- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- iOS alkalmazások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
jacint78
addikt
válasz nemethchek19 #47797 üzenetére
Ezen nincs mit álítani, ennek így kell lennie, ha nem stabil, akkor hardveres gondok vannak. Amúgy mire alapozod mindezt?
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
Majlor90
újonc
Sziayztok
Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni hetek óta nem találok megoldást a gondra.... Szituáció az h bekapcsolom a gépet és a bios kép után mikor a windowsos töltőképnek kéne bejönnie megfagy a gép és onnan sehova reset és ujbol van h 5x is mire elindul a gép én hddre gyanakodtam h meghal lévén 10 évs legalább. Vettem bele egy ssd-t hddt bedig kivettem....hiba megmaradt uj oprendszer telepitése volt: win 7 64bit win 7 32 bit tiszta win 7 és most tiszta win 10 64bit van. Hiba megmaradt. A memoriákat leteszteltem, biost frissítetem és legujab driverek vannak...
Gépem:Alaplap - rampage 5 extrem
Videokártya - nvidia geforce 9500 gt
Ram - g.skill f4-2400c15q-16grr
Táp - corsair hx850i
Ssd - samsung 950 pro (256 gb)
Cpu - intel i7 5820kVálaszotokat előre köszönöm :-)
-
jacint78
addikt
-
nemethchek19
aktív tag
Sziasztok!
Van egy külső usb 2.0-ás hangkártyám, ami az usb-ről kapja a tápot is. Azt szeretném beállítani az alaplapom biosában, hogy ez fixen mindig kapja meg az 5 V-ot. Hogy tudom ezt megoldani?
Alaplap: Gigabyte H97M D3H rev.1.1
-
tag
válasz misfine #47792 üzenetére
Szia!
A fizikai sérülés miatt nem hiszem hogy bárhol is elfogadják a garanciális igényt. Maximum feltételes veszik át, de olyankor azért sokáig tart az ügyintézés és nem biztos hogy a forgalmazó elfogadja. Inkább ne vedd meg, ha láthatóan sérült. (vagy számold bele hogy nincs rá gari)
-
tag
Sziasztok, vásárolnék használtan alaplapot amire még 2 év garancia van, azonban az alaplap néhány részén láthatóan karcos. Na most, engem nem igazán érdekel az esztétika ilyen szempontból, de ha már van rajta 2 év garancia, szeretném tudni, hogy ha bármi történne a lappal, a karoktól függetlenül minden rendben menne , vagy a karcok miatt a garancia elúszott a termékre? Köszi a választ.
never say never
-
-
heavygrip
senior tag
Értem.
Köszike a gyors válaszokat[ Szerkesztve ]
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
tag
Szia!
Én pl az alaplap dobozán szoktam, vagy simán csak fa asztallapon, lényeg hogy ne vezesse az áramot, esetleg alá lehet rakni az alaplap antisztatikus zacskóját. Ruhadarabot az esetleges műszálak miatt én nem raknám alá.
meinmaurer22
Igen, tudja, ma már minden lapnál alap.
[ Szerkesztve ]
-
heavygrip
senior tag
Sziasztok, azt szeretném kérdezni,hogy ez az alaplap: Gigabyte F2A88XM -HD3 támogassa e a dual chanel-t? Vagy már a mai világba mindegyikbe megvan ez a tulajdonság? Mert régi alaplapoknál ritka volt és drága,ha ezt a csatolási módot tudta.Előre is köszikee
They are rage,brutal, without mercy,but you,you will be worse, Rip and Tear until it is done.
-
edari
őstag
Sziasztok
Ha ház nélkül akarok elindítani egy lapot, akkor ugye csak zárni kell pwr tűsort, ez tiszta. Kérdés, hogy milyen anyagot rakjak a lap alá ilyenkor? nem is sokáig lesz így a gép, szóval ez ilyen vészhelyzeti megoldás lenne csak.
Én valami ruhadarabra vagy szivacsra gondoltam. Valakinek tipp? -
minite
tag
válasz firstman3333 #47781 üzenetére
Igen, de konkrétan COD WaW saját szeró. Előző gépemmel semmi ilyen nem volt, ez meg tök új gép, én a killer-re gyanakszom...
-
firstman3333
tag
válasz Smktrooper #47780 üzenetére
Szerintem nem belső hálózatra gondol,arra tényleg sok lenne. Speedtesttel nyilván a netet méri,ott meg nem rossz a 12,viszont hogy mitől lett 75 a 30-ból az rejtély,de inkább szerver oldali hiba lehet.
[ Szerkesztve ]
-
minite
tag
Sziasztok!
Egy MSI h97 Gaming 3 alaplapon van, és a killer e2200-as lan driverrel lenne gondom.
Le-feltöltés jó, sőt a speedtest szerint 12 a pingem. Viszon játék közben az eddig megszokott 30-as helyett 75. Szoftveresen meg lehet ezt oldani valahogy, vagy esetleg egy hálózati kártya segítene?
Köszi,
Péter -
varmi2
nagyúr
Az FM2+ tokozásba 2 fée cpu megy bele.
1. Amiknek van igp, ezek az apuk, és mind úgy kezdődnek, hogy AMD Ax-xxxx és az x helyére vanna különböző számok, ezek a rangot mutatják, családon belül
2. És vannak ugyan ezen apuk, csak épp letiltott igp-vel, dea cpu részük megegyezik, ezeknek az a nevük, hogy AMD Athlon xxx.
A te phenom2-nek semmi köze ezekhez, még az Athlon2-nek sincs. Teljesen más kategória a kettő.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
-
Werkly
őstag
Egy alaplap drivereit kizárólag a gyártó oldaláról érdemes/szabad föltenni vagy lehet frissebbet keresni az adott drivergyártó honlapján? LAN, Audio driverek például? Köszi! Asus lapnál MEI firmware frissítés, hogy megy?
[ Szerkesztve ]
-
Zufo
tag
Sziasztok!
Bekapcsoltam a gépem felporogtek a ventik es utana kikapcsolt, azota nem kapcsolodik be, de ha aramalatt van a gep akkor vilagitanak az alaplapon a ledek amik kikapcsolt allalotban is vilagitanak szal nem tudom elv a tapegyseg akkor jo nem ? Szerintetek mi lehet a gond ? -
degu
senior tag
Nem egészen értem az FM2 procifoglalat speckóját.
Azt írja /amennyire értem az angol szöveget/hogy képes fogadni Athlon /A sorozat procijait,valamint 3,és 4 magos procikat.
Nekem egy AM2+ tokozásu Phenom II-es,4 magos BE procim van
Hogy van ez?
Minden felsorolt procinak van FM2-es tokozásu kiadása?verprofi pesszimista,aki felett nem repult el nyomtalanul az ido vasfoga
-
törölt tag
Sziasztok,
Mi a különbség az MSI H110M PRO-D és MSI H110M PRO-VH között?
-
intelMMX
senior tag
válasz CityBoy007 #47766 üzenetére
Esetleg próbálj ki egy frissebb bigyoszt.
Nálam nforce 630al fél perces boot delay volt HD5770el. Frissítés után jó lett. -
jacint78
addikt
válasz CityBoy007 #47768 üzenetére
A hűtő nem lenne megoldás, a melegedés csak egy tünet. AMD kártyákkal sok furcsaságba lehet beleszaladni.
type your text here..
-
-
jacint78
addikt
válasz CityBoy007 #47766 üzenetére
Ami melegszik az az órajelgenerátor, valami nem stimmel azzal a kártyával.
type your text here..
-
CityBoy007
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Asus P5VD2-VM típusú alaplapom, amibe raktam egy Sapphire HD 4850-es 1GB-os videókártyát és azóta valamiért nagyon elkezdet melegedni a képen pirossal be karikázót chip és azóta állandódon kifagy gép. Egy GeForce 8600 GT-vel meg nem melegszik annyira az a chip és azzal nem is fagy ki a gép.
Előre is köszönöm a segítséget -
tag
válasz Apollo_21 #47762 üzenetére
Behalt a Giga lapom, ezért vagyok most tanácstalan, hogy mégis mit vegyek. Kb 30K-m van az egész dologra. Találtam egy fórumtársat akinek akad egy Asrock extreme 4 elég jó áron, lehet azt beizzítom és azon már több mint valszeg ki tudok csikarni egy 4.5-t belőle.
never say never
-
Apollo_21
addikt
válasz misfine #47759 üzenetére
Hali!
Én nemcserélném, bár nemkéne sokat ráfordítani, de a mostanival egyenlő nagyjából egy 4690K, ami leginkább az utódjának tekinthető.
Inkább felhúznám abban a Z-s lapban ami az aláírásodban szerepel 4.5re, nemhiszem hogy különösebb erőlködés kellene ahhoz hogy vigye 1-2évig jótárs lehet főleg ha a Gtx660 van még mellette...max azt cserélném.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
-
tag
Üdv, ha a "mostani időben" szeretnék vásárolni 1155 foglalatú lapot(természetesen használtat is, mivel újat nem nagyon gyártanak már), akkor milyen chipseteket nézzek, ha kb 4.2-re akarom húzni az i5-3570k-mat ? Ahogy elnézem mostanában elég nehéz beszerezni Z-s, P-s lapokat, még ha kiadnék érte egy rakat pénzt sem. Vagy jobban megérné már a procit is cserélni és venni egy 1150 foglalatú kombinációt ?
never say never
-
-
varmi2
nagyúr
válasz Vertigo18 #47756 üzenetére
Beletehető, de tuningolni nem tuningolnám benne. Az a lap nem alkalmas a tuningra. Ugyan is nincs hűtve a lapon a cpu tápáramkör. Így először intsabil lenne, majd elpukkanhat valamelyik alkatrésze.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Vertigo18
addikt
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat, és tényleg... Az én hibám, rosszul néztem, a listán nincsenek "AM3+"-os procik, "csak" AM3-asok... Akkor tehát azok beletehetőek az AM2+-os alaplapomban minden gond nélkül. Már, ha megvan a megfelelő Bios...
Köszönöm!
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
varmi2
nagyúr
válasz demmer123 #47752 üzenetére
A hdd-k fix fordulaton mennek típustól függően, vannak 5400-7200-10000 rpm verziók, de ezt a merevlemez saját maga vezérli, semminek nincs beleszólása ebbe.
Illetve vannak wd hdd-k, amik maguktól tudnak 5400 és 7200rpm között kapcsolgatni, terheléstől függően.[ Szerkesztve ]
-
demmer123
őstag
Létezik olyan beállítás a biosban hogy a merevlemez max fordulaton megy? Mert nagyon hangos a merevlemezem az új alaplapommal Asrock z170 Extreme 6.
-
kriszwells
aktív tag
válasz OddMan #47750 üzenetére
Értem, kösz, ez jó hír. Egy Sapprhire HD3800 van most benne, mi az amire érdemes lenne váltani használtan, hogy kicsit dobjon a gépen? 4gb ddr3 ram, Athlon X2 260 3,2Ghz van még mellette. (Tudom itt ez már off)
Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
OddMan
őstag
válasz kriszwells #47748 üzenetére
Az 512MB az integrált VGA-ra vonatkozik, ennyit foglalhat le maximum az alaplapon lévő memóriából. Tehát ha mondjuk van 2GB memória az alaplapon, akkor 1,5GB-ot fog látni az OS és a maradék 512MB-ot fogja használni az integrált VGA kártya. Ha veszel egy PCIe-es videokártyát annak bármekkora is lesz a memóriája az alaplap nem fogja azt korlátozni. Tehát ha veszel mondjuk egy 3GB GDDR5-ös VGA kártyát, akkor a VGA kártya ki fogja használni az összes rajta levő memóriát, ha az adott alkalmazásnak vagy játéknak szüksége van ennyi memóriára.
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
varmi2
nagyúr
válasz kriszwells #47748 üzenetére
Az az integráltra vonatkozik. Akkorát teszel bele, amilyet akarsz. Csak a tápod bírja szuflával. Illetve, ha valami komoly vgát raksz bele, akkor tuti a cpu limit lesz. Tehát nem fog maxon menni a vga, mert a cpu kevés hozzá.
-
kriszwells
aktív tag
Üdv!
Adott ez a lap: [link]
azt honnan tudom, hogy VGA-ból maximum mekkora MB-osat lehet beletenni?
Max. shared memory 512MB - ez lenne az, vagy ez az integráltra vonatkozik?
Kösz!Köszönöm, ha támogtsz egy kattintással, feliratkozással, megtekintássel, megosztással:: YouTube: https://bit.ly/49G6iNz Weblap: https://www.fotonebula.hu/
-
OddMan
őstag
Sikerült megállapítanom a hiba okát. Bizonyos VGA kártyák okozzák az alaplap kifagyását az S3 alvásból visszatéréskor.
- Az alaplapi integrált VGA kártyával működik az S3 sleep funkció.
- Egy régebbi nVidia 8600GT kártyával is működik.
- Sapphire R7 260X kártyával nem működik.
- nVidia 780Ti kártyával szintén nem működik.Tehát egyelőre azt látom, hogy azokkal a VGA kártyákkal van gond, amelyek külső tápellátást igényelnek.
Találkozott már valaki ezzel a problémával?Esetleg az S3 sleep funkcióhoz komolyabb tápegység szükséges? Jelenleg egy CTG-500-80P 500W-os Chieftec tápom van. Próbáltam egy régebbi FSP 400W-os táppal is, de annál is ugyan ez a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Vertigo18 #47744 üzenetére
Am3+ proci nincs a listán. De am3 igen. Ez azért van, mert az am2+ és am3 cpu foglalat között annyi a különbség, hogy az előbbi ddr2 ramokat, míg az utóbbi ddr3 ramokat támogat. És az említett foglalatú cpuk mindkettőt tartalmazzák.
De viszont am3+ procik már csak ddr3 memória vezérlővel rendelkeznek. Így az már nem tehető bele a lapodba.[ Szerkesztve ]
-
Vertigo18
addikt
Sziasztok!
Ha van egy Gigabyte GA-MA790X-DS4 lapom, amire az AIDA azt írja, hogy "CPU foglalatok: 1 Socket AM2+", akkor hogy lehet, hogy a processor support list alatt fel van sorolva egy csomó AM3-as, meg AM3+-os proci is?
Bocsánat, ha láma a kérdésem...
Vásárolnék M.A.G.U.S. kiadványokat! Pm me!
-
OddMan
őstag
válasz RedCactus #47742 üzenetére
Én is gondoltam már erre, és ezért kipróbáltam több különböző márkájú rammal. Az összes slot-ot végigpróbálgattam egyesével, de egyelőre ugyanaz. Totál kifagy az alaplap. Még a reset gomb sem működik. Ha újraindítom a gépet és belépek a BIOS-ba és utána megnyomom a reset gombot, akkor kapásból újraindul a gép, tehát a reset gomb ilyenkor már működik.
[ Szerkesztve ]
-
OddMan
őstag
Kipróbáltam egy mási tápot és a memóriákat is kiszereltem és csak 1db-ot raktam vissza az alaplapi mem slot-ba, de semmi változás. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem működik az S3-ból ébresztés?
-
OddMan
őstag
Kezdésnek ide írok, mert jobb helyet nem találtam egyelőre. Sajnos van egy olyan gondom, hogy az S3 sleep funkció nem működik megfelelően. A jelenség, a gépem lemegy alvás üzemmódba, de amikor fel akarom ébreszteni, akkor teljesen kifagy az egész gép. Azt hallom, hogy a ventillátorok felpörögnek és látom, hogy felvillannak a led-ek, de a képernyő fekete marad és a billentyűzetemen az összes visszajelző led folyamatosan világít (Num Lock, Caps Lock, Scroll Lock). Ami durva, hogy ilyenkor még a reset gombra sem reagál az alaplap. A bekapcsoló gombot hosszan nyomva tudom csak lekapcsolni a gépet és utána újraindítani.
A BIOS-ban már minden ide vonatkozó paramétert végigpróbálgattam. Ez után átcseréltem az nVidia VGA kártyámat egy AMD kártyára, majd az összes USB-s eszközt lehúztam a gépről és egy másik billentyűzettel próbálkoztam, de semmi változás. Az SSD meghajtóimat is kiszereltem és beraktam egy 2.5" HDD-t, amire újratelepítettem a Win10Prox64-et és az összes frissítést felraktam, de semmi változás. Szerintetek a tápegységet még érdemes lenne ideiglenesen kicserélni egy másikra? Lehet az alaplappal nem stimmel valami? Amúgy a win10-et uefi és csm bios módban is telepítettem, de változás így sem történt. Az alaplapom (ASUS P8B-M) egy eléggé drága darab volt anno és nem szeretném lecserélni még egy darabig. A BIOS az alaplapon a legfrissebb verzió. Esetleg valami tanács, hogy mit kellene még kipróbálnom?
Az S1 sleep funkció az működik, de az S1 számomra nem az igazi, nincs nagy különbség a fogyasztás tekintve az S0-hoz képest.[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Ha esetleg ki kell cserélnem az Asrock Extreme 3 alaplapom mert amiatt nem indul el a gépem,akkor milyet ajánlanátok az alábbi konfighoz (minden meglevő eszküzt szeretnék tudni csatlakoztatni, ami megfizethető és jó is illetve tartós? mondjuk olyan 25 ezer ft-ig.
AMD Fx 6100 proci
2x4gb Kingstone 1600 DDR3
Gigabyte HD7700 VGA
2 DVD-író sata
1 SSD
1 HDD
FSP Raider 650 táp
1 előlapi kártyaolvasó
3db ventilátor a hűtéshez. -
korcsi
veterán
válasz RedCactus #47730 üzenetére
Felesleges dolgok kikapcsolása (soros port stb), compatibilty support modul kikapcsol, hw monitor venti beállítások. Szerintem semmi komoly.
A helyzet, hogy ez egy htpc-szerver nem igen tudom tesztelgetni, elvileg ha minden összeáll, mivel szünetmentesen van ez a probléma nem is lesz talán égető, csak ma feltünt, hogy szerelés után addig nem indult amíg nem nyomtam neki egy cirmos klírt.
Amivel most még próbálkozok az a power loss opció, hátha annyira komolyan veszi az áramszünet utáni kikapcsolást, hogy be se lehet kapcsolni.
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
demmer123
őstag
Asrock z170 Extreme 6 alaplapom nem indul be csak 2odszora.Mindig ezt az üzenetet írja the system failed to boot several times before. Aztán tovább megy ilyenkor mi a teendő?Segítsetek légyszíves.
Lehetséges azért mert a ssd,merevlemezt a sata3_a0 SATA3_A1 Csatlakozóba kötöttem?
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz jstevehun #47734 üzenetére
Nagyon jók a 990-es lapok, de ha nem akarsz annyit költeni rá akkor pl. Asus M5A97 Evo R2.0, ezt ajánlották legtöbben az FX procikhoz. Én is ezt vettem korábban az Asrock 970 extreme4 helyett mert érdekes módon folyamatosan túlmelegedett a procim, 2 Asrock lapban is. Asus-ban megszűnt ez a jelenség.
-
SPeti1984
senior tag
válasz Taifa Díaz #47716 üzenetére
Lehúztam a 8 pines csatlakozót és így felpörög minden, ez akkor azt jelenti hogy az alaplappal van a gond?
-
jstevehun
csendes tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne , hogy egy AMD FX 8320 hoz jó lenne-e egy ASROCK 970 PRO3 R2.0?
Nem kell BIOS frissítés , hogy kompatibilisek legyenek? Egyből mehet bele a proci és működni is fog minden?Előre is köszönöm a választ!!
Istvánka
-
Zola007
veterán
válasz varmi2 #47714 üzenetére
Köszi
Egyre többet használok viszont genetikai-adat elemző programokat, ami grafikusan adnak eredményt
Gondolkodom, hogy érdemes lenne talán procit cserélni a gépbenMostani A6-5400K (hűtő AC Alpine 64 Plus) helyett az A8-5600K vagy A10-5800K elvileg belemenne a lapomba (?)
Ezek mennyivel melegednének jobban?
Szeretem csendesen járatni a gépet, a hűtő maradhatna? (~1mm van a mostani ramok mellett, csere esetén lehet, hogy gondban lennék a magas ramok - Corsair Vengeance miatt)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Extremex
tag
Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Van egy LENOVO IS6XM alaplapom,eddig egy gtx 750 ti volt benne,aztán lecseréltem amdr-re(elöször r9 270x,majd 260x)És nem látja a videokártyákat.Másik alaplappal mennek mi lehet a probléma?Nvidia jól működik vele. -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Hardver:
Táp: Sea Sonic SS350-ET
Asus B85M-G
Pentium G3220
2x2G ram, ezzel az összeállítással már jelentkezik a probléma, úgyhogy a többi nem számít.Hosszabb (több mint 5 perc) áramtalanítás után nem indul a gép, betáp bedug, táp bekapcsol, stand by led világít, és alaplap nem reagál a bekapcsoló gombra, táp "poweron" kontaktussal indítható, gomb ellenőrizve, rendben, "power sw" kontaktus rövidre zárása sem segít.
Egy Cmos clear után viszont indul a lap.Egy két dolog beállítva (default értékekkel még nem próbáltam hogy úgy produkálja e a hibát) és legközelebb szereléskor megint ezt csinálja.
Vélemény?
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Taifa Díaz
őstag
válasz SPeti1984 #47715 üzenetére
Ennyi információ alapján a kettőből a lapot mondanám, de azért azt megtehetnéd például, hogy kikapod az összes memóriamodult, hogy sípolni kezd-e erre a speaker (már ha van rádugva ilyesmi). Ha sípol, akkor annyiban biztos lehetsz, hogy nem teljesen döglött a deszka.
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Ma reggel nem tudtam bekapcsolni a számítógépemet. Világít az elején a kártyaolvasó visszajelző led illetve ha kihúzom a tápkábelt majd vissza akkor egy pillanatra indításkor megmozdul a ventilátor, de semmi nem történik. Szerintetek a táp lesz itt a hibás alkatrész, vagy inkább az alaplap? Tápból egy FSP Raider 650-es van a gépben, alaplapból pedig Asrock 970 Extreme 3. Vagy esetleg mire kellene gyanakodni?
-
-
Zola007
veterán
Sziasztok
Van egy MSI (FM2-A75MA-E35) alaplapom AMD A6-5400k procival (APU: Radeon HD 7540D)alaplapon HDMI 1.4 van, ami elvileg támogatja a nagyobb felbontásokat.
Nem találok rá hivatalos adatot tudja esetleg valaki mekkora maximális monitorfelbontást képes kiszolgálni ez az összeállítás?
NEM játékra kell, irodai munkára szeretnék egy 28-30" monitort venni, de csak ha ki tudja szolgálni a 2560×1440 felbontást
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Apollo_21
addikt
válasz Silencer83 #47709 üzenetére
Hali, nekem volt anno z97es Fatality X killer lapom, összességében eléggé minőségi ahoz képest amit régről hallottam vagy ahogy emlékeztem rá mint "asrock"...nemvolt igazából sok bajom vele, bírta a tuningot, szépen vitte a memót és a procit is. Nem nagyon tudok most hirtelen ellene semmit felhozni mint negavítum.
Amiért megváltam tőle, halk sípolást véltem felfedezni a felső részénél, a proci foglalat feletti bordánál.
Mióta lecseréltem megszünt a gond, de ha ez a gond nemlett volna vele sztem nem cserélem le a Maximusra.Asus ROG STRIX /ROG-Join the republic/
-
törölt tag
válasz Silencer83 #47707 üzenetére
Ha a későbbiekben beújítassz egy K-s CPU-t és tuningolni szeretnéd, akkor mindenképp Z97-et.
-
Silencer83
addikt
sziasztok!
i5 4590 alá, Z97 v H97-es alaplapot vegyek? ASRock Fatal1ty Killer seriat nezegettem.
v mas alternativa? koszi -
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Egy pár hete a következőt csinálja a gépem:
Elindítom, bootol, Windows elindul majd kb 2 perc múlva kifagy a kép.
Resetelem, újraindul innentől semmi baja. Mindig a második indításra javult meg.
Ezt Windows 7 alatt csinálta, nemrég felraktam a Windows 10-et.
Egy darabig nem volt gond, majd újra előjött a probléma.
Aztán tovább fokozódott, de most már rengeteg különféle dolog történik bekapcsolás után:
-3 másodpercenként újraindul
-elindul de a monitorokon nincs kép (dedikált vga van), de szerintem nem bootol
-elindul de a Windows pár perc használat után kifagy és újraindul
-néha (kb. 5ből egyszer) rendesen elindul és onnantól semmi baja amíg ki nem kapcsolom, vagy alvó módba nem küldömAzt vettem észre, hogy ha kikapcsolom a tápot és pár percig "pihenni" hagyom, akkor nagyobb valószínűséggel indul el rendesen.
Ezek alapján én az alaplapra gyanakszom (talán egy elkó mehetett tönkre?), nektek van valami tippetek?
A lap egy Asus P8Z77 V-Pro.
Köszi,
Sleed -
embe
nagyúr
Sziasztok!
Egy Gigabyte GA-H97M-HD3 laphoz 2 db. 3TB-os vinyót kötött az ismerősöm. Viszont a W10 telepítője nem látja csak 1+2-nek.
Ajánlották, hogy konvertáljam át GPT-re.Betettem az én gépembe a vinyókat, ami Z87 chipsetes. Ebben particionáltam mindkettőt 2x1,5-re .
De a gazda gépben nem igazán akarja az igazságot. Mintha csak 2,5 TB--ot akarna csak kezelni. A 2. vinyót nem is látja.
Természetesen a legfrissebb bios van rajta. Lehetséges, hogy amiatt mert H97chipsetes? Mondjuk egy Z-s jobb lenne?Arcam AVR5 felső kategóriás házimozi erősítő, új állapotú, eladó
-
firstman3333
tag
válasz Smktrooper #47701 üzenetére
Indító áram alatt mit értesz?
-
Smktrooper
senior tag
Sziasztok.
Egy olyan kérdés, hogy valaki tudja melyik szálon kapja az indító áramot az alaplap a táp felől?
ATX12V 2.3 tápról van szó.Reboot
Új hozzászólás Aktív témák
- ADATA XPG 48GB (2x24GB) KIT DDR5 6000MHz CL30 Lancer Blade RGB Black XMP és AMD EXPO - 10 év gari! -
- Kingston FURY 64GB (2x32GB) KIT DDR4 3200MHz CL16 Beast Black - 10 év magyar bolti garival! -
- Rog Strix B460f gaming II
- Kingston 2X16GB DDR5 6000MHz CL32 FURY Beast
- GIGABYTE B550 AORUS Elite V2 kis hibás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest