- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Google Pixel topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Vodafone mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Mi a legegyszerűbb módszer arra, hogy a RIOS Gépház által kitett cikkekről értesüljek? Pl. email értesítés remek lenne
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
törölt tag
Sziasztok.
Kérdezném: magasnyomású mosóba a kerti csap sima slaggal csatlakoztatható ?
-
-
Inhouse
őstag
válasz carl18 #29290 üzenetére
Ez nem játék, vizsgáltasd ki magad! Ha az eddigi orvosok ezeket a tüneteket és értékeket nem veszik komolyan, akkor keress más orvost! Nekem nagy ritkán ment 140 fölé, de a /-em 100 körül volt. Otthon nem is annyira eleinte, de az orvosnál, véradásnál mindig. Aztán elkezdtem észrevenni, hogy otthon mérve is. Kaptam egy 24órás mérőt és kiderült, hogy sokszor 160 is volt, akár alvás közben is. Azóta szedek vérnyomáscsökkentőt, ami 2-3 hét alatt beállította tökéletesre, mellékhatása nem jelentkezett szerencsére. Van vese gondom régebb óta, ami pl. nem nagyon szereti a magas vérnyomást, úgyhogy ott is várhatóak javuló értékek. 220-as vérnyomás, meg 170, de már a 150 is magas, hacsak nem mindig halálközeli menekülés közben mérték neked...
Kedden szültem egy vesekövet, nem ajánlom senkinek. Le a kalappal a nők előtt, mi férfiak gyenge jószágok vagyunk fájdalom tekintetében.[ Szerkesztve ]
Üdv Inhouse
-
Kékes525
félisten
-
Essejó
veterán
válasz makoss #29229 üzenetére
Én a sima 415A fűkaszájukat vettem még májusban, ugye a márka Koreai, ennek ellenére persze ez is Kínában készül, de más. Volt már a kezemben echte Kínai fűkasza is, hát az szívás ehhez képest.
Ez a 4 az egyben verzió, úgy rémlik belefér a keretedbe.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
inf3rno
nagyúr
válasz philoxenia #29270 üzenetére
Köszi! Egyelőre fúrót még nem vettem, bár néhány héten belül fogok egy másik projekthez. Most már szerintem befejezem flexel meg egy üveg kaparóval, amit nem érek el géppel, aztán le van tudva.
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Ha neten vásárlok és CIB-es vagyok, akkor miért nem kapom meg a megerősítő kódot SMS-ben? Minden adatom jó (ma ellenőriztem le a bankban), de amikor ilyen OTP secure (vagy mi a neve, pl AcerShop.hu használja) dologgal szeretnék vásárolni, akkor egyszerűen nem kapok SMS-t és így be se tudom fejezni a vásárlást
[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
válasz EmberXY #29280 üzenetére
Jobb karon mérten az is lehet gond? Ballon csak 170 volt, hát azért elég sok galagonya teát iszok amit a sziv miatt fogyasztok. Voltam ügyeleten ott csak 150-et mértek azt mondták kicsit magas és majd holnap menjek be orvoshoz és ir egy beutalót.
Május óta kezdődött az egész hogy elkezdtem szedni a Stillnox nevezetü altatót, az egész úgy kezdödött hogy nyomni kezdett a mellkasom és fájt a fejem, sajnos azóta ezek a tünetek nagyrészt megmaradtak.
Vérnyomásom nyugalmi állapotba idáig 135-150 között volt, de elöször emelkedett ilyen magas értékre azért ilyedtem meg. De a lényeg megmaradtam
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
EmberXY
veterán
válasz carl18 #29272 üzenetére
Vagy nem az előírások szerint mérted vagy a géppel van gond, ilyen pulzusszámod NEM LEHET, ha nem vagy élsportoló 100 % fizikummal, akkor ez kb a klinikai halál állapota lenne, de nem 200+ vérnyomással.
Ha nem jól érzed magad, inkább hívjatok mentőt, vagy ha el tudsz menni, menj orvoshoz.Up the Irons!
-
donmackó
addikt
válasz carl18 #29272 üzenetére
Ilyen vérnyomással csoda ha nem folyik minden egyes testüregedből a vér. A pulzusod alapján meg tartós tejet ne vegyél. Mérj egyet a bal kezeden, ha hasonló az érték, let's go a felcserhez, mert ebből agyvérzés vagy infarktus lesz, esetleg hirtelen leáll a szíved (ez a valószínűbb az alacsony pulzus és magas vérnyomás kombóból).
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
carl18
addikt
Üdv! Sajnos nem tudom már én se mi a helyzet elöbb itt voltam az ágyon, csak éreztem egy fájdalmat jobb oldal a kezembe mértem egy vérnyomást és 220 lett a pulzus 25, most azota hogy halál félelmet lett jobb kezen mértem számit ez bármit is. ( Nővérem ismét lexarja ) szokásához hiven....
[ Szerkesztve ]
-
mepet
addikt
Hol találok információt a mai napon megváltozott ph! rangrendszerrel kapcsolatban?
-
inf3rno
nagyúr
válasz Golden9 #29260 üzenetére
Ja azt hiszem erről a TRIAC-ról magyaráznak itt is: [link] Igazából lövésem sincs az elektronikához ezen a szinten, nem vettek fel villamosmérnöknek anno a BME-re, szóval miattuk van. A lényeg, hogy nem akarom a mostanit szétszedni, max elékötni valamit, amire meg azt mondják, hogy bár lehet kapni "dimmer"-t, ami megoldja, de tönkremegy tőle a villanymotor hosszú távon. Elvileg a frekvenciaváltó lenne az igazi megoldás, viszont ami már elég nagy teljesítményt lead az 50k legalább. [link] Amúgy ilyen a flex: [link].
Buliban hasznos! =]
-
Kékes525
félisten
Mi történt a rang jelzésekkel?
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Golden9
addikt
válasz inf3rno #29252 üzenetére
Nem tudom mi ez, de közelebb lehet ahhoz ami neked kell. Talán ilyen lehet a gépekben?
Fordulatszám- és teljesítmény szabályozó TRU COMPONENTS 183199 230 V/AC 15 A 200 W (1570778)A Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek! topikban meg tudnák mondani, hogyan, mennyiért lehet utólag belebuherálni a dolgot.
[ Szeretkezve ]
-
carl18
addikt
Köszönöm a válaszokat, a hát a harci helyzet Abádszalókon most csak ez van amit targoncás jogsival lehetne csinálni. A jó hir hogy csak kedd és csütörtök volt a 2X12 órás munkaidő, a többi ugyan úgy 8 órás.
Igen én is örülnék ha találnák mást, de itt a jászságba igazán bonyolult és komplikált a helyzet. Májusba volt egy ausztria munka próbálkázásom egy acélfeldolgozó üzzembe de nem úgy alakult ahogy terveztem.
Magyar közvetitő cégen keresztül mentem, a szállás borzalmas volt büdös és retkes a munka is nagyon kemény volt napi 5X12 óra. Havi 500 meg lett volna de hát ez nagyon ember próbáló volt, sajnos pont ez a baj hogy kilátástalan a helyzetem. Mivel a komfort zonám nem túl széles, ezért elég nehéz meghozni egy 400 km-es távolságot munkahely terén. De ha jövőt akarok épiteni kicsi bővitenem kell ezt a komfort zonát.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
inf3rno
nagyúr
Eddig Makit szoktam venni, de nem tudom megéri e a dupla ár másokhoz képest. Pl hőlégfúvó 20k vs 8k az Extol. Igaz az utóbbi ha közel tartod a cucchoz pillanatok alatt túlmelegszik, és leég, de ugyanúgy használható, ha megúszod az első 5 percet, és kitapasztalod. Én mondjuk majdnem beszoptam vele tegnap, az volt a mákom, hogy tényleg csak kipróbáltam, és fél percet járattam. Utána lekapcsoltam, vissza meg már nem akart kapcsolni. Azt hittem, hogy annyi neki, de 5 perc után lehűlt, és újra működött.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Cs1csó #29254 üzenetére
Én innen vettem 60%-os mechanikus billentyűt: [link] 22k volt, hasonló képességű nyugatról dupla ennyi, ha nem több. Itthon ilyesmit egyáltalán nem lehetett kapni. Vámon átment, bár szerintem eleve európai raktárból szállították ki. Franc tudja ezek is hogyan trükköznek, hogy őszinte legyek nem is érdekel. Volt rá vám garancia is néhányszáz forintért, azt írták, hogyha elkapják vámon, akkor kifizetik nekem a vám díját. Simán megérte. Garanciás bajom nem volt eddig, elvileg az is normálisan működik ennél a review-ok alapján, gyakorlatilag meg franc tudja. Érdemes sokszor elolvasni, hogy mit írnak, pl másik oldalon Dél Koreából majdnem berendeltem elektronikát, de aztán kicsit utánaolvastam, és kemény 3 hét garanciát adtak volna rá. Németből ugyanaz minimálisan volt csak drágább 1 év garival...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Golden9 #29251 üzenetére
Ja néztem én is, sajnos nem azt vettem annak idején, pedig jó lett volna. Az utólagos megoldásokhoz elég vegyes dolgokat olvasok. Valaki azt mondja, hogy az áramerősséget kell szabályozni, valaki meg azt, hogy frekvenciaváltóval lehet csak normálisan megoldani, minden más módszerrel csak tönkremegy a motor. Nem értek az elektronikához, de biztos tudják miről beszélnek. Ahogy nézem ezeket a frekvenciaváltókat csak drágán lehet kapni [link] (bár lehet ezek ipariak), akkor meg már jobban megéri plusz egy sarokcsiszoló.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz donmackó #29244 üzenetére
Vajon van olyan is, amivel lehet fordulatszámot szabályozni? Most kerítést csiszolok drótkefével, de a gép ha csak egy kicsit is hozzáérek levisz 5 réteg festéket. Porol, mint állat, és igazából csak az lenne a cél, hogy ami lepattogzott, azt levigye, ami normálisan tart festék az meg maradjon. Kipróbáltam már 5 féle fejet, de mindegyikkel ilyen, egyszerűen túl gyorsan forog...
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Met
nagyúr
A Media Markt-nál a GARANCIA PLUSZ SILVER mennyibe kerül?
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
donmackó
addikt
válasz inf3rno #29239 üzenetére
Használd a grinder chainsaw és a grinder adapter szavakat a keresőkben. Van szalagcsiszolótól kezdve egy rakat adapter hozzájuk. Ezek nagy része univerzális. Nekem ez a fajta van, arra kell vigyázni hogy ezek gyorsabban működnek mint a hagyományos láncfűrész. Lassan szabad bele ereszteni az erősebb fába.
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
pjen
félisten
válasz carl18 #29238 üzenetére
Utazásról nem tudok semmit,de régebben voltak Minddiák os melósaim.22-06 között melózott,aztán reggel ment suliba,hogy mikor aludt,és élt azt nem tudom.A beosztás jogszerű,szerintem csak a két műszak közti pihenő idő van előírva.Ha Te ezt utazással töltöd az a Te problémád.Ésn biztos valami más megoldást keresnék.
-
makoss
veterán
válasz madmaxxx #29236 üzenetére
Bárki ismerősöm van aki kinából akar rendelni lebeszélem, átverés az egész, a kxrva nav igen élősködik rajtad, de a kinaiak sincsenek toppon, 2 hét volt az az idő mig kideritsék a barmok, hogy fizető képes vagyok-e vagy sem!
irhatnák én erről több oldalnyi negativ problémát, problémákat, de a tabom volt az utolsó amit külföldről rendeltem az biztos. 2 és fél hónap mire megkaptam!
Külföldről csak az rendeljen aki bevállalja a 0 garanciát, a navos vámos béna herce hurcáit,Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
inf3rno
nagyúr
válasz carl18 #29238 üzenetére
Csináltam egy ideig (1.5-2 év) heti 3x ugyanezt 140km-en, amikor egyetemre jártam. Gyakorlatilag 9-10 körül értem haza, másnap meg indultam vissza a 4:50-es vagy jó esetben 5:50-es busszal. Próbáltam a heti 4-et is, de attól kifolyt az agyam, a három még tartható volt. Azt hiszem olyan 1.5 évig csinálhattam. Nem tudom, hogy legális e, de semmiképp nem tesz jót neked. A folyamatos rázkódás és a kényelmetlen ülések ki fogják nyírni a hátad, illetve ha évekig csinálod, akkor a rázkódás okozhat más betegségeket is. [link] Ez alapján a rázkódás valamennyire csökkenthető, ha a busz elülső felére ülsz: [link], de az alap problémát nem oldja meg ez sem.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
carl18
addikt
Na üdv! Nem tudom itt ki hogy mennyire ért a témához de gondoltam csak felteszem itt a kérdésem.
Van egy adott Munkahely samsung gyár ahova sajnos napi 4 óra utazással lehet eljutni, a harci helyzet hogy Abádszalók-jászfényszarú távolság több mint 100 km ha jól tudom. Az a gond hogy heti 2X12 órás munkaidőt kell vállalni. Igy 12 óra munka- 4 óra utazás az össz-vissz 16 óra és még a 8 óra sincs meg hogy az ember kialudja magát, gyakorlatilag semmire se jút idő ez igy mennyire legális?Ilyenkor úgy indul a nap hajnal 3-kor kell az ember mondjuk 3:20-kor indul a busz 5:30-ra beér. 6-kor reggel kezdődik a munka és este 18:45-kor van vége mert az ebédszünetet is le kell dolgozni, szóval 7 fele indul a busz haza és durván este 9 órára ér haza a busz. Igy szinte esély sincs hogy az ember kialudja magát vagy hogy el lássa az nap az otthoni feladatokat.
-
makoss
veterán
válasz philoxenia #29231 üzenetére
Ez akkus nem?
(#29232) donmackó: Köszi de kínából semmit nem veszek már! (aláírásom)
[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
makoss
veterán
Ezt mondod? [link]
(#29228) csicso82: Az a baj, hogy amit vágnék vele tuja már elég öreg, így vannak benne vastagabb ágak is Így a sövényvágó kiesett meg a metsző olló is, valami láncfűrész féle volna jó
Amit linkeltél nem elektromos, meg 2x többe kerülne mint amit max ráköltenék.[ Szerkesztve ]
Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Cs1csó
félisten
válasz makoss #29226 üzenetére
Na ezt nem írtad, ha "vastagabb" ágakról beszélsz akkor mindenképpen egy 15k körüli DEDIKÁLT elektromos láncfűrész kell neked.
Amúgy tisztázzuk VAN OLYAN EGYBEGÉP amit tiszt szívvel tudnék ajánlani: Makita EX2650LH Solo
DE ezért a legolcsóbb helyen is 105k-ért CSAK az alapgépet kapod - ha jól értem a leírást - és a többi "feltétet" külön lehet megvásárolni hozzá:
A feltétek külön rendelhetők:
Fűkasza feltét (195650-5)
Sövénynyíró feltét (195732-3)
Szegélynyíró feltét (195524-0)
Láncfűrész feltét (195689-8)
Kultivátor feltét (195709-8)
Hosszabbító rúd 1m (381246400)Ami gőzöm sincs mennyibe kerülhet
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz inf3rno #29224 üzenetére
Vezetékes kellene, nem aksis.
Legutóbb vastagabb ágakhoz való metsző ollót használtam de ami már azzal sem megy marad a fűrész, legutóbb megszenvedtem vele!Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
törölt tag
Sziasztok. Mondjuk úgy h. vásárlás folyamatban 1 db magasnyomású mosónak. Olvasgattam 6 méter tömlővel adják. Kérdés: gondolom minden további nélkül tudok venni hozzá toldót, de a lényeg: a szárat rövidnek gondolom. Ahhoz is/helyett lehet venni , hogy távolabb is elérjen ?
-
inf3rno
nagyúr
válasz makoss #29219 üzenetére
Egyébként nekem a sövény vágók nagyon nem jöttek be, gyakorlatilag mindet tönkreteszem, mert az 1 centis gallyat is azzal vágom pl aranyesőn. Egy idő után ledarálom vele a fogaskereket. Néztem mások hogyan csinálják, és a vastagabbakat valami hasonló géppel vágják, mint a láncfűrész, csak hosszabb a feje. Nekem maradt a metszőolló, ami jóval időigényesebb, de legalább nem vágom ketté magam vele, ha megcsúszik.
Inkább vezetékes gépet javaslok, mint aksisat. Nekem legalábbis gyenge az aksis csavarbehajtó, és ahogy öregszik még gyengébb lesz. Ismerős aksis láncfűrésznél ugyanerre panaszkodott, úgyhogy inkább vezetékeset vett.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
törölt tag
Most, hogy külön ment a Google Photos és a Google Drive, hogyan tudom beállítani azt, hogy a telefonon készített és a Google Photos-ba feltöltött képek azonnal szinkronizáljanak a PC-re is?
-
Cs1csó
félisten
válasz makoss #29220 üzenetére
Nekünk van LIDL-ös benzines és gallyfára tökéletes télen azzal vágtunk fel nem is keveset.
Szerintem jobban jársz ha nem egybegépet veszel.
Elektromos láncfűrész: Hyundai HYD-7016EA
A többi amit linkeltem pedig elektromos és jó márka: Einhell, Bosch, Black & Decker
[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
válasz Cs1csó #29215 üzenetére
Nem kell nekem, rendszeresre, a szegélyvágót sűrűbben használnám mint az ágvágót, vagy a sövényvágót , de amúgy van sövényvágóm de azt sem gyakran használom.
Azért aránylag tartós kellene, ne ami néhány használat után szétpereg!(#29216) inf3rno: Az egybegép felkeltette érdeklődésemet.
(#29217) Essejó: Neveddel ellentétben valamelyik csak jó
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz makoss #29214 üzenetére
ÁCSI! Most hogy nézem amit inf3rno linkelt rákerestem a sövényvágókra is. Jobban járnál ha vennél 3 különálló eszközt még olcsóbban is kijönnél és komolyabb márkát is vehetnél:
SÖVÉNYVÁGÓ:
- Einhell BEH 5041 10k-tól
- Black & Decker BEHT201 13,5k-tól - ingyen szállítással -LÁNCFŰRÉSZ:
- Straus ST/CHS1800G-007A 11kSZEGÉLYVÁGÓ:
- Bosch ART 23 SL 11kTehát kb. 35k-ból megúsznád, és dedikált eszközzel
-
Essejó
veterán
Az Aldi meg a Lidl szokott ilyesmit árulni, kb ilyen áron. A minőségről nem tudok mit mondani, de 3 év garanciát adnak. Szóval annyira hitvány nem lehet.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Cs1csó
félisten
Kockázatos, ilyen áron ilyen "kombó" megoldás nem nagyon van más alternatíva. Arra készülj fel, hogy nem lesz túl erős, ujjnyi vastag ágakra talán elég vagy kicsit vastagabbra.
Mindenképpen ONLINE WEBBOLTON keresztül vedd, és amint megjön próbáld is ki ha nem jó küld vissza a 14 napos elállással.
-
makoss
veterán
Üdv!
Nem találtam kerti masinákkal foglalkozó topikot, így ide írok:
Tud valaki lehetőleg 50eFt alatt olyan 3 az egyben elektromos kerti vágót ami szegélyvágó, ágvágó, meg sövény vágó?
Ez jó lehet? [link]Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
pikszel
addikt
válasz Yszapos #29209 üzenetére
1 x 2 méteres méretnél ez 11811 x 23622 pixeles felbontást kíván. Egyébként a plakát tartalmaz grafikai elemeket, vagy fotót? Ha nem, akkor ezt inkább vektorosan oldanám meg. Bár ez utóbbi nem zárja ki a grafikai elemek használatát, de függ attól, hogy mi lenne az.
(#29211) Yszapos: Monitoron nem is fogsz, mert ott jellemzően 72 képpontot látsz, ami nyomtatásnál már kijön. Életlen, pixeles képet fogsz kapni.
[ Szerkesztve ]
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Yszapos
tag
válasz philoxenia #29210 üzenetére
Megdupláztam a méreteket (6000x4000 lett) és nem látok minőségromlást.
pikszel: nem tartalmaz grafikai elemeket, 2 db logo van rajta meg felirat, és ennyi. Akkor nem kísérletezek vele, megcsinálom újra a plakátot az általad írt méretben.
[ Szerkesztve ]
-
Yszapos
tag
Sziasztok! PS-ban készítettem két plakátot. Az egyik 3000x2000, a másik 2000x3000 pixel felbontású. Ezt a két plakátot szeretnénk majd nyomdában nyomtattatni 1,2m x 2 m és 2m x 1,2 m méretekben. Ez a felbontás elegendő ahhoz, hogy ekkora méretben ki lehessen jó minőségben nyomtatni?
-
sutyesz96
őstag
válasz ColdMan #29200 üzenetére
Nagyon nagyon szépen köszönöm!
Esküszöm soha nem jöttem volna rá.
(#29201) Inhouse: Valóban, én is rengeteget kerestem, próbáltam már angolul is, németül is rájönni valahogy de egyszerűen semmi infót nem dobott.
[ Szerkesztve ]
No matter what, you keep finding something to fight for.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest