Hirdetés
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- 1More SonoFlow Pro - Let it flow!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Android szakmai topik
- Mobil flották
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
trancemusic
senior tag
Megvan a "ludas". Megütöttem a lapot a borda sarkával. (Képen alul) Ennek a javítása mennyibe fájhat? Működik a gép,erről írok,alvóból nem éled fel,és hidegen nem indul,csak ha bemelegedett,a bios főképernyőn nem lép túl. Sata vezérlőbe mehetnek ezek a szálak,azért van a A0-ide analization ,hibakód. (üres lapon is,csak ram van benne,no meg a cpu)
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
Sziasztok!
A0 hibakód,lehúzott hdd-ssd,vga,usb-k esetén is, szinte kopasz alaplap (ram term. benne), bios főképernyőn nem lép túl.
Gyanítom,lga láb görbület,vagy kosz került bele. Hűtő le,paszta,hűtő fel,utána jelentkezett.
Megnéztem,nem látok semmit. (Már jojózik a szemem,annyiszor néztem) Annyi segítséget kérnék,melyik területen lehet a "ludas"?
Most beindult,erről a gépről írok,de restart,vagy sleep mód után megnyekken. Most lazán húztam meg a rugós csavarokat a víz blokkon. Gyári hűtővel,és hűtő nélkül is ugyanez a hiba.Nagyon köszönöm a segítséget!
-
trancemusic
senior tag
válasz FRENK1988 #54525 üzenetére
Rx460 is 3.0 x8,128bit. Elég neki nyugi. Hiába jön a x16-os buszon 200 képkocka a cpu-tól feldolgozásra a vga-nak masodpercenkent,ha a karid csak 40-et tud kiszamolni,s megjeleniteni...
Csak megdragitana a chipet is,a nyákot is a felesleges plusz sávok kivezetése a pcie csatlakozohoz.
Van gyarto aki meg a csatlakozorol az erintkezot is lesporolja,ronda foghíjas lesz,igaz a slotban nem latszik,de sztem ultragagyi kinezete lesz a kartyanak. -
-
trancemusic
senior tag
válasz MrDerekas #54504 üzenetére
3 deluxe (méregdraga ) Uasus lapom adta be a kulcsot eddig,garancia időn belul. Abit egysem,asrock egysem, msi el se indult (z87mpower) csere msi szinten nem ment,szervizes : mi a ..ci,tele a polc emese lapokkal,erre hozol megegyet...
Giga a 26. beta bios utan azt mondtam: dogolj meg a tervezoddel egyutt.Ettől fuggetlenul lehet superjoó barmelyik gyarto lapja...
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz MrDerekas #52460 üzenetére
Haswell mellett 2 éve megy 2400 mhz-en az 1866-os hyper-x predator.
2600 mhz-et is bírja,de azt már kínzásnak vette,nagyon bekérte a feszt az imc.A ram 1,65-ös, 1,7 volton ment 2600-on.
Tuning mindig lutri.
Hivatalosan támogatott: addig garantálja az intel a hibamentes működést,a felett tuningnak minősül. Mégis gyártanak 3000+ mhz ramokat.Ddgg: gamehoz nem kell brutal ram. Csak speciális,cpu limites helyzetben lehet minimális különbséget kimérni game allatt,ram órajel véggett.
Kifejezetten ram specifikus progik, pl. kicsomagolás, tömörítés , videó , zene konvertálásnál számít nagyon sokat a ram órajel, plusz a dual chanel.[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Enigma1945 #52054 üzenetére
Athlon 2 x2 nagyon gyenge cpu, x4 még elmegy.
20 fps-t se nagyon tud kisajtolni magából ujjabb játékokban. ( természetesen van amihez elég lehet )
Pl. Farcry 3 ami nem is új, ordas procilimit volt hd 6850-vel. 18-24 fps lowon meg maxon is.
I5 4670k-val 40 fölött volt az fps.
6850 is felesleges mellé tenni.Ennél jóval gyengébb kari is megteszi.[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz Askformore #51782 üzenetére
+20% fesz az nagyon sok 24/7-re.
Max 5%
Inkább az órajelet csökkentsd 50-100mhz, vagy amennyinél stabil marad. -
trancemusic
senior tag
válasz bozsgabo #51772 üzenetére
2 modul esetén a 2-4 slot az ajánlott,semmit nem vesztettél a cpu hűtő miatt,sőt, stabilabb lehet ram tuningnál így.
A cpu foglalatban valószínű elgörbült/nem érintkezik egy vagy több láb.
Tipikus...u.i.: A semmit nem ér, durva túlzás, ez nem pentium 4, teljesen más a memória vezérlés.
Csak kifejezetten ram specifikus progiknál van nagy különbség, pl. tömörítés, kicsomagolás konvertálás, hang video stb...[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz -FLY-> #51619 üzenetére
Turbo összes magra csak z-s lap,k-s cpu.Intel bácsi tuningolni vágyókon akar pénzt bezsebelni.
Kijátszották a gyártók,hogy kelendőbbek legyenek a nem z lapjaik.Eddig ment nálad is a turbo összes magon.Intel bácsi mérges lett,és letiltatta ezt az ujabb biosokkal ezert nem megy.
Tedd vissza a régit.
25000 plusz kiadás volt nekem anno a z lap,k proci -
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz Teaway #51446 üzenetére
De igazad van.
A listában pcie1.0 vga-k vannak,mert a lapon is axt tudja a vezérlő.
Újabb karik, pcie 1.1 vagy ennél ujabb nem adnak képet 1.0-ás slotban,mert nincs meg benne a 75watt kakaó,lehetséges, hogy pl. hd 5450 17w tdp-vel lehet adna képet,de erre nem vennék mérget. -
trancemusic
senior tag
válasz quailstorm #51342 üzenetére
Igen,már a P3 is hővédelemmel rendelkezett,ezért mertük levenni a hűtőt a celeronról.
Felpúposodott a kupak,elfeketedett majd durrant egy nagyot.
Sajnos füst nem nagyon volt...
Bezzeg itt van füst.[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz quailstorm #51340 üzenetére
Érdekes,nekünk sikerült az óccsó pentiumot,azaz Icerkát ( 1.7-es ) kipukkasztani.
Se cache,se hővédelem,se teljesítmény...flash- : öcsém haverja külső vinyó usb csatiba fordítva beleerőszakolta a csatit,el is füstölt az nforce chipset azonnal.
Egy tipp: csavarhúzóval kotorássz az usb csatiban,látványos lehet az eredmény...[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz W.Wilson #51142 üzenetére
Gyári hűtő nem egy kilógramm, nem feszíti a cpu-t, foglalatot, nyákot.
Próbáld ki: csavarokat ne koppra húzzd meg , lazítsd rajta, ennek mértéke hűtő függő, van amelyik tökéletes koppra húzva.
Mondjuk fél fordulatonként teszteld.
Ha a nyákon van hajszálrepedés, akkor nincs mese: gyári hűtőt használod, vagy viccen kívűl írom: házat oldalára fektetve használod a gépet.
Ssdnek mindegy, hdd-t meg veszel külsőt. -
trancemusic
senior tag
válasz twinlab #50991 üzenetére
Bár a táp a specifikációk alapján bőven jó, én mégis tennék próbát cseretáppal, ami egy 12 voltos ágat tartalmaz.
Ennél jóval kissebb is megteszi.
( én sohase kedveltem a többágas tápokat, főleg mikor kis fogyasztású cpu, nagy fogyasztású vga párost kellett meghajtani )u.i. villamosmérnök fórumtársak majd kijavítanak...
-
trancemusic
senior tag
válasz Interceptor #50541 üzenetére
Nem normális.
Aida lehet nem jól mutatja.
Borda langyos,meleg vagy forró ha ráteszed a kezed?
( chipset borda )
60 fokot már van aki forrónak érez.Ha langyos, akkor pasztázd újra, lehet már meg van kövülve és nem adja át a hőt.
Ha meleg a borda az jó, 40-45 fok de még 50 is normális.Ha valóban 104 fokos lenne, azt észrevennéd, mert a környezetét is befűtené, a nyák is forró lenne idővel.
Plusz a vga ezt a levegőt szívná be,szal az is túlmelegedne. -
trancemusic
senior tag
válasz Gyuszi83 #50476 üzenetére
1-2 slot egyik csatorna, 3-4 slot a másik.
Cpu felől nézve.A szinük részletkerdes.
Az 1,2 vagy 3,4 slotba 2x2gb elindul a gép?
Single channel.
Mégegyszer leírom, ha nem indul két modul egy ramcsatornába téve, 1,2 vagy 3,4 slot, akkor a ram vezérlőnek kell adni plusz feszt. -
trancemusic
senior tag
válasz Gyuszi83 #50462 üzenetére
Nem a legjobb választás 3 modul,de működhet.
Auto helyett kézzel üsd a biosba a feszt, és az időzítéseket.
A ram címkéket megnézed,a magasabb feszt ill. a lassabb ( magasabb helyiértékűt ) állítsd be.
Ha teljesen egyformák a modulok,akkor próbáld 4gb modullal indítani a gépet, ha megy, az egyik 2gb modult tedd mellé ugyanolyan színűbe, ha megy a gép, mellédobod a harmadik ramot, a cputól legtávolabbi, még üres slotba.[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz GEPESZ66 #50301 üzenetére
Volt ilyen lapom, egyoldalas 1gb, kétoldalas 2gb Kingmaxokkal minden ok volt.
Sőt, úgy ment a dual channel, hogy 1,3 slot egyoldalas hynix ill. nanya 2,4 slot kétoldalas kingmax.
Szal' ramra egyáltalán nem finnyás.
Biost frissítettél ugye, nem a legrégebbivel fut?
Ázúsz szokása hyper biossal kiadni a lapjait, hogy a teszteket megnyerje, utána nem győzi foltozgatni : more ram compatible blablabla...
Azokat az időzítéseket , amiket nem is látsz,vagy ha igen akkor meg nem lehet állítani a biosban, azokat változtatja ujjabb biosokkal.Bios reset nem árt új ram berakása előtt.
-
trancemusic
senior tag
Sziasztok!
Fura problémám van.
Bootoláskor egyik vinyó nem látszódik. Természetesen windows se látja.
Semmit nem álítottam a biosban.
De: ha leteszem alvóba majd felébresztem a gépet, akkor azonnal megjelenik a meghajtó, mint cserélhető lemez, működik is hiba nélkül, adatvesztés nincs, kondíció 100%.Tudom így használni, csak érdekes...
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz Zolifarkas #49208 üzenetére
Alplapod biosa nem "ismeri" még ezt a cpu-t.
Frissítsd a biost. -
trancemusic
senior tag
válasz kmisi99 #49120 üzenetére
Cpu-t 1,55volton járattam ilyen lapban évekig.
( x2 5200+ )
Ma is müködik...Term. nem kell ennyi, teszteld ki, hol stabil. Sztem 0,025- 0.075 volt emelésig elmehetsz.
Ram 1,9 voltig mehet.
Nforce leolvadôs fajta chipset, annak ne emelj.
Jaaa amúgy tenyleg x@r lap, finnyás a ramra, 219mhz fsb volt a Max, ugyanilyen chipsetes abitban ugyanez a CPU 267 fsb-vel ment havernál.
A szemem kigúvadt mikor teszteltük. -
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz nyirobeni #44506 üzenetére
2009 szept. Hd5450 megjelenési dátum.
Talán...945 chipsettel elméletileg mennie kellene, de futottam bele olyanba, hogy 1.1 pcie lapban nem működött a 2.0-ás kari.
1.0-án ez gyakori.Ha megoldható hogy kipróbáld vásárláskor,akkor vidd magaddal a gépet.
Több külföldi fórumok olvastam anno hogy ez a chipset (más intel mellett) gyakran nem működik eggyütt 2.0-ás karikkal.(újabbakkal sem)
Nem nagy összeg,karton cigit nem kapsz az áráért, de azért ne szórjuk a pénzt ha nem muszáj szvsz...[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz aszti93 #44071 üzenetére
Ha nem idegenkedsz a bios mókolástól, vmelyik topicban olvastam, hogy mikrokód beillesztéssel működhet a cpu, mégha a gyártó ki is hagyta vmiért.
( gondolom, hardvare szinten nem egy teljesen más a nem t-s. ) Bár lehet, okkal hagyták ki.
Majd rákeresel, meló mellett nekem nem megy...[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz temporello #44028 üzenetére
Nem nullával kezdődik a portok sorszámozása esetleg?
(Más gyártónál úgy van ) -
trancemusic
senior tag
válasz Garsza #43757 üzenetére
Hűtő visszarakásakor a cpu vmelyik oldalra eltolódott, nem érintkezik rendesen.
Vagy elhajlott foglalatláb okozhatja.
Hibák 70%-a ez miatt van.
Mindössze egy-két oldalt kellett volna visszaolvasni a topicban.
Nagyon gyakori hiba.Moderátor úr!
Topic összefoglalóba be lehetne tenni, mert minden 3. hiba lga foglalat miatt van.Tehát:
Foglalat miatti hibák:
Nem indul a gép, folyamatosan restartol.
Nincs kép.
Nem megfelelő a pcie sebesség.
Csak safe módban van kép.
Memória nem működik.
Dual channel nem működik.
Egyik ram csatorna nem működik.
Stb.. stb... -
trancemusic
senior tag
válasz prmcsk #43713 üzenetére
Egy Asus lapom csinált hasonlót: néha induláskor beadta az F1-es (így hívtam ) képrrnyőt.
Ez a 'cpu recall' lett volna, ami ha nem megy a tuning beállítás, visszaállít mindent defaultra.
Ha nem volt tuning, akkor is beadta.
Ez amúgy egy elég bugos lap volt, hú de útáltam...Mindenesetre egy kölcsön táppal megnézhetnéd a géped, olyannal, ami a 12 voltos ágon jobban terhelhető, mint a mostani.
Remélhetőleg nem az alaplap bugos[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz FW190ace #43473 üzenetére
Nem vészes. Örök vita tárgya mint :single vs dual cannel ram...
Sokszor olyan vitatja, akinek nincs meg hozzá a megfelelő hardvere, és/vagy nem is tesztelgette.
Én mértem ki különbséget.
Gtx770 3-5% lassult 3mark03,vantage és nem procilimites játékok alatt.
2001,05,06 3dmarkok, régi gamék alatt semmi változás.
Procilimitkor nem lassult semmit.
Tehát az sem mindegy, mit futtatsz.
Plusz i5-vel mértem ki, gyengébb procival nem lenne változás (procilimit)
Plusz gyengébb vga-t sem fog vissza ennyire sem.
Ennél erősebb kártyát szvsz jobban vissza fogna ugyanilyen proci mellett.
Pcie 2.0 x16-on mértem ezt ki, ami egyenlő a pcie 3.0 x8-val.U. I. Egy kontakt hiba miatt egyszer 3.0 x2-ben ment a 770-em, game alatt felére!!! visszaesett az fps (ac unity: full hd, max graf élsimi nélkül ) 55-60 vs 29-32 fps
3dmark 03 alatt meg 130000-ről 87000-re csökkent a score.
Hajam téptem mi a rákért lett tetű lassú a gép, de szerencsére pár teszt után rájöttem hogy a gtx ficánkolt a slotban.
Thanks gpuz![ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz prmcsk #43431 üzenetére
Ez a lap már tréfált meg többeket itt ph-n.
Pcie 1.0 vs. 1.1 vagy újabb szokott fasírtba lenni.
P35 chipsettel mennie kéne a vga-dnak.
Másnak se megy, van ilyen.
Asus lap is van ilyen: m2n-e nforce570- hd 6850 az istennek nem ment vele, tápcsati cserélgetéssel 5-ből 1x adott képet.
Akkor viszont stabil volt, mikor ment.
Érdekes: újabb és többet fogyasztó gtx770-et meg komálta.U. I ne kínlódj vele, nem lesz jó.
Ez a bug!!![ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz zsola0518 #43047 üzenetére
Azonos órajelen haswell (1150) kb. 6 %-val gyorsabb az ivynél általános használatkor.
Pl. játék. Ez is csak erős vga-val, vagy cpu limites szituációban jön ki.
Ennek fényében mérlegeld az ár különbséget a garancia időt is figyelembe véve.U. I. : a vga-n ne spórólj, ezek a procik brutálok, alapórajelen 980-at is kihajtanak. Sőt...
Term. ez programfüggő,s ez már egy másik topicba tartozik. -
trancemusic
senior tag
válasz intelMMX #43023 üzenetére
Mikor benne a vga, próbáltad a kábelt az integrált kimenetbe átdugni? (Működés közben, s csak óvatosan )
Vmi féle bios bug miatt esetleg nem kapcsol át dedikáltra?
Auto helyett pcie beállítása elsődlegesnek gondolom megvolt.
( nem nézlek amatőrnek, csak rutin kérdés... )[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz intelMMX #43019 üzenetére
Ha a lapos pcie 1.0-ás akkor nagy valószínűséggel nem fog benne a 2.0-ás vga működni.
1.1-es pcie lap kell hozzá. (Esetleg 1.0a -s. Keress rá, lehet rosszul emlékszem )
Utoljára 9éve volt 1.0-ás lapon, 6800 ultra-val.
Asszem 8xxx nvidia meg a 2xxx ati megy 1.0-án
Lehet egy generácîóval régebbi vga kell hozzá.
(7xxx il. 1xxx ) -
-
trancemusic
senior tag
válasz trancemusic #43007 üzenetére
Basszus!!
Gugli billentyűzet...Károkat = vga-kat
Karitatív = karikat -
trancemusic
senior tag
válasz Rundll32 #43004 üzenetére
Úgy tudom, ha használatban van mindkettő, akkor visszaveszi.
(Kivéve ha alaplap ill. mostanság proci tudja sli-ben is x16-ot. )U. I. Saját méréseim alapján egy gtx660 teljesítményű vga-nak elég még éppen a x8 slot.
Ennél erősebb károkat már lassulnak.
Pl. Gtx 770 5-8%-ot.
Term. ehhez combos proci kell hogy kijöjjön a különbség.
Erősebb karitatív még jobban visszafoghat a x8-as slot. -
trancemusic
senior tag
-
trancemusic
senior tag
válasz Fichtner #42519 üzenetére
Ha minden slot külön-külön tökéletesen müködik, akkor a foglalat lábak épek és érintkeznek.
Olyan létezik, hogy a modulokat látja pl. aida, de az egyik csatorna nem működik foglalatláb görbesége vagy érintkezési hiba miatt.
Ehhez elég egy láb...Egy cmos clear, vagy load optimized default a biosban után, azt a modult rakd csak be, amit próbaképp kivettél.
Ujraindítás után tedd mellé a másik fajtát.U. I. Próbáld auto helyett belőni az értékeket ahogy a modulon látható.
[ Szerkesztve ]
-
trancemusic
senior tag
válasz BUZZLGHTYR #41968 üzenetére
Ezek a hőfokok normálisak.
Bár nforce chipset szokott megsülni,ez tény,de alapból ilyen forrófejűek.
Pl nforce3 250 sülésre hajlamos volt.
Nálam is megsült egy...Ha zavar,a plusz ventik jó ötlet,mert ilyen forró chip a környezetét is befűtheti.
Jól szellőző ház ajánlott.
Oldallap levétel tilos!!![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS ROG STRIX B250F GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- AKCIÓ! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest