-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
orbano
félisten
válasz
trencsy #23056 üzenetére
senki nem írta le azt, hogy ne vegyél 9887-et, mert az rossz. két külön információról volt szó:
1. SZERINTEM (és ezt mindig leírom, erre kínosan ügyelek) a 9887 szar. gagyi is, és nem tetszik a hangja, száraz, élettelen.
2. a régi alpineok túl vannak most már árazva a piokhoz képest (amióta a piok nincsenek túlárazva, mert kijött a PRS).
3. Clariont is lehet venni, ott van a pöcs alakú 40k-ért cs-n, de 958 is feltűnik nagy ritkán, az meg üti mindet. -
kavics325i
őstag
válasz
trencsy #20403 üzenetére
Egyszerű fizika. Minden hertz 1 ki és 1 befelé irányuló mozgásból áll. Ha teszem azt 100 Hz akkor viszonylag rövid utat tud és kell bejárnia a hangszórónak. Minél lentebb annál hosszabb és felfelé rövidebb. Ahhoz, hogy hatékony és dinamikus legyen gyorsan kell elindulni és megállni és vissza és megállni. Segítsége a membrán alatt a gyűrű ami nem engedi el kúszni vagy deformálni. De az sem isten, hogy mindent kibírjon. Ha nincs alacsony frekvencia nincs gond. A gond akkor kezdődik ha mély van. Itt jön a képbe a zárt láda. Bent pont annyi levegő van mint amennyi befér. Se több se kevesebb. Ha elindul kifelé szívó hatás keletkezik bent. Ha vissza felé akkor nyomó. Természetesen mindig a kiindulási ponton túl. Ez a szívó és nyomó hatás tud segíteni a megállásban a zárt láda esetén. Ezért tud dinamikusabb és mélyebb lenni a másik kettőnél. Persze kell Kraft meg egy másik ugyanolyan vagy egy, de az legalább egy jbl gti 15w. Nekem két zárt jbl 30-as van és nagyon szeretem.
-
gsc73
aktív tag
válasz
trencsy #20322 üzenetére
Szia!
Köszi az információkat. A DLS 226 sem látszik nagyon gagyinak, ezért ha ahhoz képest ég és föld, akkor valószínűleg jelentős előrelépés.
Üvegszál+gyanta komoly dolog. Van ismerős aki foglalkozik ilyesmivel, de időben és ambícióban nem szánok rá annyit.
Ja! Meg a fej kérdése. Nekem egy régebbi JVC van (kd-g322), ami teljesen egyértelműen semmit sem tud az itt emlegetett (100k-s) fejekhez képest (nem kívánom cserélni, mert elégedett vagyok vele). Ennek fényében lehet hogy semmi értelme egy komolyabb szettnek, mint a Hertz.
Üdv: g.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
trencsy #20278 üzenetére
Persze, ez teljesen igaz, csak én nem tudtam eldönteni, hogy mennyi valóság alapja van, hogy ha így bekötöm, akkor a gyári vezetékek elégnek.
Sajnos nem vagyok jártas ezekben a dolgokban.A régi kocsiban frankón bevezetékeltem mindent, azzal a hajók kikötésére is alkalmas kábellel.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
trencsy #20276 üzenetére
Hát az igazság az, hogy ez eddig egy öreg kocsiban szolgált.Nemrégiben lecseréltem az autót és hogy öszinte legyek ezt nem merem a kábelezés miatt megbontani.
A régi kocsinál nem számított, ha esetleg elpattant egy patent vagy bármi, de ha ennékl elcseszek valamit az nem lenne túl jó, főleg, hogy akkor elpattan az agyam és abban nem lesz köszönet.Tényleg nem sokáig hagynám benne max 2 hét-ig kb.
-
karakpecze21
senior tag
válasz
trencsy #20274 üzenetére
Húh bakker arról teljesen meg is feledkeztem.
Nem akarok semmilyen kábelt behúzni, mert tényleg csak rövid idejig lesz ez a cucc a kocsiban, mert megválok tőle.Hagyok mindent a gyárin.Na gyors körbenézek milyen is az a kábel és mennyibe fájna.
Nekem csak annyi a lényeg, hogy ne égjenek el a gyári vezetékek, mert sokan ilyezgettek ilyenekkel.Köszi.
-
zsolt19900
őstag
válasz
trencsy #20269 üzenetére
ilyen aggály nem lesz, mert ahhoz még ajtóbeépítés is kellene, az meg tutifix a családi verdán nem lesz
szóval a kérdés leegyszerűsítve: gondolkodhatok új jvc-n is akár, és ezen az alpine-n is ha "csak" a két pár hangszóró van rajta érdemi változást nem fog hozni a kettő egymáshoz mérve?
Lenne még egy pio deh6800mp is a sorban, meg még ha kapok válaszokat a többiektől írom be azokat is folyamatosan
-
zsolt19900
őstag
válasz
trencsy #20263 üzenetére
nekem is ez a kettő, még nagyon régen -szóval nem mostani szériás- jvc ket néztem mm-ben, a színváltós sorozat, usb-s meg ilyesmi, most nem jut eszembe, azok is tettszettek, de igaz, hangilag az elpájn meg a pió a nyerő
mennyit, hát minél olcsóbban, most mondhatnám, hogy max 20 vagy 30, de ha pl épp 15 ért is ráakarok egy ajánlott darabra, akkor nem licitálom feljebb
-
orbano
félisten
válasz
trencsy #19702 üzenetére
szerintem ezt a gégecsövesdit felejtsd el. alufólia és bandázs (de ha kötöd az ebet a karóhoz, létezik eleve árnyékolt gégecső). de ha ez a legelső dolog, amit a generátorzajjal kezdesz, akkor vélhetően csalódni fogsz. előbb az RCA-k háza táján sepregess, ahogy ezt ilyen esetben szokás. aztán a fejegység/erősítő közös testelése, stb, ahogy azt ilyen esetben kell. a generátorzaj ritkább esetben árnyékolási probléma.
-
shteer
titán
-
k-feri65
senior tag
válasz
trencsy #19650 üzenetére
akor passzolom a kérdést,, de szerintem nem smd bizti mert akkor pukkanna ha csak az egyik erősitő lenne rádugva is..
próbáld az alpit fixedre a másiknak a gain-jét visszább venni,,szoktak ezek a némitó ic-k pukkasztani,,ha nem a rendes rca-volt kimenetre vannak "hangolva" az erősítő bemenetek...
-
mercenaire
tag
válasz
trencsy #19450 üzenetére
Az a baj, hogy hiába veszed meg a akár legjobbat, lehet, hogy beépítve nem fog szépen szólni. Tehát, az összhatás nem lesz olyan, amit te elvárnál tőle. Azt javasolnám, mint alfa156 kollégának is, hogy látogasson meg egy hifi műhelyt és ott kérjen segítséget. Jó minőségű, használt cuccokat is ki lehet fogni ezeken a helyeken.
-
shteer
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Linux kezdőknek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- alza vélemények - tapasztalatok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Filmvilág
- További aktív témák...
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest