Hirdetés
- iPhone topik
- Netfone
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Macrodroid
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
válasz szasanyi #85105 üzenetére
Itt van a megoldás, gondoltam beteszem hátra érdekes valaki számára. Szóval - a tévhitektől eltérően - így lehet 0 W fogyszatása egy PC-nek kikapcsolt állapotban. Az alábbi megoldás vezetett célra (ASRocl B760 esetében, laptől függően talán változhat).
- BIOS beállításokban Advanced\ Chipset Configuration/Deep Sleep -> Enable in S5
- ezen kívül megjegyzem, hogy a Fast BOOT ezt nem befolyásolja (leteszteltem)
- az alaplapi LED-eket (ahol van) nyilván ki kell kapcsolni
Az értékeket külső, konnektorba dugható (OR-WAT-435(GS)) fogyasztásmérővel mérve ellenőriztem. -
szasanyi
félisten
Hali Srácok! Nem tudok rájönni miért fogyaszt a PM-m kikapcsolt állapotban 1.2.2W-ot... Az alaplap beállatísáai között lehet olyan ami ezt befolyásolja? Minden default értéken van, ivéve RAM XMP profilt. Köszi előre is!
-
szasanyi
félisten
GIGABYTE Z590 AORUS ULTRA lap működéséhez szükség van mindkét 8 PIN-es CPU tápcsatlakozóra vagy működik 1X8PIN táppal is? Ha igen melyikben?
Köszönöm!
-
szasanyi
félisten
-
szasanyi
félisten
Üdv! Azt szeretném megtudni, hogy a Z390 lapok 8+4PIN tápcsatlakozója valóban igényli-e ezt a tápellátást vagy működik a hagyományos 8PIN tápellátással is? Konkrétan Gigabyte Z390 GAMING X (benne i7-9700K de tuning nélkül) lenne szó.
Sajnos a Seasonic FOCUS Plus GOLD tápokon csak 1db 8PIN alaplapi tápcsati van, és azt most nem akaron/tudom lecserélni. A választ előre is köszönöm! -
szasanyi
félisten
Alaplap választáshoz (Z97) kérnék infót, tapasztalatot! Az integrált hangkártyához tartozó optikai kimenettel kapcsolatban több esetben merült fel probléma (nem ad jelet, csak 2.0 megy ki, stb.) ezért kellene tudnom hol működik ez (hw és sw oldalon egyaránt) jól?
Ha netán a Gigabyte Z97MX Gaming 5 laptól is lenne vkinek ilyen infója, tapasztalat az még jobb lenne, de egyéb lap is szóba jöhet ahol ez (is) biztosan jól működik! -
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42721 üzenetére
ASUS Z97-Pro Gaming vagy Gigabyte Z97 X/MX Gaming 5 nagyon jók és nem drága és korszerű minden téren (M.2 is van, ami nagyon jóezt tapasztalatból mondom). MSI Z97 Gaming 5 lapot a gyatra SATA teljesítménye miatt én nem javasolnám.
Persze ha mindenképp többet akarsz költeni egy lapra mint 40-45k akkor fentebb is vannak jó páran, de szerintem nem érdemes ha nincs használva a sok plusz extra feature. -
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42719 üzenetére
Bármilyen más gondod van / volt a lappal?
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42717 üzenetére
Na, erre (nem végleges Win10) nem is gondoltam. Nem tudom az miért, de talán okozhatja de én nem szeretem a végleges verzi óelőtt felrakni a dolgokat (főleg nem Win-t)mert sanszos, hogy vmi szívás lesz a vége. Ettől eltekintve milyen, szerinted jobb lesz mint a 8.1?
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42715 üzenetére
Közben arra gondoltam, hogy ha Win8 és Fast BOOT mód is be volt kapcsolva, talán a VGA nem UEFI módban mert és ez lehetett a gond (másra nem tudok gondolni, mert a Fast BOOT önmagában nem okoz semmi problémát). Minden esetre az a lényeg, hogy a jelenség megszűnt .
A 970 előtt közvetlenül nálam is egy 280X volt. nem kevés (pozitív) különbséget fogsz tapasztalni. -
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42708 üzenetére
És eddig nem volt ilyen, illetve dVGA nélkül? Valamint még egy dolog: milyen VGA volt ez előtt a gépben? Esetleg szoftveres hülyeség is előfordulhat néha...
MOD - hahhh, az sem semmi! Az pedig nem okozhat(na) ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz FuRiONight #42704 üzenetére
Nincs kimozdulva vmi esetleg... VGA ki majd újra be volt? És ha nincs a lapban a VGA csak a CPU (és iGPU ugye) akkor az újraindítás és leállítás is megy? Sőt, én nyomnék egy BIOS deafult-ot is és megnézném úgy is.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Gigabyte gyártói garival, gariztatással kapcsolatban van-e vkinek pontos infója vagy tapasztalata? Vehetnék egy új, Gigabyte Z97MX Gaming 5 lapot jó áron de csak 1 hónapos próbagari jár hozzá.
Az érdekelne, hogy ha később probléma adódna akkor a Gigabyte közvetlen módon (számla / garjegy hiányában) hogyan viszonyul(na) a problémához. -
szasanyi
félisten
válasz poli27 #27497 üzenetére
Értem, ezt nem mondtad, de annyira csak nem fontos mert a másik 2 lapon sincs DualLAN. Persze 45k az nem 60k tehát nyilván nem lesz olyan. Viszont bizonyos szempontból akár jobb is lehet, de ha mindenáron el kell verni a 60k-t, hát el kell.
Ezt nézd meg, 37 Haswell lap tesztje. Alsó és felső kategória, és elég jó teszt amiből sok dolog kiderül - nem csak az ár, ami nem is mindig tükrözi igazábó mennyire lehet jó (vagy nem jó) választás egy alaplap.[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz poli27 #27492 üzenetére
Véleményem szerint az ASUS MAXIMUS VI HERO, amennyiben ebből a 3ból kell mindenképp választani. Ha nem, akkor EZ jobb választás lehet mindnél - hacsak nem az a cél minél többe kerüljön. Itt egy 96%-ra értékelt teszt róla, ha gondolod néz meg.
-
szasanyi
félisten
Még mindig várok választ ERRE.
-
-
szasanyi
félisten
Gyanítom, hogy sokkal jobban jár egy cserével. Ti. az sem oldja meg a problémát, sőt még azt sem garantálja, hogy javítható. És ha 10 évente 1-2 alkalommal lesz használva akkor teljesen hol kiadás, miközben a gépe meg működésképtelen. Igaz, nem tudom mennyibe kerül de gondolom nem 1-2k amin nem hezitál sokat az ember. Meg hát a sarki kisboltban sem sok lehet belőle.
-
szasanyi
félisten
válasz JSHammer #27403 üzenetére
Jaaa... tehát ez a lap nem az a lap, az az apró ám de annál lényegesebb momentum miszerint se kép, se hang nem annyira fontos, hogy első körben közöld. Én ezt így nem tudom megmondani, de a lap olyan régi ami alapján simán megpusztulhatott. De az, hogy biztos legyen, a CPU-t másik de biztosan működő lapban meg kéne nézni, nem az hibásodott-e meg. Persze a valószínűbb a laphiba, viszont ha az bebizonyosoda akkor lehetne IC cserével próbálkozni, mert akkor ugye tuti csak jobb lehet a helyzet, rosszabb nem.
-
szasanyi
félisten
Egyrészt akkor kérdezd meg vagy nem mondj semmit amíg a válasz nem megalapozott, másrészt eleve egy nonK i5-öt említett aminél biztosan kizárt. De ha még tuning lenne is, NEM a Z68-as lap az, ami ideális választás a Z77-tel szemben, kábé ugyanannyiért. USB3, SATA, SPDIF... ennyire jó sok lap ajánlható, nem?
Azt vedd figyelembe, hogy többnyire hozzá nem értő (vagy az adott témában hozzá nem értő, és/vagy tapasztalathiányos) emberek kérnek tanácsot itt és hasonló fórumokban, ahol elsősorban hozzáértő, tapasztalt emberek véleményét, tanácsát kérik - amit többnyire meg is fogadnak (lévén azt hiszik ugye, így bíznak is benne) tehát még véletlenül sem korrekt dolog félretájékoztatni őket. Nem csak szándékosan, mert a bocsi azt nem tudtam, vagy nem úgy gondoltam az nem fog javítani a helytelen választás esetleges nem kívánt következményein. -
szasanyi
félisten
Miért ajánlod a Z68-at, mikor már van jobb ugyanannyiért? Ezen kívül a Z68 lehet tuninglap (ha egyáltalán tervezne bele bármikor is K-s procit) míg a H77 soha, mivel az egyáltalán nem támogatja a tuningot.
Szóval ezt az ajánlást a régi chipset és a két eltérő laptípus miatt nem értem mert sztem így logikátlan. Ha nem tudod, vagy vagy nem biztos a jó döntés elősegítésében szvsz inkább ne adj tanácsot.Még mindig várok választ ERRE.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Igen, ezt én is tudom. Sőt, megjelent olyan hír is, hogy elég 1+2 házhűtőt alaplapra kötni és máris annyival nő a teljesítmény felvétel, hogy ez emiatt már nem okoz gondot... de biztosra akarok menni, ezért tapasztalatokat szeretnék olvasni a témában mert addig nem veszek. Tápot ugyanis nem szeretnék cserélni, mert ez egy remek táp, amit pár hónapja vettem.
-
szasanyi
félisten
Esetleg erre valaki?
-
szasanyi
félisten
Tapasztalat érdekelne: van-e olyan, aki az enyémhez hasonló (esetleg ugyanilyen), tehát hivatalosan nem Haswell kompatibilis táppal használja gépét melyben H87/Z87 lap + Haswell proci van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-roller topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- iPhone topik
- Már nem okoz teljesítményvesztést az új NVIDIA App
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest