Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceool20
tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. Anno volt egy ASUS A88X Gamer lapom amin volt elég jó erősítés az audiónak. Nagyon brutálisan szépen szólt vele a thermaltake fülesem. Lecseréltem a rendszerem mert intelre váltottam és itt egy GIGABYTE G1.Sniper B6 teljesít szolgálatot. Ez szintén kapott erősítő részt az alaplapon 4 mikro kapcsolóval amit fel kell lőni minél jobban szeretném erősíteni.
Egymás után próbáltam ki őket először 1-es majd kettes stb most mind a 4 fent van viszont torzít a hang
Az erősítése így lenne megfelelő mert eddigi állásokba halkan szólt a fülesem így hangosan szólna de torzít.. valaki ötlet? Füles cserélni fogom de nincs vele baj mivel az asus erősítését is bírta szépen.
Előre is köszi!Arra ébredtem reggel, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja. https://www.youtube.com/user/20icecool/videos
-
szika87
aktív tag
válasz szika87 #42580 üzenetére
Közbe megoldódott a problémám,egy bios frissítés kellett neki.(egy ismerősöm régebbi kártyájával be bootolt így letudtam frissíteni)
Elég hihetetlen hogy adhatnak ki úgy alaplapot hogy az nem támogat bizonyos videokártya fajtákat.We are here for a good time, not a long time.
-
bajvan2
tag
Sziasztok.
Meg kéne menteni valakinek az életemet, ezért fordulok hozzátok.
P5QL alaplapos gépem egyik pillanatról másikra kikapcsolt, majd azóta bajok vannak. (Nem volt semmi változtatás.)
Bekapcsolni be lehet, megy, monitor viszont azt írja, hogy nincs jel. Bekapcsolás után mind a power, mind a reset gomb halott, tehát hiába nyomkodod nem történik semmi. Tápegységet, memóriát, vga-t cseréltem, de semmi. Alaplap hiba egyáltalán? Van valami egyszerű dolog, amit érdemes lehetne megpróbálni? Így nem nagyon akarnék másikat venni.
Köszönöm. -
atees
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy van e olyan LGA775-ös alaplap, ami usb3-at, ddr3-at és sata3-at is tud, ha igen melyik lenne az? Köszi!
Aláírás (nem kötelező megadni) :)
-
Blue Thunder
senior tag
Ott más gond van...nekem is volt ilyen konfigom
Próbáld másik vga-val és bios frissitést ha esetleg nem a legujabb vanTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
szika87
aktív tag
válasz MineFox54 #42579 üzenetére
Az kicsit költségesebb mintha másik lapot vennék, na meg, lecserélem a vgat és lehet pont olyat veszek ami megint éppen nem tetszik neki ugyanott vagyok
Meg az megint több nap, én pedig nem szeretnék gép nélkül lenni, mivel dolgozni is rajta dolgozok.Ezért gondoltam hatha van valami megoldás rá.We are here for a good time, not a long time.
-
szika87
aktív tag
Komoly problémám van, adott egy asrock extreme 4 alaplap, benne egy i5 2500K ,és egy 7870 tahitis vga.
A gond az hogy nem jutok el a biosig se ,mivel csak a ventik pörögnek, még szerencse h a lap kijelzi mi a hiba, ez pedig a bűvös error 97 "Console output devices connect' utána olvastam neten, a videokarit nem óhajtja felismerni.
Amit eddig próbáltam(csak h lefussuk a köröket )
-minden kábel rendesen van csatlakoztatva
-másik gépben működik a vga
-másik gépben működik az alaplap/cpu
-másik tápegységgel is ez van
-ramot kivettem vissza
-az összes pcie foglalatot kipróbáltam hátha deffektes valamelyik
-clear cmos megvolt, elem kivétel szinténKifogytam az ötletekből, talán itt tud valaki segíteni, vagy volt e hasonló problémája?
We are here for a good time, not a long time.
-
gtamate2
veterán
válasz moonguru #42574 üzenetére
E szerint a videó szerint a dualbiost sikerült visszahozni, az pedig visszarakta az eredeti biost.
*Sn0w
-
sssirius
tag
Sziasztok!
Adott egy konfig (a teljesség kedvéért leírok mindent):
Asus P6T SE
Intel i7-920
Radeon HD6950 2GB GDDR5
3x2 GB Kingston 1333Mhz CL9
WD 500GB
Chieftec CTG-500 80PA probléma: kb 1 hete kezdődött, hogy játék közben néha újraindult a gép. A proci hőmérője elég magas értékeket mutatott, ezért vettem bele egy Alpenföhn Sella procihűtőt, újrapasztáztam. Most már játék közben is 65-70C körül megáll (előtte 95-100C-ra is fel tudott menni).
Sajnos a probléma még mindig fennáll, bár sokkal ritkábban. Kipucoltam a gépet, de amúgy is kb félévente szoktam kifújni sűrített levegővel.Lehet alaplap hiba? Talán túlmelegszik?
Tudom, hogy alaplapos topic... talán táp vagy videókártya is okozhat ilyet? (vga hőmérséklet max 55C játék közben)
Előre is köszönöm, ha valaki tud segíteni!
-
keke69
őstag
Sziasztok!
Van egy ASUS P8P67 lapon. Az ssd-m achi módban van telepítve viszont szeretnék raid 5 modban üzemeltetni 3 darab hdd-t. Ha a bios beállításokban átkapcsolom raid-re attól még a ssd achi módban fog üzemelni?
Köszönöm a válaszokat!Soha ne vitatkozz idiótákkal,mert lesűllyedsz az Ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal!
-
gtamate2
veterán
Sziasztok,
Lenne problémám egy GA-PH67-DS3-B3 lappal. A hiba biosfrissítés után jött, a gyári @biossal frissítettem a biost, ment a win aztán újraindítottam és azóta nem jön be a gép. A biosba se tudok bemenni mert folyton újraindul. Próbáltam cmos resetet is, de utána nincs kép a gép viszont megy (legalább nem indul újra).
Valakinek valami ötlete?*Sn0w
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy ASUS Maximus VII Ranger alaplapom, 4790K-s procival, Zalmann folyadékhűtéssel.
2 nappal ezelőtt megállt az órája.. Ilyet még nem láttam, de hiába lépek be a bios-ba és állítom át az aktuális időre, nem jár...
Nem tudom van-e összefüggés, de az USB-re dugott kormányomat sem hajlandó felismerni, holott ugyanaz a kormány PS-en kiválóan működik. Erre a gépre dugott régi kormányom szintén megy...
Lehetséges hogy kifeküdt valami a lapon ami kiütötte a kormányomat is? Garis mind a kettő, de természetesen külön cégnél...
Egyébként is tartok az ügyintézéstől, mivel tuti az egész konfit ott kellene hagyni és kotlanának rajta hetekig...
Valami ötlet?
-
Smktrooper
senior tag
válasz bobalazs #42566 üzenetére
Igen. Az alaplap máskártyával jol mukodik.
az alaplap gyárilag x8x8 és a kiegészitő kártyával lenne x16, azzal van valami problémája ezek szerint?
szoval másra nem tudok gondolni csakhogy a kevés réz érintkező miatt nem tudja lekezelni x16 ban . ???
http://www.nvidia.com/object/product_nforce_740i_sli_us.html
PCI Express 2.0 yes
# of PCI Express Lanes20
# of PCI Express Links6
PCI Express Configuration2x8, 4x1PCI Express
x16 slots 2
PCI Slots 5[ Szerkesztve ]
Reboot
-
andrisbandi
őstag
Skacok, (használt) memóriát vennék a lapomba, ugye menni fog vele?
lap;
Q1900DC-ITX
• Dual Channel DDR3 Memory Technology
• 2 x DDR3 SO-DIMM Slots
• Supports DDR3 1333/1066 non-ECC, un-buffered memory
• Max. capacity of system memory: 16GBmemória;
Corsair ValueSelect RAM Module - 8 GB (1 x 8 GB) - DDR3 SDRAM - 1600 MHz DDR3-1600/PC3-12800 - Non-ECC - Unbuffered - CL11 - 204-pin SoDIMM
Gyártói cikkszám: CMSO8GX3M1A1600C11Két modult akarok venni. Elvileg nem kellene 16 giga, de jó árban van. Lehet később jól fog jönni, sőt biztos.
- Szóval mennie kell simán ezze a lappal ugye?
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
bobalazs
nagyúr
válasz Smktrooper #42562 üzenetére
Az összes többi slot üres? Pci-ok, pci-ek?
-
Teaway
veterán
-
errorcode06
őstag
Sziasztok!
Van egy alaplapom, Gigabyte GA-945GCMX-S2, és erre szeretném rákötni valamelyiket. Meg tudnátok mondani hogy melyik csatlakozóra kellene dugnom? A manual alapján nem tudtam eldönteni.
(nem indul a gép és szeretném kideríteni mi lehet a baja)Nagyobban a piezzo-k.
Illetve, ez a lap award bios-os ugye? (Bocs az buta kérdésért)
[ Szerkesztve ]
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
Smktrooper
senior tag
Mi történhetett?
Adott egy jó öreg N7AD-sli 775-ös lapocska+egy GF 650Ti
A probléma, az hogy csak 1.1@x8 ban indul el-illetve render tesztnél sem ugrik fel...
uh nem értem ezt a problémát mert a régebbi 9600GT viszont 2.0@x16 módban simán elindul.
650ti-t havernál le teszteltük ott 2.0@x16
(alaplapban sli card --- single x16-ra van állítva!!!!)
Na hol a hiba?
Reboot
-
bootx28
csendes tag
válasz bootx28 #42560 üzenetére
A debuggin code 10,19,55
A Google szerint a memória nincsen telepítve... Néztem és másnál is van ilyen gond. Valami memória időzítés a gond vagy xmp. Azt sikerült ki vennem hogy a biosban kéne valamit csinálni, de nem tudok annyira profin angolul így még ragadtam megint. -
bootx28
csendes tag
válasz Blue Thunder #42558 üzenetére
Az utolsó. (friss) 1c
Én is gondoltam már rá. Kínomban már az 1.9 is vissza tettem próba gyanánt...
-
bootx28
csendes tag
Az utolsó. (friss) 1c
-
bobalazs
nagyúr
válasz moonguru #42555 üzenetére
oké, akkor egy kicsit megnyugodtam. Egyébként azóta parázok, hogy beléptem múltkor a biosba és lefagyott a gép, pedig még joformán semmit nem állítottam. Nyomtam neki egy resetet, akkor pedig boot loopba kezdett, még a windowsig se jutott el. Csak teljes áramtalanítással jött helyre.
-
Clemi
veterán
Sziasztok,
A gurukat kérdezem: Ha egy Sandy Bridge proci, vagyis egy Intel Core i5-2500K proci ami az adatlap szerint az 1066/1333 Mhz-es memória sebességet tudja kezelni, akkor vajon tud dolgozni magasabb órajelű memóriákkal is, legfeljebb alacsonabb sebességen? A proci egyébként egy Asus P8Z68-V Pro alaplapban van, ami azért jóval magasabb órajelű memóriákat is kezel. Most 4x2GB 1333-as memóriák vannak benne, de így nem tudok feljebb lépni memória mennyiségben, csak ha komplett cserélem a modulokat, ha pedig már cserélek, akkor gondolva az őszre tervezett Z97 felé váltásra, eleve magasabb órajelű memóriákat vennék amik majd a jövőbeni alaplapba átkerülhetnek.
A kérdés tehát, hogy az i5-2500K meghajtja-e a gyorsabb memóriákat, vagy el se indulna a rendszer. -
bootx28
csendes tag
Sziasztok.
Vettem egy memóriát a gépbe. De ahogy be teszem nem ad képet a monitor. A másik memória minden slotban működik. De ha az újat rakom bele egymagában akkor sem ad képet. Mind a két memória ugyan az. Az előzőnél ugyan így jártam és ki cserélték, de ennél ugyan ez a gond. Mi lehet a. Baj???Alaplap: msi Z87-gd65
Memóriák: hynix 8Gb
Bios reset is volt...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
Kinek milyen gyorsan jelentkezik a csippanó hang mikor bekapcsoljátok a pcteket?
Mert én egy kicsit aggódva látom hogy nálam vagy 4 mp eltelik mire egyáltalán bejön a bios boot képernyő. -
intelMMX
senior tag
Üdv! Adott egy intel DG41RQ alaplap, amivel van néhány gond.
Az egyik, hogy a lap nem hajlandó a Tenda routerrel kommunikálni, de ha közbe rakok egy sima kábeles TP-link routert, azzal már mindenféle zokszó nélkül megy. Ennek mi lehet az oka?Illetve 4 sata csatolóból 2 működik csak. Ez rossz beállítás miatt van, vagy csak simán haldoklik a vezérlő?
Na meg úgy emlékszem a Win7 telepítője nem látja a sata merevlemezeket, de az XP telepítője igen. -
Deoxes
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ASRock Z97 Fatal1ty Killer lapom, ami folyamatosan lecsatlakoztatja az egeremet 15-20 másodpercre, de van, hogy csak úgy kapom vissza az egeremet ha az USB portból kihúzom és visszadugom. Mi a teendőm vele?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
-
Teaway
veterán
válasz Kareszovics #42539 üzenetére
„AIDA64 szerint 49 fokos a proci idle”
És mennyi terhelve?
Nincs itthon csokid??
-
xmad
őstag
A cpu foglalatban par tű elgörbült. Javitható?
-
chosa91
aktív tag
Remélem nem minősül OFF-nak:
Asrock pro3 gen3 z68-ról Asrock Z77 Pro4-M -re váló váltás esetén a meglévő op.rendszeremet újra kell húzzam, vagy csak driver upgrade kell majd?
"Find something boring, and make it funny!"
-
Kareszovics
addikt
Sziasztok!
Eddig soha nem nézegettem, de egy másik hibalehetőség kizárása miatt egy érdekes dogot vettem észre az adatlapomon szereplő alaplapon.
Ahogy be van építve a házba a lap, a processzor felől, az ellentétes oldalán nagyon meleg a NYÁK. Érdekes, mert a procihűtő lamellái nem melegek (megtapintottam), AIDA64 szerint 49 fokos a proci idle (magok 44 fokosak), jól is van felszerelve a hűtő.
Ez normális dolog, vagy nem? Csak nekem új, vagy baj van?
Válaszotokat előre is köszi!
http://steamcommunity.com/id/sgtavitus?l=hungarian
-
Amur
addikt
válasz quailstorm #42537 üzenetére
Persze friss telepítés.
ránézek linux alól.Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
quailstorm
nagyúr
Valamit eltörtél, az a tipp. Sajnos szerelés után én is jártam így egy AsRock P4VM800-zal, bár az még halkan szólt utána.
Ez annyira ismert és általános cucc, hogy alap Win7, Win8 driverrel is már szól. Realtekkel meg bele lehet buherálni, keverőzni, satöbbi.
Rendszert gondolom nem kapta meg, hanem új telepítés. Esetleg egy Live linuxszal megnézheted, SW hibát kizárandó. Hátsónak mindenképp szólnia kell 1-3 éves linuxokon.
-
Amur
addikt
Üdv!
Egy ilyen gigabyte GA-P35 lapot örökölt a kislányom tőlem. Nekem nem volt gond az integrált hangkártyával, viszont miután átraktuk az ő gépébe nincs hang.
Windows 7 64 bit, nekem is az futott rajta.
Amit már próbáltam: legújabb realtec driver
régi realtec driver
digitalis kimenetek tiltása (egy nvidia geforce 720 van benne aminek szintén van)
alap dolgokat(hangerőszabályzó csuszkák, némítás) csekkoltam
Az audio managerben a hátlapi jack csatlakozókat nem mutatja aktívnak, hiába dugok bármelyikbe bármit nem is érzékeli. Az előlapi csatlakozókat aktívnak érzékeli, de azon keresztül sem ad ki hangot.
Próbáltam az előlapi jack aljzat letiltását is, akkor sincs hang.
Végigolvastam 50 oldalnyi külföldi fórumot is, egyenlőre nincs megoldás.
A hangszorók, fejhallgatók amikkel teszteltem a másik gépen müködnek.
Egyenlőre még mindig szoftveres hibára gyanakszom.
Eszközkezelőben minden rendben, nincs jelölt hiba.
Tippek még?Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
greeny1899
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Asus h87M-plus alaplap, amiben csücsül egy Intel i5 4570s. Lassan két éve az integrált gpu-t használva működött, tvre HDMI kimeneten csatlakoztatva.
Viszont tegnap bekapcsolást követően, elkezdett problémás lenni. A kép hol van, hol nincs (fekete képernyő), néha egy-egy csík is megjelenik a képernyőn. A probléma Openelec-et futtató vinyóról, vagy win7-es vinyóról bootolva is jelentkezik. Sőt ez utóbbi esetben a jelenség rosszabb, a win7 betöltő képernyő első pár másodperce után már fekete a kép, és csak néha villan be a log in window, vagy ha beléptem az asztal.
A kijelző mással működik (és működött ezzel is eddig), a kábeleket is teszteltem, valamint próbáltam DVI kimenetet is, ua jelenség mint hdmi-n.
Véleményetek szerint, ez alaplap, vagy cpu probléma?
-
Weaver
senior tag
erről a lapról van szó: GA-MA69G-S3H (rev. 1.0)
[link]2x1gb memót szánok a lapba. egyesével indul velük, de dual-ban nem hajlandó a lap indulni. ha a két sárga ramslotba teszem a modulokat nem indul el. ha a sárgába, és a másikat a pirosba teszem akkor igen, de úgy single módban megy. a két pirosban szintén nem indul. más memókkal is próbáltam szintén ez a helyzet. a biosban nem találtam ezirányú beállítási lehetőséget. 4 egyforma memóval is próbáltam, úgy sem megy.
lenne valami ötletetek ?
[ Szerkesztve ]
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42529 üzenetére
Ha a két kékbe vagy a két feketébe rakok modult akkor látja, a két egyformát és a két különbözőt is.
Viszont ha egy fekete egy kék akkor csak az egyiket látja. Mindegy hogy egyforma modul vagy vegyes.
Szerintem akkor van gond ha mind a két csatornát egyszerre kell kezelnie, ha csak egyszerre egyet akkor nincs gond. Így viszont valami cpu tüske vagy foglalat hiba. Vagy már nem tudom.
Lehet tiszta alkohollal óvatosan nekiesek a cpu socketnet... -
xmad
őstag
egy elméletileg nem müködő alaplap memóriájából ki lehet olvasni valahogyan hogy mikor volt utoljára bekapcsolt müködő állapotban?
-
trancemusic
senior tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz pumukli56 #42526 üzenetére
Van hát. Ki kell kapcsolnod.
parancssorba:
powercfg /lastwake
vagy
powercfg /devicequery wake_armedEbből megtudod mi ébresztette fel a gépet.
karbantartás ütemezést kapcsold ki.
eszközkezelőbe, billentyűzet, egér, hálókártya tulajdonságainál -"ez az eszköze felébresztheti a gépet" elől a pipát vedd ki.Kb. ennyi.
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42525 üzenetére
Ha a cpu tól indulva nézzük, ha csak az első feketében és kékben van memória akkor csak a felét látja.
Ha a két kékben van modul azokat látja, ha a két feketében van azokat is látja.Memória vezérlőt milyen rövidítés alatt találom a BIOS-ban?
-
pumukli56
tag
Sziasztok!
Létezik olyan hogy a gép magától elindul?
Lapom FM2A88M-HD+
Rendszer Win 8.1 Enterprise 64bit
Kikapcsolom és másnap magától elindul nem akarom elhinni de ez van!
Nem mindig csak néha jelentkezik ez
Tapasztalt már valaki ilyet?Választ
Pü-re válaszolni nem bűn! / LG Nexus 5 White 16GB
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42523 üzenetére
Nem tudom, nem lehet olyan gondja hogy csak akkor adja meg magát a slot vagy a vezérlő ha nem csak 1 modul van benn?
Biztosra nem tudom kiszűrni, hogy a lap vagy a foglalatok (dimm, cpu) hibátlanok?Fesz és az időzítések egyeznek mind a négy modulon. CL9-es 1,5V-os modulok.
[ Szerkesztve ]
-
Fichtner
tag
válasz bootx28 #42520 üzenetére
Korábban már működött, látta az összeset csak kiszedés után nem jó.
trancemusic
CPU tüske láb, vagy a slotban valamelyik érintkezőre gondolsz?
Kiszűrhető valahogy?
Mert az összes slotot lepróbáltam 1 modullal, mindegyikkel működik."Egy cmos clear, vagy load optimized default a biosban után, azt a modult rakd csak be, amit próbaképp kivettél.
Ujraindítás után tedd mellé a másik fajtát."
Ez már megtörtént. Nem jó."U. I. Próbáld auto helyett belőni az értékeket ahogy a modulon látható."
Próbáltam:
- 1333Mhz-en azt mind a kettő tudja. Nem jó.
- 1600Mhz-en XMP nélkül, nem jó.
- 1600Mhz-en XMP vel, nem jó.
- A memória feszt 1,5V-ról felvittem 1,52-ig így sem jó. -
trancemusic
senior tag
válasz Fichtner #42519 üzenetére
Ha minden slot külön-külön tökéletesen müködik, akkor a foglalat lábak épek és érintkeznek.
Olyan létezik, hogy a modulokat látja pl. aida, de az egyik csatorna nem működik foglalatláb görbesége vagy érintkezési hiba miatt.
Ehhez elég egy láb...Egy cmos clear, vagy load optimized default a biosban után, azt a modult rakd csak be, amit próbaképp kivettél.
Ujraindítás után tedd mellé a másik fajtát.U. I. Próbáld auto helyett belőni az értékeket ahogy a modulon látható.
[ Szerkesztve ]
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42518 üzenetére
Hello
Hűtőborda van a modulokon.
A 2 Kingston 1600Mhz PNP
A 2 Corsair 1600 (XMP) de ez XMP nélkül 1333Mhz-en megy. Egyébként amíg jó volt addig is 1333Mhz-en ment mind a 4 modul és látta az összeset.
Akárhogy tettem be nem ment az összes. Vagy csak 16GB-nál többet nem akar felismerni.Ha teszem fel a foglalat, vagy cpu/cpufoglalat lenne hibás akkor bizonyos slotba nem látna a memóriát nem?
[ Szerkesztve ]
-
bootx28
csendes tag
Msi alaplap megint. Nagy szenvedések árán sikerült össze hozni hogy be kapcsoljon. Viszont nem tudom telepíteni a Windowst mert nem indítja újra az alaplapot. A telepítési folyamat végbe megy. A végén 15 mp és újra indítaná a gépet, de nem indul újra. A monitort le kapcsolja de semmi más nem történik. Reset gomb nem működik ilyenkor. Ha ki kapcsolom és úgy szeretném újra indítani akkor a telepítő hibát észlel és kéri hogy tegyem újra... Mi a fax van??? Ezt hogy oldjam meg?
-
Fichtner
tag
válasz Taifa Díaz #42515 üzenetére
Hello
Úgy se jó, próbáltam minden kombinációba már. De nem jó. Pedig látni látja mind a 4 modult.
Az összes modul az összes slotban lepróbálva egyesével működik. De pl ha a procitól nézve az első kettőbe rakok 2 modult akkor csak egyiket látja. De a slotokba ha külön külön beleteszem akkor működik. -
Fichtner
tag
Sziasztok!
Érdekes problémám van:
4db memória van a gépben, de a BIOS csak 2db modult lát.
2x4GB Kingston, 2x8GB Corsair.
A két Kingston-t próbából áttettem másik alaplapba, majd a próba után vissza az enyémbe.
A kivétel előtt 24GB Ram-ot látott, most csak 16GB-ot. Ha csak a két Kingston van benn akkor 8GB-ot lát, ha csak a két Corsair akkor 16GB-ot. Tehát mind 4 modul működik elvileg. Mind a 4 slotban próbáltam, fel is cserélgettem őket, de nem akar jó lenni.
Ennek ellenére a CPU-Z illetve az AIDA is jelzi, hogy 4 modul van a lapban.
BIOS reset megvolt, cpu rekontakt megvolt.Valakinek van tippje mit tudnék vele csinálni?
-
MeroM
senior tag
Üdv olyan kérdésem lenne hogy a PCH dióda hőmérséklete eléri a 70 fokot is néha az normális, esetleg egy újrapasztázás segítene?
-
hape60
aktív tag
válasz Taifa Díaz #42506 üzenetére
-
bootx28
csendes tag
msi alaplapon meg történt a bios frissítés. A probléma ugyan az :'(
[ Szerkesztve ]
-
hape60
aktív tag
válasz hape60 #42474 üzenetére
Tanulságul: a memória volt a ludas! Az alaplap nem megy az új 4gb-os Corsair memóriákkal. A listából választott 1333MHz- es, 2GB-os Kingstonnal viszont igen! Jelenlegi konfig (valószínűleg így marad) : 2x2GB.
Köszönet Teaway-nak a linkért.
A szomorú hír: van egy eladó, pompás, új, 10 éves garral rendelkező Corsair Vengeance 2x4GB kit a Hardveraprón..
-
Pilács
senior tag
Sziasztok!
Adott egy P8H61-M LX3 PLUS alaplap, amibe egy Intel Core i3-3250 3500MHz 3MB LGA1155 Box processzor kerülne, de elvileg az Asus oldalán nem szerepel a támogatott CPU listában. Viszont az P8H61-M LX PLUS pedig támogatja. Mindkét alaplapon a Intel® H61(B3) chipset ül. Működhet a lapban, lehet csak nem frissítették ezt a terméket a weboldalon? A +36-os telszámon alaplap ügyben nem tudtam embert kapcsoltatni, nincs ilyen opció
Köszönettel!
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Mennyivel mennék többre? 3x1gb DDR2 667 avagy 2x1gb DDR2 800Mhz Dual ch?
Samsung Galaxy S10+
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest