- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Itt vannak az első hivatalos képek a Nubia Z70 Ultráról
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #46324 üzenetére
Begyulladva biztos nincs, mert 2 hetet voltam így Hévízen.
Nem fájt, csak eléggé tompán hallottam jobb felemen.◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz inf3rno #46322 üzenetére
Hát Igen...fene se gondolná!
Lehet a teljes mosás még nem szüntette meg, majd 1 hét múlva kiderül.
Van Akustone fül spray, ami csak nem árthat!?◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44942 üzenetére
Öhh... Szerintem kicsit félreérted. Nem geodéziai játékot találtam ki, hanem órásat. (Mint a spéci asztali/fali/karórák, amik rádiófrekvencián szinkronizálnak, csak ez műholdakkal).
Egy ~5000Ft-os "atomóra" otthonra...
Nincs szükségem semmilyen WGS/EOV/stb 2D/3D koordinátákra. Egyedül a házi szerver (router/NAS/stb) gép RS-232 portjába akarok bedugni egy TTL<->RS232 konverteren keresztül egy direkt óraszinkronizálásra optimalizált GNSS modult, ami leküldi az NMEA adatokkal az egyetlen itt érdekes adatot: dátum, és mellé az PPS órajelet, hogy pontosan mikor is lép érvénybe ez az időpont. Linux-os gépen ezzel elvileg ~20 nanoszekundum pontosságig szinkronizálni lehet a gép saját óráját NTP daemon-al, amivel aztán a helyi hálózat többi NTP kliense is szinkronizálni tud (stratum0 lesz a GNSS-es gép). Ez pontosabb és megbízhatóbb, mint ha csak interneten keresztül szinkronizálsz.
Múltkor észrevettem, hogy több milliszekundum különbség is van attól függően, hogy milyen internetes NTP pool-okkal szinkronizálok neten. Ezt nagyságrendileg le lehetne így tolni.Erre nem jó akármilyen összekukázott GNSS chip (vagyis működni működhet, csak kevésbé pontos/megbízható, akár annyival, hogy nem is tekinthető jobbnak, mint netről szinkronizálni, és akkor nincs sok értelme). Olyan kell, amin egyrészt van natív serial interfész (mert az USB csomagokban kommunikál, így ugrik a pontos időzítés) és azon kiadja a PPS jelet is (azzal lehet beidőzíteni, hogy mikor indul az NMEA-ban lévő kiszámított dátum).
A chip/NYÁK, amit linkeltem, az pont erre van optimalizálva (akár 1 műholddal is szolgáltat dátumot és PPS-t, mikor még nincs 2D fix se, illetve figyeltek rá, hogy pontos/megbízható legyen a serial-on kiadott PPS). Kb. 2000Ft a modul, szóval kár is lenne kiműteni valamiből olyat, ami nem is erre optimalizált.Közben egy másik fórumon kaptam választ, hogy elvileg használhatom a serial flow-control PIN-ek egyikét PPS-re, ha el tudom magyarázni a driver/software oldalnak, hogy ott ne flow-controlt, hanem PPS-t várjon. Illetve eszembe jutott az is, hogy az RS-232 oldalon átvághatom a konverter flow-control PIN-t, és átköthetem másik, még ritkábban használt PIN-re, mint pl. a modem "ring" PIN (attól talán nem hülyül meg a standard serial driver sem, hogy flow-control adatokat próbál értelmezni, ami csak 1Hz beep-beep-beep).
Az egy teljesen másik GNSS játék, hogy ha az új polgári L2 frekvenciás vevőkkel (pl. újabb féle okostelefonok) akarsz hosszú statikus mérést csinálni és centiméteres pontosságot kapni, ami régen csak a komolyabb féle katonai és a nagyon drága polgári "hackelt" geodéziai műszerekkel volt lehetséges.
Az áram sem érdekes, hálózati áramról megy a gép és nem 10+ Wattokat fűt egy ilyen (hűtőborda sem kell a kis chip-re).Nekem nagyon egyszerű lenne üres területre hajtani. Faluban élek és van saját termőföldem nem messze, ahol senki nem zavarna (esetleg a sokezer wattos földkábelek, amiket az egyik alá behúztak, vagy húznak majd - nem tudom, ajánlottak valami fagyira való kártérítést miatta, kvázi-burkolt fenyegetéssel, hogy meg ne próbáljak felebezni, mert úgyis ott lesz a kábel a testemen át is Majd egyszer megnézem, hogy égnek áll-e a hajam felette. A 440 vagy hány kV légkábel alatt lehet érezni a bizsergést és ez több, valami 1000+ földkábel, gondolom valójában nem elég mélyen, csak papíron. ).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44933 üzenetére
A 2018-as, vagy a 2006-os? Utóbbi ránézésre egy olyan fil, amiből láttam sokszor rövid részleteket, mikor háttérzaj-tévéztem miközben másra figyeltem.
Az ilyen klasszikus romantikus Hollywood sohasem volt az én műfajom.
A másikat nem tudom megítélni képekről, hogy "ez meg mi a fene lehet", szóval talán még jó is az alacsony pontszáma ellenére.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44931 üzenetére
Szerintem a Netflix-el egész jól el lehet lenni. Az Amazon-on egy 6 részes sorozatot néztem meg a próbaidő alatt, ahogy az Apple-nél is (azt hiszem mindkettő 3 hónap volt kb. 1$-ért havonta). Ott szokott néha lenni magyar hangsáv (de nem használom, úgyhogy nem tudom mennyi). De igazából a saját készítésű, vagy csak ott megjelenő sorozataik a jók (van "epizodikus tvfilm" szerűség és olyan is, ami csak egy laza gyűjtemény különálló kisfilmekből).
De ha egy konkrét címet keresel, akkor közvetlenül azt keresd a "streaming" szóval együtt, és kidob majd a Google olyan oldalakat, amik összeszedik, hogy hol érhető el (ha egyáltalán). Aztán amit kidob, ott nézz rá a nyelvekre a részleteknél.
[ Szerkesztve ]
-
Inhouse
őstag
válasz inf3rno #44892 üzenetére
A dobozon belül nem jó az ilyen hang, valami vagy áthúz, ahol nem kéne, vagy nem ad át rendesen ahol meg kéne.
Általában az ilyen féltégla tápdobozok ultrahanggal vannak összehegesztve, roncsolás mentesen nem szétszedhetően, illetve majdnem... Fel kell rakni élére egy erős asztalra, kell egy kés, aminek az élét a sarkához, ott pedig az illesztési vonalhoz kell rakni, olyan 45 fokos szögben és kalapáccsal óvatosan ütögetni. Ha megindul, megállni, hogy belül ne legyen szétvágva semmi. Ezt megcsinálni minden sarkán, legtöbb esetben megnyílik és bontható. Sajnos visszafelé vagy ragasztani kell, vagy/és kötegelni...Üdv Inhouse
-
-
janos666
nagyúr
válasz inf3rno #44831 üzenetére
Én csak a Telemon üzeli csomagokat ismerem. Ott a drágább előfizetésekhez viszonylag olcsón lehet kérni második (e)SMI-et (havidíjas, de ~2k), ami a telefonszámmal közös adatkeretet használja, de pár éve ráerőltették az üzleti előfizetőkre a Magenta csomagot, ahol kvázi-ingyen kapsz egy dedikált mobilnet SIM-et egy Huawei router-el (ezt használtam már WiFi-n át, USB-vel nem próbáltam), de bármi más eszközbe átteheted az adat SIM-t (a miénk egy táblagépben van) és jó nagy adatkerettel (azt hiszem 50Gb a minimum, amit kapsz, ha kell, ha nem és annyira "ingyenes", hogy nincs más opció, de már 2-3 telefonszámnál is kijön effektíve nulla köré az adat SIM ára, mert levonogatnak mindenféle kedvezményt, megduplázzák a normál SIM-ek adatkeretét, stb...).
De azt hiszem, hogy a drágább lakossági csomagok mellé ingyen kérhető a második (e)SIM és még korlátlan mobilcsomag is létezik (fura, hogy üzletinél ilyen látszólag nincs, is, úgyhogy talán el kéne olvasni az apróbetűt, hogy a kolátlanság talán csak az jelenti, hogy Facebook, Youtube, stb nincs számolva, minden más igen és korlátos).
De szerintem legegyszerűbb, ha nem is játszol második SIM-el és extra USB/WiFi kütyükkel, csak feltolod az adatkeret a meglévő előfizetésen, és bedugod a mobiltelefonod egy USB kábellel a laptopba, amin alapértelmezetté teszed az USB Tehering-et (máris van net, és ha tápról megy a laptop, akkor jó, hogy tölti a telefont is).
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #44831 üzenetére
Routerek tudnak gsm netet usb stick-ről. Ha a stuffok viszonylag egy helyen vannak, a tcom cuccot bedugod a routerbe, és osztva van a net. Ha kicsit szóródottabb a helyrajz, kábelezel vagy wifizel átjátszókat.
Földrajzilag hol kellene a szolgáltatás? Nagyvárosokban (megyeszékhely) vélhetően a digi a legolcsóbb, pár helyen a yettel, a többi tcom.
កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។
-
kenwood
veterán
válasz inf3rno #44242 üzenetére
Ezt csinalom. Van egy kanape a masik falon,es valami 40-90 perces podcastet berakok, mert az elnyomja.
Ezzel az a gond, hogy elvileg nem tesz jot, csendben,sotetben erdemes elaludni. Meg azert inkabb aludnek rendes matracon, mint kanapen.A nyugtato teljesen kizart. Meg eseti jeleggel is tul durva beavatkozasnak tartom a szervezet mukodesebe. A rendszeres fogyasztas pedig nyilvan oda vezet,hogy novekszik a tolerancia,es egyre kevesebbet er, vagy tobbet szed az ember.
Se altatot, se nyugtatot soha nem, egy darabot nem vettem be.
Esetleg CBD, vagy valami termeszetesebb dolog szoba johet, de azok valszeg semmit nem ernek. Meg nehogymar ezek miatt mergezzem magam gyogyszerekkel, vagy nem szellozo fullel stb ...
Akkor inkabb elkoltozok ...
Csak az nekem bonyolultabb lenne,mint egy atlag lakastulajnak,vagy alberlonek (ebbe nem mennek bele itt, miert)Sapkat meg nem is ertem. Junius van. 1-2 het,es jon az az idoszak, amikor sapka nelkul is arra kelek fel, hogy vizes a parna,megforditom, de az is vizes,mert 1-2 oraja mar megforditottam egyszer,es meg hajnali 3 sincs.
[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #44141 üzenetére
Ez lehet, de akkor felmerül a kérdés, hogy mi a francnak fizetem a TB-t? Mert ugyebár fizetem, és még csak azt se lehet mondani, hogy minden nap igénybe venném az ellátást.
Ilyen esetekre el tudnék egy olyat képzelni, hogy amikor kiadná a doki a beutalót, jelezze neki a rendszer, hogy erre meg arra az értékre ne legyen kíváncsi, mert nem tudja a labor megmérni, ezzel el lehetne kerülni egy csomó bürokráciát, nem beszélve a sorban állásról és az ember idejének és idegrendszerének rablásáról. (Ezt már a webáruház motorok is tudják, hogy kiírják, mennyi van raktáron az adott termékből, nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne ilyen funkciót beépíteni néhány száz milliárdért...) Emberi ésszel nem lehet felfogni, hogy milyen dilettantizmus van a rendszerben, mellette meg mindenféle kamu beruházásokra mennek el a lóvék, jaj, politizálni nem
akaroklehet.Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #43849 üzenetére
"Jogilag eléggé zsákutca ez az étrend tervezés, tanácsadás."
De önkéntes alapon se működik? Pl. ha a progi a felhasználó által megadott értékekkel, hozzávalókkal, ételekkel dolgozik, és abból mondjuk a megadott kalória/szénhidrát szám alapján ad tippeket, stb.
Ha ez tisztázva van, hogy nem tanácsadás, csak "kalkulátor", akkor se működhet?Up the Irons!
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #43832 üzenetére
Ezeket én is tudom, köszvényem az már van, de azt örököltem apámtól, gyógyszerrel az viszonylag kordában tartható, most a legutóbbi labornál tökéletes lett a húgysav, azzal nincs akkora gond.
A zsírokkal annál inkább, de most megpróbálok áttérni az itt javasolt húshelyettesítő dolgokra legalább részben.Up the Irons!
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43707 üzenetére
Főleg olyasmiken véreztek el, mint a helyesírás Emlékszel még a 3 vonalsoros füzetre, hogy melyik betűnek melyik szárát honnét kezdjük el húzni, meddig húzzuk, melyik betűhöz melyik magasságban kötünk, és társai? Meg az olyasmik, mint a környezetismeret, például a talajrétegek nevei, meg hogy mi van ott. És persze a hittan is nagyon kaszált.
-
Top cat
addikt
válasz inf3rno #43647 üzenetére
Ásványvízzel főzöl? Csak nem ....
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #43622 üzenetére
én is elsőre, de t420s nickjével már korábban is találkoztam. Nem friss reg.
#43623 t420s : Jaaaaaa, állami. Akkor azért nem dőlt be Úgy írtad, cég, szóval normál kisvállalkozásra gondoltam valami kereskedelmi/szolgáltató szektorból.
De ha ennyire rossz, akkor miért nem váltottál még? Gondolom nem hivatástudat, vagy mert annyira szereted.
Ennyire nincs más lehetőség a környéken?#43625 t420s : Mondjuk tán azért mert a kérdésnek a világon semmi köze az álláskereséshez? nem lehet hogy ezért nem?
Pedig ha még mindig egy ilyen helyen dolgozol, akkor igencsak kéne köze legyen az álláskereséshez. You know what I mean...[ Szerkesztve ]
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz inf3rno #43568 üzenetére
Köszi, gyantás vízlágyítóból nem találtam sajnos közvetlenül zuhanyra köthetőt, gondolom hogy érjen valamit egy teljes rendszert ki kellene építeni, az viszont egy vagyon...
Sajnos durvább ekcémája van, szteroidos kenőcs/injekció szokott segíteni csak. Szerencsére már valamelyest normalizálódott, viszont a terhessét alatt semmilyen szteroidot nem használhat, és így benne van a rizikó, hogy komolyodni fog, de még beszélünk a bőrgyógyásszal.Névváltozás, korábban mustang08
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43531 üzenetére
Rocksztárnak lenni millióból egy, tiktok klippekkel meg henceghet bárki. Ha megvan a családban a tapasztalat, tradíció, tehetség, az úgy persze más. De megvan?
Amit a legelején néztél, billentyűs cucc, inkább zongora / piano stílus. Ha valaki első generációként kezdi, és nem énekesnek lenne, a billentyűsök egyszerűbb dolgok, mint a pengetős húrosok.
Workshop gyanánt ilyesmire gondoltál? Vagy inkább ilyesmire?
-
Borisz76
veterán
válasz inf3rno #43531 üzenetére
Kezdésnek általában akusztikus gitár szokott lenni.
Aztán ha úgy néz ki, hogy nem csak "egyhúronpendülünk" a tudása, akkor lehet neki komolyabbat is.
Barátom 30 éve gitározik.....szegény fiának nem volt választása
A "kissrác" 15 éves és játszik akusztikus , elektromos gitáron mellé még dobol és kezd énekelni is.....kiköpött apja !
De volt honnan meríteni és ez nagyon szép , családösszetartó !
Többször volt apa-fia fellépés , több zenekarral , jó hangulatban a
[ROCKCAFE]-ban.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43528 üzenetére
A mai fiatalok nem rocksztárok lenni akarnak, hanem csajozni
Tik-tok meg coub klippeken ahol találkoztam vele, egy hegedű önállóan fülbemászóbb, mint egy gitár önállóan. A gitár kíséret nélkül nem az igazi.
De ez csak az én véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
Borisz76
veterán
válasz inf3rno #43528 üzenetére
Akusztikus , Elektro-akusztikus , Elektromos.
Akusztikusnak csak saját hangja van.
Esetleg külső mikrofon + keverő + erősítő + hangfalakkal hangosítható.Elekro-akusztikus szól magában is és a beépített "hangszedő"-nek köszönhetően ....általában 6.3 mm-s jack csatlakozóval szerelve....erősítőre , keverőre is köthető.
Elektromos gitár ....magában nem sok hangja van.
Kötelező hozzá egy kombinált "láda" ami erősítő + hangsugárzó.
Esetleg külön erősítő ( fejegység ) + hangfal.[YT videó : kicsit több mint 1 órás.]
Van benne gitár is[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
inf3rno
nagyúr
válasz inf3rno #43478 üzenetére
Jó, azt elismerem, hogy egy clusterfuck a srác, és nem egyszerű tanítani. Elég lenne ledobni egyedül Iránra vagy Észak-Koreára, aztán romba döntené az egészet. De egyébként elboldogulok vele, acélból vannak az idegeim, és úgy osztom be az időmet, hogy ne kelljen dolgozni, amikor itt van, mert azt biztosan nem fogok, csak hát jó lenne, ha lenne legalább 1% esély, hogy idővel ez megváltozik. Valahogy szórakoztató ez a konstans "I like to watch things burn" hangulat, mert totál a másik véglet, mint én.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43478 üzenetére
Ha szélesebb frekvenciatartományban hall valaki, abba már belefér, hogy felhangok végig zizegnek a vasbeton falon, vagy valami, és abból ismer fel valaki zajokat, vagy szavakat. De az kimutatható hallásvizsgálattal. A spektrum miatt a hangerő félreérthető tud lenni. Egy spektrum vizsgálat eredménye lenne beszédes.
-
tomazin
veterán
válasz inf3rno #43475 üzenetére
Nekunk is ott mondtak (maganban),h bizonyos frekvenciatartomanyt intenzivebben erzekel,mint masok, ezert reagal bizonyos hangokra ugy ahogy.
Bar azt is hozza kell tennem,h elore le kellett irni,h miert megyunk oda, igy lehet abbol magyarazzak...meg ajanlottak valami hallasebresztes nevu csodat aminek utana olvasva csodas penzlehuzoda. -
Kékes525
félisten
válasz inf3rno #43449 üzenetére
A metiláció külső hatásokra történik. A sejtek pusztulásáról itt találsz infókat [Programozott sejthalál] [Sejtpusztulás]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43422 üzenetére
Ehh, az a vacak "i" betű, minek akad azon fenn mindenki? Egykoron volt mysql, aztán az obsolete-re ment, de lett helyette mysqli és csak annyit kellett változtatni. Utána rakni egy i betűt a függvény neveknek. Anno írtam egy külön osztályt tömbös kimenetet adni vissza sql query-ből, én azóta is azt használom, a roseb se emlékezett rá, pontosan mi van az aljában. Mindenesetre a pdo-ra nulla szükség van.
A crypt-el nagyon régen futottam kört utoljára, de ha annyi az összes bajod, hogy korlátos a karakter set, miért nem base16 kódolod a bemenetet? Akkor csak 0-9,a-f lesz benne. Generálsz egy random számot, és hexa-ban megadod neki.
De ha már megoldottad, akkor persze tárgytalan.
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43419 üzenetére
Akarsz igazit szo*ni? Majd a dotnet core segít. Visszasírod te még a php-t
A crypt 8.0 óta kötelezően kéri a salt-ot. Nem kellene ész nélkül verziókat cserélni. A pdo-val meg minek kezdtél ki, amikor van mysql?
Keresd kicsit kevésbé a bajt, és kevésbé fog megtalálni
-
EmberXY
veterán
válasz inf3rno #43165 üzenetére
Az üzleti levelek minősége eddig se volt a topon, bár a nagyobb cégek általában tudnak "írni", tisztelet a kivételnek, de kisebb cégeknél viszont megfigyelhető - ez tapasztalat -, hogy még egy megrendelést, vagy egy általunk küldött levélre adott választ sem tud az adott kolléga helyesírási hiba nélkül elküldeni, nem beszélve a megszólításról, aláírásról, nyelvtani elemekről, stb, és sok esetben cégvezetőkről, magas beosztású emberekről van szó, miért lenne más elvárás alacsonyabb szinteken?
Ne csodálkozzunk, ha ez tendencia, és egyre könnyebb bedőlni egy google translate-es levélnek is, hiszen nem sokban különbözik a normálistól.Up the Irons!
-
bobalazs
nagyúr
válasz inf3rno #43159 üzenetére
Ennek a csalás nak a lényege az hogy emailbe terelik a beszélgetést és beindul amuri aminek a lényege az hogy végül az egész oda vezet hogy a eladóra jól rá ijeszteni hogy a termék árát feladták satöbbi satöbbi És miért nem érkezett meg a csomag és fenyegető hangnemet vesznek fel, retorziókkal fenyegetőzik, és amikor Pali madarat találnak az eladó fog fizetni...
És mivel az egész nagy tételben zajlik elég ha százból egy pali madarat talál. -
enginev3.0
félisten
válasz inf3rno #43118 üzenetére
Ez egy i5 10400as proci
És pont ilyen nas rendszerre gondoltam, synology dsm, xpenology módra
Az egyik előnye ha jól tudom a Linux rendszereknek plex esetén hogy a felirat kódolás is HW transcodedal megy, tehermentesítve a procit
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
enginev3.0
félisten
válasz inf3rno #43112 üzenetére
Hardveres kódolás van plexen, a nagy részét az igp végzi nevetve, de vannak olyan dolgok amiket a proci csinál és néha már sok neki
De hogy mondjuk egy win10 mennyire eszi meg amúgy is a gépet ez mellett mondjuk egy nas rendszerrel szemben , az kérdéses
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
coco2
őstag
válasz inf3rno #43110 üzenetére
Memóriát a cache eszik, semmi más. Ha nem rendszeresen van ugyan az a terület érintve, nem kell cache.
Cpu-t még egy buta streaming site is eszik. A nyavajás ssh. Minden 25-30 megabit / sec-nyi hálózati sávszélesség lenyel egy cpu ghz-et.
Flash drive-ot kezelni az f2fs a legjobb, nem az ext4. Az ext4 még hdd-re született.
Átlagos film-hez nem kell megabyte / sec-nél nagyobb sebesség. 2 órás filmnél az 7.2 giga, átlagos hd film kategória.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #43112 üzenetére
Gondolom én is, hogy nagy nála a család, ha ennyi párhuzamos használat van.
Az én esetemben főleg 4k film, az 30-50mb/s, de így is bőőőven a gigabiten belül. Inkább másolásnal kevés az a 120MB/sec, így ertettem, hogy a gigabit a szűk. Gondolom te sem véletlenül mentél fölé.
A vinyók lineárisan 220-250et bírnak (nálam 3db 16 terás seagate), de ugye ha többen olvassák ugyanazt a drive-ot, (vagy közben dolgozik a torrent) a töredékére esik, és akkor lesz ez a szűk, nem a háló (de itthon max ketten használjuk, szóval nem fordul elő ). És ha már úgyis win van a szerveren, akkor filmezésnél hasznos, hogy nem neki kell dekódolni, hanem simán csak tolni az adatot a desktop felé. Nekem ez bevált. -
coco2
őstag
válasz inf3rno #43095 üzenetére
Az indukciós edények alja azért lehet mágnesezhető fémből, hogy közvetlen mágneses kapcsolattal része legyen annak a vasmagnak, ami az indukciós tűzhellyel transzformátort épít. A transzformátor primer tekercse az indukciós tűzhely része alul. Az edényben a fém fenék körül egyetlen körbezáródó hurok tud lenni a szekunder tekercs az edényen belül. Magas ellenállású fémből gyártva pár 100 ampernyi áram remekül felmelegítheti. Becsomagolni hőt jól vezető kerámiába - mittudomén milyen anyagok vannak - és máris lehet melegíteni a kaját. De ez csak tipp. Nem tudom biztosan, tényleg ilyesmit művelnek-e. Sosem láttam életközelből a technológiát.
Ha csak teát akarsz főzni, vannak merülő forralók.
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #42943 üzenetére
Ha mondjuk sejthető, hogy évi 2-nél többször kell jönni, akkor még a megyei matrica lehet opció. Pest+Fejér.
(Mi így járunk Veszprémbe anyósékhoz, Fehérvár érintésével.)
Korábban 7esen jártunk, az is vállalható, nincs vele baj, csak a Velencei tónál lassú, és összességében lassab a menetidő, de teljesen jó az is. -
kenwood
veterán
válasz inf3rno #42884 üzenetére
Igazabol ehhez csak egy zsiliprendszert kell epiteni a flakonra . Ameddig meg tudod oldani,hogy anelkul jojjon ki a tubusbol a nafta,hogy kozben bemegy az oxigen,nincs gondod, hiszen a boltban sem hutve taroljak.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
-
mephi666
nagyúr
-
mephi666
nagyúr
válasz inf3rno #42709 üzenetére
panel: van egy főág, minden emeleten 1-1 leágazás a konyhába, golyóscsap, vízóra, kettő közt plombázva... egy főelzáró a földszinten, zárt helyen, amihez csak a távhőszolgáltató fér hozzá... ahhoz, hogy berheljem, el kellene zárni a főelzárót, hogy ne ömöljön ész nélkül a melegvíz mellesleg nehéz is lenne így tömítést cserélni is (érthető amúgy, miért nincs lakásonként +1 elzáró, mert akkor lehetőséget adna az ügyeseknek leválasztani a plombázott szakaszt megbontás nélkül és félretenni minden évben pár hónapra )
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
BiP
nagyúr
válasz inf3rno #42687 üzenetére
Akartam írni, hogy a legtöbb alaplapban így van. Ha mindkét slot használatban van, akkor a 2.slot csökkentett sávszéllel tud csak menni.
De hogy meg lehet-e moddolni, nem hiszem.
Meg ugye az is kérdés, hogy bár a műanyagsloton ott vannak az érintkezők, kérdés, hogy be van-e huzalozva, vagy csak x4-ig.Itt látszanak amúgy a fizikai méretek: [link] Ez alapján tényleg x8-ig vannak a slotban a tüskék.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Path of Exile (ARPG)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Diablo IV
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen egeret válasszak?
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest