopra először windowst. Vagy ez normális?
-
Blackraven
csendes tag
A gép egy acer travelmate 4270, eszközkezelőnél nem változott semmi, a gépen xp sp2 home van. Mielött ez lett, kikapcsolt magától (túlmelegedett, de ez gyakran előfordul)
-
Blackraven
csendes tag
Üdv!
Ma inditásnál, miután a bejelentkezésnél kiválasztom a felhasználót, 10-15 percig mintha le lenne fagyva,(legalábbis a startmenü és a tálca, az asztalon jobgombra előjön a menü + programok elindulnak és mappákat is meg tudok nyitni) utánna megy minden normális tempóval, csak épp billentyűzetet+touchpadet nem érzékeli. Ha csökkentett módban indítom el, akkor van billentyűzet és egér is. Valami driver mehetett tönkre vagy a windowssal van valami? Mit lehet ezzel kezdeni?
Aktív témák
Hirdetés
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 2/14"UHD(3840x2160)/i7Vpro-1185G7/48GB/512GB/Nvidia MX450(2GB DDR6)LTE,eSIM)
- Lenovo ThinkPad P14s/14 FHD(1920x1080)/i7-1165G7/32GB/512GB SSD/Nvidia T500(4GB GDDR6)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- LG 34WR55QK-B - 34" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - FreeSync Premium - HDR 10 - USB Type-C 65W
- ASUS Radeon HD6950 DirectCU II 2GB 256bit GDDR5 EAH6950 DCII/2DI4S/2GD5 Videokártya eladó
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest