- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
Ne ringasson hamis biztonság érzetbe a vízszűrős kancsó se.
Nálunk Pécsen nagyon durván kemény a víz, ezzel tisztában vagyok. Évek óta használunk vízszűrőt, néha Brita, néha Tesco saját márkásat. A vízforraló kevésbé vízköves, de nem tökéletes az eredmény.
A saeco tesztcsík 4 piros jelet dobott a csapvízre, nem lepődtem meg, beállítottam a gépen a legkeményebb vizet, annak ellenére is, hogy soha nem fogok csapvizet önteni a gépbe, mindig szűrt vizet fog kapni. És ugye ott van a gépben a philips saját szűrője is.
A Brita azt írja egy ilyen szűrőbetét 1hónap vagy 100 liter víz szűrésre alkalmas. Nem hagyott a kíváncsiság nyugodni, ezért vettem egy [tesztet] amivel tesztelem a szűrő hatékonyságát. Na a meglepetés már a csapvíznél ért, a teszt a német skála szerinti 37-es összkeménységet mutat, holott 35-ös érték felett nem lenne szabad szolgáltatni a lakosságnakMindegy, lépjünk túl ezen. Mivel a Brita szerint 100 liter vízhez jó egy betét, ezért minden átfolyt litert 1%-nak számítottam, amikor a szűrőbetét elhasználódását vizsgáltam. A teljesen új Brita betét 4-es szintre vitte le a vízkeménységet. Ezután számoltam az átfolyt víz mennyiségét, és eddig 3 alkalommal rámértem a szűrt vízre. Az eredmény így néz ki. 10 liter után 8-as keménység, 35 liter után 11--es keménység, 86 liter után 33-es szint. Ez az utolsó véleményem szerint már a használhatatlanságát jelzi, holott a gyártó szerint még az élettartalmából hátra van 14 liter. Tehát eddig 100 literig engedtem át egy szűrön, de ezt mostantól jócskán 80 liter alatt fogom megszabni. Nagyjából 3 liter víz átfolyása 1 egységgel növelte a vízkeménységet.
Az egésznek a lényege, hiába hatékony egy szűrő, a használat közben a hatékonysága folyamatosan csökken, ezért ezt gondolom aki megengedheti magának, a gyártói ajánlásnál gyakrabban cseréljen szűrőbetétet, és/vagy használjon 2 lépcsős szűrést. -
Dr. Szilikát
őstag
De az nem azért van, mert a De'Longhi nem képes olyan vízszűrőt gyártani vagy gyártatni a beszállítójával.
Ezt valami nagyon komoly ínyencek bemérték a tesztlaborban, hogy a kalciumot és magnéziumot (gyakorlatilag) teljesen eltávolító betétek nem adnak olyan jó ízű kávét, ami egy komoly géptől elvárható lenne.
A Brita és hasonló víztisztítók ioncserélői a Ca, Mg ionokat H+ ionra cserélik, ezáltal a vizet savasítja. Ezek egyébként sósavval regenerálható ioncserélő gyanták.
Hasonló:
--------------------------------------------------------------------------
LAICA Coffee & Tea Bi-flux vízszűrőbetét
A tea és kávé szerelmeseinek a LAICA kifejlesztett egy olyan speciális szűrőbetétet, amivel még kellemesebb ízű és aromájú tea, kávé készíthető.
A LAICA legújabb, "kávé és tea" bi-flux szűrőbetétjét használva a forró italokhoz optimális lágy vizet kaphat, amely kihozza a kávéban, teában szunnyadó legtöbb természetes erőt, és még kíméli is a konyhai gépeket – legyen szó akár egy kávéfőzőről és minden olyan háztartási eszközről, ami forró vízzel, vagy gőzzel használatos (vasaló, gőztisztító) – hiszen jelentően csökkenti a vízkő képződést.
Ezt a vizet azonban nem javasoljuk a palackolt víz alternatívájaként nagyobb mennyiségben fogyasztani.
------------------------------------------------------------------------
Tehát a nagy marketinges szöveg végére kihozzák ugyanazon (nem) ajánlást, amit régen a Brita oldalán is olvastam, ha jól rémlik. Ittam is egy ideig a Brita vizet, mondhatni teszteltem magamon kizárólagos fogyasztásra, de hosszabb távon nem is jött be. Ha jól tudom, kávés ínyencek sem szeretik.Ha megnézitek, ez a cég is gyárt állandó fogyasztásra való szűrőt, de az kevésbé lágyítja a vizet:
A De'Longhi DLSC002 betétről annyit találtam, hogy a víz kalciumtartalmát "stabilizálja".
Láthatóan igyekeznek megkímélni a parasztot a bonyolultabb információktól, de a talányos fogalmazás valószínűleg arra utal, hogy a keménységet csak részlegesen csökkenti, fenti okokból kifolyólag és szándékoltan.
Végére megjegyezném, magam nem tartom ínyencnek, hiszen automata gépem reverz ozmózis víztisztítóval itatom, aminél nagyobb bűnt ember bizonyára nem követhet el a kávék világa ellen.
De engem annyira nem érdekel ez a része jelenleg, gombnyomásra butítson, ne kelljen a karos géppel pancsolni, az máris jó.
-
törölt tag
Én nem egy mostani mérés, hanem a több évi tapasztalatom alapján meg tudom erősíteni a teszted végeredményét. Ennek kapcsán itt írtam a saját gyakorlatomról. A teszted igazolja azon véleményemet, hogy a gyári szűrőkhöz képest a speciálisan erre kifejlesztett kancsós vízszűrőbetétek nem csak gazdaságosabbak, hanem hatékonyabbak is a vízlágyításban.
-
bendi007
tag
Nagyon jó leírás,én is most vettem egy hete.A legnagyobb negatívum kimaradt sztem. Okos kávéfőző amihez viszonylag használható aplikáció van.A gond avval van ,hogy sem bekapcsolni nem lehet telefonról,sem programozni a reggeli bekapcsolást.Mindenképp oda kell sétálj,akkor már mind1 hol kapcsolod a kávé fajtát.Különben csak ajánlani tudom(akciósan)!Azért 290000 körül nagyon fájt volna az ára.
-
törölt tag
Ja értem, a vízkeménységmérés mindenképpen a beleöntött vízre vonatkozik, ha csapvízre mértél, arra állítja be a csereidőt. De ha lágy vízzel eteted, később lenne szükség cserére, de hamarabb fogja kérni. Én csak Britás vizet használok szűrő nélkül, havonta cserélem a filtert, nem vízkövesedik a gép sem, és így a víztartálya sem.
Nem tudom tesztcsík hol kapható, eddig csak az akvarista csepegtetős folyadékos vízkeménységmérőt láttam.
Bár most rákerestem és találtam egyet: Filterlogic AFL-110C vízkeménység mérő tesztcsík kávéfőző gé (hutoszuro.hu) .
-
törölt tag
Köszi! A 20ml pont jó minimumnak, én 25-re próbálom belőni, a nyomkodós módszerrel, mivel más nincs errefelé.
A hideg tejes teszt emlékezetesen megváltoztatja a kávé ízét, ha már kihűlt, hiába öntünk forró tejet a kávéhoz. Ezért előnyös a két bojler, kevésbé hűl ki a kávé, nem alakulnak át az aromás illékony anyagok.
A kétbojleres gép mindig optimálisabb hőfokot biztosít a tejnek is, a kávénak is. Az egybojleres tejbefőzős automaták hajlamosak megégetni a kávét, ha pedig kis tehetetlenségű, gyorsan hűthető konstrukció akkor normál kávéhoz hőhiányos, instabil lehet.A Philips gőzölés után hűtőcsapolást csinál belül, szétkapcsolt főzőegység mellett őröl és közben kiereszti a forró gőzölő vizet a tálcába, utána fordul rá a kávéfőzésre.
Az energiatakarékosság kikapcsolhatósága jó, a felfűtött bojler hőstabilabb, bárcsak lenne ilyen a Philipsekben is, nem kéne folyton üresben átfőzni főzés előtt. Nem nagyon van ilyen negatív hatása, főleg szűrt vízzel.
A vízkeménység méréséhez használt csíkot ahhoz a vízhez használd amit beleöntesz, ha Britás szűrt víz akkor az már egy lágy víz, ritkábban kell beépített szűrőt cserélni.
-
this_is_why
csendes tag
Gratulálok, végre meg lett a gép!
Köszi a részletes beszámolót, szerintem igen hasznos lehet másoknak is, akik ilyen gép beszerzésén gondolkoznak.
Az "eszpresszó" amit készít, az véleményed szerint milyen? Mondjuk a Gaggia Classic-kal összehasonlítva ugyanabból a kávéból?pro tipp: amikor a tejtartályt használat után leveszed és eltörlöd a csatlakozásánál, akkor azt megdöntve (mosogató felett) még jön ki belőle pár csepp tejes-vizes lötyi. Érdemes ezt elvégezni mielőtt visszakerül a hűtőbe.
-
törölt tag
Ez nagyon jó beszámoló, köszi!!!
Mennyi a minimálisan beállítható kávémennyiség, illetve látszik-e a kijelzőn hogy hány ml? - közben látom az app képein hogy igen :)
Az őrlésfinomság itt is 1-legfinomabb, 6-legdurvább?
Az intenzitással változik sok minden, mi is 1-esen használjuk a Philipset, így érezni a kávé keserűbb ízeit amik a végefelé oldódnak ki, összességében viszont kevesebb kávéból kevesebb oldódik ki. Ha pedig durvább az őrlemény, van egy pont amikor már eltűnik a konkrét keserűség, amit az akadémikus kávékészítés során el akarunk kerülni.
Kikapcsolható az energiatakarékosság? Mintha régebbi modelleknél gondot okozott volna.
Kétbojleres gép? Azaz egyszerre gőzöl és főz? Nagyon fontos. Aki nem hiszi, tegyen egy próbát és löttyintsen hideg tejet a lefőtt presszóhoz, mielőtt ráönti a gőzölt tejet.
-
Gaben360
senior tag
Szerintem nem tudsz...
Én egy kicsit csalódtam az újabb gépekben, nem csinálnak olyan habos kávét mint a régebbiek.Az ősrégi Siemens S60-am csinál ilyet, ott van crema és sötét és kemény, és nem illan el, ha felkevered a kávédat.
Az EQ 8, amit eladtam meg se közelíti ebből a szempontból.
A mostani Saeco Xelsis egy fokkal jobb, de az is elmarad tőle. -
WaterWawe
őstag
Nos igazad volt, átraktam a konyhapultra és ott semmi baja nincs.
Ezek szerint az a polc ami van az lejt hátrafelé annyit, hogy ez pont gondot okozott. Valószínűleg mikor takarítottuk elmozgattuk a helyéről és ezért történt ez a dolog, csak a frászt kaptam, hogy most mi van hirtelen.Mindegy, megoldódott.
-
Gaben360
senior tag
Kisérleteznék, de nem tudom merre induljak.
Állítsam durvábbra a darálót?
Nem vitatom, hogy karosba jó, de automatába nem vált be, legalábbis nekem.
Bepróbáltam egy esspresso machiátót is vele, de úgysem jó.
Esspresso lungonak meg egyenesen rossz.
Kivettem egy babszemet, és simán szétnyomtam az ujjammal, nem tudom hogy ez mennyire normális.
Remélem, hogy a Lavazza Crema E Aroma jobb lesz, az direkt automatába való, ezzel meg futok pár kört, ha nem lesz jó akkor elajándékozom, vagy csinálok egy blendet belőle Dallmayrral. -
törölt tag
Igen, gyorsabb, nekem működik, tojásfőzőben sem csapódik ki a vízkő mint csapvízzel, egy hónapig jó, mint a Brita gyári, a vége felé azért már nem olyan erőteljes a szűrés...
A kancsó töltésénél amikor üres, a felső részt kiöblítem és úgy töltöm tele, így nem marad állott víz a tetejében és tovább bírja bakteriális szempontból. -
AttiMM
csendes tag
Az első tapasztalataim: látszólag jól illeszkedik a helyére a Brita kancsóba, bár hiányzik az az érzés, mint a Brita gyári szűrőnél, hogy belenyomom és még pár mm-t lehet beljebb nyomni egyre nehezebben. Ezt belenyomom és fixen megakad.
Határozottan (legalább 2x) gyorsabban folyik át rajta a víz. Ez előny, ha az idő a fontos, hátrány, ha a minél alaposabb szűrés a fontos. Csak remélni tudom, hogy nem azért folyik át gyorsan, mert valahol mégsem illeszkedik pontosan a helyére és mellette megy el a víz (a Británál ezt tapasztaltam, ha nem nyomtam be eléggé, de itt hiába nyomom beljebb, nem változik), és nem is azért, mert gyengébb a szűrési képessége. Na, majd meglátom a gyakorlatban.
Más tapasztalat, aki régebb óta használja? -
this_is_why
csendes tag
Be- és kikapcsoláskor öblít magától az enyém. Pl. az első kávé előtt nyomok egy öblítést pluszba kicsit még átmelegíteni a rendszert.
Megnéztem a leírást: a tejtartályt és részeit lehet mosogatógépben mosni, de csak a felső polcon. Kézzel kb. 40mp alatt elmosod felesleges szerintem ezért mosogatógépbe tenni.
Kicsit állítható a tejcső szöge és a hosszúsága kb. 2-3 centit. -
cipofuzo87
tag
Köszi, íme a tapasztalataim 1 nap után a deLonghi ECAM 370.95 Dinamica Plus-ról:
- A képeken nem igazán tetszett. A Philips Series 5400 külsőre jóval jobban tetszett, de élőben össze tudtam hasonlítani a kettő típust, és a Delonghi is egész jól néz ki szerintem.
- Feketében szerintem szebb, a titánium színű olcsó hatású
- Tejhab minőségére nagyon kíváncsi voltam. Ugyan nincs összehasonlítási alapom Philipssel, de a szerintem nagyon jó minőségű a Delonghis tejhab, szépen megáll a cukor a tetején.
- Szép színes a kijelző, érintős, könnyű kezelni, modern, menő. Mobil appot még nem próbáltam (feleslegesnek tűnik, ígyis úgyis kell alá bögrét tenni).
- Örlő 1-7 (1-es a legfinomabb szemcsére őröl) fokozattal rendelkezik. Alapból 5-ösön volt, menet közben kell finomabb fokozatra állítani egyesével/főzet.
- Első pár főzet (csak cappucinot próbáltam) elég híg volt, vizes. Ezt írják is a felhasználói kézikönyvben, hogy telítődnie kell a rendszernek. Pár lépésben átállítottam 1-esre az őrlőt, így már nyoma sincs ennek, mostmár jó telített a főzet.
- Cappucino finom, de nem tudom más gépekkel összehasonlítani, mert Szarvasi technológiáról upgradeeltem -
this_is_why
csendes tag
Látom, amikor írtam tegnap akkor még raktáron volt.
Amiket korábban írtam itt, és itt - azokon kívül amit látok különbséget, talán az, hogy ennek elöl szemben nyílik a szervizajtaja és ott van mögötte a központi főzőegység (Ezt onnan tudom, hogy elkértem a használati utasítását a DeLonghi-tól, mert a holnlapjukon - ami elég trágya - nincs fent..)
Dzsuri89: ha nem kell a LatteCrema rendszer (tehát hogy fossa ki magából az állítható sűrűségű tejhabot
) akkor szerintem a 350.35 megfelelő ugyanaz mint a 350.55 tulajdonképpen. DeLonghin kívűl én még ezt meg ezt néztem, de nem tudom van-e tapasztalata Gaggia automatával itt bárkinek.
-
this_is_why
csendes tag
WOW! Szépen összeszedted köszi!
Még úgy láttam van a Perfecta EVO család ami 2020-as és az ESAM420.40 ill. ESAM420.80 tartoznak hozzá. Nem tudom őszintén a design-on kívűl van-e tudásban különbség a Dinamica-khoz képest. Ja mondjuk ezt állítja a Delonghi honlapja "Újdonság! Karcálló rozsdamentes acél csepptálca"ezt erősen kétlem..
És akkor most ezek közül melyiket veszed?
-
this_is_why
csendes tag
Erről írnak jókat, meg egész komolynak néz ki ETAM29.660 akcióban.
Néztem ezt is, de a hátsó víztartály miatt nem lett befutó. -
this_is_why
csendes tag
Szerintem feljebb pozícionált termék. Azt gondolnám, hogy ebbe két bojler van, egy külön a tejgőzöléshez - de ezt csak feltételezem az ESAM miatt.
Két dolog ami nem tetszik benne így videók alapján annyira:
1. A tejtartó a víztartály előtt van. Ha tejes ital készítés közben után kell tölteni akkor szedheted le előle a tejtartályt is.
2. Úgy látom oldalt nem látszik a víztartály, így nem látod mennyi víz van benne még
+1 Nincs külön öblítés gomb - én sokat használom a mostanin.
Amúgy ezek nem nagy dolgok, és jól néz ki maga a gép. -
this_is_why
csendes tag
Köszi! Az érintőgombok jól működnek, reagálnak mindig. A réginek a tekerős italválasztója viszont jobban tetszett, ötletesebb volt. Annyi még, hogy a tejhab készítés ( ami ezen önmagában is működik) és utána a tejcső tisztításnál sok gőz keletkezik. Ez bepárásítja kívülről a kezelőpanelt, remélem nem fog kárt tenni benne. Ja a régiben volt menő Ledes csészemegvilágítás, ebben nincs.
Az utolsó bolti raktáron levő gépet hoztam el a budakalászi euronics-ból 199 990 Ft-ért, de úgy látom rendelni lehet még online.
Az ESAM420.40.B tetszett még nagyon , de gyorsan kellett a gép ezért lett a másik 🙂 -
törölt tag
Friss pörkölésből lesz nálam kb. 100 g / adag, ebből max. 2 fér bele és elfogy 5-6 nap alatt. Az elején még nagyon széndioxidban dús, de nem baj, az adag ugyanannyi, csak tovább folyik. A dupla adag vége felé megnyugszik, amikor elvileg már lehetne inni, addigra elfogy...
Nincs ideje megdögleni. Teljesen törvényen kívüli.
De bolti szemes is bírja kb. három napig a tartályban, gumiperemes fedél, zárt tér, a bontott zacskóban is ugyanúgy öregszik, ha nincs rátöltve CO2... De annak sincs akadálya. -
Voice24
őstag
Nyilván újabb modell a 350.55, kicsit modernebb kinézettel és több funkcióval, természetesen drágábban. Nekem is tetszik, de már tavaly ősszel is nagyjából megvolt ez az árkülönbség, amikor én a 23.460-at vettem (143 ezerért), és nálunk (sajnos) ez is számított. Ha fontos a több funkció, és ki is használnátok azokat, akkor egyértelműen az újabb modellt válaszd. Mi teljesen meg vagyunk elégedve a 23.460-nal, nekünk bőven elég az a variálhatóság, amit ez tud.
De esetleg nézz rá még erre is, ez már két kazános, szintén többféle itallal. [link] -
this_is_why
csendes tag
Úgy láttam valaki itt korábban már írta a fórumon, hogy elvileg egy szinttel feljebb pozicionált termékvonal az ESAM (ECAM<ESAM<ETAM) - de nem vagyok ebben biztos.
Nem próbáltam még Pellinit, GC-ben nálam csak a frissen pörköltek mentek. Automatába viszont teszek vele egy próbát, köszi a tippet.
-
this_is_why
csendes tag
Kiírtam pár gépnek az árát a nov. 20-i black friday előtti napon. A 350.55 160k volt az emagon akkor, 20-án 200k+ volt már
Eredetileg azt vettem volna, de ugyanakkor leárazták a 23.460-ast 120k-ra és így azt vettem. Nagyon jó kis gép, valóban finom kávét főz, most AVX Brazil Santos-t próbálom, és legfinomabb őrlési beállításon 30 ml szép lassan jön (időt nem mértem, de azért nem karos szint, de automatához képest meglepően szépen).
Az egyetlen gondom a géppel, hogy nem tudja a külön csak tejhab funkciót, amit a gyártó szerint is kéne neki.. (Voice24 gépe tudja pl.) Még várom az emag reakcióját az ügyben, és attól függően eldöntöm, hogy DeLonghi szervíz vagy idegből visszaküldöm és veszek egy másik fajtát (pl. ugye az ECAM350.55 vagy ESAM420.40.B vagy ECAM353.75.W vagy ECAM44.660.B) ráfizetéssel vagy ugyanezt máshol.. -
törölt tag
-
AttiMM
csendes tag
konzumpro : köszönöm a válaszod. Ezek után már csak Delonghi LatteCrema-t nézek, mivel páromnál csak a tejhabos finomságok jöhetnek szóba.
Van a 23.460-as típus, ami 150e körül kapható sok helyen, illetve nekem jobban tetszik az utódja a 350.55, főleg azért, mert az újnál minden italt egyesével testre lehet szabni ráadásul két felhasználó részére is külön-külön. Cserébe ez 200 körül van legolcsóbban, ami az olcsóbbik 1/3-ával több.
Hacsak valaki rá nem beszél, hogy a 23.460 is tökéletesen megfelelő lesz nekem.Ha valakit még érdekel a DeLonghi Dinamica sorozat egyes tagja közötti különbségek, itt egy alapos összehasonlítás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kutya topik
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest