Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Yettel topik
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Top cat
addikt
Ha jól mérted meg, akkor nem. Ez amit betettél képet, a gyári tápegység?
BiP
Az el van írva. Durva lenne, az 1,4-es belső átmérő.
4,4 lesz az.
-
SFU
tag
Köszönöm mindenkinek!
Egy LG monitorhoz kellene, a típusa: LG 29UM69G-B 29'' FullHD
21:9 IPS MonitorA dugó mérete: 5,5*2,5 mm
Ez alapján a Top cat által ajánlott táp megfelelő lehet?
-
SFU
tag
Sziasztok,
Bocs, hogy itt kérdezem, de nem találtam megfelelőbb topicot.
Van egy ilyen tápegységem, aminek a kábelébe belebotlottam, így a végén levő dugó leszakadt róla, keresnék egy ilyen komplett tápot, ilyet hol találok? (vagy jó, ha van másmilyen típusú, de ehhez passzoló táp is)
Válaszaitokat köszönöm!
-
-
Héraklész
senior tag
Nem rólad beszéltem, hanem sokakról általában. És alapvetően nem értem. Neked nem komfortos, ahogy nekem sem lenne az. Én is próbálkozom sok mindennel, sok rossz vásárlásom van, mire valamivel végül elégedett vagyok. A trendek, a fórumok behúznak a csőbe, félrevezetnek. Kritikusnak kell lennünk. :-)
-
Mr X
veterán
válasz
Armagedown
üzenetére
Tudok írni magyar karaktereket, csak tudat alatt zavaró, hogy nem az a karakter van a billentyűn, mint amit írok vele.
-
válasz
Enigma1945
üzenetére
Ezért vannak a frissítések.
-
válasz
Enigma1945
üzenetére
Simán számíthat ennyit igen.
-
Enigma1945
őstag
Sziasztok, van nekem 2x8 GB DDR4 3600MHZ memoria parosom.
Felraktam a BETA biost ( legujabb ) es igy birja a 4GHZ-et tuningban. A regebbivel nem birta, kek halal volt a jutalmam. Ennyit szamit az ujabb bios vagy ez bug lehet? -
genndy
addikt
Tudsz, igen.
@Aryes: jól mondod, kiegészíteném: repülő ékezeteknek nevezik őket, viszont önmagukban nem fognak megjelenni, kell utánuk a magánhangzó.Elvileg:
AltGr + a, e, i, o, u = á, é, í, ó, ú
AltGR+u + o, u = ö, ü
AltGr+Shift+2 + o, u = ő, ű
AltGr + j = íMég az is lehet hogy sima Alt is elég. De ha nem és nincs dedikált AltGr, az a Ctrl+Alt -nak felel meg.
-
Vannak külön ékezetek, amit altGr-el lehet beadni a magánhangzók előtt, sajnos fejből nem tudom hol, felül szokott lenni, talán a szám billentyűkön. ~ ^ stb látszik abban a sorban. Lehet a tiédre nincs nyomtatva, de itt kell lenni. Nyomkodd végig altGr-el vakon a felső sorokat.
Amúgy pedig lehet kiosztást változtatni, és a helyén lesz minden ékezetes betű, csak emlékezetből kell nyomkodni.
-
Mr X
veterán
Urak, segítség kellene. Angol kiosztású billentyűzeten van valami gombkombináció, amivel tudok ékezetes magyar magánhangzókat írni? Bárhogy kerestem, csak Alt+numpad számos megoldásokat találtam, de az adott klaviatúrán nincs numpad. Tud esetleg valaki trükköt erre?
-
BiP
nagyúr
válasz
Aryes
üzenetére
Akkor valami jelszókezelő lehet megoldás. (pl.Keepass), nem a böngészőben tárolva.
A másik meg, hogy tényleg frissítesz a gépen is, és mehet is fel a 11. Ha épp olyan gépet veszel, lehet, hogy licensz is van hozzá. De ha sokallod a 15e-et, a szürkezónás 2-3e Ft-os licensz is megteszi. -
válasz
Marci112233
üzenetére
Oh, hát emiatt nem fáj a fejem, köszi, van usb-sata, usb-m.2 adapter is itthon, a rendszert már vagy 4x klónoztam egyre nagyobb SSD-re, és van mentésem is a fontos adatokról. Itt a biztonsági frissítések hiányáról volt szó, és hogy sok dokumentum valamint mentett jelszó van a gépen amit rossz néven vennék, ha vki ellopná.

-
válasz
Marci112233
üzenetére
Lehet klónozni is m.2-re is.
-
Marci112233
addikt
válasz
Aryes
üzenetére
Nem tudom HDD vagy SSD van már a gépben, de 10+ éves esetén tuti 2.5-ös méret. Ebben az esetben ha veszel egy új laptopot akkor csak arra kell figyelni hogy legyen benne a 2,5-ös beépítő keret, mert szinte 99% hogy alapból M.2-es SSD-vel lesz az új laptop. A régiből kikapod a meglévő háttértárat és berakod az újba. Így megmaradnak az adataid is, de lesz egy új laptop ami már támogatja a 11-et. Én magam is így tettem, mivel nekem ugyan behalt a régi laptop, de az abban lévő 2.5-ös SSD-t átépítettem az új laptopba.
-
Daert
őstag
Hello!
Meg tudná valaki mondani hogy hívják a rendszerinformációs másodlagos kijelzőt PC-hez?Eszetleg van itt fóruma ennek a kütyünek?
? -
válasz
Marci112233
üzenetére
De egy 10+ éves laptopra már nem vesz az ember olcsón se kulcsot

Csak annyira szeretem a gépet, hogy amíg nem adja ki a lelkét, addig nyúzom.
-
-
Engem leginkább az tart vissza a frissítéstől, hogy tudomásom szerint a win11-et már nem tudom aktiválni a régi win7-es kulcsommal.

-
Marci112233
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Mivel a fejlesztések során néztem a 11-hez mi kell, már eleve úgy ment a fejlesztés is.
De attól függetlenül hogy majdnem 1 éve van így a fő gépem is csak most szeptember elején álltam át vele a 11-re. Előtte a másodlagos PC volt az első amire fel engedtem tesztüzemre, és mivel nem volt vele gondom, amint jött a laptopra is a frissítési javaslat, engedtem hogy feltegye. A fő géppel ennek ellenére mint írtam vártam, bár kb 3 hónapig nem is értesített, pedig előtte hetente tolta az arcomba, csak akkor még nem akartam váltani.A gépem amúgy benne a profilomban, ami nem annyira brutál erős, de szerintem manapság is még sokan elfogadnák. A gép nem egyben jött, hanem évek alatt áll úgy ahogy most van.
-
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Egy fontos, HA már olyan hardver van a gépben ami hivatalos 11 kompatibilis értelmetlen a 10-essel szórakozni.
Még mindig hallok olyat aki ilyen "modern/kompatibilis (hivatalosan) hardverrel is a 10-est nyomatja.
Még az én i5 4690-es procis gépemgépemre is felment a 11 de valahogy nem volt olyan reszponzív mint a 10-essel, de így még akkor maradok egy évet.
Engem az sem hoz lázba, hogy a félévente évente megjelenő "új" kiadások (26H1, 26H2 stb.) mindig hoznak valami kötelező problémát. -
Marci112233
addikt
válasz
Cs1csó
üzenetére
Én mióta a 10 volt fent szinte azóta MS fiókkal használom a PC-t és laptopot is, és a OneDrive le van tiltva és kész, illetve amiket nem használok azok szintén, és így sincs semmi probléma a rendszerrel. Így van ez most a fő PC-n, a másodlagos PC-n és a laptopomon is a 11 esetén.
Mivel minden géphez még a 10 idejében csináltam egy email címet és ahhoz kötöttem a MS fiókot, amiből a fő gépem email címét aktívan használom, a másik kettő csak a rendszernek van fent tartva. Igaz a fő gépeknek és a laptopnak vettem eredeti kulcsot így azok már azzal vannak, de a másodlagos gépem nekem is simán digitális licencel megy gond nélkül, mivel szó szerint én csak frissítettem 10-ről 11-re, és egyetlen hibával sem találkoztam még a gépeknél, minden ugyanúgy megy mint a 10-nél ment. Igaz néhány programot vagy újra kellett rakni vagy csak javíttatni, de utána azok is működnek.Így mivel nekem kutya bajom a 11-el, már nem izgat mi van a 10-el, de azért most ugyan kapott 1 évet az átlag otthoni felhasználó, de kétlem hogy ezt még egyszer meg fogják tenni. Ismerősi köreimben is elég sokan térnek át a 11-re, így 1 év múlva akár jelentősen csökkenhet a 10-et használók száma. Főleg ha az újabb programokat már úgy adják ki hogy 10-en már nem indul, ahogy volt ez korábban a 7 esetén, amit én nem vártam ki mert előtte átléptem a 10-re már anno az Intel 775-ös platformon is.
-
genndy
addikt
válasz
kenwood
üzenetére
AHK-val biztosan, mert azzal mindent meg tudsz csinálni amit a gépen egérrel billentyűzettel is meg tudsz.
Le tudom írni hogy szerintem milyen lépések szükségesek a működéshez, a scriptet viszont nem tudom megírni neked, annyira azért nem értek hozzá.
Kell egy olyan .ahk script ami mindig fut a háttérben (ez mondjuk alap).
WM_DISPLAYCHANGE - ez tudja figyelni a felbontásváltást
Ha történik ilyen, akkor a kimenettől függően aktívvá teszi a Firefox ablakot, és átállítja a felbontást (merthogy tud ablakváltást és egérkattintást szimulálni).
Az AHK oldala nagyon jó, sok a segítség és példa is, bár hogy olyat akart-e valaha valaki amit te szeretnél, azt nem tudom. Szóval vár rád még egy adag google / ChatGPT. -
kutga
félisten
+1, vagy, tedd fel rá a W11-et. A 11-es topikban van leírás tiszta telepítésre is, és upgrade-re is, én is így használok két gépet, amik hivatalosan nem felelnek meg a W11 követelményeinek. Amíg jönnek a biztonsági frissítések, nem zavar különösen, ha a feature update-eket nem kapom, vagy kézzel kell feltenni. Ha ennek is vége, akkor megyek én is Linuxra.
-
bh
tag
válasz
VikMorroHun
üzenetére
linux!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
szvsz sokkal egyszerűbb már a linux mint akár 10 éve volt, nem kell hozzá akkora tudás, és régebbi hardvereket se kell rögtön a kukába dobni mert nem win11 képes a win10 meg már nem támogatott. -
teptep
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
Nem! Nem ez volt a korábbi! Az amit belinkeltem az a mostani! A korábbinál még feltétel volt a bitonsági mentés aktiválása. Ezt engedték most el. Nem idézem be a teljes szöveget. El kell olvasni. Le van írva, hogy milyen feltételekk teljesítése esetén jelenik meg az ESU regisztrációs lehetőség. A regisztrációt MS fiókkal kell végezni. Akkor is, ha helyi fiókkal vagy bejelentkezve. Továbbra is állítom, hogy nem "minden otthoni W10 kap +1 évet". Csak azok akik a felsorolt feltételeknek megfelelnek és REGISZTRÁLNAK a +1 év ESU támogatásra.
-
válasz
Cs1csó
üzenetére
Azért ne bonyolítsuk túl. MS fiókhoz is csak egy email cím kell, én is a google email címemre regisztráltam az ms fiókot, nem kell outlook email cím. Prohardver regisztrációhoz sem kellett prohardver.hu es email cím.

OneDrive-nál is csak uninstall +reinstall kell hogy a minden szinkronizálás helyett csak egyetlen egy könytárat szinkronizálgasson másolgatáshoz és akkor már hasznos programmá válik és a tárhelye (5G) is elegendő.
-
teptep
őstag
válasz
Cs1csó
üzenetére
"minden otthoni Windows 10 (akár MS fiók nélküli helyi fiókkal telepített, és használt) kap +1 évet"
Ez, így, ebben a formában nem igaz! Csak lehetőséget kapnak a naprakész W10 rendszerek, hogy MS fiókkal regisztráljanak a +1 év ESU támogatásra. Ha helyi fiókot használ, akkor 60 naponta be kell jelentkezni. Ha nem regisztrál, akkor nem kap frissítést. LINK -
Cs1csó
titán
válasz
Marci112233
üzenetére
Kapott MÉG egy évet a Windows 10 az otthoni felhasználóknak is ingyen.
Már vagy 1-2 hónapja lett egy olyan opció, hogy ha valaki MS fiókkal használja a Windows 10-et és engedélyezi a "OneDrive"-ot akkor kap egy plusz évet.
Mivel nekem volt outlook-os email címem (outlook email cím = MS fiók) de csak helyi fiókkal használtam (és a OneDrive-ot sem használtam érthetően) ezért bejelentkeztem és ennyi most már MS fiókkal használom a Windows-t, és kaptam +1 évet (jönni fognak a biztonsági frissítések)
(Anno Windows 10-re váltásnál már volt ez a gép MS fiókkal is telepítve, és a Windows 10 licencem is digitális MS fiókhoz is kötött)A legfrissebb hír a Microsoft-tól, hogy már a fenti "bűvészkedés" sem kell: minden otthoni Windows 10 (akár MS fiók nélküli helyi fiókkal telepített, és használt) kap +1 évet.
Ezt a lépést én (a kis Nostradamus
) megjósoltam, ugyanis hiába a sok fenyegetőzés még mindig a gépek 40%-án (legalább) Windows 10 terpeszkedik. Szerintem ameddig 10%-ra (vagy az alá) nem csökken nem merik teljesen elengedni a kezét a Windows 10-nek.Így lehet megint visszaállok helyi fiókra mert számomra SEMMI előnyt nem jelent az MS fiók mivel gyakorlatilag nem használom. A OneDrive-ot igen, (telefonom képeit erre szinkronizálom) de asztali Windows PC-émről nem szinkronizálok semmit, az adatvédelmet máshogy oldom meg.
(A felhasználói fiók "beállításairól" stb. mentés pedig szintén nem érdekel) -
kutga
félisten
válasz
Marci112233
üzenetére
Pénzért, természetesen.
A Windows lassan már olyan lesz mint az éves iOS/Android verzió váltás. -
Marci112233
addikt
Még a Windows 10-ről is csak most októberben kell váltani ha nem akar az ember fizetni hogy ha tovább akarja használni. Na most akkor a 11 csak 1-2 évig lesz? Ha nem akkor minek a 12 ha a 11 is sokáig menni fog, és addigra szinte minden gyártó fel fog készülni, és nem lesz probléma mi is kell majd a 12-nek.
-
roseA580
aktív tag
-
Borisz76
nagyúr
Sziasztok !
Pusztán elméleti kérdés következik....Jelenleg az itthoni gépeken ( 3 db ) Win11 Pro fut.
Elviekben nem alkalmasak rá.....de megoldottam.
Olvastam , hogy a következő Win verzióhoz kelleni fog majd az NPU ( Neural Processing Unit ) azaz a Neurális feldolgozó egység.
Cikk : [link]Tudom, hogy a kiadásig még sokminden változhat....mármint , ami a minimum konfigurációt érinti.....tehát még semmi sem biztos.
Ugyanakkor, ha most fejlesztenék gépet, akkor mely CPU-k felelnek meg ennek a követelménynek ?
Azaz mely CPU-kban van jelenleg is ilyen NPU egység ?
Nem találtam ilyen jellegű listát....
Mondjuk nagyon nem is kutakodtam.AMD oldalán ilyet találtam : [link]
Érdekes, hogy csak a AMD Ryzen 8000-s szériánál láttam ezt az oszlopot : AMD Ryzen™ AI
A listán belül 3 modellnél elérhető , 3 modellnél nem elérhető az AI finkció.....
Gondolom ez lenne az NPU meglétére / hiányára utaló jel.
Intel oldalon nem találtam listát vagy lehetőséget a keresésére. -
kenwood
veterán
Van egy 1440p monitorom, es egy 4k TV-m.
A monitort ulve, a TV-t fekve hasznalom bongeszesre.
Mindig csak egy kijelzo megy,nem hasznalok kiterjesztest,hanem valtogatok.
Azt szeretnem elerni, hogy a firefox a monitoron 100%os zoomon legyen, a tv-n viszont csak 80.
Megoldhato ez automatizalva? -
kutga
félisten
válasz
Pyttawrx
üzenetére
Ez bennem is felmerült. A táp és a cpu hűtő mindenképpen cserére szorul, régiek, kiszolgálták az idejüket. A vga azért kell főleg, hogy legyen legalább egy hdmi portom, de gondolom YT alatt is erősebb talán, mint az integrált. A ram+procit még átgondolom, de ezek alapján inkább a 7500 irányába megyek.
MOD
Köszi mindenkinek. -
Csupingo
veterán
válasz
kutga
üzenetére
Én is a másodikat ezek közül, mert tényleg jónak tűnik az a cpu + mem ajánlat, de hosszabb távra ha már bele kell nyúlni a gépbe, akkor inkább 4 mag 8 szálas procit vennék, azzal biztos kihúzná édesanyád még minimum 5 évig.
Igazatok van, a win 11 most nem lebegett a szemem előtt, az meg lutri lehet nem támogatott processzorokkal a jövőben. Esetleg akkor 1-2 éven belül gépcsere, valami olcsóbb kompatibilisre.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Édesanyám asztali számítógépét fejleszteném kicsit, kap egy új, 500 wattos tápot, 1050-es vga-t, és új cpu hűtőt. Ha már szétszedem, gondoltam tennék bele több memóriát is, és elgondolkoztam akár proci cserén.
Ez van most:
G4560
asus prime b250m-k
2*4 giga Kingston Hyperx 2400-as ram
250 gigás sata3 ssd
300 wattos táp.Ebbe menne az új táp, a vga és hűtő, ezeket már megvettem.
Találtam használtan 2x8 GB DDR4, 2400 MHz CL15 memóriát 8 ezer forintért az egyik eladónál.
Egy másik eladónál találtam 2x8 GB DDR4, 2400 MHz memóriát és i5-7500 processzort együtt 15 ezer forintért.A kérdés, hogy ti melyiket választanátok, ha választanátok egyáltalán?
A felhasználási cél internetes böngészés (YouTube, híroldalak, közösségi média), alapvető irodai alkalmazások (Word, Excel, e-mail) és alapvető multimédiás feladatok (videólejátszás, zenehallgatás) lenne.
Az oprendszer W10 jelenleg, amit a hétvégén tervezek W11-re frissíteni, bár hivatalosan egyik cpu sem támogatott. Ha a mostani konfig is elég erre, akkor meg hagyom az egészet.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Jól gondolod.
A routeredet egy PC vagy laptop segítségével ( közvetlenül ) be tudod állítani AP , Acces Point módba. Ha a menüjében van ilyen lehetőség, akkor ott....ha nincs AP mód benne , akkor így : [link]
Érdemes a wifi-nek...a Telekomos wifi-től eltérő SSID nevet adni !!! Jelszó lehet ugyanaz is....mind1.Ezt követően kell egy újraindítás az eszköznek.
Ha ez megvan, akkor teheted a végleges helyére a LAN kábel végére.
Nyugalom.....az összes LAN csatlakozója használható marad és wifi-t is sugározni fog. -
galervin93
addikt
Sziasztok. Előre is leszögezem, nagyon analfabéta vagyok hálózatok terén (is).

Ez a móricka rajz a házam volna.
Piros1: Telekom router
Sárga1: Android Box TV-vel
Piros2: Asus RT-N12E - repeaterként szórja a netet, mert a ház hátsó felébe a Telekom router már kevés
Sárga2: még egy Android Box TV-vel
A kék azt jelenti, hogy vezetékes a kapcsolat, P1 és S1 egymás mellett vannak, P1 és S2 között meg a padláson vittem keresztül. Az Asus teljesen vezeték nélküli, a hűtő tetején leledzik.
Kérdés: a zöld pötty egy jövendőbeli kamera (lehet ugyanazon az oldalon a másik sarkon is lenne egy a jövőben, így a ház két hosszanti oldalát látnám). Hogyan lehetne jól megoldani, hogy wifire tudjon kapcsolódni ez a kamera?
a) hagyom így ahogy van, a repeater wifijére kapcsolódik; vályog a ház, és hát nem túl erős a jel, főleg fent a födém környékén, ezért...
b) ...arra gondoltam, hogy beviszem az Asust az S2 Android Box mellé, mert itt közvetlenül tudnám vezetékkel a Telekom routerrel összekötni. De itt jön a kérdésem, milyen módot kell beállítanom az Asus routeren, hogy egyrészt az Android Boxot is rádughassam vezetéken, másrészt meg wifit is szórjon nekem? Erre való az AP mód?Ilyenkor mi lesz a wifi neve, jelszava, én állítom be? -
De4d
őstag
Lehet végül meglett a megoldás.
Nem elég az nv controll panelben engedélyezni a Gsyncet, a Vsyncet is engedélyezni kell, de a játékokba meg ki kell kapcsolni a Vsyncet. Sokadik leírást olvasva úgy néz ki ez segített. Sok videót is megnéztem ahol egészen mást mutattak mondtak. -
De4d
őstag
válasz
Aryes
üzenetére
Nem dehogy, ezek a képek egymás után készültek, nem állítgatom el hogy direkt csúnyább legyen.
Ám azóta tovább próbálkoztam volna még egy fura észrevételem.
Az hogy ha a windowsba megnyomom a monitoron a beállítás gombot akkor látom hogy 2k 144hz viszont ha elindítom pl egy két bizonyos játékot akkor megváltozik. stalker 2 esetében meg 59 60 között el kezd ugrálni, a flintlock játéknál meg 130 144 között ugrál
A cyberpunknál pedig beáll 144re azért nem volt azon hiba, de ott is csak ha egyszer közbe kimegyek a winbe, majd vissza.
Van olyan gyanúm akkor ez a baj, hogy ha be van kapcsolva a gsync nem 144en megy a monitor. -
Héraklész
senior tag
válasz
Borisz76
üzenetére
Én azért bízom abban, hogy 100-ból 99 szoftver rendesen törlődik magától. Egy nagy cég, mint az AMD/NVidia pedig csak nem olyan trehány, hogy ezt az egyszerű dolgot ne tennék meg normálisan.
Ráadásul az úgynevezett szemét, a programmaradványok egy-egy szoftver után néhány MB-ok lehetnek általában, nem? A registrybejegyzés néhány Byte talán?
-
BiP
nagyúr
A fullscreen és a windowed közötti különbségben keresném az eltérést.
Olyan, mintha a "szőrösebb" képen fel lenne tolva a kontraszt.Kábelprobléma nem lehet, hiszen akkor mindig jelentkezne. Azt egyébként könnyen ki lehet próbálni, ha csinálsz screenshotokat (nem fotót) és azt hasonlítod össze.
Akkor meg tudod nézni, hogy a játék által küldött kimenet is eltér-e. Így le tudod szűkíteni, hogy hardveres (azonosak a screenek) vagy szoftveres problémáról van-e szó. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Héraklész
üzenetére
Nem feltétlenül elég ha csak uninstallálod mert hajlamosak "ottfelejteni" mappákat, egyéb fájlokat , registry bejegyzéseket stb.
Ez minden telepített program eltávolításánál igaz.
Van , ami szépen leszedi magát és tényleg eltávolít mindent de sok olyan program van ami "szemetet" hagy maga után.
( Az idő előrehaladtával ezért is hízik meg a rendszer....)Ez a program speciálisan a VGA driverek eltávolítására készült.
Mivel hosszú-hosszú évek óta csak 2 szereplős a piac....így nincs nehéz dolga a programnak , programozójának. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Héraklész
üzenetére
Ha valamilyen okból ( Pl . : AMD-ről váltás NVidia kártyára ) el kell távolítani a VGA Drivert , akkor ezzel TELJESEN el lehet tüntetni.
De hibafelderítés esetén is jól jöhet....
Nem is tudnám megmondani, hogy mikor olvastam, hallottam róla először....de a v18 lehet az évek számát is jelöli... -
Borisz76
nagyúr
Azt próbáld akkor ki , hogy csak 1 helyen kapcsolod be a G-Sync-et.
Vagy a Windowsban....vagy a játékon belül....már amelyik játékban külön is lehet.Mindkét helyen bekapcsolva.....okozhat gondot.
Amúgy : [Adatlap....]
[G-Sync és Adaptive-Sync (FreeSync) részletek.] -
De4d
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
Igen nekem is a monitor beállítás, és vga driver volt a fő tippem.
Lehet megoldódott?Ez be volt pipálva meg a teljes képernyős módnál is. Kivettem és most jó a kép, nem olyan szemcsés, zavaros, zajos.
De ez így jó? Emiatt kellne ilyen rossz képet adnia ha be van pipálva?
Vagy lehet ütközött más beállítással?
-
Borisz76
nagyúr
Ha az előző konfignál is csinálta, akkor nem a gépben ...hanem a monitorban keresném a hibát.
Bár ellentmond neki, hogy van amikor jó a kép....másik játéknál meg homályos.....akkor lehet inkább Win gond lesz az...
Kábel ugyanaz ? HDMI vagy DP ?
Lehet egy próbát megérne a másik is....
HDR képes a monitor ?
Lehet a Win szórakozik ....olvastam HDR problámáról játékok közben.Erről nekem nincs tapasztalatom mert még FHD-ban tolom egy ezer éves Dell UltraSharp U2312HM monitorral 60Hz-n.
-
De4d
őstag
válasz
Borisz76
üzenetére
A hardveres hiba kizárható, mert csak bizonyos játékokban csinálja. és csak bizonyos esetekben. Nem kockás, szemcsés, mint ha lenne valami szűrű rajta. Van játék ahol egy alt enter segít valahol meg nem.
Pl ma lett teljesen új konfigom, de az előzőnél is csinálta, volt hogy letettem tálcára a játékot majd vissza és eltűnt ez a jelenség.
Pl csgo2nél ez mindig 1x elég volt eljátszani, stalker2nél nem a flintlock nevű rpgnél sem.

De pl cyberpunk 2077ben sose volt.
Most megint jó egyébként.
Nem hardveres a hiba, olyan mint ha valami szar effekt lenne ami beragad.Teszek be képet, szerintem jól látni a különbséget.
A stalker 2 invetoriban is látni, hogy az alsó kép olyan szemcsés, "redős"
A töltöképernyőknél is, mint ha elállítódna a felbontás, esetleg a monitor mint ha már hrzen menne. -
Borisz76
nagyúr
Jó sok dolgot írtál....majdhogynem feleslegesen.
A lényeg , hogy milyen VGA , Alaplap , tápegység van most a gépedben ?Mert ha tippelnem kellene , akkor azt mondanám, hogy VGA memória hiba.....mert akkor ( is ) produkálhat a gép "kockás" képet.
Játékokban terhelés alatt....aztán idővel már terhelés sem kell hozzá és netezés közben is előjön.
A tuti jele pedig az amikor már az alaplap BIOS-ába belépve is csíkos, kockás a kép.
Természetesen lehet még tápegység probléma is pláne ha a táp régebbi és nem is kellő a teljesítménye , hatásfoka.Ha mindezen hardveres vizsgálatok / kizárások megvannak, akkor lehet áttérni a szoftveres részre.
DDU-val leszedni a VGA drivert.
Gép újraindítása.
VGA drivert feltenni.....egy régebbit, amikor még jó volt a gép.
Ha ez sem segít, akkor drivert frissíteni. -
De4d
őstag
Üdv.
Talán itt lenne a legrelevánsabb a kérdésem.
Olyan furacság ütötte fel a fejét, vagyis tart már egy ideje, ami új vga driverrel se oldódott meg.
Bizonyos játékokban ha a "játkban" vagyok elszemécsedik a kép, mint valami rossz effekt lenne. Utána néztem, hogy van hasonló másoknak is a kromatic effekt miatt. De ez inkább másnak néz ki.
A stalker 2 ben nagyon látni, és az a fura ha pl megnyomom a win billt, és feljön a tálca, de a játék háttérben marad, mint ha alblakos mód lenne, akkor megint szép éles a játékban a kép, de ha játszom akkor megint nem.
Pl a Csgo2-ben is csinálja ezt, első indításnál, de ott ha megcsinálom ezt a kimegyek az asztalra vagy vissza a játkba megszűnik. CP2077-ben volt egy a kromatikus effekt ki be kapcsolgatta, mégse volt ilyen effekt hiba, így azt gondolom nem az okozza.
VGA driver csere is volt. Egy tippem maradt, viszont hogy azt hogyan is kellene kivitelezni azt nem tudom. Az volna a tipp, hogy nem lehet hogy a Vsync Gsync DLss Framegen beállítások okozzák ezt? Nincsenek összehangban? Ez azért is merült fel bennem mert a csgo2nél mindig feljön egy ilyen figyelmeztető üzenet is, hogy a Gsync nincs összhangban a függőleges szinkronizációval meg a nv reflex-el -
$atirka
őstag
Tudja valaki, hogy mi a tosz van a Logitech g-hubbal??
Havonta eltávolítja magát a gépről, így a kormány nem szokott működni, néha emiatt a headset sem. Igazából a startmenüből tűnik el, a telepített mappában nincs .exe fájl, de ha elindítom a telepítést, kiírja, hogy már telepítve van. Ilyenkor nyomok egy reinstallt, még rá is kérdez, hogy átvigye a régi beállításokat is...
Van erre valami megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Crimson Desert
- Napelem
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Autós topik
- Haditechnika, harcászat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Sudokoo NEXAURA 360 Liquid Cooler, 360mm vízhűtés!
- ÚJ/BONTATLAN Microsoft Surface Laptop 7 ULTRA 7 32GB 1TB
- Lenovo ThinkStation P300 Workstation,i5-4590,16GB DDR3,256GB SSD,2GB VGA,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4561, 100% Akksi
- Bomba ár! Dynabook Portege X30-L - i5-1135G7 I 8-16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)