- iPhone topik
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fényképen a Poco F7
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
válasz r.levente75 #30299 üzenetére
Ahány ügyintéző,annyi féle,legalábbis Allianzñál.Gondolom a többinél is.
-
pjen
félisten
válasz r.levente75 #30297 üzenetére
Ha nem nézünk árakat és szolgáltatást akkor mért nem mindegy.Mi alapján választasz?
-
r.levente75
addikt
Sziasztok!
Ha nem nézünk árakat és szolgáltatásokat, akkor cascot kötni melyiknél érdemes a három közül?
UNION
GROUPAMA
GENERALILeginkább rugalmasságra es ügyintézésre gondolok, ha gond lenne.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
coco2
őstag
Van itt közöttünk, aki ért a gázszereléshez / cirko kazánhoz?
Nyílt légterű cirko kazán. Őrláng ég, szivattyú megy, de a fűtő gázláng néha nagyon picike, néha meg be sem gyullad egyáltalán. Amikor úgy megy a szivattyú, hogy nem gyullad be, olyankor érezhetően gázszag van, mintha annyira gyengén szivárogna, ami már nem tud begyulladni, de azért csak szivárog.
Gázszerelők ilyen 3 hetes távolságban érhetőek el, szívesen tudnék addig is róla valamit, hogy mekkora a probléma vele, ha valaki látott már ilyet, és ismeri a cirko kazánok problémáit.
[ Szerkesztve ]
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
EmberXY
veterán
válasz EmberXY #30072 üzenetére
Végre van némi fejlemény az ügyben. Kérnem kellett a szolgáltatónál egy kismegszakító cserét, lényegében teljesítmény bővítést. Mivel jelenleg 16 A van, 32 A-ig díjmentesen bővíthető alapesetben. ---> kaptam egy nyomtatványt, amit alá kellett íratnom egy villanyszerelővel, aki felmérte a terepet, és ismerve a ház rendszerét (az önkori ajánlotta, a költségét is ők állják, nem kellett sokat keresgélnem), 20 A-ig javasolta a bővítést. Ezt már csak a közös képviselővel kell aláíratnom, és a december 6-ra kapott időpontban kijönnek és kicserélik, és remélhetőleg megoldódik a probléma, még 1 hónapot kell kibírnom ezzel.
Egyébként a szerelő megmérte az áramfelvételt, 12 A volt a maximum, amikor minden fogyasztó ment, ellenőrizte a lakásban lévő kapcsolószekrényt is, szerinte is az óránál lévő kismegszakító fáradt el, hiszen a 16 A-nak vígan elégnek kellene lenni ekkora fogyasztás mellett. Sőt, elmondása szerint már a lakás felújításánál is panaszkodtak a kivitelezők, hogy bizonyos eszközöknél leoldott a villanyóránál a megszakító, aggregátort kellett használni sok esetben. Ehhez hozzájön még az a 30.000+ kWh amit eddig belehajtottak az órába az előző lakók, szinte egyértelmű, hogy a végét járja a B16-os.
[ Szerkesztve ]
Up the Irons!
-
pjen
félisten
Köszi,csak egy kosza ötlet volt,hátha.Most UPC közvetlen megy a tv be,smart kártya van.A DIGI egy boxon keresztül csatlakozik HDMI kábelen.
-
Inhouse
őstag
Több szempontból sem tudod közösíteni.
1. Ugyan földelik elvileg az árnyékolásokat, de lehet potenciálkülönbség. Ez okozhat földhurkot, zavart, melegedést is rosszabb esetben. Akár a készülék is károsodhat.
2. A frekvenciák ütközhetnek, tehát zavar keletkezik.
Az első problémát nem oldja meg, de a másodikra elviekben némi alternatívát adhat egy választható bemenet F csatlakozóval. [link] [link] [link]
Amire készülsz nem csak technikailag tabu, hanem több, mint valószínű, hogy szabálytalan is.
Technikailag korrektebb megoldás lehet egy Raspberry Pi-kkel megoldott TV-s központ. DVB-C tuner kártyák veszik a MUX-okat, majd IPTV adást generálnak. Mivel az UTP kábel szimmetrikus, nem lesz közösítve a 2 rendszer, csak a 2 szolgáltató egységeit külön kell választani.Üdv Inhouse
-
pjen
félisten
Üdv.Upc és Digi koaxot szeretnék ķözösìteni.Mivel kéne,hovy véletlen se zavarjam a szomszédok Tv jét.
-
Siriusb
veterán
Ha le tudod üríteni és elég mélyen van a fagycsap, nem kell semmi, amint azt már mondták. Régebben volt olyan kerti csapunk, aminél nem volt ilyen, azt körbetekertük szigetelőanyaggal, aztán hungarocell köré (fából volt váz készítve) és nejlonzsákot rákötöttünk. Sosem volt gond.
-
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Télire le kellene szigetelni egy kerti csapot (el van zárva), és nem sok gyakorlatom van benne. Mivel szokás olyat tenni, hol / mit vegyek hozzá?
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
kovacsroli
senior tag
Sziasztok,
amikor bejelentkeznék youtube-ra a következő üzenet fogad:
A márkafiókja le van tiltva
Ha a rendszer erre az oldalra irányította át, akkor az azt jelenti, hogy márkafiókját letiltottuk. Kizárólag a fiók tulajdonosa kérelmezheti a fiók visszaállítását.
Letiltottak Kb. 10 éve van meg a csatornám, az utolsó videót 4 éve töltöttem fel. Nem kommentelek soha, semmilyen aktivitás nincs, csak videókat nézek. Egy árva szót nem írtak indoklásként.
Csütörtökön írtam nekik, hogy nem értem mi az oka a tiltásnak. Erről kaptam egy automatikus mail-t, hogy "fellebbezésemet" befogadták...azóta semmiJárt már valaki így? Lehet erről érdeklődni a youtube-nál bármilyen fórumon vagy IJB? (így jártál
b@zmg)Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Hogy tudok leíratkozni egy topikról? Korábban volt rá ikon, de azt most nem találom és az email éresítésben kapott leíratkozási link nem működik. Köszi előre is a segítséget!Üdv
csu -
inf3rno
nagyúr
-
Borisz76
veterán
válasz inf3rno #30265 üzenetére
Nekem még be sem kell mennem a háziorvosomhoz ha táppénzre akarok jönni ! Csak küldök egy üzenetet az asszonynak és már le is papírozta ! Vezető nővér egy háziorvos mellett.....
Gyorsan hozzá teszem, hogy még sosem éltem a lehetőséggel de a múltkor is felajánlotta a párom, hogy kiír ......ha a házfelújítás miatt esetleg kellene. Kicsit önös érdekből is hiszen Ő is szeretne gyorsan beköltözni
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Martean
lelkes újonc
Üdv!
A banknál, ahol bankolok ma és holnap bankszünnap van. A hivatalnál, ahol dolgozom ma utalták a fizetést. Sajnos mivel bankszünnap van a netbankba sem tudok belépni így fogalmam sincs, hogy én megkaptam-e. Félek egy kicsit, hogy eltűnik az éterben a fizetésem és majd mindenki széttárja a kezét. A hivatal azért, mert ők elutalták a bank meg azért meg bankszünnap van. A bank állítása szerint szerdán reggel 8-tól fog újra üzemelni, az addig küldött utalások is akkor íródnak jóvá, de én mégis rémeket látok. -
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #30247 üzenetére
Szerintem minden szakmában van egy 2-5x-ös szorzó a fizetésekben nyugatabbra. Ha a lakhatást meg lehet oldani olcsón, akkor még fizikai munkásnak is megéri kimenni. Egyébként talán már nem annyira. Unokatesóm csinálta téli szezonban egy darabig, hogy kiment Ausztriába mosogatni olyan 1500 EUR/hó + szállás + kaja, amit kapott. Az is Samsung gyár jellegű volt, talán még rosszabb, mert a szabadnapokat egyben adták ki, azt hiszem 2 havonta 1-2 hetet vagy valami ilyesmi rendszer volt. A környezet is ingerszegény volt, még wifi jelszót se kapott, meg a szart is kihajtották belőle, de egy szezonban összeszedett 1.5-2 millát, utána meg azt csinált itthon, amit akart. Vendéglátósoknak talán annyira nem rossz, ha megvan a bejáratott helyük, nyáron itthon csinálják a Balatonnál, télen meg Ausztriában. Neki még képesítése se volt, nyelvismeret sem, az egész 2-5 éve lehetett, szóval tényleg lehetséges, ha valaki nagyon akarja, és éhbérért dolgoztatják.
Az anyanyelvi szintet az átlag csak évek alatt éri el, és csakis kint. Én agyalok, hogy távmunkában dolgozzak az USA-ba, van kint ismerősöm, szoktam vele angolul chatelni, de pont emiatt el is bátortalanodtam, mert bár jó vagyok angolból, de nem elég jó, és úgy érzem, hogy egy idő után nem fejlődök tovább. Igazából egy kicsit elnagyoltan fogalmaztam meg. Az van, hogyha nagyon ráállok az angolra, akkor persze fejlődök, de az már a magyar rovására megy, és elkezdem elfelejteni a magyar szavakat, meg angol mondatszerkezetet kezdek használni a magyarban is. Szóval nekem nagyon úgy tűnik, hogy vagy az egyik, vagy a másik nyelvet beszélem anyanyelvi szinten, de a kettő együtt nem lehetséges. Biztos van olyan ember, akinek megy, nekem nem áll rá az agyam. A némettel is ugyanez volt, amikor elkezdtem tanulni az angolt, akkor teljesen felülírta, pedig abból is egész jó voltam még gimiben. Ha nagyon erőlködök, akkor talán 1-2 perc után össze tudom rakni, hogy hogyan mondaná egy német, de alapból az angol jön már. Nem tudom más hogyan képes több nyelvet anyanyelvi szinten beszélni.
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz Ryder62 #30260 üzenetére
Számomra két dolog külön bosszantó ezzel kapcsolatban:
1. Csőre Gábort pl. a Gyűrűk Ura Frodójának szinkronhangjaként beírta magát a szinkrontörténelembe, értem én, hogy kell a pénz de ennyire igénytelen módon adni a hangját egy karakterhez szomorú. Nyakamat rá, hogy az ismerőseitől kapja az ívet rendesen.2. MŰKÖDIK. Egyszerűen már tényleg mindenki ismeri az ALZA-át, a tévé reklámoknak köszönhetően kb. 2-3 éve még nem is hallottam róluk, most pedig már lassan nagyobb forgalmuk van mint az ED-nek vagy az EMAG-nak - bár ez sem túl régi szereplő itthon
(én is tőlük vettem egy Gamepad-et 6k-ért miközben mindenhol másutt 9k volt)
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz philoxenia #30210 üzenetére
Kb 1mm-nél jobban nem tudta a csavar megszorításával kilapítani. Felvettem és felkentem a lemez aljára, a szélein elvékonyítva. Így is kilóg valamennyi és nehéz leszedni. Ráadásul világít, mert nagyon világos, ha szürke, vagy sötét ezüst lenne, nem is érdekelne... A tekerő gombok alja sorjás, elvágja az ujjad, pedig márkás cucc.
Működik a tűzhely, és összeraktam a mosogatót is. Ott egy habos szalag volt, azt ragasztottam a perem mellé, és úgy húztam le. Az meg a sarkoknál tök sorjás volt. A csapnak előre kivágták a helyét, beraktam a viszonylag nagy méretű átváltható vízsugarú, flexibilis csövű csapot. Olyan vékony a lemez, hogy alapból dől kicsit befelé, ha használjuk, akkor meg libeg kicsit amikor elengedjük, pedig ez is márkás cucc. Ráadásul akkor a rövidebbik oldala, hogy csak nagy gondossággal és felmenők felemlegetésével lehet egy szabvány 60cm-es munkalappal rendelkező konyhapultba berakni. Mit össze számolgattam, terveztem, ráhagytam és így is alig, alig.
Az elektromos tűzhelyre raktak gyárilag 80cm vezetéket...
A franc ki van ezekkel a gyártókkal.
A mosogató gyári lefolyó rendszere hagyományos szifonos, kétmedencés volt. Nem akartam, hogy olyan nagy helyet foglaljon középen, ráadásul a falban levő csatlakozás is túl magasan lett volna hozzá. Ezért vettem egy azonos méretű szerelvényekből álló lefolyó szettet (1500Ft), amiben hattyúnyak a szifon. Ebből kettőből sikerült egy helytakarékos megoldást csinálnom. A maradék meg kell majd a kerti konyhában levő mosogatóhoz, az hiányos. Az egyik T idomot toldónak használtam, vágtam egy bakelit lemez korongot bele, meg ki kellett vágni belőle egy terelőt.
Gépészetileg működőképes a konyhánk, csak a polcok, ajtók ,fiók előlapok hiányoznak, meg a szekrény folytatása a többi falon fent.
[kép] [kép][ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Ryder62
őstag
válasz philoxenia #30252 üzenetére
Tudom. Ekkor 70%-át kapod meg a bérednek. Táppénznél ennél kevesebbet.
-
Cs1csó
félisten
válasz Yszapos #30249 üzenetére
Teljes katyvasz lesz. Amelyik terméket kinéztél magadnak annak folyamatosan kövesd az árváltozását pl. az Árukeresőn.
Legutóbb amin felsírtam a röhögéstől az a "BOXING DAY" akció volt, pár hete talán az ALZA-án. A "Boxing Day" az Karácsony második napja, december 26-ka a britek ekkor bontják ki az ajándékot és ugye a doboz = box kibontása.
-
törölt tag
válasz philoxenia #30253 üzenetére
sajnos nem
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Ryder62
őstag
Hali,
Szerintetek ha megkérem a háziorvost, hogy írjon ki 1 hét táppénzre, akkor megtagadhatja? A jófejségén múlik? Vagy inkább találjak ki valami kamu rosszullétet?
Több száz oldal tömény bullshitet kell megtanulnom heteken belül, és vizsgáznom belőle. Az állásom múlik rajta, ha nem megyek át felfüggesztik a jogviszonyt. (közigazgatás)
Én sem örülök neki, ugye ez is pénz kiesés míg táppénzen lennék. De jobb mint később munkanélküli.
Yszapos:
Már elötte lévő pénteken elindulhat több helyen. Nov. 15 után már számíthatsz rá.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Gyors segítség kellene, 1 xerox multifunkciós driver: Xerox GPD PCL6 V4.1.585.13.0
tudna valaki 1 letöltési linket küldeni ?
-
Yszapos
tag
Sziasztok! Idén szerintetek mikorra fogják ütemezni a nagyobb webáruházak (emag, edigital) a fekete pénteket? Hivatalosan november 29 a fp., de emlékszem, hogy tavaly is volt, aki már jóval előtte megtartotta.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #30243 üzenetére
Biomérnök (leginkább orvosi), szoftverfejlesztés, ilyesmik, amihez értek. Ahogy néztem pár éve USA-ban $100k/év a biomérnöki fizetés, bár most már alacsonyabbakat találok, de most se annyira rossz. [link] Azt mondják Szingapúrban is masszívak a bérek, nagyon ráálltak erre a biotech témára és informatikában is jól fizetnek. Egyik ismerős volt kint pár évig, ő is jól keresett. Itthon meg kb. lófasz nincsen biotech témában, ami érdekes, és meg is fizetnék, azért megyek el egyre inkább informatika felé.
Buliban hasznos! =]
-
carl18
addikt
válasz inf3rno #30241 üzenetére
Én is szeretek itthon lenni minden, csak néha úgy átgondolom ennek nincs értelme hogy csak aludni járok haza. 247 óra munka + napi 4 óra utazás, nem sok mindenre jut idő. Amire jutt az meg az alvás/pihenő időböl veszi el a maradékot, ilyen áron már nem biztos megéri itthon maradni.
Ha közelebb lenne még jó is lenne, de ez a hajnal 3-kor kellés komolyan borzalmas.
Busszon aludni nem tudok, és akkor még álljunk helyt is 12 órában . Este 20:30-ra hazaér a busz és akkor otthon vagyok, hazajöttem aludni. Persze átmenetileg jó, de nem egy hosszú távon csinálható dolog.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Borisz76
veterán
válasz philoxenia #30243 üzenetére
Havi fizetésnek nagyon sok lenne....
Évesnek meg nagyon kevés....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz inf3rno #30241 üzenetére
Az utóbbi 2-3 évben nagyon felmentek az albérlet árak odakint.
Átlagosan 400-500 euró : 1 kis szobás, konyhás, fürdős albérlet.
Egy normálisabb 2 szobás 600-tól indul.Ez a Hideg verzió !
Kint szokás ugyan is, hogy "Meleg"-en adják ki azaz az árban benne van minden : villany, fűtés, stb....ezek pedig inkább 800-1000 euró / hó.
Azért mentek fel így az árak mert kint másképpen működik a szociális ellátórendszer...és aki olyan embert/családot fogad be az albérletbe aki "rászoruló" , akkor annak az ÖNKORMÁNYZAT GARANTÁLTAN kifizeti a havi 900 eurós albérleti díjat.
Nos....az utóbbi időben megugrott a "migránsok" száma....
Ezt pedig sok ház / lakás tulajdonos ki is használja !Nem biztos, hogy a szegény magyar / lengyel / román vendégmunkásnak lesz melója.....nem biztos tehát az sem, hogy ki tudja fizetni az albérletet.....inkább mennek a biztosra !
Mod : Valamivel több mint 1 éve költöztem haza.
Kint Dortmund és Düsseldorf között félúton Wuppertal városa mellett laktam : Schwelm városában.Wuppertal-ban található Európa egyetlen [ilyen szerkezete.../ Wikipédia oldal.]
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz carl18 #30233 üzenetére
Nem feltétlen, unokatesóm asztalosként dolgozik kint, egyik ismerősöm meg targoncás, vagy valami ilyesmi raktáros melókat csinál. Mindkettő jól keres. Az utóbbi úgy ment ki, hogy barátnője apjánál laktak. Aztán bement a munkanélküli hivatalba vagy mifenébe, és ott adtak neki minden nap valami munkát, amíg találtak neki valami állandót. A lakhatás, ami necces 1000 EUR simán van egy lepukkant szar bérlakás havonta, 2000 felett meg nehéz keresni képesítés nélkül. Szóval vagy jól élsz, és nem teszel félre, vagy retekben élsz, és akkor van mit félreraknod itthoni viszonylatban. Nekem legalábbis ez jött le. Én szerintem jól keresnék kint, ha kimennék, olyan 5-10.000 EUR között, de nem vágyom rá. Mármint persze a pénz jól jönne, de képtelen vagyok itt hagyni a szülőföldet, meg a mostani relatív kényelmet lecserélni átmeneti bizonytalanságra.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz carl18 #30238 üzenetére
Kis lépésekkel, az is jó, de mindenképpen dobbantani kell ez nagyon gáz. Számomra az is meglepő amit a szakszervezetek alapításáról hallok, én úgy tudtam, hogy adott létszám felett kötelező üzemi tanácsot létrehozni vagy még nagyobb üzemméretnél már szakszervezetet tehát úgy tudtam erre törvény van.
-
Cs1csó
félisten
válasz carl18 #30236 üzenetére
A nyelvtudással, hogy állsz?
Amúgy igen, annyi elég lehet, ha egy konkrét városban akar szerencsét próbálni az ember, ott bérelni egy kis lyukat és keresgélni bár jobb ezt még itthonról elintézni de ha az adott munka nem jön be akkor a helyben keresés is megoldás.
r.levente75
Ha nem azonnal kell vissza repülni akkor egy repjegy nem extrém drága. 50k alatt megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz Cs1csó #30234 üzenetére
Igen a pénz gondoltam havi 300 kellhet legalább.
Májusba próbáltam egy acélfeldolgozó üzzemet magyar közvetitőn keresztül. De a szállás undoritó volt, szóval nem úgy alakult ahogy akartam. De nem adom fel, biztos találok vállalható munkát is odakint. Főként nem csak a bér miatt mennék, hogy világot lássak az is mozgatja a fantáziám.
Tirolba is gondoltam a szállodai munkákra. Tudtommal ott van nyári és téli szezon, szállás és és az étkezést állják. Majd még utána nézzek a lehetőségeimnek.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz inf3rno #30230 üzenetére
Igen voltam magyar közvetitőn keresztül, hát nem a legjobb.
Egyik ismerösöm húsiparba volt, és egy húzamba ledolgoztattak vele 17 órát, azért az kemény. Csak azzal van hogy nővérem egyből azzal jön hogy külföldön csak ilyen munkát találok, egyből a magyar közvetitő cégekből indulnak ki.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz carl18 #30228 üzenetére
Ezzel azért óvatosabb lennék. Vannak olyan cégek, amik kivisznek munkavállalókat, akik nem beszélik a nyelvet, aztán lenyúlják a pénzt. Más cégek csak leveszik a jutalékot, és onnantól nem keresel olyan jól. Érdemes elkezdeni nyelvet tanulni, ha kint akarsz dolgozni, és ha tudod elkerülni az itthoni munkaközvetítő cégeket, vagy legalább nagyon utánanézni, hogy milyen az adott cég.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Cs1csó
félisten
válasz carl18 #30228 üzenetére
Külföldi munka vállaláshoz mi az ajánlott , ami kellhet? NYELVTUDÁS
A többi az jön magától, ismerős aki kinn dolgozik és hajlandó segíteni, vagy olyan céget keresni aki foglalkozik ilyesmivel stb.Amiket leírsz az borzasztó, ezt a helyet ott kell hagyni, írták már, ha van a környéken valami árufeltöltői állás az is jobb ha megmutatod, hogy mennyit dolgoztál milyen munkarendben és hol akkor simán felvesznek ha van üresedés.
-
carl18
addikt
válasz Golden9 #30226 üzenetére
Én akkor még nem voltam itt, csak érdeklődtem szakszervezet felől hogy van-e itt. Akkor mesélték aki alapitani akart azokat egyből ki is rugták. Olyan emberrel beszéltem aki itt nagyon képbe volt és régóta dolgozott itt.
Szimplán megnéztem bérpapirom 64 óra szabadság volt rajta elsőnek, össz-vissz annyi szabadságom van. Ebből felhasználtam 2-őt idáig, mert a gyár szerint azért nem használhatom a saját szabadságom mert az a téli leállásra kell.....?
Tök jó hogy a saját szabadságom is ők döntik el mikor vegyem ki.Szóval akkor egész szezonra, 200 + túlóra mellé jut nekem 1 nap szabadság.
Ha van egy igazolatlan hiányzásom, egyből bukom a karácsonyi ajándékot.
Szezon ösztönző Netto 90,000 ft vagy egy 43 colos led tv.
Na meg a teljesitmény, és jelenléti bonuszom is egyből ugrik és már is netto 120E forint a fizetésem. Táppénzre se lehet menni, akkor is bukja az ember a karácsonyi ajándékot.Hát most már én is átgondoltam az életem, pontosabban mit is akarok mert ez igy nem élet amit most csinálok.
Külföldi munka vállaláshoz mi az ajánlott , ami kellhet? Tudtommal külföldön is van gyári munka, ha a Samsungot túléltem havi 250 órávval, kétlem lehet valami ettől rosszabb. Még ha rosszabb is lenne legalább megfizetnék.
Ennek igy nincs sok értelme, most a november is úgy nézz ki hétfő-szombatig munka.
Kedd-Csütörtök túlóra. Szóval heti 56 óra megint garantált, meg legjobban dühit hogy 12 órázásba 18:20-ig vagyunk. De van hogy csak úgy telefonálnak egyet hogy 18:40-ig vagyunk ami amúgy se legális mert az a 20 percet nem fizetik meg úgy már túl lépjük a 12 óra napi munkát.[ Szerkesztve ]
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
carl18
addikt
válasz Nikaré #30223 üzenetére
Sajnos szakszervezet nincs, pár hete érdeklődtem volt akik csinálni akartak egyből ki is rugták őket XD.
Mert ők úgy akarják hogy amit dolgoztam kiadják szabadságba, de ki venni nem lehet majd. 1 nap sima szabadságom van még...Csak téli leállásba akarják majd bele rakni.
2 nap szabadságom volt de egyet elvettek csak úgy.[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Üdv! Na túléltem a Samsung oktoberét, papirra össze irtam ebben a hónapban mennyit dolgoztam túlórákkal együtt. 244 órát dolgoztam oktoberban, amiben még nincs benne a utazás. Szóval 10-én fizetés, kiváncsi vagyok mennyit kapok, ha nem kapok 180-at akkor le is számolok. Elég szivatos volt ez a hónap, november is hasonlót hétfőtől szombatig munka, vasárnap meg pihenhet aki akar.
Sikerült pár információt beszereznem, mi szerint nem nagyon szeretik kifizetni a túlórákat és inkább kiadják szabadságba és lecsusztatják. Ha nem fizetik a túlórámat, a gyárban kihez tudok fordulni?
-
Cs1csó
félisten
válasz Dareius #30220 üzenetére
Esetleg memória hiba, ha van időd rá akkor előbb áramtalanítsd vizsgálj meg minden csatlakozót hogy okés majd mehet egy Windows újratelepítés minimális belakással csak a legszükségesebbeket használd így annyi ideig amennyi esetén már jelentkezni kellett volna a hibának. A driver-ek telepítését hagyd a Windows-ra csak azokat telepítsd manuálisan amiket nem telepít pl. VGA driver.
-
Dareius
tag
cpu.: i3 6100
Board: Gigabyte H110M-s2v-cF F25 Bios
Ram: 2x8 Kingstone ddr4 -2400 C15
Táp: coolermaster 650 Gold (zsír új)
SsD 400 kingtone
+ 2 terás HDDA gép tünete egy pillanatra befagy majd folytatja a folyamatokat. ha pillanatra kifagy maximum 5 s újra indulni sosem indult újra. Mem test 0 hibát írt a VGA-is megfelelően működik a Gép hőmérsékleté ideális. HDD sentinel még hátra van mert nem találom a terméklucsomat hozzá… De szerintem nem az lesz a ludas Lehet az eredetin Win 10 a hibás újra kéne rakni ?? A saját helyreállítása nem hozta helyre ezt a problémát.
-
Game-over
aktív tag
válasz Nikaré #30214 üzenetére
Bestbuy topic összefoglalójából: scamadviser.com
-
inf3rno
nagyúr
válasz Nikaré #30214 üzenetére
Én árukereső értékeléseket szoktam nézni. Itt is vissza tudsz keresni, hogy mit írnak róla: [link]. Gyanús néha a gmail-es email cím, .com domain, illetve google maps-en rá szoktam nézni a címre, ha azt írják, hogy van saját boltjuk, érdekes lehet még, hogy mennyi idősek, ilyesmik. Válallkozásokról van valami névjegyzék vagy nyilvántartás, amiben rá lehet keresni, de annyira mélyre nem szoktam ásni, általában jóval előtte kiderül, hogy megbízhatóak e.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Essejó #30213 üzenetére
+1, érdemes rááldozni. A mostani habos matracom olyan 80-90k lett volna normál áron, egyszemélyes. Rugósat sosem vennék, mert nem bírják addig, és hallani a rugó kattogását bennük, ami baromi idegesítő, kb. mintha valaki gitárt pengetne melletted. Kiállítási darab volt, elég masszív akcióban 30-50k között vittem el. A bolt már nem létezik, ahol vettem, szerintem már 10 éves biztosan megvan. Még mindig bírja, igaz, hogy egy kicsit retkes a matracvédő ellenére is. Nem lehet ezeket valahogy tisztítani?
Buliban hasznos! =]
-
Nikaré
őstag
Hol, hogyan tudom megnézni azt, hogy egy webshop kamu?
-
Essejó
veterán
válasz Martean #30211 üzenetére
Először is utána nézhetnél, hogy mennyi garancia van - volt a matracra. A Jysk szokott pár évet adni. Az enyémre 25 évet adtak. Tavaly Black Friday alkalmával lepett meg vele a lányom, valami 70 %-os akció volt akkor a matracokra.
A matracodról a vélemények eleve megoszlanak, valaki szerint jó, más szerint csak egy gyerek súlyának való, a harmadik azt írja vendégágynak való, másik szerint meg minden tökéletes. Szerintem matracot nem egy két évre vesz az ember, szóval igen sajnos áldozni kell egy minőségi darabra. Volt anno táskarúgós matracom is, használtam vagy tízen évig, aztán elajándékoztam, és vendégágyként tán még ma is funkcionál.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Borisz76
veterán
válasz Martean #30211 üzenetére
[Én ilyet vettem...] akciósan volt 70.000 Ft , vettem rá matracvédőt kemény 4000 Ft-t és azóta jól alszom.
Csak matracot vettem...ágykeretet magam készítettem szögvasból és rétegelt lemezből, hogy strapabíró legyen.
-
Martean
lelkes újonc
Sziasztok! Van nekem egy ilyen rugós matracom, 3 éve használom. Kb. 2 év után kényelmetlenné vált. Nyom a rugó, nem érzem már rajta pihentetőnek az alvást. Arra gondoltam veszek rá egy fekvőbetétet, de az kb. 18.000 Ft lenne, annyit én sajnálok érte adni.
Találtam olcsóbban egy ilyen matracot, szerintetek ha ezt tenném rá a rugós matracra az mennyire lehetne élhető? -
Inhouse
őstag
Rakom be a gáz főzőlapot a munkalapba. Az egy dolog, hogy elfelejtették közölni a leírásban, hogy nem szimmetrikus a két széle, megoldottam. De a képlékeny tömítést úgy jelzik, hogy a széle alá kilógva kell rakni, majd meghúzni a rögzítő csavarokat (lefelé húzzák), és az éle majd kilapítja, a maradékot meg le kell sniccerrel vágni. Hát ezt már nem tudom tovább húzni, de nem lapítja a gyurmás csíkot. Szerintem elírás, ezt a peremen belülre kell rakni, nem? Van beljebb egy kisebb perem, ami nem ér le teljesen, mint a széle.
Üdv Inhouse
-
urbi73
senior tag
válasz philoxenia #30206 üzenetére
Ez így van . Az ilyen házaknak pont ez a bajuk a vizesedés ,mert akkoriban vízszintes szigetelés még nem létezett . Sőt még alapjuk sincs némelyiknek .
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #30201 üzenetére
Jó, a legegyszerűbb, ha bemegyek a boltba, aztán mondom, hogy kémény vakolására adjanak valamit, azt kész. Kezdjük nagyon túlragozni.
Buliban hasznos! =]
-
philoxenia
MODERÁTOR
Falazóhabarcs, vakolóhabarcs....
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Autós topik
- iPhone topik
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Fantasian – Neo Dimension teszt
- Asus Zenfone 10 - kicsit más az új kicsi
- Házimozi belépő szinten