-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
őstag
válasz jacint78 #49397 üzenetére
Sajmos, ha javíthatatlannak ítélik, ugyan ilyet kapok vissza: "Ha a termék javításra nem alkalmas, egy új terméket kap a fogyasztó, ami ugyanolyan, mint az eredeti termék." Pcland-nál vettem. Még forgalmaznak ugyan ilyen lapot.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, hogy késtem, nem volt kedvem jönni!"
-
3800+
őstag
Sziasztok!
Adott egy GA-MA770-UD3 rev2.0 alaplap aminek kb 1 órája letört a processzor hűtő felfogatásának az a része amibe belekell akasztani a proci lefogató cuccot. Műanyag szar, régi már és megadta magát.
Az lenne a kérdésem hogy csak ezt a narancssárga műanyag keretet lehet valahol vásárolni? VAnnak ilyen bontók ami ilyen szinten szétbont gépeket, vagy vehetek új alaplapot...
Köszi előre is!
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
MrDerekas
addikt
válasz jacint78 #49397 üzenetére
+1 az asrockra. Én is azt nyüstölöm a magam gépében, meg ismerősök konfigjaiba is kivétel nélkül azt építettem be. Egyiket sem kellett gariztatni (kopp-kopp-kopp).
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
jacint78
addikt
válasz Anubis_9 #49396 üzenetére
Ha olcsóban gondolkodsz Asrock, ha drágábban akkor ASUS szerintem, a többit én már számításba sem veszem. Az új skylake alapú cuccok közül is ezzel a kettővel van a legkissebb gond és ez általános tapasztalat, nekem ezzekkel még nem nagyon volt dolgom..
type your text here..
-
MrDerekas
addikt
válasz jacint78 #49390 üzenetére
Ne is mond. Eddig elvoltam a gigával, tényleg. Aztán tegnapelőtt eltűnt belőle a hangkártya. Gondolom kiégett/elszállt/kipukkant az a rész. Szegénykém négy éves múlt... Most szidnám bőszen, de akkor a kihalt asusaim is emlegetni kellene
[ Szerkesztve ]
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Anubis_9
őstag
válasz jacint78 #49386 üzenetére
Hát ez tényleg tuti a HDMI kiemenet... BIOS reset után sem jó. Átvittem egy másik TV-hez a gépet és egy másik HDMI kábellel kötöttem hozzá, de azzal sem jó. DVI-on továbbra is tökéletes a kép. Szerintem ennél jobban nem lehet kiszűrni a hibát. Még jó, hogy garos. Fél év alatt ez a 2. Gigabyte lapom, ami megadta magát.
-
znb
tag
válasz jacint78 #49384 üzenetére
elsősorban azért mert szó szerint ezt írt a szerviz: "A termék tesztelése során nem tapasztaltuk a vásárló által jelzett hibát. Az alaplap a gyári specifikációk szerint üzemel. Az alaplappal szerelt konfiguráció hiba mentesen üzemel, tesztek hibát nem mutattak. A termék nem hibás, ezért nem tudjuk cserélni. Amennyiben a vásárló el szeretne állni a vásárlástól akkor ezt 20% értékcsökkenéssel megteheti.."
Nyilván azt írják hogy a lappal szerelt konfiguráció, de persze értem amit mondasz és látom is benne a logikát. Másik memóriával nem, csak a sajátokat variáltam, egyenként végigpróbáltam Dimm1-ben meg a 2-4ben is párban. Ez a konfig amúgy hibátlanul ment 1 hónapon keresztül mikor egyszer játék közben megállt és azóta nem bootolható.
Nagy valószínűséggel tényleg benyelem a 20%-ot és veszek helyette Asust, és ha azzal sem indul akkor meg már tényleg tökönszúrom magam.
SZerk.: még hozzátartozik a sztorihoz, hogy a cserelap úgy jött meg a szervizből hogy benne volt a processzorom, és miután nem ment szétszedtem, és láttam hogy volt egy elhajlott láb a lapon, amit miután visszavittem a szerviz "kiegyenesített" és azután írták hogy minden oké működik. aha.
[ Szerkesztve ]
-
Anubis_9
őstag
Sziasztok!
Gigabyte GA-H97-D3H alaplapom van. A prociba épített VGA kártyát használom, ami HDMI-vel van kötve a TV-hez. Szombaton, a vihar után (villámlott is) feltűnt, hogy amikor bekapcsolom a gépet, se kép, se hang: nem megy ki a kép a TV-re. A TV biztos, hogy jó: a laptopról szépen működik ugyan úgy HDMI kábellel a TV és BD lejátszó is megy szépen, ugyanazzal a kábellel, amivel a gép nem hajlandó üzemelni. A számítógép DVI kimenetére kötött monitor viszont tökéletes. Létezik, hogy csak a HDMI kimenet füstölt el? Meglepődnék... Kerestem, de nem találtam a BIOS-ban a HDMI-re utaló beállítást, ami hátha valami miatt elmászott. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
én nem értem ezt már, pedig ugyanezt a lapopt kipróbáltuk másik táppal is
Fel nem tudom fogni, hogy ezek után miért a tápot cseszegeted még mindíg. MSI lapról van szó, te csak beépítve próbáltad, vagy asztalon összerakva is? Ugyanis amikor tesztelik a lapokat nem építik be, de nem ritka, hogy a nyák szakadt és kiszedve elgörbülve megy, de beépítve és helyrecsavarozva már megőrül. Van, hogy hűtő nélkül elindul, de hűtővel már nem és a tesztet szintén szokták úgy végezni, hogy csak ráraknak valami hűtőt a processzorra és nincs leszorítva a hűtő és így tovább. Másik memóriákat próbáltál már?
type your text here..
-
znb
tag
válasz jacint78 #49371 üzenetére
pedig per pillanat ott tartunk, hogy a szervizbe visszament az alaplap, és azt mondták hogy minden rendben, náluk hibátlanul működik... én nem értem ezt már, pedig ugyanezt a lapopt kipróbáltuk másik táppal is, ugyanúgy CPU debug lightolt. Mondhatnám hogy a CPU szállt el, de az is járt már szervizben és azt mondták hogy semmi baja. Innentől meg csak a tápra tudok gyanakodni, jobb ötletetek esetleg van?
-
hape60
aktív tag
válasz hape60 #49373 üzenetére
Na, egyenlőre megvan a megoldás Az időzítéseket próbáltam állítani, ehhez gugliztam a következő mondatot:
" A processzorhoz közelebbi foglalatpárba kell rakni a lassabb modulpárt és automatikusan a lassabb értékeit alkalmazza a vezérlő. "
És tényleg, egyenlőre hiba nélkül fut a teszt! Mondjuk, az egyoldalas időzítését nem találtam, de trancemusic javaslata a nyerő -annyi a különbség, hogy a kétoldalas Kingston lassabb, mint az egyoldalas. Tehát esetemben a helyes megoldás:
1-3 slot: DS RAM
2-4 slot: SS RAM -
hightemper
újonc
válasz hightemper #49332 üzenetére
Valaki esteleg tud megoldást?
-
Tomacko
őstag
Nekem csak Asus lapok adták be a kulcsot Középkategória tetejéről szoktam általában válogatni én is Az MSI vételéről meg az elmúlt tíz évben mindig lebeszéltek a viszonteladó ismerősök, hogy ne nekik vegyek munkát
szerk: ettől persze ne fogok elriadni egy ASUs vételétől ha azt találom teljesen megfelelőnek, és nem tartozik a "tiltott eszközök" listájához
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
nagyúr
válasz Tomacko #49377 üzenetére
Az elmúlt 10 évben csak és kizárólag ASUS lapjaim voltak, és soha, semmi gondom nem volt velük. Hozzáteszem, jellemzően felső kategóriás lapokról van szó.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Tomacko
őstag
Ami számomra most még kérdéses, a fentebb megbeszélteken felül, hogy manapság melyek a megbízható márkák az Asrock-n felül ? Azt sejtem, hogy az MSI még mindig nem tért magához és elég sok hibás és gyenge minőségű deszkát csinálnak. Mitől kell, érdemes még tartózkodni ? Ha a 1151 tokozást választom avval mennyire nyúlok bele a jóba ? Nem szeretnék úgy járni mint anno a 1156-s tokozással, hogy szépen fű alatt a bevezetés után gyorsan le is mondtak róla, a kezdeti chipset hibák miatt.
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
Venyera7
senior tag
Sziasztok!
Tesómnak vettem egy asus a88x pro lapot, 860k procival és egy hd 7970-es kártya van mellé a hiba a következő: bios-ba nem lehet belépni csak fekete képernyő van ha rányomok a del vagy f2 gombra. Mi lehet a gond?
-
Tomacko
őstag
válasz hape60 #49373 üzenetére
Nem olvastam végig pontosan és nem is ismerem a mai deszkákat... Viszont pont tegnap beszélgettem valakivel a memóriákról és, hogy milyen az árazásuk, ennek kapcsán jött az ötlet nekem is, hogy vennék 4x4 gigát.... Na itt jött elő mindjárt, hogy oké van dual chanel mód, na de quadro chanel módban is mennie kell ennek, tehát ez a szabvány elvileg vonatkozik 4 modulra is vajon ? Nem lehetséges, hogy nálad is itt van elásva a kutya ?
Szóval bocsánat, csak bele ugattam, holott a mai lapokat távolról sem szagolom De hátha így leesett a csont
szerk:
jacint78 köszi a választ, így nagyjából már tudom is szűkíteni a listámat.[ Szerkesztve ]
-
znb
tag
válasz jacint78 #49346 üzenetére
bocsánat, még egy kérdés: attól hogy nem valószínü, még egy Coolermaster G550M ha hibas, elmeletben tud szetcsapni alaplapot ugy hogy ne tudjon bootolni csak porgesse a ventiket es vilagitson? Nem lenne ertelme elvinni a tapot megvizsgaltatni / beadni garizni amig nincs alaplapom? Nem ismerem a tapok mukodeset, hogy van-e pl olyan hogy ha nem fustol el akkor 100%osan kell mukodnie, vagy tud valamilyen koztes hibat produkalni (mint amilyen az enyem is)...
-
t72killer
titán
(a BIOSban van hot-plug opció, az eltávolítható eszközök között megjelenik a winyó - viszont a windows alapból nem akarja leválasztani, pampog, hogy valami használja)
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
Kérdés: windows alatt lehet áramtalanítani egy z87-es alaplap adott SATA portját? Lenne egy winyó, ami viszonylag melegedős, de ritkán használnám. Le föl csatlakoztatni nem szeretném állandóan, inkább szoftveresen lőném ki a SATA tápot, amennyiben lehet.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
hape60
aktív tag
válasz jacint78 #49366 üzenetére
Letöltöttem a Kingston adatlapot, megpróbálom az időzítéseket annak megfelelően beállítani (holnap, mára vége a napnak ) Ami a gond, a Kingston DS kivitelű az adatlap szerint, az egyoldalasról nem találtam adatlapot... pedig az is működik, a száma megegyezik a DS kivitelűvel.
-
hape60
aktív tag
válasz jacint78 #49364 üzenetére
Rendben van, ezt értem; dual channelben jól mennek. De miért döglik meg a dolog, ha a dual channel "második felébe" is kerül memória? (Azaz mind a négy modul bent van.) Az időzítéseket én nem állítom, minden auton van;
trancemusic ötlete sem jött be, már ontja a hibákat...(Ez volt a kiinduló állás, csak nem voltam biztos benne, hogy melyik memóriapár hol volt; most így tettem be, nem megy)[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
válasz hape60 #49362 üzenetére
Most is dual channel-ben mennek? Ha igen, akkor jó az. Amúgy normális esetben is lehet ilyen. Az elsődleges csatornán lévő ramokhoz álítja a sebességet olykor a bios, ha az a pár alacsonyabb időzítésekkel üzemel mint a másik páros, akkor lehet ilyen hiba.
type your text here..
-
hape60
aktív tag
válasz jacint78 #49361 üzenetére
Párban: két csatornás, azonos színű slotokban. (Az alaplap jelölése szerint a csatornák: fekete-narancs --- fekete-narancs. A channel A az első fekete-narancs slot, a channel B a második fekete-narancs slot.)
Jelenleg a narancs slotokban van egy-egy memória -különböző oldalúak- és hibátlan a teszt. -
hape60
aktív tag
válasz #29810176 #49358 üzenetére
Autón van minden... de lehet, hogy megvan a valószínű hiba - a négy modul típusszáma (KVR1333...) megegyezik, de 2 modul egyoldalas, 2 modul pedig 2 oldalas kivitelű! Lehet, hogy ezért hülyül meg, ha mind a 4 bent van???? Érdekesség, hogy ha egy ilyent-egy olyant teszek párba, nincs hiba
-
hape60
aktív tag
válasz #29810176 #49354 üzenetére
Kösz az ötletet; egyenlőre másik gép nincs... az első hozzászólásomban hibásan írtam; a narancssárga slotokban (A2-B2) helyezett memóriánál elindul a gép, de az esetek nagy részében (overclock fail) hibát ír, módosítsam a bios beállításait. A gép alapon megy, semmi túlhajtás nincs; egy Q9550 Intel core2 proci van benne, alapon megy az is.
-
hape60
aktív tag
Segítséget kérek !!
Lehet, hogy nem a megfelelő topic, de szerintem itt is van, aki tud segíteni.Asus P5Q3 Deluxe alaplap, win10pro 64 bit fut rajta.4x2GB Kingston DDR3 KVR1333D3N9/2G memória van benne.( Asus által ajánlott típus). Időnként memória hibával elszállt, ezért Memteset86-al vizsgáltam.
Ha 2x2GB-ot teszek az A1-B1 (fekete) slotba, a memtest hibátlanul lefut.Ez a 4db memóriánál bármilyen párosításban igaz. Ha a narancssárga A2-B2 slotba teszem a két memóriát, el sem indul a gép.
Ha mind a négy slotban memória van, pár perc után hibákat jelez a memtest.
Mi lehet a gond? Alaplap hiba,,, ?? -
Tomacko
őstag
Sziasztok.
hosszas keresés után végül feladtam..... jövök és kérdezek, és lehet, nem is illik ide teljesen. Bár maximálisan alaplappal kapcsolatos leszek
A sztori előzetes röviden annyi, hogy még anno első szériás I5 660 procival szerelt Gigabyte GA P55 ud3 lapom van..... Nem mai csirke lévén a minap kékségben elhalálozott szerencsétlen, szóval a kékhalál levette a lábáról.
Na most mivel én mostanság nagyon nem néztem a piacot, fogalmam sincs róla, hogy milyen chipset-l szerelt deszkát kéne vegyek a következő konfignak ami egy szintén I% intel procis jóság lesz 1151 foglalattal ddr4 ramokkal.
Azt látom evvel kapcsolatban, hogy intel chipset van rajtuk, oké, na de melyik milyen ? Mert látom, hogy van B, H, Z...... van 110, 150, 170 némelyik végén egyéb betű jelzéssel. Ezekről találok valahol értelmes leírást, hogy miben különböznek egymástól ? Mert ha megtalálnám végre ezen infókat hamar gyorsan tudnék is dönteni. Engem igazából a vérpistikékekt elkábító GAMER meg MUSIC meg tuning feliratok sosem hoztak lázba. A marketing szarságot meghagyom a naívaknak, viszont ennek ellenére jól szeretnék választani "ma" is Játékok amik érdekesek, meg jóféle zenei kiszolgálás, persze ez külső DAC-l megy most is. Szóval igazából csak tényleg a chipsetek közti különbségek érdeklnének
Előre is köszönöm a válaszokat, vagy az útba igazítást.
Tomi
-
znb
tag
válasz jacint78 #49343 üzenetére
Akkor már csak azt kellene kideríteni hogy a viccelődő tápegység vágja haza mondjuk a CPU vezérlőt az MSI boardon, vagy a board egyedül játssza velem ezt a cuki játékát. Most már tényleg az lesz hogy vissaviszem az MSI-t és veszek helyette egy Asust ráfizetéssel, de azt se akarom, hogy az esetleg hibás táp azt is hazavágja, erre létezhet valami módszer hogy leteszteljem?
Ez a hibatípus lehet bármi más mint alaplap vagy táp? Memória, esetleg CPU?
[ Szerkesztve ]
-
jacint78
addikt
-
ddjtomyy
tag
Egy rossz lapba ha beleteszek egy jó processzort, tönkrevághatja?
Ha igen akkor hogy tudnám le ellenőrizni hogy jó-e a lap?
Tomy
-
znb
tag
Sziasztok,
Lehet hogy picit off, de úgy éreztem hogy ebbe a fórumba is tartozhat a kérdésem / észrevételem. Prohardver fórumozás után építettem a gépemet, amibe végül az ajánlott MSI B150 Gaming M3 alaplapot tettem, CoolerMaster G550M táppal és Intel i5 6500 procival. 1 hónapig tökéletesen ment a gép, aztán egy Borderlands közben kifagyott, ki kellett kapcsolnom, és miután bekapcsoltam világított egy piros lámpa a lap alján, és a CPU debug light. Egy éjszaka után még be tudtam kapcsolni és ment egész reggel, de este megint nem indult világító CPU debuggal, aztán meg átállt arra hogy ki-be kapcsolgatott, felpörgette a ventiket aztán leállt, és újra. Troubleshooting után visszament szervizbe, amin az Aqua ült egy hónapot, aztán kaptam egy "újat" ami nyilván nem volt új, de azt mondták hogy kicserélte a szerviz az alaplapot mert "beteg" volt. OK. Beszerelem az "új" lapot (ami tele volt ujjlenyomatokkal és hőpasztanyomokkal de legalább a szériaszáma más volt) és ugyanaz a hiba, se síp se fütty, ventik pörögnek ledek égnek, de nincs boot biosig sem.
Nem tudom ez azt jelenti-e hogy a széria mégsem az igazi, vagy hogy az MSI boardok gyengék, de már kezdek gyanakodni a tápomra (ami elvileg nem kellene hogy hazavágja így az alaplapokat), ma este tudom kipróbálni egy másik táppal. Ha másik táppal jó akkor nyilván legariztatom azt, de közel állok ahhoz hogy lecseréljem az egészet egy Asusra, mondjuk ASUS 1151 H170 Pro Gaming-re, ha ez szerintetek is jó. Bármilyen észrevételt javaslatot szívesen fogadok, kicsit tanácstalan vagyok hogy akkor ez most mi is...
Esetleg még annyi, hogy az Aqua elcseszte a szerviz jegyzőkönyvet, és tegnappal kaptam egy mínuszos számlát és egy plusszosat, és tegnaptól indult CPUra és Mobora is a garancia, mert együtt adtam le őket bevizsgálásra de a CPU-nak elvileg nincs baja. Talán van még akkor lehetőségem elállásra is mindkettőtől? -
Sipike19
tag
-
stiri19
csendes tag
Bocsi az alaplap nem amd! Csak elrontottam a kiirást!
-
Myth
aktív tag
Sziasztok!
Egy socket 1366 asrock x58 extreme 3-as lapiba beletehetek tesztelés céljából 2x4gb kingston hyperx fury blacket 1866mhz-es ramot? Mert most 1600-as van meg a hpyerx blu 1,65v-t kér viszont az 1866-os 1,5v-t. Ha a biosba beállítom neki a feszt akkor nem lehet gond gondolom. Az alaplap honlapján 2100mhz-ig van írva memória kompatibilitás.
Battletag: Myth#1775
-
Willie
őstag
Sziasztok!
Adott a következő konfig:
TÁP: FSP HEXA 400
LAP: ASUS P8B75-MLX
CPU: G540
RAM: 4 GBAz előbb fogta magát és magától leállt, mintha áramszünet lenne, de aztán magától újra is indult, pittyogott hiba miatt és a tápegységre panaszkodott. Egyszer már kiírta az alaplapi kezelőprogram, hogy magas valamilyen feszültség, illetve arra lettem figyelmes, hogy egy idő után csak úgy a házhűtő ventilátorok elkezdenek magasabb fordulatszámon pörögni. Mit gondoltok ez alaplap hiba vagy tápegység hiba?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
Üdv.
-
stiri19
csendes tag
Sziasztok!
Egy olyan problémával fordulok hozzátok, hogy a gépem nem akar bekapcsolódni. A jelenség amit tapasztalok hogy se táp és se a procin lévő hűtő venti nem forog fel! A power gomb zöld ledje világít meg az alaplapon egy piros led , de ezen kívül nem reagál semmire! És eddig használtam a gépemet!
Mivel ilyen téren tapasztalatlan vagyok, arra kérlek titeket , hogy segítsetek!
Várom a mielőbbi válaszotok!
Alaplap típusa AMD ATirodeon -
hightemper
újonc
Sziasztok!
Van egy ASUS Z170P lap.
A kerdes, hogy megoldhato e rajta, a billentyuzettol valo inditas?
Manualt olvastam de nem talaltam benne ilyen informaciot. -
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
havernak gond akadt az alaplapjával. 970 Extreme4. 9 csipannás bekapocsláskor aztán semmi.
Ezt találtam róla:
"9 rövid sípszó: ROM BIOS checksum hiba - A BIOS programot tartalmazó ROM hibáját jelzi."
Van erre valami megoldás ? Vagy lap csere ?Üdv, István.
-
törölt tag
válasz Zolifarkas #49329 üzenetére
PCI-E kártyáknak ad kiegészítő táplálást. Nem kötelező használni, akkor érdemes csak, ha több nagyfogyasztású kártya is van a gépedben.
-
Zolifarkas
tag
Sziasztok .
Volna még egy kérdésem az ASUS WD2-E Premium alaplappal kapcsolatban. Van rajta egy molex aljzat amit nem tudom mire való kell-e oda is tápot csatlakoztatni? Jelenleg nincs beledugva a tápkábel mégis úgy tűnik, hogy rendben üzemel. Ez a csati mit lát el feszültséggel tudja valaki? Talán a dupla kártyás üzemmódhoz kell? A következő felirat van fölötte; EZ_PLUG. Van mellette egy EZ_PLUG_LED feliratú hely is de led nincs benne.
A processzornak is 2x4 tűs aljzat van, az EATX12V-ba van csatlakoztatva a 4 tűs kábel az ATX12V aljazatba nincs csatlakoztatva tápkábel mégis működik a gép.Üdv; Zoli
-
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49326 üzenetére
Nem fontos sorban lenniük. Biosban úgy is beállítható a sorrend.
-
Zolifarkas
tag
válasz intelMMX #49314 üzenetére
Addig már eljutottam, hogy az alaplapon lévő sata aljzatokat addig próbálgattam folytonos újraindítással, míg a primary ide sorba bekerült a merevlemez és a primary slave sorba pedig a dvd író. Ezután cd-ről való bootolással elkezdtem az oprendszer telepítését ami lassan befejeződik.
-
intelMMX
senior tag
válasz mamusz11 #49324 üzenetére
Egyesével kipróbáltad őket, vagy a Memtest programot futtattad?
(A programot nem árt órákig járatni)Ezen kívül a tápot szokták gyanúsítani és/vagy az alaplapot.
Ha csak 3D feladatok esetén történik ez, akkor még érdemes másik APUval vagy egy dedikált GPU-val is próbálkozni (Hátha meghibásodott az iGP) -
tomi5244
őstag
válasz jacint78 #49310 üzenetére
Megáll a kép és az egér, semmire nem reagál, ctrl alt del-re se.
Kikapcsoltam a turbo-t a bios-ban és a magokat is le vettem 8-ról 4-re. Eddig nincs gond (kopp-kopp) De egy rendesen beállított fesz szabályzás még biztos kellene, ahhoz viszont szaki kell, mert én nem merek nekilátni, meg se kedvem és időm hozzá.
-
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49313 üzenetére
Nálam olyan alaplapok már voltak, amik AHCI módban nem ismerték fel a HDD-t, viszont IDE-ben igen.
-
intelMMX
senior tag
válasz Zolifarkas #49311 üzenetére
Van visszafelé kompatibilitás, szóval nem kellene ebből gondnak lenni.
Legtisztább, ha azzal az alaplappal próbálsz egyből rendszert telepíteni.
(Azt tudom elképzelni, hogy az 500ast egyből AHCI módban akarja kezelni és az nem tetszik neki) -
Zolifarkas
tag
Sziasztok.
Adva van egy P5WD2-E Premium alaplap amire egy sata 3-as Segate 500Gb hdd-t csatlakoztatok de nem akar bootolni róla, " hiba a rendszer betöltésekor " felirattal megáll a bootolás. Eddig hiába próbálkoztam a biosban állítani nem sikerült elindítani. Igaz a szóban forgó vinyón másik gépen felhúzott xp van de a dell gépemben simán megy most is arról írok. Ha egy régebbi satás vinyót beteszek az simán bootol pedig azon is ugyanazon a gépen húztan az xp-t mint az 500-ason. Lehetséges, hogy az sata 2-es és valamiért a sata 3-ast nem tudja kezelni?
Bios volt frissítve a korábbi hozzászólásokban említett módon. Mit kéne tennem?Üdv; Zoli
-
törölt tag
Sziasztok!
Melyik az a feature, amellyel össze lehet két számítógépet kötni közvetlenül Patch kábellel kötni? Valahol olvastam, hogy az újabb hálókártyák tudják.Ezek közül valamelyik rendelkezik ezzel a "képességgel":
Intel® I219V
Realtek® RTL8111HÉs a kettő közül melyik a "cpu takarékosabb"?
[ Szerkesztve ]
-
mamusz11
tag
Szisztok,
tesóm gép játék alatt(GTA V online) kék halált kap és ezt irja ki:
[link]
már többször is csinálta mindig csak nagy igénybevételű játékok alatt
konfig:A8 6600k,Hyper x Fury 8gb 1866Mhz,integrált gpu,500W chieftech ctg,
Mi lehet a gond?Learning never exhausts the mind!
-
tomi5244
őstag
válasz Taifa Díaz #49305 üzenetére
Lehet, hogy a RAM-okkal lesz valami (beállítás?) mert tegnap szűz telepítés után csak 8 gigát kezelt a win, zárójelben ott volt a 16. Aztán valamit mókoltam a biosban és sikerült 16-ot látni, viszont mintha utána jöttek volna a fagyások. Most bekapcsoltam megint és 8 giga van ismét a kezelt résznél, de fagyás viszont nincs (kopp-kopp)
Az AMD turbo core-t megnézem.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz tomi5244 #49303 üzenetére
Egy alapórajelet, alulfeszelve azért el lehet képzelni, hogy menne stabilan. Az AMD Turbo Core-t első lépésben mindenképpen kapcsold ki, ezután próbálkozz meg egy alulfeszeléssel. Segítségül mindenképp olvasd el az AMD FX topik fölött található összefoglalót, és ha kérdésed van, ott nyugodtan felteheted, de előbb rágd át magad az összefoglalón, erre háklisak vagyunk
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
fuze
őstag
Régebben írtam erről, gondoltam megosztom tapasztalataimat a hátsó usb előre való bekötéséről. Rendeltem ebayről egy erre alkalmas kábelt, mellyel a hátsó USB 3.0 csatikat be lehet kötni előre 20pinen keresztül a gépházba. Azt kell hogy mondjam, tökéletesen működik és annyira még nem is kókány a dolog. Íme:
Bár gondoltam arra, hogy kábelkötegelővel szépen végigvezetem a házon, hogy ne kunkorodjon ki ennyire... csak túl merev a kábel, szerintem eléggé törne ilyen mértékű hajlításoktól.
[ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
tomi5244
őstag
válasz Taifa Díaz #49302 üzenetére
Ez egy most összerakott gép, ha biosban kicsit vissza veszem a teljesítményt? Nem nekem lesz amúgy, én csak telepítem.
Stabilabb működést csak lap csere oldaná meg vagy szoftveresen lehet valamit kezdeni?
-
irhejja
tag
Üdv tagok!
Adott a következő helyzet:
Van egy FSP 750 Raider táp és egy ASUS Crosshair V Formula Z alaplap.
Az alaplapot eredetileg én használtam egy Corsair AX760i táppal, most megkapta öcsém, viszont az FSP tápon csak 1 darab 4+4 pin-es atx kábel van. Az alaplaphoz viszont kéne 1 darab 8 pin-es atx és 1 darab 4 pin-es atx kábel. A gép működik ha csak a 8-ast használjuk, de OC-hoz ajánlott mindkettőt használni...
Kérdés az lenne, hogy egy Molex > 4 Pin ATX átalakítóval megoldható lenne-e a probléma vagy nem ajánlott ilyenekkel variálni?
A CPU amúgy egy AMD FX-8350; a régi komfigomban 4.7 GHz-n futott, itt olyan 4.5 GHz lenne a cél (ha ez számít...).
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest