- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
DaFok
tag
válasz
Tiger. #76111 üzenetére
Ha normálisan akarod megoldani: Kábel szűkítő
Vagy: Elosztóblokk -
ThodEE
őstag
válasz
Tiger. #76106 üzenetére
25mm2-re, 25mm2-hez való kell
https://www.mixvill.hu/hu/szerelestechnika/erveghuvelyek/xbs-e2516-erveghuvely-25mm2 -
troll81
addikt
válasz
Tiger. #75636 üzenetére
Mekkora akud van kondi esetleg? Mekkora kabel megy hátra? Alu vagy réz kabel.
Milyen ládát akarsz rola használni?
Mérni kellene a kívánt hangerőn mekkora a feszültség esés.
Áram nélkül bármit tehetsz bele a teljesítmény romlik és torzul a hang.
Szeretnék segíteni ahogy telik a tudásom bol -
Lite
őstag
válasz
Tiger. #75624 üzenetére
Azt jól látom, hogy az erősítőt egy hangfalkábel vastagságú tápkábellel kötötted be?
Ráadásul hidaláshoz? Azért ebben az esetben, előfordulhat, hogy az erősítő nem kap elég tápot. És ha nem elég a bemenő, akkor kimenő sem lesz.
A fáziskapcsolóra meg, ha nem hallasz különbséget, akkor garantáltan beállítási hiba van, mert annak vagy együtt kell dolgozni a szubnak a mélyközepekkel (és lesz basszus), vagy pont kiolt (akkor nem lesz basszus, de nagyon nem). Ha így is, úgy is van valami, ami nem az igazi (mert nem lesz az), akkor nincsenek fázisban.Az erősítőcserét feltétlen próbáld ki.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tiger. #75618 üzenetére
Ragasztást nem látok, a legtöbb félvezető szilikonlappal van elszigetelve a bordától, csak a hőérzékelő és még két plasztiktokos tranzisztor van pasztázva. Ha majd úgyis szét lesz szedve, illik újrakenni, de csak azokat, a többit nem szabad!
A fázisfordító hogy mire jó? Nem tudom.
Az elektronikához értek, de az autóhifiben nem vagyok túlságosan otthon. Gondolom azért kell, hogy be lehessen állítani minden kiépítéshez (zárt doboz, reflex, előre néz, hátra, fel, le, stb...)
Amikor beszereled, kipróbálod mindkét állásban, és abban hagyod, ahol jobban tetszik. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tiger. #75613 üzenetére
"Többi kondit át tapogatva nem voltak picit sem puposak"
ez nem ilyen egyszerű, nekem a 4 nagyból 1 lenne gyanús, amelyiken felülről nézve keskenyebb a fólia, de nyilván mérni kellene.
16 éves a cucc, a benne lévő kondik elég gyagyinak tűnnek."ilyen hűtősprayt hol tudok szerezni?"
Elektronikai boltokban, villamossági üzletben, Media Markt, végső esetben veszel egy levegőspray-t (amit a PC-khez is használnak) és fejjel lefelé fordítva fújsz belőle, az is megteszi. Egy pöttyet ráfújsz, lederesedik az alkatrész és vársz egy kicsit. Ha előjön a hiba, akkor megvan az alkatrész, ha nem, akkor tovább a következőhöz."Az az érdekes, hogy tegnap egész nap a szobában volt, most rakotottem és jó. Tehát nem tudom, hogy most mi van. "
Én forrasztás vagy egyéb kontakthibára tippelnék. Kivetted, megmozgattad és most jó, lehet, hogy a kocsiban a rögzítéssel a panel megfeszül és azért jön elő a hiba.
-
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tiger. #75611 üzenetére
Szia!
Először nagyítóval átnézném az összes forrasztást az alján.
Tápfeszeket megnézném.
Ha azok rendben vannak, akkor egy oszcilloszkóppal megnézném, hogy az előfokban vagy a végfokban van-e a probléma. Mert a 4 pufferen kívül akad még kondenzátor ott bőven.Vagy: hagynám bemelegedni, hogy rendesen működjön és hűtőspray-vel egyenként megfújkálnám a kondikat, alkatrészeket. Amelyiknél elhalkul, ott a hiba.
-
Ear001
addikt
válasz
Tiger. #75519 üzenetére
Fülre.
Azzal a méréssel az a baj, hogy a számok, amivel számolni kéne nem igazak. Marad a jó öreg, nagyonpontos műszer, a fül. Azt azért jó ellenőrizni, hogy a fejegység kimeneti szintje, meg az, hogy mekkora bemenő feszültségre adja ki a legnagyobb teljesítményt az erősítő, hogy viszonyulnak. Ha mondjuk a fej 8 voltot ad ki, az erősítő meg 2 volttal maxra van hajtva, akkor óvatosan kell bánni a tekergetéssel, de ez azért extrém példa.
Általában valahol 2/3 és 3/4 állásnál szólnak a legjobban a láncok. Ugye van egy erősítő a fejegységben, meg egy a végfokban, és ezeknek a hangképét is kevered a potik csavargatásával. Ez nem ördögtől való dolog, otthoni csúcshifiben is csinálnak ilyet. Fullra kitekerve könnyebben torzításba vihető a cucc, jobban letekerve pedig be tud dögleni a hang, akkor az erősítők nem az ideális tartományukban dolgoznak.
-
DaFok
tag
válasz
Tiger. #75515 üzenetére
Igen az a neve. Én vettem olyan alisat is, de egy nagyon vékony műanyag házban van.. az kb arra jó, hogy szétszedd és csinálj valahol a műszerfalon neki helyet - pl így - plusz a forrasztásokat is erősíteni kellet mert kritikán aluli volt mind, legalább ócó
Egy ilyen élhetőbbnek tűnik ha amazon-ról ez nem szimpi, ezeknek a háza fém. (Ahogy írtam, volt amazonos nálam meg most van az alis, előbbi arra jó, hogy felrakod valahova a dash-re és használod, utóbbi meg arra, hogy ne unatkozz, de utána az is működik rendesen) -
DaFok
tag
válasz
Tiger. #75512 üzenetére
Van univerzális remote knob is amivel tudsz több mindent szabályozni. A gyárival ha jól tudom "hangerőt" szabályzol az erősítőn, nem gain-t.
Van amin van clip-power led, gain és bass boost knob, lehet válogatni. Az univerzálisat RCA-ra kell rákötni a rádió és a kábel közé ami megy hátra az erősítőre. Nekem egy mezei amazon-os van. Olcsóbb is mint a gyári remote knob. -
SZIGMA
aktív tag
válasz
Tiger. #75512 üzenetére
Nem tudom ezek hogyan működnek, itt a rajzot elnézve nem a gaint szabályzod vele, hanem a bemeneten beállítasz egy maximum hangerőt az egyik potméterrel (VR-1A) és ahhoz képest halkítasz a külső potival (VR-1B). Nyilván az eltérő hangerejű, basszusú zenék miatt hasznos.
-
Lusu
aktív tag
válasz
Tiger. #75112 üzenetére
A kérdésed megválaszolták már
A generátorod meg szerintem nemigen kell félteni 1kW teljesítménytől ami amúgy sem folyamatos és talán soha nem is fogja elérni. Hacsak nem valami híresen generátorháklis autód van még mindig azt mondom, hogy egy jó, ha elfér minél nagyobb akksi a helyes döntés. És újfent írom, megfelelő tápkábel, megfelelő testelés, ha nem az akkutól viszed az erősítőig akkor mindkét testpontot (erősítőnél, akkumulátornál) ellenőrizni, ha kell megtakarítani.
-
dmad
aktív tag
-
dmad
aktív tag
válasz
Tiger. #65763 üzenetére
Nincs mit.
Viszont amit én észrevettem a sajátomnál (cde-178bt), hogy ha ezt bekapcsolom, akkor a hangerő bizonyos szintnél nem megy feljebb, hiába adok rá, nem lesz hangosabb csak a számláló megy feljebb.
Szerintem ez valami védelem benne...Persze a max hangerő ilyenkor sem kicsi, olyan 25-26 felett nem érzem már hangosodni. -
törölt tag
válasz
Tiger. #63893 üzenetére
Tekerd fel a hangerőt a fejen picit a fele fölé,és addig tekerd a gaint,ameddig még tisztán szól. Ha sub-ra van kötve,akkor valami olyan zenével,aminél kicsit túl van tolva a mély. Így normál felhasználás mellett is torzításmentes marad.Természetesen aztán a hangerőt ne emeld tovább a használat során.
-
troll81
addikt
válasz
Tiger. #63265 üzenetére
igen ellenben nem vagy elorebb itt az adatlap egy resze neked ami kell ez jelenleg
es ha lehet legyen valamenyi valos damping is.
195 Watts RMS Bridged Channels @ 4 Ohms and 1% THD+N
a jelenlegi most
2 × 130 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohmez a linkelt erosito
76 Watts RMS per Channel @ 4 Ohms and 1% THD+N
98 Watts RMS per Channel @ 2 Ohms and 1% THD+N
195 Watts RMS Bridged Channels @ 4 Ohms and 1% THD+N
Max Power Rating: 600 Watts
THD @ Rated Power 1kHz/100Hz: 0.1%
Channel Seperation: 50
Frequency Response Hz (-3dB): 10Hz - 40kHz
Signal to Noise: >90
Variable Low Pass Filter: 6dB/Octave
Variable High Pass Filter: 6dB/Octave
Input Sensitivity: 0.2-8V
Input Impedance: 20K
Fuse Rating: 25A x 2 -
troll81
addikt
válasz
Tiger. #63256 üzenetére
probald ossze a kettot gondolom lehetseges valahogy a neten minden fent van rola de itt egy ilyen oldal
https://www.manualslib.com/products/Fusion-Powerplant-Pp-Am10001-4055074.html itt a magnat adatai
ezeket atnezve jobb lehetMagnat Classic 360 Rapbull
1 × 71 Watt Kanal 1 an 4 Ohm
2 × 66 Watt Kanal 1 + 2 an 4 Ohm
4 × 57 Watt Kanal 1 bis 4 an 4 Ohm
Stromaufnahme 30A
Wirkungsgrad 56,3%
1 × 161 Watt Kanal 1 + 2 gebrückt an 4 Ohm
2 × 130 Watt Kanal 1 + 2 sowie 3 + 4 gebrückt an 4 Ohm
Stromaufnahme 44A
Wirkungsgrad 43,8%
260 Watt Gesamtleistung -
troll81
addikt
válasz
Tiger. #62414 üzenetére
ha szereted egy cserét megérne a kapcsoló nem egy nagy összeg lehet lassan nekilátok kábelt gyártani ilyen villás megoldásokat nem komálom
de hát megoldjuk ezeket én is rádión vágom mert nem vagyok tisztában a frekvenczia modulokkal.ha bene van egy 75 hz akkor az a plafon ami kijön az erősítőből?
MunezXBK: ha átjössz adok szívesen
-
-
Drago1
tag
válasz
Tiger. #61377 üzenetére
Én a gyári silány hangszórókhoz a sub-ot 110 Hz -re tettem mert 80 -on már elsöpörte a mély a gyári hangszórókat ,így nagyából hallgatható ,viszont ha ki lesznek cserélve a hangszórók meg rákötve az erősítőre akkor 80 Hz az alap amivel kipróbálom és szerintem onnan csak lefelé.
Hifis is mikor beszerelte egyből 80 -ra rakta alapból.Lehet ez ilyen tipikus érték a SUB-nál.
-
BBéci
legenda
válasz
Tiger. #61373 üzenetére
Az egyforma értékek híve vagyok, de nem akarlak rábeszélni. Nálam 70 Hz-en volt mindkettő. Azért csak volt, mert az erősítő az egyik szekrény aljában pihen, fejegységre és beszerelésre vár.
Jobban szerettem volna 60-on vágni, de mivel kártyás, nem tekerős, 70 és 50 közül választhattam. -
Lite
őstag
válasz
Tiger. #61322 üzenetére
Azokat legjobb indulattal 80 Hz-nél (de inkább 100) vágd el, először 12 dB/oktávval (slope
). Ha még úgy is recseg/erőlködik, akkor 80 Hz/24db, vagy 100 Hz/12 dB-t próbáld meg. És egy szubbal helyettesítsd a mélyet.
Plusz annyi,hogy ez nem fog megvédeni a hangszórók leégésétől, mert a fejegység attól még nem fog sok teljesítményt leadni, pláne nem torzítatlanul.Ha szép hangot akarsz, akkor azért még pár dolgot meg kell majd tenni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- ASUS TUF Gaming A620M-Plus + AMD Ryzen 5 8400F + 16GB 5600MHz Kingston Fury Beast + hűtő
- Eladó Erős Gamer PC - Akár Cyberpunk 2077-re Is Készen! (Ryzen 3 2200G RX 570 8GB 32GB RAM AIO
- MacBook Pro 2019 '16 2,6 Ghz 6mag Intel Core i7 16/512gb - Space Gray Touch Bar
- Xiaomi 13T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest