- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Apple Watch
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
Aktív témák
-
HatakeKakasi
tag
-
popp
aktív tag
Ha 5-10 percre le kell húznom a töltőről a gépet, mert mondjuk mutatni akarok valakinek valamit, és leesik a töltöttség 90%-ra szted egészséges az aksinak, hogy onnan rátöltök? Tudom jön a kérdés, akkor miért nem merítem le utána? Talán azért, mert sűrűn történik ez a rohangálás és nem tudom akármikor a lemerít-feltölt ciklust eljátszani (Amúgy a folyamtos 100% töltöttségi szint se jó, a max élettartamhoz az 50 % töltöttség az ideális legjobb tudomásom szerint.)
A kérdésed, hogy miért nem lenovo-t vettem alapból sértő már megbocsáss.De akkor legyen igazad, adott egy lenovo gép amit gyárilag xp-vel vettem (valóban van kéznél egy r61 is
), tehát benne van a thinkvantage szoftver, így tudom menedzselni az akku töltést, viszont időközben arra vetemedek, hogy boltban veszek egy win7 os-t. Ugye mivel nem géppel együtt veszem, a thinkvantage-ot nem tudom használni már az új oprendszerrel. Nincs egy olyan szoftver, amivel megoldhatnám ilyenkor az akku managementet?
-
sladka_pani
senior tag
-
sladka_pani
senior tag
A szakmámban ilyet egyik ismerős ember sem csinált, tehát nem szükséges a sajnálat. Inkább valami tutis ötletre vártam, hátha. 1.5, 3, 4.5, 6, 9, 12, 24, 48 Voltot bármikor kisujjból kiráznám, s megkapnám végeredménynek, de nincs bekötési rajzom sem az ilyenhez, fogalmam sincs hogy tudnék neki kezdeni. Talán direkt van így, hogy 19 Volt körül működnek a noti adapterek. Ha szabványos 12 voltról menne, mint az asztali PC tápjainak csatlakozói, akkor érteném a táplálás felépítését is, így viszont meghaladja az eddigi tudásomat.
5000 FT meg sajnos sok ehhez a notihoz.., mert eladó sorban lenne, de nem akarok költeni rá ennyit. -
hoffman_
nagyúr
Köszönöm a választ! A gma950 az itthoni kisgép, nekem lesz csak, de ezek alapján akkor veszek bele 2g ramot, és vígan elfutkos a drága, köszönöm.
A másik kérdés tárgytalan, ez lett belőle, azt hiszem ez jó vétel volt nagyon a specét és az árakat nézve is... Tekintve, hogy 200k alatt volt éppen. (iponban 240, néztem is nagyon, pedig nincsenek rossz árak ott)
-
Mr. Teddy
őstag
Sajna lemezkezelőben nem jelenik meg. A hardverkezelőben az USB-s eszközök között megjelenik, mint "ismeretlen eszköz".
A rendszerben nem volt turkálás, de hogy ezt kizárjam újratelepítettem a teljes windowst, és utána sem ismerte fel. Lehet valami hardverhiba lesz, nem tudok rá más magyarázatot... -
Brianiac
aktív tag
Közben fórumokon utána olvastam a dolognak és valóban volt 1-2 olyan példa ahol az illetőnek a 2,5 éves gépében méltányosságból kicserélték az alaplapot miután felvette a kapcsolatot a help desk-el. Viszont ehhez kellett ugye a számla és a garancia jegy, nekem pedig ezek nincsenek meg mivel használtan vettem, szóval felejtős! -
kircipeti
senior tag
Hali!
Kiprobaltam a "regi" akksival is, amivel ugyanezt a jelenseget produkalta. 2008-as a gep, 2 ev alatt nem hiszem, hogy az eredeti akksija is tonkrement volna.
Ezt mar neztem, koszi, de nem esik bele a visszahivasi akcioba.
Mi is vegul arra jutottunk, hogy a tolto elektronika halt meg benne. Megy majd szervizbe.Koszi a segitseget!
-
A_ScHuLcZ
addikt
Nem esztétikailag zavar, mert azt kb le***om, hanem használatban! Időnként előfordul, hogy mikor bedugok/kihúzok valamit, akkor leáll a gép úgy, mint mikor 1 asztalitól elveszed az áramot. Szerintem a lábak olyankor hozzáérnek a fém házhoz és amiatt, de ez csöppet idegesítő, mikor fontos dolgaid vannak nyitva, tehát ezért lenne szükségem ilyesmire. Leszedem akár 1 rossz alaplapról is, csak nem tudom mi módon lehetnek rögzítve ezek.
Vagy ha beviszem szervízbe lehet ott is dobnak rá 1-et? (garis még) Nem akarom emiatt napokra náluk hagyni.. -
-
Gigabyga
aktív tag
Köszönöm a választ,annyit tennék hozzá tudtam h merül meg minden csak ismerős körömben elég hamar tönkrement neki az akksi...szal nem bírt ki 10percet se táp nélkül.
memória az 1x2gb ddr3 van benne 1066mhz-s eladása nem gond,csak olvastam neten,hogy vettek ramot és nem ment a gépbe...
-
apuc
őstag
Mert szebb a gép,igényesebb anyagból, jobb összeszerelésű, nem annyira ujjlenyomatgyüjtő, vékony és könnyebb.
- A proci meg elég erős/gyenge amire nekem kell, élményindexben is pl ugyanaz mint a DV5 volt, 3.3.
Ja és kaptam a gyári Vista helyett Win7-et vele.Csak itthon filmnézés, pár fotószerkesztés, netezésre kiváló- és minőségi a gép, jobb mint a Pavilion volt- ez lehet a hurcolós gép ha elmegyünk valahova mert 5-7 órát bír, a PAvilion újonnan is 2 órát tudott, ez amit eladtam pedíg max 1 órát..
-
runner 125
nagyúr
Értelek, akkor viszont szvsz az i3 a nyerőbb, mivel abban 512MB ATI Mobility Radeon HD 5470 kártya van, a T6600-assal szereltben meg 512 MB ATI Radeon HD 4330.
Így akkor az első összeállítás nyerőbb nem de?
Köszi
mod. Egyébként grafikus a srác, szóval Photoshop, illetve Illustrator és társait futtatná ezerrel.
-
Gabóka
tag
Köszi szépen. Azt a tanácsot kaptam, hogy először töltsem 16 órát, majd merítsem le, és töltsem újra 16 órát, valamint ha hálózatról használom, és nincs szükség akksira akkor feltöltve rakjam el. Tudom mindenki mást mond, sok helyen olvasgattam, de nektek mi a véleményetek?
-
-
Viktor89
aktív tag
Na akkor leírom. Van otthon egy pc-m ami már régóta megvan és már több éve van T-home ADSL internetem, Nem használok routert,hanem a modemből egyből a gépbe megy a kábel. Az internet csatlakozás előtt felhasználónevet és jelszót kér és mindig gond nélkül csatlakozik is. Haverom néha el szokta hozni a saját gépét(nem laptop)mert az jobb mint az enyém és amikor átdugjuk abba az internet kábelt,akkor azon is minden gond nélkül csatlakozik az internetre,pedig sehol nem állítok át semmit. A probléma ott kezdödött amikor vettem 1 laptopot és én naiv azt hittem,h majd ebbe is bedugom az internetkábelt akkor ezen is müködni fog. Ugyanaz a windows 7 van a laptopon,mint a haverom gépén. Amikor bedugtam a kábelt a laptopba,elindítottam a varázslót,szélessváút válaszottam,mint a haverom gépén is,mindent ugayanúgy állítottam be,ugyanúgy felhasználónevesre állítottam,viszont valamiért nem tud csatlakozni. Nem ír ki semmi konkrét hibát,csak,h nem sikerült csatlakozni és amikor elindítom a hibaazonosítót,az is azt írja,h ismeretlen hiba. Ebből arra következtettem,h a laptop a hibás,mivel haverom gépén ment az internet. Aztán nem olyan régen elvittem a laptopot egy másik haveromhoz,ahol router van és nem kér felhasználónevet és jelszót az internete,ugyanúgy T-home ADSL,ugyanaz a modem. Meglepődtem amikor bedugtam a kábelt,mert minden beállítás nélkül egyből lett internet. Ezek alapján a laptop sem rossz. A kérdés akkor az,h ha otthon miért nem megy a net a laptopon??
-
cigam
titán
Ha jól értelmezem, akkor te otthon nem használsz router, hanem közvetlen az ADSL modembe dugod a gépet.
Pontosan mit és hogyan álítottál be a gépen? A Hálózati és megosztási központban a kapcsolat beállítása varázslónál a Szélessávú PPPoE kapcsolatot választottad ki?
Amikor nem tud kapcsolódni pontosan mit üzen miért? -
NEMO1968
őstag
Én+ az én notimból indultam ki.
Az enyém 19V 7A-es.Amit először adtak hozzá töltőt,az 3,5A volt,majdnem el is füstölt.
Külön ventilátorral kellett hűtenem.
Kireklamáltam 1másikat.Az 5,5A-es,és vígan megy,éppen csak langyos akárhogy nyüstölöm.
Jó akkor 1ezzen+ minden adat,de akkor is le lehet nézni a gépről,hogy mit igényel. -
NEMO1968
őstag
OK!
Összefoglalom.
A gép ACER TravelMate 2200.Nem 1 mai darab.
BIOS 1nek írja 2,4GHz-el.Semmi extra benne.
EVEREST 2-nek látja,és csak 1,6GHz-el ketyeg.
A gond az,hogy hiába gúgliztam 2napot,ilyen procit nem találtam sehol.
Mintha ilyen nem is létezne.
Erre még 1 szervizben is csak azt mondták,hogy érdekes.
Igazából nem gond,mert 1 2,6-os CELERON után nagyon klassz a masina,de k.....va kíváncsi vagyok. -
NEMO1968
őstag
AHA!
Priviben elmagyaráztam Neki.
Remélem sikerült érthetően leírnom.
Az enyém éppen csak langyos.Igaz,nekem is úgy kellett kireklamálnom.
Az első pont ilyen volt.Szét kellett szednem,és külön ventivel hűtenem.
Abban,hogy miért látja kettőnek az EVEREST a PENTIUM(R) 4 procit.
Pedig nem részeg.
-
törölt tag
Közben anynit változott a dolog, hogy látja a notim az eee vinyóját rack ban:
Ha az I:-re ráklikk(bal klikk) a sajátgépben, akkor formázni akarja... Jobb gombra előjön a lista, ott klikk a tulajdonságokra, de üresnek látja. aztán ha rányomok az ellenőrrzésre akkor meg hibaüzi jön, hogy nem tud a win hozzáférni a lemezhez, ezért nem tudja ellenőrizni...
F:-en egy ilyen nevű mappa van:"ae204f7cebb575ed751e05bab74c04"
Szerintem a H: lesz a recovery partícióMost hogy tovább?
-
-
Senser87
tag
Ilyen vinyóm van pontosan, nem adtak ki hozzá ilyen progit, az adv. pwrmngmnt-et kikapcsoltam már, azóta nem áll le a vinyó, csak kattog néha, ha unja magát...Menet közbe csak néha zavaró, de aludni nagyon nehéz mellette :S
[link](#20241) NEMO1968
Nem csak a procinál sípol. A régi ott sípolt csak, de közel sem ennyire. Fel fogom hívni őket, hogy mi legyen. Ráadásul sztem a a mikrofonbemenettel is baj van, mert nagyon sistereg a vadiúj logitech füles mikrofonja. Máshol jó, csak ennél nem :S
Szívás, mert csehországba küldik, és 1 hónap minimum lesz, mire visszajön. összekarcolva, valószínűleg ugyanilyen állapotban :S -
-
mester79
csendes tag
A modemek között szerepel,de ha megcsinálom a modemes kapcsolatot, folyamatosan 692-es hibakódot ad.
Ha átrakom a modemet a másik laptopba,az 2 mp alatt felismeri,és elindul a telepítés...Felhívtam a T központot..Valami nagyon nagy aggyal beszélhettem,mert azt mondja,hogy azért nem ismeri fel a modemet a netbook,mert nincs rajta 2.0 USB...Mondom neki,jóember ez nem így van,ezen csak 2.0 van...Erre ő:a hiba forrása részükről nem felderíthető,hiába megyek be üzletbe,ott sem tudnak erre okosságot....DE!! Kiküldheti a szuperszervízt,azok talán megoldhatják a problémát,úgy 6000 ft-ért...
Hát most itt tartok,egyszerűen nem jövök rá,mi lehet az ok...
-
mester79
csendes tag
Köszi az infót,ez volt az első,amit levettem a t-mobiltól,de semmi...
Egy másik fórumon is bedobtam ezt a problémát,ott azt mondták,hogy a voda a HSPA modemen keresztül lekorlátozza,hogy csak a saját netjük fusson rajta...
Most 2 dologra gondolok.
1:mi van ha a HSPA modem driverét leveszem,és felteszem a dell oldalán lévőt?
2:ha ujrarakom a windowst,megoldhatja ezt a problémát?
Tudni kell még,hogy a voda úgy adta ki a netbookot,hogy telepítve volt rajta az xp... -
mester79
csendes tag
Dell Wireless 5530 HSPA Mobile Broadband Minicard Modem a pontos neve a beépített modemnek.
A t-mobilos usb modem pedig zte néven fut.
Ha bedugom a sticket ,megjelenik a D: meghajtó,de nincs az ég világon rajta semmi,csak egy ablakot dob ki,hogy helyezzek be egy lemezt a meghajtóba...és itt a legérdekesebb,hogy az everest felismeri usb modemként...sőt ha az xp-n a távsegítségben lekérem a sajátgép adatait,ott is ott szerepel.
Elnézést,ha túl sokat kérdezek,de életre szeretném kelteni ezt az usb modemet..
Tök laikusként kérdeznék valamit...hol tudom ellenőrizni az általad jelzett autorun lehetőséget?Ezer hála és köszönet,ha tudsz,tudtok segíteni...
-
mester79
csendes tag
Dell Inspiron Mini 1010 a pontos tipusa.Annyi történik vele,hogy ha bedugom a sticket,a asajátgépben megjelenik egy D: meghajtójellel egy cserélhető adathordozóként.Nem értem...már arra gondoltam,hogy nem-e lehet az,hogy a vodafone valami úton-módon korlátozta a más szolgáltatók csatlakoztathatóságát??
-
CHIPman
nagyúr
Ennyi erővel a belső virtuális billen is meg lehet próbálni.
Majd tanácsolom, bár nem hiszem, hogy a lányok fognak ilyennel foglalkozni.
szerk.: Reggel belefolyt a kóla.Pont időben szólt. De a sípolást továbbra sem értem.
Ja, és közben kiderült, hogy csontfekete a kijelző, amíg sípol, tehát még BIOS-üzenet sincs.
Egy ilyen notinak ki lehet szedni úgy a billentyűit, ahogy az asztali billeknek? Tehát hogy kisollóval vagy valami hasonlóval alányúlni és kipattintani. -
EnoMan
csendes tag
Nos megvettem a notiba(Gericom(Uniwill/ECS) P53IN4) a Geforce 7600Go helyett az ATi 3650-et.Elég volt beleaplikálni, mert a bordából ki kellett vágni egy darabot + ami lefogja a bordát négy tönkcsavar, azt le kellett szedni a régi vga-ról és az újra ráforrasztani.Egyenlőre töltőm nincs hozzá.A laptop bekapcsol bejön a gericom logo majd kikapcsol.Mielőtt kikapcsol halványan látok pár szürke csíkot felfelé szaladni a kijelzőn.Normális dolog ez?
Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Milyen TV-t vegyek?
- weiss: Pant* rant
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- PlayStation 5
- Motoros topic
- Az új vezér szerint már nincs a legjobb tíz chipgyártó között az Intel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen monitort vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Asus ROG Strix G15 G512LW - 15.6" FullHD 240Hz - i7-10750H - 16GB - 512GB SSD - Win11 - RTX 2070 8GB
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HP Envy x360 14-fc0789nz - ÚJ - 14" 2-in-1 notebook - Core U7, 32GB, 2.8k OLED
- Lenovo Gaming 3 15ARH7 Laptop , R5 7535HS , RTX 3050 6GB
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest