Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz trancemusic #61611 üzenetére
A kép jó, de én sem látom. Esetleg ha jó megvilágítás mellett négy irányból belenézel a tüskesorba, akkor jobban látszik ha valamelyik pin kidől a sorból. A lapot is megnézhetném, mert lehet, hogy görbült a tokozásnál a hűtő rögzítése miatt.
(#61612) tomcat78 Simán elképzelhető, hogy maga az integrált chip a hibás. Megfelelő bios beállításokkal, rendszerbeállításokkal és fizikailag ép csatlakozóval, mindenképp kellene hangot adnia valamelyik driverrel.
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
bodo753
tag
válasz trancemusic #54512 üzenetére
köszönöm a segítő szándékot,tényleg,de elolvastad mit írtam?
egy pci-e csatlakozós usb bővítőkártyát vettem,magyarán még 2 usb csatlakozót a géphez.ehhez mi köze a hangnak?
Még azt elfelejtettem írni hogy az uefiben meg tudom nézni hogy mi van rádugva az alaplapra.ha nincs vga akkor kijelzi,ha van,már nem.Akármelyik csatlakozóba is legyenek.MrDerekas:köszi,ezen átsiklottam,azt nem tudod véletlenül hogy legalább hol tudnék utánanézni?
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz trancemusic #52462 üzenetére
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
MrDerekas
addikt
válasz trancemusic #52041 üzenetére
Direkt nem javasoltam "látatlanba" mert akár a sata mode-ot is alapállapotban IDE mode-ra állítja a reset és ha nincs képben ezzel, akkor ugrik az oprendszere.
-
Askformore
senior tag
válasz trancemusic #51784 üzenetére
Okés, visszavettem 5%-ra. Amúgy gyárilag OC a kártya, 1150mhz a mag órajel, ezt visszavettem 1100mhz-re. Remélem jó lesz így.
-
bozsgabo
csendes tag
válasz trancemusic #51773 üzenetére
Aha, akkor ez lehet a hiba forrás?
Mert egyébként az Aquaból van szinte az egész gép és az alaplap úgy landolt nálam, hogy több láb is el volt hajolva, visszaküldtem majd megállapították, hogy ez fizikai sérülés, nem érkezhetett így, biztosan beleerőltettem a processzort... Persze... Azért voltak a belső lábak elhajolva... Ha beleerőltettem volna, akkor a külső lábak hajoltak volna el.. Ezt így megírtam nekik, majd felajánlották a lábak visszahajlítását jó pénzért és cserébe ugrik a gari és felelősséget sem vállalnak a működésért... Ezt nem igényeltem és inkább elvittem egy számítástechnikai boltban dolgozó ismerőshöz, aki nagyítóval és csipesszel visszahajtogatta nekem...
Igazából minden működik a gépen... i5-6600k procit is felhúztam 4.4 GHzre (26% overclock) 1.270 Volt feszültség mellett, 8 órás FPU stressteszten stagnált a proci és a magok is 50-55 fok között. Szóval gondolván jó lett a visszahajlítás... De akkor mégsem teljesen?! -
-FLY->
őstag
válasz trancemusic #51620 üzenetére
Azért ezt a bios leírásában rögzíthették volna. Mennyire régi bios kellene? Nem mentettem le ami rajta volt és az oldalukon sincs már fenn...
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51586 üzenetére
régi kártya kipróbálva az x16-ban, megfelelően elindul, GPU-z szerint x16 módban van.
Az RX 480 továbbra sem ad semmi jelet az x16 slotban ez után sem.
Asszem akkor ez vagy vásárlástól elállás lesz 14 napon belül, vagy garancia...
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51581 üzenetére
Köszi, még ezt akkor letesztelem este.
viszont attól tartok, hogy lehet mégis CPU lesz. ugyanis most nemrég cseréltem CPU hűtést, és lehet elb@sztam a visszarakást...
Szóval ha a 7300LE menni fog x16-ben a felső slotban (amiben rx 480 nem megy), akkor a cpu is rendben kell legyen és akkor rx 480 gari?
Ha 7300LE nem x16 lesz a felső slotban, akkor kezdhetek aggódni, és leellenőrizni a CPU-t?
Remélem jól értem.
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51575 üzenetére
nem foghíjas, de nem tudom eldönteni x8-as-e. Gondolom igen, specben a PCIe van feltüntetve...
Akkor foglalatláb lesz
Mármint akkor az alaplapi foglalat lehet hibás?
[ Szerkesztve ]
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
válasz trancemusic #51573 üzenetére
nem, nem, ez így teljesen jó, hisz a specében is ez van:
- 2 x PCI Express 3.0 x16 Slots (PCIE1: x16 mode; PCIE4: x4 mode)*
Ugyanis most az x4-es slotba raktam a kártyát.
az x16-ban nem ad képet viszont, ha oda átrakom az RX 480-at. De a régi fosch kártya meg működik abban is
Mittudomain!
-
atiska007
senior tag
-
Dzsabba
aktív tag
válasz trancemusic #51442 üzenetére
Valóban a foglalattal van a hiba.
Sajnos 3 láb is hajlott valahogy.
Lehet ezt még javítani? -
Dzsabba
aktív tag
válasz trancemusic #51442 üzenetére
Holnap szétszedem és megnézem.
Köszönöm.
-
quailstorm
nagyúr
válasz trancemusic #51341 üzenetére
Pedig P4 elvileg már throttlingolni kezd, a komolyabbak biztos. Órajelből ítélve nem P3 volt.
AMD-t én nem látványosan, de egy 1600+-t elfüstöltem. A lapban azóta egy 2600+ megy.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz trancemusic #51325 üzenetére
Hali!
Visszajött. Viszont az általad ajánlott program megtalálta és ki is irtotta. Visszaraktam a realtek oldaláról leszedett legfrissebb hd audio drivert is. Egyelőre ok minden, köszi a segítséget.
Üdv!
-
twinlab
újonc
válasz trancemusic #50993 üzenetére
köszi szépen a választ. tudnál ajánlani egyet?
-
Immy
őstag
válasz trancemusic #50958 üzenetére
Szia,
CPU Fan Speed Low Limit [100 RPM]
Configuration options: [Ignore] [100RPM] [200RPM] [300 RPM] [400 RPM] [500 RPM]Hiába állítom be a CPU lower tempareture-t 40 fokra és a cpu valójában "csak" 30 fokos, akkor is pörög ventilátor.
Apró: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/immy/index.html
-
SamSem58
aktív tag
-
Interceptor
addikt
válasz trancemusic #50544 üzenetére
Hello,
A hűtőborda forró, amúgy ma csak 66 fokig ment fel ugyanazon játék alatt a hőmérséklete, és ezt tartotta is. Minden rendben ment, ellenben tegnap volt játék belassulás is a játék indítását követő 10 perc után(ez online játék, talán valami más volt a gond). Elképzelhető, hogy túl meleg chipsetnél jóval alacsonyabb lehet az fps egy játékban bizonyos helyzetekben, akkor is ha minden más normális órajelen és hőfokon működik? Lehet a szenzor döglődik?
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50480 üzenetére
Nálam nincs VCCIO, a QPI/VTT-n emeltem 1.05-ről lépésekbe 1.16-ig, se semmi változás.
Köszi szépen az eddigi segítségedet, de szerintem csak 2*4 Gb-al fog menni.Üdv !
-
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50477 üzenetére
1.64-ig emeltem, de nem indul 1-2 slotba még így se, tovább nem mertem emelni.
-
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50477 üzenetére
Most néztem meg és úgy nem indul ahogy írtad... BIOS-ba a VRAM Voltage 1.5 volt-on van, azon emeljek 1.6-ra ?
A többi 0.75 volt-on van auto beállításon... ( dram vref, dram termination stb... )
A modulokra 1.6 volt van írva. -
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50475 üzenetére
Ezen az alaplapon az 1-3-as az kék a 2-4-es az fehér. A kékbe és a fehérbe is mennek dualba 4+2 Gb és a 2+2 Gb-os is. Viszont ha például benne van a 2 db kékbe pl a 2 db 2 gb-os és mellé be rakom az egyik fehérbe a 4gb-ost, akkor már nem indul.
Remélem érthetőn le írtam, mert már lassan én is bele kavarodok -
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50472 üzenetére
Már most pakolgattam össze vissza kíváncsiságból
Úgy be kapcsolt, hogy az 1 es slot ( kék ) és 4-es slot ( Fehér ), viszont ha 1-es ( Kék ) és 2-es ( fehér ) rakom már nem kapcsol be, furcsa. Dual-be nincs gond se a kéknél se a fehérnél.
Néztem a foglalat lábakat, de nem láttam görbét köztük.
Szerintem az alaplappal lesz gond sajna. -
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50467 üzenetére
Most 4 + 2 Gb megy dual-ba. Viszont azt nem értem, hogy akkor miért nem megy, ha nem dual-ba rakom a 2 modult, hanem az egyiket a kék-be a másikat a fehérbe... Mennie kéne úgy is ha jól tudom... Nem lehet, hogy az alaplappal lesz valami gond ?
-
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50465 üzenetére
Ha vennék még egy modult, akkor is állítgatnom kéne vagy úgy már nem lenne gond ?
Annyira nem értek a bios-hoz és inkább nem piszkálgatom. -
Gyuszi83
tag
válasz trancemusic #50463 üzenetére
A 4 + 2 Gb-osal el indul a gép, ha egy színűbe rakom őket, viszont ezt most néztem meg, hogy ha az egyiket a kékbe a másikat a fehérbe rakom, akkor sem indul el.
Teljesen egyformák a modulok CL9 1600 Mhz-es 1.6 volt-os mind a 3.
Az utolsó mondatodat nem teljesen értem. Úgy érted, hogy bekapcsolt állapotban tegyem be a 3. modult a legtávolabbi slot-ba ?
Így maradhat az auto beállítás vagy mindenképp csináljam meg bios-ba a kézi beállítást ?Köszi a segítséget !
-
dave118
senior tag
válasz trancemusic #50381 üzenetére
DEHOGYNEM! Remélem mukod ezzel a lappal is, nem láttam a hivatalos honlapon sehol. Este kipróbálom! Kösz
... Ami ami, az az.
-
GEPESZ66
veterán
válasz trancemusic #50324 üzenetére
Kicsomagolás után bin-kiterjesztésű fájlt kapok.
Ilyenkor mi van? -
GEPESZ66
veterán
válasz trancemusic #50315 üzenetére
Ha letöltöm a BIOS fájlt,akkor milyen formában kell a pendrive-ra rámásolni?
Azt láttam korábban,hogy ez a Flash 2 megtalálható a BIOS-ban.
Remélem jó hozzá a pendrive? -
GEPESZ66
veterán
válasz trancemusic #50303 üzenetére
A bios reset úgy jó-e,hogy kiveszem az elemet 10 percre?
A gyári BIOS van rajta,a frisítéshez nem értek.
Ha kell,eltudom vinni egy üzletbe,ahol megcsinálják. -
jacint78
addikt
válasz trancemusic #50104 üzenetére
Túl gyorsan indul a gép és addigra nem tér magához a HDD, ilyenkor kell egy kis delay-t beállítani a BIOS-ban a hdd inicializálása előtt.
type your text here..
-
Levwi
aktív tag
válasz trancemusic #50069 üzenetére
Ez nem megoldás nekem mivel ott a gond, hogy maga a bios sem látja a vinyót nem csak a rendszer.
Xiaomi 14
-
nagyúr
válasz trancemusic #49968 üzenetére
Igen, olvastam, külföldi fórumokon is. Viszont itt maximum az alaplapon lévő lábak azok, amikkel para lehet ,a procin nincs láb, csak érintkező, de ahogy írtad, mindegy, "melyik felén van a láb". Szét fogom kapni szerdán,ha végeztem a melóval, addig meg inkább szenvedek, minthogy esetleg még nagyobb gáz legyen,ha valóban érintkezéses gond van (jobb egy gép 8 GB rammal 16 helyett, mint az, hogy ott egy gép, amit be sem bootol pl).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz trancemusic #49960 üzenetére
Sokszor cseréltem már, sosem volt para. Megnézem akkor, de nem most,hanem majd ha leadtam a melót 15-én. Addig nem szerelgetek újra, az biztos. Főleg, ha csak "nagyobb bajt" okozok. Bár ha az van, amit mondasz, akkor tényleg "egyedi", mivel az évek során vagy 20szor cseréltem procit-hűtőt, stb-t, sosem volt baj.
-
Csaba.no1
tag
válasz trancemusic #49712 üzenetére
Szia,
Sikerult megcsinalnom a leirtakat. Frissitettem megint a biost es reseteltem is a regi cpuval es az ujjal is. Tovabbra sem ad kepet az i7.
Udv,
Csaba -
Csaba.no1
tag
válasz trancemusic #49712 üzenetére
Frissites utan volt, uj cpu-val nem, koszi a tippet, lesz idom megnezem.
-
Zolifarkas
tag
válasz trancemusic #49210 üzenetére
Köszönöm a gyors infót holnap áttanulmányozás után frissítem, bár akitől vettem azt mondta, intel pentium d 930-as procival tesztelték a lapot
-
Detros
csendes tag
válasz trancemusic #49175 üzenetére
Ezt még nem próbáltam.
Amúgy az alaplap alapbeállításokon van, a memóriáknál ki van kapcsolva az XMP profil is, 2133-on mennek.
Közben a VGA kizárható, mert az integrálttal is megteszi, ramot csak később tudom tesztelni :/[ Szerkesztve ]
-
Smktrooper
senior tag
válasz trancemusic #44662 üzenetére
+1..... "Jobb felső részen keress görbe lábat a foglalatban."
Reboot
-
nyirobeni
csendes tag
válasz trancemusic #44507 üzenetére
Értem ,de akkor nekem más kártya is szóba jöhet ,és akkor az a lényeg ,hogy 2009-es vagy kicsivel korábbi legyen a megjelenése ,hogy ez az alaplap le tudja kezelni a videó kártyát ?
videókártya:
http://www.aqua.hu/gainward-geforce-210gt-1024mb-ddr3-pciexpress-dvi-hdmi-426018336-1923-lp-168621.html[ Szerkesztve ]
-
nyirobeni
csendes tag
válasz trancemusic #44505 üzenetére
Akkor ha felfrissítem a BIOS-át pl erre ,akkor 50% ,hogy menni fog a dolog ?
Ennél újabb frissítést nem találtam rá .
Típus: BIOS
Verziószám: 1.61 Rev. A(8 júl. 2009)
VERSION: 1.61 Rev. A
DESCRIPTION:
This package contains utilities that can be used to restore or update the
system BIOS on the supported desktop models with a 786D1 BIOS[ Szerkesztve ]
-
jolti05
őstag
válasz trancemusic #44164 üzenetére
Köszönöm a választ (a másik topikban is!)
A processzor lábai szemrevételezéssel szerintem rendben vannak. Bíztam is benne, mivel ha nincs bent a gépben a 960, akkor semmi gond a géppel, pöccre indul mindig, mindenhogy.
Lazítottam a hűtő csavarjain, ezt követően windowsba lépve többször a következő hibaüzenetet kaptam alvásból ébresztve a gépet:
WHEA UNCORRECTABLE ERROR (majd újraindult a gép)Elképzelhető, hogy valami nem ér össze, ha beteszem a diszkrét kártyát, de eddig erről nem tudtam megbizonyosodni.
Semmilyen hibakódot sem kapok, amikor épp egyik videokimenet sem üzemel, csak sötét a képernyő és égve marad az a led, ami bootolásig világít az alaplapon.Azt sem értem, újraindítássokkor miért marad üzemképes a videokártya (?).
A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...
-
aszti93
aktív tag
-
aszti93
aktív tag
válasz trancemusic #44066 üzenetére
Kóser minden viszont a honlapon az van hogy a 3470T-t támogatja a sima 3470-t nem találtam.
Ezek szerint új alaplap kell?Szerk.:
Ezek szerint igen.[ Szerkesztve ]
Üdv.: Aszti
-
python1
veterán
válasz trancemusic #44056 üzenetére
Sajnos másik gép jelenleg nincsen,de a procit azt megnézem.
Köszi neked is a választ! -
python1
veterán
válasz trancemusic #44052 üzenetére
Nem érzékeli.
Akkor lehet,hogy a gyári hibás a kártya.
Köszönöm a válaszod! -
temporello
tag
válasz trancemusic #44031 üzenetére
Nullával kezdődik persze,de a BIOS is nullával kezdi a számolást.Közben kivettem az elemet,visszatettem,továbbra is úgy néz ki a BIOS,mintha az egyes buszhoz két csatlakozó tartozna,ha egyszerre van lemez az egyesen és a kettesen,akkor csak az egyes port látszik,ha csak a kettesen van lemez,azt is egyesnek írja.Viszont a Windows most már látja mindegyik lemezt,a buszok számozása is megfelelő.Végül is a lényeg,hogy használható minden port/lemez,még ha a BIOS-ban nem is látszik minden jól.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz trancemusic #43763 üzenetére
Helló!
Köszönöm a segítséget. Valóban egy picit el volt halyolva egy láb. Azóta most jutottam ida hogy megnézzem. Vissza egyengedtem és működik. Csak azt nem értem mitől tudott elhalyolni. Szép finoman helyeztem bele a CPU -t nem erőltettem semmit.Nem olvastam vissza mert sihettem éppen csak egy gyors kérdés volt hogy hátha kapok választ a megoldással mire újra a géphez jutok. És lám kaptam.
Még egyszer köszönöm. -
palyagabi
csendes tag
válasz trancemusic #43744 üzenetére
Lehet hogy jobban járnék az AMD oldaláról letöltött driver-al, de jelen esetben nem hinném hogy segítség lenne. Tegnap beszéltem két szerelővel is, és szerintük is a GPU romlott el. A gond az a tippeddel, hogy Win7 felett már életre sem tudom kelteni az oprendszert, ami ugye már erősen gond.
Ennek a feltételezett oka, figyelembe véve az előzményeket és a driver gondot, hogy a Win8 már felismeri az APU-t, és vagy teljesen vagy majdnem teljesen életre kelti, az-az csak keltené ha jó lenne.
A kimenetre az van írva hogy VGA kimenet. Egy 4 éves alap LCD monitor, pontosabban nem tudom megmondani.
A lényeg, hétfőn viszem a szerelőhöz, és elvileg ki lesz szűrve hogy proci vagy alaplap gond van e.
Köszönöm a választ. -
prmcsk
addikt
válasz trancemusic #43712 üzenetére
Elemet kimértem, 3 volt. A jumper jó helyen van. Az 5700LE-vel minden bios beállítás megmarad és akárhányszor elindítom, vagy újraindítom azonnal megy minden
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
FW190ace
csendes tag
válasz trancemusic #43472 üzenetére
Gondolom azért, nem okoz nagy teljesítménycsökkenést, ugye?
-
Gabika75
csendes tag
válasz trancemusic #43053 üzenetére
Köszönöm, egy láb volt elferdülve.
Most már müködik...MI vagyunk a lovagok akik azt mondják:NÍÍÍÍÍÍ !!!
-
zsola0518
tag
válasz trancemusic #43048 üzenetére
Értem. Akkor mérlegelek. Köszönöm.
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
zsola0518
tag
válasz trancemusic #43046 üzenetére
Köszönöm. Melyik lapból lehet jobb ár/érték arányú gépet kihozni játékra? A 1155 v 1150 ből?
[ Szerkesztve ]
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
Goblin12
őstag
válasz trancemusic #43027 üzenetére
Egy 4790k-nak csak 16 sávja van pl. 5960x-nek pl 40 ott el is fér, de ez a lap skylake-re van tervezve és ott nem tudom hány lane-es a 6700k.
-
intelMMX
senior tag
válasz trancemusic #43024 üzenetére
Igen,még ezzel is próbálkoztam. Bár szerintem a bios sem bootolt be, mert a billentyűzet sem világított fel.
Több biossal is próbáltam, de nem lett jobb. (Bár 3850nél csak a 702es biossal próbáltam )
Amúgy igen az is megvolt.Bár már úgy vagyok, hogy beüzemelem a jó öreg 945ös gigabyte-ot. Max ennyit a Core 2 Quad/Xeon ötletemről. (Több 775 alaplapot nem vagyok hajlandó szerezni)
-
intelMMX
senior tag
válasz trancemusic #43022 üzenetére
Integrálttal megy a lap gond nélkül.
A borda is csak fellangyosodik.
Volt CMOS reset is mind elemes, mind jumperes megoldással.
Sőt még több táppal is próbáltam. Bár másik alaplapban meg ugyanúgy mentek táptól függetlenül. -
intelMMX
senior tag
válasz trancemusic #43020 üzenetére
Úgy tudom hogy minden G31 chip PCI-e 1.1et támogat.
Még a 945ös lapban is ment az 5770 is.Állítólag GT440el ment, de én csak azt tapasztaltam, hogy semmit nem eszik meg.
-
Rundll32
tag
válasz trancemusic #43010 üzenetére
Amint megkapom a TV-Tunert megy a teszt
[ Szerkesztve ]
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
Rundll32
tag
válasz trancemusic #43007 üzenetére
Szia ! Köszi értettem elsőre is a googlenál azért még jobb a "kiegészítő" olvasás Egyébként Radeon 7870-est használok
Rendszergazda vagyok, ha röhögni lát, mentsen!
-
trancemusic
senior tag
válasz trancemusic #43007 üzenetére
Basszus!!
Gugli billentyűzet...Károkat = vga-kat
Karitatív = karikat -
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42529 üzenetére
Ha a két kékbe vagy a két feketébe rakok modult akkor látja, a két egyformát és a két különbözőt is.
Viszont ha egy fekete egy kék akkor csak az egyiket látja. Mindegy hogy egyforma modul vagy vegyes.
Szerintem akkor van gond ha mind a két csatornát egyszerre kell kezelnie, ha csak egyszerre egyet akkor nincs gond. Így viszont valami cpu tüske vagy foglalat hiba. Vagy már nem tudom.
Lehet tiszta alkohollal óvatosan nekiesek a cpu socketnet... -
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42525 üzenetére
Ha a cpu tól indulva nézzük, ha csak az első feketében és kékben van memória akkor csak a felét látja.
Ha a két kékben van modul azokat látja, ha a két feketében van azokat is látja.Memória vezérlőt milyen rövidítés alatt találom a BIOS-ban?
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42523 üzenetére
Nem tudom, nem lehet olyan gondja hogy csak akkor adja meg magát a slot vagy a vezérlő ha nem csak 1 modul van benn?
Biztosra nem tudom kiszűrni, hogy a lap vagy a foglalatok (dimm, cpu) hibátlanok?Fesz és az időzítések egyeznek mind a négy modulon. CL9-es 1,5V-os modulok.
[ Szerkesztve ]
-
Fichtner
tag
válasz trancemusic #42518 üzenetére
Hello
Hűtőborda van a modulokon.
A 2 Kingston 1600Mhz PNP
A 2 Corsair 1600 (XMP) de ez XMP nélkül 1333Mhz-en megy. Egyébként amíg jó volt addig is 1333Mhz-en ment mind a 4 modul és látta az összeset.
Akárhogy tettem be nem ment az összes. Vagy csak 16GB-nál többet nem akar felismerni.Ha teszem fel a foglalat, vagy cpu/cpufoglalat lenne hibás akkor bizonyos slotba nem látna a memóriát nem?
[ Szerkesztve ]
-
BUZZLGHTYR
senior tag
válasz trancemusic #41971 üzenetére
én már nem akarok a gépre költeni.. veszek 2 ventit azt lesz ami lesz
de köszi a segítséget
ez a gépház meg szar. oldallapja van de biztos nem szellőzik jól (megtaláltam) -
Clemi
veterán
válasz trancemusic #41946 üzenetére
Persze ez is egy megoldás lenne, de attól mét bazi érdekes, hogy miért cserélődik fel a két eszköz.
-
windlord
őstag
válasz trancemusic #41946 üzenetére
en is ezt szoktam, igy nincs baj...
-
Joker88
őstag
válasz trancemusic #41888 üzenetére
A megoldás :
A CPU-hoz vásárolt hűtő leszedve, helyére felment a gyári hűtő..
És működik ! Minden stabil. Lehet hogy a hűtő erősebben nyomta aCPU-t ?In loving memory of Garrett Lockhart
-
simon7012
aktív tag
válasz trancemusic #41528 üzenetére
Szia holnap visszaviszem azt mondta a kereskedö,hogy egy Asus h97m-es lappal kiprobálja a videòkártyát..
[ Szerkesztve ]
G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
-
lysgb
tag
válasz trancemusic #41430 üzenetére
Köszi, ránézek.
-
Balathruin
veterán
válasz trancemusic #41188 üzenetére
Nem kugliztam.
4870 túl régi és gyenge a teszteléshez, meg türelmem sincs annyi. -
Balathruin
veterán
válasz trancemusic #41185 üzenetére
Rosszul tudod.
PCI-e 3.0 8x = PCI-e 2.0 16x | PCI-e 3.0 4x = PCI-e 2.0 8x | PCI-e 3.0 2x = PCI-e 2.0 4x -
Pycee
tag
válasz trancemusic #40312 üzenetére
Hát, az a baj, hogy a 6870-est nem teszteltem más gépben. Egyszerűen nincs senki a környezetemben, akinek egy épkézláb gépe lenne. A VGA-s topicban már megkérdeztem, hogy valaki nem lenne e olyan kedves és segítene, de még semmi válasz. Pedig, nagyon a végére akarok járni már ennek a dolognak!
Itt esetleg valaki, aki a XV. ker. vagy környékén lakik?
A lap kivételt és az újrapasztázást megpróbálom, de egy másik gépben tényleg jó lenne tesztelni.
Köszi!Pycee
-
feltamadas
tag
válasz trancemusic #39441 üzenetére
köszi a tippet .az általad ajánlt szerint minden oké.
-
ThePoweR
senior tag
válasz trancemusic #39262 üzenetére
Nincs diabled beállítás. Auto van meg 0.01-0.50%. Ha mondjuk beállítom 100.01MHz-re abból adódhat valami probléma? Mert ugye a PCI-E frekvenciát is ez határozza meg. Nem tudom hogy e valami szorzó a PCI-E frekin.
-
sunci_02
aktív tag
válasz trancemusic #39176 üzenetére
MSI Z77GA45 lapom van, eddig mindent megevett...
-
Fenyő
őstag
válasz trancemusic #39185 üzenetére
Nincs olyan, hogy régi vágású ddr3, egy szabvány van (aminek a fizikai kiképzésen kívül része a default feszültség is), annó egy 775-ös ddr3-as Gigabyte lapba tettem teljesen mezei 1600-as DDR3-as ramokat, simán ment benne (ill. a mai napig megy), persze csak 1333-on.
Amire gondolhatsz, hogy a nagyobb adatsűrűségű ddr3-as ramokkal nem lesz kompatibilis (csak a felét fogja látni), max a 4Gb-os 2 oldalas ramokat kezel, de mivel 2Gb-osokat tervez bele venni, azokkal nem lesz gond.[ Szerkesztve ]
Nem küldhetsz privát üzenetet saját magadnak!
-
Teaway
veterán
válasz trancemusic #39185 üzenetére
Amit az ő lapja támogat:
2 x 1.5V DDR3 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory
Dual channel memory architecture
Support for DDR3 1333/1066/800 MHz memory modulesNincs itthon csokid??
-
Atka82
csendes tag
válasz trancemusic #39176 üzenetére
Köszi a linket!
Rámegyek a BIOS frissítésre,hátha!
-
zsooo65
újonc
válasz trancemusic #39168 üzenetére
Szia!
Érdekes módon a feszültséget jól állítja be minden profilnál, csak a sebesség marad mindíg 1866.
Az időzítéseket is a ramon levő szerint állitja.
Csak éppen a sebessége nem változik.
Olvastam olyanokat hogy több feszt kellene adni neki 1.70 -el sem változtatta meg a sebességét.
Újraindítás után visszaállította az 1.65-öt.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz trancemusic #38996 üzenetére
Nem a szabványok miatt tudnak nagyobb kimenő áramot, hanem az utóbbi 10 évben a számítógépek áramfelvétele egyre jobban eltolódott a 12 V-os ágra. Egy 400 W-os táp továbbra ai ~400 W-ot tud leadni (azaz ugyan annyira terhelhető), csak az ágak terhelhetősége változott. Régen elég komoly igény volt az 5 V-os és 3,3 V-os ágak irányába is. Az ok egyszerű: akkoriban a legtöbb kártya ezekről az ágakról vett fel áramot.
420-as Cheiftec-ről (h nélkül a végén) pl egy X850XT-t vagy 3870-et még simán lehetett hajtani. Pedig mind a kettő igényelt külső tápcsatlakozót is. Még akkor is ha 89-115W-os proci volt mellette a gépben.
De ha már szabványokról van szó: az ATX szabvány a mai napig 20 A-ben maximálja egy 12 V-os ág terhelhetőségét. Szóval pont a mai tápok nem felelnek meg a szabványoknak.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz trancemusic #38967 üzenetére
Sajnos nem jött be, azért köszi.
Akkor megy a szervizbe. Ez garanciális hibának számít?FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz trancemusic #38965 üzenetére
Köszönöm a tippet, megpróbálom. Ha jól értem, akkor a pendrive-ot MS-DOS boot-ra formázom (vagy freedos-ra), utána a dos bios updatetet ráhúzom a pendrive-ra és ezzel próbálok bootolni?
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
dobobazsy
őstag
válasz trancemusic #38880 üzenetére
köszi szépen mindkettőtöknek!
igazából sima Phenom-ra gondoltunk, az is megteszi. remélem bios frissítés nélkül megússzuk, mert ilyen gépen még nem frissítettem, csak ASUS lapon és ASRock-on amik normál asztali gépekben voltak.mégegyszer köszönöm a gyors választ!
-
mcload21
tag
válasz trancemusic #38859 üzenetére
Nekem mindíg is a tualatinos P3 gépek voltak a gyengéim. Nagyon ütősek voltak, és az elején a P4-eseket is alázták...
Ha nem tudok a korábban említett MSI lapot beszerezni, akkor mit ajánlanátok?
ASUS TUSL2-C, vagy Abit ST6 ... ezek elég komoly és népszerű lapok voltak, viszont elég öregek - a tualatinos korszak elején jelentek meg ... -
törölt tag
válasz trancemusic #38803 üzenetére
Oda kell figyelni, elküldés előtt pedig átolvasni...
-
törölt tag
válasz trancemusic #38798 üzenetére
Inkább 3 terás lesz az.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz trancemusic #38798 üzenetére
Túl van kicsit pánikolva ez. Egy drivert felrak, ami csinál a 2 terra felettiből egy virtuális diszket és máris szépen megy az MBR módban is.... (nyilván nem xp 32-őn persze)
-
fonseca
tag
válasz trancemusic #38792 üzenetére
Nem tudom,de az biztos hogy akkoriban amikor ezt a lapot gyártották azoknak a videó kártyáknak sem volt éppen kis áramfelvétele. Pl: 3870 (x2),és társai.
-
fonseca
tag
válasz trancemusic #38785 üzenetére
Érdekes,jó lenne tudni a magyarázatát. Egy próbát lehet hogy megér,de ha egy másik táppal meg képet ad akkor mi van? Ha csak a száraz tényeket vesszük alapul egy 400-as fsp-nek simán kellene vinnie a kártyát legalább a bios-ig.
-
fonseca
tag
válasz trancemusic #38780 üzenetére
Szia. A cmos reset már meg volt,a táp cserének nem látom az értelmét. Valószínűleg itt mondtad a megoldást: "Tervezési lustaság,jovanazugy, szabványtól picit eltér... "
Ja és a vga már ki van fizetve.. Szerintem a deszka cseréjével jár a legjobban,de majd a haver eldönti mi legyen. -
JoceeHunt
őstag
válasz trancemusic #38730 üzenetére
Pancser vagyok...
Tegnap maszatoltam a géppel.
Egyik PCI-ban sem volt rendesen jó, csak csökkentett módban indult.
2 órát szórakoztam utána a winyók cserélgetésével, vezetékekkel, mert nem láttam az SSD-t mint opcionális Boot lehetőséget (egyébként még most sem, de indul a Win, nem is értem, egy teljesen másik winyó van első prioritásban boot-ra állítva meg a DVD lejátszó, más eszközöket nem is tudok kiválasztani, pedig van 3winyó+1SSD)... Mindegy
addig maszatoltam, mondom megnézem a monitort, épphogy hozzáértem lecsúszott róla a DVI csati...
Laza volt gondolom, nem csavaroztam fel...
Szép cumit okozott.Visszaraktam, csavaroztam, minden szép és jó
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
DUBOS94
csendes tag
válasz trancemusic #38743 üzenetére
az új ram 1,5ös 1333mhz-es most a ddr2 van benne így működik
-
JoceeHunt
őstag
válasz trancemusic #38728 üzenetére
Az elvileg 8x-es, nem lesz benne lassabb ?
joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
JoceeHunt
őstag
válasz trancemusic #38725 üzenetére
Köszi, este megpróbálom, Bár azt hiszem 1 slotom van X16.
P8P67 rev 3.
2-3 hete telepítettem újra egyébként a gépet és raktam be takarítással egybekötve az új 970 Strix kártyát.joceehunt felhasználónak 60 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=joceehunt
-
Dinter
addikt
válasz trancemusic #38581 üzenetére
Akkor egyenlőre nem kínlodok vele, úgysem használom, majd ha kell, kivizsgálom az esetet
-
Dinter
addikt
válasz trancemusic #38529 üzenetére
Hmm, P0-n van SSD, P1 HDD, és SSD van csak boot-hoz beállítva, de ha nincs bedugva a HDD, nem indul a gép, mert nem talál operációs rendszert, miközben az SSD-n van.. Memóriatesztet hol tudom megnézni?
Meg msconfigban is visszarakta a D:\Windows-os boot opciót.
Szerintem az kavar be, hogy amikor elromlott az SSD-m, addig HDD-ra raktam fel ideiglenes Win7-t, és annak lehet maradványa? És mivel azt nem találja, ezért tölti be a Win8-at utána? Ezt hogy tudnám letisztítani a HDD formázása nélkül?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest