- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Légies iPhone halvány színei
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
ThodEE
őstag
Sokat segített volna ha legalább azt tudjuk milyen erősítőd van
Nálam hangszóró-rca átalakítóval a bal hátsó hangszóró jele lett RCA-ra vissza alakítva, onnan kapja az erősítő a jelet, olcsó cserében nem túl minőségi megoldás, drága de minőségi megoldáshoz hangprocesszort érdemes választani -
ditrichd
tag
Az a gond a gyári generátor nem fogja vissza tölteni kellő képen azt az aksit akkor meg adtam a szarnak egy pofont,de azért nem olyan nagy teljesítményekről beszélünk az én esetemben lehet már csak az a gondja hogy öreg az aksi és ahogy a kolega is említette nem tudja már elég gyorsan leadni a kellő ampert.
Októberben kap új aksit és kiderül mit mutat! -
ditrichd
tag
Köszönöm.
Igazából aksi cserére már megérett a dolog.
2004 es autó és GYÁRI aksi van benne!
Nem tudom hogy bírta egyáltalán eddig. (bár csak 60000 km van benne)
Azért akkor rendszer nincs benne hogy igény legyen még1 aksira szerintem viszont ha jól emlékszem ez 45ah szerintetek ha beleteszek mondjuk egy 50-est vagy 55-öst azt még vissza tudja tölteni a generátor? -
gabber01
addikt
Ilyen stílusú zenékhez, pláne erősítő nélkül, valószínűleg még szigeteléssel együtt is édes-kevés lesz. Nem azt mondom, szépen fog szólni, de ha ilyeneket hallgattok, akkor kevés lesz a basszus. Fejről pedig biztos, hogy torzítani fog nagy hangerőn, ezt most borítékolom.
-
sixer66
senior tag
Nekem ugyan ilyen évjáratú Bravo-m van és egy 16-os szett beépítésével szenvedtem múlt héten.
Ha már benne vagy annyira nem bonyolult, csak első nekifutásra. Szükséged lesz vagy egy ilyen opel astra g hangszóró kiemelő keretre, vagy tanácsolni fogják, ahogy nekem is, hogy MDF lapból kell méretre vágni egy kiemelő keretet.
Ha valamelyik meg van akkor ajtó kárpit leszed, ami azért necces kicsit, mert még a csavarokat kicsavarod, erről itt találsz részletes leírást, de az ablaknál a kis műanyag csík alatt van 6db fém fül ami ott tartja a kárpitot.Azt nehéz úgy kipattintani, hogy ne látszódjon meg a műanyagon, de egy hosszú vékony csavarhúzóval benyúlsz és azzal megpróbálod lepattintani. Itt van egy leírás a 16-os szett beépítésről, csak sajnos kihagyták belőle, ami a képen is látszik, hogy ha nem vágsz ki a rácsos részből ahol belátsz a hangszóróhoz, akkor így fog kinézni a hangszóród és nem hiszem, hogy használ neki. Tapéta késsel lefaragsz a rácsos részből belülről, amennyit csak tudsz,csak vigyázz, hogy ne pattanjon el. A keretet felrakni sem lesz egyszerű úgy, hogy az pont elférjen a kárpit alatt, mert nagyon ki van számolva a hely, de az már fantázia és kézügyesség kérdése.Tisztítani, ahogy előttem is írták féktisztító.
A szigetelés még nálam is várat magára, egyenlőre azt kell kiderítenem, hogy miért csattog a hangszóróm, de kábel hibára gyanakszom, mert mind a fejegység, mind a hangszóró más-más eszközzel szépen szól, csak együtt nem.Arra figyelj még, hogy úgy forgasd a hangszórót, hogy nehogy letesteljen valahova, mert kevés hely van egy 16-os szettnél, bár ez is hangszóró függő.Más: Ma voltam egy autó hifisnél, és mondta hogy töröljem ki az Audio System MX 165 hangszóróimmal, mert szerinte egy rakat fos és szerinte szarul is szól, de szerintem csak én nálam nem stimmel valami, mert más fejegységgel szépen szólt a hangszóró, de a fejegység is más kocsiban szépen szólt, szal passz, de valamitől csattog a hangszóró magas hangerőn. Azt is mondta, hogy ennek a hangszórónak nem kell szigetelés az ajtóba, mert felesleges. Ő egy Impact PG 65 S-t javasolt, persz lehet azért, mert ez volt nála. Hertz-et is lehúzta, pedig nem hiszem, hogy olyan rossz márka lenne.
-
-
pps1
senior tag
4 ohmos szubra erősítőnek az egyik legjobb a Steg QM 310.2. Jó lehet még az Audio System (vagy Gladen - ugyanaz) 280.2, 300.2, bár én a Steget venném. Vannak még jó márkák, de azok vagy aranyárban vannak, vagy nem tudok nyilatkozni róluk, mert nem hallottam.
A Dragster szettet én hirdetem, lényegében új, szobában járattam pár órát.
Nem messze lakom Dombóvártól, ha ez nem akadály, akkor minden további nélkül be tudjuk próbálni. -
pps1
senior tag
Ha tiszta jellel hajtod a szubot, akkor jóval a névleges terhelhetősége felett hajthatod. Tekercsszagot inkább a kis erősítők szoktak okozni, amiket a gazdájuk nyakig teker, torzít, amitől meghal a szub.
Dragster olasz márka, az erősítőit ugyanott gyártják, ahol az Audio Systemeket, Steg-eket, Zapco Reference-ket.... nem szar.
-
attila666
tag
Kisebb erősítővel általában könnyebb kiégetni egy nagyobb nyomót, mivel a kis erősítő hamarabb elkezd torzítani és a szép szinusz jel helyett majdnem négyszög jelet kap , amit nagyon kevés ideig visel el. Ugyanis úgy vannak tervezve, hogy ha szépen jár ki-be akkor a tekercs megfelelően van hűtve, viszont négyszögjelnél ez nem így van, ezért túlmelegszik. Ezért kell, hogy legyen tartalék az erősítőben és a nyomó is inkább elvisel nagyobb terhelést, mint kisebb, de torz jelet.
A jobb oldali ábrán már erősen torzít, ugyanis a kimenő feszültségnek nagyobbnak kéne lennie, mint a tápfeszültségnek, ezért a tetején és alján clippel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hegesztés topic
- Autós topik
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Nyaralás topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Windows 10
- Házimozi haladó szinten
- További aktív témák...
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- Nokia 105 4G (2023) charcoal, Nokia 110 4G (2023) midnight blue
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- Philips 58PUS8505 Smart LED Televízió,146 cm, 4K Ultra HD ,Android, Ambilight, HDR10+ KIJELZŐHIBÁSAN
- Canon EOS 250D kiegészítőkkel, táskával (CSAK 200 expoval !!! )
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station (kb. 20 szett)
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest