Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Játék SSD-n van?
Nem lehet, hogy visszafogja magát a proci a túlmelegedés ellen, azért van 100% fölött a használat, mert csökkennek az órajelek? Mondjuk az is érdekes, mi mér 105%-os használatot... Lehet azt mellőzni kéne...
Felbontás változtatásával hogy alakul a CPU használat/FPS/VGA? Itt 12 maggal is a növényzetbe leesik 50 körülire az FPS... Igaz, fordítva van az erőforrás használat. Itt meg teljesen jó. Igaz ez single. -
wolfman
veterán
Sziasztok!
Lehet valahol olyat csinálni, hogy adathalász E-mailt bekülodeni valami hatóságnak vagy akár "csak" a saját kiszolgálómnak? Outlook.hu-t használok, nekik vagy valami központi internetes hatóságnak lehet valahol beküldeni ezeket kivizsgálásra?
-
válasz
King Unique
üzenetére
Navégre.
Mitmondjak nehéz szülés volt. ~1évükbe telt.
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Na, a Ventoy 1.1.00 verziójában már javítva lett a Secure Boot probléma (
shim SBAT data failed), igaz nem kapkodták el.

-
Jarod1
veterán
szoiasztok
adott egy ilyen alaplap
https://www.gigabyte.com/Motherboard/H610M-H-V2-rev-10#kf
van hozzá egy intezo m2 256 gb ssd de nem ismeri fel.létezik hogy nem b8rja kezelni?
-
Sokat gondolkodtam, hogy ide vagy a játékos kérdések topicjába tegyem de ezt tartottam jobbnak.....
Szóval adott egy ismerősöm asztali PC-je. nem egy nagy szám de kiépítése alapján adott programnak (játéknak) egybehangzó vélemények szerint vígan kéne futnia.
A gép:
I5 11400f proci, 32 Gb 3200 Mhz dual memória és egy RTX 3050 videokártya. Az alaplap valami nem túl acélos de nem tudom a pontos típusát, ami tuti, hogy újonnan vette kb 2 éve. A játék aminél a probléma szembetűnő a GTA V online.
A jelenség a következő. A VGA szinte szundikál, hűvös és megy kb. 50 %-on, a memória még sok is, de ahogy elindul a játék a processzor 90-105% on teker, az fps szám pedig leesik sokszor 40-50 re.
Ami meglepő, hogy eközben a proci hőmérséklete nem megy 65-70 fok fölé.
Abban mindenki egyet ért, hogy a proci több mint elég a játékhoz (alap, sok helyen lebutított grafika 1080p)
Szóval amit nem értek, ha a proci a gyenge láncszem akkor nem kéne nagyon melegednie?
105%-on teker és nincs 70 fokos, miközben egy alap gyári hűtő legyezi.
A gépen frissen tartott windows 11 pro rendszer van és a játék melett a sptify és a discord megy de ez minden játékosnál alap.
A magam egyszerű észjárásával nem tudok másra gondolni, mint, hogy a procival vagy az alaplappal van valami gebasz.
Tudom kevés az info de van valami tippetek, mi okozhatja ezt főleg a proci vonatkozásában? -
Winne
nagyúr
Köszi a tippeket, sztem rászánom magam valamelyik nap.
-
Kékes525
félisten
válasz
Marci112233
üzenetére
Ezt ki lehet váltani azzal, ha törlöm a belépés előtt cache-t és a cookikat. Akkor elsőnek érzékeli az ügyfélkapu, mert a cookie és a cache az ami mutathatja neki az esetleges használatot. Ezt tettem most is. Jelszó változtatást kellett kérni, mert azt hibásnak találta, pedig a Dashlane kezeli a jelszót, nem én töltöm ki. Most már jó. Biztos a rendszerükben volt valami, mert a család többi tagján sem engedte be, de azoknál egy idő múlva jó lett, de az egyiknél jelszót kellett változtatni.
-
Marci112233
addikt
válasz
Kékes525
üzenetére
Ha bent voltál egyben, de nem zártad be a böngészőt nem enged be másikba. Be kell zárni a böngészőt és újra indítani.Ez már a sima ügyfélkapunál is így volt, legalábbis engem mindig így engedett be ha bent voltam előtte egy másikban. Én most be tudtam lépni simán, én a Google hitelesítőt használom.
-
Kékes525
félisten
Másnak is szarakodik az ügyfélkapu+? Először a hitelesítő kódot nem fogadta el, majd a jelszót. Jelszó menedzsert használok az biztos jó, de a hitelesítő kód (Microsoft Authenticator) is jó, mert többször ellenőriztem a leolvasást és már nagyon sokszor léptem be hasonlóan. A család többi tagját is én kezelem, de náluk sem ment. (Minden belépés előtt törlöm í coocikat és a cahe-t, mert több fiókot is kezelek). Amikor e-maillel próbálkoztam volna, akkor már a jelszó és/vagy az emailt utasította el. Totál káosz...
-
shipfolt
kezdő
válasz
Borisz76
üzenetére
Elbeszelunk egymas mellett.
Rakeresel az ASCII tablara, OK, megvan minden karakter.
Azutan megnyitod pl. a windings betukeszletet es egeszen mas karakterek jelennek meg ugyanazokra a kodokra.Mi a megoldas arra, hogy ne kelljen az osszes karakterkeszletet vegigprobalni, vizualisan ellenorizni minden egyes karaktert?
(jellemzoen kotojel es minusz, esetleg gondolatjel kozul valamelyik hianyzik, stb.) -
shadow1901
aktív tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
Van variálás a megnyitott chromeok között?
Mert leginkább szerintem azt nyitja, amelyik az alapértelmezett böngészőnek van kitallózva.
Olyat el tudok képzelni, hogy "cégesben" a linket új lapon nyitod meg, nem új ablakban akkor folytatja ezt a "cégesben". De az "első" ami tallózva lett/megtalált a win, az a privát. Ha új ablakban nyitod meg, akkor azt nyitja. -
Vismajor01
addikt
A gépemen két külön chrome üzemel, egy céges felhasználóval egy pedig sajáttal.
Mi alapján dönti el a windows hogy az emailben és egyéb nem-chrome helyeken található hyperlinkeket melyik chromeban nyitja meg?
-
himpike
aktív tag
válasz
Winne
üzenetére
Én nem váltok mert előnye egy sincsen az én szempontomból. Nem buksz be semmit ha azok win 11 kompatibilisek továbbra is futni fognak. A böngészőbe amúgy is illene bekapcsolni a szinkronizációt, de az is menni fog.
Hátrányok... ez flamebaitnek tűnik így inkább nem írok semmit
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Winne
üzenetére
A saját gépemen kb 2 hónapja tértem át Win11-re.
Elviekben nem támogatja a Win11-t....mert régi gép.
Gyakorlatilag minden ugyanúgy megy most is mint korábban a Win10-el.Mondjuk én tiszta telepítést csináltam.
Sok beállítást nem igényelt.
Programokat , játékokat újra telepítettem.
Szépen futnak.
Google Chore-ot használom böngészésre, telepítése után minden beállítás megmaradt , jelszavakat is adja.
Mondjuk be is volt kapcsolva a szinkronizálás ! -
Winne
nagyúr
Sziasztok,
HA a Win10es PCmen frissítek Win11re milyen előnyökkel ill hátrányokkal kell számolnom?
1. Előnyként megvan-e az, hogy minden beállításomat továbbviszi, ahogy most van a rendszer és nem kell újra belaknom?
2. A telepített dolgaim ugyanúgy elindulnak és futnak majd, mint most és nem kell küzdenem velük?
3. A böngészőben lévő mentett beállításaim és jelszavaim, ilyesmi megmaradnak?
4. Milyen hátrányokkal számoljak? Játékokat kevésbé szereti a Win11?
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok! Van otthon egy PCI USB hubom. Régebben kipróbáltam (1-2 napot ment), akkor még másik lapban, működött. Mostani konfigomba raktam be, de nem működik. Lehet ezt rosszul berakni? Vagy behalt?
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Borisz76
üzenetére
Ezt most találtam:
https://www.amp-what.com/ -
Borisz76
nagyúr
válasz
shipfolt
üzenetére
[https://symbl.cc/hu/unicode-table/]
Vagy ASCII tábla.
MS Word-ben van karakter keresési lehetőség.Pont tegnap kért meg a kolléganőm, hogy keressek meg neki egy "karaktert"...
Szóval adott egy céges fejléc , ahol fel van tüntetve a telefonszám....egy kis apró "telefon" ábra után.
Ugyanígy egy "email" karakter után az email cím kiírva.
Valamint egy kerek "földgömb" szerű karakter mint a web rövidítése és utána írva a cég weboldal címe.Na ezt a "földgömb" karaktert nem találtam meg.
-
shipfolt
kezdő
A 20F-tos kerdes:
Hogyan lehet kilistazni azokat a betukeszleteket, amik egy bizonyos karaktert tartalmaznak?
pl. szukseged van egy "copyright" vagy mas egyedi karakterre, az nincs minden betukeszletben.
-
tomi5244
őstag
válasz
Jarod1
üzenetére
Egyik sem.
Már ott tartok, hogy kivettem az SSD-t és egy PC-n felpattintottam egy windowst. Visszaraktam a notiba és hibával indul a win, harmadik indításnál egy hibajavító felület jön elő, ott a bill. nyelvezetét kell beállítanom, de azon a felületen se müxik semmi, se bill. se egér, tapipad, usb eszköz... semmi
-
shadow1901
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Tanuljunk akkor valamit!
Merre kell elindulni?#145737 xkoti
"így vettem egyet ami abszolut nem megy bele a monitorba. (Akyga plug adat: 5.5 x 2.5 mm)"Vigye vissza amit vett, vigye magával a monitort vagy a tápot, az nem jó irány.
Megmondom neki milyen kell? Kinéztem a usermanualból azt a típusszámot ami később kiderült, hogy van hozzá, majd ahhoz leírt 5520-as méretre rácsodálkoztam, hogy nem ment bele.
Valóban rossz az irány. Valóban vagdosni kellett volna egy abszolút laikusnak. Másnak gugliznom kéne órákat, vagy esetleg előleget elutalnom helyette, netán meg is venni mindenből 1 példányt? Hogy tudjam mondani: ebbe ez való?
Ezek szerint:
szar az user manual.
szar a vett táp leírása.
szar az általam linkelt oldalon a csati leírása.
De belinkelted azon a szar adatos oldalon a monitor típusával egy teljesen másik tápot, azt el kell hinni?
AOC méretét nem néztem, de már így is sokkal többet kerestem mint szerettem volna. Ráadásul rossz irányba, mert ezeket kaptuk meg. Mikor már többet tudtunk, jöttél és megváltottál
Sőt nem csak többet keresgéltem, de többet is foglalkoztam az egésszel mint amit kellene.
Legyen, megyek csinálom az oltárodat, csak ne zabálj tovább. -
RVR400
veterán
válasz
shadow1901
üzenetére
Sántít, csak valaki nem kezd el okoskodni.
Az AOC 24V2Q tápja is 5,5x2,5-ös...
Igazából azzal segítenél többet (nem nekem, mert nem az én problémám), ha leírtad volna, hogy milyen jó hozzá, mert a Te tuti mondanivalódban mindenki meg lett szólva, hogy miért félkegyelmű, épp csak abba az irányba nem indultál el, amerre kellett volna.
De ugye a kérdésre választ nem kell adni, mert ez a topic sem arról szól már...
-
shadow1901
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
Random cuccon (ami szintén nem gyári és már vissza is lett víve) 5525 van(legalább is ezt az infot kaptuk) és nem volt jó, mert nem ment bele. De a másik nem gyári 5525 bele fog menni.
Valami sántít.
Persze, hogy jó máshoz is, leírás nélkül is... Csak annak van néhány feltétele. Teljesítmény és az, hogy MENJEN BELE.Mi alapján lehet felismerni egy tápról, hogy nem ezzel szállították azt, amihez keressük?

A poént a végre hagyom én is:
Az én lelkemet úgyis felzabálják a félkegyelműek. Ha nem érzed magad érintettnek, akkor ne aggódj érte. Nagyon kéne aggódnod... -
RVR400
veterán
válasz
shadow1901
üzenetére
Lehet, de az is lehet, hogy nem...
Attól, hogy valami nincs túlmagyarázva, attól még érthető a dolog. A lényeg az volt, hogy attól függetlenül, hogy a RANDOM CUCC nem volt jó, még 5.5x2.5 a gyári mérete, amit küldtem, azon pedig látszik, hogy NEM GYÁRI HOLMI, hanem ha sikerül ÉRTŐEN elolvasnod a leírását, akkor látszik, hogy még egy csomó másik eszközhöz is jó.Szerintem vegyen egy másik monitort, az lesz a legbiztosabb megoldás, akkor a Te pici lelked is meg fog talán nyugodni. De az is lehet, hogy nem....

És ne gyere a revízióval, mert alig 1 éve van piacon a monitor.

-
tDr1v3r
veterán
válasz
varmi2
üzenetére
Köszi! Meg is csináltam, csak egy kis "zavaró" jelenség maradt (rohadt Conexant amit töröl az ember aztán automatikusan visszarakja magát), ezen most dolgozok Google segítségével.
#145763 himpike: Géppel együtt volt Windows licensz is, mindkét gépen. Átcseréltem az SSD-ket és megnéztem a paranccsal, mindegyik licenszelt maradt.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
RVR400
üzenetére
2.5A(ez nagyobb lehet)Mostanában az értő olvasás nem divat?
Másik hozzászóló sem értette, hogy a fényképen a régi táp van, az új adatait nem ismerjük, de csati cserét javasolt, egy olyan embernek, aki fontos adatok nélkül vett egy random tápot.Nem ugyan az a táp. -> Lehet másik verziója a monitornak->Esetleg ezért mások a teljesítmény adatai->Lehet ezért ír más méretet.
A random megvett elvileg 5,5x2,5 volt és nem volt jó...
Lehet pont az/olyan volt, amit mutattál... -
tomi5244
őstag
Sziasztok! Adott egy régi Lenovo G50-es laptop. Win 7 és Win 10 telepítésénél se egér se bill. nem megy. Dugtam rá külső eszközöket is, cserélgettem a portokat is, össze vissza, de semmi
Bootnál még működik, ahogy beadja a win telepítő felületet, onnantól semmi... BIOSban néztem, nincs letiltva semmi, meg nem is találtam ilyen lehetőséget. Köszönöm előre is a tippeket.
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Vettem egy másik laptopot a mostanim helyett, szeretném áthelyezni az SSD-met az újba (HP EB 830 G5 -> 840 G8). Ezt mindenféle hezitálás nélkül megtehetem? Az lenne a cél hogy a régi rendszerem (Windows 11) minden beállításával, programmal, fájljaival menjen az új gépen.
Régen nem csináltam ilyet, nem tudom hogy most hogy működik, mit kell törölni esetleg vagy ilyenek, licenszkérdések etc...
-
xkoti
senior tag
válasz
shadow1901
üzenetére
A fejlemény azóta hogy a jó fej műszakos kolléga adott nekem hozzá szóval működő képes lett a történet de azért nem árt majd rendelnem külföldről egyet ha megint ilyen eset történne. Az aki segíteni akart nagyon szépen köszönöm mindenkinek
-
RVR400
veterán
válasz
shadow1901
üzenetére
Az sosem volt baj, ha tud több ampert is egy cucc...
-
kutga
félisten
Köszönöm szépen mindenkinek. Valóban nem mai darab, de hogy új korában mennyibe került, azt már nem tudom megmondani.
-
M0ng00se
őstag
válasz
kutga
üzenetére
M2 kártya (sony saját szabványa), létezik hozzá mezei usb átalakító.
hirtelen ezt találtam -
shadow1901
aktív tag
válasz
Doky586
üzenetére
Elkezdtem neked írni egyet, de nem akartam szájmenést.
A vett tápegységről nem tudunk semmit. (Vissza is vitte) A fényképen a régi látható. Butaság vakon csatit cserélni.
Ráadásul fogalmatlanul keresett tápegységet, mennyi esély van rá, hogy belefogna egy forrasztásba? Valakit keresni aki megcsinálná/felvilágosítaná, hogy ez nem lesz jó. (Vagy, hogy ez 10 perc és kész, ha megfelelő az "alap") Mert a "szaki" megcsinálja, de nem kérdez akkor csordultig szaladhat füsttel...xkoti:
Az AOC adapterén láthatóak a !12V! (nem 11.5, 12.5) 2.5A(ez nagyobb lehet.) dolgok, akkor használhatodRVR400:
Ott a képen ha jól látom eleve 5A 60W a kimenet. Na de hát Ding-dong mit ír rá... Vagy hány verzió volt az adott monitorból.Séta a halott táppal, esetleg monitorral a legcélravezetőbb. Kevés eséllyel. Aztán más csatlakozóst átalakítani/tatni. Majd rendelés.
Én ingyen nyomtatóhoz kerestem tápot. 1 hónap alatt megjött, 5-6k, gyors USB kábel 2-3k, patron 5-6k. 2 próba nyomtatás után nem szippantott fel többé lapot. Csavarhúzók 1k. Műanyag gyösz kophatott szét. Nem álltam neki. -
Armagedown
őstag
válasz
kutga
üzenetére
Ez egy memory stick micro kártya.
Megfelelő adapterrel csatlakoztatható a régi 3.5 inches helyre szerelhető, vagy más olcsó multi kártyaolvasókhoz is. -
kutga
félisten
Hölgyek/urak!
Ez milyen kártya lehet, mivel tudnám olvasni? Pár régi kép van rajta amiről szeretnék másolatot készíteni.
-
BiP
nagyúr
válasz
Enigma1945
üzenetére
Az 5600 az még AM4-es. A 7000es,8000es és 9000-es Ryzenek AM5-ösek.
Az F jelzés.pedig nem a szorzózár hiányát (tuning, inteles K jelzés) jelenti, hanem ugyanazt, mint intelnél, hogy nincs benne integrált gpu. -
Enigma1945
őstag
sziasztok, tervezek venni AM5 konfigot viszont lenne néhány kérdésem, kérlek segítsetek!
Milyen chipset az, amiben lehet processzort tuningolni?
Milyen jelzésű procikat lehet húzni?
Lehet húzni az F-jelzésűt? ( mint pld Intel K jelzés az szorzózár mentes )
Az AM5 foglalat, milyen típusú ryzen procikat fogad?
ryzen 5 5600-at néztem ki első körben, az jó lenne bele?
köszi! -
-
xkoti
senior tag
Köszönöm a segítséget őszinten vissza vittem az előzőt és igen a méretet néztem de ahogy RVR400 írta nekem is 5.5/2.5mm írt viszont ami érdekes hogy van egy AOC 24V2Q monitorom aminek a táp kábele gond nélkül bele ment. Viszont az új amit vettem az akyga már az enyém be se ment bele ahogy az MSI monitor tápkábele se. Szóval nem értem hogy az enyém gond nélkül bele ment akkor az MSI táp kábele is bele kellett volna hogy menjen az én monitoromba. Ha minden kötél szakad akkor muszáj leszek rendelni külföldről.
-
RVR400
veterán
válasz
shadow1901
üzenetére
Itt viszont érdekes módon 5.5/2.5-es csatit írnak:
-
shadow1901
aktív tag
válasz
xkoti
üzenetére
Ezt a típust találtam a leírásban. Akkor most már csak azt kell kideríteni, mekkora a tápcsati mérete. Lehet, valóban nem lesz a boltban. De mondjuk a tápcsatival egyszerűbb közlekedni mint a monitorral. Valamiért azt feltételeztük, hogy nincs meg a táp.
Connector diameter outer / inner 5.5 mm / 2.0 mm forrás. Viszont ha ez valóban így van, ebbe bele kellett volna mennie a meglévődnek. -
xkoti
senior tag
Előre is köszönöm a segítséget urak az a baj amióta megvettük ezt a gépet mindig van vele valami szegény asszony meg már a fejét fogja. Csatolok képeket és az lesz a biztos ha a monitorral be csattogok a boltba. A probléma ott lesz hogy fixen nem lesz hozzá szerintem kábel és jó pár napot kell majd várni amit én is megtehetek hogy le rendelem és még talán olcsóbban is jövök ki.
[link] [link] [link] -
shadow1901
aktív tag
válasz
shadow1901
üzenetére
De visszacsattogsz a boltba, hátha rendesek és cserélik olyanra ami neked kell. Ők sem tudják megjósolni mid van. Hónod alá csapod a monitort.
Azt hiszem ez alapján nézelődj. [link]
Szerencséd, hogy nem jó bele. Mi van ha csak simán csordulásig tölti füsstel mert rosszat vettél? Gugli a főbb adatokat pár perc alatt megmutatja. Amint látod. Lehet a típusra rákeresve megmondja mekkora csatija van, akkor könnyebb a helyi boltbokban vezekelni. -
shadow1901
aktív tag
válasz
xkoti
üzenetére
Ahogy kolléga említi úgy kéne igazából!!!
External Power Supply Model: ADS-40NP-12-1 12030E
Power Input 100~240V, 50~60Hz, 1.5A
Power Output 12V 2.5A
Mert ez az adat innen van, nem figyeltem a pontos típust. 16. oldal. Lehet benne hiba! 12V 2.5A ami neked kell, meg a dugó mérete. Amit nem tudsz. Csak annyit, hogy nem 5,5x2,5. -
xkoti
senior tag
Sziasztok.
Szeretném a segítségeteket kérni, a következő a probléma adott egy MSI PRO MP223 monitor melyhez tartozik a gyári táp egysségel ami megadta magát.
Nah már most mivel kis városban élek 2 informatikai bolttal így vettem egyet ami abszolut nem megy bele a monitorba. (Akyga plug adat: 5.5 x 2.5 mm)
Személy szerint konkrét infót nem találtam mekkora is lenne a jó bele vagy, hogy gyárit hol tudnék venni hozzá szóval ebben kérem a segítségetek, hogy mit javasoltok
(ui: Tudom az Akyga milyen is de hirtelen más opcióm nem igazán van így maximum a rendelés fog maradni)
-
BiP
nagyúr
válasz
ridiculous
üzenetére
De ha a windows fullhd, a monitor a fullhd jelet már nem skálázza fel, mert úgy van beállítva, és így valóban jó a kép, tehát ha eddig eljutsz,
akkor a játék fullscreenje elvileg a fullhd lenne, szóval elvileg nem bírálná felül a monitort. De ez csak tipp, majd ha lesz lehetőségem, kipróbálom én is.Illetve mivel ez sokaknál előjön, mint igény, szerintem létezik erre 3rd party program is.
(Pl.kitölti a maradék részt feketével, és a monitor 1440p jelet kap.) -
BiP
nagyúr
válasz
ridiculous
üzenetére
Windows felbontás 1920x1080, monitor : do not scale mód, játék 1680x1050 fullscreen vagy fullscreen windowed. (És akkor a Windows beállítás miatt talán csak fullHDra nagyít)
-
ridiculous
aktív tag
Addig eljutottam.
Játék közben szeretném ha erre a középre helyezett felbontásra (1980x1080) tudnám nyújtani a játékban használt kisebb felbontást (1680x1050), de ahhoz teljes képernyőre kell állítani és akkor a játék már a monitor egész területén indul (2560x1440) nem csak a középre helyezett felbontás területén. -
Csupingo
veterán
válasz
ridiculous
üzenetére
Gondolom egyedi felbontással létrehozható a windowsban, kérdés, hogy a monitor mit szól hozzá és hogy megjelenik e a játékban választható felbontásként. Ha nem, akkor vagy a natív lesz csak és a szabvány felbontások, vagy ez, viszont levágva a képből, amit gondolom nem szeretnél.
-
BiP
nagyúr
válasz
ridiculous
üzenetére
Elvileg lehetséges kisebb felbontást használni a monitoron, ha támogatja azt. Scaling témában kell körülnézni a monitor beállításai között.
(És talán videokártya driverből is megoldható, ha a monitor nem támogatná).
De ezt a nyújtott dolgot nem értem. -
ridiculous
aktív tag
Lehet teljesen hülye kérdés, de..:
Adott egy 2560x1440 - es felbontású monitor amin szeretném hogy 1920x1080 - as felbontásban úgy működjön a monitor közepre helyezett képpel hogy azt kezelje a "teljes képernyőnek" hogy tudjak játék alatt nyújtott felbontást alkalmazni azon a területen.
Remélem érthető, de rakok ide illusztrációt is.
Lehetséges ez valahogy?
-
Winne
nagyúr
Lehet valahogy szűrni / tiltani a sok kamu AI által generált videót a YT-on, Tiktokon?
-
laed
aktív tag
válasz
mefistofeles
üzenetére
Lehet gond pl. a társítással, vagy netán 1 jó kis vírus??
-
-
rwin5
őstag
fájlok ki/becsomagolására most mit szokásos most használni? Régen win rart használtam mindig, de most letöltésnél azt írja, hogy csak 40 napig ingyenes
szerk: Marci112233, akkor maradok ennél, köszi
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Nem tudom mi történt, megnyitottam pár képet az irfanview-ban, párat a windows képek alkalmazásban és már minden oké.
-
-
válasz
mefistofeles
üzenetére
Kedvenc képnézegetődet (pl irfanview, stb) közvetlenül indítva és abból megnyitva megnyílnak?
-
Urak, valami nagyon furcsa és ijesztő dolog történt a gépemmel.
Ha bármilyen formátumú, képet akarok megnyitni akár a két meghajtóm valamelyikéről vagy akár az onedrive-ról, hibaüzenetet kapok és nem nyitja meg a képet.
A doksik, videók, zenék stb. hibátlanul megnyílnak.
Semmi nem lett cserélve a gépben, nem lett meghajtó kivéve, betéve a gépbe, nem lett újratelepítve és tegnap még nem volt ilyen gondom.
A hibaüzenet a következő:
(nem tudom beszúrni mert azt sem nyitja meg.....)" A windows nem találja az XXX (elérési út) fájlt. Ellenőrizze, hogy helyesen írta e be a nevét, majd próbálkozzon újra."
mi az isten lehet ez?
-
PC4200
tag
Sziasztok.
28f020 memóriákat szeretnék olvasni/írni.
Valaki tudna benne segíteni hogy milyen hardware-re van szükségem hozzá?
Vagy rossz topicban kérdezem?
-
mindenes24
junior tag
Tud valaki hataridonaplonal jobb megoldast, ahol meg kell adni az esemeny megnevezeset, es a neve alapjan kilistazhato, hogy akar ey evvel korabban mi tortent az ugyben?
-
Cs1csó
titán
válasz
Armagedown
üzenetére
Na ilyet sem sokat hallani, hogy egy processzor elromlik. Hogy mik vannak....
-
Armagedown
őstag
válasz
Darth_Revan
üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a te processzorod is kezd tökremenni.
A 14. generáció is érintett. -
Gambito
tag
sziasztok!
egy nagyon kellemetlen lol fps drop ügyben iirok nektek, eltudnátok navigálni a megfelelő helyre ha nem ez az?
szóval durva fps dropjam vannak a játék kb 10-15 perc utánni résszében és kb 1-2 percig tart, de van hogy sok kisebb van.
alapvetően 4 k 175 fps megy rendesen vsyncel, mindig is igy volt beállitva és sose volt gond, az elmult 1 honapban csinlja ezt.
a gép karban van tartva minden más játék hibátlanul fut, setup 4090 7800x3d, szóval nem kéne gond legyen.
minden ingame opciot kiprobáltam hogy kiszurjem a hibát, de mindig adott
a lapom crosshair hero x570 ezzel esetleg lehet baj, régen hallotam pár rosszat róla.
egyenlőre ennyi, köszi hogy elolvastad
-
Oldman2
nagyúr
válasz
rwin5
üzenetére
Ez a probléma akkor tud előfordulni, ha a fájlnéven felül a teljes elérési útvonal (ha jól emlékszek) 254 karakternél hosszabb.
Tehát pl. van egy Pendrive, rajta egy "Ez_egy hosszúfájlnév.docx" nevű fájllal:
D:\Ez_egy hosszúfájlnév.docxHa ezt át akarod másolni pl. a C:\ gyökerébe, akkor szó nélkül átmegy.
De ha ide akarod átmásolni:
C:\Felhasználók\Kovács Béla\Dokumentumok\Régiek\2019\Január\Könyvelés\Kovács Béla\Vállalkozás\akkor ez már a példa alapján összesen 120 karakter lenne. Ha ez a példa 120 fölé megy 254-nek, akkor van az adott hibaüzenet.
-
teptep
őstag
válasz
rwin5
üzenetére
Nekem akkor írt ki ilyeneket, ha a célhelyen az útvonal+fájlnév hosszabb volt mint 259 karakter. Például ez volt a célhely:
d:\rettenetenetesen_hosszu_utvonal\sok_almappaval
Ekkor kiadtam egy ilyen parancsot:subst k: d:\rettenetenetesen_hosszu_utvonal\sok_almappaval
És ekkor a célhelynek ezt adtam meg: k:
A meghajtó érvénytelenítése:subst k: /delete -
rwin5
őstag
válasz
Csupingo
üzenetére
Most már win 10-re se engedi visszamásolni (eddig nem próbáltam), pár hónapja készítettem pendrive-ra ezeket a biztonsági mentéseket.
Itt egy kivágás, hogy mit ír.
[kép]
A Google-n azt olvastam, hogy ez egy megszokott jelenség.laed: nem vagyok egy nagy guru, úgyhogy az lesz amit varmi2 javasolt, hogy átnevezem őket manuálisan, csak rengeteg mappa van és egyesével kihámozni időigényes, de majd valamelyik ráérősebb napomon megcsinálom.
Köszi mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- OLED TV topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Építő/felújító topik
- Fotók, videók mobillal
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- További aktív témák...
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- Gamer Egér RGB!!
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue- 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4067,94% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Valami sántít.