- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Én is így érzem, hogy leginkább a parázós fotós lehúzására jó, de gondoltam hátha kezdetben volt valami értelme is
drkbl: köszi a linket, de én ezeken sem látom igazán a különbséget, nagyon minimális. Arról nem is beszélve, hogy egy csúszkát egy mm-el odébb viszek a menüben és 100-szor ekkora a változás.
werttzui: nem volt tbs magyarázata sem tudományos, de volt értelme. A tiednek szerintem semmi. Milyen az az UV szűrős meg nem-uv szűrős gép?
most beszéltük, hogy az üveg szűri az UV-t, meg talán maga a szenzor is ami hasonló anyagból van.
-
Hydra SR
addikt
Kösz
Na most akkor a második miatt megint felvetődött bennem egy kérdés: ha az üveg szűri az UV-t ,és én is úgy tudom, hogy szűri, akkor mi a fészkes fene értelme van az UV szűrőnek, mint külön kapható kütyünek? Azon kívül, hogy egyesek a frontlencse védelmére használják (de ehhez nem kéne UV szűrőnek hívni, elég lenne üveglapnak), no meg azon kívül,hogy pár szűrőgyártónak jó sok pénze van belőle? Egyesek meg látni vélik a különbséget az UV-vel és anélkül készült kép között. Én még nem láttam soha, de mondjuk nekem nincs is UV szűrőm, csak mások UV szűrős és anélküli képeit néztem. -
Hydra SR
addikt
Igen
kettő is:
1, lehet-e baja a CCD-nek normális körülmények között attól, hogy túl sok fényt kap, vagy túl hosszú ideig kapja? Az is ide számít, ha nem a CCD-nek lesz baja, hanem mondjuk valami filterének vagy bevonatának vagy az elektronikájának. Az viszont nem, ha olyan hatás éri ami nyilvánvalóan hazavág bármilyen elektronikai eszközt és a váz burkolata is szétolvad. Azt én is tudom, hogy a sütőben nem érzi jól magát a fényképezőgép
2, rögzíthető-e a digitális szenzorral olyan tartomány, ami az emberi szem számára nem látható? Anélkül, hogy átalakítanánk a fényképezőgépet. Mondjuk megjelenik-e az infra vagy UV tartományból valami a képeken.
megj: aki nem tudja a választ, azt kérném, hogy ne válaszoljon
Akit meg nem érdekel, az meg ne olvassa a topicot. Senkit nem kényszerítenek arra, hogy olvassa és lefáradjon tőle. Csak az olvassa, akit nem zavar, hogy mások beszélgetnek.
-
Hydra SR
addikt
A film elvileg kigyulladhat, én úgy tudom (talán innen ered a para a digitális gépeknél is), vagy legalábbis valódi fizikai károsodást szenved. Nagyon durván túl kell expózni, de megoldható. Na persze véletlenül azért elég nehéz felgyújtani. Szándékosan kell hülyének lenni.
-
ottkar
addikt
8-as ND szűrő a legsötétebb. Az még egy teljes fénnyel világító Napra édeskevés. Mellesleg nem is arra készült. Hanem arra hogy az expoziciós időt a nyolcszorosára növelje. Nem véletlen hogy a naphoz alkalmas szűrő foncsorozva van. Én 12-es hegesztő üveggel csináltam képet az éppen jó.Ez is foncsoros, evidens
-
ThufirHawat
senior tag
P6 az 6x6, nem?
67 nem is olyan drága. Alap optikával, markolattal, szupi állapotban meg lehet kapni 100e pénz körül az ebay-en. Itthon 135e-ért láttam. Persze ez az első szériás (MLU-s verzió jöhet csak szóba, ha lehet mechanikus), nem a 67 II. Az horror drága még mindig. -
ThufirHawat
senior tag
Nem. Pentaxból ME super és a műanyag MZ50 volt csak. Meg kazalnyi optika. Utána átpártoltam az EOS-ra (50E majd 1). Már kb. 2 éve megvolt az 50E, amikor egyáltalán hallottam a Z1P-ről. Nagy álmom volt, de már nem érte volna meg visszaállni, túl sok jó EF optikám lett addigra. Két rendszer meg túlzás egy kezdő mérnöknek.
Totál idiotizmus, de mostanában felmerült bennem, hogy veszek egyet (28-70/4AL-el). Egy F4-et is szeretnék. Csak úgy. Mert megérdemlem. De valszeg előbb veszek Pentax 67-et, mint ezeket. Csak olyan jó álmodozni, és tudni, hogy végülis megtehetném, ha akarnám...
-
BEE
addikt
Lehet hogy te előbb ki tudod próbálni.
A lényege a dolognak, hogy AF állásban csak akkor enged exponálni, ha
van élességvisszajelzés.
Ha egy MF obinál bekapcsolod az AF-et és nyomod az expo gombot,
akkor elvileg akkor kattan, amikor éles a téma.
De hogy meddig pörgeti a csavarhúzót azt nem tudom.
A Chinonnal ki tudod próbálni.BEE
-
Allien
veterán
Mondom, cseréljünk, és megtudod.
Illetve, nem vagyok meggyőzve arról, hogy mindig, minden körülmények között alkalmazható, amit írsz, vagy akkor előre meg kell beszélned, hogy mondjuk egy táncversenyen hogyan pózoljanak elötted a versenyzők.
Persze, a tapasztalat, rutin sokat javíthat a helyzeten, ez tény. Az is tény, hogy ha pl egy ''mezei'' képet csinálok, én is megpróbálom a lehető legjobbat kihozni, és nem szétkattintgattni a gépet. De elhiheted, egy bridge más. Legalábbis, az enyém tutira. Multkor, a legutóbbi hídalattátrepülésen rendszeressen azt jelezte, hogy befogta a célpontot (ami rendszerint a híd pillére volt, ami nem mozgó célpont), és megvártam, amíg a repcsi a megfelelő helyzetbe került, majd sorzatlövés. De, otthon megnézve láttam, hogy az AF mégse rakta magát oda, ahova ''mutatta''.
Hasonlót már játszott el, a balatoni Kékszalag vitorlás versenyen (ott az MF-l volt a baj, a végtelen még sem az). Pedig elhiheted, megtettem, amit lehetett (akár full manuálon is).
-
Allien
veterán
Negatív felhangot érzek a hozzászólásod utolsó mondatában. Sok dslr tulaj megfeledkezik magáról. Pedig, cseréljünk egy hétre gépet (mondjuk balatoni nyaralásnál), úgy, hogy az első nap végén nézheted meg az addig elkészített képeket. Kapásból megváltozna a véleményed!!! De tovább megyek. Szerintem, vannak olyan témák, melyek esettleg igénylik a folyamatos célra tartást, és az esettleges jó kép készitésének a reményében a kattintgatást. Persze, nem ész nélkül, de mondjuk pl éppen lent voltam a Kékszalag vitorlás versenyen. Ott is nehéz elkapni a ''pillanatot'', nem olyan téma, hogy na, lövök egy képet, és az lesz a tökéletes.
Főleg, a shutter lag miatt, bridge gépen (bár van dslr-n is, csak jóval kisebb). Példánknál maradva, éppen erős szél volt, és jó hullámok, rengeteg vitorlás, és szvsz, akkor néz ki jól egy ilyen vitorlás, ha mondjuk a hullámból kiemelkedik, vagy éppen belecsobban, és nagy permetet szór (az utóbbi talán jobban mutat). Lehettne sorolni.
Persze, ha majd egyszer, ha lesz dslr gépem, bizti nem fogok ennyi felesleges képet csinálni.(gépemben több, mint 50E az expó, 4 év alatt, igaz, nem is sajnálom magammal vinni)
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i7 9700 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2070 Super 8GB NZXT H510 ADATA 600W
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest