Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
-
Mobilarena
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mindenes24
junior tag
Nem tudom, hol kerdezzem:
Amazon kindle ingyenes letoltesekhez valoban csak regisztracio kell, vagy utana majd elofizetest kovetel? -
attiati
veterán
BitRider, Essejó, BiP köszi a tippeket, végignézem őket!
-
BitRider
senior tag
válasz
attiati
üzenetére
Windows-ra egyszerű:
vokoscreenNGFórumtárs fordította magyarra, friss, open source, jól működő felvevő. Meg persze ott van az
OBS Studio, de azt kicsit nehezebb használni. Telefonra nem tudok ilyet. -
ironer23
csendes tag
USB-s vevőegysége van, egy bemenet, és egy kimenet tartozik hozzá.
-
ironer23
csendes tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
A ventrilos időszaknál én is még gombnyomáson voltam, TS3nál álltam át. Ugyhogy az uj generáció részét hagyjuk a dolgoknak,
Igen a visszahallos problémát nem oldja meg.
Illetve a mikrofonvásárláshoz is várnám az ötleteket -
Vismajor01
addikt
válasz
ironer23
üzenetére
Kontrollerben is belehet állítani. Amikor fiatal voltam akkor kötelező volt mindenkinek a pushtotalk, anélkül kivoltál rakva ventriről. Nem vagyunk kiváncsiak a tüsszőgésre, harácsolásra, csámcsogásra, anyával üvöltözésre. Sajnos ez a discordos új generációval eltűnt úgy látom. Bár én is idomultam kicsit, mert nem push to talkon vagyok ellenben van push to mute, szóval ha bármi van lemuteolom magam
Bár ez nem feltétlen oldja meg a játék-visszahallós problémát
-
ironer23
csendes tag
válasz
Vismajor01
üzenetére
De van, csak nem mindig van lehetőségem nyomkodni pl játék közben, kontroller mellett
-
ironer23
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne hogy headsetem (Asus TUF H3 wireless) mostanában elkezdte hogy amit a fülesen hallok, video, játék, stb, hallják mások is mikor discordon beszélek.
Hangérézékelésen vagyok, gombnyomásos nem opcio. Mitől lehet ez, illetve lehet rá valami megoldás?
Illetve alternatív megoldásban gondolkodtam egy állványos/karos mikrofonon. Erre olcsobb kategóriábol opciókat tudtok ajánlani?
Köszönöm előre is -
attiati
veterán
PCre + telefonra tudtok jó programot, ami felveszi a rajta futó videót hanggal együtt?
-
Üdv! A Samba szerver esetében az egyes eszközökről módosítható az ilyen formán megosztott HDD tartalma, igaz? Tehát pl. UPnP esetén csak nézni lehet a háttértárról a filmeket, de sambával van lehetőség másolni/törölni ezeket. Köszönöm!
-
-
válasz
King Unique
üzenetére
én 4 GB RAM-mal évekig használtam 64 biteset
Én még mindig azt használok...

-
King Unique
titán
válasz
BitRider
üzenetére
Ami ilyen formában nem feltétlen igaz, mivel ha eddig egy 64 bites Windows 7 elfutott azon a PC-n, akkor elvileg egy 32 / 64 bites Windows 10 is futhat a megadott feltételek teljesülésénél, ahol a 2 magos CPU és a 4 GB RAM már elég lehet alap netezéshez, HDD-t nem árt SSD-re cserélni és ennyi. Sőt, láttam már 1 magos CPU, 4 GB RAM, HDD mellett is használni laikus felhasználót Windows 10-et netezésre + szövegszerkesztésre, szóval azt a mesét kár előadni, hogy kizárólag csak az a bizonyos másik javasolt megoldás az egyetlen reális opció...
Tehát ha elfogynak az érvek és nem sikerül a tények, konkrét statisztikák stb. ellenében semmit felmutatni, akkor jön a szokásos mellébeszélés, világos.

-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Régi gépen ez az egyetlen reális opció, hogy legalább netezésre alkalmas legyen további költés nélkül. Ennyi volt a lényeg, de megint sikerült eljutnod totális irreleváns statisztikákig, meg tények követeléséig.
Semmiféle magyarázat meg vita nem szükséges ahhoz, hogy az első mondat felfogható legyen. -
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
BitRider
üzenetére
Mármint összevissza lett írogatva minden, először az hogy azokon a másik rendszereken is minden kb. pont ugyanaz, ugyanúgy működik mint Windowsoknál, pont ugyanúgy lehet használni és egyebek, majd amikor azt nem sikerült kellően alátámasztani, akkor jött a bal klikk és egyéb "okosságok", egyre jobb.

Mármint mi kell az emberek 98%-ának, azon operációs rendszer és böngésző amit javasoltál, mutatsz erről valami hiteles statisztikát is, vagy csak így bemondásra illetve beírásra?
Telepítési élmény? Ja, kicsit más a 2 rendszer telepítője, meg az általános programtelepítési módszer, az tény.
Nekem nem kell különösebben semmit elmagyarázni és igazolni, mert amiket leírtam, azok kb. tények és egyes statisztikák is alátámasztják. Az eredeti kérdés pedig ugye az volt futni fog-e azon a PC-n a Windows 10, nem az hogy milyen más operációs rendszert javasolnak helyette.
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Végig arról írtam, hogy netes gép. Ott van a Firefox, fogja, elindítja. Erre javasoltam, és ez kell az emberek 98%-ának. A körítésről szó se volt. Most komolyan azt akarod elmagyarázni, hogy más a telepítési élmény, mint a Windows-on?
No shit. -
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Nem olvasok informatikai híreket. Köszi, hogy leírtad!

-
King Unique
titán
válasz
I02S3F
üzenetére
Ez már tény, jó 2 hónapos hír. Viszont azért az ESU sem feltétlen annyira olcsó, legalábbis a Windows 7-nél megkérték az árát, igaz az szervezeti szinten értendő árazás volt, kérdés hogy magánszemélyeknek mennyi lesz majd.
Na meg vsz lesz majd ilyen lehetőség is, de arról legyen elég max. ennyi.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
I02S3F
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Ha tényleg ez lesz, amit írsz, hogy lesz public esu én nagyon örülnék! Nekem drága lenne egy új 11 kompatibilis lapost venni, de még használtan is!

-
King Unique
titán
válasz
Intel fan11
üzenetére
Igen, akár a 32 bites Windows 10 is opció lehet, bár én 4 GB RAM-mal évekig használtam 64 biteset, szóval utóbbi is jó lehet, meg ha kevés a RAM, akkor ott van ugye a lapozófájl.
(#142669) efemm:
Tudtommal ugyanazok a havi általános "B" / "D" és .NET kumulatív frissítések érkeznek 32 és 64 bites Windows 10-re egyaránt, nem világos hol írták az ellenkezőjét. -
válasz
Intel fan11
üzenetére
Úgy olvastam, hogy a 32 biteshez nincs annyi frissítés, pl. .Net (ami a Roblox-hoz kell).
-
King Unique
titán
válasz
BitRider
üzenetére
Addig amíg kattintani kell duplán a kint lévő ikonra a program indításához, addig igen, ellenben ha programot kell telepíteni / eltávolítani, akkor az már nem feltétlen ugyanaz és lehet túrni a webes keresőt, hogy most terminálban vagy csomagkezelőben hogyan kell, vagy szoftveráruházban megkeresni már ha egyáltalán megvan ott, stb. Amik a laikus felhasználóknak pont gondot okozhatnak, meg ha eleve máshoz szoktak hozzá x év alatt, ha Firefox helyett Chrome / Opera / egyéb böngészőt akarnak használni, LibreOffice helyett Microsoft Office-t ha már pl. oktatásban kb. minden tanulónak és tanárnak ingyen jár a Microsoft 365, stb., amik nem szimpla téveszmék, hanem tények.

Nem, nem feltétlen kell 1,5 év után újra elővenni a témát, mivel a Windows 10-nél lesz + 3 év kiterjesztett támogatás (ESU) immár magánszemélyeknek is, ahol vsz lehet majd akár ingyen "potyázni" is akárcsak a Windows 7-nél, 2028-ig ettől függetlenül is támogatott lesz szoftveresen a Windows 10, a laikus felhasználók jellemzően pont nem feltétlen szokták figyelni a támogatási időket hanem használják a rendszert amíg működik, stb.
-
BitRider
senior tag
válasz
Rowon
üzenetére
Abban az esetben felcserélhető, sőt, felcserélendő, ha csak netes gépről van szó és elegendő a LibreOffice. Ez az emberek java részét lefedi és kutyát sem érdekli a support.
Nyilván változik a helyzet, ha muszáj az MS Office, az ANYK, vagy bármi egyéb. Rengeteg kezdőnek mutattam be a Mint-et és azóta is vígan használják, és nekem is jó, mert nem hívogatnak azzal, hogy már megint mit pusztítottak el a gépen valami hülye Win-es problémával. Intuitív, egyszerű, frissül magától. Egyáltalán nem céges környezetről beszéltem és arról, hogy mindenkinek váltania kéne.
Ennyi erővel behozhatnánk azt is, hogy mekkora ősszívás a MacBook-ok adatmentése, újratelepítése és a hasonló témakörök, ha valami probléma fennáll, de nem ez volt a téma.
-
válasz
BitRider
üzenetére
Én nem is arra gondoltam, hogy játékgép, viszont azt írtam, hogy az asztali Windows és az asztali Linux NEM felcserélhetőek egymással és ez mellett továbbra is kitartok. Sokkal körülményesebb egy Linux alapú rendszert használni, mint Windowst, mert a hardvertámogatás fos, a szoftvertámogatás fos, a support fos, van 6 millió disztribúció, ami közül a neked valót csak akkor találod meg, ha a 6 millióból a legnépszerűbb kétszázezret végigpróbálgatod, majd megtanulod azt az egyet, aztán egy év múlva rájössz, hogy ez se jó és váltani kell. Tömören ennyi.
De én így szeretem.
-
válasz
BitRider
üzenetére
tehát van egy ikon és arra bökve megnyitja a kívánt programot
Linuxnál ez koránt sem biztos.
Mivel nem derült ki a hozzászólásából, hogy mire használja a gépet, így előfordulhat AKÁR az is, hogy játszik (szerk. visszaolvastam, játszik, valami roblox nevű játékkal). Akármit Linuxon elindítani nem egyszerű, vagy éppen nem is lehetséges. Windows 7-en a Steam már kuka, maradnak a virágbolti játékok, azoknál meg valamivel be kell nyitni (khm... törni), hogy működjenek. Ezt nem fogja tudni egy teljesen laikus megcsinálni Linuxon és itt nem arról van szó, hogy hol van az ikon, meg hol a tálca, hanem egy egészen más rendszerről van szó.
De inkább hagyjuk is, részemről off vége.
-
BitRider
senior tag
-
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Ugyanúgy működik user szinten, tehát van egy ikon és arra bökve megnyitja a kívánt programot. Hisz erre van szükség... ilyen szempontból nincs különbség, egyezik mindkét UI logikája. Nem ez lesz a "visszatartó erő", hogy kicsit máshogy néz ki. Inkább az szokott lenni, hogy az átlagusernek mindenféle téveszméik vannak a Linux-okról, miközben egy tök egyszerű grafikus cucc (tud lenni).
Nyilván más a két rendszer tálcáinak a beállítása, de azzal az emberek 99%-a nem foglalkozik. De ha megoldható a 10 futtatása, akkor az is jó ideiglenesen (még másfél évig). Aztán újra elő lehet venni a témát...
-
King Unique
titán
válasz
t420s
üzenetére
Például a VeraCrypt titkosított konténerfájlnál van az, hogy 1 db fájl az egész és ha az sérül, akkor utána egyáltalán nem vagy csak nagyon macerásan nyerhető vissza abból adat. Ellenben a teljes partíciót titkosító BitLocker vagy VeraCrypt megoldásnál hirtelen nem rémlik hogy pl. 1 szektorhibánál teljesen elszállna minden, BitLockerhez vannak külön adatmentő programok amik a jelszó vagy helyreállítási kulcs ismeretében tudnak menteni, stb. De az valóban igaz, hogy a titkosítás adatmentés szempontjából plusz nyűg lehet és megnehezítheti azt.
Egyébként ha komolyabb I/O eszközhiba van, akkor az nyilván egy nem titkosított meghajtónál is szívás és ilyenkor lehet csak adatmentő cégnél tudnak vele mit kezdeni vagy ott sem feltétlen. Pont ezért a lényeg eleve az, ami a téma topikjának indító hozzászólásában is le van írva, ami ha be van tartva, akkor nincs miért aggódni. -
King Unique
titán
válasz
BitRider
üzenetére
Az előbb még az volt állítva, hogy minden ugyanaz, tálca + Start menü és egyebek, ugyanúgy működik minden, majd most már csak a bal klikk.

Igen, le lett írva az eredeti kérdésre válaszolva, hogy a megadott feltételek teljesülésénél a Windows 10 is futhat azon a PC-n, a nem támogatott Windows 7 használatát már nem kellene erőltetni, stb. -
Cs1csó
titán
válasz
marcika1290
üzenetére
Tippre 5-10%-os léptékkel próbálkozz, ha stabil akkor jó.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
marcika1290
üzenetére
morepowertool, azzal ha elcseszed, csak egy ujrainditas aztan ujrakezdhető.
-
válasz
t420s
üzenetére
Bitlockert ugyan nem használok, de Windows Server-t Hyper-V funkcióval igen, ahol a guest rendszerek szintén egy-egy fájlban vannak benne, vegyesen windows és linux guest-ek, és nem volt velük problémám (pedig ups nélkül mennek, néha áramszünettel). Szerintem a fájlrendszer hibatűrése, helyreállíthatósága független a bitlockertől.
Még annyit, hogy a pendrive adathordozó eszköz, és nem adattároló! -
t420s
aktív tag
Pendrive bitlocker-es titkosítása nem halál veszélyes abból a szempontból, hogy IO hiba esetén az egész úgy ahogy van elszáll?
A bitlocker egy tömbként kezeli a pendrive-ot, vagyis mintha egy hatalmas file lenne csupán a drive-on.
Míg egy sima pendrive amin van ezer file, ott ha IO hiba van, elszáll az adott doc/xls file, de minden más marad...
A bitlock-os drive mivel egy logikai adattömb az egész így ha IO hiba van, az egész adattömb elszáll, az ezer file egyszerre tehát... és az már halál gáz.Vagy rosszul tudnám?
-
inf3rno
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Én kódolós munkákhoz, netezéshez, filmezéshez használok Manjarot, ahhoz teljesen jó Windows alternatíva. A játék meg a speciális célszoftverek, amiket nehéz kiváltani. Talán virtualizációval megoldható, ha valakinek elég erős a gépe.
-
válasz
marcika1290
üzenetére
Szia,
Msi Afterburnerrel is lehet csinálni, én azzal állítottam be a saját kártyámat. Külföldi fórumokon az elérhető források bősége miatt érdemesebb szétnézni, hogy milyen beállítási profilokat célszerű alkalmazni.
-
Vismajor01
addikt
-
marcika1290
csendes tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy valaki csinált-e már undervoltingot?
RX 580 Pulse-hoz kéne
Még sose csináltam ilyet,szóval gondoltam talán szerencsém lesz,utána olvasgattam,de minden kártyának más az értéke :/ szóval nem tudom lekoppintani a meglévőt. -
BitRider
senior tag
válasz
King Unique
üzenetére
Más hatása van a bal klikknek egy tálcaikonon a két rendszeren? Nem. Ugyanaz a működés? Igen. Játszhatod, hogy nem érted, csak a célja értelmezhetetlen. De nincs is mit ezen tovább matyizni,, el lett mondva az egyetlen valamirevaló megoldás. Ha valaki ennek ellenére Win 7-ezik, hát tegye.
-
-
King Unique
titán
válasz
BitRider
üzenetére
Azt nem világos mióta kell külön megmagyarázni egy IT fórumon, hogy a Linux ≠ Windows és a Windows ≠ Linux, amikor eleve tény és az itteni szaktopikokban is rendszeresen elsütik ezt, meg hogy ne akarja a Linuxot Windowsként használni avagy éppen fordítva, de mindegy.
Nem, nyilván nem pont ugyanolyan se a tálca se a Start menü, max. csak hasonló, ahogyan a programtelepítésben és egyebekben is van különbség, automatikusan meg a Windowsok is eleve frissülnek és a telepített egyes programok is mint pl. pont a böngészők, akik pedig eleve Windowshoz vannak hozzászokva azok nem feltétlen kapásból másfajta operációs rendszert akarnak használni ha Windows használatára is van lehetőség, stb.
A leírtakból annyi reális, hogy Windows után pl. egy Linux Mint valóban jó alternatíva lehet és a böngészés, szövegszerkesztés stb. általános dolgokra nyilván használható az is, ott is van Firefox és LibreOffice, na de nem feltétlen mindenki akar arra váltani és azt használni. + Ugye az eredeti kérdés sem ez volt, hanem hogy futna-e az adott PC-n a Windows 10, amire le lett írva a válasz. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Tanulásra, önfejlesztésre, munkára használom a Online mesterséges Intelligenciát. Korábban a Chat GPT-t, most viszont a Google Bardal ismerkedem. Ezutóbbi néhány válasznál az online linkeket nem jeleníti meg, eltávolítja. Ezek sima hétköznapi, sokszor tananyag linkek. Vagy mód ennek megjelenítésére? Mi ennek az oka?
Válaszotok előre is köszönöm!
-
BitRider
senior tag
válasz
Rowon
üzenetére
Máshogy? Aki csak böngészik a gépen és néha megnyit egy-egy dokumentumot (az esetek java része), az az ugyanolyan tálcán ugyanazt a Firefox-ot nyitja. Illetve a grafikusan szépen eleve berendezett, kategorizált start menüből ugyanazt a libreoffice-t tudja kinyitni. Miféle különbségre gondolsz? Hogy sokkal egyszerűbb telepíteni a sok fasz kérdés nélkül? Meg hogy automata frissen tartja magát és a programokat? Valóban elképesztő a különbség egyszerűségben és élhetőségben, ha csak netes gépről van szó, csakhogy nem a Windows javára.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Látom BitRider ajánlott egy Linux alapú rendszert. Ilyen 15 év körüli gépeket már vagy el kell engedni, vagy egy könnyedébb, de jelenleg is támogatott OS-t kell hozzá keresni. Viszont a Linux finoman fogalmazva máshogy működik, mint úgy általánosságban a Windowsok. Meg lehet próbálni feltelepíteni és használni egyet, hogy tudsz-e vele boldogulni.
Alternatív megoldás, hogy veszel, vagy összerakatsz egy új gépet, ami a Windows 11 hardverkövetelményeinek is megfelel. A Windows 7-nek meg búcsút kell mondani, főleg online térben.
-
Intel fan11
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
2 magos a cpu dual core E5200 es 4 giga ram van a gepben.
-
BitRider
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Ezzel max meghosszabbítod a szenvedést, utána ugyanúgy elavultnak fog számítani a böngészés és kezdheted az egészet előről ahelyett, hogy megoldanád azzal, amit írtam.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Ha a táblázat szerinti 3db frissítés nincs feltéve, akkor azt tedd fel kézzel.
-
King Unique
titán
válasz
Intel fan11
üzenetére
Fut-e majd a Windows 10 a gépemen?
Ha van legalább 2 magos és PAE/NX/SSE2 támogatással rendelkező CPU, 4 GB RAM, HDD helyett SSD, Windows Update talál eszközillesztőket a telepítés után, akkor igen.
A Windows 7 általános támogatása már rég megszűnt, már népszerű böngészők újabb verziói sem települnek és futnak rajta (példa), stb., éppen ezért már nem feltétlen kellene erőltetni a használatát.
"Most ujraraktam es rajottem a win7 mar nem fogja rarakni a frissiteseket"
A támogatás megszűnéséig kiadott frissítéseket nyilván letölti és telepíti a Windows Update, csak előtte bizonyos frissítéseket célszerű manuálisan letölteni és telepíteni pl. az ebben a válaszban leírt módon, mert ott ilyen szarul működik.
-
Top cat
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Próbáld ki ezt.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
A win update letölti automatikusan.
-
Intel fan11
őstag
válasz
Doky586
üzenetére
Eddig is mukodott csak meg 2020 elotti telepitesu gep. Csak azt nem ertem ha legalis a frissites miert nem engedi fel a win update. Van pl a roblox jatek ami nem indul el mert keres kbxy szamu frissitest. Vmi pl a net keretrendszert. Ms honlapjarol mindent le lehet szedni?
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Hogyne lenne. Win7-hez 2020. 01.-ig vannak (legális) frissítések. MS-től ma is letölthetők. FF hoz pedig idén szeptemberig lesznek w7 alá frissítések.
-
BitRider
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
Nincsenek hozzá frissítések, és ha nincs speciális szoftver, amihez muszáj a Win 7, akkor nem, nem jó. Nem települnek rá a friss böngészők, nem lehet rajta netezni, ezzel nem tudsz mit kezdeni. Leírtam az egyetlen értelmes alternatívát.
Azt ingyen, fél óra alatt fel tudod rakni, van benne LibreOffice és Firefox eleve. Első indítás után lefuttatod még a frissítéseket, beállítasz egy háttérképet és kész is vagy.
Esetleg videolejátszáshoz érdemes még a VLC-t felrakni (a szoftverközpontban ott van egyből) és ennyi. Így hosszútávon jól használható maradna a gép. Ha nem akar költeni, akkor ez az egyetlen opció. Gondolom, magadat sem akarod szopatni, hogy elszenvedsz a kétes win 7 ötleteddel, aztán ugyanúgy nem fog működni és téged csesztet a rokonod.
-
Intel fan11
őstag
válasz
efemm
üzenetére
Letezik olyan, hogy a letezo frissitesek amik megvoltak a win7en vhonnan letolteni. Jo lenne nekem a win7, ha a frissitesek vhol meglennenek neten. Nem az en gepen. Rokone nem akar kolteni semmit ra. Eddig is ment a 7 rajta. Csak ugye ez meg akkori telepites amikor meg tudott frissulni a windows.
-
válasz
Intel fan11
üzenetére
Teljesen felesleges rá újabb windows. Ha valami speciális funkciója van, vezérlést hajt, vagy valami őskövület nyilvántartó program megy rajta, akkor hdd->ssd cserével tudsz rajta gyorsítani. A neten böngészni pedig egyszerűen nem erről kell, de akárcsak word-excelre is kevés már. Egy I3-as 3.gen. procis brand pc 8GB-tal 8eFt itt a HA-n, ebbe kell még 3eFt-ért egy 128-as SSD, és arra már mehet W10.
-
BitRider
senior tag
válasz
BitRider
üzenetére
*fog

A lényeg, hogy telepítéskor legyen bejelölve, hogy a 3rd party codec-eket is rakja fel. Megadsz egy admin jelszót, és be lehet pipálni, hogy automatikusan belépjen a rendszerbe. Onnantól fogva az összes karbantartás annyi, hogy néha felajánlja a frissítéseket, amikor is el fogja kérni ezt az admin jelszót egyszer. Nagyjából ennyi.
Linux Mint XFCE, amit Rufus-szal írhatsz ki pendrive-ra.
-
BitRider
senior tag
válasz
Intel fan11
üzenetére
El kell felejteni egy ilyen gépen a Windows-t. Menjen rá legújabb Linux Mint XFCE, ez relatíve jól fog menni HDD-vel meg 2 GB RAM-mal is. Böngészésre legalább alkalmas, és automatikusan frissül a Firefox-szal együtt még évekig.
Ahhoz, hogy Win 10-ezz, nagyon ajánlott a legalább 4 szálas proci (ez egyáltalán nem biztos, hogy cserélhető), a 4 GB RAM szintén kelleni fos, és az SSD is must have. Amennyit ráköltenél, annyiból meg már lehetne venni használtan jobb gépet. De amennyiben fel is szenvednéd a Windows 10-et, jövő ősszel megint ott leszel, hogy már nem támogatott a rendszer.
Az ilyen régi gépeken ez az egyetlen értelmes megoldás az említett rendszer, ami hosszútávon támogatott. Pár klikk felrakni és a kezdeti felületi beállításokon is egy megfelelő varázsló vezet végig, tök egyszerű. Kezdőknek, gyerkőcöknek, nagymamának ráadásul kezelhetőbb is tipikusan, mint a Windows.
-
Top cat
addikt
válasz
Intel fan11
üzenetére
Igen, az az opció az USB boot-ra. Vannak olyan alaplapok, amiknél a POST során, valamelyik F billentyűvel is elő lehet hozni, egy Boot választó menüt.
El fog menni rajta a win10, de nem lesz nagy élvezet. Viszont SSD nélkül, inkább ne is kísérletezz vele.
-
BiP
nagyúr
válasz
Intel fan11
üzenetére
Esetleg Windows 8.1 +start menü program?
Az is lejárt, de mégiscsak frissebb, és. 4giga mellett használhatóbb, mint a Win10.
8giga +SSD hasznos lenne.Amúgy igen, az az usb boot.
-
varmi2
nagyúr
válasz
Intel fan11
üzenetére
A 4Gm ramot 8ra kellene bővíteni, illetve jobb lenne egy 4 magos cpu. De a ram bővítés szükséges.
-
Intel fan11
őstag
Sziasztok. Intel dual core E5200, 4 gb ram, vga: integralt intel G41 chipset. Ezen mennyire stabilan fut a win10? Illetve a removable dev. Lenne a biosba az usb boot? Jelenleg win7 volt a gepen. Most ujraraktam es rajottem a win7 mar nem fogja rarakni a frissiteseket, igy csomo minden nem mukodik.
-
hokuszpk
nagyúr
-
BitRider
senior tag
válasz
kiralytom
üzenetére
Az iPon az egyik legmocskosabb, szürkében halászó cég, ami adható. Hazudnak ezerrel. Változtak a jogszabályok és nincs az a profitorientált cég, mely ezt a számukra kedvező dolgot nem követné le. Ha rendes garit és elállási jogot szeretnél, akkor muszáj magánszemélyként vásárolnod.
Az, hogy régebben vásárolt cókmók esetén érvényes még a több garancia, az lehetséges, hoszen utóleg nem módosíthatnak a leírtakon, de újonnan már a fenti érvényes.
-
kiralytom
aktív tag
válasz
inf3rno
üzenetére
A messengeren azt mondta az ügyintéző HA a garancia levélen 36 hónap van, akkor annyi a garancia. Márpedig a garancialevelet úgy állították ki
, megvettem. Kész.Más: telepíteném újra a windows 11-et ( ami rajta volt) és ezt dobja ki.
Lecsekkoltam alkalmas-e a gép rá, arra meg azt dobja, hogy igen:
Most akkor mégis miért nem tudtam usb flashről szépen, tisztán telepíteni?Egyelőre windows-on belül csináltam egy teljes rendszer visszaállítást (minden adat törlésével), de ez azért mégis csak fura. Flashről szeretném ezt.
-
-
-
Yandelus
tag
válasz
hokuszpk
üzenetére
Konfig:
ASRock H610M-HVS/M.2 R2.0
Intel Core i3 12100F
16GB (2x8) G.Skill Aegis 3200MHz DDR4 memória
240GB Crucial BX500 SATA SSD (win)
1TB Samsung 870 EVO SATA SSD
Zalman MegaMax ZM500-TXII
Sapphire Pulse RX 6600 XT 8GB GDDR6
Lehet végülis a táp a gond, de nem tudom, hogy ez a hiba mitől jön elő.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- HPE Synergy 12000 Frame, Composer , 2x Frame Link Module,, 2x Virtual Connect SE 40Gb F8 Module
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 512GB Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga 7 - 14" WUXGA OLED Érintő - Ryzen AI 5 340 - 16GB - 512GB - Win11 - 4 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Bár ez nem feltétlen oldja meg a játék-visszahallós problémát

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Mivel nem derült ki a hozzászólásából, hogy mire használja a gépet, így előfordulhat AKÁR az is, hogy játszik (szerk. visszaolvastam, játszik, valami roblox nevű játékkal). Akármit Linuxon elindítani nem egyszerű, vagy éppen nem is lehetséges. Windows 7-en a Steam már kuka, maradnak a virágbolti játékok, azoknál meg valamivel be kell nyitni (khm... törni), hogy működjenek. Ezt nem fogja tudni egy teljesen laikus megcsinálni Linuxon és itt nem arról van szó, hogy hol van az ikon, meg hol a tálca, hanem egy egészen más rendszerről van szó.
Például a VeraCrypt titkosított konténerfájlnál van az, hogy 1 db fájl az egész és ha az sérül, akkor utána egyáltalán nem vagy csak nagyon macerásan nyerhető vissza abból adat. Ellenben a teljes partíciót titkosító BitLocker vagy VeraCrypt megoldásnál hirtelen nem rémlik hogy pl. 1 szektorhibánál teljesen elszállna minden, BitLockerhez vannak külön adatmentő programok amik a jelszó vagy helyreállítási kulcs ismeretében tudnak menteni, stb. De az valóban igaz, hogy a titkosítás adatmentés szempontjából plusz nyűg lehet és megnehezítheti azt.
, megvettem. Kész.