-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46891 üzenetére
Nos, próbálkoztam azzal a pendrive-al, amit tegnap felismert (csak doksik voltak rajta), arra elkészítettem a telepítési rendszert. És most meglepő módon nem ismerte fel, amit tegnap még felismert.
Így véleményem szerint nem a pendrivok között válogat.
Esetleg vmi újabb ötlet?
Próbálkozzak a BIOS cserével?[ Szerkesztve ]
-
firstman3333
tag
válasz takacsbotond #46896 üzenetére
És egy idő után valószínű akár mivel is hűtheted,nem lesz az igazi.
a silány belső paszta miatt -
jacint78
addikt
válasz takacsbotond #46896 üzenetére
Az van, hogy a MAgok hőmérséklete nem függ a laptól a "CPU" hőmérséklet viszont igen, és rendesen alámér.
type your text here..
-
takacsbotond
őstag
Sziasztok!
Alaplap csere volt a gépemben (Asrock H77 Por4/MVP-ről Asrock Z77 Extreme4-re váltottam), és azóta szabályosan megsülnek a magok.Míg terhelés alatt a CPU elvan 50C-on a magok a 80C is túllépik.
Ma újrapasztáztam minőségi pasztával, a CPU sokkal hűvösebb lett, de a magok hőmérséklete nem sokat változott.
A proci egy i7 3770, a hűtő pedig egy Artic Freezer 13.Mi lehet a probléma?[ Szerkesztve ]
Próbáltad már kikapcsolni-bekapcsolni?
-
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46891 üzenetére
Most fogok próbálkozni másik Pendrival, remélem sikerül...
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
Most nem rég cseréltem konfigot (cuccoknál látszik) és az egyik problémám az az, hogy a windows-om megáll másodpercekre (böngésző, total commander, outlook, még az asztal is néha) Ezt leszámítva villámgyors M.2-es SSD-t használok. Én a chipsetre gyanakodtam de az újra telepítés nem oldotta meg a problémát.Másik problémám, Asus Maximus Impact VI lap, UEFI bios,nem tudom kikapcsolni, hogy az USB ne kapjon áramot ha a gép ki van kapcsolva. És a szép kék ledes egér világít állandóan.
Előre is köszönöm a segítséget.(#46890) Amras
Nekem akkor volt ilyen probléma,mikor el volt törve az alaplapon az egyik USB láb[ Szerkesztve ]
-
Amras
tag
Sziasztok,
Olyan problémám van, hogy párom gépét cseréltem le pár hete egy integrált ASRock QC5000-ITX/PH lapra, először WIN10 volt rajta és azt vettem észre, hogy az USB 2.0-ás portok egyik pendrive-ot sem ismerik fel, hangjelzés megvan, hogy csatlakoztatva lett a pendrive, de folyton hibát jelez, a 3.0-ás porton működik.
A billentyűzet, egér, nyomtató a 2.0 rendesen működik. Az egyik 3.0-ás porton a Wifi kulcs van csatlakoztatva. Lecseréltem a rendszert 8.1-re, de ott is ugyan az a hiba jön elő.
Így jelenleg elég kényelmetlen a használata, mert az előlapi kivezetést sem tudom használni
Az alaplap lenne a hibás?Minden születés véres. A Nap kései szabdalják a csavargók köpenyét, Széttépik a nehéz álmot.
-
fuxal
csendes tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne! ASRock K10N78D alaplapban AMD Athlon II X3 450 cpu-t a 4 magot fellehet oldani? -
-
tkesy
őstag
válasz Camembert #46843 üzenetére
Csak egy kérdés: a másik gépen amiben elindult milyen lap van?
A képek alapján arra tippelnék, hogy UEFI-s "bios"-al rendelkező lapokhoz való W10 telepítős pendrive az amit nem tud lekezelni a p35-ös (hagyományos bios-al rendelkező) lapod.>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
jacint78
addikt
válasz Gallac #46863 üzenetére
Na igen ez elég furcsa, mivel 2.0 expresszel 6000körül kellene lennie, mivel magának a kártyánaka sávszélessége bőven megvan, viszont érdekes, hogy az AMD sem éri el.... Hát nem tudom mit mondhatnék még, a BIOS-ban néznék körül, hogy nincs-e egyszeresre erőltetve a PCI expressz, fügetlenül attól, hogy a GPU-Z 16x írt rá. BIOS resetet próbáltad már?
type your text here..
-
Gallac
senior tag
-
Gallac
senior tag
válasz jacint78 #46856 üzenetére
Igen akad azért vicc számba menne hogy 4 magos proci eg yilyen kártyával nem visz el bögészőből egy 1080p-s videót, az nforce570 chipsettel meg vitte :S az AMD egy nagy fos volt driverek terén ez tuti.. a mai napig is az
[ Szerkesztve ]
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
jacint78
addikt
válasz Gallac #46855 üzenetére
Na a PCI expressz csatolókhoz keresgélj valami más drivert (AIDA-ban leírtakat keresd), vagy az AMD telepítőit ismerve próbáld ki megint telepíteni a drivert, szivatott már meg engem is annó valami ilyesmi. Csak azért mert az 1080p videónak ennél gyengébb eredményeket teljesítő VGA-val is mennie kellene, viszont a filmnél nagy az adatforgalom a PCI-expresszen (nagyobb, mint játéknál), szóval ott lesz valami baki.
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
robogo81
senior tag
Sziasztok.
Mosr ugy tünhet hogy beleszolok.de èn èvek ota csak pendriverol telepitek windowst,az képfájlt vagy ultraisoval vagy mostanában rufusszal iratom ki a penrájvra.
Vagy 8 ève giga lapom van,csak rádugom valamelyik usbre(usb2es),uána f12 ujrainditás után,vagy ami kiválasztja a boot eszköszt.ès ott a hdd+nál van mindig az adott meghajtó.kingston ès sonyval is gond nèlkűl nyíregyháza megy.és 16-32gigásak a meghajtok.
Sosem kellett állitani semmit a biosban.max a bootsorrendet , ha több vinyo.van a gèpben.[ Szerkesztve ]
redmi note 8 . psn:robert_warior
-
Gallac
senior tag
válasz firstman3333 #46836 üzenetére
itt a Win 7 élményindex egy fos:
Korábban ugyanezzel a phenom II x4 940-es procival, ezzel a videokártyával, 570 nvidia chipes lappal az index 5,9 volt asszem, fura is volt hogy 1080p-s videonál dobálja a kockákat és akadozik... utána szembesültem miért, de az oka rejtély... huzná a f-ra az amd a 780g-s chipsetét..
-
Gallac
senior tag
válasz firstman3333 #46822 üzenetére
Szia !
igen van nem is kicsi,
itt a gpu-z kép: szerintem ez jó a fan speed az - rpm, de van felette egy sínes Titan ventis halk hűtő eddig 48 foknál sosem ment feljebb, még 4-5 óra mkv nézés után sem, szerintem az AMD chipset fikázza lévén Nvidia és konkurencia de ez csak tipp.itt a kép a GPU-Z-ből:
[ Szerkesztve ]
-
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46837 üzenetére
Köszönöm, és szerinted ez segíthetne a fentiek tükrében, más pen-drvokat felismerhet?
Nem tudom mi alapján válogatja meg, hogy melyiket ismeri fel, méret korlát lehet pl 16 GB.. ?Az alaplapom pontos típusa. Gigabyte GA-EP31-DS3L v1
BIOS : F3Ha jól értelmzem akkor a beta F5f Bios a legújabb hozzá?
[ Szerkesztve ]
-
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46831 üzenetére
-
firstman3333
tag
-
firstman3333
tag
válasz Camembert #46830 üzenetére
Elnézést,már tudom Letöltöd a másik biost,majd leformázol egy pent fat-32-re és rámásolod,leállítod a gépet,bedugod a pent,start,belépsz a biosba lent látni fogod hogy asszem f8 billentyű q-flash,tehát megnyomod az f8-at,a progiban kiválasztod a bios filet,és a többit ő csinálja,majd ha kiírja hogy végzett,restart és kész is.
-
firstman3333
tag
-
Kitty21
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy GA-EP41-UD3L alaplap, E5300 dual core (775) 6GB ram, WIN7 32 bit op rendszer.
A WIN7 látja a 6GB ramot, (tudom hogy a 32 bit csak 4-et kezel) viszont az alaplap biosa csak 4 GB-ot lát. Bios frissítés, bios reset is megvolt. Van valami magyarázat rá? Amúgy a gép tökéletesen működik. Csak az zavar, hogy miért nem látja a bios az összes ramot??Köszi..
-
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46829 üzenetére
Már kipróbáltam:
First boot: USB-HDD
Second boot: USB-FDD
Third Boot: USB-CDROMNeked milyen Biosod van?
Ha megkérnélek rá, letudnád írni, hogy kell biost cserélni ? -
Camembert
tag
válasz firstman3333 #46822 üzenetére
Op rendszert szeretnék pen-drivról telepíteni.
Csak egy kósza tipp, hogy ha frissítem a BIOS-t, a legújabbra, akkor talán látni fogom az újabb BIOS-ban, mert most nem látom sehol sem. -
jacint78
addikt
válasz Camembert #46824 üzenetére
Akkor ebben nem tudod átálítani. Olyankor történik ez, amikor túl nagy az elfoglalt lemezterület ami floppy-ra nem férne rá. Épp néhány hete jártam ugyanígy, mert a lemezre pakoltam még több cuccot a DOS mellé és akkor csak HDD-re állíva működött FDD-re állítva ugyanazt írta, mint neked.
type your text here..
-
jacint78
addikt
válasz Camembert #46811 üzenetére
De nem a bootolandó eszküzt kell végigzongorázni, hanem az USB beállításoknál, hogy minek emulálja az USB eszközt.
kerlac
Akkor mázlid volt, csak a kontrollerben sérültek az adatok, a fiaidnak ehhez semmi köze, olyankor fordulhat elő, ha módosítás közben ál le a gép stb..
[ Szerkesztve ]
type your text here..
-
ReSeTer
senior tag
Helló!
Amikor csatlakoztatok egy kártyaolvasót és egy memóriakártyát a géphez, akár házon lévő usb-n, akár a hátsó csatlakozón keresztül (hosszabbítóval), amikor böngészek nem, viszont amikor megnézem a kártyán lévő képeket videókat, megszakad a kapcsolat és újracsatlakozik. Már egy egész sd kártya tartalma bánja az egészet. És ez már nem az első alkalom.A kártyaolvasó egy másik gépen jól működik, nincs ilyen szakadás újracsatlakozás.
A windowsban kikapcsolatban az usb résznél a szelektív kikapcsolást vagy mit, ami az energiagazdálkodásban van. Továbbra is szétkapcsol.
Az eseménynaplóban rengeteg piros kritikus hiba van az
egyéni nézetek/felügyeleti események-ben:Az illesztőprogram vezérlési hibát talált a következőn: \Device\Harddisk2\DR17.
Hiba történt az eszközön (\Device\Harddisk2\DR16) a lapozási művelet közben. Ez csak figyelmeztetés, az első pedig a kritikus hiba.Ez lehet driver hiba, vagy mehet garanciába a szinte új alaplap?
Esetleg próbáljam meg másik windowssal?
Jelenleg windows 7 fut. -
kerlac
őstag
válasz RedCactus #46805 üzenetére
Köszönöm a tippet és segítséget!
Követtem a leírást és reseteltem a BIOS-t, előtte nem kellett semmit megnéznem (mondjuk nem is tudtam volna, mert nem indult a BIOS sem...), mert még sosem nyúltam hozzá, egyedül a boot prioritást állítottam be, de ez és az idő is maradt rendben, szóval csináltam a resetet és gyönyörűen elindult a gép. Nem tudom mitől lehetett a gond, én 3 kisfiamra gyanakszom akik csendben vmi mókoltak rajta (2-2-3 évesek..), de ezt már nem tudom meg...
szóval ezer köszi
-
Gallac
senior tag
Sziasztok Gigabyte GA-MA78G-DS3H típusú lappal szívott már valaki, Nvidia 9600 Gt videokártya van benne, WIN7 prof 64 bit magyar oprendszer, legújabb 341.91 Nforce driver, AMD780G chipsetdriver fent és valamiért iszonyat tetű a videokártya, ennyire nem szívleli az AMD chipset az NVIDIÁT ?? , aztán futtatam egy WIN 7 élményindexetott is a kártyát lehúzta 3.8-ra a korábbi nforce 570-es lappal meg 5.7 körül volt, ja tettem ezt azért mert őnagysága az 1080p-s videokat sem akarja vinni főleg bögészőben flash alatt, proci AMD Phenom II x4 940.
Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
Camembert
tag
válasz jacint78 #46809 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, végigzongoráztam mind a 4 opciót, de ugyanazt csinálta, közben betettem három különböző usb portba is, de ugyanaz, vmi gondja van a particiós táblával. .
A szüleim gépén, persze más config egyből bebootol, tehát nálam van vmi bibi....
Próbáltam volna BIOS-t cserélni, 64 bites win alatt azt írja ki, amikor elindítom a dos parancssorban az autoexec.bat-ot, hogy a program verziója nem támogatja a 64 bites rendszert
[ Szerkesztve ]
-
-
Camembert
tag
Sziasztok,
van egy Gigabyte EP31-DS3L (rev. 1.0) alaplapom és szeretnék bootolni USB (pen-drive)-ről, a következő opciók vannak a BIOS-ban:
USB-HDD
USB-FDD
USB-Zip
USB-CD-RomMindegyiket végigpróbáltam de azt írja ki, hogy érvénytelen particiós tábla.
Ha windowson belül indítom el simán elindul.Van ötletetek rá, hogy mi lehet a megoldás?
-
varmi2
nagyúr
válasz kerlac #46803 üzenetére
Bios reset után nem kell semmit újra telepíteni. Csak a biost kell vissza állítani, ahogy volt. Így előtte nézz jól szétt benne, és írd ki pairra, hogy mi mire volt állítva. Vagy ha van bios profil, akkor ment egyet.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z DDR4-4400 CL19-19-19-39 1.40V 32GB (4x8GB)
- ASUS MAXIMUS VIII GENE Z170 Alaplap!
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Kingston Fury Renegade 2x8 GB RAM DDR4 3600MHz - garanciás, ingyen szállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest