- Magisk
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
pps1
senior tag
válasz
szata.68 #28565 üzenetére
Ha csak a számokat nézed, nem leszel előrébb. Becsapósak.
Lehetőleg a szám utáni "mértékegységet is nézzed.
1W/1m az általános mértékegység,
de vannak gyártók, akik 2W/1 m-en mérnek, ahol kb 3 dB-vel magasabb értékeket kapnak,
és vannak, akik 2W/0,5m-en mérnek, ott már kb 6 dB a különbség a sima 1W/1m-hez képest.Számosítva a dolgot?
tételezzük fel, hogy egy hangszóró 88 dB érzékenységű 1W/1m-en. Ez 91 dB lesz 2W/1m-en és 94 dB2W/0,5m-en.
-
pps1
senior tag
válasz
szata.68 #28556 üzenetére
Azért recseg, mert túltekered a hangerőt. Sajnos ennyit tud a rádiód erősítője, ami ugyan 4x50W-nak van megadva, de RMS teljesítménye nem több 4x18 W-nál (most nem untatnálak azzal, hogy még ha akarnák sem lehet többet kihozni belőle.)
Az az Alpine szett nem lesz rossz, bár mivel rádióról fogod hajtani nem lesz hangosabb, mint a gyári.
-
gabber01
addikt
válasz
szata.68 #28548 üzenetére
8,7-es a gyári méret? Nagyobb nem fér be az ajtóba barkács nélkül? Mert ha nem és úgyis barkácsolni kell, akkor szerintem már oly mindegy, hogy mekkorát barkácsoltok bele, de akkor már inkább legyen egy 16os komponens szett. Ha meg nem akarsz barkácsolni, akkor teljesen felesleges kicserélni a gyári prüntyögőt ugyanakkora 8,7esre. Amúgy nem egy nagy mutatvány, akármelyik autohifis csinál neked egy kiemelőkeretet vagy panelt, ha magad nem akarsz nekiállni. Viszont ha meg már megbontjátok, akkor egyúttal le is lehetne szigetelni, akkor még normális mélyed is lenne.
-
Osynho
addikt
válasz
A fejegység messze nem tud 4X50W-ot. 10A-es biztosíték szokott lenni bennük, 12V-on számold ki hány W az összesen.
Ebből lejön az erősítő részen kívül a többi rész fogyasztása és még le kell vonni a hatásfokot is. Egyébként igen korlátoz a fejegység, az erő hiánya és a minőség miatt is.
-
vasi89
őstag
válasz
Mivel hasonló helyzetben vagyok mint te, csak én erősítőről szeretném hajtani a ez első szettet. Viszont a fejegység nem tud 50W-ot leadni csatornánként azthiszem valaki írta korábban hogy olyan 15W körül van a tényleges. Mondjuk hogy melyik hangszóró szett lenne jó azt valaki jártasabb megmondja de szerintem ha van időd az újrakábelezés sem árthat. Nálam pl próbáltam 3 fejegységgel, 3 féle hangszóróval de a jobb lenti mélyközép torzít már kis hangon is szóval gondolom nálam a kábelezés sem jó már.
-
Osynho
addikt
válasz
szata.68 #28548 üzenetére
Nem tudom, milyen az E36-os ajtaja, de sok rendes installt találsz a neten. Viszont a 10cm-es is nagyon kicsi, ahhoz, hogy rendesen szóljon. Legalább 13-as, de leginkább 16-os kellene. Mivel kifejtetted, hogy nincsenek nagy igényeid, talán egy 13-as is megtenné. Majd a hozzáértők segítenek.
Egy ekkora hangszóró beépítése nem lehet akkora dráma.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Xbox Series X|S
- Magisk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPad topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Silver- Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Redmagic 10s Pro - Nightfall - Használt karcmentes
- Újszerű MacBook Pro 14" M3 Pro 100%-os Akku, karcmentes!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 7 - Újszerű, kipróbált
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest