Új hozzászólás Aktív témák
-
De4d
őstag
válasz EmberXY #47537 üzenetére
Én alapvetően béketűrő vagyok, egyiknek egyszerse szóltam még oda, de ha rendszeres a basztatás akkor robbantok, elszakad a cérna elküldöm az anyjába már mert ez nonszensz. Csoda azzal nem jönnek hogy a kutya járkál a lakásban (parketta van a körmei ahogy csattognak ki tudja azt is figyeli hallgatja) Vagy mivel felmehet az ágyra nyilván ugrással jön le annak van dobbantása, de csak 12 kg a kutya nem egy 40-50kg-s házőrző.
De ez jó ötlet, felhívom a közösképviselőt mit kéne tenni hogy ez abbamaradjon.Minden jó, ha a vége jó!
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #47481 üzenetére
Hiába...a tény az tény és azt csak igazolni lehet.
Ettől kezdve nem érdekel, ha 10+ évem is megy el rá...mind1.
Végig viszem (ha az erre specializált ügyvéd/ügyvédek is azt mondja, érdemes!)◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #47478 üzenetére
Nagyjából leírom a lényeget, mert ez ennél jóval hosszabb és bonyolultabb, meg amit az ember (én) megélt..na...az sem könnyű!
Úgy 2-2.5 éve kezdődött , mert ez Medrol (gyógyszer) /Symbicort (pipa) miatt (Szteroid) alakult ki a dokik szerint.
1.5 éven át volt tüdő gyulladásom...15+ Antibiot szedtem, aztán jöttek a szteroid kúrák (mindig ki gyógyultam, de eltelt 1-2-3 hó és újra kialakult...ez ilyen) és kiderült (legvégén elküldtem mikrobio tesztre), hogy atipusos tüdőgyuszim van...ja akkor kaptam 1 fajta antibiot rá és azóta semmi bajom (tűdőt illetően)Közbe biztos ami biztos alapon kértem (háziorvos javaslatára) 2 fajta oltást ami agyvelő gyulladás meg tüdőgyulladás ellen van (5 évig védett leszel ha jól emlékszem) és utáni is lett tüdő gyulladás.. meg közbe a tüdőgyógyász állapított meg COPD meg aszthma és ezek érdekes mód eltűntek (tűnetek) a megfelelő antibio alkalmazása után... (11-12+ biztos volt komoly intenzitású tüdő gyulladásom, elsőt lábon kihordtam, 1+ évig...(meg mind lábon kihordható kb. erős fulladás, köhögés, váladék felszakadás, stb..) azútán számoljuk az 1.5+ évet még amikor a sok gyógyszert szedtem rá, mert hát orvos mondta, ő ért hozzá és mindig helyre is rakott...csak a végkifejlett nem mind1, meg hogy a megfelelő vizsgálatra már az elején el kellett volna küldenie a tüdő orvosnak! /főorvos/
Fél évre rá (gyógyultság után) kialakult (2023.8-9. hónapra kb.) Combfej necrosis (combfej csont elhalás, m.k oldali) és nagyon durván tönkre ment mind2 combfej, totál elhalt... ez "fogyatékosság" (M8700 asszem BNO - majd jövőre benyújtok adó kedvezményre dokukat mind1..)
Aztán M.k oldali csípő prótézis beültetés szűkséges...és sűrgős!
1 év alatt meglesz mind2 beültetés...voltam Ortopéd Profnál, a Megyei kórház Oprtopéd oszt.vez. főorvosnál is...mindent megtettem, hogy tényleg "sűrgős" legyen a dolog, különben évekig várhattam volna egyre is, nemhogy 2 ilyen műtétre...Németbe is 3 hónap a minimum (vagy volt) amit várni kell egy ilyen műtétre.
Zalába (Zalaegerszeg) 1 év , Kaposváron 2-3 év, Szombathelyen 3+ év.. stb...Azt megjegyzem, hogy COVID ellen oltva nem voltam, 2x voltam Covid-os , lazán megúsztam, kis láz, végtag (kétoldali együttes) fájdalom (2 lábfej, 2 vádli, 2 comb, 2 csípő fájdalom 1-1-1-1 napon..) de csak első COVID alatt volt ez a bajom, közben volt ez az atipusos tűdő gyuszim is... (2022 december 17 volt első nap) a második CO
VID idén volt nyár közepe tájt, vége inkább. (nátha, hideg rázás, laza láz, gyorsan lefolyt..)Vannak orvosi szakvélemények, MRI, Röntgen, stb.. sok-sok alá támasztó vizsgálat, prof meg oszt. vezető szakvélemény, stb.. ezek mind bizonyítják, hogy mi okozta ezt.
5 évbe benne leszek bőven, annyi ídő múlva évül(ne) el..
Na majd az ügyvéd megmondja, jövő nyár/őszre tervezem ezt ha össze jön...[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #47473 üzenetére
Igen, valahogy úgy.
Első műtét jól sikerült, teljesen jó lenne a lábam (a maga értelmében, ahogy jó lehet csípő protézis után..) és fél évet adtak meg mint "gyógyulási idő" de azért kicsit több az...A másik gond az, hogy a másik pár fokot hajlik csak.(aztán volt hogy mind2 ilyen volt, kocsiba úgy kellett beraknom, mert nem tudtam magamtól..)
Ezáltal a "jó" lábam sem tudom teljesen használni.
Majd ha a másik is műtve lesz és gyógykórház megint torna..azután jön a teljes rehab meg össze szoktatás.Jobb lábam majdnem dupla vastag mint a bal.
És 2.5+ centivel hosszabb is! 🤭Jah és arra leszek kíváncsi mik lesznek az esélyeim ha ügyvédhez megyek...egyértelmű orvosi műhiba ez az eset!
Jelenleg rokkantsági ellátást kapok, jövő májusban felülvizsgálat.Jelenleg nem vagyok más mint "rokkant" de második műtét után lehetek megváltozott munkaképességű személy...és dolgozhatok.
Ez rendben is van. Csak mi lesz majd ezután? Hátralevő életem tönkre lett téve...! (45 alatti vagyok, nem 80-90 közeli...)
Ezt semmiképp nem akarom hagyni! Több mint 1 éve Fentanylon élek...ez sem normális!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #47469 üzenetére
Csütörtökön megyek laborba és 6 ampulla vért levesznek.
Műtét előtti (most bal felem) labor...vercsoport meghatározás miért kell?
Fél éve mutottek (jobb felem), akkor is volt...azóta mi változott/változtatott?
Nem is értem..Mind1 is, legyen jó mind2 lábam és már boldog leszek..!☝️
Most egy jó ideje arra ébredek, hogy az orrom egyik fele el van dugulva, nasivin (1x) azt oké, este felé ismét (kifújni nem tudom, mert nincs mit...) náthás nem vagyok, megfázva sem...mi a fenét lehet ez!?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #47404 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele én is. Inkább 1 fiókot használok, és abban követem a dolgokat, mert ha még emailből is több lenne, egyszerűen beleőrülnék. Amit Te is mondasz, annyi regisztráció van. Minden oldal, webshop kéri már. (telefonon meg ugyanez, csak pepitában, mindennek saját appja van)
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #47397 üzenetére
Nekem is 1 fiókom van. Így csak egyet kell figyelni/követni. Munkára meg ott a céges email. Azon viszont nem megy semmi más. (Van kolléga, aki azt használja magáncélra, webshopra, hírlevél, stb.)
Szerk: nekem is korai reg, egybeírva, őrizgetem, mint egy kincset, mert nem tudnék normális új címet regisztrálni.
A rákölteni dologgal is így voltam, de tavaly beadtam a derekam, feleségem címét is bevettem, (5öt lehet) így kettőnknek talán elég lesz.[ Szerkesztve ]
-
hockeyapu
aktív tag
válasz EmberXY #47399 üzenetére
Különválasztom a munkát a webes vásárlásokat, meg a magánlevelezést, ezeket is többfelé .
Így tudom követni (valamennyire).
Feleségemnek az egyetlen fiókjában dzsungel van !Onyx Boox Note Air "Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben" Galactica Enciklopédia...
-
totron
addikt
válasz EmberXY #47208 üzenetére
A hús zsírban tárolását és társai módszereket elő kell kapni ilyenkor, úgy reálisabb lehet egy minimál elektro ellátottság is.
#47216coco2, valahogy ebbe a történetbe sem másfél milliót, sem olyan statikát nem tudok beleképzelni ami ilyen irányba engedné az események folyását. Egypaneles napelemes történet egy ilyennel inkább, [link] van amelyikben integrált töltésvezérlő is van.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47215 üzenetére
Persze nem olcsó a szél generátor sem, de a napelemnél még mindig olcsóbb, és ha víz nincs, az a következő, ami a legpraktikusabb. Egészen addig, amíg van szél - ugye. A háztetőre szerelhető nagyobb daraboknál csak a mechanika simán másfél milliós tétel, de nem kell olyasmit használni. Biztos vannak olcsóbbak, de azokról hirtelen nem vagyok képben.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47210 üzenetére
Ha legalább egy patak van a közeben, és tudsz gyártani rá vízterelőt vízszűrővel, egy mini hidrogenerátor talán tv-t üzemeltetni nem fog, de világítást biztosan, és mobil telefont is tölteni tud. Meg autó akku-t is. Szerintem az a legolcsóbb energiaforrás nomád életkörülmények között.
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #47205 üzenetére
Nehéz megmondani, hogy melyik éri meg jobban, a munka, vagy a járműakku. Az utóbbi nem erre való, de jóval olcsóbb, viszont nem szereti ezt az üzemet. De itt is számít, ha az üzemeltetésnél nincs a végletekig kihasználva, akár jobban is megérheti. Arra mindenképpen kéne ügyelni, munkaakkunál is, hogy legyen egy merítési limit (10,5-11V) egy elektronika által, és automatikusan lekapcsol. Ehhez meg jó lenne egy feszültség kijelző, vagy egy a limit előtt jelzést adó áramkör, hogy készülni lehessen rá.
Lehet, hogy a LED-es izzók működnek 9-10V-ról is még, de az akkuknak az már gyilok.
Ha tudtok szerezni olcsón/ingyen használt, de nem tropa indítóakkukat, akkor mindenképpen meg kéne nézni. Sűrűbben kéne tölteni, de, hogy 1-2 hét, vagy 3-4hét a hasznos üzemidő, talán már nem akkora gond. Nagyon sok a változó, hány LED, mennyit világítanak, pont most jön a tél, amikor egyre többet kell.
Később meg várható lesz, hogy jó lenne egy TV, amin a földi ingyenest lehetne nézni...Üdv Inhouse
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47196 üzenetére
Oké, pár dolgot elértettem. Azt hittem, autóval kempingezel, és 230-as cuccokat használsz, aztán azért kell 230 neked a 12-ből.
Ha litániát akarnék írni, figyelmeztethetnélek a mindenféle technikai problémákra bezárólag azzal, hogy mechanikailag is egyben kell maradnia annak, amit használsz, vagy akár csak linkelhetek neked egy cuccot, hogy első próbálkozásként nézd meg ezt.
Ha van kedved többet barkácsolni, és vannak alaposabb elektronikai ismereteid, lehet kézbe venni step-down + nagy frekis trafót egyenirányítóval részegységenként, aztán a dobozolással is megbírkózni, vagy megveheted inkább egyben.
Ami az energia problémát illeti, ha szerények a körülmények, és van mondjuk egy patak a közelben, kicsi hidrogenerátorok egész vicceset tudnak produkálni.
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #47192 üzenetére
Az autó akku indítóakku, nem munkaakku, arra lehet számolni, hogy a töltés/kisütés ciklusok jobban megviselik, mint a munkaakkukat, amik erre vannak. 10,5V alá nem illik meríteni és a merülés után azonnal illik visszatölteni. Viszont már 12,4V alatt megindul a másodlagos szulfát képződés, ami nem alakul vissza már többé hasznos anyaggá. Egy autó indításakor ez nem gond, mert nem merül le egy jó elektromos rendszernél és megfelelő üzemeltetésnél. Indítás után azonnal vissza van töltve.
Itt a kis fogyasztás miatt fogja bírni sokáig, viszont emiatt sokáig lesz alacsony a feszültsége, rohamos romlás várható. Ha használt akku, akkor már alapból nem 100%-al indul. De egy próbát megér.Üdv Inhouse
-
coco2
őstag
válasz EmberXY #47194 üzenetére
A számolásod (elméletben) helyes, konkrét cuccra pedig mennyire bír el egy ilyet a költségvetés?
(A számolásban lesz annyi glitch, hogy amikor nagyon merülni kezd az akku, a vége felé már nem lesz elég az inverternek a bemenet, és mondjuk az utolsó 1-2 elveszítheted.)
[ Szerkesztve ]
-
-
Inhouse
őstag
válasz EmberXY #47042 üzenetére
Azzal nem is volt gond.
Ez a történet a legszebb a SCART-nál volt. Ritkán volt mindkét irány bekötve, viszont olcsóbb lehetett néha, ha összérintkezős a csatlakozó (így bontás/mérés/próba nélkül nem lehetett megállapítani, hogy mi az iránya), aztán ráírták az egyik dugóra, hogy input, a másikra meg hogy output...de mire gondoltak? Hogy az adott feliratú megy a TV vagy videó ki/bemenetére, vagy maga a lengő csatlakozó az ami? (egyik pont ellentéte a másiknak) Ennél sokkal jobb megoldás volt egy egyszerű nyíl jelölés.Üdv Inhouse
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46946 üzenetére
Hát jó lenne már ha vége lenne, de majd ez is elmúlik...
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46909 üzenetére
Ma is néztem egyet és még pozitív...🙄😁🤭
Dokim azt mondta, hogy feleslegesen nézem, mert volt akinél 3 hétig pozitív volt, de tünetek már nem voltak.Ez már új fajta, orrból kell mintát venni és pálca végét keverni lötyivel. 😁
Tegnap este meg ma hajnalba volt hányás is, kijött minden... nem sok mindent ettem pedig, csak inkább iszom.
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46918 üzenetére
Nah jah... immunrendszer az nulla!
Még drogfüggő is vagyok és az is tovább amortizalja az immunrendszert...
Fentanyl tapasz mellett vagyok, lassan már 1 éve, (Annak is vannak érdekes hatásai) melyet 3 naponta cserélni kell.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46914 üzenetére
Jaja! ☝️🤭
Csak tudnám hogy kaptam el...
Doki szerint valaki házhoz hozta!
Mivel nem nagyon járok semerre, szinte csak fekszem egész nap... májusban műtöttek és voltam gyógykorházba rehabilitáción (3 hét) meg várok a másik műtétre...(A korábbi m.k. oldali csípő csontelhalás, protézis beültetés m.k. oldalon a megoldás) Most ha hívnának műtétre, akkor nem is műtenék...Év vége felé várható a másik műtét elvileg...(mert sürgős eset)
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46909 üzenetére
Igen, sajnos az!
D3 vitamin meg Rubophen vagy Algopyrin duplán szedve és sok folyadékot kell inni...
Köszi!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #46846 üzenetére
Nekem egyszer volt, hogy majdnem a villamos elé léptem a Blahán véletlenül, mert épp atomszar napom volt, és kicsit el voltam varázsolva. Csengetett a vezető, így visszaléptem időben.
De vonat elé hajtani kocsival, hát, ott azért sokmindent kell benézni. Gyakorlatilag szándékosan kell leszarni a dolgot. -
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46798 üzenetére
Spam/Tiltva
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46683 üzenetére
Somersby ugyanez... levonják vásárláskor, közben meg nem is a Magyar piacra szánt termék!
Van rajta visszaváltható jelzés, de Horvát, nem Magyar...◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #46683 üzenetére
Pont azt mondom, hogy nem erről van szó.
Más új rendszer bevezetése kapcsán szoktunk olyanról beszélni, hogy hogy első próbálkozás, kiforratlan, stb.Itt nem erről van szó. (ez volt a hsz-em lényege) Ez direkt szar.
Meg ennyi pénzből, ennyi tapasztalattal a világban elsőre is jót kéne tudni építeni, kidolgozni. Főleg,hogy pénz és idő adott volt rá. Főleg, hogy nem első, hiszen visszaváltórendszer eddig is létezett. Eddig is voltak automaták, stb.Az a része, hogy hogy kell lesápolni az embereket, a rendszert, az a része jól sikerült. (nekik túl jól). Az érdemi része, a visszaváltás, az automaták működtetése, ürítése, a logisztika, a háttérinformatika, az átmenet, új rendszerben már vissza nem váltható régi palackok szelektív kezelése (ami szintén mohu feladat lenne), hogy ne az automaták mellé legyen szórva, az valahogy nem sikerült.
De valahogy mégis úgy van kidolgozva a fizetési rendszer, hogy a bakik/vissza nem váltott után a mol/mohu ugyanúgy megkapja a pénzt. WTF? -
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #46681 üzenetére
valamikor 20-30 év múlva már biztos alap lesz, hogy minden működik, de most inkább egy vicc.
Itt nem az a probléma, hogy első rendszer, kiforratlan.
Mert ennyi pénzből akár jóra is meg lehetett volna csinálni. Hanem direkt szar. Egy pénzszivattyú.
És megint a polgár kárára, bosszankodására. -
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46654 üzenetére
Kína az teljesen más...ott ez sajnos nem terem.
Volt már olyan amit onnan vettem, mert szó szerint csak onnan tudtam beszerezni, gyártótól külön...de az más.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46652 üzenetére
Igen az biztos jó lenne,de Ohio-bol ide biztos nem szállítanak, ha igen akkor horror áron, így nem is kérdem meg őket. 🤭
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46650 üzenetére
Már van bőven!
A csoki viszont kifogyott!☝️😁🤭[ Szerkesztve ]
-
-igu-
addikt
válasz EmberXY #46499 üzenetére
Nálunk (FI) a gép visszavesz minden típusú palackot, dobozt és üveget, függetlenül attól, hogy hol vásároltuk, vagy hogy visszaváltható-e egyáltalán. Berámolás után 2 opció választható: menjen támogatásba valami "nemes célra" vagy nyomtasson kupont, amit a pénztárnál beszámítanak.
Magyar borosüvegre is kaptam 15centet, pedig azt biztosan nem a helyi közértben vettem.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46529 üzenetére
Ez csak 100x erősebb mint a morfium!◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46524 üzenetére
Ahhh...csak Fentanyl adagolás van, nemrég duplaztam, mert amit eddig nyomtam az már semmit nem ért! 😞🤭
-
Met
nagyúr
válasz EmberXY #46518 üzenetére
Ahha Ezen a felhasználási helyen nem tudja a számlázáshoz kapcsolódó funkciókat módosítani, mert nem az Ön nevén van az ingatlan. A módosításhoz kérjük, lépjen kapcsolatba szerződő ügyfelünkkel (akinél a számláit fizeti az adott felhasználási helyen).
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46515 üzenetére
Az ilyen 1.6 év és igen, csak egy konnektor fogyasztása
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46511 üzenetére
Ez csak "egy konnektor" a szobában
A "lakás" fogyasztása....volt/vannak hónapok mikor 990+ kW a (havi) fogyasztás.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #46505 üzenetére
Persze, hogy leígérik a csillagokat is.
Év eleje óta él a rendszer, már rég túl kéne lenni az átmeneti szakaszon.
De még csak most lett rendes app, nemrég telepítették az automatákat, és a tájékoztató kampány is most indult csak be.
Ahogy a visszaválthatós palackoknak/dobozoknak is már rég ki kellett volna szorítani a régieket.
Szóval fél évet csúszott minden szinten.De valóban, ha már csak visszaváltható lesz, talán könnyebb lesz. De ez a nem szabad összenyomni még mindig bssza a csőröm. 100x annyi helyet foglal.
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46506 üzenetére
595 nap tudtommal.
1421 kWh
-
BiP
nagyúr
válasz EmberXY #46499 üzenetére
Meg így még hamarabb megtelnének az automaták,
De ha az újrahasznosítás a cél, akkor ugyanmár ne problémaként jelentkezzen az, hogy jaj, sokat hoznak vissza.Az összenyomás-nem nyomás: a régi automata összenyomva is bevette. (ami még 2Ft-ot adott egy dobozért). Pedig az is vonalkódozott.
-
Top cat
addikt
válasz EmberXY #46489 üzenetére
Van olyan, hogy Intelligens töltés funkció.
Ilyenkor az aksi kímélése érdekében, csak 80-85% -ra tölti fel. Szerintem ez van bekapcsolva. -
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46467 üzenetére
Ma vettem Intersparba egy 0.5 L kólát és 450 HZlUF amin 50 Ft az üveg díj (vicc!)
-
Top cat
addikt
válasz EmberXY #46469 üzenetére
A 25K feletti italokra nem raknak DRS-t. Azt kell venni.
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46464 üzenetére
Igen, nem jó ez sehogy sem...nekünk.🤔🤭
-
Met
nagyúr
válasz EmberXY #46464 üzenetére
Rohadt bosszantó hogy kifizettetik velünk, de ahhoz hogy visszakapjuk rohadt nagy szerencse kell.
Régen mi volt? Megvettük a cuccot, amikor legközelebb mentünk a boltba, vittük az üvegeket, odaadtuk annak aki a visszaváltóban volt és megkaptuk a pénzt."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
MaxxDamage
félisten
válasz EmberXY #46439 üzenetére
Nálunk van szelektív hulladékgyűjtés.
Max oda teszem be, ahogy eddig. 🙃◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
vlevi
nagyúr
válasz EmberXY #46448 üzenetére
Az sem működik, hogy ne vigyél vissza egyszerre sokat.
Amikor a bevasarlasnal valaki elvisz 2-3 hatos zsugor ásványvizet, az valószínűleg a legközelebbi bevasarlasnal hoz vissza ugyanennyit, hogy megint vigyen.
Romániában láttam olyat, hogy ez a vissza váltó hely a parkolóban van, egy konténerben, nem az áruházban.
Abból a szempontból jobb, hogy nem a bejáratnál tömörülnek az emberek. -
vlevi
nagyúr
-
Cs1csó
félisten
válasz EmberXY #46439 üzenetére
Lidlben nekem visszáruzni kellett mert a Lidl alkalmazás (és ugye a hozzá kapcsolódó kedvezmények) nem aktiválódtak amikor a vásárlás végén hozzácsapta az üvegvisszaváltó által adott kupont.
Totál fagyás volt csak a "főnök" "kulcs" oldotta meg.
Az nagyon nem tetszett amikor kvázi "próbáltak" meggyőzni hogy fizessem ki.
Mondtam hogy NEM, mert több kuponos kedvezményem is aktiválva volt (ami így ment volna a levesbe, plusz a havi költési sáv is fontos, amikor eléri az ember mindig kap valami apróságot, ha az alkamazást lehúzom vásárlásnál)
Nagy mekegve meg tudták oldani (megjegyzem egyből ezzel kellett volna kezdeni mint a "kedves" vevőt baxtatni.)Ma egy Pennyben voltam és persze a "scan" már nem működött a Repont alkamazásnál, sőt "ződ" szikszalaggal az aktiváló gomb levolt ragasztva.
Úgyhogy igen: ha ott és akkot ahhoz a kis pénzhez akartam jutni be kellett menni a pénztárhoz.
Persze amúgy vásárolni mentem be.Jah, és a gép is kb. 3-4-re tudta csak beolvasni a plackot.
Úgy szar az egész ahogy van.+ senkinek sem ajánlom hogy SOK flakonnal odamenjen. ert lehet a fele bedobálása előtt simán meghal az egéaz ekkor:
- ott álsz egy nagy zsák akár több ezer forintot érő flakonnal
- szólhatsz eladónak az a "fülesen" kereaztül szól "Máunikának" aki majd jön stb.
Talán megodja még aznak ha egyáltalán hozzányúlhat.[ Szerkesztve ]
-
Met
nagyúr
válasz EmberXY #46431 üzenetére
Halóó, nézd már meg melyik országban vagy
Feleségem visszavitt 5 üveget, volt köztük 2 egyforma, az egyiket bevette az automata, a másikat nem, összesen 3-at sikerült visszaváltani.
Túl egyszerű lett volna ha simán visszahozzák ami régen volt, human üvegvisszaváltó.
Még az új címke nyomtatással sem kellett volna szórakozni és az sem számít ha sérült az üveg mivel a gép úgy is összenyomja.
Állítólag az újrahasznosítás serkentése a cél."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
-
EmberXY
veterán
válasz EmberXY #46351 üzenetére
Egy hónappal később ismét teszteltem a rendszert, természetesen ami eddig működött, mára már alig-alig.
Összegyűjtöttem egy hátizsáknyi flakont, az első üzletben az automatán "nem működik" felirat, az eladók "segítőkészek" voltak, elhajtottak, mint a magzatvizet mondván, hogy nem ez az egyetlen automata a városban...
Második helyen már 2 automata is volt, egyiken "Segítségre van szükség" szervíz üzenet, a második miután 2 flakont bevett, ugyanezzel az üzenettel el is hasalt szintúgy, kaptam egy blokkot 100 Ft-ról, aztán mehettem utamra... Az üzletben szóltam az egyik eladónak, hogy gond van, közben láttam, hogy mások is próbálnák használni az automatát, és persze az eladón is látszott, hogy nem először kell már ilyen ügyben intézkednie, pedig csak vasárnap dél volt... Majd miután, hogy ne várakozzak tétlenül a semmiért, bevásároltam, majd a vásárlás végén ismét nekifutottam a visszaváltásnak, ekkor már sikerült a megmaradt flakonokat is visszaváltani.
Konklúzió: nem szabad felhalmozni a flakonokat, mert rám fog rohadni az egész, hiszen amikor vinném, csekély valószínűséggel találok majd éppen működő automatát. Inkább 1-2 darabonként, ahogy az elején, úgy kisebb helyet foglal, ha vissza is kell hozni, vagy jobb szívvel vágom ki a kukába mérgemben.
Ez a rendszer egy rakás sz*r, nem tudom, másnak milyen tapasztalata van ezzel eddig, én korábban optimista voltam, de belátom, hogy nem volt értelme. És külön érdekes, hogy már most nem győzi a rendszer, pedig most még nagyon sok olyan flakon, üveg van, amit nem lehet visszaváltani, ezek is halmokban állnak az automaták mellett, mi lesz majd, ha egyre több visszaváltható üveg lesz?Up the Irons!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest