Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
-
baboss
őstag
válasz Geresics #13920 üzenetére
Már próbáltam a legfrissebbet is
Volt bios frissítés is 1002
D e nem szűnt meg a probléma.
Az op-t felraktam sima HDD-re de ott is ugyan ez a probléma.
Win 7-8 alatt is megvan a hiba.
Le lett töltve minden frissítés az op-hez.
Lehet hogy a bios beállításokban van a megoldás
Szükségem lenne a programra rengeteg + szolgáltatás van rajta.
ASUS AI Suite II V2.01.01 Install Program for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS Ai Charger+ V2.00.00 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS Update V2.00.09(EZ Update V1.00.09) for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS DIGI+ Power Control V1.00.38 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS EPU V1.03.22 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS Fan Xpert V1.01.14 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS My Logo V1.03.06 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS Probe II V1.00.51 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS System Information V1.02.15 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS TurboV EVO V1.01.43 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit.
ASUS USB 3.0 Boost V1.02.15 for Windows XP/Vista/7 32bit & 64bit.
ASUS USB 3.0 Boost V1.04.03 for Windows 8 32bit & 64bit.
ASUS USB BIOS Flashback V1.00.06 for Windows XP/Vista/7/8 32bit & 64bit. -
ati888
senior tag
válasz Geresics #13893 üzenetére
Egy i5-2500K-t rendeltem, de épp most nézem, hogy az i5-3570K alig drágább, most olvasgatok, hogy melyik lenne jobb nekem. Tuningolni annyira akarom, hogy stabil és halk legyen, gondolom ezekkel 4,3-4-6 GHz elérhető egy mérsékeltebb tuninggal is.
Miben jobb az általad javasolt alaplap konkrétan? Mert egy 10-essel drágább pont.
ati
[ Szerkesztve ]
-
aAron_
őstag
válasz Geresics #13795 üzenetére
Csak ilyeneket látok ami SATA portokhoz valamennyire kapcsolódik (semmi számomra használható): link, link, link
(#13796) daa-raa: igen, most már én is tudom, sajnos anno nem nagyon értettem hozzá, ezt ajánlotta egy informatikus...
(#13797) Rico83: a HDD-m SATA II-es, és már próbáltam úgy is, hogy nem volt csatlakoztatva
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
spista222
addikt
válasz Geresics #13784 üzenetére
1156 és 1155 hűtőlefogatása teljesen megegyezik így a hűtője is rámegy kétféleképpen is (775 és 1155(+1) )
psycho18 3 éve még nem volt 1155-ös foglalat ezért sincs rajta a dobozán, de mivel a hűtőlefogató lyukak távolsága megegyezik 1155 és 1156 esetében így természetesen kompatibilis vele.
[ Szerkesztve ]
-
ravail
senior tag
válasz Geresics #13662 üzenetére
Igen! 100/67-és alatta esetén tényleg sok és vacak HDD-vel találköztam. De a leírtakon túl pl. van egy Seagate Barracuda 120GB-s SATA HDD-m, ami szintén 100/5-ös, és hol zacsiban, hol Rackban, hol op.renszer tartalmazó, hol adatszállítóként, vagy adatmentő HDD-ként használom sok éve. De még soha sem hibázott!!
-
Attila8006
aktív tag
válasz Geresics #13618 üzenetére
hiába ment az eddigi gépeimen gond nélkül a win7,másikat töltöttem le..azt a napokban megpróbálom telepiteni
Nem buheráltakat használok szerencsére
a HDD satas.
HDD sentinel hibát természetesen nem talál
sajna CRT párti vagyok,így a TVm sajnos nem rendelkezik HDMI bemenettel
újra pasztáztam a vgat így szerencsére csak terhelve szökik 65fok magasságába,amúgy marad 50 alatt..
A cpura mugen 2 van téve hogy maradjon 40alatt
1 slotba van a memoria.de azt áttehetem másikba próbát megér.Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
-
Attila8006
aktív tag
válasz Geresics #13609 üzenetére
ugyanezek vannak akkor is
olyan mintha vissza venné a cpu teljesítményét, és csak néha kapcsolná teljesítményre hogy lehetne ezt kiiktatni?mert azért nem kispályás cpu/lap ez..ráadásul 4gb rammal van megtoldva.
[ Szerkesztve ]
Az elv olyan, mint a fing:Tartja az ember, amíg tudja.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Geresics #13578 üzenetére
Valójában egyik 1155-ös lap sem jó hozzá! Az i7-3930K LGA 2011 foglalatú. Nehezen fog belemenni az LGA1155-ös lapba.Talán az emlegetett kis kalapáccsal.
(#13580) imotep03
Szóval LGA-2011 foglalatú X79 chipset-el ellátott lapot nézzél!
A Asus Sabertooth X79 jó választás lehet , bár 90K körüli áron ..... mondjuk 150K-s CPU alá nem is illene egy 15K-s lap.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
ravail
senior tag
válasz Geresics #13307 üzenetére
Elképzelhető, hogy igazad van. Nem tudok én sem olyanról, aki HDD-->SSD áttérésnél az IDE-->AHCI váltásnál próbálta. Nem is egy üres rendszer esetén van ennek jelentősége, hisz ahogy írtad, az -főleg egy ilyen konfiguráción- nagyon hamar újra telepíthető, hanem akkor, ha a felhasználó a nagymennyiségű telepytett programját nem szeretné újra telepíteni. (Nállam ez tartott és tartana több napig! S nyilván akkor is lenne olyan, amiről csak később derülne ki, hogy még nincs visszatéve.) Mindössze ezért szoktam ajánlani. Különböző gyártmányú, chipset-ű alaplapok és/vagy IDE <---> SATA HDD csere esetén működik. Ezt tudom, mert én is többször használtam. Ezért biztam abban, hogy ez esetben is megy. Na de előbb, vagy utóbb csak lesz valaki, aki kipróbálja, és akkor kiderül. Lévén, hogy a puding próbája a megevés!
(OFF-ban irtam, bár ez szerintem nem az.)[ Szerkesztve ]
-
baboss
őstag
válasz Geresics #13301 üzenetére
A Windows logó 10mp és bejön az asztal.De 45 mp-ig nem tudok az asztalon semmit csinálni amíg betöltődik minden. Egyszer sikerült valahogy beállítanom akkor minden jó volt (5 mp és futott minden),de kellet csinálnom agy bios resetet és azóta nem tudom ugyan úgy beállítani. Nem emlékszem mik voltak a beállítások.
-
-
burny
aktív tag
válasz Geresics #13160 üzenetére
1. Hát igen, nem is mertem terhelni
2. nem ütközik sajnos semmivel (az egyik partició hiányzott win telepítés után, adtam neki rögtön egy betűt)
3. azért nem formáztam le mert nem igazán így terveztem az egészet, maradt még néhány adat ami kell majd és újra megcsinálom -
donpici83
csendes tag
válasz Geresics #13118 üzenetére
A memóriákkal volt gond nagy valószínűséggel. Mert azokkal játszadoztam és utána lett kép. A win beindult, de de kék halált ad. Lehet nem tetszik neki a régi alaplap driver-ei. úgyhogy most szépen újra telepítem. Köszönöm a segítségeteket. Reméljük most már nem lesz gond vele
Donpici
-
gurabli
őstag
válasz Geresics #12977 üzenetére
Köszönöm válaszotokat!
Hát, nem tudom, hogy honnan szerzik be, mert munkaidő után üzleteltünk és valóban jó árat kaptam
Tuti nem én rontottam el a lapot, azért is bosszant az egész.Most oda jutottunk, hogy a főnökkel is beszéltem, mondtam, hogy engem különösebben nem igazán érdekelnek a részletek (nem voltam és nem is vagyok bunkó), de határozottan hidegen hagy, hogy ki mit mond, nagyker meg beszállító, stb, elvégre mi közöm nekem hozzájuk, én tőlük vettem a lapot, nem a nagykertől/beszállítótól.
Továbbra is azt állítják, hogy nem érvényes a garancia a CPU foglalatban görbült 3 láb miatt, így nem cseréli a nagyker a lapot. De hát könyörgöm, nagy valószínűséggel ezért nem működik a RAM foglalt, én ezért küldtem vissza cserére a lapot, aminek a foglalatát nem én rontottam el.Most ott tartunk, hogy a főnök megpróbálja kiegyenesíteni, helyrerakni a három lábat a foglalatban, és ha sikerül és úgy működik a RAM foglalat is, akkor számomra OK. Persze komoly tesztelés lesz belőle. Ha nem, akkor hajlik a cserére, amit gondolom ő nyel be, vagy lejátssza valahogy a nagykerrel.
Ebbe én belementem, mert nekem valóban az a lényeg, hogy működjön a lap, lehet, hogy csak kicsit van meggörbülve és meg lehet javítani.
"Akinek pénze van, az ne zavarja dolgozással a mások munkáját " R.J.
-
joco81
csendes tag
válasz Geresics #12962 üzenetére
Köszi!
Mi mással lehetne tesztelni a ram-ot?VGA-ra nem gondoltam eddig... Tökéletes képet ad, nem szemetelt soha fagyás előtt sem.
DonThomasino, köszi neked is!
Ja igen, azt próbáltam, hogy csak 1 memóriaát tettem bele, illetve a dimm-ekben is csereberéltem.
Hát másik gép nincs most kapásból kéznél, hogy áttegyem a videokártyát, de körbekérdezek majd ismeretségi körben, 1-2 héten belül megoldható talán.
DonThomasino, köszi megint!
Akkor a VGA-t felesleges próbálgatni?[ Szerkesztve ]
-
Smile8822
senior tag
válasz Geresics #12889 üzenetére
Nem nem
A p5b vettem meg !
Ezt egy mobiltelefonra cseréltem
Már próbáltam mindenféle képen cseréltem alkatrészeket is ...stb szerintem vissza csere lesz belőle[ Szerkesztve ]
•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
Smile8822
senior tag
válasz Geresics #12843 üzenetére
Köszi én is inkább Asus-t választanám!
Nekem Gigabyte B75M-D3V lapom van jó ez garanciális még de bajom még idáig nem volt vele nagyon meg vagyok vele elégedve!•19Christian88• http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=smile8822 -_- {" John Digweed - Heaven Scent "} ~ Apple iPhone 16 Pro Desert Titanium ~
-
krezna
tag
válasz Geresics #12813 üzenetére
Hello!
Imádom, hogy hülye vagyok. Tehát, amit tudok. AMD A8-3870 proci van, gondolom ez támogatja a memóriát. Minden más kérdésedre a válaszom: mittudomén.....
A biosban odáig eljutottam, hogy van valami szorzószám, amit ha beállítok kiírja, hogy 1600 MHZ. Aztán van valami "voltage" cucc is, ott is állítottam valamit, kiszedtem az auto beállítást. De nem értek hozzá, és nem akarom az egy hónapos gépemet elbas.ni. Ha ilyen nagyon bonyolult, akkor inkább elviszem valamilyen "szakszervízbe". vagy én is megtudom csinálni? kösziForza Milan!
-
zerone
tag
-
cashback
őstag
válasz Geresics #12754 üzenetére
Inkább 80%... elég sok különböző típusú ram megy dualban... néha még más-más gyártó, más-más időzítés és órajelekkel rendelkezőek is. Nálam ment dualálban Kingston és CSX páros CL6 1066MHz.
Viszont ha biztosra akar menni az ember akkor logikus hogy kit-et szerez be.
Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
ETOM
addikt
-
spista222
addikt
válasz Geresics #11968 üzenetére
PH-User írta
"ASRock 775i65G alaplapos gép, egyik napról a másikra nem adott képet. Másik alaplappal minden működik, szóval így kizárólagosan arra tudok gondolni."Szerintem ebből egyértelműen kiderül hogy alaplaphiba.
"Azonban én úgy gondolom spista222-vel ellentétben, hogy a javítási költségből már vehetsz egy másik (jobb) alaplapot hardverapron."
Nem is akarta javíttatni csak kíváncsi volt, hogy miért halhat meg a lap egy pillanat alatt és én csak leírtam a lehetséges hibák egy kis halmazát.
[ Szerkesztve ]
-
Patrick
addikt
válasz Geresics #11868 üzenetére
Na szóval a következő a helyzet!
Bios update meg volt. Változás semmi.
Az én vgamat berakom 4670 és frankon megy pci-e.ről.
Berakom az övét 4550 és nem megy pci-e-ből, viszont egy hosszú és két rövid sípolás következik.Nem értem, miért nem ad képet a 4550-el, amit most áttettem a nagy gépembe és gond nélkül müxik.
„Aki barátot talál, kincset talál."
-
spista222
addikt
válasz Geresics #11948 üzenetére
Nem hiszem hogy ki akarja kapcsolnia DC-t hanem csak azt hitte hogy 4 memória esetén nincs.
Én még nem láttam olyan lapot amin szoftveresen ki lehetne kapcsolni a DC-t legfeljebb a módot lehet állítani de azt sem az összesnél. Hardveres kikapcsolás nem külön csatornába vagy nem egyforma méretű memóriák berakása.
-
-
Patrick
addikt
válasz Geresics #11864 üzenetére
Egy zsír új 400 Wattos FSP van benne, szóval szerintem az biztos nem lehet gond.
Speaker nincs a gépben, csak a sajátomban a nagyban, de azt nem tudom rákötni, az egészet át kéne pakolnom.
Biost tudnám frissíteni, F5-ről F7-re, de az csak vmi bios logót módosít, más nincs róla írva. Nem tudom mit csináljak...Nincs senkinek integrált vga-s lapja?:S
„Aki barátot talál, kincset talál."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- LEGO klub
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- AKCIÓ! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest