- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Android szakmai topik
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
joco81
csendes tag
válasz Geresics #12962 üzenetére
Köszi!
Mi mással lehetne tesztelni a ram-ot?VGA-ra nem gondoltam eddig... Tökéletes képet ad, nem szemetelt soha fagyás előtt sem.
DonThomasino, köszi neked is!
Ja igen, azt próbáltam, hogy csak 1 memóriaát tettem bele, illetve a dimm-ekben is csereberéltem.
Hát másik gép nincs most kapásból kéznél, hogy áttegyem a videokártyát, de körbekérdezek majd ismeretségi körben, 1-2 héten belül megoldható talán.
DonThomasino, köszi megint!
Akkor a VGA-t felesleges próbálgatni?[ Szerkesztve ]
-
joco81
csendes tag
válasz jim bcs #12955 üzenetére
Helló!
Köszi neked is!
Volt bios reset, nem segített, továbbá a legújabb bios van rajta.Ja és a config:
Abit KN8. Zalman NBF47 chipset hűtő rajta.
Athlon64 3200+ Arctic Cooling alpine 64 hűtővel.
2 x 512 MB ddr400. (nem noname, valami márkás, de nem emlékszem milyen)
Inno3D 7600GST + Zalman vf700cu 5 volton hajtva.
2 vinyó: Maxtor 200 GB sata, HItachi 250 GB pata
(Ez utóbbin volt most utóbbi időben a rendszer, ami XP, mert korábban amikor újratelepítettük volna, a maxtorra nem akart feltelepedni sem XP sem win7 valamiért. Tegnap este viszont a maxtorra gond nélkül felment a win7...)
1 DVD író, pata-s.
Corsair VX450.További ötlete, tippje valakinek?
-
joco81
csendes tag
válasz DonThomasino #12953 üzenetére
Corsair VX450.
De volt tápcsere is, akkor is ugyanez volt...A hirdetésem első hozzászólásában leírtam amúgy, és azt is, miket próbáltam már ki, valószínűleg elkerülte a figyelmeteket.
Idemásolom most:
"Amit eddig kipróbáltam a lappal:
- Tápegységcsere: a cseretáppal ugyanígy produkálta a fagyásokat, a másik gép működött gond nélkül az én tápommal (corsair vx450, tudom, hogy feleslegesen erős ehhez a géphez).
- Rendszervinyó adatkábelének kicserélése másikra, nem segített.
- Rendszervinyó gyártójának honlapjáról tesztprogi letöltése és advanced test futtatása: OK. (HD Sentinel tesztriportot is küldtem a fejlesztőknek, szerintük sem vinyóprobléma.)
- Memóriatesztelés memtest86-al: OK."Mint azt írtam Janinak az előbb, hőfokok rendben vannak.
Azt is hogy az öcsém használta mostanában, azt mondta, játék közben is kapcsolt már le. Régebbi játékokkal játszik, mint pl COD vagy COD2.Köszi neked is a választ!
-
joco81
csendes tag
válasz kjani18 #12952 üzenetére
Szia!
Jaja, ezzel kezdtem, hogy átnéztem, fizikai elváltozás van-e rajta, mint pl púpos kondik. Nem vettem észre semmi ilyesmit.
Azt is csináltam, hogy újraindulás után azonnal néztem a biosban a hőmérsékleteket, amikor több órás üzemelés után csinálta ezt, akkor is csak 30 - 32 celsius fok volt a proci...Win újratelepítés is volt. Még régen én használtam ezt a gépet, akkor szívtam ezzel egy sort. Újratelepítettem az XP-t, érdekes módon az oldotta meg, kb jó fél évig semmi gond nem volt utána.
Most viszont az öcsém használta a gépet, most ő szívott vele
Tegnap újratelepítettem, most egy win7-et tettem rá, utána 3DMark06-ot futtattam, majdnem lefutott végig, a vége felé viszont megint lefagyott, egyenletes időközönként sípolt a rendszerhangszóró.
Gép oldala nem volt rajta, a bios szerint a proci 29 fokos volt ekkor...
VGA hűtőbordáit megfogtam, nem volt forró, a ventije járt.Azt is próbáltam, hogy minden felesleges cuccot (DVD-t, vinyót stb) lehúztam, csak a feltétlen szükséges cuccok voltak benne, akkor is ezt csinálta...
Köszi a válaszodat!
Jocó
-
joco81
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Abit KN8-as alaplapom, újraindulgat, illetve leáll vele a gép gyakran.
Alaplaphibára gyanakszom. A hibajelenséget már leírtam részletesen itt.Átfutnátok légyszi, és véleményeznétek, ill. javasolnátok valamit, mit lehetne még kipróbálni?
Amit a Paat nevű srác írt, hogy procit cseréljek, vagy legalább pasztázzam újra, annak van értelme szeritetek?
Köszi előre is!
Üdv![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Autós topik
- Nintendo Switch
- VoIP telefonálás
- Építő/felújító topik
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!