- Kis telefon hatalmas teleppel
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
ThodEE #75820 üzenetére
köszönöm a válaszod!
igen a vicc az, hogy ez a kábel se akart belemenni, úgy kellett leszednem picit belőle, hogy belemenjen egy érvéghüvelybe, ami aztán belemegy a csatlakozóba.. gondolom kéne hozzá valami [link] ilyesmi? combos? az nem baj, ha van benne tartalék
"L/R-MONO kapcsolóra esetleg rámérni hogy valóban kapcsol-e" ez a mono/stereo kapcsoló lenne? ha monora állítom akkor csak az egyik oldal jön át a jelből? mert azt megfigyeltem, hogy csak az egyik oldalnál szólt a láda, ha a balance-t tekergettem. vagy szólnia kéne mindkét oldalról?
-
dmad
aktív tag
válasz
ThodEE #74273 üzenetére
Nem kötözködés, de szerintem a "gyönyörűen szól" és a "szépen szóljon" nem ugyanaz...
Mint írja, nem kell hangosan, csak szépen...Azért azt el lehet érni "normális" áron is.
Én csak azt akartam ezzel jelezni, hogy sokaknak olcsóbb megoldás is elég, ha már érzi a különbséget a váltás után.
Persze sokan vannak akiknek hiába adsz tanácsot, azt sem tudják megérteni, hogy miért nem lehet sima hangszóróból mélyhangot csinálni...
@troll81
Abszolút egyetértek, mindenkinek más az igénye, amikor nekem közel 1 millába volt a zene, volt aki beült és nem vett észre különbséget a saját autójában lévő gyári zene és ez között, csak azt, hogy a mély erősebb mint az övébe...
Végszónak szánnám, hogy az összefoglaló elolvasása és értelmezése sokaknak megkönnyítené az életét, és azt gondolom, hogy átlag igényeket az első szett+mélyláda erősítőről kombó indulásnak bőven elég lehet.A fejegység meg úgyis egyedi, kinek mire van szüksége (Cd, USB, BT, stb...), aztán lehet tovább menni, ha valakinek nem elég.
-
-
troll81
addikt
válasz
ThodEE #71123 üzenetére
szia ha úgy érzed akkor tegyél olyat en azért írtam í a 60 Ah mert kényelmesen elfér egy pótkerékben magasságra is. amit néztél az meg elfér oldal rekeszben simán. egy relével le választanám es nem meríted az első aksid pl.én mindig a legnagyobb keresztmetszettel megyek az erősítőbe ami belefér.
-
Lobeu
csendes tag
válasz
ThodEE #71115 üzenetére
Srácok!
Egy kis segítséget kérnék.
Adott egy Audi A6 2009-ből, gyári Bose rendszerrel. Viszont nekem van egy Audison erősítőm, hozzávaló mélynyomóval és szeretném bekötni a kocsiba.
Nekem azt ajánlották, hogy a hátsó hangszóró kábeléről kell levenni a jelet. Másik illető viszont valamilyen átalakítót javasolt mert elméletileg ennek optikai(vagy digitális, már nem tudom pontosan) hangszóró kábelei vannak.
Mit szükséges nekem ehhez megvennem? Kábelek, biztosíték minden megvan már. -
adp
őstag
válasz
ThodEE #61123 üzenetére
Akkor veszem a 2rca-asat ezer ft-al drágább csak. de nem hinném, hogy több lesz az első hangszórók cseréjén, ajtószigetelés meg hasonlók kizárt. Van más hobbim amire elég költeni
(kávé,bor)
pengusz77 Ezt nem értem. A Gyári fej egy 16 éves kazettás kaki, ami olyan 20-25 éves fejlesztés lehet. Ha veszek bele egy új pio fejet és egy középszar új hangszórót nem értem miért lenne rosszabb?
-
adp
őstag
válasz
ThodEE #61111 üzenetére
köszi! tényleg totál nem értek hozzá. De ahhoz minek kell RCA? az nem a fejegység erősítőjére lesz/ kell kötni?
egyébként itt kettőt ír: [link] az ub-n van csak 1. ezer ft a különbség a kettő között.
Szóval nem értem minek kell nekem RCA? A sub a csomagtartós sub? Na nekem olyan nem lesz, mert mindig bent van egy masszázságy a csomiba, nem fogok azzal szenvedni hogy rakosgassam, meg amúgy sem akarok én komoly hangrendszert. Egyenlőre csak egy új fejegységet, aztán ha úgy van cserélni a hangszórót, de plusz erősítőt meg ilyet nem akarok
-
adp
őstag
válasz
ThodEE #61109 üzenetére
Köszi!
A subot kibogoztam de az elsőt nem vágtam mi. Mondjuk még most sem. Szóval a szett az mit takar? Maximum belső hangszórókat fogok majd cserélni, ha nem lesz jobb a helyzet mint most. De azt sem gondolnám, hogy mostanában. Azért egy vw polo classic nem a jó hangjáról híres -
LógaGéza
veterán
válasz
ThodEE #44225 üzenetére
Aktívizálom a rendszert, külön csatin fog menni.
Mondjuk azt nem értem, hogy hogyan lehet az, hogy amikor 2Ohmra volt kötve a két közép, akkor csak ilyen brummogó, recsegő hang jött ki az erősítőből (Kicx KAP43ból és Solid Audio MS2-ből is), mikor lehúztam az egyik tekercset, akkor egyből lett normális hang (4Ohmon ugye). Elvileg bírnia kéne a 2Ohmot a KAP43nak is... -
patroly61
tag
válasz
ThodEE #43189 üzenetére
Az erősítőbe be és kimenő fesz, áram és teljesítmény értékek teljesen külömbözőek. Amit megad a gyártó rms watt érték a hangszóró kábelen mérendő és az váltakozó fesz. ami nem keverendő össze a tápfesszel. és a tápkábelen folyó árammal.
Én amondó vagyok, hogy az erősítő gyártók nem véletlenül tesznek az erősítőre olyan keresztmetszet befogadására képes csatlakozót amilyet. Biztos hogy vesznek egy átlag autó hosszt a tápkábel méretezésre (5m) szerintem és nem a kispolskihoz vagy a csuklós buszhoz méreteznek. Én olyan keresztmetszetű tápkábelt tennék ami még pont belefér főleg ha hátul van az erősítő baj nem lehet belőle max jobban fog szólni de legalább is hangosabban. Ez csak az én véleményem.
-
kacsa7
őstag
válasz
ThodEE #41875 üzenetére
Csak azért kérdezem, mert érdekel, hogy hány ohm ha fejre/erőre van kötve a szett és hány ohm ha szétválasztom és külön megy a magas és külön a mélyközép 1-1 csatornára.
(#41884) stargazer:
Valahol a Kenwood KMM-361SD-vel kezdődik a dolog. Már ha nem ilyen SAL szarokat akarsz. -
-
VIBO
őstag
válasz
ThodEE #37898 üzenetére
Még lenne egy ilyen versenyző is.
http://racing-bazar.hu/egyeb/zene/mac_audio_mpx_4000_erosito_melylada_kabelkoteg
Ez sokkal jobb?
-
KriszXJR
tag
-
kavics325i
őstag
válasz
ThodEE #33228 üzenetére
Mivel nagy az autóm és az ajtó mérete is elég nagy így elég nagy m2-ben kellett gondolkodnom. Azért esett erre a választás,mert bár nem a legolcsóbb igaz talán a legdrágább,de az egyik legkönnyebb anyag ha nem a legkönnyebb. Innentől mérlegelnem kellett,hogy vagy óóccssóóó lesz vagy relatíve könnyű.
Jó az stp-is meg a többi is,felhasználás minden körülményét kell figyelembe venni. Nekem asszem 50e volt a csomag és nincs is még fent. -
burgatshow
veterán
válasz
ThodEE #33066 üzenetére
A balanszot lehet állítani azzal nincs gond.
Ugyanolyan alatt a fizikai méret is beleszámít? Vagy az nem és csak a márka illetve a teljesítmény amiről most szó van? Mert ha a méret is, akkor játszani kell vele, mert az ajtóba hátulra nem fér be u.a. a méret, mint az elsőbe.
-
burgatshow
veterán
válasz
ThodEE #33062 üzenetére
Engem nem a színpadkép kialakítás/hangzás érdekel. Ha olyan zenét akarok hallgatni azt úgyse kocsiban akarom. Másrészről pedig mondtam, hogy mivel nem nagy autóról van szó (200 literes a csomagtartó), nem akarok külön erősíteni, meg mélyládázni.
A hátsó hangszórók pedig kellenek, azokról nem szeretnék lemondani.
-
gabber01
addikt
válasz
ThodEE #32273 üzenetére
igen.
igazság szerint ez egy olyan terület, ahol pusztán a specifikációkkal vajmi kevésre mész. pl. az érzékenység is olyan, hogy attól mert magas még simán szólhat szarul, és fordítva. Ez egy sokkal összetettebb dolog.
Sajnos nincs mese, érdemes minél körültekintőbben tájékozódni, ha az ember nem akar lukra futni, érdeklődni tapasztalatokról, személyesen kipróbálni minél több mindent ha van rá lehetőség, és még így is lehet hogy a végeredmény nem olyan lesz mint az elvárt. Mert hiába veszi azt valaki amit mondjuk itt ajánlunk és sokaknak bevált és megbízható cuccok, lehet hogy az ő autójában pont szar lesz, mert minden autó más és más. -
sanya1978040
csendes tag
-
kavics325i
őstag
válasz
ThodEE #32095 üzenetére
Erre írtam,hogy figyelembe kell venni,hogy az erősítő teljesítménye is változik.
Ugyanis az erősítő szempontjából mindegy,hogy 2db 4ohmos hsz-t illesztesz 2 ohmra vagy 1db 2 ohmos hsz-t kötsz rá. A teljesítménye adottan emelkedni fog jelen esetben 200w-ról fel megy 300w-ra és hiába van 2db nyomó akkor is többet kapnak fejenként mintha 4 ohmon terhelnéd csak egyel.
Nem tudom érthető e,de párhuzamban vagy soros kötésnél nem változik az erősítő viselkedése,másképpen mintha ugyanazt az ellenállást egy hsz produkálná.
Még érthetőbben jó pofa dolgok ezek a leírások,ha ugyanazon erősítőre csak egy 4 ohmos hsz-t kötök,nincs úgy kihajtva mintha 2db-ot kötnék párhuzamosan. Mivel tudom,hogy fejenként jobban-hangosabban szólnak együtt mintha 1 lenne bekötve.Fejenként nem összesen. -
kigoi
senior tag
válasz
ThodEE #31767 üzenetére
Akkor lehet mégiscsak két mély lesz ez esetben viszont akkor két DLD 500+ jöhet képbe,89cmes a dupla 50literes ládáját bele is tudom rakni a csomagtartóba csak kivenni,betenni lesz igen kényelmetlen ha szükség lesz a csomagtartóra.
Kicsit tartok is ekkora membrán felülettől,szigetelve lesz az autó de szerintem ezek már nagyon hamar be remegtetnek nekem majd mindent. -
kigoi
senior tag
válasz
ThodEE #31765 üzenetére
Rendicsek,akkor ha jól értem 2 lehetőség adott:
1. olyan mélyet veszek ami 1x 4ohmos és a magnatnak csak 2 csatornáját hidalom és arról hajtom.
2. veszek 2 db 1x4ohmos mélyet és így 2x2 csatorna hidalva hajtja majd egyik az egyiket másik a másik mélyet.Erősítő eladás nélkül tud valaki még lehetőséget vagy ennyi van?
-
kigoi
senior tag
-
orbano
félisten
válasz
ThodEE #29470 üzenetére
aszonta BT-s fej kéne neki, tudtommal ez nem az. de 15 ért kapni kínai cuccot ami tudja, a linkelt első hangszóróhoz nívóban stimmel (tesómnak van egy decens darab, ha kell megnézem a típusát, babán kommunikál mindennel és egy ilyen szintű szutkyot vígan meghajt szerintem).
-
csiben1
tag
válasz
ThodEE #28840 üzenetére
Köszi a gyors választ, én is valami ilyesmire gondoltam.
Szedánba szerinted reflex vagy zárt láda lenne a legoptimálisabb? Zenei stílus az teljesen vegyes.
Előző kocsimban volt mélynyomó, van némi rálátásom a dologra, de ott panaszkodtak a hátul ülők, hogy a közép/magas hangokat kevésbé hallották és a mélyláda közelsége miatt meg nagyon erős volt a mély hang. Ez akkor inkább beállítási probléma lehetett? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Komplett új gép eladó Ryzen5 8400F nettó áron!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman i3 NEO Gigabyte 850W
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest