- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- MIUI / HyperOS topik
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 Pro - gép a képben
-
Mobilarena
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
berek21
őstag
válasz
sfknasty #78923 üzenetére
Az időkorrekciót majd a KTX100EQ megoldja. Az LSQ szett, a keresztváltó nélküli fajta. Igaz van otthon egy pár focal, majd rápróbálom. Egyenlőre az a terv hogy a 4 ajtószettet a a jl audio 300/4 hajtja, a kicsi 200 wattos 8"-os ládát pedig egy hídba kötött Lightning Audio b2. 400. A matek szerint ki kell hogy adja. Főleg a mínőség, és nem a hangerő a cél, ezért is bízom ezt a munkát a KTX-re. A k~sleltetések beállítását parádésan csinálja, a többi meg csak rajtam múlik majd.
A sub meg majd később kap egy dedikált monoblokkot, ha kell.
Remélem jó lesz, de még csak az egyik ajtó szigetelésével végeztem. Idióta olasz (egy Giulietta QV a kocsi) 70x20-as szegecsekkel fogatta össze a külső, és belső paneleket, amiknek 3mm-es magja van. Kb vibrániumból vannak, csak a kobalt fúrófej fogja, a maradékot úgy kell leflexelni.
[link] [link] -
Tdizsolt
senior tag
válasz
sfknasty #77807 üzenetére
Jó lesz az!
Le fogsz döbbenni,mennyit számít!Én a hétvégén fejeztem be a rendszert. Nem volt egyszerű,de sikerült. A fiam szája a füléig ért,nem tudta abba hagyni a vigyorgást,mikor kipróbáltuk. Már ezért megérte.😊
Pár kép a végeredményről:
Külön élvezet,hogy a fejen minden frekivágást,meredekséget be lehetett állítani,így szerintem ki tudtam hozni a rendszerből a maximumot.
Egy kis finomhangolást még lehet,hogy elbírna,de szerintem így is hibátlan. -
Tdizsolt
senior tag
válasz
sfknasty #77732 üzenetére
Jó munkához idő kell...
Nekem is csak most volt egy kis időm,be is dobtam a fejet. Nem volt egyszerű...
Szét kellett bontani a középkonzolt a váltókulisszával és a könyöklővel. Viszont most már bent van a 3pár rca,a subwoofer távja,illetve egy kis extra. Vettem egy kormány interface-t,így a multigombok is működtetik a fejegységet. Ennek örülök a legjobban.Most már "csak" az erősítők bekötése+kábelrendezés,tápok elosztása/rendezése van hátra.És utána a szopóroller,a beállítások...😆😆
-
V8engines
tag
válasz
sfknasty #77700 üzenetére
Ja láttam, bocs.
Viszont mint weboldal, szerintem nem rossz.-Én ott akadtam ki annak idején mikor a gépeim építettem, hogy nincs kárpitanyag színválaszték se (itt helyben, megyeszékhelyen
). Akkor megjártam Pestet, Csepelt pontosan. Annyi variáció volt, hogy még dönteni is alig tudtam, a szürke árnyalatain belül. Anyagra, mintázatra, vastagságra tekintettel is.
Ez a webshop csak jóval később jött velem szembe. -
Lusu
aktív tag
válasz
sfknasty #77625 üzenetére
Ez igen, szép munka
A barna betét miből készült? Nyomtatott motyó?
Ha még megteheted, a középsugárzónál mindenképp, de ha fér mehet a magassugárzó mögötti részre is, acél szórószemcsével kevert műgyanta rezgéscsillapítás miatt. De ha már nem lehet belerondítani, legalább bitumenlappal adj neki tömeget, a közép hangja meghálálja majd -
Lusu
aktív tag
válasz
sfknasty #77587 üzenetére
Így már értem a dolgot, azt hittem teljesen különböző hangváltókról van szó. Megmondom őszintén ilyen felépítést, hogy egy szetthez szeparált hangváltó van még nem láttam, de nagyon jó megoldás, sok szempontból.
A videóban látható villogó fényeket ki ne hagyd, legalább 30Le-vel szebben fog muzsikálni a rendszer
(egyes helyeken szempont, hogy minél jobban belesimuljon a környezetbe a hangszóró, hogy a vizuális érzékelés ne csalja el az akusztikai színpadot. Hát ez nem az az elképzelés)
-
Lusu
aktív tag
válasz
sfknasty #77584 üzenetére
A mélyközép keresztváltója 2 utas amit a középhez használnál? Mert akkor arról menjen a magas is. Ha külön keresztváltót használsz ott bekavarhat a keresztezési pont, a meredekség, felépítésbeli különbségek. Persze lehet szerencsés a megoldás, de valószínűbb, hogy problémás lesz.
Javaslat: tedd a keresztváltókat szerelhető helyre, akár az erősítők mellé és húzz hosszabb kábelt, mert szerintem elég sok cserebere van kilátásban -
Lusu
aktív tag
válasz
sfknasty #77579 üzenetére
Én arra gondoltam, hogy tudni, hol vágja a crossover a középsugárzó alját. De ha a közép és magas közti értékek megvannak akkor a mély és közép közötti is meglesz, ahhoz kell igazodni a DSP-n. (helyesebben igazából ahhoz jó igazodni amit mérsz, mert csak akkor tudod "pontosan" akusztikailag mi is az ami kijön a beállított értékekből)
Nem fordítva? Közép 3,5 a magas pedig 4? Csak azért mert ha jól írtad akkor alaposan összereszti a két hangszórót 3-5kHz-nél jókora kiemelésre lehet számítani. -
Lusu
aktív tag
válasz
sfknasty #77576 üzenetére
Ez egy jól működő dolog lehet ha tudod hol van a középtartomány alja, hogy jól illeszthesd a mélyközepet.
A közép és a magas között persze nem lesz minden tökéletes, ha nem egy síkba kerülnek. De ha egy síkba is sikerül tenned, a közép "dobozkája" valószínűleg fázisproblémát fog okozni, amit csak az aktív hajtással lehet megoldani, csilliárdok ráköltése nélkülMindez ne tántorítson el attól amit terveztél, ha jelenleg erre van lehetőséged, ez fog jól működni
-
Illusion1010
senior tag
válasz
sfknasty #77556 üzenetére
Köszönöm.
Találtam egy ilyet is: Zapco ST-6X DSP 3
Alaposan le van árazva, sok pozitívat hallotam/olvastam a Zapco-ról. -
topyjo
aktív tag
-
Lite
őstag
válasz
sfknasty #77374 üzenetére
Azért az általad linkelt hangszórók és a 200k-s keret között van számtalan olyan megoldás, ami sokkal közelebb fog állni az igazsághoz. Ha hajlandó vagy méretezett mélyládát készíteni vagy készíttetni (FB csoportban többen is foglalkoznak ezzel, korrekt pénzért), akkor nagyon kinyílik a világ. Javaslataim alább, bele tudsz férni a keretedbe és nagyon jó hang kihozható (nincs közöm a bolthoz, az egyszerűség kedvéért linkelem innen a típusokat, németből még olcsóbban is megszerezhetőek néha):
Szubok (egy JÓ 25-ös már bőven elég, nem mondtad, milyen autó, de nekem a 4,8m-es szedánt átküldte, szóval zenére...):
Focal SUB P 25 , Audio System HXD 10 SQ , Gladen SQX-10
Ha durvulnál, akkor a 30-asok: Gladen SQX 12 , Eton PW-12 , és végezetül egy pincemélyre menő régi kedvencem Focal Sub P 30 DB - ez duplatekercses, 8 Ohm-on tudnád csak használni.Illetve, a JL Audio szubokat most itthon nem nagyon árulták, de a 10w3v3 sorozatot olyan 300 EUR körül adják az EU-ban, abból a 4 Ohm-os egy 21,2 literes zárt ládában tökéletes.
Hangszórók: Eton Pro 175 , Focal PS 165 FE , Blam L165A , Eton POW 16P , DLS RC-6.2 , Audison Voce AV-K6 , Focal PS 165 SF , és a végére, ha ez tényleg a Rainbow SL-C sorozat utángyártása, messze elégedett leszel - Musway ML6.2 C...
A fentiek mind messze a Kicker-ek felett állnak. Jó beállításokkal bőven frankó lesz bármelyik.
-
válasz
sfknasty #77372 üzenetére
Az a baj, hogy megvettél egy "csúcs" erősítőt és tervezel hozzá egy alsó kategóriás hangszórót
A rendszered olyan lesz mint a leggyengébb láncszem, ergó pont fölösleges volt az erősítő, ha alsó kategóriás a hangszóró. 100 ezerért sajna nem tudok ajánlani semmit
De még használtan sem nagyon sajnos
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Fujifilm X
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- További aktív témák...
- Dji RC N3 távirányító
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac Studio M2 ULTRA 2023 64GB 1TB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 mini 5G 128GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Új ASUS VivoBook 15 X1504VA - 15,6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB - Win11 - 1,5 év gari - MAGYAR
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! Dell Latitude 5520 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest