- iPhone topik
- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Fotók, videók mobillal
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
k-feri65
senior tag
-
€uro
őstag
válasz
Nescafé #26559 üzenetére
Nekem a megvételéhez elsősorban azt kell átgondolnom, hogy ki akarom-e dobni a jelenlegi aktív mélyládámat. Ezzel együtt vennem kell hozzá erősítőt. Nem mellesleg ládát kell hozzá keresni, és ennek beépíttetését is meg kel oldanom.
Ezek számomra még full kérdéses dolgok, mert még nem tudom, hogy mit szeretnék.
Szerintem a napokban olvasgatni foglak titeket. Így valószínűleg szép lassan leülepszenek és tisztázódnak a gondolataim.
-
Laci.M
senior tag
válasz
Nescafé #13964 üzenetére
Megfogadtam shter ajánlatát és egy Pio DEH-3300UB-t választottam. Olyan bolt kellett, ahol van személyes átvétel, mert megspórolom a futárt. Hétfőn megyek érte átvenni.
(Nyugi és is vidéki vagyok, de pestre járok suliba)
-
k-feri65
senior tag
-
-
-
k-feri65
senior tag
válasz
Nescafé #13748 üzenetére
neked az elsö szettet egy két csatis ersít hajtja,(ugy látom amiket irtál) és ott a szett gyári hangváltója "ossza szét" a hangszórókra a megfelelő frekiket, a közel megfelelő vágásokkal..
A full aktívnál pedig kihagyod a gyári váltót, helyette veszel még két csatorna ersítőt, és mind a négy hangszóró, mélyközépek,,,magasok...mind mind önálló erősitő csatornával lesznek hajtva...ezeket a csatornákat pedig tudod egymástól külön külön időben toligálni, a vágásokat,,hangerőt,,meredekséget,,fázist,,eq-t,, külön külön állítgatni....
-
-
orbano
félisten
válasz
Nescafé #9352 üzenetére
nem a hangszórókábel fedi fel a zajt, annak jóval nagyobb a jelszintje annál. Az rca szed fel valamit valahol. Lehet valamelyik berendezés földelése nem ok, vagy az rca nem testel elég jól az erősítő és a a fejegység között: próbáld meg egymáshoz testelni őket, esetleg mindkét végen az rca aljzatokat összetestelni. plusz véginézni az RCA útját, nem megy-e túl közel valami gebaszhoz.
plusz ha lehet/érdemes, akkor vedd lejjebb az erősítő gainjét.hülye kérdés de biztos ami biztos: hurok ugye nincs az rca kábelen?
-
s4tch
veterán
válasz
Nescafé #9352 üzenetére
A generátorzajnak és a hangszórók típusának semmi köze egymáshoz.
Egyébként az RCA-k és a hangszórókábelek is össze tudnak szedni némi zajt. Az autómban az első beszerelésnél iszonyat zúgás volt, klasszikus generátorzaj; nem egészen egy arasznyit futott együtt a hangszórókábel a testkábellel, ez okozta. Nálad is sokkal inkább az installal lehet a gond, mint bármelyik komponenssel.
-
Az-X
őstag
válasz
Nescafé #6922 üzenetére
Az eladó csak Németországba postáz, de mindenképp érdemes rákérdezni hátha. Amúgy Németből kb. 20-30 euro a posta. Mostanában én is sokat vásároltam ebay-ről.
Viszont az USA-ból senki ne hozasson be semmit! Az eladók nem akarnak postázni ha mégis, nekem volt olyan, hogy egy 114$-os cuccra 200$ feletti szállítási ajánlatot kaptam
Utána jön még a vám... ehh
-
BBéci
legenda
válasz
Nescafé #6662 üzenetére
Linkelj végre pár oldalt, ahol ezeket a durva adatokat láttad!!!
Azért írtam, hogy álló motornál nem hallgatunk zenét, mert akkumulátorról nem kapja meg az erősítő a neki szükséges áramot. Példának okáért, az erősítőm legnagyobb áramfelvétele 120 amper, ehhez bizony kell a generátor támogatása.
Versenyeken is kizárólag járó motorral zsűriztünk. -
Joe fiú
senior tag
válasz
Nescafé #6656 üzenetére
A 680A indító nem zenének kell,hanem a motornak.Főleg olyan tekintetben,hogy dízel motorrol van,amiről köztudott,hogy kell neki a nagy indító.A zenének inkább a 74ah kell,ami szerintem nem kevés.
Amúgy nincs egy bika cuccom,de azért ennek is kell az energia.Kenwood KDC4047 UG fej,Sal szett"2x100w",10-es táp,Sherwood 180W erősítő.Ha úgy gondolod,hogy a Maraton indítója fontosabb,mint a kapacitás,akkor használd a Maratont.
-
orbano
félisten
válasz
Nescafé #5570 üzenetére
Ne sértődj meg, a véleménye jogos: össze nem illő komponensekből van összeállítva a "hifid", és ezt bosszantó látni. Nem azzal van a "baj", ha valaki olcsó hifit épít, hanem ha adott pénzből a lehetőségek töredékét sem képes kihozni. nálad a hibák, úgy sacc per kb (nem értek azért annyira a hifihez):
egy átlagos, tisztességes hifi három utas: van egy magassugárzó, egy mélyközép, és kiegészítésképpen egy mélynyomó. A hallható zenei hangok 99%-át az első kettő adja ki, a mélynyomó pedig lényegében csak erőt, testet ad a hangoknak.
Ezen felül fontos szabály, hogy a hangok előről szóljanak. Az emberi fül felépítése, illetve az a tény, hogy konerten is az előadó előttünk van is ezt követeli meg. Minélm magasabb egy hang, annál jobban meg tudjuk mondani az irányát (pontosan nem tudom, de olyan 60hz.ig kb mehatárolható a hangforrás, az alatt nem hallani ezt).
Nézzük ezek fényében a hangrendszeredet:
Van elöl egy tíz centis valami, a mélyközép helyett, tehát mélyhangjaid lényegében nincsenek. Hogy ezt pótold, egy bizonyos logika mentén jogosan pótoltad egy hátsó ovállal. Így ugyan már kilóra megvoltak a frekvenciák mélyközépig, de a lehető legrossabb felosztásban, a színpadképet (minden előről hallatszódjon, mint ha tényleg előtted zenélnek) rombolva. ehelyett a legolcsóbb 16os komponens szett is dimenziókkal szebben szólt volna.
Ezt az egészet pedig megfejelted a létező legnagyobb pénzkidobással: beraktál egy komplett hifi áráért a nagy büdös semmibe egy mélynyomót, ami három dolgot tehet ebben a rendszerben:
-egy óriási szakadékot képezve a frekvenciaátvitelben a nem létező mélyhangoknak segít a maga helyén. értelme nem sok, olyan mint turbót rakni egy 1.2cdi motorra.
-ezt a szakadékot kipótolva röfög 120-80 herztől, totálisan megsemmisítve a rendszer zeneiségét
-Ezen felül elintézted, hogy a láda és az oválok kvázi konkurenciái legyenek egymásnak: ugyanabban a légtérben egymást lökdösve működnek. pontosabban szólva a mélynyomó lökdösi az ovál membránját, végképp megsemmisítve annak bármiféle megfelelő működését.egyszóval iskolapéldája a "rendszered" annak, hogy mi lesz, ha nem rendszerbe gondolkodva épít valaki hifit. a hifi nem alkatrészek sokasága, hanem egy rendszer, amiben minden egyes komponensnek megvan a helye, harmóniában van az összes többivel. nem mindegy milyen mélyhez milyen magasat, hogyan, hova, milyne erősítővel, milyen kábellel, ehhez milyen mélyládát, a mélyládához milyen erősítőt, mindehhez milyen fejegységet. mindezt persze a kocsihoz, és a hallgatni kívánt műfajokhoz igazítva.
és ez a fajta átgondolás nem drága. sőt, így pont hogy olcsóbban jön ki az ember fia, mert egyetlen egy alkatrész sem túl gyenge, hogy rontsa a drágább alkatrészek vals értékét, vagy éppen túl drága a többi cucchoz képest, hogy fölösleges pénzkidobást jelentsen.Ezek után érthető remélem, hogy miért kap a rendszered némi negatív minősítést. itt mindenki szereti a zenét, a hifit, lelkünk beleadjuk egy jó rendszerbe, és ezek után bosszantó látni, ha valaki minden íratlan szabályt áthágva pazarolja a pénzét. ez olyan, mint hogy egy építő mérnök sem tud szó nélkül elmenni egy roskadozó, hanyagul megépített ház mellett. mondhatni szakmai ártalom.
-
orbano
félisten
válasz
Nescafé #5554 üzenetére
szólni szól, azt nem kétlem, csak nagyon egyensúlytalan a hifid. nem mondom, hogy jó példa egyelőre az enyém, de elég óvatosan összeállított rendszer, költséghatékonyságot szem előtt tartva némileg:
első szett 30e (használtan 20k)
erősítő első szettnek 34e használtan
mélyláda 17e (a ládát grátiszban kaptam a hangszóróhoz)
mélyláda erősítő (folyamatban, 20e alatt ki kell jöjjön. addig a 4 csatis erősítő hajtja a ládát).
a cucc még nem szól aktívban, de már így is alig hallani hogy a mélyláda dolgozik, a basszus erős pontos és előről hallatszik (persze azért halaltszik a késés, de bőven élvezhető).ebből kiindulva, ha megvenném a helyedben az első szettet, az első dolgom tuti az lenne, hogy a monoblokkot lecserélem egy négycsatorná erősítőre, vagy ha van pénzem megtartaném és vennék előre egy tisztességes 2, vagy méginkább 4 csatornás erősítőt (persze ez már fejegység kérdése is).
-
orbano
félisten
válasz
Nescafé #5545 üzenetére
szerinted nem elég, minden autóhifihez értő ember szerint meg elég (ha az én véleményemet nem tekintjük hitelesnek, elvégre soha nem vetemedtem ovál szettre, pláne nem mélyládával együtt).
szerintem neked eddig az lehetett a baj, hogy a mélyebb hangok hiányoztak az elülső mélyközépnől. ez a 16os hertz szett, ha tisztességes ajtópanel van neki építve (enélkül csak rezegtetni fogja az ajtót), nagyon szép mélyre le fog menni, amihez elég a mélyláda támogatása. Mondjuk nem járnál rosszul, ha 2 csatornás erősítő helyett egy négycsatornásat használnál, nem egy jelentős árkülönbség, és egetverő a minőségbeli ugrás. Persze kezdetnek jó az is ami van, a ládád az erősítőjével, plusz a 16os szett. az ovál mehet a levesbe. -
orbano
félisten
válasz
Nescafé #5542 üzenetére
akkor a két darab sony pont teljesen felesleges, sőt, csak rontja a hangot...
basszus mikor olvastam a surányi-féle autóhifi tanfolyamot, azt hittem ez csak valami erős túlzás, mondom ki a fene pakolna már be ovált és ládát egyszerre a kocsiba... erre tessék, ide szinte hetente betéved egy ember, aki képes ezt a szörnyűséget megtenni
-
orbano
félisten
válasz
Nescafé #5538 üzenetére
akkor éri meg az árát egy hangszóró, ha tetszik a hangja. szóval elsősorban az igényeidet kéne tudni, hogy azoknak megfelel-e egy ilyen hangszóró. másodsorban azt sem ártana tudni, hogy milyen komponensekkel illeszted össze (ugye önamgában legfeljebb akkor szól ez, ha ütögeted ujjal a membránt).
de 11ért gyanítom egy próbát megér, ha fejegységről akarsz valami nagyon alap zenét a kocsiba.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Új Honor 400 pro + 66 wattos töltőfej
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest