Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue Thunder
senior tag
Igen lehet a trial miatt mert azt a naplózást csak teljes verzionál lehet látni (könnyű hozzájutni/torrent), a hőfok akkor is sok az max 40-42 fokig lenne "normális". Lehet hűteni laptopot is, vannak 1-2-3 ventis laptophűtők de ez nem normális jelenség
Úgy látom a smart értékek jó...de nyakamat rá hogy a naplozásba lesz majd crc hibakod
[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Andie
őstag
válasz Blue Thunder #42797 üzenetére
Ma is futott egész nap, játszottunk Duke 3D-vel, meg Serious Sam-el (itthon vagyunk a fiammal valami rohadék hányós vírus miatt), de semmi hiba. Pedig akadozott elég rendesen mind a kettő. Aztán áttettem az SSD-re, és ott szépen futott. A HDD hőmérséklete felment 50 fölé, akkor már felkiáltójelet tett ki, hogy elkélne egy hűtés (dehát ez egy laptop, hogy hűtsem? )
Naplóba se írt be semmit (ez lehet a trial miatt?)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
bismillah
csendes tag
Sziasztok
Gigabyte H61M-VG4 támgatja ezt a ramot Kingstone(KVR1333D3N9/8G )
Nincs support listben azért kérdem.[ Szerkesztve ]
-
Blue Thunder
senior tag
Igen futtasd...meg ha nem próbaverziós hanem teljes akkor nézd meg a naplózási fülön ír e hibakódot, illetve a smart értékeket is ellenőrizni...valoszinű hogy vmi hdd hiba hiszen mint irtad ssd-n meg minden jo
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Torzi05
tag
válasz Blue Thunder #42793 üzenetére
PC INFO
Board: MSI H61M-P22(B3)
911-7680-083
EAN: 4 719072 237691
UPC: 8 16909 08652 2
BIOS: E7680IMS V28.3 [Latest version from offical MSI website]
VGA: Intel HD Graphics 2000 from CPU
Onboard PCI Express Slot is empty
BIOS settings -> IGD
PSU: DTK Computer PTP-4007P 400W
[+12V 20A]
CPU: Intel® Celeron® Processor G530 (2M Cache, 2.40 GHz) 65 W LGA 1155MEM: Kingmax FLFF65F-C8KL9 CXE 4GB DDR3-1333Mhz @ 1066MHz
HDD: Western Digital Caviar Blue 500GB SATA-III WD5000AAKX-00ERMA0
OC: NO
COOLER: OEM Intel Stock CoolerDSUB csatlakozás (analóg)
[ Szerkesztve ]
-
Andie
őstag
válasz Blue Thunder #42792 üzenetére
Ez elég érdekes. A Sentinel azt írja, hogy 100%-os a vinyó 41 fokos, és
A merevlemez állapota hibátlan. Nem található hibás vagy gyenge szektor, nincsenek felpörgési és adatátviteli hibák sem.
Nincs szükség beavatkozásra.Ez főleg azért érdekes, mert a HD Tune még egy piros badsectort is talált rajta...
Na most igy hagyom futni a Sentinelt, hátha talál valamit... Köszi a tippet!Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Blue Thunder
senior tag
Ott azért elég magas a hdd hőfok...megérné megnézni egy HDsentinellel mit mutat...és talán meglesz ott az a hibakód is amit írtál...
A másik amit írtál hogy lehetne frissíteni a drivereket...talán a biost is...az avast eléggé fogja a rendszert ezt több gépnél is tapasztaltam, mind asztali, mind pedig laposoknál is[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem csak fizikálisan, de logikailag is közelező lenne mennie. A szabvány ugyanis előírja, hogy az x1 kártyáknak minden csatlakozóban működniük kell. Nem lap, nem vezérlő kérdése.
A feleződés lehet kérdés maximum, ezt befolyásolhatja a lap. Jelen esetben nem lesz ilyesmi, ugyanis a második foglalat csak x4-es valójában, nem az elsődleges x16-tal van párban.
-
Vesa
veterán
válasz Teaway #42788 üzenetére
Sorry,
GIGABYTE H97-HD3[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
Vesa
veterán
Sziasztok,
Az a kérdésem, hogy Pci-e x1 (legrövidebb csatlakozó) kártya betehető-e a második hosszú x16 slotba?
Az a gond, hogy a VGA és egyéb kártyák miatt, az EMU hangkártyámnak nem maradt szabad x1 slot hely...
Elviekben fizikailag mennie kell, a kérdés csak az, hogy ilyenkor a VGA x16-os slot nem feleződik-e le x8-ra, mert hallottam ilyen verziót is?A tudomány a valóság költészete!
-
Andie
őstag
válasz MineFox54 #42784 üzenetére
CPU: 64 °C
GPU: 59-60 °C
HDD: 53 °CDe csinálja ezt hideg gépnél is, meg 1 óra "hibamentesség" után is.
Most annyit csináltam, hogy toltam pár percet Duke3D-vel (laggolt), majd áttettem az egész Duke könyvtárat a C-re (ami egy SSD), és ott nem csinálta! Nyösztettem fél órát (nem esett nehezemre ) , és zökkenés nélkül ment, pedig ugráltam, forogtam, lőttem, nyomtam mindent.
Majd kipróbálom Diablo-val is (bár az nemtom mit szól hozzá, ha átmúvolom egy másik meghajtóra), de csak majd otthon.Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
Andie
őstag
Sziasztok!
Nem tudtam eldönteni, hogy sírjam a bajom, de talán induljunk innen az "alap"októlA bajom az, hogy egy jóideje (1-2 hónap?) a Dell Inspiron laptopom akadozik videózás és játék közben. Mivel játékra már nemnagyon használom, mióta Xbox is van, igy nem tünt fel, csak az, hogy videó nézés közben (főleg a film elején, amig "bele nem rázódik) többször megakad, akár percenként 5-6x is, 1-2 másodpercre, ezután kiszürkül a kép, és kockánként tér magához (nyilván elvesziti a szinkron frame-t, vagy ilyesmi).
Játékoknál dettó: pl Diablo 3: megyek, és hirtelen megáll minden, még az egér is, 1-2 másodperc, és már egész máshol vagyok. Nem az a szokásos hálózati LAG, hanem inkább mintha nem követné a történéseket a kép/hang. Aztán ezt megcsinálja még többször is. De aztán van, hogy fél óráig semmi.
Azt vettem észre, főleg olyankor csinálja, mikor valami új, addig nem használt hangot/animációt töltene be. (pl felrúgok egy hullát, amit még előtte nem tettem, vagy olyan szörny jön, amivel még addig nem találkoztam).
De nem csak ez a játék, próbáltam Duke Nukemmel is (a régi verzió).A fenti okokból leszedtem egy HD Tune -t, az a Health fülön egy sorban jelez gondot:
(c7) Interface CRC Error Count: 100 - 100 - 0 - 21140173 - attentionEz nemtom mit jelent.
Új driver nem került a gépre már hónapok óta, virusirtó évek óta az Avast (próbáltam ezt is deaktiválni 10 percre, nem segített), más nincs.Mi lehet, milyen irányba induljak?
(HD tune Error Scan-t is futtattam, talált 1 piros kockát)Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
caris1
tag
Sziasztok,
Nem tudjátok hol találok egy aranykezű mestert, aki egy processzorfoglalat (s1150) pár összekúszálódott lábát ki tudja egyengetni?
[ Szerkesztve ]
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
-
Muerte68
addikt
válasz iceool20 #42774 üzenetére
honnan tudom melyik az enyém probáltam elötte a végignézést,de most el se indul a gép 4 bip és a ventillátor fuj mint a bolond
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Torzi05
tag
Tudom, hogy off de valaki a reset gondra esetleg?
-
iceool20
tag
válasz Muerte68 #42773 üzenetére
Apránként kell elindulni a hibakeresésben! Elősször mindent vegyél ki a procin kívül majd kapcsold be.. aztán tegyél be 1 ramot majd kapcsold be makd a VGA ha ott is sípol akk a vga halt be. A gép sípszóval jelzi ha valami nem ok valamelyik hardware egység.
De ezt ajánlom! [Alaplapi sípok]
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
Muerte68
addikt
van egy espirmo p5915-gépem.mostanában a játékokban szaggatot.a videókártyára gondoltam,de most 4sipszó után meghal.ez alaplaphalál?
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
Torzi05
tag
válasz Blindmeplz #42771 üzenetére
Érintkezési problémákat ellenőrizted?
Memória foglalatok nem porosak nem került semmi az érintkezőkre? -
Blindmeplz
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám, hogy a rendszerem azt írta, hogy csak 4gb ram használható fel.(Win8.1 64bit nem crackelt!) Vettem a fáradságot, hogy megnézzem melyik ram nem működik (Egyik ram volt már garanciáztatva) így kivettem az egyiket és elindítottam a gépemet ami ment tökéletesen.. Megnéztem azért a biztonság kedvéért, hogy tuti a ram e a hunyó, ezért megcseréltem a kivett rammal, de ezután nem kapott jelet egyik monitorom se.. Itt már elkezdtem gyanakodni, hogy nem a rammal lesz a baj. (Alaplapommal volt már baj, mert tavaly nem működtek rajta hátul az usb csatlakozók, de azt egy bios update megoldotta)
CMOS resetet is próbáltam, de semmi..Rammal 54-es hibakódot ír, ha kiveszem belőle a ramot akkor 00 van és akármit csinálok nem ad jelet a monitoroknak se dvi csatin se hdmi csatin..
Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom e, hogy új alaplap kéne, vagy mással is lehet probléma?Asrock 870 extreme3
AMD Vishera FX8320
CSX ddr3 1333mhz cl9
Sapphire HD7850 Dual-X 2gbSegítségeteket előre is köszönöm!
-
Borisz76
veterán
válasz MineFox54 #42769 üzenetére
Első körben csinálj egy memóriatesztet.
Töltsd le ezt : Image for creating bootable USB DriveMint a nevében is benne van :
Ezt ki kell "írni" pendrive-ra.
Boot-olható verziót készít.Ha megvagy restart....bios-ban boot sorendnél vedd előre a pendrive-ot.
Erről indul a rendszer , majd az utasításokat követve teszteli a memóriát.Ha már ez sem indul el és lefagy menet közben akkor lehet az alaplap a ludas.
Ha a teszt lemegy akkor a deszka valószínűleg jó és a memória is.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Torzi05
tag
Sziasztok!
Érdekes hiba jelenség megoldásában kérnék segítséget. Újraindítás után nincs kép a monitoron,"power" a számítógép házon ég a ventilátorok járnak.
MS Windows 8.1 Pro x64 és Linux operációs rendszer alatt is jelentkezik ez a hiba. Ebből gondlom, hogy nem az operációs rendszerhez fűződik a probléma. A leállítás működik és a normál rendszer indítással sincs semmi probléma.
A hiba már a Windows telepítéskor is jelentkezett a telepítés közbe újraindul a számítógép ekkor már nem volt kép a monitoron de a PC elindult, power led világít ventilátorok mennekA hardverek a következők:
MSI H61M-P22 (B3) MS-7680 @ BIOS V28.3
Intel Celeron G530 @ 2400 MHz
IGD: Intel HD Graphics 2000 ( G530-ban ami van )
4GB DDR-3-1333 Mhz @ 1066MHz
WD WD500AAKX 500GB, SATA-IIIVárom a javaslatokat ötletek mi lehet a hiba, hogy lehetne elhárítani
-
MineFox54
őstag
Sziasztok!
Van egy P5LD2 Deluxe-m, egy Pentium D 925-öm, egy 9600GT-m, és egy CX430-am. A gép az utóbbi időben (1 hét), fekete képernyőt dob, (és teljesen lefagy, csak hosszú gombnyomással lehet leállítani,) kb. 30 perc játék után(asztalon nem, és rajzolt grafikájú játékoknál sem.)
Eddig működött. Akkor kezdte amikor felraktam a Garry's Mod 13-at.
Mitől lehet ez, mi lehet a megoldás? -
Teaway
veterán
válasz KAMELOT #42759 üzenetére
A következő eredményre jutottam:
Két videokártya esetén 16 sávot kap a PCIE1 (első vörös) csati, és 16-ot a PCIE4 (harmadik vörös).
Egy videokártya esetén tehát a PCIE4-be tedd a kártyát, ha a PCIE1-be nem fér.
Ne a PCIE2-be (második vörös) és ne a PCIE5-be (negyedik vörös), mert azok valószínűleg csak 8 szálat kapnak a procitól (3-Way SLI, illetve 4-Way SLI módban).
Nincs itthon csokid??
-
potyi23
senior tag
hali.van egy Asus p8Z68 V-le alaplap.mar jo ideje csinalja,hogy az első Usb3.0 kimenetek eldobáljak a usb kulcsokat.Ha egyet beszúrok még talán okés,és ha mellészurok másikat,még ugyis okés,de ha elkezdek rájuk másolni,vagy róluk lefelé,vagy egymásra,akkor eltunnek . Mintha kihuznám oket a portbol. Néha bent maradnak,de olvashatatlanok.mi a fene lehet ez? Már 2X ujrahúztam a rendszert is.Más driverokat is kiprobáltam.2 orája frissitettem legujabb Biost is. valami hardweres probléma lehet ?
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
A cuccaim között lévő alaplapon mondja már meg valaki pontosan, hogy vannak a PCI-E slotok.
Már meg is találtam csak idáig nem értettem!
Ha csak 1 kártya van akkor 1 slot 16x a többi 8x
Ha két kártya van akkor meg 16x 8x 16x 0x
Akkor azért megy nekem a 2-3 slotban ugyan úgy 8x Akkor mindenképpen kell vennem valami másik hűtőt, hogy az első slotba tudjam tenni a kártyát.[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
válasz moonguru #42757 üzenetére
Hát egy 750Ti-vel próbáltam de az semennyire sem látszik.
Kipróbálom másikkal ha ki tudom.
Jó lenne ha menne mert hardverileg többszálon egész kellemes teljesítménye van. (2db quad van benne E5450-esek)
Minecraft szervernek volt félretéve de az meg nem többszálú, csak a ramot használta ki. Én meg el tudnék vele játszani.caris1
Csak 64-est próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
válasz MasterDeeJay #42755 üzenetére
Mivel ez egy szerver, különvéleménye van!
Úgy látszik nem is fog összejönni!
Ui:
Egy másik videokártyával talán igen.
[ Szerkesztve ]
Monitor Guru!
-
caris1
tag
válasz MasterDeeJay #42752 üzenetére
32 bites a Windows? Ez talán lehet az oka, hogy 2GB rammal megy és 4GB-vel nem.
We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
válasz moonguru #42754 üzenetére
Letiltottam az összes pcie cuccot, kivéve azt amibe a kártya van és úgy talál erőforrást (két memóriatartományt). De ha rámegyek az új hardver észlelésére hogy észlelje a kártyát a slotban akkor rögtön írja hogy nem talált erőforrást.
int hang nincs, és firewire sincs, mást nagyon nem tudok tiltani[ Szerkesztve ]
-
moonguru
őstag
Szia!
Első tippem:
Próbálj néhány nem fontos eszközt letiltani!
Például firewire, de akár próbából az integrált hangkártyát is!
Ha nem jön be, akkor keresek más megoldást!
Monitor Guru!
-
Sasos
senior tag
Ezt találtam e deszka leírásában. Szerintem ez lesz az oka:
"2 full-length/full-height PCI-Express x8 connector slots (x4 electrical - Standard)"Szerk: Most olvastam végig, hogy 2Gb rammal megy... Akkor passzolok.
[ Szerkesztve ]
-
Beraktam egy quadro Fx 550-est egy Hp D180 G5 lapba, képet nem ad csak az integráltot használja továbbra is.
Windows 8.1 alatt a videókártyáknál nem látszik (aida látja) csak az integrált és a PCIE 8x portnál felkiáltójel van az alábbi üzenettel:
Code 12: This device cannot find enough free resources
Ha másik portba rakom akkor ugyan ez csak másik pcie portnál írja ki.
Biosban az integrált nem tiltható, de nem baj mert mellette szeretném használni.
Ha csak 2gb rammal indítom a gépet akkor működik a kártya, képet is ad és a drivere is megy, de 4gb ram felett nem. Az nekem nem megoldás hogy 2Gb rammal használom. (tekintve hogy 24Gb ramom van hozzá)Biosokból próbáltam sokfélét. Win8 és 10-es is ezt csinálja.
Még win98-nál volt hogy kézzel be lehett állítani erőforrást, nekem az kellene és akkor megoldom valahogy hogy letiltogatok fölös pcie portokat meg egyéb hardvert amire úgysem kötök semmit.
Tehát Win8 alatt hogyan állítom be kézzel az erőforrásokat?[ Szerkesztve ]
-
inyuska
tag
Lenne egy alaplapom ami nem ad képet.Minden a helyén felpörög led világít az alaplapon de képet nem ad.20+4 pint rádugtam az alaplapra + 4-es csati még az alaplap másik oldalán.intel DQ35JE alaplap E2180 proci 1G ddr2 ram van a benne.300w táp.Ja és tvre dugva próbálom mert nincs monitorom.VGA bemeneten.Ha valakinek lenne ötlete az megköszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
semua
csendes tag
válasz Smktrooper #42732 üzenetére
A procin nem a gyari huto van, artic cool master pro13 , de meg kell neznem azt is a memoriakat cserelgettem semmi valtozas ugyan az a hiba mindig
Ja es memtest kozben ujraindul nem meegfagy[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz varmi2 #42748 üzenetére
Nem dugtam be a telefont, csak rá tettem. Hogyha telefon nélkül is újraindul (majd megfigyelem), akkor valszeg a táppal lesz a baj ezek szerint.
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
iceool20
tag
Nincs mit! Akkor már nincs mit tenni ha visszaküldöd Még a cpu lábakat mondtam volna, hogy ellenőrizd mind megvan e vagy nincs elhajolva stb... Esetlegesen a tiédből beletörve egy a lapba. Drukkolok! De ha megbízható kolléga kicseréli!
Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
Ant@
senior tag
válasz iceool20 #42744 üzenetére
A "régivel", kb 5x cseréltem oda-vissza. Semmit nem pittyeg, a ventilátor normál sebességgel pörög, csak épp nem csinál semmi, a HDD led 10 másodpercenként egyet villan, de ennyi. A TDP mindkettőnél 65 W, a 4 pin-es csatlakozónak elégnek kell lennie. Köszönöm, hogy próbálsz segíteni, de már feladtam, küldöm vissza a feladonak. 3 nap próbagariban állapodtunk meg, remélem nem lesz gond.
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
(Azthiszem ide tartozik)
Miért van az, hogy ha a gépre teszem a telefonomat, akkor néha csak úgy véletlenszerűen újraindul a gép?
(gondolom a rádióhullámok okozzák, de miért indul újra?)"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
iceool20
tag
Szia! Próbálj meg szerezni egy másik procit kipróbálásra vagy vissza a régit bele... Ha nem l ehetséges akkor apránként végigmenni.. ha van cicergőd akkor ramok vga minden ki csak a proi bent és indítsd ha sípol akkor vga be.. ha sípol egy db ram be ha ekkor sem indul procit próbáld megigazítani... Ill hűtés minden csatlakoztatva? TDP-je nem nagyobb a procinak nem kell neki már 2*4-es alaplapi csatlakozás? stb stb...
-
MineFox54
őstag
-
Quwarg85
csendes tag
Sziasztok! Van egy régebbi Asus Rampage III Gene alaplapom és érdeklödni szeretnék ,hogy ez az alaplap csak Intel processor-t támogat? Nagyon nem értek ehez
-
Borisz76
veterán
válasz Scholes9 #42738 üzenetére
Én utoljára aprón egy Q6600-as procit adtam el.
De közel lakott a vevő és eljött megnézte "élőben" működés közben.
Természetesen megértettem az aggodalmát.
Eljött, megleste, leteszteltük és fél órával később távozott.
Ez a legmegnyugtatóbb a vevő és az eladó részéről is.Bár tudom, hogy ez nem mindig járható út...ha nagy a távolság !
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
Használtan procit úgy érdemes venni, hogy ott a gép működik és akkor kiszerelitek az eladóval közösen.
Így tuti működik.
Ha nem így jársz el akkor sajnos benne van a pakliban, hogy átvernek.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Ant@
senior tag
Üdv!
Procit cseréltem egy FM2-es lapban. A szükséges BIOS verzió azonos. AMD driverek eltávolítva. Nem boot-ol a rendszer. Próbálja elérni a vinyót de nem ad képet így a BIOS-ig nem jutok el. Mit tegyek?
-
Smktrooper
senior tag
Gondolom a RAM-okat átnézted? CSere bere meg ilyenek?
N ha mem test közben fasgyás van 3 lehetőség van ami fagyást okozhat.:
1.:Tápellátás az alaplapnak, a részegségek nem kapnak ármot;
2.: valahol zárlat van(bármelyik alkatrész lehet), esetleg.
3. CPUn elégett a hűtőpaszta...Cpu-dban vana memo controller ha minden igaz...Reboot
-
nicu71
addikt
válasz caris1 #42713 üzenetére
szia, megnyomom a gombot és semmi sem történik,sajnos ezen a lapon még egy jelző Led sincs hogy jelezze ,nem halott teljesen és kap áramot. Nem tudom mit szurhatok el...az elődjét, /asust/ t visszaraktam és azonnal hiba nélkül indult minden.
"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
iceool20
tag
Szia! Próbáld ki másik táppal ha tudod! Én itt tápellátás problémára gyanakszom inkább mint túlmelegedésre! Lehet alaplapi a gond forrása és táp részéről is.
-
semua
csendes tag
Sziasztok!
Valoszinuleg tulmelegszik az alaplapom, de nem tudom biztosra. A tunetek: gyakran volt kek halal es a kekhalal kozben fagyas, mikor ujrainditottam nem kapcsolt be a monitor de a ventik porogtek. Ujraraktam a rendszert, es most mar megfagy 5 perc utan, de van, hogy egy ora a lenyeg, hogy most kek halal helyett megall minden. Ujrainditottam egy par ilyen alkalom utan es megint nem kapcsol be a monitor de porognek a ventik. Tapra gyanakodtam, de leteszteltem masikkal nem ment vele. Kivettem a videokartyat, hogy integralttal teszteljem, de ugyan az a problema. Probaltam memtest86al letesztelni a memoriat de ujraindul teszt kozben ekkor lettem figyelmes, hogy az alaplapon levo kicsi hutoracs nagyon felforrosodik, de korabban homersekletfigyelovel megneztem es nem volt semmi sem meleg 28-35 fok kozott volt minden egyedul az aux volt 42 amit most sem tudok biztosan mi. A lap egy Asrock ZZ Pro3. Ha homerseklet baja van vagy valami mas, hogyan orvosolhato, vagy vehetek egy uj alaplapot? Ket es fel eves minden a gepemben. Koszi
-
FuRiONight
őstag
válasz szallasi007 #42723 üzenetére
1 honap van hatra a megjelenésig, igen lehet sokat vàrtam
-
szallasi007
őstag
válasz FuRiONight #42719 üzenetére
Szia,
windows 10 alatt ha jól tudom hibás az nv driver, ez okozhat furcsa dolgokat. Win 10 topicba kérdezősködj.
egy kvázi félkész oprendszertől lehet kicsit sokat vársz
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42721 üzenetére
ASUS Z97-Pro Gaming vagy Gigabyte Z97 X/MX Gaming 5 nagyon jók és nem drága és korszerű minden téren (M.2 is van, ami nagyon jóezt tapasztalatból mondom). MSI Z97 Gaming 5 lapot a gyatra SATA teljesítménye miatt én nem javasolnám.
Persze ha mindenképp többet akarsz költeni egy lapra mint 40-45k akkor fentebb is vannak jó páran, de szerintem nem érdemes ha nincs használva a sok plusz extra feature. -
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42719 üzenetére
Bármilyen más gondod van / volt a lappal?
-
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42717 üzenetére
Na, erre (nem végleges Win10) nem is gondoltam. Nem tudom az miért, de talán okozhatja de én nem szeretem a végleges verzi óelőtt felrakni a dolgokat (főleg nem Win-t)mert sanszos, hogy vmi szívás lesz a vége. Ettől eltekintve milyen, szerinted jobb lesz mint a 8.1?
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42715 üzenetére
Közben arra gondoltam, hogy ha Win8 és Fast BOOT mód is be volt kapcsolva, talán a VGA nem UEFI módban mert és ez lehetett a gond (másra nem tudok gondolni, mert a Fast BOOT önmagában nem okoz semmi problémát). Minden esetre az a lényeg, hogy a jelenség megszűnt .
A 970 előtt közvetlenül nálam is egy 280X volt. nem kevés (pozitív) különbséget fogsz tapasztalni. -
troland26
őstag
sziasztok
Került hozzám egy gép ilyen alaplappal [link] több problémám is lenne vele . Kikapcsoláskor a Windows7 leáll , de nem kapcsol ki a gép , elsötétül a monitor , viszont megy a proci hűtés a táp és érezni , hogy a hdd is működik még . Miért nem kapcsol ki a gép ? Ill biosba látom ai ide-s eszközöket , de win alatt se az odd se az ide-s hdd nem látható vajon mi lehet a probléma ? Valami tipp?
-
-
nicu71
addikt
sziasztok ,most vettem egy használt Asrock B75 pro3-m lapot és az eddig használt Intel Core i5-2400, procival nem akar egyáltalán elindulni .
Lehetséges hogy az alaplapi-ház csatikat nem sikerült igazán jól bekötni,de minden verziót kipróbáltam mégsem indult.
Még arra gondoltam hogy az SSD-t lehet nem az Asmediás sata3 portba kellett volna dugni,de ebben se vagyok biztos...valami ötlete valakinek?a régi asus lappal minden működik,vissza is tettem átmenetileg."-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"
-
weres78
senior tag
Amennyiben nem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést (amit valószínűnek tartok), kérlek igazítsatok útba...
Adott egy Asrock A75 pro4 m lap, abban ha jól emlékszem hd4770 kártya. Korábban a lap HDMI kimenetelére tettem egy tv-t, a vga-ra egy monitort, és minden rendben működött win7 64bittel. Most újra kellett telepíteni a rendszert, és az alaplapra kötött tv-t nem látja a rendszer. Megoldást esetleg valaki? -
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42708 üzenetére
És eddig nem volt ilyen, illetve dVGA nélkül? Valamint még egy dolog: milyen VGA volt ez előtt a gépben? Esetleg szoftveres hülyeség is előfordulhat néha...
MOD - hahhh, az sem semmi! Az pedig nem okozhat(na) ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
TAKÍÍ
tag
Vettünk egy Új gépet Asus H81M-A Pentium G3250. Win7 32 bit feltelepítve sikeresen. USB 3.0 Driver feltelepítve az alaplap mellé adott CD ről.
AZ eszközkezelőben van egy Intel(R) USB 3.0 eXtensible Host Controller és egy
USB 3.0 gyökérhub. Ennek ellenére lassúúú.
Adva van egy Scandisk Ultra 16GB USB3 as pendrive és 10MB/s-al másol fel a vadiúj Sata 3 as vinyóra. Ha fordítva másolok akkor is ennyi. Ja és néha lecsökken 8-9MB/s is.
Az USb 2 Port os is leteszteltem mindegyik helyen azok is csak anynit tudnak. (10Mb/s) szerintme ennél többet kéne azért. Méég egy USB 2 nek is kéne 30MB /s körül lenni. (Vagy nem?)Egyébként egy Ősrégi AMD Athalon 2500+ os gépről vált apám...olyan időkből, amikor még az USB 2.0 volt újdonság. Vagy legalábbis anno azzal szívtunk, mert ott is driver gond volt és lassú volt. Most ez megint Dezsavűű.
(JA más USB 3 as eszközöm nincs tesztelés céljából. Szal a pendrive is lehetne hibás, de vadiúj az is, kb. egy hónapos...gondolom csak működik..)[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42704 üzenetére
Nincs kimozdulva vmi esetleg... VGA ki majd újra be volt? És ha nincs a lapban a VGA csak a CPU (és iGPU ugye) akkor az újraindítás és leállítás is megy? Sőt, én nyomnék egy BIOS deafult-ot is és megnézném úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Hali
Ma sikeresen megérdekezett az uj vga-m. Gtx 970 black
Egy olyan problémàm van, h a gépet ujrainditani nem tudom, leàllitani viszont igen. Szerintetek ez lehet az uj kartyàtol?
Előtte teszteltem, 1 ora heaven teszt max beàllitasokkal, semmi gond nem volt. Igazàbòl "csak" nem indul ujra a gep ez lehet a vgatol?
Màshol az alaplapot irjàk, h az lehet a ludas, mennyi ennek az esélye?
-
Dzsee326
tag
Sziasztok!
Most vettem egy gépet a szüleimnek, picit régi, de legalább használható. Gigabyte M57SLI-S4 alaplap van benne. Azt a baj vele (vagyis nem biztos, de másra nem tudok gondolni), hogy miután bepattintom a régi gépükből a terrás vinyót, rettenetesen belassul a rendszer. Tehát kb. 4:40 után már használható a start menü. Ha lehúzom a vinyót, és csak az van benne, amire win-t telepítettem, 58 mp után minden villámgyorsan működik. Valakinek valami ötlet? Tényleg alaplap, vagy más lehet a baj? Ja, még annyi, hogy a 6 sata portból 3-at kipróbáltam, ugyanez a jelenség...
-
Neonhun
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI Z87 Gaming alaplapom, valamint benne egy,
Intel I3 4360 3,7ghz
2x4 GB Kingston Hyperx Fury 1600mhz.videókártyára jövő hónapban tudok félrerakni a fizuból és addig az alaplapival kell beérnem, ami egy: Intel HD Graphics 4600 a szerkezet egy 89cm-es Samsung Smart tv-re van kötve.
És ezzel van a gondom, win 8.1-em van, felrakok drivert és még videónézés közben is feldob egy ilyet hogy: "A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt A(z) Intel HD Graphics Drivers for Windows 8(R), képernyőillesztő nem reagált utána sikeresen helyreállt.)
Próbáltam újrarakni a drivert, semmi, minden MSI honlapon lévő segédprogramot leszedtem, felraktam, semmi. Tudnátok esetleg segíteni?
Előre is köszi!
Laciszerk:
amikor ezt feldobja, a tv "ki és be kapcsol" illetve, mintha átváltanék egy másik hdmi-re aztán vissza[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest